بایدن این فرصت را دارد تا گزارش سرویس اطلاعاتی آمریکا درباره قتل خاشقچی را به همه اعلام کند و آمریکا نباید به دیگران نصیحت کند که به دموکراسی و حاکمیت قانون پایبند باشند، بلکه باید خودش به این ارزشها احترام بگذارد.
«مضاوی الرشید» با انتشار مقالهای از سیاستهای حمایتی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور مستقر آمریکا از «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی انتقاد کرد.
پایگاه خبری «عربی-۲۱» به نقل از الرشید گزارش داد، «جو بایدن» رئیس جمهور منتخب آمریکا «فرصت واقعی در اختیار دارد تا از سیاست خارجی آمریکا دست بردارد که ظالمان را تقویت میکند؛ [ظالمانی] که ملتهای خود را از سادهترین حقوق، محروم میکنند».
وی تأکید کرد، این حقوق و ارزشهایی که در زمان حضور ترامپ در کاخ سفید، در معرض تهدید قرار داشت، برای بایدن، یک مأموریت مهم است تا بتواند عملکرد خود را در سطح بینالملل بهبود بخشد و ضررهای داخلی را جبران کند.
این معارض سعودی ادامه داد، آمریکا در دوران بایدن باید نقش حامی اصلی «رژیم سعودی را که همچنان در راستای بر هم زدن امنیت ملت خود فعالیت میکند و در تلاش است تا نفوذ خود را در بیرون از [این کشور] گسترش دهد، متوقف کند؛ مسالهای که باعث هرجومرج و خونریزی و به ویژه در یمن شده است».
وی با بیان اینکه «آمریکا نقش مهمی در حمایت از حاکمان مستبد ایفا کرده است»، از حمایت ترامپ از قاتلان «جمال خاشقچی» روزنامهنگار منتقد ریاض انتقاد کرد و نوشت، بایدن این فرصت را دارد تا گزارش سرویس اطلاعاتی آمریکا درباره قتل خاشقچی را به همه اعلام کند و آمریکا نباید به دیگران نصیحت کند که به دموکراسی و حاکمیت قانون پایبند باشند، بلکه باید خودش به این ارزشها احترام بگذارد.
در ادامه این مقاله آمده است، بایدن باید به ریاض اعلام کند که هر گونه شراکت با آن، مشروط به این است که به حقوق شهروندان خود و آزادی بیان آنان احترام بگذارد. زندانهای «سعودی، مملوء از زندانیان سیاسی است که به خاطر محدودیتهای مربوط به آزادی بیان، زندانی هستند؛ آزادی که محمد بن سلمان آن را ربوده است».
این معارض سعودی مینویسد، اگر بایدن خواستار حفظ ثبات و امنیت است، باید بداند که دیکتاتوری، بهترین شیوه حکومت نیست، بلکه باعث میشود که کشور به مرکز افراطیگری، هرجومرج و شورش تبدیل شود. آمریکا هم در کشور خود طعم تروریسمی را چشید که «در زیر چتر شریک سعودی خود، رشد کرده است».
به گفته الرشید، به سود آمریکاست که درک کند ثبات کوتاه مدت در سایه دیکتاتوریهایی که شرکای عرب آن، مدیریت آن را بر عهده دارند، نسخه فاجعهباری است که پیامدهای آن، دامن آمریکا را خواهد گرفت. لذا بایدن باید در حمایت غیر مشروط از رژیم سعودی بازبینی کند.
وی ضمن انتقاد از فروش بی حدوحصر سلاح آمریکایی به ریاض، خاطر نشان کرد، محدود ساختن توانمندی رژیم سعودی، میتواند کشور فقیر یمن را از فروپاشی کامل نجات دهد. به همین دلیل، باید بایدن به توانایی عربستان در ناامن کردن جهان عرب نیز پایان دهد.
این معارض سعودی به بایدن توصیه کرد که به «قطببندی در جهان عرب بین ایران و سعودی» پایان دهد و این مسئله، نیازمند بازگشت به مذاکرات هستهای با ایران است؛ هر چند، «یقینا این مسئله، سعودیها را ناراحت خواهد کرد. همچنین باید سعودی را مجبور کند که از گفتمان خصمانه خود دست بردارد و با آنان [مسئولان ایران] وارد مذاکره شود».
الرشید با تأکید بر اینکه ریاض به تنهایی و حتی با همپیمان جدید خود یعنی رژیم صهیونیستی نخواهد توانست در جنگ با ایران پیروز شود، تأکید کرد، موضوع، پیروزی در جنگ با ایران نیست؛ زیرا این جنگ، منطقه را به سمت مرگ، فرقهگرایی و درگیری پیش خواهد بود. از همین روی، آمریکا باید نقش خود را به عنوان مذاکرهکننده بیطرف بین ریاض و تهران انجام دهد، نه اینکه علیه ایران موضع بگیرد؛ زیرا «ملت عربستان، خواستار جنگ با ایران نیستند، بلکه سران آن، خواستار این مساله هستند».
وی درباره اشغالگری صهونیستها نیز نوشت، فاجعه فلسطین، در قدس حل میشود، نه در ریاض. حتی اگر ولیعهد سعودی نیز روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی کند، بدون دستیابی ملت فلسطین به حقوق تاریخیشان در حاکمیت بر سرزمینشان، صلح همیشگی با جهان عرب، به دست نخواهد آمد.