روزنامه کیهان **
وقتی صدای رادیو اسرائیل وعده تغییر سیاست آمریکا میدهد
در حالی که افراطیون حزب منحله مشارکت هنوز درباره وعدههای برگشت خورده قبلی بدهکار مردم هستند، یک عضو این حزب مدعی شد در صورت پیروزی بایدن، بطور حتم سیاست آمریکا نسبت به ایران تغییر خواهد کرد.(!)
احمد شیرزاد همان کسی است که در مجلس ششم از پشت تریبون رسمی مدعی شد ایران درباره برنامه هستهای به مدت 19 سال به دنیا دروغ گفته و حالا دم خروس بیرون افتاده است(!) این سخنان با اعتراض مهدی کروبی رئیس وقت مجلس روبرو شد که میگفت این سخنان، صدای رادیو اسرائیل است.
فردی با این سوابق به سایت جماران گفته است روی کار آمدن احتمالی بایدن با انتخاب مجدد ترامپ متفاوت است. اگر بایدن انتخاب شود به طور حتم سیاست آمریکا در قبال ایران تغییر خواهد کرد. آنقدر تضاد میان روشهای آقای ترامپ و بایدن وجود دارد که «ابلهانه» است اگر کسی فکر کند دعوای این دو «زرگری» است.
وی افزود: متأسفانه از گذشته تاکنون برخی کسانی که قصد موشکافی جزئیات را ندارند، یک نوع تنبلی در تحلیل وجود دارد. هر چند در این مورد خاص، تفاوتها جزئی نبوده و بسیار مشهود و بارز هستند. به کار بردن این عبارت که «سگ زرد برادر شغال است»، زیبنده یک تحلیلگر نیست و بیشتر از اینکه تحلیل باشد، گریز از تحلیل است.
او گفت: اگر آقای بایدن روی کار بیاید، قطعاً به برجام بازمیگردد اما این بدان معنا نیست که ما در دوره ریاست جمهوری او هیچ مشکلی نخواهیم داشت. به طور حتم در دوره بایدن نیز ما در بحثهای مربوط به سیاست منطقهای، توسعه موشکی و تسلیحاتی با آمریکا مشکل خواهیم داشت.
ادعای بازگشت بایدن به برجام در صورت پیروزی در انتخابات آمریکا در حالی است که وی و مشاورانش بارها بر ضرورت تمدید برخی بندهای تعلیقی برجام و همچنین توسعه محدودیتهای برجامی ایران به محدودیتهای نظامی و موشکی و منطقهای تأکید کردهاند؛ و بنابراین در اصل سیاست آمریکا در این سه حوزه هیچ تغییری رخ نخواهد داد و صرفاً بایدن با تحریمهای دوره ترامپ - بیآنکه هزینههای آن را بپردازد- به ایران فشار خواهد آورد و حال آنکه حتی اگر «صداقت برجامی»(!) هم داشته باشد، باید در عین، حال اعلام کند تحریمهای اعاده شده یا اعمال شده در دوره ترامپ را ملغی میداند.
ادعای دروغ قطعی بودن تغییر سیاست آمریکا نسبت به ایران در حالی مطرح میشود که افراطیون مدعی اصلاحات، از یک سو امضای جان کری (وزیر خارجه دموکراتها) پای برجام را تضمین میدانستند و از سوی دیگر، خود را تضمین وعدههای روحانی در انتخابات سال 96 معرفی میکردند اما اکنون از پذیرش مسئولیت هر دو تعهد شانه خالی میکنند. با این وجود معلوم نیست آنها چگونه تضمین میکنند بایدن سیاست احمقانه آمریکا را تغییر دهد؟
ادعای تدبیر اقتصادی و حواله دادن محض به نفرین و دعا
«آخرین یافتههای مکتب اقتصادی تدبیر و امید رونمایی شد: لعن به گرانی و دعا برای ارزانی!».
