صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۷:۵۸  ، 
کد خبر : ۳۲۰۲۸۳

مرگ پزشک افشاگر کرونا؛ موجی از خشم و اندوه چین را فرا گرفت

یک روز پس از مرگ یک پزشک چینی که برای نخستین بار از وجود ویروس جدید کرونا خبر داد، موج بی‌پیشینه‌ای از خشم و اندوه جامعه چین را فرا گرفت.
مرگ پزشک افشاگر کرونا؛ موجی از خشم و اندوه چین را فرا گرفت
دکتر لی ونلیانگ، چشم‌پزشک جوان بیمارستان ووهان چین که نسبت به خطر شیوع بیماری مرگبار ناشی از ویروس جدید کرونا هشدار داده بود، خود بر اثر ابتلا به همین بیماری واگیردار در روز چهارشنبه ۶ فوریه درگذشت.
 
او در ماه دسامبر گذشته در پیامی که برای گروهی از سایر پزشکان فرستاد از ظهور ویروس تاجی‌شکل جدیدی خبر داده و گفته بود که این ویروس مشابه ویروس سارس بوده و احتمالا به همان اندازه خطرناک است. او با اعلام این که هفت مورد از افراد مبتلا به این بیماری را مشاهده کرده است، در پیامی که روز ۳۰ دسامبر گذشته فرستاد از همکارانش خواست تا با پوشیدن لباس محافظ و ماسک زدن، از ابتلا به این بیماری و سرایت آن به دیگران جلوگیری کنند.
 
با این حال در آن زمان نه تنها به هشدار دکتر لی‌ ونلینگ توجه نشد، بلکه پلیس به او هشدار داد که دست از «اظهارنظرهای دروغین» بردارد وگرنه یک پرونده تحقیقات علیه او به دلیل «گسترش شایعات» گشوده می‌شود. مسئولان با احضار لی از او تعهد و امضا گرفتند که از «اخلال در نظم عمومی» با انتشار این گونه اخبار دست بردارد.
 
خبر درگذشت پزشک ۳۴ ساله چینی ابتدا باعث اندوه شدید مردم چین شد اما این غصه به سرعت در فضای مجازی جای خود را به موجی از خشم عمومی داد. بسیاری از مردم او را تا حد یک «قهرمان ملی» ستایش کرده‌اند.
 
پیش از این کاربران اینترنتی در چین دولت این کشور را به پنهان‌کاری و ضعف در اطلاع‌رسانی در مورد شیوع بیماری کرونا متهم کرده بودند، اما مرگ دکتر لی اکنون به انتقادها علیه نبود آزادی بیان در چین دامن زده و آن را تشدید کرده است.
 
چنین واکنش اعتراض‌آمیزی در تاریخ معاصر چین به ندرت دیده شده است. کاربران روز پنج‌شنبه اعتراض خود با داغ کردن چند هشتگ در حمایت از آزادی بیان و درخواست عذرخواهی مسئولان نشان دادند، اما دو تا از داغ‌ترین هشتگ‌های آنان اندکی بعد در شبکه‌های اجتماعی سانسور شد.
 
سازمان دولتی مبارزه با فساد چین در نخستین واکنش به اعتراض‌های عمومی در اینترنت گفته است که تحقیق درباره ادعاها در مورد مرگ دکتر لی ونلیانگ را آغاز می‌کند. دولت چین پیش از این هم وجود «برخی کوتاهی‌ها و کمبودها» در مبارزه با ویروس کرونا را پذیرفته بود.
 
بنا بر آمار رسمی تا این زمان ۶۳۶ نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در چین جان خود را از دست داده و ۳۱ هزار و ۱۶۱ شهروند چینی نیز به این ویروس آلوده شده‌اند.
 
مقام‌های چینی که از ابتدا با دکتر لی به دلیل هشدارش برخورد کرده بودند، ظاهرا از ترس واکنش مردم برای ساعاتی تلاش کردند تا خبر درگذشت او را هم مخفی نگاه دارند. برخی روزنامه‌نگاران و پزشکان چینی می‌گویند مقام‌های دولتی با فشار بر روزنامه‌نگاران از آنها خواسته‌اند تا خبر خود را تغییر داده و بگویند که او نمرده و تحت درمان است. اما در واقع او دقیقا در ساعت ۲ و ۵۸ دقیقه روز جمعه مرده بود.
 
۶۱ سرنشین کروز ژاپنی قرنطینه شدند
با اعلام قرنطینه شدن ۴۱ نفر دیگر در یک کشتی تفریحی ژاپنی، شمار افراد قرنطینه شده در این کشتی به ۶۱ نفر رسید. این کشتی کروز که «دایاموند پرینسس» نام دارد و از دو هفته پیش تاکنون در یوکوهاما متوقف شده، ۳ هزار و ۷۰۰ نفر سرنشین دارد که همه آنها در حال گذراندن آزمایش‌های مربوط به کرونا هستند.
 
کار معاینه پزشکی این افراد از ماه گذشته، یعنی زمانی آغاز شد که یک مرد ۸۰ ساله هنگ ‌کنکی به بیماری ناشی از ویروس کرونا مبتلا گردید. این مرد در تاریخ ۲۰ ژانویه در یوکوهاما سوار کشتی شده و در تاریخ ۲۵ ژانویه در هنگ کنگ از آن پیاده شده بود.
 
سرنشینان یک کشتی تفریحی دیگر نیز که «ورلد دریم» نام دارد، به دلیل آن که ۸ مسافر قبلی آن به ویروس کرونا مبتلا شده بودند در هنگ کنگ قرنطینه شدند. این کشتی ۳ هزار ۶۰۰ سرنشین دارد اما تاکنون آزمایش‌ها وجود ویروس کرونا در بدن هیچ کدام از سرنشینان را نشان نداده است.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات