صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۶:۵۵  ، 
کد خبر : ۳۲۸۷۵۸

اخبار ویژه 16 اسفند ماه

روزنامه کیهان **

تلاطم دامنه‌دار بورس؛ چرخ اقتصاد کدام طرفی می‌چرخد؟

درست در روزی که رئیس‌جمهور می‌گفت «به قول‌مان عمل کردیم؛ هم چرخ سانتریفیوژ می‌چرخد و هم چرخ اقتصاد»، اعلام شد 7 هزار میلیارد تومان نقدینگی به خاطر نابسامانی بازار بورس، از این بازار خارج شده است! همچنین بورس در این روز با افت 8 هزار واحدی شاخص مواجه شد.

روزنامه همشهری در این باره نوشت: آمارها نشان می‌دهد از 2 هفته پیش و همزمان با اجرای دامنه ‌نوسان نامتقارن 7 هزار میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شده است.

به گزارش همشهری، از 20 مرداد ماه تاکنون شاخص کل بورس تهران یک میلیون واحد، معادل 45 درصد، افت کرده است. در این مدت تصمیم‌های زیادی برای جلوگیری از نزول بورس گرفته شد. تصمیم‌هایی که به زعم کارشناسان مصداق دستکاری در بازار است، با این حال هیچ کدام از این تصمیم‌ها از جمله تزریق نقدینگی، افزایش میزان اعتباردهی کارگزاران به مشتریان، و محدود کردن نوسان قیمت در جلوگیری از نزول مؤثر نبوده است.

اخیراً با مشخص شدن آمار فروش اوراق بدهی دولتی در بورس معلوم شد ادعای کارشناسان چندان بی‌راه هم نبوده است. این اطلاعات نشان می‌هد حجم انتشار اوراق بدهی دولتی ظرف ماه‌های گذشته در بازار سرمایه به شکل فزاینده‌ای رشد کرده، بر این اساس از ابتدای امسال تاکنون 171 هزار میلیارد تومان، اوراق بدهی از مجاری مختلف منتشر شده است. حتی فروش این اوراق در هفته منتهی به 29 بهمن با رکورد تازه‌ای مواجه شد، فقط در این هفته 24 هزار میلیارد تومان اوراق مرابحه دولتی فروخته شد. به نظر می‌رسد با نزدیک شدن به پایان سال حجم فروش اوراق بدهی افزایش خواهد یافت و احتمالاً 25 هزار میلیارد تومان دیگر اوراق بدهی فروخته خواهد شد که می‌تواند به خروج بیشتر پول از بازار سهام منجر شود.

مهدی رباط، مدیرعامل کارگزاری بورس بیمه ایران می‌گوید: دستکاری‌های بیرونی از جمله اجرای دامنه نوسان نامتقارن به بازار ضربه زد و موجب شد بازار از روال طبیعی خارج شود و شرایط مبهمی به وجود بیاید.

 

وقتی با بهانه «شرایط عوض شده» می‌شود زیر تعهد زد!

اظهارات معاون وزیر خارجه آمریکا نشان می‌دهد که حتی مذاکره و توافق جدید با آمریکایی‌ها نیز فاقد کمترین ارزش و اعتبار است.

وندی شرمن(نامزد تصدی معاونت وزارت خارجه و عضو تیم مذاکرات آمریکا در برجام) ضمن اظهاراتی مدعی شد: شرایط عوض شده و برای برجام، توافق جدیدی لازم است(!)

او در کمیته روابط خارجی سنا گفت: دولت بایدن بر آن نیست تا همان رویکردی را در قبال برنامه هسته‌ای ایران درپیش گیرد که شش سال پیش از سوی دولت اوباما صورت گرفت.

شرمن گفت که رویکرد بایدن در قبال توافق هسته‌ای با ایران، الزاما برخاسته از شرایطی است که اکنون در آن قرار داریم. اوضاع جهان از سال 2016 تا به امروز دستخوش تغییرات زیادی شده است.

او گفت: «شرایط تغییر کرده، ژئوپلتیک منطقه تغییر کرده است و از این رو، رویکرد ما نیز باید متناسب با این تغییرات، تغییر کند.»

یادآور می‌شود همزمان، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا نیز تصریح کرد: ما فاصله زیادی تا برداشتن تحریم‌ها داریم و منافع ما در محدود کردن دوباره ایران است و این تنها از طریق دیپلماسی حاصل می‌شود. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم گفت: تنها پیشنهاد ما به ایران فعلا مذاکره و گفت‌وگو است و نه برداشتن تحریم‌ها.

سخنان خانم شرمن به روشنی ثابت می‌کند که برای مقامات آمریکایی، پایبندی به تعهد در قالب توافق فاقد اعتبار است و آمریکا به هر نوع مذاکره و توافقی، صرفا به چشم ابزاری برای امتیاز گرفتن و پشت پا زدن به آن نگاه می‌کند. در غیر این‌ صورت او نباید می‌گفت شرایط تغییر کرده و باید توافق محکم‌تر و فراگیرتری با ایران منعقد شد. این هم از طنزهای روزگار است که مقامات آمریکایی از یک طرف می‌گویند برجام، توافقی تاریخ گذشته است و از طرف دیگر مدعی‌اند ایران باید به تعهداتش برگردد و آن را اجرایی کند.

 

ایران با لوایح دوگانه محدود می‌شود اما تعهدی برای FATF ایجاد نمی‌کند!

پیشنهاد آقای روحانی مبنی بر اینکه لوایح FATF به شکل مشروط تصویب شود، امکانپذیر نیست و به همین دلیل مجمع تشخیص نباید این لوایح را تصویب کند.

این مطلب را روزنامه وطن امروز منتشر کرده و توضیح داده است: «تام کیتینگ» مدیر مرکز مطالعات جرائم و امنیت مالی در مؤسسه بریتانیا، اگر چه حامی FATF است اما می‌گوید مشکل FATF این است که خیلی از کشورهای دنیا آن را به چشم یک نوع نهاد استعمار نوین می‌بینند. چون انگار یک مشت کشور ثروتمند برای بقیه جهان تعیین‌تکلیف می‌کنند.

از این جهت، در بحبوحه پرونده هسته‌ای ایران، سازمان FATF برای افزایش فشارها، سال 2008 ایران را در لیست پرریسک‌ترین کشورهای جهان برای سرمایه‌گذاری قرار داد و تا امروز نیز هیچگاه از این موضع غیرواقعی خود دست برنداشته و در بیانیه‌های متعددی کشورهای عضو را به قطع رابطه پولی- بانکی با ایران فراخوانده است.

این روزنامه می‌افزاید: تضمینی وجود ندارد که در صورت تصویب این لوایح FATF موافقت کند و ممکن است بعد از تصویب آنها از سوی ایران، دبه کند. برخی کارشناسان می‌گویند با توجه به ترکیب اعضای این سازمان و سازوکار تصمیم‌گیری ویژه‌ای که مبتنی بر اجماع مؤثر است، تقریبا هیچ امیدی وجود ندارد که در این نهاد بین‌‌دولتی تصمیمی به نفع ایران گرفته شود.

در برابر استدلال جدید دولتی‌ها، باید گفت دور زدن تحریم‌ها معمولا از طریق مبادی غیررسمی و غیردولتی صورت می‌گیرد. هدف اصلی FATF هم ردیابی تعاملات مالی کشورها در چنین حوزه‌هایی بویژه از راه‌های غیررسمی است. مثلا اگر ایران بخواهد از طریق یکی از نیروهای مورد اعتماد خود در منطقه تحریمی را در حوزه‌‌های نفتی یا پتروشیمی دور بزند، این سازمان به خاطر شروط ایران نظاره‌گر نخواهد بود و حتما در برابر آن واکنش نشان خواهد داد. مخصوصا اینکه برداشت آنها در زمینه تروریستی خواندن گروه‌ها، با دیدگاه ایران در این زمینه 180 درجه متفاوت است.

از سوی دیگر باید گفت اساسا یکی از اهداف اصلی FATF علیه ایران به نیابت از آمریکا، مقابله با دور زدن تحریم‌ها و جلوگیری از شکست سیاست‌های تحریمی ایالات‌متحده و همچنین موثرتر بودن رژیم تحریم‌های آمریکا به عنوان یکی از ابزارهای نوین سلطه این کشور در سیستم بین‌المللی است. حال چطور ممکن است این سازمان که تحت نفوذ واشنگتن است، ایران را در این زمینه معاف کند و اجازه دهد تحریم‌ها را دور بزند و سیاست‌های تحریمی آمریکا را بی‌اثر کند؟

مشکل سازمان FATF با ایران، فقط تصویب این ۲ لایحه نیست، بلکه این سازمان علاوه بر پیوستن به این کنوانسیون‌ها، خواسته‌های دیگری نیز از ایران دارد که همچنان بی‌پاسخ مانده است. بنابراین در صورتی که ایران به همه خواسته‌های FATF هم تن بدهد، تازه گام‌های بعدی آغاز خواهد شد!

تصویب FATF با راه‌‌حل میانه که مدنظر دولت است فقط چالش‌های ایران را برای دور زدن تحریم‌ها برای دولت بعد سخت‌تر و دشوارتر خواهد کرد و این مسئله به صورت اتوماتیک باعث افزایش فشار تحریم‌ها علیه ایران خواهد شد.

 

چرخ اقتصاد می‌چرخد یعنی یک چهارم کردن ارزش پول ملی؟!

وزیر تعاون در دولت اصلاحات گفت حتی اگر برجام احیا شود، چرخ اقتصاد و زندگی مردم به این سادگی که روحانی می‌گوید نخواهد چرخید و همین حالا هم چرخ اقتصاد لنگ می‌زند.

علی صوفی در گفت‌وگو با فرهیختگان و درباره سخنان رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه «به قولمان عمل کردیم، هم چرخ سانتریفیوژ می‌چرخد و هم چرخ اقتصاد»، اظهار داشت: در این چند ماه یا حتی چند سال اخیر همه مردم مشاهده کردند که هم چرخ زندگی لنگ بوده و هم چرخ سانتریفیوژ؛ یعنی هر دو با چالش در فعالیت عادی مواجه بوده است.

وی می‌افزاید: یک سؤال مطرح می‌شود اینکه حتی اگر برجام هم احیا شود، آیا چرخ زندگی مردم هم به چرخش خواهد افتاد؟ این یک سؤال مهم است و باید پاسخ دقیق به آن داد. در پاسخ به چنین سؤالی بنده معتقدم چرخ زندگی مردم در این روزها نه تنها نمی‌چرخد بلکه از اساس‌گریپاژ کرده، به طور کامل ایستاده و در واقع بدتر از‌ این حالت در زندگی مردم قابل تصور نیست.

عضو شورای (منحله) سیاستگذاری اصلاح‌طلبان همچنین گفت: باید این را هم بگویم که بعید می‌دانم با احیای برجام هم بتوان چرخ زندگی مردم را به این سادگی‌ها که آقای روحانی می‌گوید به چرخش درآورد. حتی اگر تحریم‌ها هم برداشته شود، در سال ۱۴۰۰ پیش‌بینی دولت از نرخ ارز ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است؛ رقمی که نشان می‌دهد ارزش پول ملی و توان شرایط زندگی مردم نسبت‌به زمانی که ‌ روحانی دولت را تحویل گرفت، یک‌چهارم کاهش پیدا کرده است.»

وی ادامه داد: «نرخ ۱۱۵۰۰ تومان در بودجه نرخی است که حتی کارشناسان و اقتصاددانان نزدیک به دولت نیز آنها را قبول ندارند و معتقدند نرخ واقعی ارز حدود ۲۵ هزار تومان است که اگر آن را مدنظر قرار دهیم، وضعیت بسیار بدتر خواهد شد.»

علی صوفی با تاکید بر اینکه در دولت اول حسن روحانی وضعیت به‌مراتب بهتر از دولت دوم بود، گفت: «در دولت اول تلاش‌ها قدری نتیجه داد و تورم و برخی دیگر از پارامترهای اقتصادی کنترل شد و مردم هم امیدوار به تداوم آن بودند. از این‌رو در انتخابات سال ۹۶ به آقای روحانی دوباره رای دادند، اما از انتخابات به بعد آقای روحانی به هیچ‌کدام از وعده‌های خود توجه نکرد؛ از جمله همین وعده چرخیدن چرخ زندگی مردم.»

وی با تاکید بر اینکه از سال ۹۶ روحانی با مردم قهر کرده است، گفت: «رئیس‌جمهور در این سال‌ها به تعهدات خود بی‌اعتنا بوده است. او در این مدت زیر میز همه وعده‌های قبلی خود زد.»

وزیر تعاون دولت اصلاحات با تاکید بر اینکه دولت با گران کردن نرخ ارز و به‌تبع آن افزایش افسارگسیخته قیمت‌ها مردم را به ستوه آورد و نهایتا آنها را به خیابان‌ها کشاند، توضیح داد: «چهارماه بعد از آنکه دولت در سال ۹۶ به پیروزی رسید، با اقدامات‌اشتباه خود مردم را به خیابان‌ها کشاند و شاهد اعتراضات گسترده به عملکرد دولت در دی‌ماه ۹۶ و آبان 98 بودیم.»

وی خاطرنشان کرد: «هر دوی این اعتراضات عمومی به علت پشت کردن روحانی به وعده‌های قبلی خود بود، باید بگویم حرف‌های امروز روحانی اصلاً جایی ندارد. صوفی تاکید کرد: «فاصله امروز با سال ۹۶ آنقدر زیاد است که ‌روحانی در این چندماه محال است بتواند آن را جبران کند. شاخص فلاکت جمع بین تورم و بیکاری است. روحانی امروز دستپاچه است و می‌خواهد بگوید که دولتش را در شرایط مساعد به پایان خواهد رساند. مصداق تلاش برای وانمود کردن چنین وضعیتی درنظر گرفتن عدد ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان برای نرخ ارز در بودجه سال ۱۴۰۰ است که تیم اقتصادی و وزرای ‌‌روحانی هم به هیچ عنوان این عدد را قبول ندارد. درواقع این نرخ سیاسی است و به هیچ‌عنوان اقتصادی نیست ‌روحانی می‌خواهد بگوید که من دولت همراه با ارز ۱۱۵۰۰ تومان تحویل دادم.»

 

روایت موسوی لاری از نابسامانی در شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان

نایب رئیس مستعفی «شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان» گفت: این شورا تصمیمات جدی درباره مسائل اجتماعی و اقتصادی نداشت و در موضوعات سیاسی نیز، تفاوت اعضای حقیقی و حقوقی مشخص نبود.

موسوی لاری ضمن اشاره به تأثیر مشکلات جسمی‌اش در استعفا از «شعسا» گفت: احساس  می‌کردم تحلیل رفته‌ام. برای جلسات حضوری شورا ساعت‌ها باید در ماشین می‌ماندم و همین موضوع برای سلامتی‌ام خوب نبود. ضمن اینکه بارها به برخی مسایل مرتبط با شورا نقد داشتم.

وی افزود: من می‌گفتم هر تجربه بشری بعد از مدتی باید در خودش بازخوانی شود. من احساس می کردم در جمع ما که جمعی مرکب از اشخاص حقیقی و حقوقی بود حقیقی‌ها اکثرا به جلسه نمی‌آمدند. حقوقی‌ها که می آمدند به نمایندگی از حزب سخن نمی‌گفتند؛‌ مثلا حزب کارگزاران نماینده‌ای را معرفی می‌کرد؛ این آقا یک بار نمی‌گفت شورای مرکزی حزب یا دفتر سیاسی حزب ما پیشنهادی داده است. من بارها در جلسات گفتم درست نیست شما حقوقی‌ها فقط به عنوان شخص حقیقی در این تشکیلات حضور داشته باشید.

وی ادامه داد: مثلا دولت تصمیم گرفت یارانه‌ها را لغو کند و ارز را به کالاهایی که مدنظرشان است تخصیص بدهد. احزاب ما که می‌خواهند در مدیریت کشور نقش داشته باشند کارگروهی برای پیشنهاد به شورای سیاستگذاری در باره این موضوعات نداشتند. من از این وضع گله داشتم.

لاری گفت: می‌گفتم این نمایندگان باید زبان احزاب باشند نه این که خودشان مشخصا عضو تشکیلات به نظر بیایند. عملا شورا به یک حزب بدل شده بود. الان هم می‌گویم این مشکلات باید برطرف شود. اگر در این نهاد اجماع‌ساز این مشکلات ادامه پیدا کند وضع همانی می‌شود که در شورای عالی بود.

این فعال سیاسی در ادامه تاکید کرد:  احساس می‌کردم در جمع ما که ترکیبی از شخصیت‌های حقیقی و حقوقی بود؛ حضور برای خیلی از حقیقی‌ها مهم نبود، لذا در جلسات حضور نداشتند. وضعیت حقوقی‌ها را هم که گفتم به نمایندگی از حزب اظهارنظر نمی‌کردند.

موسوی لاری می‌گوید: در انتخابات مجلس 98 نسبت به رد صلاحیت‌ها معترض هستیم، اکثر قریب به اتفاق کاندیداهایمان رد صلاحیت شدند، بنابراین لیست نمی‌توانیم بدهیم؛ اما چون مشی ما اصلاح‌طلبانه است؛ و معتقد به اصلاح از طریق صندوق‌های رای هستیم به احزاب گفته شد ائتلاف لیست ندارد، اما احزاب خودشان می‌دانند که لیست بدهند یا نه.

موسوی لاری همچنین در انتقاد از عملکرد برخی احزاب در انتخابات ۱۳۹۸ گفت: بعضی از احزاب خودشان را خراب کردند. اول کارگزاران قرار بود چند نفر را معرفی کند، بعد وسوسه شدند یک لیست سی نفره دادند. خب معلوم است در آن فضا کسی می‌گوید سی نفر کاندیدا دارم از دو حال خارج نیست؛ یا این هایی که هستند واقعا اصلاح‌طلب نیستند یا این افراد همه اصلاح‌طلب هستند و احزاب دروغ می گفتند که کاندیدا نداریم. لیست را نگاه می‌کردید می‌دیدید نهایت ۸ نفرشان مشی اصلاح‌طلبی دارند؛ در آن انتخابات احزاب ما اشتباه کردند.

موسوی لاری البته توضیح نداده چرا کسانی مانند مجید انصاری که سرلیست گروه‌های اصلاح‌طلب نبودند زیر 70 هزار رأی آوردند و حال آن که سوابقی مانند عضویت در شورای مرکزی مجمع روحانیون، معاونت حقوقی ریاست جمهوری و نمایندگی مجلس را داشتند؟!

یادآور می‌شود موسوی‌لاری حاضر نشد مجدداً در ائتلاف جدید اصلاح‌طلبان موسوم به نهاد اجماع‌ساز شرکت کند. عارف رئیس «شعسا» نیز مانند موسوی لاری در «ناسا» حضور ندارد.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

آیت‌الله رئیسی در جلسه شورای توسعه امنیت پایدار غرب و شمال غرب تأکید کرد

تضمین امنیت مرزها با رسیدگی به معیشت مرزنشینان

آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی در بیست‌و‌سومین سفر استانی خود روز پنجشنبه به همراه جمعی از مسؤولان عالی قضایی وارد ارومیه، مرکز استان آذربایجان غربی شد.

رئیس دستگاه قضا در ابتدای این سفر از مجتمع فولاد ارومیه بازدید کرد و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات این واحد تولیدی قرار گرفت. رئیس قوه ‌قضائیه با اشاره به ظرفیت اشتغال‌زایی مجتمع فولاد ارومیه عنوان کرد: طبق گفته سرمایه‌گذار، این واحد تولیدی ظرفیت اشتغال‌زایی برای ۳ هزار نفر را دارد؛ بر همین مبنا با توجه به نیاز مبرم کشور به تمهید امکانات برای جهش تولید، ضروری است هر چه سریع‌تر با بهره‌گیری از نیرو‌های انسانی موجود در استان، نسبت به راه‌اندازی این مجتمع اقدامات مقتضی انجام شود. آیت‌الله رئیسی در ادامه ضمن استماع سخنان سرمایه‌گذار مجتمع فولاد ارومیه، نماینده بانک و استاندار آذربایجان غربی، برای راه‌اندازی این واحد تولیدی، ضرب‌الاجل ۲ ماهه تعیین کرد و گفت: بر مبنای قوانین موجود و دستورالعمل صادره، باید هر چه سریع‌تر مسائل مابین سرمایه‌گذار مجتمع فولاد ارومیه و بانک تسهیلات‌دهنده مرتفع شده و این واحد صنعتی ظرف ۲ ماه در مدار تولید و اشتغال قرار گیرد. رئیس دستگاه قضا در ادامه تصریح کرد: در مسیر رفع مشکلات مجتمع فولاد ارومیه، دستگاه قضایی و دادگستری آذربایجان غربی نهایت مساعدت را به عمل خواهند آورد و رئیس دادگستری استان نیز در جلسات شورای اقتصاد مقاومتی، موضوع راه‌اندازی این مجتمع تولیدی را با جدیت دنبال خواهد کرد.

آیت‎‌الله سیدابراهیم رئیسی همچنین در جلسه شورای توسعه امنیت پایدار غرب و شمال غرب که با حضور استانداران و مسؤولان بلندپایه امنیتی استان‎های آذربایجان غربی، ایلام، کردستان و کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین مقولاتی که می‎تواند تضمین‌کننده امنیت این مناطق باشد، رسیدگی به وضعیت معیشت مرزنشینان است. در مقوله تبادلات مرزی، موضوع تجهیز گمرکات به دستگاه‎های کنترلی الکترونیکی پیشرفته از ضروریات است. همچنین تبادل کالا‌ها در مرز نیز باید تابع سیاست‌های صادراتی و وارداتی کشور باشد. وی به موضوع بازاراچه‌های مرزی نیز اشاره کرد و گفت: طرحی که به عنوان جایگزین بازارچه‎های مرزی بود، بنا بر گزارشات مسؤولان استان‌های مرزی و مسؤول محترم قرارگاه حمزه، توفیق نداشته است، لذا باید با انجام کار کارشناسی همه‌جانبه، موانع ایجاد بازارچه‌های مرزی رفع شده و مرزنشینان برای انجام تبادلات مرزی ساماندهی شوند.

آیت‌الله رئیسی همچنین در دیدار قضات و کارکنان قضایی آذربایجان غربی با اشاره به ضرورت روزآمد شدن قضات و کارکنان دستگاه قضایی بیان داشت: موضوع‌شناسی تخصصی در کنار حکم‌شناسی از ضروریات کار قضاوت است و این امر با توجه به تخصصی شدن و پیچیدگی برخی موضوعات از اهمیت بیشتری برخوردار شده است. بر همین اساس، قضات باید در آموزش و تشخیص موضوع روزآمد باشند.

دیدار امام جمعه اهل سنت مهاباد برنامه بعدی آیت‌الله رئیسی بود. امام جمعه اهل تسنن مهاباد، در دیدار با آیت‌الله رئیسی از ایشان برای سفر به شهر مهاباد دعوت کرد که رئیس قوه ‌قضائیه نیز با ابلاغ سلام به مردم مهاباد، تاکید کرد در نخستین فرصت ممکن در جمع مردم این شهر حضور خواهد یافت. در این دیدار امام‌جمعه اهل سنت مهاباد درخواست عفو و رأفت نسبت به برخی زندانیان کُرد را نیز مطرح کرد که در این باره نیز رئیس قوه‌ قضائیه موافقت کرد پس از بررسی پرونده‌ها، نسبت به آن اقدام شود.

 

خنثی‌سازی توطئه هواپیماربایی در مسیر اهواز- مشهد توسط سپاه

روابط عمومی سپاه حفاظت هواپیمایی، از خنثی‌سازی توطئه ربایش هواپیما در مسیر اهواز- مشهد، در پنجشنبه‌شب توسط نیروهای یگان امنیت پرواز سپاه خبر داد.

روابط عمومی فرماندهی سپاه حفاظت هواپیمایی در اطلاعیه‌ای از خنثی‌سازی توطئه هواپیماربایی در مسیر اهواز - مشهد در شامگاه پنجشنبه 14/۱۲/99 خبر داد.

 متن اطلاعیه به این شرح است.

 بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

 به آگاهی ملت شریف و قهرمان ایران اسلامی می‌رساند، با الطاف و عنایات الهی، توطئه ربایش یک فروند هواپیمای فوکر ۱۰۰ متعلق به شرکت هواپیمایی ایران ایر که پنجشنبه‌شب با پرواز شماره ۳۳۴ ساعت ۲۲ و ۱۰ دقیقه با تأخیر از فرودگاه اهواز به سمت مشهد مقدس به پرواز درآمده بود، با هوشیاری پاسداران یگان امنیت پرواز سپاه و با فرود اضطراری هواپیما در فرودگاه اصفهان و دستگیری عامل آن خنثی گردید.

بر اساس اظهارات اولیه، عامل این توطئه قصد داشته است هواپیما را پس از ربایش در فرودگاه یکی از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج‌فارس به زمین بنشاند.

 مسافران عزیز هواپیما نیز در سلامتی کامل با پرواز جایگزین به سمت مقصد حرکت کردند.

ابعاد و زوایای این توطئه در حال بررسی است.

 روابط عمومی سپاه حفاظت هواپیمایی

*********************************

روزنامه خراسان**

پیشنهاد جدید با استفاده از تجارب سقوط هواپیمای اوکراینی

بر اساس پیشنهاد یک عضو کابینه که طی هفته های اخیر در حال بررسی توسط تعدادی از مدیران ارشد دولتی است، مقرر شده شرایط قانونی و اداری لازم برای حضور کشورهای خارجی در بررسی سوانح هوایی حادث شده در کشورمان فراهم   و در صورت ابلاغ رسمی هیئت وزیران، بخشی یا تمام فرایند بررسی سانحه هوایی   به یک کشور و نهاد خارجی واگذار شود. صدور مجوز قانونی ارسال گزارش وقوع سانحه هوایی در ایران به کشوری غیر از بهره بردار، سازنده و دارای اتباع در آن حادثه نیز دیگر پیشنهاد در حال بررسی در دولت است.

 

تذکر قالیباف درباره دور زدن دولت توسط شورای عالی استان ها

در حالی که بر اساس تصمیم جدید شورای عالی استان ها، شرایط جدیدی برای ترکیب، تعداد و چگونگی اداره کمیسیون های شوراهای شهر و روستا به تصویب رسیده، محمد باقر قالیباف ،رئیس مجلس طی روزهای اخیر در نامه ای به رئیس این شورا، متذکر شده این مصوبه بدون نیاز به طی مراحل تصویب نهایی در هیئت وزیران، لازم الاجرا اعلام شده که چنین اقدامی به علت رعایت نکردن سیر و مراحل تصویب قانونی تغییرات در شوراها از طریق هیئت دولت، مغایر با قانون بوده و باید اصلاح یا لغو شود.

*********************************

روزنامه ایران **

علم‌الهدی: پیشگیری از بارداری فحشای باطنی است

 خبر اول اینکه، آیت‌الله علم‌الهدی در نماز جمعه مشهد، همچون هفته گذشته به موضوع رابطه‌های خانوادگی اشاره کرد و گفت: یکی از مسائلی که در تقوا در زندگی خانوادگی و در زناشویی دو همسر کاملاً منافات دارد مسأله پیشگیری از اولاد به‌منظور تحدید نسل است. در خبر خبرگزاری فارس آمده:‌ آیت‌الله علم‌الهدی، با بیان اینکه زن و شوهری که با هم ازدواج کردند و از بارداری ممانعت می‌کنند، قرآن این عمل را یک عمل سفیهانه معرفی می‌کند، گفت: عمل سفیهانه این است انسان خوب و بد را تشخیص نمی‌دهد و قدرت تصمیم‌گیری در زندگانی خود ندارد. علم‌الهدی، با بیان اینکه فحشا دو نوع است، یک سلسله فحشای ظاهری و یک سلسله فحشای باطنی است، ادامه داد: یکی به‌دنبال شهوترانی و ارتباط با جنس مخالف است یکی هم آن است که در باطن وی وجود دارد و عمل آن رابطه نامشروع نیست، پیشگیری از بارداری یک نوع فحشای باطنی است.

 

ادعای جنگ‌طلبانه وزیر جنگ صهیونیست‌ها

 خبر دیگر اینکه، وزیر جنگ اسرائیل مدعی است که ارتش این رژیم در حال بازنگری در طرح‌های خود برای کسب آمادگی جهت یک حمله احتمالی به تأسیسات هسته‌ای ایران است. به گزارش «انتخاب» به نقل از اسپوتنیک، «بنی گانتز» روز پنجشنبه در گفت‌و‌گو با شبکه خبری فاکس‌نیوز مدعی شد: «چنانچه جهان آنها [ایران] را پیش‌تر متوقف کند، خیلی خوب است. اما اگر این اتفاق نیفتد، ما باید به‌طور مستقل و جدا ایستادگی کنیم و ما باید خودمان از خودمان دفاع کنیم». گانتز در ادامه با اشاره به مخالفت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با احیای احتمالی برجام گفت که باید میان سیاست‌های امریکا و اسرائیل تمایز قائل شد؛ زیرا به گفته او، «سیاست امریکا باید سیاست امریکا باشد و سیاست اسرائیل باید سیاست اسرائیل بماند.»

 

بازداشت استاندار اسبق استان خوزستان

 شنیدیم که، استاندار اسبق استان خوزستان با اتهام اقتصادی و به دستور مقام قضایی بازداشت شده است. به‌گزارش ایسنا، در حال حاضر جزئیات بیشتری درباره پرونده این شخص و اتهامات او که به اختصار « م» معرف شده، منتشر نشده است.

 

احتمال تأیید یک خانم برای ریاست جمهوری

 دست آخر اینکه، «لاله افتخاری»، چهره سیاسی اصولگرا با اعلام کاندیداتوری برای انتخابات میان دوره‌ای مجلس یازدهم، از احتمال تأیید صلاحیت یک خانم برای انتخابات ریاست جمهوری خبر داد. به گزارش برنا، افتخاری در مورد کاندیدای زن برای انتخابات ریاست جمهوری نیز گفت: هر گزینه‌ای که از طرف شورای نگهبان به عنوان رجل سیاسی تأیید شود چه خانم و چه آقا اگر در شاخص‌های مربوطه امتیازی قوی کسب کند، مورد حمایت ما خواهد بود. وی گفت: سخنگوی شورای نگهبان امکان حضور یک زن را رد نکرده است ما قبلاً وزیر زن نداشتیم ولی خانم دستجردی وزیر خانم بود و مشکلی پیش نیامد. ریاست جمهوری یک سایز بزرگتر از وزارت و گامی بلندتر است بنابراین نباید مشکلی باشد و مهم نظر شورای نگهبان است که سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد، مشکلی وجود ندارد و احتمال اینکه یک زن تأیید ۱۴۰۰ باشد کاملاً وجود دارد.

*********************************

روزنامه شرق **

اما و اگرها درباره حمله  به آرامکو

سخنگوی حوثی‌ها از شلیک موشک‌ به سمت تأسیسات شرکت نفتی عربستان «آرامکو» در جده گزارش داد. عربستان هنوز شلیک موشک به آرامکو را تأیید نکرده اما از رهگیری و نابودی پهپاد حوثی‌ها در مناطق دیگر خبر داده است.

مگس‌های سایبری برای پاکسازی وجهه بن‌سلمان

روزنامه آمریکایی «واشنگتن‌پست» نوشت، شبکه اجتماعی توییتر هزاران حساب جعلی معروف به «مگس‌های سایبری» را که به محض اعلام گزارش اخیر آمریکا درخصوص قتل جمال خاشقجی، یک کمپین گسترده راه‌اندازی کرده‌ بودند، مسدود کرده است.

درخواست دموکرات‌ها از بایدن

خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی نوشته است که ۸۰ نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا از جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا خواستند تحریم‌های «بی‌رحمانه» دونالد ترامپ علیه کوبا را لغو کرده و به سیاست تنش‌زدایی دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما بازگردد.

 

اولین سفر وزرای خارجه و دفاع آمریکا

بنا به اعلام یک مقام وزارت خارجه آمریکا و یک دیپلمات منطقه‌ای، وزرای خارجه و دفاع این کشور قرار است اواخر ماه جاری میلادی به ژاپن و کره جنوبی سفر کنند و اولین سفر خارجی مقام‌های کابینه بایدن از زمان شروع ریاست‌جمهوری او را رقم بزنند.

ادامه اعتراضات در لبنان

معترضان لبنانی در بیروت در اعتراض به اوضاع بد معیشتی و افزایش قیمت دلار با آتش‌زدن لاستیک‌ها برخی مسیرها را مسدود کردند اما نیروهای امنیتی به شکل جزئی این مسیرها را باز کردند. در شمال هم معترضان مسیر دریایی طرابلس را از هر دو جهت و نیز بزرگراه پالما را بستند و در مقابل مقر دولت و دادگستری در طرابلس تحصن کردند.

نتانیاهو درصدد سفر به امارات و بحرین

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل می‌خواهد قبل از انتخابات کنست به امارات و بحرین سفر کند و از این مسئله به عنوان یک تبلیغات انتخاباتی برای خود بهره ببرد.

 

اعتراض اتحادیه اروپا به بریتانیا

پارلمان اروپا در اعتراض به اقدام اخیر دولت بریتانیا برای ادامه کنترل تجارت مواد غذایی بین انگلستان و ایرلند شمالی، از تعیین تاریخ رأی‌گیری برای تصویب معامله تجاری اتحادیه اروپا و بریتانیا خودداری کرد.

رد تصمیم‌های اتحادیه عرب

وزارت خارجه ترکیه تصمیمات نشست اخیر اتحادیه عرب علیه خود را کاملا رد کرد. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، این وزارتخانه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد، تصمیمات نشست اتحادیه عرب در سوم مارس پیرامون ترکیه «کاملا مردود بوده و به هیچ وجه مستدل نیست».

*********************************

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات