روزنامه کیهان **
فاصلهگذاری اصلاحطلبان با دولت مردم را به آنها بیاعتمادتر میکند
یک روزنامه زنجیرهای میگوید: پروژه جداسازی اصلاحطلبان و اصلاحات از دولت کلید خورده است.
آرمان با اشاره به کشو قوسهای اخیر میان این طیف و برخی دولتمردان نوشت: اگرچه دولت با حمایت اصلاحطلبان روی کار آمده، در روزهای منتهی به انتخابات به نظر میرسد برخی چهرههای مطرح این جریان تلاش میکنند با اجارهای خواندن دولت و برداشتن حمایت حزبی، مسیر خود را برای کسب رای در انتخابات 1400 هموار میکنند. علاوه بر اینکه چنین رویکردی نمیتواند نافی حمایت احزاب و افراد سرشناس اصلاحات از دولت در انتخاباتها باشد، باید این نکته را در نظر گرفت که افراد قابل و توانمند کشور نیز اعتماد خود را به حمایت اصلاحات از دست میدهند.
به نظر میرسد عدهای کامیابی خود را در انتخابات 1400 در گروه فاصله گرفتن از دولت ارزیابی میکنند. اما جدا کردن مسیر اصلاحطلبان از دولت، این هراس را در دل افراد شایسته و دارای صلاحیت جریان اصلاحات به وجود خواهد آورد که در صورت نارضایتی اصلاحطلبان از دولت تحت حمایت آنها، مساعدت این جریان به تقابل بدل خواهد شد. همین امر اعتماد به جریان اصلاحات را میان بدنه مردمی دچار آسیب میکند و از سوی دیگر افراد توانمند با ملاحظات بیشتری حاضر به نامزدی از سوی این جریان میشوند. با تمامی این احوال دولتیها در قبال رویکرد اصلاحطلبان ساکت نبودند. محمود واعظی، رئیس دفتر رئیسجمهوری در واکنش به اظهارات مذکور تصریح کرد: آنها با نگاهی به گذشته ببینند قبل از این دولت چه شرایطی داشتهاند و فعالیتهای آنها در چه حدی بوده است. این دولت همفکران آنها را در استانداریها و سمت معاونت وزیر به کار گرفته و امروز به جای تشکر، طلبکار هم شدهاند و حرفهای بیربط میزنند و الان که زمان انتخابات شده در پی یک سری حرفهای بیپایه و اساس هستند.»
اکثریت اروپاییها معتقدند تکیه به آمریکا اشتباه است
اکثریت اروپاییها معتقدند ساختار سیاسی آمریکا درهم شکسته است.
به گزارش رادیو فرانسه، اخیرا یک نظرسنجی به سفارش اندیشکده Europeam Coumcil on Foreign Relations از 15 هزار نفر در 11 کشور اروپایی انجام گرفته که طی آن اکثریت افراد گفتهاند دیگر نمیتوان به آمریکا اعتماد کرد. همچنین اکثر شرکتکنندگان در این نظرسنجی معتقدند تا یک دهه دیگر، چین از آمریکا قویتر خواهد شد. به همین دلیل، اتکای نظامی و دفاعی اروپا به آمریکا اشتباه است.
وبسایت رادیو فرانسه نوشت: نظرسنجی اندیشکده شورای روابط خارجی اروپا به روشنی نشان میدهد که بحران اعتماد اروپاییان نسبت به آمریکا مستقیما با رفتار سیاسی دونالد ترامپ مرتبط است. اصرار ترامپ بر لزوم مشارکت بیشتر اروپاییان در تامین هزینههای دفاعی و یا خروج آمریکا از پیمان آب و هوای پاریس از جمله سیاستهایی بوده که نظر ملل اروپایی را نسبت به روابط با آمریکا عوض کرده است. همچنین 54 درصد پرسششوندگان معتقدند که اوضاع کلی جهان بهدلیل ریاستجمهوری دونالد ترامپ بدتر شده است. در میان ملل اروپایی، فقط لهستانیها و مجارها با این نظر موافق نیستند.
کمتر از نیمی از پرسششوندگان باور دارند که با تغییر دولت در واشنگتن، امکان دگرگونی سیاستهای آمریکا وجود دارد. 30 درصد هم میگویند دولت آمریکا بیش از حد گرفتار مشکلات داخلی است و فرصتی برای ترمیم موقعیت جهانی خود ندارد.
اکثر شرکتکنندگان در نظرسنجی ترجیح میدهند اروپای آینده وابستگی کمتری به آمریکا داشته باشد.
مخالفت کارگزاران با «هر حزب یک رأی» در شورای اصلاحطلبان
معاون دبیر کل حزب کارگزاران گفت ساز و کار جدید اصلاحطلبان، همان شورای سیاستگذاری قبلی است که منحل شد و صرفاً نامش عوض شده است.
روزنامه سازندگی در گزارشی مینویسد: در جلسه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات تصمیم گرفته شد که نهادی اجماعساز با حضور 30 حزب دارای مجوز وزارت کشور، تشکیل شود و برای تقویت و فراگیر بودن آن 10 نفر از شخصیتهای ملی دارای مقبولیت و غیر حزبی جریان اصلاحات به عنوان عضو مشاور به آن دعوت شوند. به محض مطرح شدن نام این نهاد، اما و اگرها درباره ساز و کار و روند اجرایی آن اعم از کارکردها و نحوه ورود و تعداد اعضای حقیقی به این نهاد مطرح شد.
امیر اقتناعی، عضو شورای مرکزی و معاون استانهای دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی در ارزیابی ساز و کار جدید میگوید: بعد از استعفای آقایان موسوی لاری و عارف، شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان منحل شد و در آخرین جلسهای که اصلاحطلبان برگزار کردند به یک مجموعه جدیدی رسیدند که از نظر من این مجموعه به لحاظ ماهیت با شورای عالی سیاستگذاری فرق چندانی ندارد و فقط نامش را تغییر دادهاند.
معاون کرباسچی میافزاید: اصلاحطلبان برای برونرفت از این وضعیت فعلی حداقل به لحاظ حزبی و به لحاظ خاستگاهی دو راه پیش رو دارند؛ یک راه که من در واقع فکر میکنم هدف عالیتری است و حالت بهتری هم هست حزب فراگیر اصلاحطلب است. یعنی ما به جای اینکه به ازای آدمهای زیادی که علاقهمند هستند دبیر کل باشند، حزب داشته باشیم، بیاییم و تمام این افراد را تحت یک حزب بزرگ و فراگیر دور هم جمع کنیم؛ البته اگر واقعاً آنها یکی هستند و اهدافشان یکی است. اما اگر این امر امکانپذیر نیست، حالت دیگر در جریان اصلاحطلبی مدلی بوده که قبلاً هم حزب کارگزاران سازندگی پیشنهاد داده و اجرا نشده و آن هم، وزنی بودن حق رأی احزاب است که کارگزاران تحت ایده پارلمان اصلاحات آن را مطرح کرده و معتقد بوده که احزاب باید با یکی از اقسام سرمایه، وزنشان سنجیده شود.
من فکر میکنم این شکل که اصلاحطلبان هر چند وقت یک بار شورایی بدین شکل درست میکنند، یک بار تحت عنوان شورای عالی سیاستگذاری، یک بار تحت عنوان نهاد اجماعساز و یک بار تحت هر عنوان دیگری، کارگشا نیست. بخش زیادی از دوستان اصلاحطلب هم به این موضوع معترف هستند که ایده وزنی کردن ایده درست و عادلانهای است، اما هر دفعه معتقدند در شرایط فعلی نمیشود و باشد برای انتخابات آینده و هر بار به زمان دیگری موکول میکنند. من فکر میکنم که این یک رودربایستی بزرگی است که اصلاحطلبان با خودشان دارند.
وی در ادامه گفت: در بحث شخصیتهای حقیقی نهاد اجماعساز، این افراد فعال سیاسی هستند، ولی حاضر نیستند عضو هیچ حزبی شوند! یعنی مسئولیتپذیر نیستند و فقط قصد حضور در تصمیمگیریها را دارند اما هیچ هزینهای چه در بازه انتخابات و چه غیر انتخابات پرداخت نمیکنند.
تجربه ثابت کرده که همین شخصیتهای حقیقی و حتی احزاب فصلی و بدون پشتوانه و برنامه، موقع پیروزی حضور جدی دارند، اما اگر شکستی پدید آید، حاضر به قبول مسئولیت و پذیرش هزینهها و عوارض آن نیستند. بدنه و خاستگاه مشخصی هم ندارند که نیاز به پاسخگویی داشته باشند.
این تمرین نیست، تمرینی این گونه، سراسر خطاست. ما دو دهه هست که داریم تمرین میکنیم.
یادآور میشود که مقارن شکست اصلاحطلبان در انتخابات مجلس، شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان (موسوم به شعسا) بیسر و صدا منحل شد و عارف و موسوی لاری از نایب رئیسی آن استعفا دادند.
اخیراً برخی اصلاحطلبان مدعی شدهاند رفتن سراغ نامزدهای اجارهای و عاریتی مانند روحانی و برخی نمایندگان مجلس دهم، موجب افتادن این طیف از چشم مردم شده اما واعظی رئیس دفتر روحانی در پاسخ گفته که عارف به عنوان نامزد اصلاحطلبان، فاقد رأی بود و اصلاحطلبان باید از روحانی متشکر باشند که به آنها پست داد.
مرعشی سخنگوی کارگزاران هم در پاسخ حجاریان که مدعی شده بود عقد نامزد نظامی و کارگزاران در آسمان بسته شده، سوابق به شدت امنیتی حجاریان و رفقایش را به رخ کشیده و طعنه زده که آنها با این سوابق امنیتی، خیلی دموکرات هستند!
اعتماد: علت ریزش بورس رفتار ارزی خطرناک دولت بود
روزنامه اصلاحطلب اعتماد تصریح کرد؛ تصمیم دولت درباره نرخ ارز، خطرناک بود و موجب ریزش بورس و سپس قربانی کردن رئیس سازمان بورس شد.
اعتماد با اشاره به برکناری حسن قالیباف اصل از ریاست بورس در قالب استعفا نوشت: سازمان بورس هیچگاه جایگاه رئیس کل بانک مرکزی یا حتی در سطح معاون وزیر را در کشور نداشته است. نباید فراموش کرد که آقای قالیباف اصل دارای سابقه علمی و تجربی خوبی در این بازار است اما قوانین حمایت چندانی از این سمت نمیکند. این در حالی است که زمان ریاست ایشان شاخص کل بورس تا 2 میلیون واحد هم افزایش یافت. اگر امروز شاهد ریزش بورس هستیم این موضوع به نرخ بهره بانکی، نرخ دلار و نرخگذاریهای دستوری در حوزه خودرو، فولاد و تا کالاهای اساسی برمیگردد. اما به نظر میرسد دولت تصمیم خود را گرفته و برای نرخ دلار مانورهای خطرناکی راه انداخته این در حالی است که ذخایر ارزی و در دسترس ما محدود است و...
در صورتی که نرخ دلار زیر 20 هزار تومان شکست بخورد مجدداً نرخ دلار به صورت جهشی بالا خواهد رفت و حتی مجدد به مرز 30 هزار تومان خواهد رسید.
اگر وضعیت به گونهای پیش برود که به توافق سیاسی نرسیم و مذاکرات به نتیجه دلخواه نرسد شوک ناگهانی به بازار ارز وارد خواهد شد و نرخ ارز با توجه به کمبودها به شدت افزایش خواهد یافت و جرقه سنگین تورمی را پیشرو داریم، البته در حال حاضر پیشبینیهایی از دلار 15 و 18 هزار تومانی میشود اما باز هم به نظر میرسد در شرایط کنونی این موضوع بیشتر یک مانور سیاسی باشد تا اقتصادی.
اعتماد در عین حال اظهارات انتقادی وزیر اقتصاد را منتشر کرده که میگوید: برخی دخالتها مانند قیمتگذاری دستوری و همین طور بالا رفتن نرخ بهره بانکی، موجب بروز مشکلات اخیر شد.
مسئول صنعت بانکداری وزارت اقتصاد است نه بانک مرکزی؛ ابزار مناسب در این زمینه باید در دست وزارت اقتصاد باشد و وقتی نرخ بهره بین بانکی ناگهان شبانه به بالای 20 درصد میرسد این موضوع روی بازار اثر میگذارد.»
ادای بینیازی اصلاحطلبان پس از 15 سال آویزان شدن از دیگران
عضو حزب منحله مشارکت میگوید ناکارآمدی دولت، اصلاحطلبان را برای تصمیمگیری انتخاباتی دچار سردرگمی کرده است.
علی تاجرنیا در یادداشتی که در روزنامه آرمان منتشر شده، نوشت: موضوع ناکارآمدی در بخشی از مدیریت کلان در اجرا، جریان اصلاحات را برای تصمیمگیری دچار سردرگمی کرده است، اصلاحطلبان در انتخابات ریاست جمهوری میآیند، اما این آمدن با تاخیرهایی همراه خواهد بود. برای روشن شدن این مسئله باید نکات و موضوعات مختلفی را در نظر گرفت؛ یکی از مهمترین چالشهایی که امروز کشور در دهه پنجم عمر خود با آن مواجه شده، «ناکارآمدی» در امور اجرایی است.
زمانی که اصلاحطلبان کاندیدای جدی داشتند و در دوره جدید از آقای روحانی به عنوان کاندیدای منتسب به اصولگرایان حمایت کردند، شاهد این بودیم که متاسفانه نهادهایی به نوعی انتصابی در قدرت، نه تنها از منتخبان جریان اصلاحات حمایت نکردند؛ بلکه عدهای هم با ایجاد بحران سعی بر توقف اجرای برنامههای دولت داشتند. روند ناکارآمدی در دوره پیش رو پررنگتر خواهد شد، اما در جریان اصلاحات دو مقوله فکری متفاوت وجود دارد؛ افرادی که سیاست را بهطور «حرفهای و عملگرایانه» دنبال میکنند معتقد هستند به هر شکل ممکن باید در انتخابات ورود کرده و به نوعی بین «بد و بدتر» فرد بد را انتخاب کنیم. یعنی کاندیدایی که «معقولتر» است؛ ولو اینکه از طرف اصولگرایان باشد. مقوله فکری دیگر معتقد است وجود کاندیداهای حداقلی نتوانسته خواستههای اصلاحطلبان را درباره اصلاحات به نوعی تامین کند بنابراین باید به سمت و سوی «کاندیدای حداکثری» خودمان برویم یا عملا باید صحنه انتخابات را «ترک» کنیم، زیرا آن اتفاقی که باید بیفتد رخ نمیدهد.
گرایش اول به نوعی عدول از ارزش و چارچوبهای اصلاحطلبی است و مبحث دوم نیز عدم تایید کاندیداهای اصلاحطلبان یا ایجاد بحران برای آنان را دربر خواهد داشت. بنابراین چنین دغدغههایی، تصمیمگیری در این رابطه را سخت و دشوار کرده است. با توجه به مشکلاتی که اشاره شد افرادی هستند که خارج از اردوگاه اصلاحطلبی با «کارت اصلاحطلبان» بازی میکنند و هر از چندگاهی فلان شخص در جایی مدعی میشود که مورد حمایت اصلاحطلبان قرار داریم.
اصلاحطلبان از دولت روحانی تجربه خوبی ندارند، با وجود اینکه آقای روحانی به طور کامل مورد حمایت «جوانان اصلاحطلب» قرار گرفت و از طرفی خود ایشان هم با سابقهای 40 ساله در مجموعه مدیریتی نظام بود؛ اما به دلایلی توفیق کافی نداشت. آقای روحانی گفتمان صحیحی را برای خود و دولتش انتخاب نکرد. بارها ادعا شده بود که «گفتمان اعتدال» یا «اعتدالگرایی» را دنبال میکنند در حالی که اعتدال گفتمان نبود؛ بلکه «روش یا یک مشی» بود. همچنین روحانی بهدلیل فقدان تیم «منسجم و کارآمد» عملا باعث شد تفکر اعتدالگرایی از نیروهای «بدون پشتوانه و ناکارآمد» استفاده کند. رئیسجمهور میتوانست افراد توانمند اصلاحطلب را برای کابینه خود برگزیند، اما متاسفانه بعضی اشخاص را به عنوان وزیر انتخاب کرد که تا همین 20 سال پیش اصلا خبری از آنان نبود.
درباره این اظهارات گفتنی است: آویزان شدن از دیگر نامزدها به خاطر رای نداشتن، در میان مدعیان اصلاحطلبی مسبوق به سابقه است. به عنوان مثال، نامزد حزب مشارکت در انتخابات سال 84، جایگاهی بهتر از پنجمی در میان 8 نامزد کسب نکرد و این طیف به فاصله یک هفته(هفته دوم انتخابات) از مرحوم هاشمی رفسنجانی حمایت کردند که قبلا او را عالیجناب سرخپوش قتلهای زنجیرهای وانمود کرده و ضمن ترور شخصیت، مانع از ورودش به مجلس ششم شده بودند!
این طیف برخلاف ژست «نمیگذارند نامزد شویم»، در سال 92 و 96 هم میتوانستند از عارف و جهانگیری حمایت کنند اما طبق نظرسنجیها فهمیدند که همچنان روی دور عدم مقبولیت اجتماعی قرار دارند و بنابراین از روحانی به عنوان «نامزد اجارهای»! حمایت کردند و ضمنا گفتند که تضمین وعدههای وی هستند.
در عین حال، عینا خواستهها و برنامههای آنها را- بعضا حتی رادیکالتر از خود آنها- پیش برده و همین وضعیت ناکارآمدی را که قابل کتمان نیست، به وجود آورده است. بنابراین آنها صددرصد شریک کارنامه مردودی دولت روحانی هستند که اگر غیر از این بود، نباید در سال 96 مجددا از روحانی حمایت میکردند.
این نکته نیز گفتنی است که افراطیون مدعی اصلاحات، در انتخابات مجلس دهم، از علی لاریجانی حمایت کردند چرا که این مسیر را موجب یکدست شدن مسیر مجلس و دولت میدانستند.
*********************************
روزنامه وطن امروز **
آیتالله رئیسی تأکید کرد
لزوم همکاری قوای مجریه و مقننه برای اجرای سند تحول قضایی
آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه در دومین جلسه ستاد راهبری اجرای سند تحول قضایی با اشاره به ابلاغ عمومی سند تحول قضایی، اظهار داشت: هماکنون مطالبه عمومی برای اجرای این سند شکل گرفته است و همه بخشهای قوه قضائیه باید با همکاری نخبگان و صاحبنظران، اجرای سند را پیگیری کنند. رئیس قوه قضائیه افزود: برای ایجاد تحول قضایی و کسب رضایت عمومی و اجرای عدالت، هوشمندسازی فرآیندها در دستور کار قرار گرفته است، لذا پشتیبانی لازم برای ایجاد زیرساختهای توسعه فناوری و نوآوری باید از سوی قوای مقننه و مجریه فراهم شود. آیتالله رئیسی گفت: اجرای بخش عمدهای از سند تحول قضایی نیازمند اصلاح قوانین و مقررات بوده و لازم است با همکاری قوای مقننه و مجریه، زیرساختهای قانونی فراهم شود تا بر مبنای قوانین اصلاحشده، سند قابلیت اجرایی پیدا کند. رئیس ستاد راهبری اجرای سند تحول قضایی با اشاره به زمانبندی ذکر شده در سند تحول قضایی گفت: برای اجرای راهکارها در موعد زمانی مقرر، باید بسیج امکانات در قوه قضائیه، مقننه و مجریه و تمهید زیرساختهای حقوقی و مالی لازم انجام شود. رئیس قوه قضائیه افزود: به منظور رصد دقیق اجرای راهکارها و برنامههای عملیاتی، در ساختار ستادی قوه قضائیه، مرکز پیگیری اجرای سند تحول قضایی تشکیل شده است و همه بخشهای قوه قضائیه موظف به همکاری با این مرکز هستند. وی با اشاره به لزوم همفکری با صاحبنظران حوزه و دانشگاه در فرآیند اجرای سند تحول قضایی، گفت: در آینده نشستهای تخصصی با موضوع محورهای اولویتدار سند تحول قضایی با حضور صاحبنظران برگزار خواهد شد و از نظرات آنها برای اجرای سند تحول قضایی استفاده خواهیم کرد.
***
فرمانده کل سپاه:
کاهش آمار فوتیهای کرونا نتیجه اجرای طرح شهید سلیمانی است
فرمانده کل سپاه در جلسه قرارگاه امام رضا(ع) پس از آنکه با فرماندهان سپاه برخی استانهای کشور ارتباط مستقیم تصویری برقرار کرد و از آخرین اقدامات آنان در زمینه مقابله با کرونا و اجرای طرح سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی آگاه شد، گفت: این طرح توانسته است در مدتی کوتاه اعجازگونه عمل و از این طریق آمار فوتیهای ناشی از ابتلا به بیماری کرونا را ۲ رقمی کند. فرمانده کل سپاه ابراز امیدواری کرد این تلاشها و مجاهدتها با همان جدیت و انگیزه تا ریشهکنی کامل بیماری کرونا در کشور ادامه یابد. سرلشکر سلامی اضافه کرد: کاهش آمارهای مربوط به ابتلا و مرگومیر کرونا نباید انگیزهها را برای رعایت دستورالعملهای بهداشتی و نیز تلاشها را برای مقابله با آن کاهش دهد. وی افزود: تجربه نشان داده است کرونا هرگز به خودی خود از بین نمیرود، بلکه کاهش آمارهای ابتلا و مرگومیر در نتیجه رعایت دستورالعملها و افزایش تلاشها برای مقابله با آن است. فرمانده کل سپاه گفت: دستور کار جلسه امروز ما این بود که احساس مسؤولیت و انگیزه را برای شتابدهی هر چه بیشتر به حرکتمان در مقابله با بیماری کرونا افزایش دهیم و در این مسیر انگیزههایمان سست نشود. وی به همه فرماندهان سپاه در استانهای سراسر کشور دستور داد همچنان خانوادههایی را که نیاز به کمک دارند هدف قرار دهند و کمکهای مؤمنانه لازم را به آنها برسانند. سرلشکر سلامی گفت: امیدواریم با تداوم این تلاشها و رعایت دستورالعملها، سال پیشرو به طلیعه آرامش و شادی برای مردم عزیز کشور مبدل شود. فرمانده کل سپاه همچنین از فرماندهان سپاه استانهای سراسر کشور خواست با هماهنگی روابط عمومی سپاه گزارشهای عملکرد خود را به گونهای انتقال دهند تا رسانه ملی بتواند بخوبی این زحمات را منعکس کند و برای رعایت هر چه بیشتر دستورالعملهای بهداشتی، انگیزهها بیشتر شود.
***
عذرخواهی رئیس صداوسیما از مردم و رئیسجمهور
در پی اظهارات نسنجیده یکی از میهمانان برنامه شبکه 4، رئیس سازمان صدا وسیما از مردم و رئیسجمهور عذرخواهی کرد. به گزارش شبکه خبر، دکتر عبدالعلی علیعسکری با اشاره به اظهارات نسنجیده و دور از شأن میهمان یکی از برنامههای زنده شبکه 4، تاکید کرد: این اظهارات باعث تکدر خاطر بینندگان فهیم شبکه 4 سیما و خدمتگزاران دلسوز نظام شد و اینجانب با ابراز تأسف، از مخاطبان فرهیخته رسانه ملی و ریاست محترم جمهوری به نوبه خود عذرخواهی میکنم. رئیس رسانه ملی رعایت اخلاق اسلامی، اصول حرفهای و پرهیز از اهانت در عین نقد سازنده را رویکرد محوری و همواره مورد تاکید رسانه ملی دانست و افزود: هر چند بارها تاکید شده مسؤولیت اظهارنظر در برنامههای زنده بر عهده کارشناس مدعو است اما بیان چنین اظهاراتی از آنتن صدا و سیمای جمهوری اسلامی به هیچوجه پذیرفتنی نیست و با هر گونه قصور و تقصیر برخورد قاطع میشود.
***
یک نفتکش ایرانی در آبهای اندونزی توقیف شد
آژانس امنیت دریانوردی اندونزی 2 نفتکش را در ساحل منطقه پونتیانک این کشور توقیف کرد. اخبار منتشرشده حاکی از آن است که یکی از این نفتکشها ایرانی است و دیگری با پرچم پاناما تردد میکرده است. مقامات اندونزی گفتهاند دلیل توقیف این ۲ نفتکش انتقال غیرقانونی نفت بین آنها بوده است. آژانس مذکور طی بیانیهای گفته نام نفتکش ایرانی هورس و نام نفتکش پانامایی فری است. گشت آژانس امنیت دریانوردی اندونزی اعلام کرده است سامانههای ناوبری و راداری این ۲ نفتکش خاموش بوده و به طور اتفاقی آنها را ردیابی کرده است.
*********************************
روزنامه خراسان**
دستور ویژه دولت برای حمله گازانبری به زمین خواران
با توجه به گزارش یک مقام اجرایی به تعدادی از مدیران نهاد ریاست جمهوری مبنی بر وجود مشکلات اداری و مالی برای اقامه دعوی و پیگرد تخلفات افراد مرتبط با موضوعات زمین خواری و تعرض به اراضی بیت المال، یک مسئول مهم دولتی از تعدادی از اعضای کابینه خواسته است موضوع معافیت نهادهایی چون سازمان جنگل ها، سازمان امور اراضی، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان اوقاف و امور خیریه و وزارتخانه های راه و نیرو از پرداخت هزینه های دادرسی در دعاوی مربوط به موضوعات فوق را به سرعت پیگیری و نهایی کنند.
مدیران دولتی در ایام کرونا دست به جیب شوند
یک نهاد مسئول با ارسال بخشنامه ای خطاب به تعدادی از ادارات دولتی و تشکل های صنفی، از آن ها خواسته با توجه به صدور دستوراتی مبنی بر ضرورت کاهش آثار و مدیریت تبعات ناشی از شیوع ویروس کرونا در بخش خصوصی، موضوع عدم پرداخت به موقع بدهی شرکت ها و نهادهای دولتی به تولیدکنندگان و پیمانکاران غیردولتی را در دستور کار قرار دهند و به منظور پیشگیری از بروز اختلال در روند تولید و اشتغال در واحدهای مشمول، فهرستی از این بدهی ها و نهاد پرداخت کننده را در هفته های آینده تهیه و ارسال کنند تا امکان تسویه سریع تر این ارقام فراهم شود.
*********************************
روزنامه ایران **
انتقاد ارگان پایداری از تصمیم ارزی مجلس
خبر اول اینکه، تصمیمهای ارزی مجلسیها برای لایحه بودجه انتقاد «رجانیوز» پایگاه اطلاعرسانی نزدیک به جبهه پایداری را نیز بههمراه آورده است.در بخشی از گزارش این سایت خبری، با اشاره به اینکه مجلس درصدد است جهت رفع کسری بودجه و مقابله با انحرافات ارز، 8 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی را حذف کرده و نرخ ارز بودجه را از 11500 تومان به 17500 تومان افزایش دهد، آمده: این اقدام نه تنها میتواند تبعات اقتصادی زیادی را بر معیشت مردم داشته باشد که حتی تبعات امنیتی نیز پیدا کند.به نوشته رجانیوز، با حذف 8 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی از بودجه و افزایش نرخ ارز کالاهای اساسی به 17500 تومان در سال آینده، قطعاً در بخش کالاهای اساسی شاهد تورم خواهیم بود که این تورم علاوه بر اینکه بر اقشار ضعیف جامعه، بیشترین تأثیر را خواهد داشت، موجب رشد تورم در کل اقتصاد نیز خواهد شد. در ادامه این گزارش پیشبینی شده در این صورت قیمت هرکیلو مرغ از 22 هزار تومان به چیزی حدود 50 تا 60 هزار تومان برسد. به نظر میرسد مجلس که در اموری همچون قانون اقدام راهبردی جهت لغو تحریمها ریلگذاری صحیحی انجام داده است بهتر است از ابزارهای خود برای فشار وارد کردن به دولت در خصوص اصلاح سیستم توزیع کالاهای اساسی استفاده کند و به سمت تصمیماتی که تبعات سنگین و مبهم معیشتی دارد حرکت نکند.
گفتوگوی تلفنی بایدن و جانسون درباره ایران
خبر دیگر اینکه، کاخ سفید اعلام کرد که جو بایدن رئیسجمهوری امریکا و بوریس جانسون نخستوزیر انگلیس در مورد ایران گفتوگوی تلفنی داشتند. به گزارش ایرنا به نقل از بیانیه کاخ سفید، رئیسجمهوری امریکا و نخستوزیر انگلیس طی گفتوگوی تلفنیشان بر لزوم هماهنگی دو طرف در برخی اولویتهای سیاست خارجی از جمله چین، ایران و روسیه رایزنی کردند. بر این اساس همچنین بایدن در این گفتوگو از تمایلش برای تقویت روابط ویژه میان دو کشور، احیای روابط فراآتلانتیک، تأکید بر نقش حیاتی ناتو در امور دفاعی مشترک نیز سخن به میان آورد. همچنین جیک سالیوان مشاور امنیت ملی جدید دولت امریکا در اولین تماس تلفنی با همتای صهیونیستی خود درباره مسائل مختلف به بحث و رایزنی پرداختند. بنابر گزارش پایگاه خبری اکسیوس، ایران یکی از موضوعات مورد بحث میان دو طرف بوده است.جیک سالیوان در روزهای اخیر علاوه بر این با همتایان خود از انگلیس، فرانسه، آلمان، ژاپن و کره جنوبی بهصورت تلفنی گفتوگو کرده است.
تحلیل رسانههای غربی از انتصاب احتمالی رابرت مالی
شنیدیم که، مطرح شدن احتمال انتصاب رابرت مالی بهعنوان نماینده ویژه دولت امریکا در امور ایران از سوی جو بایدن، با توجه به نوع نگاه این دیپلمات آشنا به امور ایران، در کانون توجه برخی رسانههای بینالمللی قرار گرفت.به گزارش ایرنا، رسانههای غربی و امریکایی در گزارشهایی به این موضوع اشاره کردند که در صورت انتصاب رابرت مالی بهعنوان نماینده ویژه دولت بایدن در امور ایران، این انتصاب میتواند به مفهوم جدیتر شدن تمایل دولت جدید امریکا به برجام و آغاز دیپلماسی با ایران باشد.نشریه انگلیسی «ایندیپندنت» نوشت: این انتصاب میتواند به منزله خواست بایدن برای مذاکره با ایران باشد.تارنمای خبری دویچهوله آلمان نیز با پرداختن به انتشار این خبر نوشت: در صورت تحقق و انتصاب رابرت مالی بهعنوان مسئول امور ایران؛ عملاً این انتخاب پیامی از سوی دولت بایدن به جمهوری اسلامی ایران در رابطه با آمادگی امریکا برای بازگشت به توافق هستهای خواهد بود.رسانه امریکایی بلومبرگ نیز نوشت که معرفی «رابرت مالی» از سوی بایدن به سمت نماینده ویژه در امور ایران، چراغ سبزی به تهران است.
توقیف نفتکش ایرانی در آب های ساحلی اندونزی
دست آخر اینکه، گارد ساحلی اندونزی از توقیف یک نفتکش ایرانی در آب های ساحلی این کشور خبر داد. به گزارش فارس به نقل از سی ان ان، گارد ساحلی اندونزی دیروز (یکشنبه) از توقیف یک نفتکش ایرانی (MT Horse) و یک نفتکش پانامایی (MT Frea) در آب های ساحلی «پونتیاناک» اندونزی به دلیل ایجاد آلودگی نفتی ناشی از انتقال محموله نفتی روی دریا (کشتی به کشتی) و خاموشی ردیاب، خبر داده است. مقامات اندونزی این انتقال محموله را «غیر قانونی» خواندهاند. گشت آژانس امنیت دریانوردی اندونزی اعلام کرده است که سامانه های ناوبری و راداری این دو نفتکش خاموش بوده و به طور اتفاقی آنها را ردیابی کرده است. گفته شده نفتکش ایرانی از ونزوئلا بارگیری کرده بود اما مبدأ خود را بندر«فجیره» امارات متحده عربی ثبت کرده است.
*********************************
روزنامه شرق **
استقرار سامانه گنبد آهنین در کشورهای عربی
منابع عبری از موافقت اسرائیل با استقرار سامانههای پدافندی «گنبد آهنین» در چند کشور عرب حوزه خلیجفارس خبر دادند. به گزارش ایسنا، روزنامه عبریزبان هاآرتص نوشت که آمریکا بهزودی استقرار سامانههای گنبد آهنین را در پایگاههایش در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و برخی کشورهای خاورمیانه و اروپا پس از اعلام موافقت تلآویو آغاز میکند. طبق این گزارش، موافقت اسرائیل با استقرار سامانههای مذکور در کشورهای عرب حوزه خلیجفارس پس از عادیسازی روابط با بحرین و امارات و معامله تسلیحاتی آمریکا با امارات و عربستان صورت گرفته است. هاآرتص در ادامه گزارش داد وزارت دفاع اسرائیل دومین سکوی سامانه گنبد آهنین را سه هفته پیش به وزارت دفاع آمریکا تحویل داده است.در همین حال، برخی از منابع اسرائیلی میگویند که آمریکاییها سامانههای گنبد آهنین را تحویل گرفتهاند و موافقت مقامات این رژیم را برای استقرار این سامانهها در پایگاههایشان در شماری از کشورها، بهویژه کشورهای منطقه خاورمیانه، اروپا و خاور نزدیک کسب کردهاند. طبق گزارش این رسانه، مقامات اسرائیل اسامی کشورهایی را که قرار است این سامانهها در پایگاههای آنها مستقر شود، فاش نکردند. هاآرتص در ادامه به نقل از مقامات اسرائیل نوشت که با وجود استقرار سامانههای مذکور، نیروهایی نیز در کشورهای منطقه اروپای شرقی مستقر خواهند شد؛ چراکه آمریکا نگران تهدید روسیه برای نیروهای خود و زیربناهای راهبردی در این منطقه است.
جمعآوری «پول سیاه» برای کمپین بایدن
شبکه بیانان بلومبرگ گزارش داد جو بایدن، رئیسجمهور دموکرات آمریکا، در جریان کمپین انتخابات ۲۰۲۰ مبلغ گزاف و حیرتآوری از کمکهای مالی را ازسوی اهداکنندگان ناشناس جمعآوری کرد که با تبدیلشدن او به چهلوششمین رئیسجمهور آمریکا به اوج خود رسید. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، بر اساس گزارش این شبکه تلویزیونی، از کل ۱.۵ میلیارد دلاری که بایدن در جریان کمپین انتخاباتیاش ازسوی اهداکنندگان مالی جمعآوری کرد، حدود ۱۴۵ میلیون دلار آن از طریق کمکهای مالی موسوم به «پول سیاه» تأمین شد و این به آن معناست که مردم هرگز بهطور دقیق متوجه نخواهند شد که چه کسانی به پیروزی رئیسجمهور کمک کردند. آمار کامل پول سیاه که به کمپین انتخاباتی بایدن کمک کرده از رکورد قبلی ۱۱۲ میلیون دلاری در سال ۲۰۱۲ میلادی از سوی میت رامنی فراتر میرود و ۲۸.۴ میلیون دلاری را که «به نیابت» از دونالد ترامپ هزینه شده، تحتالشعاع قرار میدهد. بلومبرگ همچنین تأکید کرد اگرچه دموکراتها پیشتر تمایل خود را نسبت به ممنوعیت «پول سیاه» در سیاست بهعنوان «فساد منحصربهفرد» ابراز کرده بودند، چراکه به طرفداران اجازه میدهد بدون بررسی دقیق و موشکافانه از یکی از نامزدهای انتخاباتی حمایت کنند، اما ظاهرا در انتخابات ریاستجمهوری اخیر این نوع کمکهای مالی را پذیرفته بودند.
*********************************