روزنامه جوان در گزارشی با عنوان فوق، به نقد اظهارات معاون اول رئیسجمهور پرداخت. اسحاق جهانگیری اخیراً در پاسخ به خبرنگاران درباره اینکه آیا راهی برای ارزانی هست، گفت: «دعا کنید»! به طور معمول برخی منتقدان از آغاز کار دولتی که جهانگیری معاون اول آن بود، درباره رفتار و گفتار برخی دولتمردان که موجب ایجاد ناامیدی در مردم میشود، هشدار داده بودند، اما این نوع گفتار در دولتمردان تمامی نداشت و این بار نوعی تمسخر آیین دعا هم به آن اضافه شد! برخی مسئولان متهمند که در حواله کردن مشکلات کشور به غیر علت اصلی که مدیریتی است، دنبال زمینهسازی برای مذاکرات با خارجی و معاملات سیاسی داخلی هستند؛ بنابراین یک مسئول اجرایی کشور، نباید ژست پیشنماز یک مسجد را به خود بگیرد و به مردم بگوید دعا کنید. همین شخص در دولت قبلی به رهبری نامه نوشت و گفت باید همه مردان اقتصادی دولت برکنار شوند. در فرصتهای فراوان در دولت مستقر نیز با هجمه به دولت قبلی، افزایش نرخ ارز و تورم در آن دولت را به بیکفایتی مدیریتی نسبت داد. در زمان انتخابات ۹۶ در جامه یک نامزد غیرواقعی، بدترین خاطرهها را از مجموع وعدههای پوچ و سخنان متباین و متناقض و متضاد و ادعاهای متورم شده در خاطره جمعی ملت باقی گذاشت، به طوری که مردم حرفهای او را مثل ضربالمثل درباره اوضاع نابسامان به کار میبرند. هیچ وقت در آن زمانها نگفت دعا کنید اوضاع خوب شود! برای آن مقاطع برنامه و اصل و اصول ارائه میداد، اما حالا که در قدرت است، میگوید دعا کنید.
تنها امید باقیمانده در فصول پایانی مکتب تدبیر برای حل مشکلات اقتصادی این است که به گفته رئیسجمهور در سختیهای ناشی از افزایش قیمتها مردم باید کاخ سفید را لعنت کنند و به گفته معاون اول رئیسجمهور نیز برای کاهش قیمتها باید دعا کنیم، هر چند از منظر معنوی راهکارهای فوق محترم است، اما وقتی سخنان رئیسجمهور و معاون اول رئیسجمهور در زمان کاندیداتوری انتخابات ریاستجمهوری در ذهن متبادر میشود، این مقامات محترم بر حسب وعدههایی که به مردم میدادند، معتقد بودند حل مشکلات اقتصادی راهکارهای عالمانه اقتصادی دارد.
امروز که در ماههای پایانی دولت تدبیر و امید قرار داریم و فشارهای بیسابقه اقتصادی به جامعه وارد شده است، انتظار میرود دولت محترم در اظهارات خود حداقل علاوه بر توصیه به دعا، و نفرین و کمی هم از راهکارهای اقتصادی برای حل مشکلات بهره ببرند یا اینکه وقتی مجلس به کمک دولت میآید و راهکارهایی را برای حمایت از مردم و حل مشکلات اقتصادی ارائه میدهد، پذیرای این راهکارها باشند تا از طریق همافزایی مجلس و دولت و سایر قوا شاهد گشایش اقتصادی در داخل کشور باشیم.
در همین حال روزنامه وطن امروز نیز در یادداشتی انتقادی تأکید کرده است: راهکارهای مدیریتی دولت روحانی این روزها بیش از هر زمان دیگری با ماوراءالطبیعه، نسبت پیدا کرده است. گویا دولتی که روزگاری نهچندان دور شیوه حکمرانی خود را مبتنی بر روشهای نوین مدیریتی میدانست و رقبای سیاسی خود را متهم میکرد، حالا خود در واکنش به هر ضعف و بحرانی تنها نسخه دعا و نفرین میپیچد.
تنها 9 ماه از عمر دولت دوم روحانی گذشته بود که جهانگیری از مهمترین طرح مدیریتی خود در مواجهه با نوسانات بازار ارز رونمایی کرد و خبر از تثبیت نرخ ارز روی 4200 تومان داد. دلار 4200 تومانی که در افواه عمومی از آن به عنوان «دلار جهانگیری» یاد میشد، نقطه آغازی بر یکی از بزرگترین میدانهای مدیریتی جهانگیری و سیاستهای فسادآفرین بود.
شبکه رانتی که حول «دلار جهانگیری» شکل گرفت تا جایی اعتراضات همگان را برانگیخت که حتی اکبر ترکان نیز این طرح را زمینهساز به تاراج رفتن 20 میلیارد دلار از منابع ارزی کشور خواند و روزنامه سازندگی به عنوان ارگان مطبوعاتی حزبی که جهانگیری عضو آن است هم تنها دستاورد این طرح را رانت و تورم دانست.
تجویز نسخه دعا برای کاهش نرخ اجناس از سوی جهانگیری در حالی است که روحانی نیز در ماههای اخیر تنها نسخه خود برای مواجهه با وضعیت نامطلوب فعلی را «نفرین واشنگتندیسی» یافته و در اظهاراتی عجیب گفته بود: «مردم اگر میخواهند برای کمبود و مشکلات لعن و نفرین کنند، آدرس آن کاخ سفید در واشنگتن است».
اکونومیست: آشوب محتمل است ترامپ زیربار شکست نمیرود
یک روزنامه انگلیسی پیشبینی کرد آمریکا به خاطر بیاعتمادی و تنش پدید آمده در انتخابات، دچار آشوب و هرج و مرج بیسابقه شود.
ایندیپندنت نوشت: مشکلاتی که ترامپ رئیسجمهور آمریکا و نامزد حزب جمهوریخواه به وجود آورده است، حتی در صورت کنارهگیری وی از قدرت نیز همچنان تاثیر خود را خواهند گذاشت و اگر او در همان شب برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا با شکست روبرو شود، این احتمال وجود دارد که نتایج را نپذیرد و مدعی شود که تقلب صورت گرفته است.
هر اتفاقی در انتخابات رخ دهد، شبح ترامپ برای نسلهای بعدی آمریکا هم مایه نگرانی و ناراحتی خواهد بود. احتمال دارد ترامپ در این انتخابات پیروز شود. این احتمال هم هست که وی با اختلاف اندکی بازنده شود، اما بعد از شکایت به دیوان عالی پیروز انتخابات معرفی شود.
احتمال دیگری که مطرح است این است که ترامپ در انتخابات بازنده قطعی اعلام شود، اما از پذیرش این شکست خودداری ورزیده و همچنان از قدرت کنارهگیری نکند.
در این میان چند موضوع نگرانکننده وجود دارد. یکی از نگرانیها این است که «در شب انتخابات» مشخص شود ترامپ در آرایی که در همان روز اخذ شدهاند برنده است و وی مدعی شود که در انتخابات پیروز شده است و طرفداران جمهوریخواه ترامپ در داخل و دولتهای دوست وی در خارج از آمریکا نیز از وی حمایت کنند، اما با شمارش آراء پستی نتیجه وارونه شود.
با توجه به آنکه ترامپ بارها صحت انتخابات پستی را زیر سؤال برده، چنین وضعیتی میتواند جمهوریخواهان را یکصدا به سوی طرح ادعای تقلب در انتخابات سوق دهد. دولتهای خارجی در چنین شرایطی تنها به ناظرانی منفعل تبدیل خواهند شد. اگر اسرائیل و کشورهایی مانند انگلیس، روسیه و هند پیروزی ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا را به رسمیت بشناسند، تصمیم وی برای ماندن در قدرت جدیتر خواهد شد.
حتی اگر ترامپ در انتخابات شکست فاحشی متحمل شود، این احتمال وجود دارد که وی نظر برگزار کنندگان انتخابات را نپذیرد و مدعی شود در انتخابات تقلب صورت گرفته است. در آن صورت، ترامپ میتواند با اقدامی مانند اعلام حالت فوقالعاده در کشور مدعی شود که آمریکا با یک بحران مواجه است. ترامپ میلیونها طرفدار متعصب دارد که مغز آنها را با حکایتهای زیادی درباره اردوگاههای کار اجباری که طرفداران «رادیکال» بایدن، یعنی کمونیستها، تشکیل دادهاند، شستشو دادهاند.
همچنین، گزارشهای زیادی درباره رونق گرفتن بازار خرید و فروش اسلحه در آمریکا منتشر شده است. خریداران اسلحه خود را برای رویاروییهای مسلحانه احتمالی آماده میکنند. به راحتی میتوان درک کرد که ترامپ میتواند وقوع شورشهای گسترده خیابانی را به عنوان ابزار یا بهانهای جهت تعطیل کردن روند دموکراتیک مورد استفاده قرار دهد.
حتی اگر هیچ یک از این احتمالات حادث نشود و ترامپ در انتخابات شکست بخورد، باز هم نفوذ وی باقی خواهد ماند. افرادی را که وی در دیوان عالی منصوب کرده و نیز هزاران قاضی همسو با این افراد در دادگاههای مختلف برای سالهای طولانی از نفوذی گسترده برخوردار خواهند بود. مشکلاتی که ترامپ به وجود آورده، بعد از کنارهگیری وی از قدرت نیز همچنان تاثیر خود را خواهند
گذاشت.
رد پای حسین فریدون اینبار در فساد بانک سرمایه
نام حسین فریدون که در پروندههای کلان فساد اقتصادی از حقوقهای نجومی گرفته تا ارتباط با باند طبری به گوش میرسید، اکنون با دو پرونده جدید یعنی «بانک سرمایه» و «منطقه آزاد قشم» نیز گره خورده است.
به گزارش رجانیوز، حضور حسین فریدون در کنار حسن روحانی از روزهای ابتدایی ریاستجمهوری او برای همگان تعجببرانگیز بود. شخصی که بدون هیچگونه مسئولیت و تخصص مشخصی در کنار عالیترین مقام اجرایی کشور قرار گرفته بود و در بیشتر جلسات و همایشها او را همراهی میکرد. حضوری که البته به ناگاه و پس از درز اخبار قطرهچکانی از ارتباطات و مراودات مشکوک وی با برخی پروندههای مفاسد اقتصادی کمرنگ شد و تقریبا به صفر رسید!
شاید اولینباری که نام حسین فریدون در ارتباط با پروندههای فساد اقتصادی مطرح شد در ماجرای حقوقهای نجومی و دخالت او در انتصاب مدیران عامل برخی بانکهای بزرگ دولتی بود. بعدتر نیز با دستگیری یک شبکه بزرگ بانکی و همچنین استرداد رسول دانیالزاده به کشور، مجدداً نام وی به صدر اخبار رسانهها آمد.
موسی غضنفرآبادی، رئیس دادگاه انقلاب تهران، درباره بازداشت عوامل شبکه فساد بانکی توسط سازمان اطلاعات سپاه گفته بود: «اخباری وجود دارد که حاکی از ارتباط حسین فریدون با این شبکه فساد بانکی است.»
تیرماه سال ۹۵ نیز علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس نهم شورای اسلامی در نشست خبری با نام بردن از دو بدهکار بانکی به نامهای «مالامیری» و «دانیالزاده» افشا کرد که این دو نفر با حسین فریدون در ارتباط هستند. بانک ملت ۴۰۰ میلیون درهم با کارمزد صفر درصد به آنها داده و این دو نفر این پول را به داخل کشور آوردهاند و از طریق صرافیها آن را تبدیل و مجدداًً با کارمزد صفر درصد از بانک دریافت کردهاند و با سرمایهگذاری مجدد در بانک ملت سالانه ۲۴ درصد سود گرفتند.
ماجرای فیشهای نجومی و عزل مدیران بانکی در همان ایام منجر به کشف یک شبکه فساد بانکی و دستگیری اعضای این ستاد شد. علاوه بر «علی صدقی» مدیرعامل معزول بانک رفاه، «علی رستگار سرخهای» هم یکی از مدیران عامل بانکها بود که در ماجرای فیشهای نجومی عزل شد. رستگار سرخهای چندی بعد در ماجرای کشف یک شبکه فساد بانکی دستگیر شد.
در آن زمان عباس جعفری دولتآبادی دادستان تهران از جابهجایی ۸۰۰ میلیارد تومان در بانک ملت، بازداشت ۴ متهم و به سر بردن چند متهم دیگر در خارج از کشور خبر داده و گفته بود: «درباره نحوه اقدامات متهمان از وزیر اقتصاد و رئیسکل بانک مرکزی درخواست گزارش شد. نکتهای که در اینباره مطرح شده بود، نقش فریدون در نصب این دو مدیرعامل بود.»
همچنین ناصر سراج رئیس وقت سازمان بازرسی کل کشور در تاریخ ۸ تیر ۹۵ در حاشیه همایش سراسری قوه قضائیه درباره تخلفات مدیرعامل بانک رفاه اظهار کرد: «علی صدقی مدیرعامل بانک رفاه بهخاطر تخلفات بزرگی که قبلاًً در بانک ملی داشته، فاقد صلاحیت برای مدیرعاملی بانک رفاه کارگران بود اما با فشار حسین فریدون و لابیگری وی، مدیرعامل بانک رفاه کارگران شد.»
اما بهتازگی سرنخهای جدیدی از ارتباط برادر رئیسجمهور با شبکههای فساد مطرح شده است. روز گذشته و در هشتمین جلسه از دادگاه رسیدگی به پرونده متهمان بانک سرمایه که مربوط به بررسی اتهامات «محمد امامی» بود، قاضی مسعودی مقام در اظهاراتی خطاب به متهم گفت: آقای امامی! شما در پیامکهای خود به فرزان گفتید که وقتی میخواهید پیش «عمو فِری» بروید باید دست پر بروید! این عمو فری کیست که باید دست پر پیش او بروید؟ ما که میدانیم کیست و در کیفرخواست هم به او اشاره شده است.
طبق گفته قاضی مسعودی مقام، نام حسین فریدون بهعنوان فرد مرتبط با امامی و فرزان، از متهمان بانک سرمایه وجود دارد. همچنین میلاد گودرزی، خبرنگار حاضر در جلسه دادگاه این موضع قاضی را با تصویری از حسین فریدون منتشر کرده و بهطور تلویحی خبر از ارتباط محمد امامی با حسین فریدون داده است.
*********************************
روزنامه وطن امروز **
اینستاگرام حساب پایگاه رهبر انقلاب به زبان فرانسوی را مسدود کرد
شبکه اجتماعی اینستاگرام حساب رسمی پایگاه اطلاعرسانی رهبر حکیم انقلاب اسلامی به زبان فرانسوی را مسدود کرد. رهبر معظم انقلاب چهارشنبهشب در پیامی کوتاه به جوانان فرانسه که از طریق شبکههای اجتماعی منتشر شد، از آنان خواستند از رئیسجمهور خود سوال کنند: چرا از اهانت به پیامبر خدا حمایت میکند و آن را آزادی بیان میشمارد ولی تردید در هولوکاست در آنجا جرم است و اگر کسی چیزی در این باره نوشت باید به زندان برود؟ در پی این پیام، شبکه اجتماعی اینستاگرام، حساب رسمی پایگاه اطلاعرسانی رهبر معظم انقلاب اسلامی به زبان فرانسوی را مسدود کرد. این در حالی است که نشریه فرانسوی «شارلی ابدو» طی روزهای گذشته کاریکاتورهای توهینآمیزی را نسبت به ساحت مقدس پیامبر مکرم اسلام(ص) منتشر کرد که با حمایت رئیسجمهور فرانسه همراه شد.
***
هیچ خطری مرزهای شمال غرب کشور را تهدید نمیکند
فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: الحمدلله هیچ خطری مرزهای شمال غرب کشور را تهدید نمیکند و با افزایش روزافزون قابلیتها و توانمندیهای نیروهای مسلح، آمادگی بسیار خوبی برای اجرای ماموریتهای محوله و صیانت از مرزها و مردم شریفمان به دست آوردهایم.
به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ کیومرث حیدری در بازدید از مناطق مرزی جلفا و خداآفرین آذربایجان شرقی، دفاع از حدود و ثغور میهن اسلامی را از مهمترین وظایف ارتش جمهوری اسلامی ایران دانست و تاکید کرد: نیروهای جان بر کف ارتش در راستای عمل به وظایف ذاتی خود در نقاطی از مرزهای شمال غرب کشور استقرار پیدا کردهاند و هدف اصلی از استقرار یگانهای ارتش در مناطق مرزی، حفاظت از حریمهایی است که خطوط قرمز ما تعریف شده است. وی در پایان با تاکید بر لزوم احترام به تمامیت ارضی کشورهای منطقه، اظهار داشت: ما با هر ۲ کشور همسایه مشترکات زیادی داریم و تا امروز هم حسن همجواری را با ۲ کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان حفظ کردهایم و توصیه ما به هر ۲ کشور احترام به قوانین بینالمللی، حفظ مرزهای بینالمللی و حلوفصل مشکلات پشت میزهای مذاکره است.
***
هدف تحریمها قطع روابط ایران با ملتهای منطقه است
معاون دبیرکل حزبالله لبنان هدف آمریکا و غرب از اعمال تحریمها علیه ایران را قطع روابط آن با ملتهای منطقه بویژه فلسطینیها دانست. به گزارش تسنیم به نقل از شبکه خبری العهد، شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزبالله لبنان طی سخنانی در افتتاحیه کنفرانس سالانه مجمع تقریب مذاهب که از طریق فضای مجازی برگزار شد، با اشاره به تحریمهای ظالمانه علیه ایران گفت: تحریمهای آمریکا دشمنی اقتصادی با اهداف سیاسی است، زیرا واشنگتن در تلاش است با مانعتراشی در برابر توانمندیهای دفاعی ایران مواضع و شروط خود را براحتی بر تهران تحمیل کند. شیخ نعیم قاسم گفت: هدف از این تحریمها منزوی کردن ایران و قطع روابط آن با ملتهای منطقه بویژه فلسطینیها است که مشتاق استقلال و آزادی و حق خود هستند. شیخ نعیم قاسم با اشاره به ادعای غرب درباره آزادی بیان گفت: عملکرد رئیسجمهور فرانسه و نظام حاکم این کشور در توجیه توهین به رسولالله(ص) و دفاع از مرتکبان این توهین، نشانه ضعف الگوی ارزشی غرب و بازگشت آن به شیوههای جاهلیت است.
***
پمپئو: حملات انصارالله به عربستان کار ایران است!
وزیر خارجه آمریکا حملات اخیر انصارالله و ارتش یمن به عربستان را به ایران مرتبط کرد. به گزارش ایسنا، مایک پمپئو مدعی شد ما حملات حوثیهای تحت حمایت ایران علیه عربستان سعودی را محکوم میکنیم. این حملات به طرز ناروایی علیه ریاض انجام گرفتهاند و جان غیرنظامیان بیگناه از جمله آمریکاییها را تهدید میکند. او گفت «تشدید غیرمسؤولانه حملات با اعلامیه حوثیها مبنی بر تمایلشان برای تقویت روابط با ایران همزمان شده است». وی اعزام سفیر ایران به یمن را محکوم کرده و مدعی شده این اقدامات نشاندهنده آن است که انصارالله برای یافتن راهحل سیاسی به منظور برقراری صلح در یمن جدی نیست. پمپئو با مخاطب قرار دادن حوثیها در توئیتی با محکوم کردن حملات، آورده است: حوثیها باید از همکاری با ایران و تهدید امنیت منطقهای دست بکشند و برای کمک به مردم یمن کار کنند.
***
طرح ایران برای پایان مناقشه قرهباغ به ارمنستان ارائه شد
سیدعباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان در جریان سفر به ایروان با «زهراب مناتسکانیان» وزیر خارجه ارمنستان دیدار و رایزنی کرد. به گزارش مهر، در این دیدار ۲ طرف نسبت به انتقال تروریستهای بینالمللی از خاورمیانه به منطقه ابراز نگرانی کردند و آن را تهدیدی جدی برای کل منطقه دانستند. وزیر خارجه ارمنستان پس از این دیدار در گفتوگو با ریانووستی گفت: ایران کشوری بزرگ در منطقه ما است و برخلاف ترکیه، وقتی مساله به صلح و امنیت منطقه میرسد، موضعی سازنده و مسؤولانه را اتخاذ میکند. دفتر مطبوعاتی وزارت خارجه ارمنستان هم اعلام کرد مناتسکانیان، وزیر خارجه این کشور در دیدار با عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران قول داده که ایروان راهکارهای تهران برای حل مساله قرهباغ را با دقت مطالعه کند. به گزارش اسپوتنیک، در اطلاعیه منتشره از سوی وزارت خارجه ارمنستان آمده است: «عراقچی درباره رویکردهای کشورش برای غلبه بر وضعیت فعلی و برقراری آتشبس [در قرهباغ] صحبت کرد. در این رابطه وزیر خارجه ارمنستان خاطرنشان کرد رویکردهای ایران در مساله قرهباغ به طور کامل و مفصل مورد مطالعه قرار خواهد گرفت».
*********************************
روزنامه خراسان**
اعتماد آنلاین خبرداد : محمد اصلانی، وکیل حسن زارع دهنوی در خصوص فوت موکل خود، اظهار کرد: متأسفانه ایشان دو روز پیش بر اثر ابتلا به کرونا در بیمارستان گاندی به رحمت خدا رفتند. درخور ذکر است، حسن زارع دهنوی معروف به قاضی حداد معاون امنیت دادستان تهران در زمان دادستانی سعید مرتضوی و یکی از متهمان پرونده کهریزک بود که به انفصال موقت از شغل خود محکوم شد.
نواندیش نوشت : حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی گفت : فهرستی از شخصیت های مورد توجه و حمایت حزب برای1400 آماده کردیم و تاکنون «اسحاق جهانگیری» و «محسن هاشمی» برای حضور و نامزدی در انتخابات اعلام آمادگی نکرده اند.
*********************************
روزنامه ایران **
قطار تحریمهای ترامپ آرام ندارد
وزارت خزانهداری امریکا پنجشنبه شب از اعمال تحریمهایی جدید علیه اشخاص و نهادهای ایرانی خبر داد، تحریمهایی که به اذعان کارشناسان غربی دیگر چندان تأثیر اقتصادی و مالی برای ایران ندارد. به گزارش ایسنا، وزارت خزانهداری امریکا با صدور بیانیهای از اعمال تحریم علیه حسین فیروزی آرانی (ارتباط با بازرگانی کالای باختر)، امیرحسین بحرینی (ارتباط با شرکت پلیمر آریا ساسول)، مرتضی مصطفیمنیر (ارتباط با شرکت کشتیرانی و نفتکش استریت شیپ بروکر)، رمضان اولادی (ارتباط با شرکت پتروشیمی کیوان) و لین نا وی (ارتباط با شرکت Binrin) ) خبر داد. همچنین ۱۱ نهاد پلیمر آریا ساسول (ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس)، شرکت بازرگانان کالای باختر، شرکت Binrin (ارتباط با شرکت پلیمر آریا ساسول)، هلدینگ انرژی Elfo (ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس)، شرکت Glory Advanced (ارتباط با شرکت پترویشیمی تریلیانس)، شرکت Jane Shang (ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس)، هلدینگ انرژی Jiaxing (ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس)، شرکت پتروشیمی کاویان، شرکت پتروشیمی مروارید (ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس)، شرکت Sibshur (ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس) و شرکت Strait Shipbrokers در لیست تحریمهای وزارت خزانهداری امریکا قرار گرفتهاند.
احضار سفیر تهران در لندن
وزارت خارجه انگلیس از احضار سفیر ایران در لندن به این وزارتخانه خبر داد. به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، وزارت خارجه انگلیس اعلام کرده که روز پنجشنبه حمید بعیدینژاد، سفیر جمهوری اسلامی ایران در این کشور را در پی انتشار برخی اخبار مبنی بر فراخوانده شدن نازنین زاغری، زندانی امنیتی به دادگاه، احضار کرده است. بنابر این بیانیه، مقامات انگلیسی نگرانی عمیق خود را به بعیدینژاد ابراز کرده و خواستار پایان دادن به حبس زاغری شدند. همسر نازنین زاغری اخیراً ادعا کرده که این متهم ایرانی- انگلیسی برای بررسی اتهام جدید به دادگاه فراخوانده شده است.
قاضی حداد فوت کرد
وکیل قاضی حداد از مرگ موکل خود بر اثر کرونا خبر داد. به گزارش ایلنا، محمد اصلانی وکیل حسن زارع دهنوی معروف به قاضی حداد درخصوص فوت موکل خود گفت: متأسفانه ایشان دو روز پیش بر اثر ابتلا به کرونا در بیمارستان گاندی به رحمت خدا رفت. گفتنی است، حسن زارع دهنوی معروف به قاضی حداد معاون امنیت دادستان تهران در زمان دادستانی سعید مرتضوی و یکی از متهمان پرونده کهریزک بود که به انفصال موقت از شغل خود محکوم شد.
*********************************
روزنامه شرق **
پیام مقتدی صدر به ریاض
مقتدی صدر رهبر جریان صدر از عربستان خواست تا درها را برای زیارت مرقد پیامبر اکرم (ص) برای جهانیان باز کند.
دعوت از ترکیه برای حل بحران قرهباغ
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه خواستار آتشبس فوری در نزاع قرهباغ و برگزاری مذاکرات صلحی بر سر این مناقشه که در آن پیشنهادهای کشورهای مختلف از جمله ترکیه مورد بررسی قرار بگیرد، شد.
اعلام حکومت نظامی در فیلادلفیا
مقامات شهر فیلادلفیا در آمریکا به دنبال ناآرامیهای شبانه اخیر که پس از کشتهشدن یک مرد سیاهپوست به دست پلیس آغاز شد در این شهر حکومت نظامی اعلام کردند.
حمایت پارلمان عربی از حل بحران لیبی
پارلمان عربی بار دیگر حمایت خود را از دستیابی به راهحل سیاسی بحران لیبی به گونهای که حاکمیت و تمامیت ارضی کشور حفظ و مداخلات خارجی در امور آن پایان یابد، اعلام کرد.
وضعیت خوب رئیسجمهوری الجزایر
نهاد ریاستجمهوری الجزایر در بیانیهای ضمن اعلام سلامت جسمی عبدالحمید تبون اعلام کرد تیم پزشکی همراه رئیسجمهوری در آلمان نسبت به نتایج آزمایشهای او خوشبین است. در این بیانیه آمده است، عبدالحمید تبون، رئیسجمهوری الجزایر در یکی از بیمارستانهای تخصصی آلمان درمان مناسب را دریافت کرده و حالش خوب است.
تمایل عربستان به نخستوزیری حریری
یک روزنامه سعودی اعلام کرد عربستان میخواهد سعد حریری نخستوزیر آتی لبنان باشد. روزنامه المدینه عربستان در گزارشی نوشت: مهم نیست که دولت آتی لبنان که توافق شده سعد حریری ریاست آن را برعهده داشته باشد، کوچک یا دارای ۲۰ وزیر باشد. مهم این است که همگان با حریری برای عبور از وضعیت کنونی لبنان موافق باشند و از او حمایت کنند.
دیدار اسد با فرستاده ویژه پوتین
بشار اسد، رئیسجمهور سوریه پنجشنبه با هیئتی از مقامهای ارشد روسی به سرپرستی الکساندر لاورنتیف، فرستاده ویژه ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه دیدار و گفتوگو کرد.
فروش 50 فروند اف-۳۵ به امارات
دولت آمریکا تصمیم خود را برای فروش ۵۰ جنگنده نوع اف-۳۵ به امارات به اعضای کنگره اعلام کرد. به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز به نقل از منابعی در کاخ سفید اعلام کرد کاخ سفید تصمیم خود را برای فروش ۵۰ جنگنده اف-۳۵ به امارات به کنگره اعلام کرده است.
*********************************