صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۴  ، 
کد خبر : ۳۴۰۸۳۲

اردوگاه‌های آژانس یهود در آذربایجان؛ مکانی موقت یا فرصتی برای حضور دائمی؟

بنا بر این گزارش قریب یک ماه قبل، دوم اکتبر 2022 میلاد، کابینه موقت رژیم صهیونیستی اعلام کرد قصد دارد اردوگاه‌های موقتی را در آذربایجان برای انتقال یهودیان روسی- که در پی جنگ اوکراین، قصد مهاجرت به فلسطین اشغالی را دارند- ایجاد کند. این خبر را نخستین بار روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» منتشر کرد. این روزنامه صهیونیستی عنوان کرد که کابینه موقت رژیم صهیونیستی برای این منظور مبلغ 25 میلیون دلار بودجه نیز در نظر گرفته است.

اردوگاه‌های آژانس یهود در آذربایجان؛ مکانی موقت یا فرصتی برای حضور دائمی؟

اهداف رژیم صهیونیستی از ایجاد اردوگاه موقت مهاجران

رژیم صهیونیستی هدف اصلی خود از ایجاد اردوگاه‌های موقت در آذربایجان را، انتقال مهاجران یهودی روس تباری عنوان کرده است که نمی خواهند در لباس ارتش روسیه به جنگ با اوکراین بروند و قصد مهاجرت به سرزمین‌های اشغالی را دارند. اما این یک وجه از ظاهر ماجرا است و اهداف پنهان پشت این تصمیم رژیم صهیونیستی وجود دارد که چندان بر همگان آشکار نیست.

کمک غیر مستقیم به اوکراین 

رژیم صهیونیستی به طور سنتی در صف بندی‌های سیاسی منطقه‌ای و جهانی، عضو اصلی اردوگاه غرب و ایالات متحده است. لذا انتظار عمومی اردوگاه غرب از این رژیم آن بود که در موضع حمایت از اوکراین حرکت کند. اما نگرانی شدید این رژیم از محدود شدن در حمله به سوریه و محوریتی که روسیه در بحران سوریه دارد، رژیم صهیونیستی را در حمایت از اوکراین، پس از حمله مسکو به کی‌یف، در موضع احتیاط نگاه داشت تا برای آنکه روسیه را از خود راضی نگاه دارد، به اوکراین کمک مستقیم نکند. رژیم صهیونیستی از زمان آغاز بحران در اوکراین، موضع حمایتی از اوکراین و کمک\‌هایش به این کشور را غیر مستقیم ارائه داده است و مواضع رسمی این رژیم، هیچ گاه در نفی روسیه نبوده است.

حالا ایجاد اردوگاه برای کسانی که نمی‌خواهند در لباس ارتش روسیه علیه اوکراین وارد جنگ شوند کمکی غیر مستقیم به اوکراین است که می‌تواند این رژیم را در انتقاد کشورهای غربی در عدم حمایت از اوکراین طلبکار کند و از سویی هم کمک مستقیم به این کشور نیست تا روسیه را به واکنش جدی و مستقیم وا دارد.

سوء استفاده از بحران اوکراین برای حل بحران جمعیت 

مهمترین معضل غیرنظامی رژیم صهیونیستی از زمان اشغال فلسطین تاکنون، بحران جمعیت بوده است. رژیم صهیونیستی از زمان اشغال فلسطین در سال 1948 برای حل مسئله جمعیت، راهبرد کوچاندن یهودیان حامی صهیونیزم، را به عنوان راه حل بحران جمعیت در پیش گرفت. راهبردی که از نیم قرن پیش از آن توسط سران جنبش صهیونیزم نیز دنبال شده بود. اما این راهبرد، پس از گذشت بیش از 74 سال از اشغال فلسطین، سال‌ها است که عقیم شده است. جمعیت مهاجر به سرزمین های اشغالی- که در اوج خود در زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوری به بیش از 1 میلیون نفر رسیده بود- حالا به کمتر از 30 هزار نفر در سال کاهش پیدا کرده است.

بحران اوکراین بهترین فرصت برای صهیونیست‌ها در جذب مهاجران یهود، به سرزمین‌های اشغالی است. اظهارات رئیس آژانس یهود در سرزمین‌های اشغالی در بهار 2022 نشان داد آنها برای انتقال این مهاجران و حفظ شان پس از پایان بحران برنامه ریزی جدی کرده‌اند. ایجاد اردوگاه موقت در اطراف مرزهای روسیه این مهاجرت را تسهیل خواهد کرد و صهیونیست‌ها بهره‌ای استثنایی از بحران اوکراین خواهند برد. به ویژه که آنها در این روند هم از اوکراین و هم از روسیه مهاجر جذب کرده‌اند. تأسیس اردوگاهی مشابه در فنلاند، به منظور جذب مهاجران اوکراینی صورت گرفته است.

 پناه دادن به آژانس یهود اخراج شده از روسیه 

سفارت رژیم صهیونیستی در باکو اعلام کرد، تأسیس اردوگاه موقت در آذربایجان بر عهده آژانس یهود است و این سفارت از جزئیات آن اطلاعی ندارد. تابستان 2022 میلادی، دادگاه روسیه طی حکمی، فعالیت آژانس یهود در روسیه را برخلاف منافع ملی این کشور و غیرقانونی اعلام کرد. این تصمیم روسیه- که در مقابل مواضع دولت موقت رژیم صهیونیستی به ریاست «یائیر لاپید» اتخاذ شد- تمام محافل صهیونیستی را غافلگیر کرد. هرچند که آژانس یهود به فعالیت مخفی خود در روسیه ادامه خواهد داد اما غیر رسمی شدن آن به شدت ادامه فعالیت این سازمان تروریستی را سخت و هزینه‌بردار خواهد کرد. حالا تأسیس اردوگاه موقت در اطراف مرزهای روسیه، محملی برای آژانس یهود خواهد بود تا در نزدیک‌ترین نقطه به روسیه به فعالیت خود ادامه دهد و کمی از بار هزینه‌های اقدام مسکو در غیر قانونی اعلام کردن این آژانس بکاهد.

ایجاد جای پایی برای ماندن در منطقه 

اگرچه رژیم صهیونیستی جای پایی برای خود در آذربایجان باز کرده و در باکو سفارت دارد اما به دلیل وجود فضای صهیونیزم ستیزانه در بافت مردمی منطقه، این رژیم محملی برای فعالیت‌های غیر سیاسی ندارد. اختصاص اردوگاهی برای اسکان موقت یهودیان و انتقال آنها به سرزمین‌های اشغالی ایجاد یک جای پای جدید برای رژیم صهیونیستی است که تجربه سال های گذشته نشان می‌دهد این رژیم هم در زمان تأسیس از آن به خوبی استفاده خواهد کرد، هم اینکه پس از پایان این دوره، با حفظ آن، بهره برداری‌های جدی‌تر و مخفی‌تر را از آن خواهد برد.

اختصاص این اردوگاه- هرچند که توصیف موقت از آن شود- به رژیم اشغالگر، محملی را برای فعالیت‌های غیر رسمی به رژیم صهیونیستی می‌دهد که تجربه تاریخی و گذشته رژیم صهیونیستی نشان داده، نه تنها از این محمل به عنوان پایگاهی برای هر نوع فعالیت و اقدام رسمی و غیر رسمی بهره خواهد گرفت، بلکه هیچ گاه از آنجا نخواهد رفت و آن نقطه را بخشی از مایملک خود دانسته، برای همیشه در آنجا خواهد ماند.

مشابه این موقعیت را می‌توان در مورد سازمان انرژی‌های تجدید پذیر در امارات متحده عربی یافت. سال 2015 میلادی، ابوظبی به عنوان مقر سازمان انرژی‌های تجدید پذیر، به تمام اعضای این سازمان، دفتری برای فعالیت در موضوع کاری این سازمان داد. اما رژیم صهیونیستی رسما اعلام کرد از این دفتر برای اغراض سیاسی و توسعه روابط، بهره خواهد گرفت. اعتراض مقامات اماراتی در آن زمان که تلاش می‌کردند خود را از ارتباط با رژیم صهیونیستی تبرئه کنند هم اثری نداشت و صهیونیست‌ها کار خود را کردند و آن دفتر در کنار سفارت رژیم صهیونیستی و ده‌ها مکان دیگر در خاک امارات متحده عربی در اختیار صهیونیست‌ها قرار دارد. اولین حضور صهیونیست‌ها در فلسطین نیز با بهانه‌های مشابه رقم خورد و با گذشت زمان کل فلسطین را در بر گرفت.

ماهیت رژیم صهیونیستی یک ماهیت اشغالگر و غاصب است. این رژیم در هر نقطه‌ای که مجالی برای استقرار یابد از همان نقطه کوچک برای بهره برداری در عرصه‌های متعدد بهره خواهد گرفت حضور رژیم صهیونیستی در هر منطقه با هدف تسلط و نفوذ- که آرمان صهیونیزم است- صورت می‌گیرد. حال، اردوگاه‌های موقت در جمهوری آذربایجان نقطه آغاز خطرناکی است که در وهله اول جمهوری آذربایجان و امنیتش و در وهله بعد تمام منطقه قفقاز را در خطر خواهد انداخت. به ویژه اگر این نکته را در کنار تمام نکات فوق اضافه کنیم که جنبش صهیونیزم از نظر تاریخی به این منطقه نگاهی تاریخی دارد و همچون سایر دروغ سازی‌های تاریخی اش، مدعی است قومی یهودی با نام قوم «خزر» در منطقه قفقاز می زیسته‌اند و این منطقه را بخشی از مایملک تاریخی یهودیان می‌داند.

 

منبع: تسنیم

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات