در این مرحله از رزمایش، یگانهای پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه، برای دفاع نقطهای از نیروگاه هستهای شهید احمدی روشن، با انبوهی از تهدیدات هوایی در وضعیت سخت جنگالی، دفاع همهجانبه را انجام میدهند. رزمایش اقتدار امنیتی پیامبر اعظم (ص) ۱۹ با انتقال تیپ نیرو مخصوص میرزا کوچکخان از فرودگاه رشت به فرودگاه کرمانشاه آغاز شد. در این رزمایش که با حضور رستهها و واحدهای تخصصی نیروی زمینی سپاه در منطقه غرب کشور اجرا خواهد شد، سناریوهای عملیات واکنش سریع اجرا خواهد شد که انتقال سریع نیرو و تجهیزات به منطقه رزمایش یکی از بخشهای این نوع عملیات است که درمرحله اول رزمایش با تلاش تیپ میرزا کوچکخان اجرا شد. در ادامه رزمایش اقتدار پیامبر اعظم (ص) ۱۹ ستونکشی یگانها به سمت منطقه اصلی رزمایش اجرا شد؛ بهگونهای که در این مرحله یگانهای شرکتکننده با کلیه تجهیزات به همراه پوشش هوایی بالگردهای هوانیروز سپاه، ستونکشی و اعزام به منطقه رزمایش را در کمترین زمان ممکن اجرا کردند. همچنین بیمارستان تخصصی سیار امام حسین (ع) نیز به منظور پشتیبانی از رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۹ نیروی زمینی سپاه و ارائه خدمات درمانی به مردم منطقه ازگله افتتاح شد و نیز تمرین هلیبرن و اسپای (ورود و خروج سریع به بالگرد) نیروهای ویژه صابرین نیروی زمینی سپاه به منظور آمادگی برای رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۹، در منطقه عمومی رزمایش اجرا شد.
انهدام بمب سنگرشکن به وسیله سامانه ۹ دی
در مرحله نخست رزمایش مشترک اقتدار پدافند هوایی در نطنز سامانه ۹ دی هوافضای سپاه توانست در کمتر از ۱۵ ثانیه بمب سنگرشکن رها شده از جنگنده را رهگیری و در فاصله ۱۷ کیلومتری با موفقیت منهدم کند. مرحله نخست رزمایش مشترک اقتدار در حلقه پدافند هوایی مرکز هستهای نطنز، با تلاش نیروی هوافضای سپاه اجرا شد. این رزمایش در چارچوب رزمایشهای اقتدار نیروهای مسلح در حال برگزاری است و موفق شدهاند پرندهها و موشکهای دشمن فرضی را نابود کنند. سامانههای پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه در این رزمایش و تمرین دفاع نقطهای و همهجانبه از مرکز هستهای نطنز با ۳۰ هدف نزدیکشونده درگیر شدند. در این مرحله سامانههای کوتاهبرد درفول و تور M۱ که قابلیت مقابله با اهداف در ارتفاع پست را دارند، برای انهدام پهپاد و موشکهای کروز فعال شدند و با موفقیت اهداف متخاصم را منهدم کردند. پس از شلیک و انجام عملیات، این سامانهها محل خود را تغییر دادند تا محاسبات دشمن در این خصوص به هم بریزد. این مرحله از رزمایش به فرماندهی «سردار حاجیزاده» فرمانده نیروی هوافضای سپاه انجام شد. همچنین سامانه پدافندی نهم دی که برای مقابله با موشکهای کروز، پهپاد و بمبهای سنگرشکن به کار میرود نیز شرکت داشت و مأموریت انهدام بمب سنگرشکن رها شده از جنگنده را بر عهده داشت.
انهدام اهداف تا فاصله ۲۰۰ کیلومتری
برای نخستین بار سامانه پدافند هوایی سوم خرداد نیروی هوافضای سپاه در حلقههای پدافند هوایی نیروگاه هستهای نطنز به نمایش گذاشته شد. پدافند هوایی سوم خرداد از موشکهای متعدد پدافند هوایی بهرهمند است که میتواند اهدافی تا فاصله ۲۰۰ کیلومتری را منهدم کند؛ این سامانه مستقل بوده و نیازی به همکاری همزمان با دیگر سامانهها برای عملیات را ندارد.
سردار سلامی در این باره گفت: «ظرف چند ماه گذشته، پیشرفتهای قابل توجهی را در عرصه پدافند هوایی داشتهایم. نیاز بود که یک بار دیگر تواناییهای دفاعی پدافند هوایی خودمان را در یک میدان نزدیک به واقعیت آزمایش کنیم. به دلیل ملاحظات حفاظتی، فقط تصاویر بخشی کوچک از سلسله عملیات اجرا شده، مجوز پخش گرفته است.»
شلیک موفق موشکهای ضدزره دهلاویه و الماس در رزمایش
در این رزمایش موشکهای تمام ایرانی دهلاویه و الماس خودروهای انتحاری و محل تجمع تیمهای تروریستی را با دقت منهدم کردند. در این مرحله یگانهای ضد زره نیروی زمینی سپاه با موشکهای تمام ایرانی دهلاویه و الماس خودروهای انتحاری و محل تجمع تیمهای تروریستی را با دقت منهدم کردند. موشک دهلاویه یک موشک ضد زره هدایت لیزری است که برد آن به ۷ تا ۸ کیلومتر میرسد و قادر است با دقت انواع زره و استحکامات را منهدم کند. موشک الماس نیز یک موشک ضد زره با قابلیت حمله از بالا یا تاپ اتک است که با همت متخصصان صنایع دفاعی طراحی و تولید شده است.
اجرای آتش سنگین یگانهای توپخانه نزسا در رزمایش
یگانهای توپخانه و ادوات نیروی زمینی سپاه در آخرین مرحله از رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۹ با اجرای آتش سنگین انهدام مواضع تروریستها را تمرین کردند. در اینمرحله یگانهای توپخانه با انواع توپهای ۱۲۲، ۱۳۰ و ۱۵۵ آتش سنگین اجرا کردند.
عملیات گردان ویژه تکتیرانداز سپاه در مرحله نهایی رزمایش
گردان ویژه تکتیرانداز دانشگاه حضرت امیرالمؤمنین (ع) نیروی زمین سپاه در آخرین مرحله از رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۹ عملیات اجرا کرد. در این مرحله گردان ویژه تک تیرانداز با تسلیحات گوناگونی، همچون SVD و اورسیس اهداف خود را در فاصلههای ۷۰۰ تا هزار متری با موفقیت مورد اصابت قرار دادند.
انهدام اهداف با پهپادهای سپاه
در جریان مرحله نهایی رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۹ نیروی زمینی سپاه، پهپادهای رزمی و انهدامی نزسا عملیات را اجرا کردند.
در این مرحله پهپادهای مهاجر ۶ مجهز به بمبهای سری قائم اهداف از پیش تعیین شده را با دقت منهدم کردند. یکی از ویژگیهای مهم این مرحله استفاده انبوه از FPVها به وسیله رزمندگان نیروی زمینی سپاه بود. این ریزپرندههای انهدامی که به تازگی به یگانهای رزمی نیروی زمینی سپاه ملحق شدهاند، برای نخستین مرتبه در این رزمایش به کارگیری شدند. FPVهای نیروی زمینی سپاه در قالب یک سناریوی تهاجمی و با سرعت عمل بالا اهداف از پیش تعیین شده را کشف و منهدم کردند.
جدیدترین پهپاد پرسهزن انتحاری با نام «رضوان»
همچنین در این رزمایش جدیدترین پهپاد پرسهزن انتحاری این نیرو با نام «رضوان» رونمایی و عملیاتی شد. پهپاد رضوان ۲۰ کیلومتر بُرد دارد و مداومت پرواز آن ۲۰ دقیقه است. دوربینی که در جلوی این پهپاد نصب شده است، پس از پرتاب از لانچر استوانهای شکل خود، تصاویر را به کاربر ارسال میکند و به کاربر این امکان را میدهد تا هدف موردنظر را انتخاب و به آن حمله کند.
بهکارگیری آسان و سریع این پهپاد قابلیتهای جدیدی را به یگانهای واکنش سریع نیروی زمینی برای مقابله با گروهکهای تروریستی به ویژه در جغرافیای پیچیده کوهستانی میدهد.
مهمات پرسهزن به دستهای از تسلیحات اطلاق میشود که پس از پرتاب به وسیله سامانههای اپتیکی و حرارتی، بهسمت هدف روانه میشود و با گشتزنی در آسمان، هدف موردنظر را پیدا و سپس آن را منهدم میکند. این دسته از تسلیحات کاربرد در رزم زمینی و بهخصوص عملیاتهای ضدکمین دارند و با توجه به ابعاد کوچک و قابل حمل بودن به وسیله نفر به سلاحی مناسب برای نیروهای زمینی بدل شدهاند.
تمرین بالگردهای رزمی هوانیروز سپاه
بالگردهای کبرا هوانیروز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انهدام اهداف از پیش تعیین شده را در رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۹ تمرین کردند. در این تمرین بالگردهای هوانیروز با راکتهای ۷۰ میلیمتری هایدرا و توپ ۲۰ میلیمتری اهداف خود را منهدم کردند.
رزمایش اقتدار پیامبر اعظم (ص) ۱۹ نیروی زمینی سپاه در غرب کشور
همچنین در این رزمایش منطقه عمومی ازگله میزبان سرلشکر سلامی فرمانده کل سپاه، سردار پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه و جمعی دیگر از فرماندهان در غرب کشور بود. ابتدا واحدهای شناسایی نیروی زمینی سپاه مواضع دشمن فرضی را شناسایی کرده و پس از آن یگانهای عملیاتی مواضع آنها را مورد اصابت قرار خواهند داد. یگانهای جنگال، پیاده، توپخانه و هوانیروز در این رزمایش عملیات انجام خواهند داد. واحدهای شناسایی، تخریب و انفجار نیز با انجام عملیاتهای جداگانه مواضع دشمن فرضی را مورد اصابت قرار خواهند داد. همچنین واحدهای توپخانه و موشکی نیروی زمینی سپاه به سمت اهداف از پیش تعیین شده شلیک میکنند. جنگ و گریز و حضور یگانهای موتوری، استفاده از موشکهای ضد زره جهت تخریب و انفجار مواضع دشمن از دیگر بخشهای این رزمایش است.
تمرین تقویت مواضع خودی در جدار مرز
تمرین تقویت مواضع خودی در جدار مرز به وسیله تیپ میرزا کوچکخان نیروی زمینی سپاه انجام شد.
عملیات جنگ الکترونیک و آفند الکترونیک
عملیات جنگ الکترونیک شناسایی و آفندی الکترونیک از طریق یگانهای نیروی زمینی سپاه انجام شد. همچنین اجرای عملیات آفندی سامانههای رضوان به وسیله فرماندهی پهپاد نیرو به کمک ۱۰ فروند از این سامانه از محل استقرار به سمت اهداف مورد نظر انجام شد. در ادامه این رزمایش سه فروند پهپاد عملیات پهپادی مورد نظر را انجام دادند و اهداف مورد نظر را به دقت شناسایی کردند.
انهدام ماشین انتحاری
موشک کورنت تایپای به سمت ماشین انتحاری مستقر در منطقه رزمایش شلیک و به صورت موفقیتآمیز این ماشین منهدم شد. در مرحله بعدی رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۹ راکت اندازهای کاتیوشا به سمت مواضع شلیک شد. با عملیات پهپادهای رزمی نیرو اهداف مورد نظر اصابت شد و عملیات هلیبورن به کمک هلیکوپترهای میل ۱۷ انجام شد. توپ ۲۳ میلیمتری محمود در منطقه عمومی رزمایش با موفقیت آزمایش شد.
اصابت مینهای چندگانه جت پلاسما به مواضع دشمن فرضی
اهداف از پیش تعیین شده به وسیله ریزپرندههای افپیوی نیروی زمینی سپاه منهدم شد، صدها ریز پرنده نیروی زمینی سپاه عملیات آفندی علیه دشمن فرضی را منهدم کردند.
در مرحله اصلی رزمایش پیامبر اعظم (ص) نیروی زمینی سپاه مواضع دشمن فرضی با مینهای چندگانه جت پلاسما اصابت شد.
نابودی محل تجمع مواضع تروریستها در رزمایش
بالگردهای هجومی نیروی زمینی سپاه با هدف قراردادن مواضع تروریستها در رزمایش، محل تجمع آنها را نابود کردند.
بازدید فرمانده سپاه از شهر جدید موشکی ایران
همچنین در این رزمایش از شهر جدید موشکی ایران با حضور «سرلشکر پاسدار حسین سلامی» فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و «سردار امیرعلی حاجیزاده» فرمانده نیروی هوافضای سپاه رونمایی شد. تیرماه سال ۱۳۸۷ در کویر مرکزی ایران غرشهای موشکهای ایرانی با لنز دوربین صدا و سیما به جهان مخابره میشود. «سردار حسین سلامی» فرمانده وقت نیروی هوافضای سپاه آن وقت گفت: «این بخش کوچکی از توانمندیهای موشکی و هجومی ایران است» و حالا سردار حسین سلامی در قامت فرمانده کل سپاه از میان یکی از صدها پایگاه موشکی زیرزمینی نیروی هوافضای سپاه، از جدیدترین پایگاه بازدید و رونمایی میکند. به گفته فرمانده نیروی هوافضای سپاه در مدت زمان بسیار کوتاه این آتشفشان خفته روی سر دشمن آماده فوران خواهد شد. در عملیات وعده صادق ۲ موشکهای این پایگاه توانستند با عبور از سامانههای پدافندی متعدد و متراکم صهیونی پایگاه هوایی نواتیم محله اصلی استقرار جنگندههای اف ۳۵ این رژیم را نابود کند و هنوز رژیم صهیونیستی نتوانسته پایگاه هوایی را به حالت عملیاتی خود برگرداند. فرمانده کل سپاه میگوید «برای عرض خدا قوت به نیروهای عملکننده در عملیات وعده صادق ۱ و ۲ این پایگاه به اینجا آمده و قصد ارزیابی آخرین وضعیت عملیاتی یگانهای موشکی مستقر در این پایگاه را داریم. بر اساس تصاویر موشکهای سوخت مایع عماد، قدر و قیام که از جمله داراییهای راهبردی این پایگاه تاکتیکی است اینجا نگهداری میشوند و تنها بخش بسیار کوچکی از این پایگاه نمایش داده میشود و حدود ۹۰ درصد بخشهای دیگر این پایگاه جلوی لنز دوربین قرار نگرفته و هر روز در اقصی نقاط این سرزمین به تعداد سامانهها و موشکها اضافه میشود». سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پس از بازدید از این شهر موشکی گفت: «دشمن تصور میکرد قدرت تولید ما منقطع شده است؛ اما نرخ رشد قدرت موشکی ما به روز است؛ موشکها واقعاً هر روز هم در کمیت و هم در کیفیت و هم در مهارت و هم در طراحی افزایش و ارتقای ظرفیت و قابلیت میدهند؛ این افزایش قابلیت، یعنی نیروی هوافضای سپاه باز هم از موشکهای جدید تولید شده خود و پایگاههای موشکی در آیندهای نزدیک رونمایی خواهد کرد.»