صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۹  ، 
کد خبر : ۳۲۷۸۴۴
وزیر بهداشت:

به اندازه ۱۰ کشور اروپایی وسعت اقلیم و تنوع ژنتیکی داریم؛ ویروس کرونا هم در هر چرخه و ژنتیکی قابلیت تغییر دارد؛

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه حق داریم به اندک رعایت نکنندگان بگوییم بس است بی خیالی و بی توجهی، اظهار کرد: در شهری نیست که سفر کنم و تصاویر شهیدان کادر درمان دلم را به درد نیاورد.
سعید نمکی صبح امروز(دوم بهمن ماه) در نشست استانی ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان هرمزگان، افزود: امروز ۳۰ پروژه را با وجود درگیری با کرونا با مجاهدت مسئولان به افتتاح رساندیم و در یکی از محرومترین مناطق کشورمان توسعه زیرساخت های نظام سلامت شتاب گرفته است.

وی با بیان اینکه یکیاز هدایای ارزشمند برای مردم و نظام جمهوری اسلامی در عرصه بین المللی این بود که در رقابتی نابرابر و اوج تحریم ها در عرصه جهانی بدرخشیم، تصریح کرد: در روزهایی که مردم قدرتمندترین کشورها در باتلاق کرونا از بین می رفتند و کشوری مثل آمریکا مرگ بالای ۴ هزار نفر را تجربه کرد، کشورمان به مرگ کمتر از ۸۰ نفر رسید گرچه همین تعداد هم داغ سنگینی بود اما این موضوع افتخاری بزرگ برای کشورمان بود که با دست های بسته در این اقیانوس شنا کرد و با تمامی محدودیت ها در مبارزه با کرونا از هیچ تلاشی فروگذاری نکرد.

نمکی با اشاره به اینکه همراهی تمامی دستگاه ها به کارآمد تا امروز به این توفیق دست یابیم، خاطرنشان کرد: اما همواره نگران بازگشت موج طوفان سنگین کرونا هستیم و باید حواسمان باشد که نباید رعایت دستورالعمل ها را نادیده بگیریم.

وی ادامه داد: افزایش تولید در هرمزگان در حالی که تمامی جهان در عرصه اقتصادی با مشکل برخورده است دستاوردی بزرگ محسوب می شود و رشد منفی اقتصادی کشورهای مقتدر جهان در حالی است که کشورمان در حال حرکت به سمت رشد مثبت اقتصادی است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه معجزه رشد اقتصادی و جهش تولید بدون رعایت مردم و دلسوزی نظام بهداشت و درمان محقق نمی شد، تصریح کرد: کادر درمان در گرما و سرما با لباس رزم در کنار خط تولید ایستادند و همچون سربازانی گمنام و شجاع از هیچ تلاشی برای مبارزه با کرونا در طول شبانه روز ذره ای عقب نشینی نکردند.

وی با اشاره به اینکه امروز سربازان سلامت احساس می کنند ممکن است بار دیگر موج شدیدی از کرونا بازگردد، افزود: در اردیبهشت ماه بارها تأکید کردم مراقب باشید که در وقت های اضافه گل نخوریم و هر موقع احساس کردم رعایت پروتکل ها با عادی نگاری کنار گذاشته خواهدش شد، آن زمان شکست مان برابر غول سهمگین کرونا رقم می خورد.

نمکی با بیان اینکه همکارانم نگرانند وقتی فوجی از مسافرت به استانی را می بینند که بیماری کرونا را با سختی مهار کردند خستگی مان دو چندان می شود، عنوان کرد: وقتی دکتر فرشیدی در هرمزگان نگران کپسول اکسیژن بیماران بود و بیمارستان ها پیش بینی برای این تعداد بیمار را نداشت اما همکارانم در کمتر از یک ماه در اکسیژن رسانی انقلابی به پا کردیم.

وی با اشاره به اینکه در کمتر از یک ماه ۲۵۰۰ تخت ICU تجهیز کردیم و در کمتر از دو ماه کشور محتاج به ماسک و لباس درمانی به کشور صادرکننده تبدیل شدیم، اظهار کرد: امروز صادرکننده مازاد بر نیاز بسیاری از داروها و تجهیزات ویژه کرونا هستیم و این یعنی شکست دشمن که می خواست ما را در این باتلاق ببیند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه وقتی هجمه ای از سفر را به استانی می بینیم که سرریز بیماری ممکن است گرفتارش کند، همه را نگران می کند، گفت: ما می دانیم مردم خسته و نیازمند سفرند و کسبه نیازمند چرخه اقتصادی هستند اما هیچ آفتی جز طولانی شدن بیماری برای اقتصاد کشور خطرناک تر نیست.
نمکی با اشاره به اینکه همه باید به هم کمک کنیم تا چرخش بیماری کرونا در کشور متوقف شود، اضافه کرد: وقتی از سفر نگران می شویم برای این است که بیش از ۱۰ کشور اروپایی وسعت اقلیم و تنوع ژنتیکی داریم و این ویروس در هر چرخه و ژنتیکی قابلیت تغییر دارد به طور مثال ژنتیک هرمزگان با کردستان و سیستان و بلوچستان متفاوت است و نباید اجازه چرخش بدهیم.

وی با بیان اینکه اتفاقی در اقلیم مازندران و شمال کشور اتفاق افتاد و اگر هوشمندانه با آن مقابله نمی کردیم آتش این بیماری شمال کشور را می گرفت، افزود: بزودی هر ۱۰ شهر قرمز در مازندران بزودی نارنجی می شود، این افتخاری برای کشورمان خواهد بود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه همکاران من هم داغدار هستند و نازنین ترین شهدا را برای مهار کرونا تقدیم کردیم، بیان کرد: اخیرا مراسم هایی برگزار می شود که پروتکل ها در آن رعایت نمی شود نظیر کاشان که امیدوارم از این دست اقدامات تکرار نشود.

وی ادامه داد: قم پایگاه انقلاب اسلامی است و ما مدیون مردم قم هستیم که پرچم انقلاب اسلامی را برافراشته اند و هیچ زمان این موضوع را فراموش نخواهیم کرد.
نمکی اضافه کرد: تردید ندارم همکارانم جز احترام به مبانی انقلاب اسلامی دیدگاهی ندارند و معاونم در جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونا با دلسوزی نکاتی را برای مدیریت مطرح می کند و قرار بر پخش زنده نبوده بلکه جلسه کارشناسی بوده است و باید این موارد در آن جلسه مطرح می شد.

وی با بیان اینکه همکارانم ۱۲ ماه است خواب و خوراک ندارند و در صحنه نبرد با کرونا حضور دارند و جز دلسوزی برای مردم هدفی ندارند، خاطرنشان کرد: به عنوان وزیر و سکاندار وزارت بهداشت و درمان همه مخلص تمامی مردم سرمزین ایران اسلامی هستیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه برای فدا شدن آمده ایم نه برای چسبیدن به صندلی، عنوان کرد: آبروی خود را برای حفظ جان مردم گذاشته ایم و نیت ما اهانت به هیچ فردی نبوده و نیست آن هم در شهری که سمبل خون و قیام بوده و هست و اگر سوتفاهمی برای مردم قم بوجود آمده باید بگویم جز احترام و سربلندی مردم هیچ چیزی طلب نمی کنیم.

وی با بیان اینکه انتظار رعایت پروتکل ها را داریم و شکسته شدن آن بار جدیدی بر دوش مردم نگذارد، افزود: چرا باید داغ مادران، همسران و فرزندان کادر شهید درمان را بر دلشان بگذاریم با بی توجهی و عدم رعایت پروتکل ها و این موضوع انتظار بالایی از مردم نیست.

نمکی با اشاره به اینکه حق داریم به اندک رعایت نکنندگان بگوییم بس است بی خیالی و بی توجهی، اظهار کرد: در شهری نیست که سفر کنم و تصاویر شهیدان کادر درمان دلم را به درد نیاورد.
وی با بیان اینکه خانواده سلامت عزادار است و نباید با بی توجهی بیشتر از این داغ دلشان را تازه کنیم، تصریح کرد: آن فردی که جلوی دسته ای راه می افتد و جمعیتی را با خود همراه می کند به دنبال ثابت کردن چه چیزی است و این موضوع جز سنگین تر کردن بار بیمارستان ها هیچ نتیجه ای ندارد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه یک قدم دیگر با هم برداریم به طور حتم غول بی شاخ و دم وحشی کرونا را کنترل می کنیم، تصریح کرد: تست واکسن ایرانی ما در مجموعه برکت مراحل بعدی را سپری کرد. واکسن مجموعه موسسه رازی هم اجازه تست بالینی گرفت و هفته آینده از شروع اولین فاز واکسن ساخت داخل در رازی رونمایی می شود.

وزیر بهداشت درباره واکسن کرونا تولید مشترک ایران و کوبا نیز گفت: این مجموعه که با انتقال دانش فنی در کوبا و در انستیتو پاستور در حال انجام است، فاز دوم مطالعه بالینی را در کشور کوبا طی می کند و فاز سوم را در آینده نزدیک و با انتقال دانش فنی و با نام پاستور در کشور آغاز می کنیم. امیدواریم مصرف این واکسن تولید مشترک را در اواسط بهار داشته باشیم.

وی در پایان گفت: با تأکید رئیس جمهور به اندازه کافی برای گروه های آسیب پذیر واکسن تأمین شده و امیدوارم قبل از ۲۲ بهمن و طبق مصوبه اولویت بندی شده، واکسیناسیون را در گروه ها شروع کنیم.
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات