همزمان با توقف جنگ علیه نوار غزه، ارتش اسرائیل بنا بر دستورات کابینه و دستگاه امنیتی [شاباک]، به سراغ کرانه باختری رفته و ضمن تشدید حلقه محاصره مناطق مختلف کرانه باختری، در حال مجازات مردم آن و انتقامگیری است. کرانه باختری در طول 15 ماه گذشته (از هفتم اکتبر 2023) نزدیک به 900 شهید داده و اکنون که ارتش اسرائیل از نوار غزه فارغ شده، در حال لشکرکشی به چند شهر مهم کرانه باختری از جمله جنین در شمال کرانه است. قرار است مرحله نخست آتش بس غزه، 42 روز طول بکشد و در این مدت برای مرحله دوم و سوم از طریق میانجیگران (مصر، قطر و آمریکا) رایزنی شود اما کسی در این خصوص از وضعیت ناگوار کرانه باختری صحبت نمیکند. اکنون، اسرائیل که ناچار است به دلیل توافق آتش بس، اُسرایی را آزاد کند که متعلق به کرانه باختری هستند، آماده تشدید کردن سرکوب خود در کرانه باختری است چون نمیخواهد اسرای آزاد شده، منشأ تزریق امید و پویایی به کرانه باختری شوند.
برای همین، ارتش اسرائیل تعداد ایستهای بازرسی و کنترل و مراقبتها را تشدید کرده. مثلا در گذرگاه یا ایست عطاره، که یکی از اصلیترین گذرها برای تردد میان شمال و مرکز کرانه باختری، است، فلسطینیها ساعتها در صف کنترل و مراقبت میایستند. یوسف العاروری یک شهروند فلسطینی به خبرگزاری آناتولی گفته، این همه بگیر و ببند و بازرسی برای چیست وقتی هیچ علت امنیتی ندارد مگر آنکه اسرائیل در حال خفت دادن مردم فلسطین و انتقامگیری از کرانه باختری بعد از غزه است. او میگوید، این اذیتکردنها کاری روتین شده و الان هم افزایش یافته است. چون شهرکسازی در کرانه باختری افزایش یافته و اسرائیل دنبال محو کردن فلسطین است. اکنون اسرائیل در حال حمله به جنین و اردوگاه جنین است. یکی از اسرایی که قرار است آزاد شود، زکریا الزبیدی است؛ کسی که گفته میشود الهامبخش کرانه باختری است. در همین ارتباط، کانال 14 تلویزیون رژیم به نقل از یک منبع امنیتی که نامش را فاش نکرد، گزارش کرده که «ما [اسرائیل]، در آستانه یک عملیات پردامنه در یهودا و سامره [کرانه باختری] هستیم. این عملیات ممکن است چند ماه طول بکشد. در نهایت اردوگاهها دیگر مرکز تروریسم نخواهند شد. آنچه در غره انجام دادیم، در اینجا [کرانه باختری] هم انجام خواهیم داد».
در همین ارتباط، اسرائیل کاتز، وزیر جنگ جدید رژیم، گفته، «عملیات دیوار آهنین در اردوگاه آوارگان جنین، مفهوم امنیت نزد ارتش اسرائیل در یهودا و سامره را تغییر خواهد داد». او پای ایران را هم وسط کشیده و گفته «بازوهای اختاپوس ایرانی و اسلام سنی افراطی را... اجازه نخواهیم داد که حیات شهرکنشینان را به خطر بیندازند». هر چقدر اسرائیل برای تامین امنیت خود بیشتر دست و پا میزند، بیشتر در باتلاق ناامنی فروخواهد رفت زیرا همه تلاشهایش همراه با خونریزی و انسانکشی است و فلسطینیها که هر روز برای وطن و زندگی خود شهید میدهند، آرام نخواهند نشست. همانطور که مردم غزه به رغم 15 ماه بمباران و دادن بیش از 50 هزار شهید، همچنان بر ماندن در خاک سرزمین خود و مقاومت تأکید میکنند، بیشک مردم کرانه باختری نیز با حملات نظامی و شهرکسازی بیشتر مقابله خواهند کرد و اسرائیل، روزهای آرامی در پیش نخواهد داشت.
آیا افکار عمومی به مردم کرانه باختری حق نمیدهد که از خود دفاع کند؟ از هفتم اکتبر به این سو، ارتش اسرائیل و شهرکنشینان مسلح، حملات خود به مردم کرانه را افزایش دادهاند. طبق آمار رسمی فلسطین، دست کم در این 15 ماه، 870 فلسطینی شهید شده و 6 هزار و 700 نفر مجروح شدهاند. 14 هزار و 300 نفر نیز بازداشت شدهاند. معنای این آمار یعنی بیش از 20 هزار خانواده به شکل مستقیم تحت ظلم اسرائیل واقع شدهاند و باید آزار و اذیت روزانه هزاران فلسطینی دیگر در کرانه باختری را به آن افزود و بیکار شدن هزاران کارگر فلسطینی، سختی و آزار تردد در ایستهای بازرسی، تحمل اهانتها و شکنجههای اجتماعی، سخت شدن حمل و نقل و گرانتر شدن آن به دلیل افزایش بازرسیها و معطلیها، شبه تعطیل شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی و دهها بُعد دیگر از این سیاستهای سرکوبی اسرائیل، را نباید فراموش کرد. کلیه اقدامات کنونی و قبلی اسرائیل علیه کرانه باختری، در حال تبدیل کردن این منطقه به یک بمبساعتی برای اسرائیلیهاست. چندین سال محاصره نوار غزه که فقط هفت گذرگاه برای ارتباط با دنیای خارج دارد و شش گذرگاه تحت کنترل اسرائیل و یک گذرگاه آن (یعنی رفح) تحت کنترل مشترک اسرائیل و مصر است، سبب انفجار و طوفانی به نام طوفان الاقصی در هفتم اکتبر 2023 شد و شکی نیست، ادامه همان سیاست علیه کرانه باختری که از پشتوانه فلسطینیهای اردن برخوردار است، میتواند طوفان الاقصای دیگری علیه اسرائیل رقم بزند اگر نهاد امنیتی و نظامی اسرائیل (شاباک و ارتش) دست از شکنجه مردم کرانه باختری برندارند.