صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۴۰۰ - ۰۰:۰۹  ، 
کد خبر : ۳۳۱۸۶۰

رئیسی: ارتقای همیشگی ویژگی سند تحول قضایی است/ با مدیریت آقای محسنی‌اژه‌ای گام‌های بلندی برداشته می‌شود

 آیت‌الله رئیسی، رئیس جمهور منتخب مردم در مراسم تودیع و معارفه رؤسای قدیم و جدید قوه قضائیه که ظهر امروز با حضور جمعی از مسئولان عالی‌رتبه کشور برگزار شد، گفت: دستگاه قضائی در گام دوم انقلاب نیاز به تحولی داشت که اقدامات برای تحقق آن در سند تحول که سال قبل تهیه شد انجام شد. این سند سال به سال ارتقا خواهد یافت و در زمان حاضر هم نسبت به آنچه به مقام معظم رهبری تقدیم شد ارتقا یافته است.

وی ادامه داد: تلاش من در دوره ریاست بر قوه قضائیه این بود که موارد هشت‌گانه ابلاغ حکم مقام معظم رهبری را همراه با همکاران قضائی دنبال کنم تا این موارد تحقق یابد. تلاش کردیم آنچه از وعده یا خواسته است به‌صورت سند در بیاید تا در منظر همکاران قرار بگیرد و به این ترتیب این موارد پیگیری و محقق شود، همچنین تلاش شد در قوه قضائیه حرکت برنامه‌محور داشته باشیم که حرکت پایدار و متداومی است.

وی با بیان اینکه عنایت مقام معظم رهبری به دستگاه قضائی که در دیدار هفتم تیرماه بیان کردند، گفت: این عنایت سرمایه بزرگی برای دستگاه قضائی است که اعتبار و اعتماد را به‌همراه داشت.

رئیس سابق قوه قضائیه همچنین با تأکید بر بسط عدالت اداری گفت: باید عدالت را محور قرار داد که اولین شاخصه آن شایسته‌سالاری و جذب و حمایت از آنهاست. قانون‌مداری دومین ویژگی شایسته‌سالاری است که باید به آن تأکید کرد. همه دولت‌ها و بخش‌ها و همه مسئولین در دستگاه قضائی باید به قانون و قانون‌مداری تکیه کنند و در این صورت است که کشور حفظ خواهد شد.

رئیسی ادامه داد: مسئله نظارت بر شایستگان و قانون‌مداران باید مورد تأکید باشد. این نظارت در مجلس، قوه قضائیه و دولت و بالاتر از آن بین آحاد مردم و رسانه‌ها دیده شده است. در رأس همه نظارت‌ها، مقام معظم رهبری هستند که بر همه اجزای نظام نظارت دارند. تأکید می‌کنم که نظارت‌گریزی ضد ارزش است. نظارت به عنوان موهبت و نعمت است و باید به آن احترام گذاشت و می‌تواند تضمین‌کننده اجرای عدالت و قانون در کشور باشد.

رئیس جمهور منتخب مردم در ادامه موضوع پیشگیری از وقوع جرم و ناهنجاری‌ها در اجتماع را مورد اشاره قرار داد و گفت: پیش از این هم تأکید کرده بودم که پیشگیری از وقوع جرم وظیفه و مأموریت تنها قوه قضائیه نیست و همه دستگاه‌ها و قوا باید در این باره احساس مسئولیت کنند. امیدواریم همکاری بین سه قوه در این خصوص ایجاد شود؛ زیرا همکاری همه نهادها و آحاد مردم در بستر گام دوم برای پیشگیری از وقوع جرم یک امر جدی است.

رئیسی در ادامه با تقدیر از مقام معظم رهبری بابت انتخاب حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای برای ریاست قوه قضائیه گفت: از 36 سال قبل تا کنون از نزدیک با حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی‌‌اژه‌ای همکار هستم و در این مدت آنچه از او دیدم صلاحیت‌های عملی و تسلط بر مبانی و قوانین و حقوق است. او قاضی توانمند و تواناست و نسبت به دستگاه قضائی آشناست و دارای روحیه انقلابی است و تطورات زمانی ایشان را دچار چرخش نکرده و بر مبانی و اصول انقلابی پایبند هستند.

رئیس سابق قوه قضائیه ادامه داد: در مدت مسئولیت دو سال و اندی که در دستگاه قضائی داشتم، آقای محسنی‌اژه‌ای در مسئولیت معاونت اول، هم نسبت به انتصابات مدیران عالی و قضات و هم در پرونده‌های ملی و مهم همراه با دادستان کل کشور و رئیس حوزه ریاست و کمک دیگران، مدیریت عالی از خود نشان داد. حضور او و مدیریت او از مواردی بود که به مجموعه آرامش می‌داد. او مشاوری امین برای همه بخش‌های دستگاه قضائی و برای من و همه قضات بود.

رئیسی با تقدیر از همکاران خود در قوه قضائیه که برنامه‌های آن را با وجود شرایط کرونایی و نیز کاستی‌های امکاناتی و کمبود نیروی انسانی پیش بردند، گفت: مجموعه این اقدمات موجب اظهار نظر مقام معظم رهبری در هفتم تیر شد که سند افتخاری برای قوه قضائیه است و اطمینان دارم با مدیریت آقای محسنی‌اژه‌ای و همکاران، از این به بعد هم گام‌های بلندی در قوه قضائیه در ارتباط با تحول برداشته خواهد شد.

وی در ادامه توجه به کرامت مردم و کرامت ارباب رجوع و همکاران دستگاه قضا، توجه به مبارزه با فساد و توجه به حمایت از تولید را سه موضوع اصلی برنامه‌های قوه قضائیه دوران ریاست خود برشمرد و گفت: همکاران برای تحقق این امر همت کردند و از آنها و از همه نهاهای و دستگاه‌های همکار قوه قضائیه از نیروی انظامی و مجلس و عزیزانی که در دولت کمک کردند تقدیر می‌کنم.

رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با بیان ویژگی‌های حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای اظهار کرد: آقای محسنی‌اژه‌ای در بسیاری از پیشرفت‌های قوه قضائیه نقش داشت اما تلاش می‌‌کرد بی‌نام و نشان ظاهر شود. این را در جاهای مختلف دیده‌ام. حتی در سال‌های قبل هم نمی‌خواست نامش باشد. در قوه قضائیه نیروهایی با این صفت کم نداریم، کسانی که تلاش کردند اما نتیجه کار آنها به نام دستگاه قضائی ثبت شد.

وی در ادامه وعده حمایت دولت آینده از قضات پاکدامن را مطرح کرد و گفت: قضات پاکدامن و قضات شجاع همواره باید مورد حمایت باشنأغ هم در دستگاه قضائی و هم در دولت. نه تنها قضات که مدیران سالم باید در همه دستگاه‌ها مورد حمایت باشند تا امور مربوط به مردم به خوبی پیش برود.

وی سپس با اشاره به کشف گورهای جمعی در کانادا رفتار دوگانه غرب درباره حقوق بشر را مورد انتقاد قرار داد و گفت: در خیلی از سال‌ها پیشنهاد تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه ایران توسط کانادا انجام می‌شود؛ اما امروز ببینید که در کانادا چه خبر است! گورهای دسته جمعی کشف می‌شود که در جنایات کشته شده‌اند. کانادا چگونه می‌خواهد جواب این جنایات را بدهد؟

رئیسی با بیان برخی اقدامات درخشان در قبال زندانیان و خانواده آنان در زمان شیوع کرونا گفت: رفتار جمهوری اسلامی ایران با زندانیان در دوران شیوع کرونا را با کشورهای دیگر مقایسه کنید. رفتار ما مبتنی بر حقوق بشر اسلامی و قانون اساسی و آموزه‌‌های دین است.

رئیس جمهور منتخب مردم سخنان خود را ضمن طلب توفیق برای محسنی‌اژه‌ای و همکاران او در قوه قضائیه، و تأکید بر اینکه تمامی گام‌ها برای دفاع از حقوق انسان و مردم و دفاع از اجرای عدالت باید استوار باشد، اینگونه پایان داد: آنچه آینده را نشان می‌دهد، درخشان و امیدبخش است. در این تردید نداریم زیرا امیدی که رهبری به جامعه دادند، این بود که آینده را بسیار درخشان معرفی کردند.

آیت الله سیدابراهیم رئیسی , حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای , قوه قضائیه , رئیس قوه قضائیه ,

محمدی‌گلپایگانی: "قاطعیت و ساده‌زیستی" 2 ویژگی بارز محسنی‌اژه‌ای است

به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم؛ حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی پیش از ظهر امروز در آیین تودیع و معارفه رؤسای پیشین و جدید قوه قضائیه ضمن قرائت متن حکم مقام حکم رهبری خطاب به حجت‌الاسلام‌ و المسلمین محسنی‌ اژه‌ای اظهار کرد: خوشحال شدم که نام مبارک حضرت زهرا(س) به میان آمد و این را به فال نیک می‌گیرم برای مسئولیت‌های جدیدی که‌ آقایان رئیسی و اژه‌ای دارند.

وی ادامه داد: از امام صادق سؤال شد که چرا در میان فرزندان پیامبر، فاطمه زهرا بیش از همه مورد عنایت پیامبر بود؟ حضرت پاسخ داد زمانی خدا فاطمه را به پیامبر داد که پیامبر لباس نبوت را پوشیده بود؛ باقی فرزندان نه، قطعاً برکات دعای خبر آن بزرگوار و عنایاتش شامل حال خواهد بود.

حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی تصریح کرد: ماه خرداد ما با برکتی بود؛ 28 خرداد قطعاً از ایام‌الله است؛ این انتخابات پرشور و ملت ایران و قاطبه مردم از زن و مرد و کسانیکه می‌توانستند رای دهند با همه سختی‌ها که همه بدان معترفند و گرفتاری‌هایی که دارند به ندای ملکوتی رهبر لبیک گفتند و صف‌های طولانی در صندوق‌های رأی تشکیل شد؛ موج تبلیغات مسموم از ناحیه دشمنان ریز و درشت مردم و نظام و انقلاب چه غربی‌ها و چه غیر‌غربی‌ها، بمباران تبلیغات سمعی و بصریو فضای مجازی راه انداختند و آدم‌های بدبخت فراری بی سرو سامانی که ریزه‌خوار دشمن هستند، می‌گفتند که پای صندوق نروید بعضی هم در داخل حرف‌هایی زدند اما هیچ کدام در مردم اثری نکرد و به فرموده حضرت آقا که چند روز قبل فرمودند، انتخابات پرشور برگزار شد و دشمنان حیرت کردند از حضور مردم.

وی متذکر شد: به حضرت آقا و به دست‌اندرکاران انتخابات تبریک می‌گویم که پای کار آمدند و برخی پیش‌بینی می‌کردند حوادثی پیش می‌آید که آب از آب تکان نخورد؛ در این میان، آقای آیت‌الله رئیسی بالاترین رأی را آورد و ایشان را مردم انتخاب کردند؛ شخصیت رئیسی برای ما روشن است و برای او همین افتخار است که آقا در حکم خود به آقای اژه‌ای کلمه افتخارآمیز در مورد شما و اقدامات پایدار شما بردند؛ در همین مدت کوتاه، آنچنان تحولی در ستگاه قضا به وجود آوردند که مردم امیدوارم شدند؛ کارخانجاتی که بسته و کارگران آن پراکنده شده بودند و ابزار معطل مانده بود، احیا شد؛ سفرهای پی‌در‌پی ایشان به استان‌های مختلف در مردم امید ایجاد کرد؛ کارنامه درخشانی در امر قضا داشتند البته ایشان از اول کار در امر قضا مشغول بودند و مراحل را طی کردند تا اینکه شدند رئیس قوه قضائیه و در اینجا خوش درخشیدند و مطمئن هستم که در زمانی تصدی ایشان به عنایت اهل بیت و امام زمان این مشکلات حل خواهد شد؛ ما هم دعا می‌کنیم این وظیف ماست که دعا کنیم برای موفقیت ایشان.

حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی یادآور شد: در مورد محسنی هم عرض کنم که از ابتدای کار طلبگی به قم آمدند و توسط شهید قدوسی جذب به کار شدند و تمام مراحل را مثل رئیسی پله به پله و مرحله به مرحله طی کرد در مسئولیت‌های مختلف از جمله دادستانی کل و وزارت اطلاعات در همه جا موفق بودند.

رئیس دفتر مقام معظم رهبری ادامه داد: آقای اژه‌ای دو ویژگی دارد؛ اولاً قاطعیت؛ همانکه امروز نیازمند آن هستیم. اگر برخورد کرد و به یقین رسید که شخصی یا اشخاصی متخلف است، پیگیری می‌کند؛ شخصی تخلف کرده بود که در دفتر او را احضار کردیم و اژه‌ای هم بود و بعد به من گفت اگر ملاحظه حضور شما نبود، او را می‌زدم؛ نبود قاطعیت مشکلات ما را زیاد کرده است و باید با فاسد برخورد قاطع کرد.

حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی افزود: ویژگی دوم آقای اژه‌ای که از نزدیک شاهدم، ساده‌زیستی است؛ ما همسایه هستیم و زندگی او، زندگی طلبگی است و ساده‌زیستی نیاز امروز مسئولان ما است.

وی گفت: قبل از انقلاب در قم یک پاسبان می‌آمد در خانه مرجع تقلید و در خانه را می‌بست و می‌گفت کسی نه برود و نه بیاید؛ آنچه در قم دیدم در قبل از نقلاب، شاه بدبخت آمد جلوی در فیضیه در کنار حرم حضرت معصومه آنچه شایسته خودش بود به روحانیت توهین کرد؛ روزی که ریختند به مدرسه فیضیه بودم و شاهد جنایات بودم و الان یادمان نرود که همانیم؛ این نعمت بزرگ جمهروی اسلامی نعمتی است که باید با چنگ و دندان نگهداری کنیم و زمینه ظهور را فراهم کنیم.

حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی تصریح کرد: اژه‌ای ساده زیست است با اینکه مسئولیت‌‌های بالایی داشته است؛ در مسجد نماز در صف اقتدا می‌کند به امام جماعت؛ گاهی منبر می‌رفت و گاهی روضه می‌خواند با خوی طلبگی؛ ان‌شاءالله در برنامه‌های خودشان توفیق بیشتری خواهند داشت و آینده خوبی برای قوه قضائیه در زمان ریاست وی انتظار دارم.

آیت الله سیدابراهیم رئیسی , حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای , قوه قضائیه , رئیس قوه قضائیه ,

منتظری: آقای محسنی‌اژه‌ای سوابقی طولانی و نورانی در قوه قضائیه دارد/ ان‌شاء‌الله تعامل سه قوه زندگی را برای مردم شیرین کند

حجت‌الاسلام منتظری دادستان‌کل کشور نیز در مراسم تودیع و معارفه رؤسای قدیم و جدید قوه قضائیه گفت: 4 تقدیر و تشکر را تقدیم می‌کنم؛ اولاً تقدیر و تشکر از مقام معظم رهبری که برای دومین بار مدیریت عالی و ریاست قوه قضائیه را از درون قوه قضائیه انتخاب و انتصاب فرمودند. این حقیر دو بار افتخار مأموریت از ناحیه مقام معظم رهبری را در سال‌های 76 و 77 و 86 و 87 در مجموعه قوه‌ قضائیه داشته‌ام. یکی از انتظاراتی که مجموعه قوه قضائیه داشتند این بوده است که ریاست عالی و مدیریت عالی قوه قضائیه از درون قوه قضائیه انتخاب شود.

وی ادامه داد: خوشبختانه این انتظار بحق در دو سال و نیم قبل محقق شد و مدیریت عالی قوه قضائیه از درون مجموعه قوه قضائیه انتخاب شد که متأسفانه این دوران دوران کوتاهی بود و ریاست محترم قوه قضائیه آیت‌الله رئیسی منتخب مردم برای تصدی پست ریاست‌جمهوری شد. این انتظار بحقی که برآورده شد مجدداً برای دومین بار از ناحیه مقام معظم رهبری ریاست قوه قضائیه از درون قوه قضائیه با انتصاب و انتخاب حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی‌اژه‌ای که دارای سوابق بسیار نورانی و طولانی و تجربیات گرانقدر از قوه قضائیه هستند از امروز تصدی این پست مهم را با انتخاب و انتصاب مقام معظم رهبری عهده‌دار خواهند شد.

دادستان‌کل کشور گفت: تقدیر و تشکر دوم بنده از حضور میهمانان و حضار گرامی است که دعوت ما را پذیرفتند و در این مراسم حضور پیدا کردند خصوصاً ریاست دفتر مقام معظم رهبری و ریاست محترم مجلس و معاون اول ریاست‌جمهوری و سایر مقامات. تشکر و تقدیر سوم بنده از ریاست محترم سابق قوه قضائیه و رئیس جمهور منتخب است که در راستای رهنمودهای رهبری معظم انقلاب در گام دوم بنای مستحکم تحول را با برنامه‌های جامع کوتاه، میان و بلند مدت بنا نهاد و ادامه و استمرار آن به‌وسیله حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای که مورد اعتماد رهبری قرار گرفت با اقتدار و توان بیشتر و با توجه به تجربیات و سابقه ارزنده‌ای که در دستگاه قضائی داشتند شاهد مدیریت خود و ادامه‌دهنده این تحول خواهند بود.

منتظری ادامه داد: تشکر چهارم از همه همکاران عزیز و گرانقدرم از سراسر کشور در سطوح مدیریت عالی و میانی دستگاه قضائی که بیشترین تأثیر را در تحول داشتند و در این دوره شاهد بیشترین همکاری برای تحقق دستگاه قضائی عدالت‌محور و عدالت‌بستر و عدالت‌گستر بوده باشیم، این زمینه ارزنده‌ای است. کسی امروز سکاندار مدیریت اجرایی کشور می‌شود که آسیب‌ها و اشکالات و مشکلات دستگاه قضائی را می‌شناسد و انتظار داریم از رئیس‌جمهوری منتخب که در دولت انقلابی و جهادگونه خود در راستای رفع مشکلات دستگاه قضائی بیش از پیش کمک کنند و ما شاهد باشیم تعامل و همکاری و مساعدت سه قوه با یکدیگر، زندگی را برای مردم شیرین‌تر کنند و ان‌شاء‌الله گام‌های مؤثری برای مشکلات مردم برداشته خواهد شد.

آیت الله سیدابراهیم رئیسی , حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای , قوه قضائیه , رئیس قوه قضائیه ,

قالیباف: سند تحول قضایی با ریاست اژه‌ای با قدرت بیشتری ادامه خواهد یافت

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز (دوشنبه، 14 تیر 1400) در مراسم تودیع و معارفه رؤسای قدیم و جدید قوه قضائیه، در سخنانی، اظهار کرد: سند تحول قوه قضائیه مورد تأکید مقام معظم رهبری است که ان‌شاء‌الله این سند در دوره جدید نیز پیگیری و اجرا خواهد شد و با شناختی که از آقای محسنی‌اژه‌ای نیز دارم، سند تحول قضائی با قدرت بیشتری ادامه خواهد یافت.

وی با اشاره به وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم، گفت: واقعیت تلخی است که امروز در کشور در شرایط سختی به‌سر می‌بریم و شرایط بر مردم و به‌خصوص محرومین و مستضعفین سخت‌تر است.

رئیس مجلس با بیان اینکه زندگی امروز به مردم، هم از بُعد مسائل اقتصادی و هم حوزه سرمایه‌گذاری دچار آسیب‌هایی شده است و این آسیب‌ها برای محرومین بیشتر است.

قالیباف با تأکید بر اینکه "امروز در شرایطی خوبی در حوزه مسائل اجتماعی و سرمایه‌ اجتماعی که همان اعتماد مردم است، نیستیم"، اذعان کرد: این واقعیت تلخی است که باید بپذیریم.

وی همچنین تأکید کرد: خدا را شاکریم که دوره جدیدی از حکمرانی و اداره کشور آغاز شده است و در آستانه شروع به کار در دوره جدیدی هستیم؛ این فرصت، برای خدمت به مردم و حل مشکلات، بسیار کم‌نظیر است، این توقع بحق مردم از ماست و هیچ بهانه‌ای مردم از ما نخواهند پذیرفت، این وظیفه برای حل مشکلات مردم و کشور بر دوش همه ماست.

رئیس نهاد قانونگذاری کشور ادامه داد: امروز هیچ بهانه‌ای برای عدم موفقیت نیست، ما همه ملزم به کارآمدی و پاسخگویی در مقابل مردم، رهبر معظم انقلاب و پیشگاه خدا و ما مکلف به اثبات کارآمدی دین در اداره جامعه هستیم؛ ما مکلفیم که با کارآمدی و پاسخگویی بتوانیم ثبات اقتصادی و امید و نشاط را در جامعه گسترش دهیم.

قالیباف با تأکید بر اینکه اساس ظرفیت‌های کشور در اختیار دولت و قوه مجریه است، افزود: این نکته روشن و مشخص است، اما دو قوه دیگر باید مسیر قوه مجریه را برای حل مشکلات کشور، تکمیل کنند، این فعالیت‌ها، نقش کلیدی در همدلی و هم‌افزایی برای این کارآمدی و پاسخ‌گویی دارند.

وی اضافه کرد: امروز آثار این همدلی و همکاری، نه‌تنها در حد سران سه قوه، بلکه باید تا آخر رده‌های سطوح مسئولیت، از جمله بخشداری‌های و  فرمانداری‌ها دیده شود، باید با  ارتباط وثیق با مردم و هوشمندسازی، در جهت کارآمدی و پاسخگویی اقدام کنیم.

رئیس مجلس با تأکید بر اینکه امروز حاشیه‌روی و حاشیه‌سازی برای حل مشکلات مردم گناه نابخشودنی است، گفت: این حاشیه‌سازی‌ها و حاشیه‌روی‌ها، کام مردم را تلخ خواهد کرد، مردم این را از ما قبول نخواهند کرد.

قالیباف با تذکر اینکه همکاری و همدلی بین سران قوا منافاتی با استقلال قوا ندارد، افزود: استقلال قوا براساس قانون اساسی، قانونی است، همه باید این را رعایت کنند؛ اختلاف سلیقه امری طبیعی است، اما مهم این است که این اختلاف سلایق به خروجی یکپارچه برای حل مشکلات مردم منجر شود، ما باید به سنت‌های الهی باور و ایمان داشته باشیم و اهداف و نیت‌های‌مان برای خدا و مردم باشد.

رئیس قوه مقننه کشور در پایان خاطرنشان کرد: جنس کارهای ما باید از جنس کارهای جهادی و پرتلاش باشد، باید هم خوب کار کنیم و هم کارِ خوب کنیم که اثربخشی آن را در جامعه ببینیم، مشروعیت واقعی ما مسئولان نظام وابسته به نقش‌مان در زمینه عدالت و عدالت‌گستری است که امیدوارم در این مسیر حرکت کنیم، البته گام دوم انقلاب و جوانگرایی نیز با حرکت در همین مسیر محقق می‌شود.

آیت الله سیدابراهیم رئیسی , حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای , قوه قضائیه , رئیس قوه قضائیه ,

محسنی‌اژه‌ای: باید با وحدت تمام نهادها گام‌های بلندی برای گسترش عدالت برداریم

حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای در آیین معارفه خود به عنوان رئیس جدید قوه قضائیه با بیان شکرگزاری محضر خداوند و نیز عرض سپاس از مقام معظم رهبری که بار دیگر اعتماد کردند و رئیس قوه قضائیه را از دورن این قوه انتخاب کردند، گفت: از خدا می‌خواهم که اولاً درک صحیح شرایط را و اخلاص در عمل را و توان تحمل این بار سنگین را به من عنایت کند.

وی سپس اولویت این دوره قوه قضائیه را اجرای محوری سند تحول دانست و گفت: این دوره قوه قضائیه دوره تحول و تعالی خواهد بود و باید همانگونه که انتظار به حق مردم است، با وحدت و یکپارچکی تمام با مسئولان و مجلس و دولت و نیروهای نظامی و انتظامی بتوانیم قدم‌های بلند و جهشی را در جهت تحقق چند نکته برداریم که نخستین آن گسترش عدل و عدالت در همه ساحت‌هاست.

رئیس قوه قضائیه در ادامه اظهار کرد: مبارزه جدی‌تر، قاطع‌تر و بدون تبعیض با فساد در همه عرصه‌ها، توسعه فناوری برای خدمت بهتر و ارزان‌تر و در مواردی به صورت رایگان به مردم، استفاه حداکثری از ظرفیت‌های مردمی برای اقدامات پیش رو از جمله برای پیشگیری از وقوع جرم و کاستن و کاهش ورودی‌ها به قوه قضائیه برای استفاده از ظرفیت‌های مردمی برای صلح و سازش از دذیگر مواردی است که در دوره تحول و تعالی قوه قضائیه به دنبال تحقق آن هستیم.

محسنی‌اژه‌ای ادامه داد: همه به گسترش آزادی‌های مشروع قائل هستیم. این موضوع در قانون اساسی آمده و در حکم ابلاغی مقام معظم رهبری برای ریاست این دوره قوه قضائیه هم قید شده که نیازمند سازوکار است که باید تعریف درستی از آن داشته باشیم و آن را ایجاد کنیم تا بتوانیم بیش از پیش از آزادی‌ها دفاع کنیم. اگر آزادی‌های مشروع گسترش یابد خیلی از کارهای خلاف انجام نمی‌شود.

رئیس قوه قضائیه بازنگری در قوانین و مقررات بین ضابط و قاضی و بازنگری در نحوه سرویس‌دهی به مقامات امنیتی و اطلاعاتی و انتظامی برای ایجاد امنیت و توجه ویژه به خانواده بزرگ قوه قضائیه را از دیگر مواردی عنوان کرد که قوه قضائیه در دوره تحول و تعالی آن را پیگیری خواهد کرد.

وی با یادکرد از رؤسای سابق دستگاه قضائی در جمهوری اسلامی از شهید بهشتی، مرحوم موسوی‌اردبیلی و همه اعضای شورای عالی قضائی، مرحوم آیت‌الله یزدی، مرحوم آیت‌الله هاشمی‌شاهردوی، آیت‌الله آملی‌لاریجانی و آیت‌الله رئیسی، گفت: تمام این بزرگواران اقدمات ارزشمندی را در قوه قضائیه انجام دادند؛ از تأمین امنیت و استیفای امنیت و استرداد اموال مردم و بیت‌الملال از مفسدین. این مهم با همکاری مدیران و قضات و کارکنان شایسته ممکن شده است که در بسیاری از موارد بزرگی کار آنها پوشیده مانده است.

رئیس قوه قضائیه در ادامه استیفای حقوق آحاد مردم را مورد تأکید قرار داد و گفت: باید برای تکریم کسانی که تظلم‌خواهی می‌کنند و کسانی که سر و کار با قوه قضائیه دارند بستر لازم ایجاد و به آنها کمک شایسته داده شود. به خصوص اینکه قوه قضائیه همانند قبل باید ملجأ و پناه همه و هر شخص تظلم‌خواهی باشد. هر کسی اگر احساس کرد که می‌خواهد استیفای حق کند و مظلوم واقع شده و باید حق‌اش از ظالم گرفته شود، بداند که این جایگاه در جمهوری اسلامی وجود دارد و می‌تواند حق خودش را در دستگاه قضا به دست بیاورد؛ به خصوص باید به کسانی کمک ویژه کنیم که به فرمایش امام؛ نه زبان گفتن و پای آمدن و نه قلم نوشتن دارند.

محسنی‌اژه‌ای افزود: کسانی هستند که نمی‌توانند وکیل بگیرند و به قانون آشنا نیستند و امکان رفت و آمد زیاد ندارند و حتی امکان پرداخت قانونی اولیه برای ارائه دادخواست و کارشناسی را ندارد. باید به این قشر نگاه ویژه داشته باشیم که لازمه آن ایجاد سازوکاری مشخص با کمک دولت و مجلس است.

وی افزود: یقین دارم و امیدار هستم آیت‌الله رئیسی که به همه مشکلات، کسری‌ها و کمبودها در قوه قضائیه وقوف کامل دارد، در دولت آینده برای تحقق برنامه‌های دستگاه قضا کمک خواهد کرد. همچنین اطمینان کامل دارم با حضور آقای قالیباف به عنوان مدیری توانمند، کارکشته و بزرگ شده در میدان‌های سخت در رأس مجلس و حضور نمایندگان انقلابی مجلس، آنها هم به قوه قضائیه کمک خواهند کرد و با هم دست به دست می‌دهیم برای کاهش مشکلات مردم.

محسنی‌اژه‌ای همچنین گفت: در بحث پیشگیری از وقوع جرم می‌توانیم با کمک مجلس و دولت و همکاران قضائی، زمینه‌های فساد و رانت را برطرف کنیم. اگر بستر فساد و رانت وجود داشته باشد بالطبع مبارزه ناقص خواهد بود و هر قدر تلاش کنیم و جهاد کنیم اگر بسترها وجود داشته باشد و گلوگاه‌های فساد باز باشد، مبارزه کامل نخواهد بود.

رئیس قوه قضائیه در پایان سخنانش اظهار کرد: از امروز پیمانی با خدای عز و جل دارم و مسئولیتم سنگین‌تر شد و یک پیمان دارم با همکارانم و پیمانی دارم با کسانی که احساس مسئولیت کردند و برای کمک به قوه قضائیه اعلام آمادگی کردند و پیمانی دارم با مردم تا این مسئولیت را به خوبی به پایان برسانم.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات