صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۵  ، 
کد خبر : ۲۸۸۸۲۳

نشریه اخبار و تحلیل‌ها 17 فروردین 1395 شماره 4318

امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) اگر در مقابل آمریکا کوتاه بیاییم، دشمن گام به گام جلو می‌آید و کار به جایی می‌رسد که جمهوری اسلامی ایران از محتوا تهی می‌شود و تنها صورت ظاهری آن محفوظ خواهد ماند. (95/1/1)
نشریه اخبار و تحلیل‌ها word
نشریه اخبار و تحلیل‌ها pdf

▼ حرف روز
بی‌اعتمادی به برجام!

پس از برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، «دانشگاه مریلند» و «مؤسسه ایران‌پل» نظرسنجی‌ای را انجام داده و در آن نظر مردم ایران را نسبت به توافق هسته‌ای، شخصیت‌های سیاسی، فعالیت‌های منطقه‌ای ایران، وضعیت مجلس و آزادی‌های مدنی و... بررسی کرده‌اند. این نظرسنجی که به صورت تلفنی و با شرکت هزاروپنج ایرانی انجام شده، نتایج جالب و قابل توجهی داشته است. برای نمونه، در این مطالعه 64 درصد پاسخ‌دهندگان درباره آزادی‌های مدنی گفته‌اند ایرانی‌ها از «میزان مناسبی از آزادی» برخوردارند. درباره نقش منطقه‌ای ایران و مبارزه با گروه‌های تروریستی، مانند داعش هم 67 درصد شرکت‌کنندگان معتقد بوده‌اند که ایران باید نقش بیشتری در منطقه‌ ایفا کند.
اما یکی از محورهای مهم این نظرسنجی که بیشتر مورد توجه رسانه‌های غربی قرار گرفته، موضوع توافق هسته‌ای بوده است که نتایج آن نشان می‌دهد اجرایی شدن برجام نه‌تنها از حجم بی‌اعتمادی ایرانی‌ها به آمریکا نکاسته، بلکه موجب افزایش بدبینی مردم ایران به آمریکا نیز شده است. در این نظرسنجی تنها 29 درصد افراد گفته‌اند اطمینان دارند که واشنگتن تعهدات خود در برجام را اجرا می‌کند، این در حالی است که 66 درصد مردم ایران مطمئن نیستند آمریکا تعهدات خود را اجرایی کند و کسانی که در نظرسنجی‌های قبلی به شدت حامی توافق هسته‌ای بودند نیز از 45 درصد به 27 درصد کاهش پیدا کرده‌اند. جالب اینجاست که برخی رسانه‌های غربی و شبکه‌های فارسی‌زبان، از جمله صدای آمریکا (VOA) با اشاره کلی به نتایج این نظرسنجی این‌گونه القا کردند که بیشتر مردم ایران از نتایج توافق هسته‌ای ابراز رضایت کرده‌اند!  
به نظر می‌رسد، خود آمریکایی‌ها که بهتر از هرکسی به صداقت نداشتن خود واقف هستند و از بی‌اعتمادی ملت ایران نسبت به خود آگاهی دارند، درصددند با عملیات روانی و القای اخبار نادرست چهره موجه و قابل اعتمادی از خود به نمایش بگذارند؛ چراکه قریب به سه ماهی که از اجرایی شدن برجام می‌گذرد، نشان‌دهنده عدم اراده جدی طرف مقابل، به ویژه آمریکایی‌ها برای عمل به تعهدات‌شان در قبال جمهوری اسلامی ایران است، در حالی که کشورمان به تعهدات خود در توافق هسته‌ای عمل کرده است.

▼ گزارش روز
توئیتی که بوی نفوذ می‌دهد!

«دنیای فردا دنیای گفتمان‌هاست، نه دنیای موشک‌ها»؛ این متن توئیتی است که روز چهارم فروردین ماه در اوج فشارهای آمریکا و غرب به بهانه آزمایش موشکی بر ایران در توئیتر رسمی هاشمی‌رفسنجانی نقش بست. این توئیت که مشخصاً برنامه موشکی جمهوری اسلامی ایران را زیر سؤال می‌برد، بازتاب‌های رسانه‌ای زیادی داشت و انتظار افکار عمومی و علاقمندان انقلاب اسلامی برای توضیح و پاسخ‌گویی در این زمینه پس از یک هفته به نتیجه نرسید و هیچ واکنشی اعم از تکذیبیه یا اصلاح از جانب رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام یا دفتر وی صادر نشد، تا اینکه رهبر معظم انقلاب روز یازدهم فروردین در دیدار مداحان و ذاکران اهل‌بیت(ع) نسبت به آن واکنش نشان دادند و فرمودند: «اگر این حرف از روی ناآگاهی گفته شده باشد، یک مسئله است، اما اگر از روی آگاهی باشد خیانت است.»
پس از سخنان صریح امام خامنه‌ای، توئیتر هاشمی‌رفسنجانی اعلام کرد: پست مورد اشاره تقطیع شده و این‌گونه آن را اصلاح و اعلام کرد که متن اصلی این بوده است: «دنیای فردا دنیای گفتمان‌هایی نظیر انقلاب اسلامی است، نه موشک‌های قاره‌پیما و بمب هسته‌ای...» و باز هم از اظهارنظر صریح و رسمی خبری نبود.
اما دیروز و پس از گذشت حدود دو هفته از این موضوع، هاشمی‌رفسنجانی در یک دیدار نوروزی به این توئیت واکنش نشان داد که حکایت از این داشت، عده‌ای در دفتر و رسانه‌ها و شبکه‌های شخصی وی که حساب‌های کاربری آن به نام «هاشمی‌رفسنجانی» است، اقدام به تقطیع جملات چندین سال قبل وی کرده‌اند. در این صورت، اینکه هدف عاملان این اقدام چه بوده است، به مدیریت شخص وی و دفترش نسبت به آنچه به نام «هاشمی‌رفسنجانی» منتشر می‌شود، برمی‌گردد و باید در این‌باره پیگیری و پاسخ داده شود؛ اما این نگرانی وجود دارد که ممکن است این اتفاق نتیجه نفوذ کسانی باشد که در بزنگاه‌ها دنبال عملی کردن اهداف خود هستند.

▼ خبر ویژه
پارلمان در سایه!

سعید حجاریان از نظریه‌پردازان جریان اصلاح‌طلب در اواخر سال گذشته بحث تشکیل پارلمان در سایه را در گفت‌وگو با روزنامه دولتی «ایران» مطرح کرد. جدای از اینکه این پروژه تا چه اندازه ظرفیت تحقق دارد یا اینکه چه موافقان و مخالفانی، به ویژه در میان بازیگران اصلاح‌طلب و اعتدالیون خواهد داشت، نمی‌توان از اهداف پشت پرده افکار حجاریان در مقام یکی از نظریه‌پردازان جریان اصلاحات غافل شد. ناامیدی اصلاح‌طلبان از امکان تشکیل فراکسیون قوی اصلاح‌طلبی، عدم ورزیدگی کافی نیروهای راه‌یافته به مجلس، ایجاد محدودیت برای عارف در جریان اصلاح‌طلبی (چراکه برخی اصلاح‌طلبان پشت پرده همچنان نگران قدرت گرفتن عارف به منزله نماد اصلاح‌طلبی هستند) و تشدید تفرقه در میان بدنه اصولگرایی از اهداف تشکیل پارلمان در سایه است؛ اما مهم‌ترین هدف راهبردی «پارلمان در سایه» ریل‌گذاری برای مجلس در راستای همسویی با بازیگران افراطی اصلاح‌طلب و زمینه‌سازی برای اهدافی، چون فراکسیون‌های مجلس، اجرایی شدن برجام‌های 2، 3، 4 و... و اهداف ناتمام مجلس ششم و دست آخر اجرایی شدن تصمیمات بایگانی‌شده اتاق فکرهای فتنه‌های 78 و 88 است.
 
▼ اخبار
1- احتکار 150 تن زعفران در خانه‌ دلالان!
علی حسینی، عضو شورای ملی زعفران اعلام کرد: در سال گذشته حدود 300 تن زعفران تولید شد و با وجود اینکه هنوز آمار دقیقی از صادرات این محصول از سوی گمرک منتشر نشده است، با توجه به آمار تجارت زعفران در ماه‌های پایانی پارسال، حدود 150 تن از این محصول صادر شده است که این مسئله نشان می‌دهد، هنوز نیمی از زعفران تولیدی سال 1394 در خانه‌های دلالان و سودجویان به امید آنکه بتوانند آن را با قیمت بالاتر و سود بیشتر بفروشند، احتکار شده است. وی افزود: در سال گذشته قیمت زعفران از حدود کیلویی چهار میلیون تا شش میلیون تومان در نوسان بود و اگر قیمت میانگین پنج میلیون تومانی را برای هر کیلوگرم زعفران باقی‌مانده از سال گذشته در نظر بگیریم، حدود 750 میلیارد تومان زعفران هنوز در خانه‌ها و انبارهای دلالان و سودجویان باقی مانده است.
2- مستندات ممنوع‌التصویری رئیس دولت اصلاحات را اعلام کرده‌ام
آیت‌الله آملی‌لاریجانی، رئيس قوه قضائيه گفت: عده‌اي با ادعاي آزادي بيان، راهبردهاي مهم امنيتي کشور را زير سؤال مي‌برند و در راه تضعيف و تخريب توانمندي‌‌هاي امنيتي نظام گام برمي‌دارند؛ البته گويا مرسوم شده است که به بهانه آزادي بيان بسياري از توانمندي‌ها و دستاوردهاي عرصه‌ها و ارکان مختلف نظام را زير سؤال ببرند و از جمله در اين ميان قوه قضائيه را نيز تخريب و تضعيف کنند. آملي‌لاريجاني افزود: دادستان تهران بنابر اختيارات و مستندات قانوني فردي را ممنوع‌التصوير کرده است و سخنگوي قوه قضائيه نيز بارها اين موضوع را مستنداً تبيين و تشريح کرده است؛ بنده نيز در پاسخ به دبير شوراي عالي امنيت ملي، مستندات اين موضوع را اعلام کرده‌ام، با وجود اين برخي‌ها اعلام کرده‌اند اين ممنوع‌التصويري درست نيست و هيچ مستند قانوني ندارد.
3- 400 کودک فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی
باشگاه «الاسیر» ویژه امور اسرای فلسطینی اعلام کرد: مقامات رژیم صهیونیستی بیش از 400 کودک کم سن‌وسال را در زندان‌های خود محبوس کرده‌اند. بر اساس گزارش وبگاه «دنیا‌ الوطن»، باشگاه الاسیر در ادامه بیانیه خود اعلام کرد: کودکان اسیر 12 تا 17 ساله‌اند و کوچک‌ترین آنها «دیما الواوی» (12 ساله) از الخلیل است. باشگاه الاسیر افزود: در زندان‌های اسرائیلی از بارزترین روش‌های شکنجه در حق کودکان، مانند شلیک گلوله جنگی به طرف آنها به صورت عمدی و مستقیم، ندادن آب و غذا به آنها، ضرب و شتم شدید، فحاشی و توهین به کودکان و نیز گرفتن اعتراف از آنها تحت فشار و تهدید استفاده می‌شود. در پایان این بیانیه از مؤسسات حقوقی بین‌المللی و در رأس آنها «یونیسف» درخواست شده است بیشترین حمایت را از کودکان فلسطینی داشته باشند.
4- یادداشت گستاخانه سفیر امارات علیه ایران
سفیر امارات متحده عربی در آمریکا با انتشار یادداشتی در «وال استریت ژورنال» ضمن متهم کردن ایران به اقدامات خصمانه در منطقه، برخورد قاطع با ایران را خواستار شد. «یوسف العطیبه» با توهین به جمهوری اسلامی ایران، می‌گوید: «متأسفانه در ورای همه گفت‌وگوها درباره تغییر ایران، همان ایرانی که برای مدت‌های طولانی می‌شناختیم؛ ایران متخاصم، توسعه‌طلب و پرخاشگر هنوز زنده و به خطرناکی همیشه است. از زمان توافق هسته‌ای، ایران فقط خودنمایی و اقدامات تحریک‌آمیزش را تشدید کرده است. افزون بر آزمایشات موشکی و شلیک راکت در نزدیکی ناو آمریکایی و دستگیری ملوان‌های آمریکایی و مذاکره برای خرید سلاح از روسیه، در یمن نیز مداخلات مخرب ایران افزایش یافته است!!!»

▼ اخبار کوتاه
پایگاه الاخباریه عربستان ادعا کرده است، باشگاه‌های ایرانی به AFC اعلام کرده‌اند موافق بازی در عمان نیستند. از همین‌رو قرار است کنفدراسیون فوتبال آسیا تا چند روز آینده، کشور جدیدی را به ایرانی‌ها اعلام کند. پس از اینکه سعودی‌ها پیشنهاد باشگاه‌های ایرانی برای بازی در کشورهای افغانستان، تاجیکستان و استرالیا را نپذیرفتند، منابع سعودی اعلام کرده‌اند، AFC دو کشور جدید را به ایرانی‌ها پیشنهاد خواهد داد که اگر این دو کشور هم مورد قبول واقع نشود، تیم‌های ایرانی از لیگ قهرمانان آسیا کنار گذاشته خواهند شد.
مذاکره‌کنندگان ترکیه‌ای و اسرائیلی روز پنجشنبه در یکی از کشورهای اروپایی بار دیگر با یکدیگر دیدار خواهند کرد تا دور دیگری از مذاکرات برای رسیدن به توافق را پیش ببرند. چندی پیش رسانه‌های رژیم صهیونیستی اعلام کردند، ترکیه و اسرائیل دیدارهایی در سوئیس درباره منافع مشترک دو طرف که مهم‌ترین آنها مسئله گاز است، داشته‌اند. بر اساس این گزارش، دو طرف در این نشست مسئله برداشتن محاصره غزه و دور شدن حماس از ترکیه را بررسی کرده‌اند.
ایندیپندنت نوشت: نشریه فکاهی «شارلی ابدو» بار دیگر در شماره جدید خود به دین اسلام و مسلمانان حمله کرد. شارلی ابدو با اشاره به حملات تروریستی بروکسل، این تهاجم را تنها گوشه‌ای از کوه یخ اسلام افراطی و مسلمانان خواند. نویسنده مقاله این نشریه هتاک با متهم کردن جامعه اسلامی اروپا به همنوایی با تفکرات داعش، نوشته است: از نظر فلسفی دیگر جایی برای تحمل برقع و حجاب در اروپا باقی نمانده است.
حجت‌الاسلام موسی قربانی، معاون قضایی دیوان عدالت اداری، درباره مبانی قانونی ابطال آرای «مینو خالقی» منتخب سوم مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی از سوی شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان بر اساس قانون، نظارت تام و استصوابی دارد. با توجه به اینکه این اتفاق برای نخستین‌بار است که روی داده و در کلیه مراحل قانون نیز اصلاحیه وجود دارد، اين اقدام شورای نگهبان طبق قانون انجام شده است.
روزنامه «الریاض» عربستان اعلام کرد: شورای هواپیمایی عربستان در تصمیمی پرواز هواپیماهای شرکت ماهان به عربستان یا عبور از حریم هوایی این کشور را ممنوع اعلام کرده است. بنا به ادعای روزنامه الریاض، این تصمیم در پی حساسیت در زمینه سلامت و ایمنی مسافران گرفته شده است.


نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات