صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۸  ، 
کد خبر : ۳۱۹۸۵۷

نشریه اخبار و تحلیل‌ها چهارشنبه 2 بهمن

امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی): هرگونه مذاکره با آمریکایی‌ها منتفی است. ارتباط و ادامه مذاکره با اروپا ایراد ندارد، اما باید از آنها درباره مسائلی نظیر برجام و اقتصاد قطع امید کنید. باید با نگاه شک‌آلود به وعده‌های آنها، از روند مسائل مراقبت جدی کرد.(1397/6/7)

نشریه اخبار و تحلیل‌ها word

نشریه اخبار و تحلیل‌ها pdf

 

▼ حرف روز

حمايت از نظارت

انتخابات در ايستگاه بررسي نهايي صلاحيت‌ها قرار دارد و شوراي نگهبان وظايف قانوني خود را دنبال مي‌کند تا آنچه مأموريت اين نهاد نظارتي است، تحقق يابد و کار انتخابات با سلامت و اطمينان لازم دنبال شود. در اين ميان طبيعي است مسئله تأييد و رد صلاحيت‌ها با واکنش‌هايي روبه‌رو باشد و برخي به آن معترض باشند و اين اعتراضات رسانه‌اي شوند و افکار عمومي را نيز با سؤالاتي مواجه کند. انتظار آن است که شوراي نگهبان در جايگاه پاسخگويي قرار بگیرد و در جهت شفاف‌سازي عمل کند. سخنگوي شوراي نگهبان در اين باره گفته است: «نظراتي که شوراي نگهبان داده بسيار دقيق و مبتني بر مستندات متقني است که در پرونده وجود دارد.» اما از ديگر سو اظهار داشته است: «ما به عنوان شوراي نگهبان از جهت قانوني ممنوعيت داريم که جزئيات پرونده‌ها را به افکار عمومي اعلام کنيم.» به نظر مي‌رسد اين سال‌ها چنين ممنوعيت قانوني‌ای، به معضلي پيش روي اقناع افکار عمومي نسبت به عملکرد شوراي نگهبان تبديل شده و چهره عملکرد قانوني و قابل دفاع شوراي نگهبان تحت تأثير هجمه‌هاي رسانه‌اي تا حدي مخدوش شده است؛ از این‌رو ضروري است اين نهاد براي اصلاح قوانين در اين زمينه تلاش کند؛ چراکه قابل قبول نيست، شوراي نگهباني که اعتبار آن اعتبار نظام اسلامي است، از سوی افرادي که پرونده قابل دفاعي ندارند زير سؤال برود و در مقابل اين نهاد براي حفظ آبروي افراد مجبور به سکوت شود؛ اما آن افراد با خيالي آسوده به تخريب شوراي نگهبان مشغول شوند. اين در حالي است که آبروي نظام اسلامي بسيار بالاتر از افراد است. همين وضعيت موجب شد تا فرصت مناسبي براي رسانه‌هاي بيگانه و ضد انقلاب خارج‌نشين براي حمله به نظام اسلام فراهم آيد و تنها کشوري که مبتني بر مردم‌سالاري ديني اداره مي‌شود، متهم به ديکتاتوري، انحصارگرايي و حذف منتقدان شود. فارغ از انتظاراتي که براي تغيير قانون و مبسوط‌اليد کردن شوراي نگهبان براي دفاع از عملکرد خود وجود دارد، از عموم جامعه نيز انتظار مي‌رود در این زمینه هوشمند باشند و اسیر جوسازی‌های رسانه‌ای دشمن نشوند. شورای نگهبان رقیب ملت نیست، بلکه حافظ منافع آن است و در تلاش است تا در مسیر کارآمدسازی نظام در خدمت مردم باشد و روند شایسته‌سالاری را ارتقا بخشد و از ورود افراد ناشایست که صلاحیت تصدی قدرت را ندارند، جلوگیری کند؛ بنابراین اگر به فکر روزگاری بهتریم و تلاش داریم تا با مشارکت در انتخابات، مجلسی بهتر از مجلس پرانتقاد کنونی داشته باشیم، باید حامی و کنار شورای نگهبان باشیم.

 

▼ گزارش روز

حکم سیاسی!

کنفدارسیون فوتبال آسیا، AFC در نامه‌ای نمایندگان ایران را از میزبانی در بازی‌های جام قهرمانان آسیا محروم کرد. البته همچنان رایزنی‌های گسترده ایران در این زمینه ادامه دارد و قرار است در روزهای آینده مدیران عامل چهار نماینده کشورمان در این مسابقات با مسئولان کنفدراسیون فوتبال آسیا دیدار کنند و همچنان امید برای بازگرداندن این حکم وجود دارد؛ اما فراتر از آنکه سرانجام این حکم چه خواهد شد، سؤال اینجاست که چرا AFC چنین حکمی صادر کرد؟ برای یافتن جواب این سؤال باید از دو منظر به مسئله نگاه کرد؛ اول نگاه سیاسی به ماجرا و کارکرد دلارهای نفتی و دوم ضعف مدیریت فوتبال کشور. پر واضح است که تیم‌های غرب آسیا از الدحیل که شکست تحقیرآمیزی را برابر قرمزپوشان پایتخت در ورزشگاه آزادی تجربه کرد و العین که در جهنم آزادی گیر افتاد تا همه تیم‌هایی که جو سنگین ورزشگاه‌ها در مشهد و اصفهان و تبریز و... را تجربه کرده‌اند، برای رهایی از بازی در این شرایط سخت دست به هر اقدامی می‌زنند و چه شرایطی بهتر از افزایش تنش میان تهران و واشنگتن و اتفاقاتی که در هفته گذشته شاهد آن بودیم؟ اما نکته ابهام‌برانگیز اینجاست که چرا کنفدراسیون فوتبال آسیا که به همین سرعت علیه میزبانی کشورمان حکم صادر می‌کند، درباره شرایط دیگر کشورها حکم نمی‌دهد؟ مگر عربستان چندین سال در شرایط ویژه جنگی به سر نمی‌برد؟ مگر ارتش یمن عمق خاک عربستان را نشانه نرفته و تأسیسات آرامکو را بمباران نکرده است؟ چرا این موضوع را برای تیم‌های فوتبال عربستانی با وجود تهدیدهای نیروهای یمن به هدف قرار دادن مناطق مختلف عربستان و درگیر بودن رژیم آل‌سعود در جنگی مستقیم و طولانی لحاظ نمی‌کند، اما افزایش تنش‌ها میان تهران و واشنگتن که بر اساس نظر همه کارشناسان سیاسی و نظامی احتمال منجر شدن آن به جنگ نیز بسیار اندک و ناچیز بود، زمینه‌ساز محرومیت ایران می‌شود؟ وضعیتی که برای امارات نیز صادق است؛ مگر شیخ‌نشین‌های امارات در جنگ مستقیم با یمن نیستند و ارتش یمن چندین بار با پهپاد به فرودگاه‌های امارات حمله نکرده است؟ چرا تیم‌های اماراتی از میزبانی محروم نمی‌شوند؟ مسائلی که به وضوح نشان می‌دهد حکم AFC صرفاً یک حکم فوتبالی نیست. اما در کنار این نمی‌توان منکر ضعف مدیریت فوتبال کشور و ضعف تیم‌های حقوقی و روابط میان فدراسیون فوتبال با AFC شد. تجربه قبلی تیم‌های عربستانی و عدم حضور در ایران و انفعال مدیران فوتبالی کشور و ناتوانی در حل مسئله بقیه تیم‌ها را هم به این فکر انداخت که برای رهایی از بازی در ایران گام بردارند و این‌گونه‌ حرف خود را بر کرسی بنشانند.

 

▼ خبر ویژه

متهم فراری عضو مجاهدین خلق است!

قاضی موحد در ابتدای جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات علی دیواندری و سایر متهمان بانک پارسیان و ملت گفت: «تاکنون معادل ۹ میلیون دلار رد مال در خصوص بانک پارسیان صورت گرفته و مقدمات رد حدود ۹۳ میلیون دلار متعلق به بانک ملت نیز فراهم شده است.» «قهرمانی» نماینده دادستانی نیز گفت: «باختری از اعضای فراری پرونده عضو شاخه نظامی مجاهدین خلق (گروهک تروریستی منافقین) بوده و در گزارش وزارت اطلاعات آمده که وی با افراد رده بالای منافقین ارتباط داشته و در سال ۶۱ دستگیر می‌شود و به ۱۰ سال حبس محکوم می‌گردد، ولی در سال ۶۶ به دلیل همکاری در جهت معرفی سایر افراد گروهک مجاهدین آزاد می‌شود و در سال ۶۷ مجدداً به اتهام قاچاق خاویار دستگیر می‌شود. نفت مملکت را به چنین فردی داده‌اند.»

 

▼ اخبار

1ـ تحلیل قابل تأمل یک اصلاح‌طلب از ترور سردار سلیمانی!

«احمد نقیب‌زاده» از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب در مصاحبه با روزنامه آرمان امروز درباره چشم‌انداز روابط تهران‌ـ واشنگتن گفت: «رفتار غیر قانونی و برخلاف عرف بین‌المللی مبنی بر ترور سردار سلیمانی توسط آمریکایی‌ها افکار عمومی را جریحه‌دار کرده و تبعاتی در پی خواهد داشت، اما معتقدم دیپلماسی با نظر به شرایط و واقعیت‌ها جریان می‌یابد. می‌دانیم که سردار سلیمانی در منطقه مانعی بر سر راه منافع آمریکا و سربازان این کشور در منطقه خاورمیانه بود و ضدیت آمریکایی‌ها با چنین چهره‌ای جای تعجب ندارد، اما در نهایت می‌توان انتظار داشت با پدید آمدن زمینه‌هایی و با گذشت زمان کاهش تنش اتفاق بیفتد. بحران میان دو کشور در روابط بین‌الملل، هرچند عمیق اما نمی‌تواند دائمی باشد. جایی که منافع ملی و کلان یک کشور ایجاب کند، امکان تغییر در برخی سیاست‌ها وجود دارد. به عقیده من نباید برای همیشه راه‌های کاهش تنش را مسدود فرض کرد.» تلاش برای تقلیل ترور سردار سلیمانی به یک حادثه و بی‌اهمیت جلوه دادن آن در سیاست خارجی و روابط ایران و آمریکا بسیار تعجب‌برانگیز است.

2ـ ادعای ساختگی ترامپ درباره تهدید سردار سلیمانی

نشریه «دیلی بیست» نوشت: «دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا زمانی که اوایل ماه جاری میلادی از تهدید قریب‌الوقوع سردار سپهبد قاسم سلیمانی علیه چهار سفارت آمریکا خبر داد، همه را در شوک فرو برد. این ادعای ترامپ برای برخی مقامات آمریکایی این سؤال را پیش آورد آیا ترامپ این اطلاعات را به درستی منتقل کرده است یا خیر. یک مقام کاخ سفید در این‌باره گفت: قطعاً این سؤال مطرح بود آیا او همان لحظه این ادعا را از خودش ساخته یا خیر.» به گفته دیلی بیست مقامات امنیتی تنها به ترامپ گفته بودند امکان حمله ایران به دارایی‌های آمریکا در منطقه وجود دارد. مقامات امنیتی، سفارت‌های آمریکا را یکی از نقاط احتمالی حملات ایران می‌دانستند، اما در واقع هیچ‌گونه تهدید قریب‌الوقوعی این سفارت‌ها را در خطر قرار نمی‌داد.

3ـ سفیر انگلیس بنا بر دلایلی شخصی از کشور خارج شده است

«سید عباس عراقچی» درباره حضور سفیر انگلیس در یک تجمع غیر قانونی در گفت‌‌وگویی اظهار داشت: «ما سفیر را احضار کردیم. برخورد بسیار تندی با وی صورت گرفت و بعد از آن وزارت امور خارجه هم بیانیه داده است و در سطر آخر این بیانیه تأکید کردیم که اگر چنین اقدامی مجدداً تکرار شود، فقط به احضار بسنده نمی‌کنیم.» معاون سیاسی وزیر امور خارجه بیان کرد: «فکر می‌کنم این پیام بسیار روشنی است که درخصوص این اقدام نامتعارف به طرف انگلیسی داده شد.» عراقچی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه‌ آیا همین سفیر به کشور بازمی‌گردد، اظهار داشت: «انگلستان هنوز سفیر خود را تغییر نداده است. وی بنا بر دلایلی شخصی خودش از کشور خارج شده است و مجدداً برمی‌گردد.»

4ـ سیاست‌های پولی و مالی بانک مرکزی برای رونق تولید و اشتغال

«عبدالناصر همتی» رئیس کل بانک مرکزی گفت: «نرخ سود سپرده الان یک مقدار تعادل پیدا کرده و سود بانکی حدود 18/5 درصد است و سال گذشته 20/5 درصد بود و الان دو واحد درصد کاهش یافته و بالای ۲۰ درصد وجود ندارد. این سیاست یک شبه نیست و یک محصول یک‌ساله است.» وی در ادامه گفت: «در نه ماهه امسال بانک‌ها ٦٢٦ هزار میلیارد تومان وام داده‌اند. تنها ٧٥٠ هزار نفر ٢٤ هزار میلیارد تومان وام ازدواج گرفته‌اند. در نه ماهه امسال ١٠ هزار میلیارد تومان برای اشتغال پایدار پرداخت شده است. علاوه بر اینها در این مدت ٨٥ هزار نفر از سوی کمیته امداد و ٧٥ هزار نفر از سوی بهزیستی با تسهیلات دریافتی توانمند شده‌اند.»

 

▼ اخبار کوتاه

منابع آگاه اعلام کردند، بریتیش پترولیوم انگلیس با پایان یافتن توافق 100 میلیون دلاری با عراق برای اکتشاف نفت در کرکوک و عقب‌نشینی از بستن توافق جدید در استخراج نفت از این منطقه تمام نیروهای خود را خارج و عراق را ترک کرده است. از دیگر دلایل خروج بریتیش پترولیوم انگلیس از کرکوک ارزیابی مجدد شرکت‌های غربی نسبت به ریسک حضور در عراق در سایه اعتراضات در این کشور و تشدید تنش بین آمریکا و ایران است.

«عادل عبدالمهدی» نخست‌وزیر عراق گفت: «سازوکار قانونی و اجرایی فرایند خروج نیروهای خارجی از این کشور شروع شده است و ما رایزنی‌ها برای اجرای آن را آغاز کرده‌ایم.» گفتنی است، پارلمان عراق دو روز پس از اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن شهید حاج‌قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و همراهان‌شان، طرح اخراج نیروهای خارجی از عراق را تصویب کرد.

«ابراهیم الدیلمی» سفیر یمن در ایران با حضور در منزل سردار سلیمانی، شهادت سردار مقاومت را به خانواده معظم وی تبریک و تسلیت گفت و پیام تسلیت و همدردی «عبدالملک الحوثی» رهبر جنبش انصارالله و «مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن را ابلاغ کرد. سفیر یمن همچنین یک خنجر یمنی به فرزند سردار سلیمانی اهدا کرد.

یک مقام ارشد دولت آمریکا در امور خلع سلاح، احتمال خروج ایران از «ان‌پی‌تی» را پیامی منفی توصیف کرد و گفت: «ایران باید نه تنها درباره مسئله هسته‌ای، بلکه در ارتباط با برنامه موشکی خود هم با آمریکا مذاکره کند.» گفتنی است این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که آمریکا با خروج از برجام زمینه‌ساز فروپاشی توافق هسته‌ای بوده است.

«سیدافضل موسوی» مدیر مسئول روزنامه سازندگی گفت: «رد صلاحیت تعدادی از چهره‌ها به معنی از دست رفتن مفهوم رقابت نیست. از نگاه بنده به اندازه پر شدن لیست، کاندیداهای اصلاح‌طلب تأیید صلاحیت شدند، بر خلاف برخی ادعاها و فضاسازی‌ها معتقدم با فقدان و فقر کاندیدای اصلاح‌طلب روبه‌رو نیستیم.»

مرکز آمار کشور نرخ تورم سالیانه دی‌ماه را 38/6 درصد اعلام کرد که نسبت به ماه قبل (آذر ماه) 1/4 درصد کم شده است. نرخ تورم سالیانه برای خانوارهای شهری ۳۸ درصد و برای خانوارهای روستایی 42/2 درصد است که نسبت به ماه قبل به ترتیب 1/3 درصد و 1/6 درصد کاهش داشته است.

«آدام شیفت» مشاور قانونی کاخ سفید از ضوابط ارائه شده از سوی رهبر جمهوری خواهان برای محاکمه ترامپ حمایت کرد. وی گفت: «جرایمی که رئیس‌جمهور ترامپ مرتکب شده است، ایجاب می‌کند تا محکوم و از سمت خود عزل شود.»

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات