برایان هوک یکی از شخصیتهای ضد ایرانی دولت تروریست آمریکاست که در سال ۲۰۱۸ بر مسند "میز اقدام ایران" تکیه زد.
او که زیر نظر مستقیم وزیر خارجه آمریکا کار میکرد تلاش داشت که تمام اقدامات ضد ایرانی در دولت آمریکا و سایر کشورهای جهان را مدیریت کند، اکنون وی پس از ۲ سال تلاش نافرجام ضد ایرانی استعفا داده است تا پیامهای زیادی را به صورت غیر مستقیم به ایران برساند.
۱. فشار حداکثری شکست خورده و موضوعی بر ضد آمریکا شده است، سفرهای متعدد هوک و پمپئو به کشورهای همسایه ایران و جهان صرفا به خاطر فشار حداکثری علیه ایران صورت میگرفت، ولی اکنون هیات حاکمه آمریکا به این نتیجه رسیده اند که فشارها آنگونه که انتظار داشته اند نتوانسته ایران را وادار به عقب نشینی کند و بخاطر همین هوک را برکنار کردند که فشارها علیه او متمرکز شود.
۲. آمریکا یک برنامه بلند مدت برای جلوگیری از لغو تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران تدارک دیده بوده، برایان هوک مسوول مستقیم ایران هراسی در رابطه با لغو تحریمهای تسلیحاتی بود
او در یکی از آخرین مصاحبه هایش گفته بود:سفرهایی به تعدادی از کشورهای اروپایی و عربی خواهم داشت تا تهدیدات ایران برای کشورهای منطقه و ضرورت تمدید تحریم تسلیحاتی این کشور را توضیح دهم؛ او در این زمینه سفرهای متعددی به کشورهای عضو شورای امنیت داشت که آنها را مجاب به رای به نفع آمریکا کند، اما از هم اکنون میتوان انتظار داشت که این کارزار هم بدون اثر بوده است.
۳. شکست هماهنگ سازی جهانی علیه ایران، هوک گفته بود، بنا دارد با بهکارگیری مشاوران و خبرگان مسایل ایران از کارگروه خود برای جلو بردن سیاستهای دولت ترامپ در قبال ایران بهره ببرد و همچنین مسئول هماهنگکردن سیاستهای ایران با سایر دستگاههای دولتی خواهد بود. او"همکاری با جامعه بینالمللی برای تغییر رفتار ایران"را از اهداف اصلی کارگروهی برشمرد که ریاست آن را برعهده دارد. او همچنین گفته بود، هدف کارزار فشار حداکثری اقتصادی علیه ایران این است که دسترسی این کشور به منابع مالی خود برای تأمین هزینههای برنامه موشکی اش را قطع کند. اکنون که هوک استعفا داده است یعنی در این برنامه هماهنگ سازی نیز ناموفق عمل کرده است
۵. شکست سیاست فشار _مذاکره؛ هوک بر این باور بود که به مرور زمان، اقتصاد ایران به حدی از تحریمها آسیب خواهد دید که مقامات کشور را مجبور به آمدن به پای میز مذاکره خواهد کرد، فشارهای امریکا برای درد تحریم و درمان مذاکره نه تنها جواب نداد بلکه باعث شد ایران شجاعانه قدمهای مهمی را تا حیات خلوت آمریکا بردارد.
۶. برایان هوک آخرین تیر ترکش تندروهای ضد ایرانی بود، دیدگاههای ضد ایرانی او به حدی بود که حتی از رسانههایی که در سالیان گذشته سیاست پروپاگاندای ضد ایرانی داشتند انتقاد میکرد که چرا سخنان ضد ایرانی پخش نمیکنید؟!
برایان هوک در یادداشتی در روزنامه نیویورکپست اشاره کرده بخش فارسی «صدای آمریکا» (VOA) باید عملکردش در انتشار اطلاعات ضد ایران را تقویت کند. او نوشته بود: لازم است صدای آمریکا عملکرد بهتری در مقابله با پروپاگاندای ایران و انتشار اطلاعات نادرست از سوی این کشور داشته باشد. این برای دولت ترامپ اولویت است.
هوک در ادامه این یادداشت نوشته است: صدای آمریکا در سال ۱۹۴۲ برای منتقل کردن سیاستهای آمریکا به مخاطبان جهانی پایهگذاری شد. بخش فارسی صدای آمریکا که از سوی کنگره تأمین مالی میشود سال گذشته بیش از ۱۷ میلیون دلار بودجه از پول مالیاتدهندگان آمریکایی دریافت کرد. اما صدای آمریکا در معرفی آمریکا به ایران با مطالب واقعیتمحور، قابلاعتماد و موثق ناکام بوده است.
۷. مسوول تمام شکستها علیه ایران، روزنامه واشنگتنپست بامداد جمعه به نقل از یک مقام ارشد سابق در دولت آمریکا نوشت از هوک خواسته شد که استعفا دهد تا مسئولیت شکست استراتژی واشنگتن علیه ایران، بر دوش وی بیافتد.
اما او علت تمام شکستها نیست بلکه در آینده خواهیم دید که پمپئو نیز به خاطر شکستهای متعددی از ایران کنار خواهد رفت، همانگونه که متیس، بولتون کنار رفتند. منتظر این روزها باشید که هیات حاکمه آمریکا نیز به خاطر قتل شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس در خود آمریکا محاکمه شوند.
اقدامات متعدد رئیس جمهور آمریکا، وزارت خزانه داری،کنگره،سنا،سیا،پنتاگون و حتی کشورهای عربستان ،انگلیس و فرانسه علیه ایران نشان می دهد که اقدام علیه ایران فراتر از یک میز بوده است که رهبری آن را هوک برعهده داشته باشد.
شکست سیاست های آمریکا در میز اقدام علیه ایران نشان داد که ایران قوی تر از یک میز و حتی دولت آمریکا و کشورهای ضدایرانی دیگر است.