صبح صادق >>  صفحه اول >> یادداشت
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۵  ، 
کد خبر : ۳۶۸۵۴۹
بازنگاهی به سفر فرستاده ویژه رهبر معظم انقلاب به دمشق و بیروت

پیام تهران

سفر دکتر لاریجانی در ادامه دو سفر قبلی مقامات کشورمان به منطقه یک هدف کلان داشت که پیشتر به آن اشاره شد، اما در کنار حمایت قاطع، از یک سو ارزیابی تحولات میدانی و پاسخ به فشار‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی به دولت لبنان از اهداف این سفر مهم بود و از سوی دیگر تحکیم روابط سیاسی و راهبردی با دو کشور و تقویت روابط با هدف افزایش کمک ایران به بازسازی سوریه دنبال می‎شد.
پایگاه بصیرت / علی حیدری/ سردبیر

یکی از رویداد‌های سیاسی خبرساز روز‌های اخیر، سفر فرستاده ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی به سوریه و لبنان است. «دکتر علی لاریجانی» در رأس هیئتی با هدف دیدار و گفتگو با مقامات سوریه و لبنان به این کشور‌ها سفر کرد. او در کنار دیدار‌های گوناگون، حامل پیام‌های مهمی از طرف رهبر معظم انقلاب به رئیس‌جمهور سوریه و نخست‌وزیر لبنان بود.

لاریجانی اولین نفری نیست که به عنوان مقام رسمی جمهوری اسلامی طی کمتر از دو ماه گذشته به لبنان سفر می‌کند؛ چرا که پیش از او «دکتر محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس و «دکتر عباس عراقچی» وزیر امور خارجه کشورمان به منطقه سفر کرده بودند. سفر وزیر امور خارجه در اولین روز‌های پس از شهادت «سیدحسن نصرالله» دبیرکل شجاع حزب‌الله و «سردار عباس نیلفروشان» مستشار عالی نظامی ایران و سفر رئیس مجلس در اوج حملات صهیونیست‌ها به لبنان، با هدایت پرواز تا فرودگاه بیروت و حضور در مناطق بمباران شده به دست صهیونیست‌ها و دیدار با مردم و مسئولان لبنان یک فصل مشترک دارند و آن، «حمایت همه‌جانبه جمهوری اسلامی ایران از دولت و ملت و حزب‌الله لبنان» است. دشمن صهیونیستی به زعم خود با ترور رهبران و فرماندهان مقاومت رؤیای بی‌تعبیر پایان حزب‌الله را در سر می‎پروراند، اما طولی نکشید که حزب‌الله شجاع و مقتدر پس از تحمل این ضربات، ساختار و سازمان فرماندهی و رزم خود را احیا کرد و حملات خود را علیه مواضع اشغالگران با شدت و حدت بیشتر و در محدوده وسیع‎تری گسترش داد تا جایی که حجم موشک‌های شلیک شده از طرف حزب‌الله به مناطق گوناگون سرزمین‌های اشغالی پس از شهادت سید مقاومت با پیش از آن قابل مقایسه نیست.

اما این یک واقعیت انکارناپذیر است که دو کشور سوریه و لبنان به دلیل موقعیت خاص‎شان در محور مقاومت در تحولات غرب آسیا، به ویژه در یک سالی که از عملیات «طوفان‌الاقصی» می‌گذرد، نقش و اهمیت بسیاری دارند. این دو کشور در کنار نقش و جایگاه خود در تحولات منطقه، به منزله متحدان راهبردی کشورمان نقش ویژه‌ای در سیاست‌های جمهوری اسلامی در منطقه ایفا می‌کنند.

سفر دکتر لاریجانی در ادامه دو سفر قبلی مقامات کشورمان به منطقه یک هدف کلان داشت که پیشتر به آن اشاره شد، اما در کنار حمایت قاطع، از یک سو ارزیابی تحولات میدانی و پاسخ به فشار‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی به دولت لبنان از اهداف این سفر مهم بود و از سوی دیگر تحکیم روابط سیاسی و راهبردی با دو کشور و تقویت روابط با هدف افزایش کمک ایران به بازسازی سوریه دنبال می‌شد.

این سفر بیان‌کننده یک پیام مهم دیگر بود و آن، «تداوم راهبرد‌های جمهوری اسلامی ایران در منطقه» بود؛ چرا که به روشنی پیام کشورمان مبنی بر تقویت همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و نظامی را نشان می‌دهد و به همین دلیل یک گام بسیار مهم در راستای تثبیت جایگاه محور مقاومت و کشور‌هایی است که در خط مقدم این محور با رژیم جعلی صهیونی و حامیان غربی‌اش، به ویژه آمریکا در حال مبارزه هستند. از این رو و در وضعیت پیچیده و حساس منطقه، چنین سفری را باید «یک گام کلیدی و بسیار مهم برای تقویت جبهه مقاومت» و «تقویت عمق راهبردی جمهوری اسلامی در منطقه» دانست.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات