سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد با هشدار درباره پیامدهای فجیع حمله احتمالی ارتش صهیونیستی به رفح اعلام کرد که وضعیت معیشتی و بهداشتی این منطقه بسیار وحشتناک بوده و در غزه گورستانهایی ایجادشده که مملو از کودکان است.
«جیمز الدر» سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در گزارشی به توصیف وضعیت فوق بحرانی کودکان در نوار غزه اشاره و اعلام کرد که هرگز ویرانیهایی مانند آنچه که در خان یونس و غزه شاهد آن بودم در هیچ کجا ندیدم و درصورتیکه اسرائیل بخواهد تهدیدات خود را برای حمله به رفح اجرایی کند وضعیت بهشدت بدتر خواهد شد.
این سخنگوی یونیسف در مقالهای که در روزنامه گاردین منتشر شد اعلام کرد که جنگ غزه بسیاری از کودکان را مجبور کرده چشمان خود را ببندند و گورستانهایی در رفح وجود دارد که پر از کودکان است. من هنگام بازدید از بخش مراقبتهای ویژه در بیمارستان اروپایی در رفح در جنوب نوار غزه کودکان را دیدم که چه وضعیت وخیمی داشتند. تنها چند هفته بعدازاینکه همه جهان کشتار ۷ عضو سازمان آشپزخانه مرکزی جهانی در غزه را محکوم کردند، یک ماشین وابسته به یونیسف که در تلاش برای کمکرسانی به غیرنظامیان بود منفجر شد.وی ادامه داد که حملات هوایی شدید طی این هفته موجب قتلعام شمار زیادی از غیرنظامیان بزرگسال و کودک در رفح شده است. بیش از ۶ ماه از جنگ در نوار غزه میگذرد و این جنگ در حال شکستن سیاهترین رکوردها در جنایت علیه بشریت است. گزارشها نشان میدهد که طبق آمار رسمی بیش از ۱۴هزار کودک در نوار غزه قتلعام شدهاند و با توجه به تهدیدات برای ادامه تجاوزات این اوضاع بدتر میشود.
این مسئول سازمان ملل در ادامه درباره عواقب حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به رفح هشدار داده و تأکید کرد که تهدیدات برای حمله به رفح درزمانی است که نوار غزه شاهد یک قحطی واقعی بوده و تعداد کشتهها هرروز افزایش مییابد. در صورت حمله اسرائیل به رفح وضعیت بهسرعت به مرز انفجار و فروپاشی میرسد زیرا بیش از ۱.۴ میلیون غیرنظامی در رفح در سایه شرایط بسیار وخیم معیشتی تجمع کردهاند.سخنگوی یونیسف با اشاره به کمبود شدید منابع غذایی و آبی چه برای نوشیدن و چه برای مصارف بهداشتی گفت که در غزه دیگر جایی برای رفتن وجود ندارد. وضعیت بهداشتی در رفح بسیار وحشتناک بوده و به ازای هر ۸۵۰ نفر تقریبا یک توالت وجود دارد و به ازای هر ۳۵۰۰ نفر تنها یک حمام وجود دارد. تصور کنید که یک دختر نوجوان یا یک زن باردار و یا کودکان و سالمندان باید کل روز در صف بایستند تا بتوانند از توالت یا حمام استفاده کنند.جیمز الدر هشدار داد که حمله به رفح عواقب فاجعه باری خواهد داشت؛ زیرا رفح درواقع شهر کودکان است، جایی که حدود ۶۰۰ هزار کودک در آن زندگی میکنند. همچنین وضعیت بزرگترین بیمارستان باقیمانده در غزه یعنی بیمارستان اروپایی هم بسیار وخیم است.
وی ادامه داد که من در ماه آوریل گذشته به این بیمارستان سر زدم و جراح کودکان بالای سر کودكی به نام محمود خمشده بود که براثر انفجار موشکی که به خانهشان اصابت کرده بود، در سرش احساس درد میکرد. این جراح درحالیکه داشت اشک میریخت از من پرسید: مگر این پسربچه چهکار کرده است؟ امروز از ۳۶ بیمارستان غزه تنها ۱۰ بیمارستان هنوز فعال هستند که آنها هم بهطور جزئی کار میکنند و این در حالی است که همه کودکان غزه نیاز به مراقبتهای بهداشتی دارند.