صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۱  ، 
کد خبر : ۳۷۶۷۲۳

برگزاری سی‌وچهارمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات اعضای گروهک تروریستی منافقین

سی‌وچهارمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۰۴ نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین و ماهیت این سازمان به‌عنوان یک شخصیت حقوقی،در شعبه یازدهم دادگاه کیفری یک استان تهران در حال برگزاری است.

 سی‌وچهارمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۰۴ نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین و همچنین ماهیت این سازمان به‌عنوان یک شخصیت حقوقی، روز سه‌شنبه (ششم خرداد ماه) در شعبه یازدهم دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی حجت‌الاسلام والمسلمین امیررضا دهقانی و مستشاران دادگاه مرتضی تورک و امین ناصری، با حضور وزیری نماینده دادستان، خانواده شهدا و وکلای آنها و همچنین وکلای متهمان در مجتمع قضایی امام خمینی (ره) به‌صورت علنی در حال برگزاری است.

قاضی دهقانی با اعلام علنی بودن دادگاه، خطاب به کشورهای میزبان متهمان این پرونده گفت: در اسناد بین‌المللی جرایم تروریستی از قواعد مربوط به استرداد مجرمان مجزا شده است. برابر با ماده ۱۱ کنوانسیون مبارزه با بمب‌گذاری تروریستی مصوب سازمان ملل، این اتهامات از شمار اتهامات سیاسی خارج شد و در خصوص استرداد متهمان، از حمایت مربوط به عدم امکان استرداد مجرمان سیاسی برخوردار نیست. براساس ماده ۱۱ کنوانسیون مبارزه با بمب‌گذاری هیچ یک از جرایم مقرر در ماده ۲ این کنوانسیون به‌عنوان جرم قابل استرداد یا همکاری حقوقی طرفین قابل تلقی نیست. در ماده یک و دو کنوانسیون مبارزه با تروریست مصوب اتحادیه اروپا مصوب ۱۹۹۷ در مورد کیفر اعمال تروریستی، چنانچه عامل، دستگیر شده باشد محاکمه و یا مسترد می‌شود. در ماده ۱۲ کنوانسیون مبارزه با بمب‌گذاری تروریستی مصوب سازمان ملل مقرر شده قواعد مربوط به استرداد نباید به‌گونه‌ای ترسیم شود که متهمان اقدامات تروریستی از قواعد مربوط به استرداد مستثنی شوند.

وی افزود: در ماده ۵ کنوانسیون مبارزه با تروریست مصوب اتحادیه اروپا مشخصا همین نکته بیان شده است و قواعد پناهندگی برای تروریست‌ها برای ورود به دیگر کشورها نباید مورد سوءاستفاده قرار گیرد.

قاضی دهقانی بیان کرد: امروز یکی از قضات کیفری در شیراز با ترور به شهادت رسیده است. جامعه قضایی جمهوری اسلامی ایران، بعد از انقلاب بیشترین شهدا را در اقدامات تروریستی متحمل شده است. با عرض تسلیت شهادت این قاضی کیفری در شیراز، به کشور آلمان، فرانسه و انگلستان و به ایرانیان مقیم این کشورها مجددا تاکید می‌کنیم که در هیچ یک از نشست‌های متهمان این پرونده تا قبل از تعیین تکلیف نهایی اتهامات شرکت نکنند، برابر قوانینی که خود این کشورهایی اروپایی عضو آن هستند، سرزمین اروپا نباید در اختیار متهمان تروریستی قرار بگیرد. امروز این سازمان و اعضای حقیقی مرکزی آن به عنوان متهم در این دادگاه در حال محاکمه هستند.

قاضی گفت: قوانین کشور آلمان به این کشور و مسئولین آن اجازه پذیرایی و میزبانی از متهمین را نمی‌دهد. نهادهای نظارتی و امنیتی در کشور ما نسبت به افراد ایرانی که در این کشورها تردد دارند، این نکته را متذکر شده است، حضور در نشست‌های مربوط به این متهمین بعد از تشکیل این جلسه و رسیدگی به اتهامات کیفرخواست شعبه ۱۱ کیفری یک برای مسئولین کشورهای اروپایی، مسئولیت کیفری و امکان شکایت ملت ایران را علیه آن‌ها فراهم کرده است. مسئولین کشور آلمان، فرانسه و انگلستان نمی‌توانند به میزبانی از متهمان این کیفرخواست و پرونده رسیدگی در شعبه ۱۱ کیفری یک استان تهران بپردازند. چرا که برخلاف قوانین موضوعه آنها محسوب می‌شود. این امر و تاکید دادگاه برای کشف عدالت و اجرای آن و حقیقت بر لزوم اصل استرداد متهمان به جرایم تروریستی و اتهامات تروریستی امری است که به طور جدی از سوی این دادگاه با تمام امکانات قانونی در خصوص متهمان به ویژه در کشورهای برشمرده شده پیگیری خواهد شد.

وی افزود: مجددا بیان می‌شود براساس کنوانسیون‌های برشمرده شده مسئولانی که در آلمان، فرانسه و انگلیس میزبانی از متهمان پرونده را داشته باشند به صرف متهمین باید استرداد کنند. هر اقدامی غیر از استرداد و یا تسهیل در میزبانی از سوی مسئولین این کشورها برای متهمان این پرونده جرم و خلاف مقررات قانونی آن‌ها تلقی می‌شود لذا به مسئولان قضایی و اجرایی کشورهای آلمان و فرانسه و انگلیس و اتحادیه اروپا متذکر می‌شویم که امروز سازمان مجاهدین خلق و کادر مرکزی آن، مسعود رجوی و مریم قجر عضدانلو و ابریشمچی و بقیه متهمین به شرح آگاهی‌های درج شده، متهم به اقدامات تروریستی از جمله بمب‌گذاری هستند و تکلیف قانونی این کشورها استرداد است، لذا ایرانیان مقیم آلمان، فرانسه و حتی انگلیس و تبعه‌های این کشور بدانند میزبانی از این متهمان بر اساس کنوانسیون‌های مربوطه برای مسئولان آن‌ها مسئولیت کیفری و امکان شکایت و رسیدگی را برای ملت ایران و شکات این پرونده ایجاد کرده است.

قاضی گفت: بعد از برگزاری دادگاه متهمان، اصل استرداد تکلیف قانونی کشورهای اروپایی است و بعد از این براساس اصل استرداد، امکان میزبانی برای آنها وجود ندارد و این امر را دادگاه تا پایان پیگیری می‌کند.

حجت الاسلام مسعود مداح وکیل شکات پرونده گفت: در پی اقدامات تروریستی و ناجوانمردانه سازمان منافقین موسوم به سازمان مجاهدین خلق در جلسات گذشته موضوعاتی را پیرامون مصادیق هواپیماربایی سازمان منافقین طرح کردیم. من در ابتدا چند نکته پیرامون ماهیت جرم هواپیماربایی عرض می‌کنم. در تعریف جرم هواپیماربایی در حقوق بین‌الملل این طور آمده که عمل غیرقانونی و تصرف غیرقانونی افراد که همراه با تهدید و استفاده از زور و اجبار نسبت به مسافران و خدمه و خلبان باشد که با اهداف تروریستی صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: معمولا ارکان مادی جرم هواپیماربایی که حقوق‌دانان راجع به آن بحث کردند، این مصادیق است که اعلام می‌کنم؛ ورود غیرمجاز به هواپیما، تهدید خدمه و مسافرین، مانند اینکه اعلام کنند هواپیما بمب‌گذاری شده است و موضوعاتی از این قبیل، کنترل هواپیما و رساندن به مقصدی غیر از مقصد هواپیما، یا قطع ارتباط هواپیما با مرکز، تهدید به کشتن مسافرین، استفاده از سلاح، استفاده از مواد شیمیایی و همچنین اینکه این اقدام با چه انگیزه‌ای توسط چه گروه‌های تروریستی انجام می‌شود.

وکیل شکات پرونده گفت: غالبا اینطور هواپیماربایی یا با انگیزه اعلام وجود از سوی گروه‌های تروریستی است، برای اینکه خودشان را در مجامع بین‌المللی مطرح کرده و اعلام وجود کنند، یا بدین دلیل است که امنیت را به خطر بیندازند و ترس را در بین مردم نسبت به گروهک خودشان رواج دهند و یا به این عنوان است که خودشان را بخواهند نجات دهند و یکی از مصادیقی که سازمان منافقین اقدام به هواپیماربایی می‌کند ربایش یک فروند بوئینگ ۷۰۷ است که توسط شخص مسعود رجوی، متهم ردیف دوم پرونده که به همراه ابوالحسن بنی‌صدر و کلاهی، عامل انفجار دفتر حزب جمهوری، این هواپیما را ربایش می‌کنند و نهایتا در فرانسه فرود می‌آیند و گزارش این موضوع در صفحه ۶۵۲ کیفرخواست درج شده است.

وی افزود: چند نکته درباره این هواپیماربایی عرض می‌کنم، اولا این هواپیماربایی توسط بهزاد معزی انجام می‌شود که روزی شاه را از کشور فراری می‌دهد و روزی هم مسعود رجوی را فراری می‌دهد که همین امر نشان‌دهنده پیوند شاه با منافقین است. قبلا در این جلسه عرض کردم که مسعود رجوی یک ساواکی است و این حرف سند دارد. این نامه‌ای است که ارتشبد نصیری، رئیس وقت ساواک اعلام می‌کند از همکاری مسعود رجوی و عضویت او در ساواک که یک همکاری معمولی نبود به طوری‌که مسعود رجوی همه اعضای سازمان را به ساواک لو می‌دهد تا اینکه خودش بتواند ریاست این سازمان را برعهده بگیرد. در همین‌جا مشاهده می‌کنیم همان خلبانی که روزی شاه را از کشور فراری می‌دهد، همین خلبان گزینه‌ای برای فراری دادن مسعود رجوی و بنی‌صدر است. رجوی یک هواپیماربا، آدم‌ربا و گروگانگیر است که دولت‌های غربی علی‌الخصوص دولت فرانسه به یک آدم‌ربای گروگان‌گیر تروریست هواپیماربا پناه و امان دادند و در نشریه مجاهد شماره ۱۶۲ این موضوع آمده است.

قاضی گفت: سند ساواک درباره مسعود رجوی را بخوانید:

وکیل شکات بیان کرد: این سندی است که ارتشبد نصیری زیر آن را امضا کرده است. در این سند نوشته است مسعود رجوی فرزند حسین از محکومین سازمان نهضت آزادی است و در دادگاه تجدیدنظر نظامی به اعدام محکوم شده است. بعد از دستگیری در زمان تحقیقات کمال همکاری را انجام داده است و اطلاعاتی که در اختیار گذاشته در شناسایی شبکه مذکور موثر بوده و پس از خاتمه تحقیقات، همکاری صمیمانه‌ای با ماموران داشته است و لذا به نظر می‌رسد استحقاق ارفاق در مجازات را دارد؛ که همه اعضا به غیر از مسعود رجوی اعدام می‌شوند.

وی گفت: مسعود رجوی در دورانی که محکوم به حبس بود به فرانسه سفر می‌کند. سرهنگ بهزاد معزی که خلبان هواپیمای شاه بوده، هواپیمایی را ربایش و مسعود رجوی و بنی‌صدر را هم فراری داده است. افتخاری ملقب به فرمانده فتح‌الله که فرمانده اطلاعات و عملیات ویژه سازمان مجاهدین خلق بوده است در سال ۱۳۶۰ در نشریه مجاهد شماره ۱۶۲ صفحه ۳ این‌گونه عنوان کرده که فرماندهی ربایش هواپیما برای فراری دادن رجوی و بنی‌صدر با مسعود رجوی بوده است.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات