بین الملل >>  آمریکاواروپا >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۱  ، 
کد خبر : ۳۵۸۲۶۴

ادعای مقامات آمریکا: چین ماشین جنگی روسیه را تقویت می‌کند

مقامات عالی رتبه آمریکا مدعی شدند چین به افزایش توان ماشین جنگی روسیه در نبرد علیه اوکراین کمک می‌کند.

مقامات عالی رتبه آمریکا مدعی شدند دولت چین با کمک تسلیحاتی به روسیه از جمله تامین تکنولوژی پهپادی و موشکی و ابزارهای تصویربرداری ماهواره‌ای، از جنگ مسکو علیه کی یف، حمایت می کند.

این مقامات افزودند: با این حال، سفارت چین در آمریکا اعلام کرده تاکنون هیچ تسلیحاتی را به هیچ یک از طرفین جنگ ارسال نکرده و ایجادکننده بحران اوکراین نبوده است.

این افراد که خواستند نامشان فاش نشود، خاطرنشان کردند جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در تماس تلفنی اخیر خود با شی جین پینگ رئیس جمهور چین این موضوع را مطرح کرده و این اصلی ترین موضوع مورد بحث با متحدان آمریکا در اروپا و سراسر جهان است.

یکی از این مقامات تصریح کرد در اسناد و مدارک دولت چین، شکاف های بحرانی در چرخه تولیدات دفاعی روسیه دیده می شود و پکن با کمک به مسکو بلندپروازانه ترین توسعه دفاعی این کشور از دوران اتحادیه جماهیر شوروری را بر عهده گرفته است.

یکی دیگر از این مقامات افزود: دیدگاه ما این است که یکی از حرکات اصلی تغییر دهنده مسیر بازی که در حال حاضر برای حمایت از اوکراین در دسترس ما قرار دارد، متقاعد کردن چین برای توقف کمک به روسیه در بازسازی صنایع نظامی این کشور است. روسیه بدون کمک های چین در حفظ مسیر جنگ به مشکل بر می خورد.

این در حالی است که سخنگوی سفارت چین در گفتگو با رویترز اظهار کرد روابط نرمال و عادی بین چین و روسیه نباید محدود شده و یا مورد دخالت طرف دیگری قرار گیرد.

وی افزود: ما از طرف آمریکایی می خواهیم از تحقیر کردن و قربانی کردن روابط عادی و نرمال بین چین و روسیه، خودداری کند.

در همین حال، جو بایدن جمهوری خواهان کنگره را تحت فشار قرار داده تا با ارسال کمک های نظامی بیشتر به اوکراین و تامین تسلیحاتی این کشور برای نبرد در مقابل روسیه موافقت کنند.

همچنین این مقامات آمریکایی تاکید کردند در سال 2023، 90 درصد از واردات محصولات میکروالکترونیک روسیه از چین بوده و روسیه از این محصولات برای تولید موشک ها، تانک ها و هواپیما مورد استفاده قرار گرفته است.

آنها معتقدند، برخی شرکت های چینی، قطعات مهم و حیاتی را برای استفاده در سیستم های تسلیحاتی روسیه از جمله تانک ها و خودروهای زرهی، تولید می کنند.

این در حالی است که چند روز پیش رئیس جمهور چین در دیدار با وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد که پکن و مسکو طی 75 سال گذشته مسیر همزیستی مسالمت‌آمیز و همکاری متقابلاً سودمند بین دو قدرت بزرگ همسایه را در پیش گرفته‌ و در صحنه بین‌المللی در هماهنگی با یکدیگر عمل کردند.

همچنین سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در جریان مذاکرات با وانگ ایی، همتای چینی خود در پکن، تاکید کرد که به لطف رهبران دو کشور، روابط روسیه و چین به سطح بی سابقه‌ای رسیده است و تقویت این خط مشی با انتخاب مجدد ولادیمیر پوتین به عنوان رئیس جمهور، تضمین بیشتری یافته است.  

علاوه بر این وانگ ایی، وزیر امور خارجه چین نیز در این دیدار تاکید کرد که کشورش قصد دارد از توسعه پایدار روسیه تحت رهبری ولادیمیر پوتین حمایت کند.

دو روز پیش نیز دولت چین اعلام کرد دو شرکت تسلیحاتی آمریکا را به دلیل حمایت از فروش تسلیحات به تایوان در فهرست تحریم‌ها قرار داده است.

این تصمیم دارایی‌های دو شرکت صنایع جنگ‌افزاری آمریکا به نام‌های «جنرال اتمیکس اروناتیکال سیستمز» و «جنرال داینامیکس لند سیستمز» در چین را مسدود می‌کند.

این تحریم علاوه بر این از ورود مدیران این دو شرکت به چین نیز جلوگیری می‌کند.

شرکت جنرال داینامیکس از جمله شرکت‌های دخیل در تولید تانک‌های آبرامز است که تایوان خریدار آنها است. جنرال اتمیکس نیز تولیدکننده پهپادهای «ریپر» و «پرداتور» است.

برچسب ها: آمریکا ، چین ، روسیه ، بصیرت
نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات