صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۸ آذر ۱۳۹۹ - ۰۵:۰۸  ، 
کد خبر : ۳۲۶۴۶۰

اخبار ویژه 8 آذر ماه

روزنامه کیهان **

ضرورت عزل و محاکمه عنصر نفوذی در مدیریت سازمان محیط زیست

رئیس سازمان محیط زیست، پس از گماشتن یک جاسوس آمریکایی به معاونت این سازمان که به فرار وی ختم شد، کار را به جسارت علیه ساحت امام خمینی(ره) رسانده است.

عیسی کلانتری معاون رئیس‌جمهور اخیراً در اظهاراتی موهن، به حضرت امام جسارت کرده و نسبتی به ایشان درباره آمریکا داده که لایق خود او و برخی مدعیان اعتدال و اصلاحات است. با وجود این که چند روز از انتشار ویدئوی این اظهارات موهن می‌گذرد، هنوز دولت نسبت به این هتاکی عذرخواهی نکرده و او را عزل نکرده است. ضمن این که دستگاه قضایی نیز در این باره کوتاهی کرده و حال آن که وی باید بازخواست و مؤاخذه شود. دستگاه‌های امنیتی باید ضمن تحقیق در این باره بررسی کنند که رگ و ریشه این سخنان، به کجا برمی‌گردد و او با کدام باند ضد انقلاب در ارتباط است؟

جسارت وقیحانه این مدیر فاسد و بی‌کفایت در حالی است که وی چندی پیش با انتسابی دروغ به حضرت امام(ره)، مدعی شده بود امام با تک‌خوانی زنان موافق بوده؛ ادعای دروغی که توسط خاتمی تکذیب شد.

کلانتری در حالی که کارنامه‌ای کاملاً منفی در حوزه مدیریت سازمان محیط زیست دارد، اقدام به انتصاب برخی عناصر مسئله‌دار و جاسوس در سازمان متبوع خود کرد. از جمله این عناصر نفوذی، کاوه مدنی بود که مدتی بازداشت شد اما پس از آزادی موقت، از کشور گریخت. در دوره فعالیت کلانتری، جاسوسان بسیاری در حوزه محیط زیست‌ فعال شده و بعضاً دستگیر شدند.

به اعتراف ظریف و سیف برجام را اوباما زیرپا گذاشت

آقای روحانی در حالی پالس دوباره مذاکره با آمریکا می‌فرستد که کوله‌باری از عبرت‌های تلخ درباره برجام، پیش روی اوست.

روزنامه وطن امروز ضمن سخنان چندباره رئیس‌جمهور درباره مذاکره طی هفته‌های اخیر نوشت: نکته حائز اهمیت در ادبیات حسن روحانی ذوق‌زدگی مفرط از زمزمه‌های بازگشت دولت بعدی آمریکا به برجام است. این ذوق و شوق علاوه‌بر کند کردن تیغ بازخواست کشورمان از دولت بایدن، پالس مناسبی برای طرف آمریکایی جهت جبران خسارات ایران ارسال نمی‌کند. همچنین اعلام آمادگی‌های متعدد در بازگشت ایران از کاستن از تعهدات برجامی قابل تأمل و عجیب به نظر می‌رسد. رئیس‌جمهور که اردیبهشت 97 با ابراز خشنودی از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای این اقدام را کم شدن شر مزاحمی از سر این توافق ارزیابی می‌کرد، در شرایط فعلی طوری اظهارنظر می‌کند که ایران را نیازمند بازگشت آمریکا به برجام نشان می‌دهد. بنابراین در این قسمت حسن روحانی تلاش می‌کند مزاحمت‌های آمریکا را به موضوعی به نام ترامپیسم آمریکایی تخفیف دهد.

دولت روحانی در سال 92 با شعار رفع تمام تحریم‌ها روی کار آمد اما 7 سال پس از این تاریخ، تحریم‌ها نه‌تنها رفع نشد که به اعتراف شخص رئیس‌جمهور به جنگ اقتصادی تغییر کاربری داده است. در میانه بیم و امیدهای رئیس‌جمهور و مردان سیاست خارجی‌اش در بازگشت ایران و آمریکا به 20 ژانویه 2017- روزی که ترامپ سر کار آمد- مسئله‌ای که اهمیت دارد این است که شرایط ۲ طرف در برجام در این تاریخی که حسن روحانی می‌گوید به چه شکل بوده است. ۲ ماه قبل از تاریخ مورد نظر روحانی دولت اوباما نه‌تنها به هیچ یک از تعهدات خود در توافق هسته‌ای عمل نمی‌کرد، بلکه با تمدید تحریم ایسا، برجام را نقض کرد و دولت روحانی به خاطر ساز‌وکار عجیب حل اختلاف در برجام موسوم به مکانیزم ماشه توانایی محکوم کردن آمریکا را نداشت! محمدجواد ظریف همان موقع درباره موضع ایران درباره اجرایی شدن تمدید تحریم‌های ایسا گفت: همان‌طور که رئیس‌جمهور عنوان کرده، ما از گذشته اعلام کردیم که تمدید این تحریم‌ها مغایر برجام است.

همچنین حمید بعیدی‌نژاد، رئیس‌تیم ‌کارشناسی هسته‌ای و سفیر فعلی ایران در انگلستان، در آن مقطع- سال 95- در کنفرانس تجاری ایران در لندن مشکلات بانکی ایران را «دردسرساز» توصیف کرد و بعد‌تر نیز در اظهارنظری مهم گفت: حساب بانکی سفارت ایران در لندن هنوز بسته است.

نشریه آمریکایی نیویورکر، مهرماه 96 روایتی جالب توجه از نشست مشترک وزرای خارجه ایران و 1+5 که در حاشیه اجلاس امسال سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد، منتشر کرد؛ نشستی که ظریف برای نخستین‌بار از زمان انتخاب دونالد ترامپ به ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده با رکس تیلرسون وزیر وقت خارجه و نیکی هیلی دور یک میز نشستند. به گزارش نیویورکر، در جایی از جلسه ظریف خطاب به همتایان خود با گلایه از اینکه ایالات‌متحده آنطور که در توافق هسته‌ای مقرر شده تحریم‌ها را رفع نکرده، می‌گوید: «ما هنوز نمی‌توانیم در انگلستان یک حساب بانکی باز کنیم».

ولی‌الله سیف، رئیس‌وقت بانک مرکزی هم اواخر فروردین‌ماه سال 95 به تلویزیون بلومبرگ گفت «تقریبا هیچ چیز» از برجام عاید ایران نشده است.

سیف اظهار کرده بود ایران ۳ ماه بعد از اجرایی شدن برجام، توان دستیابی به ۱۰۰ میلیارد دلار دارایی ضبط‌شده‌اش در خارج از کشور را نداشته و برای پرداخت صورتحساب‌هایش در مبادلات خارجی به دنبال راهی برای استفاده از دلار است.

ضرورت احیای جلسات شورای هماهنگی اقتصادی پس از دو ماه وقفه

بیش از 2 ماه از آخرین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا می‌گذرد، جلسه‌ای که می‌تواند منجر به تصمیمات راهگشا شود.

روزنامه جام‌جم با انتشار این خبر، به ماجرای تعطیلی جلسات شورای مذکور توسط روحانی پرداخت و نوشت: شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا که از خرداد سال ۹۷ با اختیارات بی‌سابقه برای عبور از شرایط بحرانی جنگ اقتصادی، تشکیل شد بیش از دو ماه است که برگزار نمی‌شود و به حاشیه رفته است. تشکیل شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا که با موافقت رهبر انقلاب انجام شد به دولت کمک زیادی کرد تا با حمایت دو قوه دیگر همه اختیارات لازم را برای کاهش تأثیرگذاری مستقیم تحریم‌های اقتصادی آمریکا بر اقتصاد کشور و معیشت مردم داشته باشد. رهبر انقلاب نیز حمایت همه‌جانبه‌ای را از اقدامات و مصوبات شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا به عمل آوردند تا جایی که رئیس‌جمهوری در جمع مدیران ارشد دولت، گفت: «مقام معظم رهبری به بنده گفتند شما که مصوبات جلسه سران سه قوه را می‌فرستید تا من تصویب کنم، دیگر منتظر تصویب من نمانید، هرچه را تصویب کردید ابلاغ کن، من حمایت می‌کنم.» در چنین شرایطی این سؤال مطرح است چرا جلسات این ستاد که رئیس‌جمهوری هم بارها درباره اهمیت و نقش آن برای عبور از مشکلات اقتصادی فعلی صحبت کرده، مدت‌هاست برگزار نمی‌شود.

از زمان تشکیل مجلس جدید در خرداد امسال، شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا تاکنون چهار جلسه تشکیل داده که یک جلسه آن در تیر، دو جلسه در مرداد و یک جلسه هم در آخرین روز شهریور که عملاً آخرین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا بود و بعد از آن دیگر جلسه‌ای تشکیل نشد.

این در حالی است که سال گذشته، این جلسات تقریبا هر دو هفته یک‌بار و در روزهای شنبه با حضور سران سه قوه برگزار می‌شد.

جام‌جم، تشکیل مجلس جدید و همچنین ابهامات سران دو قوه دیگر درباره طرح دولت برای پیش‌فروش نفت را از علل تاخیر دولت در تداوم منظم جلسات مذکور توصیف کرده و می‌نویسد: همین اختلافات کارشناسی باعث شد طرح گشایش اقتصادی دولت از روی میز کنار رود و در جلسه بعدی شورای عالی هماهنگی اقتصادی که با وقفه بیش از یک ماه در آخر شهریور برگزار شد، دیگر صحبتی از این طرح به میان نیامد و این جلسه به آخرین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی تبدیل شد.

قرار بود ۱۵ مهر جلسه دیگری از سلسله جلسات شورای عالی هماهنگی اقتصادی برگزار شود، اما یک روز قبل از برگزاری به درخواست رئیس‌جمهوری لغو شد. دلیل لغو این جلسه، سفر استانی قالیباف دغدغه‌های کرونایی روحانی عنوان شد و حال آنکه جلسات مشابهی توسط دولتمردان انجام می‌شود و برخی دولتمردان هم پیش از این به کرونا مبتلا شده‌اند.

جایی که می‌تواند برای مسائل اقتصادی کشور تصمیم‌گیری کند شورای عالی هماهنگی اقتصادی است. دولت هم باید از اختیارات شورا برای مقابله با جنگ اقتصادی حداکثر استفاده را بکند، ضمن اینکه نباید انتظارداشت هر مطالبه‌ای که از سوی دولت در این جلسات مطرح شد به مصوبه تبدیل شود؛ زیرا همان طور که روسای مجلس و قوه قضائیه تأکید کرده‌اند باید طرح‌ها قبل از مطرح شدن در این شورا مورد بررسی کارشناسی قرار بگیرند.

دولت با لحاظ کردن این دغدغه سران دو قوه دیگر می‌تواند از ظرفیت‌های زیادی که شورای عالی هماهنگی اقتصادی در اختیارش قرارداده استفاده کند و توجه داشته باشد عدم برگزاری این جلسات به معنای بلاتکلیف ماندن بسیاری از موضوعات کلان و درجه یک کشور است؛ موضوعاتی که در شرایط عادی روند معمولی خود را طی می‌کرد اما در شرایط ویژه که بحران کرونا نیز به آن دامن زده است بیش از پیش نیازمند تصمیمات قاطع و یکپارچه حاکمیتی است.

یادآور می‌شود با تشکیل جلسه شورا در حضور رهبر معظم انقلاب، امید می‌رود که جلسات منظم شورا پس از این برگزار شود.

جوگیر پیروزی بایدن غافل از نقشه مشترک آمریکا و اروپا

با تأسف فراوان باید گفت درست در زمانی که دکتر ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان مشغول تاختن و متهم کردن همیشگی جریان‌های منتقد سیاست منفعل حاکم بر وزارت خارجه بود، تروئیکای اروپا تدوین بیانیه هدفمند اخیر ضد ایرانی خود در آژانس را آغاز کردند.

روزنامه وطن امروز ضمن افت و تحلیل فوق می‌نویسد: تروئیکای اروپا (آلمان، انگلیس و فرانسه) در تازه‌ترین بیانیه خود مدعی شده به‌رغم تلاش‌های مبتنی بر «حسن‌نیت»(!) آنها، ایران اقدامات متعددی در نقض توافق برجام انجام داده است. در قسمتی مهم از این بیانیه آمده است: «ما به عنوان مشارکت‌کنندگان برجام، بار دیگر بر تداوم تعهد خود برای حفظ توافق هسته‌ای و اجرای کامل آن تأکید می‌کنیم. ما 3 کشور اروپایی سخت برای حفظ این توافق تلاش کرده‌ایم. همواره صراحت داشته‌ایم که از خروج آمریکا از برجام و احیای تحریم‌ها متأسفیم. ما تحریم‌ها را به نحو پیش‌بینی‌شده در برجام رفع کرده و مضاف بر آن از طریق ایجاد سازو‌کار مالی «اینستکس» تلاش‌هایی اضافی جهت مجاز کردن تجارت مشروع با ایران به کار بسته‌ایم». نکته مهم‌ اینکه تروئیکای اروپایی این ادعاهای وقیحانه را در بیانیه‌ خود که خطاب به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صادر شده مطرح کرده‌! حتما مسئولان محترم دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی کشورمان به یاد دارند آژانس در نشست 30 خرداد 99 با اکثریت آرا به قطعنامه پیشنهادی انگلیس، آلمان و فرانسه علیه ایران رای مثبت داد. این قطعنامه با هدف تسهیل پیشبرد استراتژی فشار حداکثری آمریکا علیه کشورمان صادر شد. شورای حکام با استناد به این قطعنامه، از ایران خواست بی‌درنگ با آژانس همکاری کامل انجام دهد و دسترسی آژانس را به تمام سایت‌های هسته‌ای [و هر مکانی که مدنظر بازرسان آژانس می‌باشد!] فراهم کند. بیانیه اخیر 3 کشور اروپایی دخیل در برجام با هدف زمینه‌سازی جهت «پیشبرد استراتژی فشار هوشمندانه دولت جو بایدن» علیه ایران منتشر شده است. به عبارت بهتر، بیانیه اخیر، نوعی «ابراز وفاداری مطلق» مکرون، مرکل و جانسون به دولت بایدن در مسیر منازعه با ملت و نظام ما محسوب می‌شود. صورتبندی بازی ضدایرانی مشترک آمریکا و اتحادیه اروپایی علیه ایران در دوران بایدن، با توجه به بیانیه اخیر صادرشده از سوی تروئیکا دیگر دشوار و پیچیده به نظر نمی‌رسد. این «بازی مشترک»، دارای ۲ «جزء مهم» است: نخست دموکرات‌ها بدون آنکه در عمل تحریمی را علیه جمهوری اسلامی بردارند و به تعهدات اقتصادی، اعتباری و تجاری خود تن دهند، در ظاهر به توافق هسته‌ای بازمی‌گردند و با شعار زیبا اما فریبنده «چندجانبه‌گرایی»، تسخیر «افکار عمومی» را آغاز می‌کنند!

دوم تروئیکای اروپا، با بالا بردن چماقی به نام «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی»، تهدید «ارسال پرونده ایران به شورای امنیت» را همواره زنده و به لحاظ زمانی نزدیک نگاه می‌دارد. در این صورت، با توجه به بازگشت ظاهری آمریکا به برجام، دولت بایدن نیز حق فعال‌سازی مکانیسم ماشه را (همگام با اروپا) پیدا خواهد کرد و دیگر نمی‌توان بابت ارسال پرونده ایران از سوی آژانس(یا کمیته مشترک برجام) به شورای امنیت، به لحاظ حقوقی انتقادی به واشنگتن‌دی‌سی وارد کرد!

همان‌گونه که مشاهده می‌کنیم، بازی مشترک تروئیکا و دموکرات‌ها، معطل حضور بایدن در کاخ سفید باقی نمانده است.  این روزنامه می‌افزاید: بهتر بود آقای ظریف که گویا از هول پیروزی بایدن، کنترل‌شان بر احساسات و هیجانات خود را نیز از دست داده‌اند- ‌به فکر انجام یک مصاحبه علیه تروئیکای اروپا و بازی کثیف آنها بودند! کاش آقای ظریف به جای آنکه «لغو تحریم‌ها تا قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری سال 1400 در ایران» را نگرانی جریان‌های داخلی (کنایه به جریان‌های منتقد عملکرد دولت) بدانند، اساسا به این سؤال پاسخ می‌دادند: آیا اساساً قرار است تحریمی علیه ایران لغو شود؟

اعتماد: از روحانی عبرت بگیرید صرفاً با وعده نامزد نشوید(!)

یک روزنامه زنجیره‌ای اصلاح‌طلب، با عبرت از عملکرد منفی دولت روحانی نوشت نامزدها در انتخابات 1400 بدون برنامه و صرفاً با وعده‌های دروغ نامزد نشوند.

اعتماد که خود، حامی هفت ساله مدیریت مدعی اعتدال و تدبیر بوده، می‌نویسد: فرصت خوبی تا انتخابات ۱۴۰۰ وجود دارد که کاندیداها و پشتوانه‌های مالی و محافل رسانه‌ای‌شان در مورد کشورداری مطلوب و حکمرانی خوب برنامه‌های‌شان را بدهند.

بیاییم و صادق باشیم. یک عطش بی‌برنامه برای تصاحب این مسند و گرفتن قوه مجریه وجود دارد که هیچ چشم‌انداز و برنامه‌ای برای اقتصاد، سیاست داخلی و خارجی و بهداشت و نان مردم وجود ندارد. در برنامه‌ریزی استراتژیک و خرد کردن عملیاتی آن، موانع از مهم‌ترین چالش‌های برنامه‌ریز هستند. برنامه‌ریز دقیق و صادق، علت‌های احتمالی شکست را در حین نوشتن برنامه لحاظ می‌کند و راه‌حل برون رفت از شکست و ادامه برنامه را مشخص می‌کند.

ما در برنامه‌های توسعه متاسفانه به این موانع احتمالی به دیده اغماض نگریسته‌ایم و حاصلش رفتن عمده جمعیت ایران زیر خط فقر و رشد منفی اقتصاد و خارج شدن کشور از ریل حکمرانی مطلوب بوده است. حالا در نظر بگیرید که با شعار و هیاهو کاندیداهایی تشریف بیاورند که همان برنامه اولیه را هم ندارند و بر سبق شعارهای داغ و بی‌پشتوانه مردمی راهی پاستور شوند همان اتفاقات دی ماه ۹۶ در یاس مردمی که به آقای روحانی دل بسته بودند، اتفاق خواهد افتاد. لذا توصیه راهبردی به کاندیداهای معزز این است که:

الف: دروغ نگویید؛ اگر برنامه ندارید وارد رقابت نشوید.

ب: اگر برنامه دارید، برنامه‌تان را توسط جناح و محفل و ستادتان چند ماه قبل از این کارزار در اختیار رسانه‌ها و دانشگاه‌ها و مراکز تولید فکر جمعی قرار دهید.

ج: در برنامه‌ریزی‌تان منابع اجرای برنامه را مشخص کنید و در صورت عدم امکان تحصیل منابع، راه برون رفت را مشخص کنید.

د: در نظر بگیرید که وضعیت کشور با امکان صادرات نفت ۱۱۰ دلاری را تحویل نمی‌گیرید. کشوری با منابع مشخص که بدون تغییرات اساسی در سیاست داخلی و خارجی، امکان توسعه نخواهد داشت و مجبور به ریل کنونی و نتایج فعلی خواهد بود را اداره خواهید کرد که آن هم امکان آزمون و خطای برنامه‌ای را ندارد. لذا صداقت با مردم ایجاب می‌کند که به جای شور دروغین و پروپوزال‌های غیرواقعی، برنامه‌ای شفاف، قابل اجرا و متکی به قدرت ملی ارایه کنید. هرکس چنین برنامه‌ای دارد و می‌داند در این شرایط کامجویی اهالی سیاست برای آزمون ریاست‌جمهوری، راه برون‌رفت برنامه‌ای آفریده است، یک قدم پیش بگذارد.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

پیشرفت هسته‌ای پاسخی به این ترورهاست

رئیس دیوان محاسبات کل کشور گفت: شهید محسن فخری‌زاده علاوه بر تخصص دفاعی و هسته‌ای، در ساخت کیت تشخیص و پیشبرد واکسن ایرانی کرونا هم نقش مهمی داشت.

مهرداد بذرپاش در صفحه توئیتر خود به ترور دانشمند هسته‌ای ایران دکتر فخری‌زاده که دیروز در آبسرد دماوند توسط دشمنان کوردل جمهوری اسلامی ایران به درجه رفیع شهادت نائل آمد، واکنش نشان داد.

وی نوشت: یکی از دوستان شهید محسن فخری‌زاده که خود در لیست ترور است، از نخبگی وی و تدارک سنگین تیم ترور گفت. علاوه بر تخصص دفاعی و هسته‌ای، در ساخت کیت تشخیص و پیشبرد واکسن ایرانی کرونا هم نقش مهمی داشت. مرگ دانشمندان ایرانی امثال آقا محسن عزیز در بستر، حیف است. پیشرفت هسته‌ای پاسخی به این ترورهاست.

***

سردار سلامی در پاسخ به پیام رهبر انقلاب: تا آخر ایستاده‌ایم

سرلشکر سلامی در پیامی از پیام رهبر حکیم انقلاب اسلامی و فرمانده معظم کل قوا به آحاد بسیجیان قدردانی کرد.

به گزارش «وطن امروز»، سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پیامی از پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرمانده کل قوا به آحاد بسیجیان قدردانی کرد. در بخشی از پیام سردار سلامی خطاب به معظم‌له آمده است:

 پیام آسمانی حضرتعالی در سالروز میلاد «بسیج» موجی از شادابی، طراوت و شور انقلابی در میان بسیجیان فداکار و عزیزمان آفرید و در فراز‌های امیدبخش، الهام‌آفرین و دل‌انگیز خود، قله‌های بلندی را پیش روی آنان گشود تا در گستره‌ای عظیم از فضای معنوی و ارزشی، پیشگامان علم و فناوری، بیرق‌داران امنیت و آرامش، شکافندگان سینه سختی‌ها و درهم‌شکنندگان رویاهای دشمنان، کید شیاطین مستکبر عالم را بی‌اثر و با توکل و اخلاص به سوی افق‌های روشن امید و پیروزی پیش روند. اینجانب به نیابت از همه پاسداران و بسیجیان از این پیام الهی صمیمانه تشکر می‌کنم. از خداوند متعال برای وجود نازنین، شریف و نورانی حضرت‌عالی سلامت و سعادت روزافزون مسألت داریم؛ آقا جان! تا آخر ایستاده‌ایم.

***

اسدالله اسدی در جلسه محاکمه حاضر نشد

جلسه محاکمه اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی که چندی پیش با ادعای برنامه‌ریزی برای بمب‌گذاری در یکی از تجمعات منافقین در اروپا دستگیر شده بود روز گذشته برگزار شد.

به گزارش «وطن امروز»، جلسه محاکمه اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی که چندی پیش با ادعای برنامه‌ریزی برای بمب‌گذاری در یکی از تجمعات منافقین در اروپا دستگیر شده بود، در حالی روز گذشته (7 آذر/ 27 نوامبر) برگزار شد که وی با استناد به قانون مصونیت دیپلماتیک در جلسه دادگاه حاضر نشد.

وزارت خارجه هم بازداشت او را به عنوان «نقض مصونیت دیپلماتیک» محکوم کرده است.

***

خطیب‌زاده: روند فعلی صلح در افغانستان پروژه کاخ سفید است

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه آمریکا و برخی کشورهای دیگر به ‌دنبال تضعیف دولت مرکزی افغانستان هستند، تاکید کرد: تهران از مذاکرات صلح دوحه خشنود نیست و روند فعلی صلح، پروژه سیاسی کاخ سفید است.

به گزارش فارس، سعید خطیب‌زده تأکید کرد آمریکا به‌دنبال تخریب ساختارهای افغانستان همزمان با خروج نظامیانش از این کشور است.

سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه ایران در گفت‌وگو با آریانا‌نیوز،  افغانستان را در اشغال آمریکا ‌خواند و گفت: مردم افغانستان به دنبال خارج شدن از زیر سایه اشغال هستند.

وی همچنین تأکید کرد تهران خواستار خروج فوری نظامیان آمریکایی از افغانستان است.

***

بیستمین مرحله انتقال زندانیان ایرانی از تایلند

سفارت جمهوری اسلامی ایران در تایلند اعلام کرد بیستمین مرحله انتقال زندانیان ایرانی از تایلند انجام شد.

به گزارش ایسنا، بنا بر اعلام سفارت جمهوری اسلامی ایران در بانکوک، بیستمین مرحله انتقال محکومان ایرانی محبوس در تایلند اجرا شد.

در این مرحله با هماهنگی مقام‌های ذی‌ربط ۲ کشور و بر اساس موافقتنامه انتقال محکومان، ۴ زندانی طبق ماده 4 موافقتنامه فوق به ایران منتقل شدند. بر اساس مفاد ماده مذکور، هر تبعه دولت دریافت‌کننده که دارای محکومیت مبنی بر حبس، توقیف یا هر شکل دیگر محرومیت از آزادی باشد، می‌تواند به کشور متبوع خود بازگردد.

بر این اساس تاکنون یکصد‌و‌چهل‌و‌دو نفر از محکومان به کشور منتقل شده‌اند و این روند همچنان ادامه خواهد داشت.

*********************************

روزنامه خراسان**

تذکر نظارتی به دولت درباره خرید تضمینی گندم

یک نهاد نظارتی در نامه به مسئولان ارشد نهاد ریاست جمهوری، با اشاره به اختصاص بودجه در هفته های گذشته برای خرید گندم و محصولات اساسی و استراتژیک کشاورزی، متذکر شده بر اساس قوانین مصوب سال 1391 و 1393، این بودجه صرفا می تواند صرف «خرید تضمینی» از بخش های تعاونی و خصوصی شود اما مصوبه اخیر دولت استفاده از بودجه مصوب برای خریدهای توافقی را نیز مجاز دانسته که به علت توسعه شمول مجوز بر خلاف نص قانون، باید اصلاح یا لغو شود.

ضرب الاجل برای گزارش آنلاین خسارات طبیعی

یک مقام مسئول در کابینه با ارسال بخشنامه ای خطاب به استانداران و تعدادی از مدیران دستگاه های مرتبط با موضوع حوادث غیرمترقبه، از آن ها خواسته است با توجه به محتمل بودن و سوابق بروز برخی حوادث طبیعی در کشور، برای استفاده به موقع از فناوری های نوین و دانش روز برای ارزیابی سریع، دقیق و با قابلیت تعیین دقیق محل، نوع واحد و میزان خسارات وارد شده به آن ها طی 24 ساعت پس از وقوع حادثه، برنامه ریزی و نتایج حاصله را گزارش کنند.

*********************************

روزنامه ایران **

پرونده ترور شهید سلیمانی در مرحله صدور کیفرخواست

نشست پیگیری و بررسی ابعاد حقوقی ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و همرزمان ایشان در دادگستری استان تهران با حضور جمعی از مسئولان قضایی برگزار شد.  به گزارش میزان، سید اشرفی، بازپرس ویژه رسیدگی کننده به پرونده ترور شهید سلیمانی با تشریح روند تشکیل این پرونده گفت:  مشخصات ۴۵ نفر از متهمان امریکایی که در این امر نقش داشتند ارائه شد و نسبت به صدور حکم بازداشت بین‌المللی متهمان از طریق سازمان پلیس بین‌الملل اقدام لازم صورت پذیرفت، اما متأسفانه به دلیل فضای سیاسی حاکم از صدور حکم بازداشت بین‌المللی متهمان امتناع کردند، ولی با این حال تحقیقات روند خود را طی کرد. وی افزود: همچنین نیابت قضایی به شش کشوری که پایگاه‌های امریکایی‌ها در آنجا مستقر هستند، تنظیم و ارسال شد و اخیراً مطلع شدیم که دولت عراق پاسخ این نیابت را آماده کرده است و در مسیر دیپلماتیک در حال ارسال است. سید اشرفی گفت: در حال حاضر درصدد تنظیم نیابت قضایی خطاب به دستگاه قضایی امریکا هستیم و قصد داریم دستگاه قضایی امریکا را در معرض امتحان قرار دهیم تا ببینیم به رسیدگی به اتهامات متهمان می‌پردازند یا خیر. وی در ادامه سخنان خود گفت: با توجه به اینکه برخی از متهمان در کشور‌های همسایه تردد دارند، کمیته تعقیب و ردیابی متهمان در سطح دادسرای تهران در این خصوص تشکیل شده است. در حال حاضر به نوعی مرحله تحقیقات را به پایان می‌رسانیم و در مرحله صدور قرار نهایی و کیفرخواست قرار داریم.

برای 1400 رئیسی آمادگی ندارد، اما قالیباف تمایل دارد

سخنگوی جامعه روحانیت با این ادعا که هر چه مشارکت در انتخابات بیشتر باشد اصولگرایان شکست می‌خورند، موافق نیست و نقطه مقابل آن را انتخابات 84 و 88 می‌داند که احمدی‌نژاد برنده انتخابات شد. غلامرضا مصباحی مقدم در بخشی از گفت‌وگوی خود با ایرنا با بیان اینکه در یک نگاه اجمالی به نظر می‌رسد در انتخابات 1400 شرایط برای اصولگرایان فراهم‌تر است، درباره نامزدهای بالقوه جریان اصولگرا و احتمال نامزدی سید ابراهیم رئیسی و محمدباقر قالیباف گفت: شنیده‌ام که جناب رئیسی با توجه به ریاست قوه قضائیه اعلام کرد برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری آمادگی ندارد شاید قالیباف تمایل به حضور در انتخابات داشته باشد که از برخی نمایندگان شنیدم که او این موضوع را نفی کرده است. هم اکنون نسبت به گزینه مناسب به جمع‌بندی نرسیده ایم.

بایدن و ترامپ، پپسی کولا و کوکاکولا

سردار رسول سنایی راد، معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرمانده کل قوا معتقد است که دو حزب جمهوریخواه و دموکرات امریکا هیچ تفاوتی با هم ندارند.به گزارش مهر، او افزود: تفاوت دو حزب حاکم امریکا مانند تفاوت پپسی کولا و کوکاکولا است که هر دو برای سلامت انسان مضر هستند این دو محصول برای امریکاست و تنها منافع آنها را تأمین می‌کند، از سوی دیگر با توجه به سوابق گذشته و همچنین هزینه‌هایی که ایران برای عبور از اقتصاد وابسته نفتی در این مدت پرداخته است و اینکه دیدیم وابستگی اقتصاد به خارج از کشور چقدر پر هزینه است پس نباید دوباره به نقطه اول بازگردیم و هزینه‌های مجددی را بر کشور و مردم تحمیل کنیم.

*********************************

روزنامه شرق **

مذاکرات نظامی قطر و آمریکا در دوحه

خالد بن محمد العطیه، وزیر دفاع قطر و کریستوفر میلر، سرپرست وزارت دفاع آمریکا، در نشستی در دوحه با حضور تعدادی از افسران ارشد نیروهای مسلح قطر درباره روابط نظامی و راه‌های تقویت آن و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی بحث و گفت‌وگو کردند.

خرید پهپادهای پیشرفته توسط هند

ارتش هند در حال خرید پهپادهای کوچک از آمریکا و پهپادهای هرون از اسرائیل است و قرار است این پهپادها در منطقه لداخ و در امتداد مناطقی در همسایگی آن مستقر شوند.

بن‌بست در مذاکرات کابل-طالبان

سخنگوی ریاست‌جمهوری افغانستان گزارش‌ها مبنی بر حل اختلافات میان مذاکره‌کنندگان در دوحه را رد و تأکید کرد این گفت‌وگوها با بن‌بست مواجه شده است. صدیق صدیقی، سخنگوی محمد اشرف غنی، رئیس‌جمهور افغانستان، در یک نشست خبری در کابل اظهار کرد: خواسته‌های طالبان در مذاکرات صلح دوحه در تقابل با قانون اساسی افغانستان است و این گروه به‌جای توافق صلح، به‌دنبال بهانه‌جویی است.

پاریس میزبان کنفرانس جدید لبنان

رئیس‌جمهوری فرانسه اعلام کرد پاریس دوم دسامبر میزبان کنفرانسی پیرامون بررسی ارائه کمک‌های بشردوستانه به لبنان خواهد بود. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه اعلام کرد کشورش با همکاری سازمان ملل و دیگر شرکا برای برگزاری کنفرانسی بین‌المللی برای حمایت از بیروت تلاش می‌کند.

آزمایش موشک هوا به هوا توسط ترکیه

فواد اوکتای، معاون رئیس‌جمهوری ترکیه، از آغاز آزمایش موشک هوا به هوای «گو توغ» ساخت ترکیه و آغاز مرحله تولید سریالی موشک دریایی «اتمچه» خبر داد. او افزود: حجم صنایع دفاعی– نظامی این کشور در سال ۲۰۱۹ بالغ بر ۱۱ میلیارد دلار بوده است.

محکومیت ۶ آمریکایی در ونزوئلا

یک قاضی در ونزوئلا شش نفر از مدیران نفتی سابق پالایشگاه آمریکایی سیتکو را به اتهام فساد، به حبس محکوم کرد. به گزارش دویچه‌وله، شهروندان ایالات متحده به تخلفاتی از جمله اختلاس، پول‌شویی و توطئه متهم شدند. آنها همه اتهامات را انکار کرده و قصد تجدیدنظر دارند. همچنین ساموئل مونکادا، سفیر ونزوئلا در سازمان ملل، اعلام کرد که حامی ایجاد یک بسته جهانی برای تضعیف تحریم‌های یک‌جانبه از سوی واشنگتن است و پیشنهاد انجام سه اقدام قاطع برای مقابله با تحریم‌های آمریکا را مطرح کرد.

تجمع هواداران مقتدی صدر در بغداد

کمیته نظارت بر اعتراضات جریان صدر دوشنبه هفته جاری در بیانیه‌ای از هواداران این جریان خواسته بود «برای حمایت و تأیید مقتدی صدر» رهبر جریان صدر در میدان التحریر در مرکز بغداد و سایر استان‌ها به‌جز استان‌های کربلای معلی و نجف اشرف با رعایت شیوه‌نامه‌های ‌بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی تجمع کنند.

تماس تلفنی پوتین و پاشینیان درباره قره‌باغ

پاشینیان در تماسی تلفنی با رئیس‌جمهوری روسیه درباره اوضاع در قره‌باغ گفت‌وگو کرد. نخست‌وزیر ارمنستان تأکید کرد که به گفت‌وگوهایش با ولادیمیر پوتین چندبار در روز ادامه می‌دهد.

نشست چهارجانبه عربی درباره سوریه

مصر، عربستان، امارات و اردن نشستی چهارجانبه را در سطح مسئولان ارشد وزارت خارجه درباره بحران سوریه برگزار کردند. به گزارش ایسنا، به نقل از اسکای‌نیوز، وزارت خارجه مصر در بیانیه‌ای اعلام کرد در این نشست درباره راه‌های حل‌وفصل بحران سوریه براساس قطع‌نامه ۲۲۵۴ شورای امنیت که ضامن وحدت و تمامیت ارضی سوریه باشد، بحث و گفت‌وگو شد.

سفر مذاکره‌کننده ارشد اروپا به لندن

مذاکره‌کننده ارشد اتحادیه اروپا گفت قرنطینه او تمام شده و به لندن می‌رود تا در مذاکرات برای برگزیت شرکت کند. مذاکرات رودرروی برگزیت در ۱۹ نوامبر و پس از آن تعلیق شد که یکی از اعضای تیم اروپایی به کووید ۱۹ مبتلا شد.

*********************************

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات