بین الملل >>  بین الملل >> اخبار ویژه
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۵  ، 
کد خبر : ۳۲۶۲۹۶

رمزگشایی از دستور ترامپ مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و عراق /آخرین پشت پای ترامپ به دموکراتها

نکته مهم تر اینکه بسیاری از جمهوریخواهان سنتی نیز با تصمیم خاص ترامپ مبنی بر عقب نشینی حداکثری از منطقه مخالف هستند. آنها معتقدند که این اقدام، منجر به کاهش و تنزل جایگاه منطقه ای و بین المللی آمریکا خواهد شد.
به نظر می رسد رئیس جمهور آمریکا تردیدی در شکست خود در انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 ندارد. اگرچه دونالد ترامپ قصد ندارد در ظاهر به این شکست اذعان کند، اما همراهان وی از جمله "اوبرایان" مشاور امنیت ملی ایالات متحده به وی توصیه کرده اند تا مانعی در مسیر انتقال مسالمت آمیز قدرت در کاخ سفید ایجاد نکند. فراتر از آن، ترامپ قصد دارد به پشتوانه حدود 70 میلیون نفری که در ایالات متحده و در انتخابات اخیر به وی رای داده اند، خود را برای حضور دوباره در انتخابات ریاست جمهوری سال 2024 آماده کند. رسانه های آمریکایی افشا کرده اند که ترامپ قصد دارد خود مستقیما در این آوردگاه سیاسی حضور پیدا کند یا در غیر این صورت، یکی از اعضای خانواده یا نزدیکانش را در این ماراتن وارد کند.

ترامپ می خواهد برای دموکراتها هزینه سازی کند
آنچه مسلم است اینکه ترامپ قصد دارد طی حدود دو ماه باقیمانده تا حضور خود در کاخ سفید ،دو اقدام را صورت دهد: نخست اینکه شکست رسمی خود در انتخابات را تا حد ممکن نپذیرد تا طرفدارانش را نسبت به حضور "انتقام جویانه" در رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری آتی ترغیب کند. برای ترامپ، پذیرش شکست در انتخابات ،یک خط قرمز پررنگ محسوب می شود. خط قرمزی که اگر رد شود، آینده سیاسی و تصویر ساخته شده از وی را در نزد هوادارانش( خصوصا ملی گرایان افراطی) در هم خواهد شکست.
دومین اقدام ترامپ، ایجاد هزینه هایی جدید برای دولت بعدی آمریکا می باشد. هزینه هایی که بازپرداخت یا جبران آنها از سوی دولت بایدن سخت و در مواردی ناممکن خواهد بود.در اآخرین این موارد،  وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده است  که نیروهای این کشور در عراق و افغانستان را تا ۱۵ ژانویه سال ۲۰۲۱ میلادی (پیش آغاز ریاست جمهوری جو بایدن) به ۲۵۰۰ نفر کاهش خواهد داد.این مسئله، برای دولت بایدن که خواستار حضور مستمر و حداکثری نیروهای آمریکایی در منطقه می باشد بحرانساز خواهد بود. آنچه مسلم است اینکه سیاستمداران آمریکایی  بر سر مداخله گرایی و بحرانسازی های مزمن و دامنه دار در غرب آُسیا و شبه قاره هند رویکردی مشترک دارند اما بر سر تاکتیکها و روشهای متنوعی که در این خصوص به کار می گیرند اختلاف نظر دارند.
نکته مهم تر اینکه بسیاری از جمهوریخواهان سنتی نیز با تصمیم خاص ترامپ مبنی بر عقب نشینی حداکثری از منطقه مخالف هستند. آنها معتقدند که این اقدام ( عقب نشینی نظامی از منطقه) ، منجر به کاهش و تنزل جایگاه منطقه ای و بین المللی آمریکا خواهد شد.

آمریکا در عراق و افغانستان شکست خورده است
آنچه مسلم است اینکه یک گزاره مهم و مشترک، دموکراتها و جمهوریخواهان و دولت ترامپ را در عراق و افغانستان و دیگر کشورها به یکدیگر پیوند می دهد: اینکه آمریکا به یک بازنده تمام عیار در منطقه غرب آسیا و افغانستان تبدیل شده است!

ایالات متحده هم اکنون حدود ۴۵۰۰ نظامی در افغانستان و بیش از ۳۰۰۰ نیروی نظامی در عراق دارد.کریستوفر میلر، سرپرست پنتاگون در این خصوص اظهار کرده است :
" تصمیم به خروج نیروهای نظامی آمریکا از عراق و افغانستان، توسط رئیس جمهور( ترامپ)  و با تکیه بر گفتگوهای مداوم با كابینه امنیت ملی کشور طی چند ماه گذشته همچنین گفتگو با من و همکارانم گرفته شده است.من با رهبران اصلی كنگره همچنین متحدان و شرکای خارجی‌مان صحبت کردم تا آنها را از این برنامه مطلع کنم. من  در همین راستا با ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو و اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان گفتگو کرده ام."

شبکه یورونیوز در تحلیل آنچه امروز در معادلات و محاسبات واشنگتن در غرب آسیا و افغانستان می گذرد ، نوشته است که تصمیم به کاهش شمار نیروها در عراق و افغانستان یک هفته پس از آن گرفته شده که دونالد ترامپ مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا را برکنار و کریستوفر میلر، یکی از نظامیان وفادار خود را که با او در کاهش شمار نیروهای آمریکایی هم‌نظر است، جانشین اسپر کرد.کریستوفر میلر در پیامی در این روز خطاب به کارمندان وزارت دفاع نیز گفت که «از جنگ خسته شده است» و زمان آن رسیده که درگیری‌های آمریکا در منطقه  پایان یابد.

آدرس غلطی که آمریکایی ها می دهند
واقعیت امر این است که دموکراتها و جمهوریخواهان آمریکا هر دو، پیام آوران شکست واشنگتن در منطقه غرب آسیا محسوب می شوند. نباید فراموش کرد که هر دو حزب سنتی آمریکا و متعاقبا هر سه دولت بوش پسر، اوباما و ترامپ، در پمپاژ ناامنی و ترور و خشونت در منطقه گوی سبقت را از یکدیگر ربوده و دولت بایدن نیز با رویکرد خطرناک "تجزیه عراق و سایر کشورهای منطقه" این بازی خونین را ادامه خواهد داد. همچنین باید توجه داشت که ترامپ طرفدار گزینه "ایجاد و استمرار جنگهای نیابتی در منطقه"است. تاسیس گروه تروریستی داعش توسط آمریکا در همین راستا صورت گرفت.

با این حال رئیس جمهور آمریکا قصد دارد با کاهش تعداد نظامیان آمریکایی در منطقه ، به افکار عمومی کشورش پیام ظاهرا متفاوتی را ارسال کند:اینکه دولت آمریکا قصد دارد هزینه های حضور نظامی در سایر نقاط دنیا را صرف امنیت داخلی در ایالات متحده و حمایت از شهروندان و برطرف ساختن نیازهای اقتصادی انها کند! این پیام دروغین، در جریان رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری سالهای 2016 و 2020 نیز به دروغ از سوی ترامپ به شهروندان آمریکایی مخابره شد.این در حالیست که بودجه نظامی آمریکا در دوران ریاست جمهوری ترامپ به مراتب نسبت به قبل افزایش یافته و هزینه "بحرانسازی " و " ترویج ترور و خشونت" در منطقه غرب آسیا و افغانستان از سوی آمریکا، در بین سالهای 2016 تا 2020 میلادی افزایش یافته است.

شکست نظامی آمریکا به روایت آمار
بر اساس گزارش وزارت دفاع آمریکا، تنها از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ میلادی تا کنون جنگ‌های افغانستان، عراق و سوریه بر‌ای واشنگتن بیش از ۱.۵۷ تریلیون دلار هزینه داشته است.جنگ در افغانستان که به طولانی‌ترین درگیری ایالات متحده تبدیل شده است نیز از ۱۹ سال پیش آغاز شده و به گفته پنتاگون تا کنون ۱۹۳ میلیارد دلار برای مالیات دهندگان آمریکایی هزینه داشته است.فراتر از آن، بسیاری از نیروهای آمریکایی در جریان حضور اشغالگرایانه خود در افغانستان، عراق وسوریه جان خود را از دست داده اند.

جو بایدن، رئیس جمهور جدید آمریکا سعی دارد پس از حضور رسمی در کاخ سفید، راهبرد خطرناک خود مبنی بر تجزیه عراق را به صورتی عملیاتی تر در منطقه غرب آسیا دنبال کند. همین مسئله، منجر به نیاز وی به حضور نظامیان آمریکایی در منطقه شده است. بایدن در سال 2006 میلادی و در همان دوران ریاست جمهوری بوش پسر، ایده "فدرالیزه کردن عراق" و متعاقبا تجزیه آن به کشور کرد نشین، سنی نشین و شیعه نشین را مطرح کرده و از دولت وقت آمریکا خواسته بود تا این ایده را به مبنایی برای تدوین استراتژی های مشترک دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در حوزه سیاست خارجی ایالات متحده تبدیل کند.
 
جرج واکر بوش نیز به این خواسته تن داد. نکته جالب توجه اینکه ترامپ نیز در دوران ریاست جمهوری خود و علی رغم شعارهای انتخاباتی خود، به کلیت "طرح بایدن" در خصوص تجزیه عراق و دیگر کشورهای منطقه پایبند بود. از این رو دولت ترامپ "بازتعریف داعش" را در دستور کار خود قرار داد.
 
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات