به گزارش روزنامه ایران گفتوگویی با عباس سلیمی نمین، تحلیلگر مسائل سیاسی انجام داده است که بخشهای مهم آن در ادامه میآید.
برخیها در بحث مشارکت نکردن دچار تناقض هستند
- برخیها در بحث مشارکت نکردن دچار تناقض هستند. زیرا همان جریانهایی که درباره انتخابات ریاست جمهوری، فاصله گرفتن از صندوق رأی را توصیه میکنند، درباره انتخابات شورای شهر فهرست میدهند.
- این امر نشان میدهد آنان قبول دارند که در این ساختار انتخاباتی از آرا صیانت میشود.
برخی جریانها امیدی به نتیجه صندوق رأی به نفع خودشان ندارند
- برخی جریانها امیدی به نتیجه صندوق رأی به نفع خودشان ندارند، لذا این بازی را درآوردهاند، یعنی هیچ امیدی برای پیروزی خودشان متصور نیستند و میدانند که پایگاه رأیشان فعال نشده و به میدان نمیآید.
- دلیل آن این است که این گروه عملکردی داشتهاند که باعث سرشکستگی رأی دهندگان در انتخابات گذشته شده است و اکنون نمیتوانند این افراد سرشکسته را به میدان بیاورند، به همین دلیل ترجیح میدهند به بهانه اینکه مثلاً چرا نامزد اصلی ما رد صلاحیت شد، در انتخابات حاضر نشوند.
قهر با صندوق قهر با توانمندی خود است
- قهر با صندوق نوعی قهر با توانمندی خود است. زیرا نظام جمهوری اسلامی توانسته ملت را مرجع قدرت قرار دهد.
- اگر شما از این امر فاصله بگیرید، دیگر از مرجعیت قدرت میافتید و بتدریج قدرت پایههای آن به خارج از کشور منتقل میشود.
- در گذشته امام و امروز مقام معظم رهبری تلاشهای زیادی کردند تا مرجعیت مردم حفظ شود.
- اگر تحت تأثیر تبلیغات، آرام آرام خود را از روند سیاسی کشور دور نگه داریم، در نهایت از مرجعیت میافتیم و به آدمهای بی وزنی تبدیل میشویم که نمیتوانیم در سرنوشت خودمان مؤثر باشیم... به آدمهای سبک و بی وزنی تبدیل میشویم که چون پر کاهی، با هر بادی به این سو و آن سو میرویم.
امام میفرمود عکس چیزی عمل کنید که دشمن میگوید
- امام(ره) بارها به ما یادآور شد که همواره عکس چیزی عمل کنید که دشمن به شما میگوید.
- امروز اگر رسانه سعودی و رسانه وابسته به اسرائیل و انگلیس یا بهاییهای وابسته به انگلیس ما را به عدم مشارکت دعوت میکنند، باید بدانیم که مشارکت نکردن در انتخابات به زیان ما است. زیرا قدرتی که اسرائیل، انگلیس و امریکا را از ایران بیرون کرد، آگاهی و رشد ملت ایران بود.
- اگر امروز اینها دنبال این هستند که آگاهی مردم به صورت معکوس دربیاید، یعنی فعالیتها و گفتههای سیاستمداران خود را پیگیری نکنید، آرام آرام عقب میمانید، در این صورت، اگر این سیاستمدار آلوده شد و به طرف وابستگی رفت یا به مصالح مردم پشت پا زد، این امر دیگر برای مردم قابل تشخیص نخواهد بود.
نباید تحت تأثیر تبلیغات قرار بگیریم
- اگر ما تحت تأثیر تبلیغات قرار نگیریم و به سرنوشت خودمان توجه داشته باشیم، مشارکت به نحو دیگری خواهد بود.
- این طور نیست که کل روند انتخابات بدون ایراد باشد، با وجود این اگر نسبت به سرنوشت کشور و نسبت به سرنوشت ملت ایران واکنش متعهدانهای داشته باشیم، یک جور نتیجه میگیریم و اگر نسبت به سرنوشت خود واکنش متعهدانه نداشته باشیم و دنبال این باشیم که اعتبار خودمان را حفظ کنیم یا ملاحظات خودمان را داشته باشیم، جور دیگری نتیجه خواهیم گرفت.
مصلحتطلبیهای شخصی کنار رود مشارکت بالای ۵۰ درصد خواهد بود
- امروز میبینیم که برخی نیروهایی که میتوانند تأثیرگذار باشند، ملاحظات شخصی خود را اولویت قرار میدهند، اما اگر اینها ملاحظات جامعه را مهم بدانند، خواهند دانست که میتوان نقدها را پس از انتخابات هم دنبال کرد و امروز نباید به گونهای عمل کنیم که تلقی شود صرفاً به دنبال مصلحتطلبی خودمان هستیم.
- اگر مصلحتطلبیهای شخصی به کناری گذاشته شود و همه فعالان و سیاستمداران مردم را به مشارکت دعوت کنند، رقابت در انتخابات قطعاً بالای ۵۰ درصد خواهد بود، اما اگر چنین ملاحظه کاریهایی باشد، شاید میزان مشارکت پایین باشد.