صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۷:۲۲  ، 
کد خبر : ۲۸۶۷۹۷

اخبار ویژه روزنامه‌های 13 بهمن ماه

روزنامه کیهان **

مخالفت 94/3 درصد مردم با اولویت خرید هواپیما

کمتر از 6 درصد مردم اولویت اقتصادی کشور را خرید هواپیما می‌دانند و بیش از 94 درصد مخالف چنین اولویتی هستند.

نتایج‌ نظرسنجی از مردم در برنامه پایش نشان داد فقط 5/72 درصد مردم اولویت تخصیص دلارهای آزاد شده را در خرید هواپیما می‌دانند. در این نظرسنجی 30 درصد تجهیز بیمارستان‌ها، 17/09 درصد تجهیز مدارس و 6/98 درصد گسترش راه‌آهن را اولویت مدنظر خود معرفی کرده‌اند و 40/21 درصد هم به سایر نیازها رأی داده‌اند.

فرشاد مومنی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در این برنامه تلویزیونی برخورد دولت را کوته‌نظرانه توصیف کرد و گفت: الان که دولت با عجله اقدام به خرید هواپیما کرده، هیچ برنامه‌ای ندیدیم که در آن اولویت‌سنجی علمی انجام شده و براساس آن خرید هواپیما نسبت به ایجاد شغل یا مثلا ارتقای بنیه تولیدی یا مهار بحران آب و از این قبیل اولویت دارد.

وی گفت: خطرناک‌‌تر این است که این بی‌احتیاطی را از طریق ایجاد تعهد ارزی برای کشور دنبال کرده باشیم. یعنی تخصیص‌های بدون برنامه در مورد ارز به صورت وام‌گیری و عدم توجه به اینکه وقتی می‌خواهیم اصل و فرع‌ آنها را برگردانیم باید به دلار برگردانیم و در شرایطی که درآمد نفتی رو به سراشیبی دارد خدا نکند دچار اضطرارهایی بشویم که آن وقت امتیازهایی بدهیم برای دلارهای این ماجرا.

مومنی افزود: بزرگ‌ترین ظلم این است که دولت مردم را تشویق به مصرف کند. بر احوال افرادی که به جای تلاش، بالندگی و تقویت تولید اقدام به تشویق برای بهره‌مند شدن کنند، باید گریست. این کشور با چنین اندیشه‌هایی، عاقبت خیری نخواهد داشت. بزرگ‌ترین ظلم این است که در شرایط فعلی، تشویق به مصرف را اولویت قرار بدهیم.

مومنی گفت: برخی از مقامات اقتصادی کشور تا به آنها می‌گویی اقتصاد باید سمت نرخ رشد هشت درصدی برود، اعلام می‌کنند که سالانه 200 میلیارد دلار به ما بدهید تا این کار را انجام بدهیم در حالی که الفبای بیماری هلندی و نفرین منابع به ما می‌گوید که تنگنای اصلی ما ارز و ریال نیست یک نظام تصمیم‌گیری ناکارآمد و یک ساختار نهادی و نظام پاداش‌دهی کژ کارکرد وجود دارد.

مومنی درباره شروع برنامه ششم توسعه گفت: با این طرز برنامه‌ریزی که ما داریم انجام می‌دهیم برای رسیدن به یک کشور توسعه یافته حالا حالاها باید بدویم.

مومنی تصریح کرد: ما خوشبختانه ذخیره دانایی موجودمان در اندازه‌ای است که بتوانیم یک برنامه راهگشا برای کشور بریزیم ولی ناهنجاری‌هایی در سازه‌های ذهنی، نظام قاعده‌گذاری و نظام توزیع منافع هست که باعث می‌شود تا آن چیزی که به عنوان برنامه هویت جمعی پیدا می‌کند به یک موجود بی‌یال و دم شبیه شود. هنوز چیزی به نام برنامه ششم عرضه نشده و فقط رجزخوانی در این زمینه زیاد شنیده‌ایم. این سند که به تصریح خود مسئولان دولتی برنامه توسعه نیست هرچه زودتر پس گرفته شده و در حد توان دولت یک برنامه توسعه به مجلس ارائه شود.

سورپرایز دولت روحانی برای نجات ایرباس!

دولت در حالی 11 میلیارد دلار برای نجات ایرباس فرانسه اختصاص داده که ایرباس A380 فقط می‌تواند در یک فرودگاه فرود آید.

سفارش 12 فروند هواپیمای پهن پیکر A380 از سوی ایران به شرکت هواپیمایی ایرباس فرانسه در حالی صورت گرفت که این شرکت هواپیمایی بعلت گزارش‌هایی که از نقص فنی این هواپیما منتشر شده و مصرف بسیار زیاد سوخت آن با کمبود سفارش این مدل هواپیما مواجه شده بطوری که تا نیمه سال 2015 هیچ سفارشی از این هواپیما نداشته است و در ماه‌های نیمه دوم سال تنها یک مدل از سه مدل آن فقط 3 فروند سفارش داشته است در صورتی که در سال گذشته میلادی ایرباس 1036 سفارش جدید برای ساخت انواع مدل‌های هواپیما داشت و از سال 2008 تاکنون تنها 179 فروند هواپیمای پهن پیکر A380 تحویل گردیده است.

به گزارش رجانیوز؛ این سفارش خرید موجب تعجب کارشناسان صنعت هوایی دنیا شده بطوری که بلومبرگ آن را سورپرایز ایران به فرانسه برای نجات این مدل هواپیمای ایرباس دانسته است که هزینه 2/5 میلیارد دلاری را برای ایران در شرایط سخت اقتصادی فعلی در بر خواهد داشت.

از سوی دیگر در سفارشات داده شده از سوی ایران هواپیمای پهن پیکر A350-1000 دیده می‌شود که ایران خواهان 16 فروند از آن است. این هواپیما برای رقابت با هواپیماهای بوئینگ 777 و بوئینگ 787 طراحی شده که کاربرد اصلی این هواپیما همانند ایرباس A380 جابجایی تعداد زیادی مسافر در مسافت‌های طولانی است.

با این وصف ایران 28 هواپیما برای مسافت‌های طولانی سفارش داده است. البته آنچه به عنوان مسافت‌های طولانی از مقصد ایران برای این دو مدل هواپیما قابل تصور است قاره آمریکا و استرالیا می‌باشد. این خرید هواپیماهای پهن پیکر از چند منظر قابل نقد است. اولین نقدی که می‌توان بر این قرارداد متصور بود این است که مبتنی بر کدام نیازسنجی این تعداد هواپیمای پهن‌پیکر که مأموریت قاره‌پیمایی دارند از سوی ایران سفارش داده شده است. سفارشی که این 28 فروند هواپیما 11 میلیارد دلار برای ما آب خورده است. تعداد واقعی مسافر فعلی به قاره‌های آمریکای شمالی و جنوبی و استرالیا از مقصد ایران نشان از فاصله جدی بین نیاز موجود و سفارش اعلام شده دارد. نقد دیگری که می‌توان بر این سفارش خرید داشت بر مقایسه قیمتی این دو مدل هواپیما با مأموریت مشابه است بطوری که اگر ایران بجای سفارش 12 فروند مدل هواپیمای A380، 28 فروند A350-1000 سفارش داده می‌شد، بیش از 900 میلیون دلار صرفه‌جویی در هزینه خرید می‌شد و این هزینه جدا از آماده‌سازی فرودگاه‌های کشور برای میزبانی A380 است که آن خود هزینه بسیار سرسام‌آوری را بر ما تحمیل خواهد کرد چرا که تنها فرودگاه امام خمینی تهران است که قابلیت نشست و برخاست این هواپیما را دارد.

نقد سومی که می‌توان به این اقدام دولت داشت در استراتژی دولت برای خرج کردن پولی است که با مشقت بسیار بدست آمده و می‌تواند در زیر ساخت صنایع دانش‌بنیان ما تحول‌آفرین باشد، است. دکتر علی خرم استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بین‌الملل در این خصوص در مصاحبه‌ای اظهار داشت: اکنون ایران در شرایطی است که می‌تواند برای اولین بار بعد از 37 سال به صورت آزادانه خرید کند و تکنولوژی مورد نیاز خود را از کشورهای مختلف وارد نماید و قراردادهای صنعتی ببندد، اما به نظر می‌رسد در کشور خیلی متوجه این موضوع نیستند و فکر می‌کنند یک مدت پول‌های ایران بلوکه شده بود و اکنون باید تا می‌توانند خرید کنند. در حالی که همه مسئولین باید به دقت مواظب عبور از این نقطه عطف باشند زیرا هر گونه برنامه‌ریزی برای آینده از همین نقطه آغاز می‌گردد.

صرف خرید هواپیما بدون انتقال تکنولوژی، روش خرید عربی محسوب می‌شود و کشورهای عربی نفتی این کار را می‌کنند و ما که صاحب فن و تکنولوژی هستیم باید فناوری کشورهای پیشرفته را وارد کشور کنیم.

نقد بعدی در خصوص وضعیت مالی‌ای خواهد بود که این قرارداد برای کشور ایجاد خواهد کرد. براساس 118 هواپیمایی که دولت برای خرید آن اعلام کرده است، کشور در بازه زمانی 4-5 ساله می‌بایست بیش از 25 میلیارد دلار هزینه کند که بخش عمده آن بنا به اعلام پرورش مدیرعامل شرکت هواپیمایی دولتی هما، از طریق فاینانس خواهد بود. تحلیل محمدرضا بیگلری که 9 ریاست کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق ایران و ایتالیا را عهده‌دار بود در گفتگو با نسیم در خصوص این خرید این است که دولت یازدهم کشور را با این وضع، بدهکار خارجی‌ها کرد. وی در این خصوص اظهار داشت: آنچه در اروپا مشاهده شد صرفاً نمایش بی‌هدفی بود که فقط دلارها را خرج کردیم و چیزی به دست نیاوردیم. با قراردادهای مذکوری که در اروپا بسته شد باید به فکر بازپرداخت آن باشید و کشور را با این وضع، بدهکار خارجی‌ها کردید. کشور امروز در شرایط بد رکودی به سر می‌برد و پرداخت منابع دلاری و موج خریدهای غیر ضروری با پول‌های آزاد شده در این شرایط به سود اقتصاد ایران نبوده و نیست.

با این وصف با توجه به وضعیت رکود شدید حاکم بر وضعیت اقتصاد کشور و وضعیت اسفناک صنایع، بورس و بازار؛ دولت با چه استدلالی به ولخرجی در سفر اروپایی خود روی آورده است و به جای بهره‌گیری از ظرفیت‌های معطل مانده داخلی و انجام اقدامات اساسی برای بهبود شاخص فضای کسب و کار کشور و کاهش ریسک اقتصادی؛ به اقدامات تزئینی و سیاسی کاری در فضای اقتصاد کشور می‌پردازد.

رشد بورس حبابی و دستوری است

یک کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: «افزایش شاخص بورس تا حدود 71 هزار واحد در روزهای گذشته حبابی است.»

محسن کدیور در گفت‌وگو با یک خبرگزاری حامی دولت درباره روند افزایشی شاخص بورس اظهار داشت: «شاخص بورس از نیمه دی ماه امسال تاکنون ظرف 16 روز کاری نزدیک به 16 درصد افزایش داشته است؛ یعنی روزی یک درصد.»

وی در مصاحبه با خبر آن‌لاین افزود: «نکته‌ای که وجود دارد، این است که طی این مدت بخش عمده این رشد هم به لحاظ عددی و هم به لحاظ روانی مرهون شرکت‌های خودرویی بوده است. یعنی شرکت‌های خودرویی بین 50 تا 70 درصد طی همین مدت قیمت‌هایشان رشد کرده است. این در حالی است که هنوز هیچ اتفاق بنیادی خاصی در هیچ صنعتی از جمله صنعت خودرو نیفتاده است؛ ضمن این که شرکت‌های خودرویی هم گزارش‌های 9 ماهه خود را که دادند، بسیار گزارش ضعیفی بوده است.» کدیور عنوان کرد: «خودرویی‌ها بعضاً نامه‌نگاری‌هایی با سازمان بورس داشتند که این نامه‌نگاری‌ها روی سایت کدال هم منتشر شد. آنها صراحتاً اعلام می‌کنند مشکل نقدینگی و سرمایه در گردش دارند و حتی برآوردهایی که از سه ماهه پایان امسال دارند، باز هم تداوم زیان است.»

وی متذکر شد: «براین اساس، عملاً به لحاظ بنیادی وضعیت این شرکت‌ها بسیار بد است، اما با وجود این وضعیت، واکنش بازار دقیقاً معکوس است. در واقع هر روز برای این شرکت‌ها صف‌های خرید تشکیل می‌شود و هیجان خرید به طور وحشتناکی در مورد این شرکت‌ها وجود دارد. این هیجان خرید به بقیه بازار نیز سرایت کرده و باعث شده که بقیه صنایع مانند سنگ‌آهن، پتروشیمی، دارو و... رشد کنند.

کدیور در ادامه اظهار داشت: «نکته‌ مهمی که در این جا وجود دارد، این است که متأسفانه این هیجان‌ها در بورس ما سابقه طولانی دارد و آخرین مورد به زمان انتخابات ریاست جمهوری سال 92 برمی‌گردد که به دلیل خوش‌بینی‌هایی که ایجاد شد، ظرف 6 ماه شاخص بورس 100 درصد رشد کرد، ولی بعد از این تاریخ، یعنی از سال 92 تا دی ماه امسال، شاخص نزدیک به 30 درصد افت کرد. این، یکی از عمیق‌ترین رکودهایی بود که ما داشتیم.»

وی افزود: «مطمئناً هر اتفاقی که در اقتصاد ما بیفتد و هر قرارداد و هر توافق‌نامه‌ای که امضا شود، بدون شک قیمت‌های فعلی در بورس حبابی است و بازار ما رکود عمیقی را مثل همان رکودی که پیش از این تجربه کرده بود، تجربه خواهد کرد.»

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: «نکته‌ای که وجود دارد، این است که هر چقدر این شاخص بیشتر بالا رود، آن رکود شدیدتر و عمیق‌تر خواهد بود.»

کدیور عنوان کرد: «متأسفانه عاملی که در بازار ما شروع کننده این هیجان بود، یک مقدار به دلیل توصیه‌های مدیران و مسئولان بورس طی روزهای گذشته به سهامداران حقوقی در خصوص عدم عرضه سهام بود. یعنی طی روزهای گذشته بعضاً با این وضعیت مواجه شدیم که به طرف عرضه سهام اجازه خودنمایی داده نشود و این باعث شد که عطش تقاضا بیشتر ایجاد شود.»

بازیچه‌های سازمان منافقین یک به یک برای تحریم انتخابات فعال می‌شوند

نامزد گروهک تروریستی منافقین برای دریافت جایزه نوبل، دومین چراغ تحریم انتخابات را روشن کرد. پیش از شیرین عبادی، ابوالحسن فراری دیگر بازیچه گروهک منافقین خواستار تحریم انتخابات شده بود.

عبادی که بنابر اذعان الهه هیکس از سوی کریم لاهیجی (حقوقدان) همکار سازمان منافقین نامزد دریافت نوبل صلح شد در مصاحبه با بی‌بی‌سی گفته است: انتخابات اسفند ماه را تحریم کنید و شرکت نکنید. وی می‌گوید: باتوجه به قلع و قمع بی‌سابقه داوطلبان انتخابات که این بار بیشتر از همیشه بود شرکت در انتخابات مفهوم و معنایی ندارد چون حداقل رقابت وجود ندارد.

وی همچنین به سایت سحام نیوز گفت: عدم شرکت در انتخابات و صندوق‌های خالی رأی مشروعیت را از حکومت می‌گیرد به ویژه در شرایط فعلی که سال انتخاب گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل است.

وی می‌افزاید: معتقدم نباید در تئاتر انتخابات شرکت کنم زیرا بر فرض محال اگر مجلس مردمی تشکیل شود یعنی نظارت استصوابی نباشد باز هم حکم حکومتی وجود دارد که نتیجه آن را در مجلس ششم با اکثریت اصولگرا دیدیم. مجلس ششم بهترین مجلس بعد از انقلاب بود اما با حکم حکومتی مانع کار آن شدند، با چنین ساختار و قانون اساسی‌ای، مجلس آینده هم معجزه نخواهد کرد.

عبادی گفت: حکومت به صف‌های طولانی مردم پای صندوق‌های رأی نیاز دارد و عدم شرکت در واقع مشروعیت را از آن می‌گیرد. شرکت در انتخابات در حقیقت کمک به این مقصود است که ایران گزارشگر ویژه نداشته باشد.

یادآور می‌شود عبادی پیش از انقلاب در خدمت رژیم سلطنتی پهلوی قرار داشت که انتخابات در آن تعطیل شده بود. او صراحتاً خواستار سرکوب مردم انقلابی با عنوان اراذل و اوباش شده بود.

*********************************

روزنامه خراسان**

اقتصاد نیوز مدعی شد :

اسحاق جهانگیری چندی پیش به منتقدان قراردادهای نفتی هشدار داده بود. وی در نخستین گام خود رستم قاسمی را که گفته می‌شود نقش مستقیمی در جلوگیری از اجرای قراردادهای جدید نفتی داشته و مسبب لغو کنفرانس لندن نیز شده است، از کار برکنار کرد تا حسن پلارک دیگر هم‌قطار او را که او هم یک چهره سپاهی است، به عنوان مشاور خود در عراق منصوب کند.

انتخاب نوشت :

آیت‌ا... جوادی آملی در دیدار وزیر ارتباطات با اشاره به پیروزی های هسته‌ای دولت گفت: ظریف محبوب و عزیز ما است و اگر توانست در برابر کشورهای قدرتمند ایستادگی کند به واسطه پشتیبانی و قدرت ملت ایران بود.

آخرین نیوز نوشت :

پرویز اسماعیلی با انتشار عکسی از "علی اکبر صالحی" در صفحه اینستاگرامش نوشت: دانشگاه آمریکایی بیروت به مناسبت 150 سال فعالیت، فارغ التحصیلان برجسته سالها و مقاطع مختلف خود را به عنوان "مفاخر دانشگاه" معرفی کرده است.

سایت امید نوشت :

اصلاح‌طلبان برای حضور کاندیداهای مجلس در لیست انتخاباتی اقدام به ارزیابی تخصصی کاندیداهای پیشنهادی این جریان کرده‌اند.تبعیت و وفاداری به منشور و راهبردهای شورای‌عالی اصلاحات و استمرار در حرکت اصلاح‌طلبانه خصوصا در شرایط سخت، حساس و سرنوشت‌ساز یکی از محورهای اصلی ارزیابی نامزدهاست.

*********************************

روزنامه ایران**

«بان کی مون» خواستار آشتی ایران و عربستان شد

دبیرکل سازمان ملل متحد در سخنانی، خواستار پایان تنش عربستان و ایران شد. به گزارش رویترز، «بان کی مون» که به عمان سفر کرده، گفت: «ایران و عربستان باید مصالحه کرده و برای حل بحران‌های موجود در خاورمیانه تلاش کنند.» دبیرکل سازمان ملل متحد افزود: «امیدوارم ایران و عربستان با وجود مشکلات و بی اعتمادی‌هایی که وجود دارد، در روابط خود و در برخورد با مسائل منطقه روی به واقعیت، مسئولیت‌پذیری و حل تنش‌ها بیاورند.»

ارزیابی مطهری از روند تجدید نظر در رد صلاحیت‌ها

نماینده تهران در مجلس گفت: «برخی تندروها انتقاد می‌کنند که رئیس‌جمهوری نباید در مقوله تأیید صلاحیت‌ها ورود کند، در حالی ‌که طبق قانون، رئیس جمهوری مسئول اجرای قانون اساسی است و این از وظایف قانونی و اختیارات آقای روحانی است که از حقوق مردم دفاع کند. بنابراین طبق قانون، انتقادات تندروها به عملکرد رئیس جمهوری وارد نیست.» علی مطهری در گفت‌وگو با «وقایع اتفاقیه» افزود: «شواهد نشان می‌دهد تا حدی سخت‌گیری‌های شورای نگهبان کمتر شده است ولی تا آخر هفته و اعلام نتایج نهایی این شورا نمی‌توانیم تحلیل درست و واقعی از نتایج تأیید صلاحیت‌ها داشته باشیم.» وی با بیان اینکه «موضوع تأیید صلاحیتم از سوی مراجع نزدیک به شورای نگهبان به من اعلام شده»، ادامه داد: «البته هنوز خبر رسمی در این‌ باره به من ابلاغ نشده است ولی بی‌تردید رایزنی‌های رئیس‌جمهوری و بزرگان در تأیید صلاحیت‌های بیشتر و بازگرداندن رد صلاحیت‌شدگان بی‌تأثیر نیست.»

تحویل قراردادهای جدید نفتی به مجلس

رئیس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی گفت: «متن مدل جدید قراردادهای نفتی به‌ دستور وزیر نفت در اختیار دیوان محاسبات و مرکز پژوهش‌های مجلس قرار گرفته است.» سید مهدی حسینی در گفت‌وگو با «تسنیم»، با اعلام اینکه «بر اعتقاد خود راسخ هستیم که در مدل جدید قرارداد نفتی، منافع ملی حفظ شده است»، افزود: «برخی معتقدند که این قرارداد بازگشتی است به قراردادهای پیش از ملی شدن صنعت نفت، این در حالی است که قراردادهای مورد نظر امتیازی بود اما مدل جدید قراردادها، پیمانکاری است که تأمین منابع مالی هم با آن صورت می‌گیرد. در 20 سال گذشته که قراردادهای نفتی در قالب بیع متقابل اجرا می‌شد، آیا شرکت ملی نفت واگذار شد؟!»

تکذیب یک خبرسازی انتخاباتی علیه فائزه هاشمی

ادعای بررسی سفر فائزه هاشمی به امریکا در جلسه دیروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تکذیب شد. به دنبال چند روز خبرسازی برخی رسانه‌ها علیه مسافرت به خارج کشور فائزه هاشمی و مرتبط دانستن آن با انتخابات اسفندماه، محمدصالح جوکار، از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌وگویی از بررسی موضوع در جلسه دیروز این کمیسیون خبر داد، اما محمدرضا محسنی ثانی دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی، پس از پایان جلسه دیروز عصر این کمیسیون به «ایران» گفت: «چنین موضوعی در جلسه مطرح نشد.» به گفته نماینده سبزوار در مجلس، این موضوعات اساساً ارتباطی با کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ندارد. محسنی افزود: «در جلسه تنها مواد ارجاعی طرح تقویت بسیج در جلسه کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت.»

اظهارات امام جمعه اصفهان درمورد تأیید صلاحیت

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان گفت: «برخی افراد به عقیده شورای نگهبان عدم احراز صلاحیت شده‌اند، این سخن به آن معنی است که فرد باید صلاحیت خود را ثابت کند و به مسئولان و ناظران شورای نگهبان التزام خود به ولایت فقیه و اسلام را ثابت کند.» به گزارش «انتخاب»، آیت‌الله سید یوسف طباطبایی‌نژاد در مراسم گرامیداشت آغاز دهه فجر شهرستان شهرضا در عین حال افزود: «برداشت‌های سطحی و غیر قابل فهم از قانون به ارکان کشور و نظام لطمه می‌زند، برخی افراد به دنبال محدود کردن اختیارات شورای نگهبان با سوء استفاده از الفاظ قانونی هستند.»

*********************************

روزنامه وطن امروز **

اروپا ۱۰ هزار کودک آواره سوری را بلعیده است

گروه بین‌الملل: براساس گزارش آژانس جنایی اتحادیه اروپا، ۱۰ هزار کودک آواره سوری بعد از ورود به نقاط مختلف خاک اروپا ناپدید شده‌اند که این احتمال می‌رود گروه‌های تندروی اروپا به منظور سوء‌استفاده جنسی و بردگی این کودکان را ربوده باشند. برایان دونالد، رئیس سازمان پلیس اروپا به نشریه آبزرور گفته است، تنها در ایتالیا حدود 5 هزار کودک بعد از ثبت‌نام توسط دولت و هزار کودک دیگر در سوئد ناپدید شده‌اند. وی همچنین هشدار داده است سازمان‌های جنایی «پان‌اروپایی» اکنون آوارگان را هدف قرار داده‌اند. برخی منابع از ورود ۲۷۰ هزار کودک آواره عمدتا از سوریه، به خاک اروپا خبر می‌دهند که خانواده به همراه نداشته‌اند. انتشار این خبرهای دردناک در حالی است که به نظر می‌رسد ربودن کودکان آواره آن هم پس از ثبت‌نام توسط دولت‌های اروپایی نمی‌تواند بدون اطلاع نهادهای امنیتی و اطلاعاتی اروپایی صورت گرفته باشد.

درگیری‌های روسیه و اوکراین به خاورمیانه کشیده می‌شود

وزارت دفاع اوکراین درخواست رئیس‌جمهوری این کشور برای اعزام نیرو به سوریه جهت مقابله با داعش را بررسی می‌کند. روزنامه ایندیپندنت در این باره نوشت: حمایت احتمالی ارتش اوکراین از ائتلاف تحت امر آمریکا علیه داعش در خاورمیانه در جریان سفر اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا به اوکراین بررسی می‌شود. این روزنامه در ادامه به نقل از یک منبع آگاه در دولت اوکراین نوشت: کی‌یف در حال بررسی طیفی از گزینه‌ها در حمایت از ائتلاف ضدداعش در سوریه است که از آن جمله می‌توان به اعزام نیرو به سوریه اشاره کرد. این مساله می‌تواند به مخالفت‌هایی از سوی دولت روسیه بینجامد. به عقیده برخی کارشناسان این امر ممکن است نیروهای اوکراینی را در مقابل نیروهای روس در سوریه قرار دهد.

تل‌آویو حامی تشکیل کشور کردستان

وزیر دادگستری رژیم صهیونیستی خواستار تشکیل کشور مستقل کردستان و افزایش همکاری میان اسرائیل و کردها شد. آیلت شاکد که در کنفرانس امنیتی موسسه امنیت ملی در تل‌آویو سخنرانی می‌کرد، سه‌شنبه گفت: «ما خواستار تشکیل کشور کردستان هستیم؛ کشوری که ایران را از ترکیه جدا کند و رویکردهای دوستانه‌ای در قبال اسرائیل داشته باشد.» وی با بیان اینکه «کُردها شریک و یار اسرائیلی‌ها هستند»، مدعی شد، منافع مشترک رژیم صهیونیستی و کردها، مقابله با افزایش گروه‌های جهادی در منطقه است. براساس این گزارش، رژیم صهیونیستی و کردستان عراق روابط دیپلماتیک رسمی با یکدیگر ندارند اما برخی گزارش‌ها حکایت از آن دارد که همکاری سیاسی، نظامی و تجاری میان آنها وجود دارد.

***************************************

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات