بین الملل >>  بین الملل >> نبض بین الملل
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۰  ، 
کد خبر : ۳۱۷۳۷۲

پادشاهان برهنه مقابل ایران

پایگاه آمریکایی "هیل"وابسته به کنگره آمریکا در یادداشتی به تحلیل و ارزیابی تحولات اخیر منطقه بویژه حملات سنگین انصارالله یمن به تاسیاسات نفتی عربستان پرداخته و با اشاره به ضعف و ناتوانی ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و بن سلمان، ولیعهد سعودی در مقابل ایران، آنها را "پادشاهان برهنه" توصیف کرده است. در ماه ژوئن، [پنتاگون] گروه ضربت ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن را به خلیج فارس اعزام کرد اما آنها با احتیاط در دریای عمان مستقر شده‌اند. ایرانی‌ها علی‌رغم اینکه از حمله مستقیم به نظامیان، پایگاه‌ها و کشتی‌های آمریکایی اجتناب کرده‌اند اما یک پهپاد جاسوسی ۱۳۰ میلیون دلاری را که برفراز آب‌های ایران پرواز می‌کرد، ساقط کردند.

حمله موفق انصارالله به عربستان و شکستهایش در آرامکو باعث شده است که قدرت راهبردی کشورهای آمریکا و عربستان در مقابل ایران به نحو محسوسی کاهش یابد.
پایگاه آمریکایی "هیل"وابسته به کنگره آمریکا در یادداشتی به تحلیل و ارزیابی تحولات اخیر منطقه بویژه حملات سنگین انصارالله یمن به تاسیاسات نفتی عربستان پرداخته و با اشاره به ضعف و ناتوانی ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و بن سلمان، ولیعهد سعودی در مقابل ایران، آنها را "پادشاهان برهنه" توصیف کرده است.
متن این یادداشت را در ادامه بخوانید:
دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در هفتاد و چهارمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک گفت تحریم‌ها علیه ایران لغو نخواهد شد. «در این سخنرانی ترامپ یک بار هم به موضوع حمله [به تاسیسات نفتی عربستان سعودی] اشاره‌ای نکرد و فقط به شکل محدود و کلی از رفتارهای ستیزه‌جویانه ایران انتقاد کرد.»
ایران و آمریکا هر دو راه دیپلماتیک را برای حل اختلافات خود کنار گذاشتند و مسیر تقابل را در پیش گرفته‌اند.‌
«اکنون مسئله این است که اگر ایران مجددا قدرت‌نمایی نظامی کند، واکنش ترامپ چه خواهد بود. در حال حاضر این احتمال وجود دارد که ایران باز هم ترامپ را قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری سال بعد آمریکا، مستقیماً یا غیرمستقیم بگزد.»
ترامپ و محمد بن سلمان ولی‌عهد سعودی «پادشاهان برهنه» در حفاظت از تاسیسات حیاتی خود در برابر ایران هستند.این مشکل مشترک آن دو است.
آمریکا [اما] هیچ‌گاه یک معاهده دفاعی با عربستان سعودی نداشته است. همچنین الزام قانونی برای آمریکا جهت واکنش نشان دادن به آنچه که مایک پامپئو وزیر خارجه [آمریکا] اعلان جنگ از سوی ایران می‌داند، وجود ندارد.»
آمریکا میلیاردها دلار تسلیحات نظامی به عربستان سعودی صادر کرده است. از جمله شبکه پدافند موشکی سراسری پاتریوت PAC-3 که سازنده‌اش آن را موثرترین سامانه در برابر موشک‌های کروز می‌داند. «حمله مخفیانه [به تاسیسات آرامکو] همچنین سوالاتی را درباره آسیب‌پذیری دارایی‌های زمینی و دریایی آمریکا در منطقه خلیج فارس در برابر موشک‌های کروز ایرانی یا حملات زمینی گروه‌های حامی آن به پنج هزار نظامی آمریکایی در عراق و دو هزار نفر در سوریه مطرح کرد.»

پادشاهان برهنه مقابل ایران
در ماه ژوئن، [پنتاگون] گروه ضربت ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن را به خلیج فارس اعزام کرد اما آنها با احتیاط در دریای عمان مستقر شده‌اند. ایرانی‌ها علی‌رغم اینکه از حمله مستقیم به نظامیان، پایگاه‌ها و کشتی‌های آمریکایی اجتناب کرده‌اند اما یک پهپاد جاسوسی ۱۳۰ میلیون دلاری را که برفراز آب‌های ایران پرواز می‌کرد، ساقط کردند.
ترامپ نیز به بهانه تلفات ایرانی‌ها، از واکنش انتقام‌جویانه امتناع کرد. ترامپ هنوز هم نمی‌داند چگونه بازدارندگی آمریکا در برابر ایران را احیا کند، «موفقیت حیرت‌آور حمله مخفیانه به جواهر تاسیسات نفتی عربستان سعودی، دیدگاه‌ها نسبت به توانمندی‌های ایران را کاملا تغییر داد... هیچکدام از پهپادها ساقط نشد و حتی توسط رادارهای سعودی یا آمریکایی شناسایی نشدند.
نویسنده در پایان ضمن اشاره به داستان «لباس‌های جدید امپراتور» نوشته هانس کریستین اندرسون، توضیح می‌دهد: «[ترامپ و بن‌سلمان] به لباس‌های جدیدی نیاز دارند که البته نامرئی هم نباشند. همچنین [ایران] ولی‌عهد [سعودی] را به این وا داشته که در اعتماد کردن به ترامپ و پایایی آمریکا در تقابل عربستان با ایران شک کند.»
در همین حال موسسه اعتبارسنجی "فیچ"، یکی از سه موسسه بزرگ در این زمینه در جهان، رتبه اعتباری عربستان سعودی را یک درجه تنزل داده است.
در رده بندی جدید، رتبه عربستان که تا پیش از این A+ بود به A تقلیل یافته است.
این تنزل رتبه "مرتبط با افزایش تنش‌های ژئوپولوتیک و نظامی در منطقه خلیج فارس در پی حملات اخیر به تاسیسات نفتی عربستان و همچنین تضعیف وضعیت مالی عربستان" اعلام شده است.
در جدول رتبه بندی موسسه فیچ " A" رتبه اعتباری بسیار خوبی محسوب می‌شود ولی به قدرت رتبه‌های بالاتر نیست.
بر اساس تعریف موسسه اعتبارسنجی فیچ، قرارگرفتن کشوری در این رتبه به این معنی است که هنوز ظرفیت قوی برای پرداخت تعهدات مالی وجود دارد؛ هر چند در مقایسه با رده‌های بالاتر مانند A+، این کشور در صورت رویارویی با وضعیت‌های بد مالی و اقتصادی ممکن است شکننده به نظر برسد.
وزارت دارایی عربستان این تنزل رتبه‌ را "مایوس کننده خوانده" و گفته رده بندی جدید منعکس کننده پاسخ این کشور به حملات تاسیسات آرامکو در ۱۴ سپتامبر و همچنین ظرفیت عربستان برای مدیریت پیامدهای آن نبوده است.
حملات اخیر مجموعه پالایشگاهی بقیق و میدان نفتی خریص در شرق عربستان سعودی را هدف گرفت.
موسسه فیچ گفته است: "به نظر ما، با توجه به سیاست خارجی عربستان از جمله همراهی نزدیک عربستان سعودی با سیاست‌های آمریکا درباره ایران و ادامه دخالت در جنگ یمن، این کشور در برابر تنش‌های رو به افزایش ژئوپولیتیک (در منطقه) شکننده است."

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات