«سمیه رفیعی» رئیس فراکسیون محیطزیست مجلس در گفتوگو با هفتهنامه «صبح صادق» درباره توقف مازوتسوزی نیروگاهها به بهانه جلوگیری از آلودگی هوا اظهار کرد: «من از ابتدای امر با این موضوع به طور کامل مخالف بودهام، زیرا کلیه سهم منابع ثابت اعم از کارگاهها، کارخانهها و نیروگاهها از آلودگی هوا بین ۲۰ تا ۳۰ درصد است. از این میان سهم سه نیروگاه اصفهان، اراک و البرز از آلودگی هوا کمتر از ۱۰ درصد است.»
رئیس فراکسیون محیطزیست مجلس تأکید کرد: «عدم ارسال مازوت به نیروگاهها نتیجهای جز قطعی برق به همراه ندارد. در حال حاضر جای تأسف دارد که برخی مدیران دولتی میخواهند با پوشش محیط زیستی، قصور و تقصیرات خود را بپوشانند.»
وی تصریح کرد: «وزیر نیروی دولت جدید باید در ابتدای کار خود با ارسال نامهای به وزیر نفت، اعلام میکرد که به چه مقدار سوخت اعم از سوخت مایع، گاز و یا هر مورد دیگری نیاز دارد. وزیر نفت هم با توجه با این درخواست موظف بود نیاز وزارت نیرو را تا پایان سال تأمین و برنامهریزی کند.»
ترک فعل!
رفیعی تأکید کرد: «در حال حاضر هر دو وزیر نفت و نیرو در خصوص تأمین سوخت نیروگاهها قصور جدی را مرتکب شدهاند. علاوه بر این موضوع، کشور اکنون در میانه پاییز قرار دارد و مصرف برق در این ایام چندان زیاد نیست. حال این سؤال مطرح است که با این وضعیت دولت جدید چگونه میخواهد مصرف برق در تابستان را مدیریت کند.»
رئیس فراکسیون محیطزیست مجلس خاطرنشان کرد: «دولت چهاردهم نباید به نام و با منت حفظ محیطزیست، پوششی برای ترک فعل مدیران خود در وزارتخانههای نیرو و نفت ایجاد کند. وزرای نفت و نیرو باید شهامت بیان ناتوانی خود در تأمین سوخت نیروگاهها را داشته باشند.»
وی افزود: «دولت باید برنامهریزی دقیقی برای تأمین برق کشور تا پایان سال داشته باشد؛ به هیچ عنوان پذیرفته نیست که با وجود قوانین و مقررات متعدد در حوزه برق، دستگاههای ذیربط با این موضوع تکالیف قانونی خود را انجام ندهند.»
رفیعی در ادامه از کوتاهی وزارت نیرو در ذخیرهسازی گازوئیل موردنیاز برای نیروگاهها انتقاد کرد و گفت: «متأسفانه این وزارتخانه در خصوص انجام تکالیف قانونی خود مرتکب ترک فعل شده و این موضوع بهشدت محرز است.»
این نماینده مجلس ادامه داد: «مضاف بر وزارت نیرو، ترک فعل وزارت نفت نیز بهشدت محرز و انکارناپذیر است.»
مجوز شورایعالی امنیت ملی!
رفیعی همچنین درباره مجوز شورایعالی امنیت ملی به دولت برای مازوتسوزی نیروگاهها هم گفت: «مطابق قانون هوای پاک، مازوتسوزی نباید رخ دهد؛ بر اساس این قانون وزارت نفت مکلف به تأمین سوخت پاک است، اما با این حال وزارت نیرو با اخذ مجوز از مرجع بالاتری میتواند اقدام به مازوتسوزی کند.»
رئیس فراکسیون محیطزیست مجلس خاطرنشان کرد: «شورایعالی امنیت ملی هر ساله مجوز لازم برای مازوتسوزی را به وزارت نیرو میدهد. امسال هم این شورا مجوز مذکور را به وزارت نیرو داده است.»
وی در پایان گفت: «بهتر است که دستگاههای اجرایی ترک فعل خود را بپذیرند و با استفاده از مواردی، مانند مازوتسوزی برای دولت ژست زیبای محیط زیست دوستی ایجاد نکنند.»