«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه، امروز دوشنبه، در گفتوگو با شبکه سعودی «العربیه»، در ارتباط با مسائل مختلفی از جمله محدودیت تسلیحاتی ایران صحبت کرد.
طبق گزارش العربیه، وزیر خارجه روسیه در ارتباط با اعمال محدویتهای تسلیحاتی علیه ایران گفت: «هیچ گونه محدودیت تسلیحاتی علیه ایران در شورای امنیت وجود ندارد».
سرگئی لاوروف در ادامه گفت: «واشنگتن از توافق هستهای خارج شده است و دیگر یکی از طرفهای آن نیست».
شبکه «المیادین» نیز با پوشش بخشهایی از این گفتوگو گزارش داد که وزیر خارجه روسیه گفته: «واشنگتن درک نمیکند که نمیتوان تحریمهای شورای امنیت علیه ایران را از سر گرفت. این مسئله برای همه واضح است به جز آمریکا».
طبق گزارش العربیه، لاوروف ادامه داد: «اتحادیه اروپا به تدریج با طرحهای آمریکا همگام میشود».
وزیر خارجه روسیه در ادامه با اشاره مسائل مختلفی در سوریه گفت: «تقابل میان دولت و معارضان سوریه به پایان رسیده است. روسیه و ترکیه گشتزنیهای مشترک در جاده ام۴ را متوقف کردهاند. ادلب و [منطقه] شرق الفرات دو کانون گرم سوریه هستند. حضور آمریکا در شرق الفرات منطقه را متشنج میکند».
سرگئی لاوروف افرود: «سیطره گروه "تحریر الشام" در ادلب کاهش یافته است. [روند] کمیته قانون اساسی سوریه مطابق با سرعتی که تمایل داشتیم، پیش نمیرود».
او همچنین گفت: «در میان گروههای معارض سوری چند دستگی وجود دارد. ترکیه در ارتباط با پایبندیش به مبارزه با تروریسم در شمال سوریه به ما اطمینان خاطر داده است».
لاوروف در ادامه به مسئله یمن پرداخت و گفت: «پیشنهادهای فرستاده سازمان ملل در یمن را تأیید میکنیم».
طبق گزارش العربیه، لاوروف همچنین گفت: «از تلاشهای عربستان سعودی در گسترش گفتوگوها و تفاهم در جنوب یمن حمایت میکنیم».
بر اساس این گزارش، وزیر خارجه روسیه در ادامه اظهاراتش به مسئله فلسطین پرداخت و گفت: «بشدت بازگشت گفتوگوهای مستقیم میان فلسطینیها و اسرائیلیها را تأیید میکنیم. اطمینان داریم که توافقهای صلح فضای منطقه را بهبود خواهد بخشید. اینکه اسرائیل الحاق اراضی فلسطینی را متوقف کرده است، مسئله مهمی است. میخواهیم که اسرائیل موضعی ثابت در ارتباط با متوقف سازی الحاق اراضی فلسطین داشته باشد».
لاوروف همچنین در بخشهایی از اظهاراتش به مسئله لیبی پرداخت و گفت: «تجاوز ناتو در سال ۲۰۱۱ منجر به بحران لیبی شده است. روابط خوب با تمام طرفهای لیبی را حفظ میکنیم. برای بازگردانی لیبی از هر گونه روند سیاسی حمایت میکنیم. در راستای آتش بس در این کشور با ترکیه رایزنی کردیم. برخی از کشورها نمیخواهند بحران لیبی پایان یابد. تصمیم شورای امنیت درباره اعمال ممنوعیت تسلیحاتی علیه لیبی را تأیید میکنیم».