بدون شک رفتار آمریکا در موضوع برجام هیچگاه فراموش نخواهد شد. علی رغم اینکه آمریکا به هیچ یک از تعهدات خود وفا نکرد، حتی بعد از برجام، بالای 1600 تحریم نیز علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کرد. به عبارت دیگر برجام برای ما خسارت محض بود. از این رو برای جلوگیری از خسارتی دیگر، باید مراقب بود و در زمان مذاکرات برای برجام، با دید بدبینی باید موضوع را نگریست. پیشنهاد می شود قبل از اینکه اجازه بازگشت آمریکا به برجام داده شود، باید سیستم تحریم را از بین برد و آمریکا قبل هرچیزی تحریم را کامل از بین ببرد. عصر سهشنبه در جلسه اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس با دریابان شمخانی، گزارش کاملی از روند مذاکرات و فرآیند بررسی ایدههای هماهنگکننده اتحادیه اروپایی و جمعبندی نظرات ایران در این خصوص به کمیسیون ارائه شد.
در این جلسه که در محل دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و با حضور وزیر امورخارجه، رئیس سازمان انرژی اتمی و معاون سیاسی وزارت امور خارجه برگزار شد به سوالات نمایندگان حاضر در جلسه در خصوص ابعاد مختلف متن پیشنهادی تهیه شده، پاسخ داده شد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر سیاست محوری دولت بر گره نزدن اقتصاد کشور به مذاکرات گفت: قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران که با هوشمندی و دوراندیشی مجلس انقلابی تصویب شد ظرفیتهای بسیار خوبی را برای پیگیری کامل سیاست مقاومت فعال در اختیار کشور قرار داد که امروز ثمرات آن بیش از گذشته هویدا شده است.
رفتار هوشمندانه در این دوره می تواند بازی مخربگونه بعدی آمریکا را کم هزینه کند و اجاره برجام یک طرفه را ندهد. فراموش نشود که آمریکا دنبال تحمیل برجام یک طرفه است.