صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۶  ، 
کد خبر : ۳۳۴۱۳۰

امیرعبداللهیان:۳۵ رایزن بازرگانی از طرف وزراتخارجه انتخاب می‌شوند

پایگاه بصیرت / گروه سیاسی

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس گفت:طبق گفته وزیر امورخارجه کشورمان در راستای تحقق دیپلماسی اقتصادی قرار است به زودی ۳۵ رایزن بازرگانی توسط وزیر امور خارجه و با هماهنگی دستگاه های ذیربط انتخاب شوند.

سیدنظام الدین موسوی در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران، گفت: صبح امروز جلسه غیرعلنی مجلس با وزیر امور خارجه برگزار شد و درباره تحولات منطقه بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
وی متذکر شد: طی ماه‌ها و هفته‌های اخیر شاهد تحولات زیادی به خصوص در محیط پیرامونی خود و در بین کشورهای همسایه بودیم و از این جهت امیرعبداللهیان در مجلس حضور یافت و یک تحلیل کلی درباره مسائل و تحولات به وقوع پیوسته در منطقه ارائه کرد.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزیر امور خارجه اقدامات دستگاه دیپلماسی کشورمان در قبال این تحولات را تشریح کرد، گفت: در عراق شاهد انتخابات پارلمانی این کشور هستیم، حاکمیت افغانستان دچار تحولاتی شد و طالبان در این کشور مستقر شد، در لبنان و سوریه تحولاتی به وقوع پیوست و رژیم صهیونیستی و آمریکا یکسری طرح‌های راهبردی خود در منطقه به ویژه شمال غرب را دنبال می‌کنند که به نوعی تهدیدی برای مرزهای ما به شمار می‌رود و امیرعبداللهیان درباره همه این تحولات مباحثی را مطرح کرد.
موسوی ادامه داد: اتفاقاتی که بین آذربایجان و ارمنستان رخ داده، باعث شکل گیری نوعی تهدید ضمنی برای مرزهای ما شده است و وزیر امور خارجه به صورت تفصیلی درباره تحولاتی که در شمال غرب کشورمان رخ می‌دهد، توضیحاتی را ارائه داد.
وی گفت: همچنین ما بعضاً شاهد لفاظی ها و مطالب بی پایه و اساس از سوی برخی از سران این کشورها بودیم که ایران هم پاسخ سیاسی به آنان داد و هم در رزمایش شمال غرب کشور جواب محکمی به این افراد داد.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: مبنای جمهوری اسلامی ایران آن است که با همسایگان تعامل داشته باشد، اما اگر قرار باشد کشورهای همسایه به ویژه پروژه‌ای را از طریق رژیم صهیونیستی و آمریکا دنبال کنند و در اطراف مرزهای ما ناامنی ایجاد کنند بدانند که نیروهای مسلح ما آمادگی دارند که به آنان پاسخ محکم دهند.
موسوی افزود: وزیر امور خارجه کشورمان تحلیل جامعی درباره راهبرد دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی و تحت تأثیر قرار دادن تحولات منطقه ارائه داد و مقرر شد که مجلس شورای اسلامی و کمیسیون امنیت ملی این تحولات را با دقت بیشتری دنبال کنند و گزارش‌هایی را هم در این زمینه به صورت مرتب از دستگاه دیپلماسی کشور دریافت کنند تا همکاری بین دولت و مجلس منجر به تأمین منافع ملی کشورمان شود.
وی تصریح کرد: جمع بندی ما از صحبت‌های وزیر امور خارجه کشورمان در جلسه غیرعلنی امروز مجلس آن است که جمهوری اسلامی ایران و وزارت امور خارجه با دقت مسائل منطقه و تحرکات دشمن و رژیم صهیونیستی را رصد می‌کنند و نسبت به همه این مسائل کاملاً اشراف دارند و مواضع تدافعی ما نیز در این زمینه کاملاً روشن است و به هیچ وجه ادامه نمی‌دهیم دشمنان ضرر و زیانی به ملت ایران بزنند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با توجه به مباحث مطرح شده در جلسه غیرعلنی امروز مجلس، نحوه ورود جمهوری اسلامی ایران به تحولات منطقه مبتنی بر عدم مداخله قدرت‌های بیرونی و ثبات در منطقه است و تأکید ما بر این است که مردم منطقه باید خودشان مسائلشان را حل و فصل کنند.
موسوی ادامه داد: در این جلسه همچنین درباره ضرورت روابط تجاری با همسایگان بحث و تبادل نظر صورت گرفت، چرا که نمایندگان مجلس در زمان رأی اعتماد به وزرا نیز تأکید کرده بودند که باید از ظرفیت دیپلماسی اقتصادی به خوبی استفاده شود و امیرعبداللهیان در این باره هم توضیحاتی را ارائه داد.
امیرعبداللهیان: به زودی ۳۵ رایزن بازرگانی انتخاب می‌شوند
وی گفت: طبق گفته وزیر امو رخارجه کشورمان در راستای تحقق دیپلماسی اقتصادی قرار است به زودی ۳۵ رایزن بازرگانی توسط وزیر امور خارجه و با هماهنگی دستگاه‌های ذیربط انتخاب شوند تا یک دیپلماسی فعال و پویایی در زمینه اقتصادی به خصوص در منطقه و با کشورهای همسایه داشته باشیم.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در جلسه غیرعلنی مجلس درباره موضوع هسته‌ای هم بحثی صورت گرفت یا خیر، گفت: نمایندگان سوالاتی مطرح کردند مبنی بر اینکه ادامه مذاکرات هسته‌ای به چه نحوی خواهد بود که وزیر امور خارجه هم مباحثی را در این زمینه مطرح کرد. علت طرح این سوال از سوی نمایندگان آن بود که طی سال‌های گذشته موضوع هسته‌ای از طریق مدل‌های مختلفی دنبال شده است به گونه‌ای که در یک مقطعی ما فقط با سه کشور اروپایی مذاکره می‌کردیم و در یک دوره هم با گروه ۱+۵ مذاکرات را دنبال کردیم که منتهی به برجام شد.
موسوی اظهارداشت: در این جلسه گفته شد اینکه در ساحت جدید مذاکرات چه مدلی را انتخاب کنیم، نیاز به بررسی نقاط قوت و ضعف مدل‌های قبلی مذاکرات هسته‌ای دارد و حتماً بهترین مدلی که تأمین کننده منافع جمهوری اسلامی ایران باشد در مذاکرات دنبال خواهد شد.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات