بین الملل >>  آمریکاواروپا >> اخبار ویژه
تاریخ انتشار : ۱۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۴  ، 
کد خبر : ۲۸۸۷۳۴

شانتاژهای تکراری غرب بر سر بازدارندگی متعارف ایران

موشک های بالستیک آزمایش شده از سوی جمهوری اسلامی ایران، با هدف حمل کلاهک سلاح های هسته ای طراحی نشده است. از این رو ادعای مقامات آمریکایی و سه کشور اروپایی مبنی بر نقض قطعنامه 2231 در این خصوص کاملا بیهوده محسوب می شود. نکته دیگر اینکه لحن قطعنامه 2231 در این خصوص اساسا الزام آور نیست. این موضوعی است که نشریه فارین پالیسی نیز در تحلیل اخیر خود نسبت به آن اشاره کرد
پایگاه بصیرت / گروه بین الملل/حسین یاری
اخیرا سه عضو غربی دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد، یعنی ایالات متحده آمریکا، فرانسه و انگلیس به همراه کشور آلمان نگرانی خود را نسبت به آزمایش های موشکی اخیر جمهوری اسلامی ایران اعلام کردند و این اقدام را نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد دانستند. این کشورها از شورای امنیت و دبیر کل خواسته اند تا ضمن بررسی اقدام اخیر ایران، واکنش مناسبی نسبت به آن اتخاد شود. در این خصوص لازم است نکاتی را مدنظر قرار دهیم:
1- آزمایش موشکی ایران، نقض برجام محسوب نمی شود. همان گونه که بارها مورد تاکید قرار گرفته است، میان قطعنامه 2231 و برجام تفاوت وجود دارد. از آن جایی که فعالیت های موشکی جمهوری اسلامی ایران در برجام گنجانده نشده است، از این رو آزمایش های موشکی کشورمان اساسا در حیطه برجام نبوده و لذا نقض برجام نیز محسوب نمی شود. 
این موضوع از سوی مقامات آمریکایی نیز مورد تاکید قرار گرفته است. دو روز قبل جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید، اعلام کرد که آزمایش موشکی ایران نقض توافق هسته‌ای این کشور نیست. این مقام آمریکایی علی‌رغم این مدعی شد ایران قطعنامه شماره 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض کرده است.
2- از آنجایی که آژانس بین المللی انرژی اتمی صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران را تاکید کرده و در حوزه مربوط به مطالعات ادعایی بر عدم تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای تاکید ویژه نموده است، از این رو اساسا نگرانی های تبعی مربوط به این موضوع نیز منتفی می باشد. به عبارت بهتر، زمانی که موجودیت سلاح هسته ای در کشورمان به طور کامل منتفی بوده و نهادهای بین المللی نیز نسبت به این موضوع واقف بوده و می باشند، طرح نگرانی های تبعی در این خصوص از جمله ادعای آن ها مبنی بر تجهیز ایران به موشک هایی که قادر به حمل کلاهک هسته ای می باشند، اساسا سالبه به انتفاء موضوع است.
3- مطابق قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد،"از ایران درخواست می‌شود هیچ‌گونه فعالیتی در ارتباط با موشک‌های بالیستیکی که برای داشتن توانایی حمل سلاح‌های هسته‌ای طراحی شده‌اند، انجام ندهد."
این در حالیست که موشک های بالستیک آزمایش شده  از سوی جمهوری اسلامی ایران، با هدف حمل کلاهک سلاح های هسته ای طراحی نشده است. از این رو ادعای مقامات آمریکایی و سه کشور اروپایی مبنی بر نقض قطعنامه 2231 در این خصوص  کاملا بیهوده محسوب می شود. نکته دیگر اینکه لحن قطعنامه 2231 در این خصوص اساسا الزام آور نیست. این موضوعی است که نشریه فارین پالیسی نیز در تحلیل اخیر خود نسبت به آن اشاره کرد.

نشریه فارین پالیسی در این خصوص تاکید کرده است که در واقع آنچه در قطعنامه جدید (2231) آمده نه از لحاظ حقوقی الزام‌آور محسوب می‌شوند و نه به اندازه قطعنامه‌های قبلی فعالیت‌های ایران را محدود می‌کنند.
در نهایت اینکه توان موشکی جمهوری اسلامی ایران خط قرمزی محسوب می شود که نه معامله پذیر محسوب شده و نه می توان آن را محدود نمود. شرایط منطقه ای، تهدیدات بین المللی و از همه مهم تر، تهدیداتی که از سوی ایالات متحده آمریکا و دیگر دشمنان قسم خورده نظام جمهوری اسلامی ایران وجود دارد جای کمترین مصالحه ای را در این خصوص باقی نگذاشته است. از این رو شانتاژ اخیر غرب بر سر آزمایش های موشکی جمهوری اسلامی ایران هم به لحاظ حقوقی و منطقی و هم به لحاظ مطابقت با واقعیات جاری در منطقه و جهان کاملا باطل است./ 

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات