نشریه اخبار و تحلیلها wordنشریه اخبار و تحلیلها pdf▼ حرف روز
انقلابیگری یا ناسزاگویی؟انقلابیگری از جمله موضوعاتی است که عدهای به طرق مختلف سعی میکنند از آن اعتبارزدایی کنند؛ زمانی آن را به مغایرت با عقلانیت متهم میکنند، زمانی آن را معادل خشونت قلمداد میکنند و زمانی دیگر انقلابیون را به ناسزاگویی متهم میکنند. حال سؤال این است که اساساً انقلابیگری چه نسبتی با خشونت و عقلانیت دارد؟
اما نکته مهمتر در این ارتباط این است که چرا برخی اینقدر نسبت به طرح موضوع انقلابیگری واکنش نشان میدهند؟ مگر انقلابیگری موضوع جدید و عجیبی است که برخی اینگونه از آن میترسند و واکنش منفی به آن نشان میدهند؟ انقلابیگری یکی از مؤلفهها و دالهایی است که در چارچوب گفتمان انقلاب اسلامی همواره بر آن تأکید شده است. با وجود این، پس چرا هنوز برخی از انقلابیگری و طرح آن در جامعه هراسناک هستند؟ چه عواملی سبب این هراسناکی شده است؟
در این زمینه توجه به چند نکته ضروری است:
1ـ انقلابیگری و عقلانیت مغایرت و تضادی با هم ندارند؛ یک انسان انقلابی همواره میکوشد تا کارها را در نهایت عقلانیت و دقت انجام دهد. البته مسلم است که عقلانیت انقلابی با عقلانیت سکولار و عرفی تفاوتهای اساسی دارد.
2ـ انقلابیگری با خشونت و ناسزاگویی هیچ نسبتی ندارد و چنانچه کسی یا گروهی بخواهد به اسم انقلابیگری دست به اِعمال خشونت یا ناسزاگویی به کسی یا گروهی یا جریانی بزند، باید بداند که این قبیل کارها در منطق انقلابیگری جایی ندارد و مردود است. در واقع، انقلابیگری آمیخته به نگاه انسانی و اسلامی به جهان، انسان، جامعه و... است و مسلم است اقداماتی از قبیل خشونت و ناسزا در انقلابیگری تعریف نشده است.
3ـ حمله برخی جریانها به انقلابیگری، در اساس حمله به کنشهای انقلابی و افراد انقلابی به منزله عاملان انقلابیگری است و نتیجه طبیعی این قبیل حملهها، تضعیف ماندگاری انقلاب و نظام اسلامی است. به عبارتی، جریانی که درصدد انقلابزدایی از کشور است، حمله به انقلابیگری را سرلوحه خود قرار داده و میکوشد به طرق مختلف از آن اعتبارزدایی کند. در واقع، حمله به انقلابیگری، اسم رمزی برای انقلابزدایی است.
▼ گزارش روز
حقیقت عریان«استفاده از عناصر داخل ایران به منظور تغییر صلحآمیز در تهران»؛ این عبارت نه بخشی از سرمقاله روزنامه کیهان است، نه سرخط تحلیلی در خبرگزاری فارس است، نه بخشی از سخنان خطیب جمعه تهران و نه دستنوشتهای است در دست دانشجویان حامی گفتمان انقلابی؛ بلکه واژه به واژه آن را وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا بر زبان آورده است! جملهای که اگر حامیان گفتمان مقاومت آن را نسبت به برنامههای آمریکا برای براندازی مطرح میکردند، بیتردید به منزله توهم توطئه، دشمنتراشی، مخالفت با تعامل و گفتوگو، سنگاندازی در مسیر صلح و اجرای سیاست درهای باز دولت، کاسبی تحریم و هزار و یک اتهام مشابه دیگر از این دست مورد هجمه قرار میگرفت! اما حالا با روی کار آمدن ترامپ و همحزبیهایش که از بیان عریان سیاستهای آمریکا در قبال کشورمان ابایی ندارند، بیش از پیش چهره هیولایی آمریکا که در پس لبخند دولت اوباما پنهان شده بود یا به تعبیر دقیق رهبر معظم انقلاب دست چدنی که در زیر دستکش مخملین مخفی بود، آشکار شده است؛ چنانکه پس از تیلرسون، سناتور مککین نیز اعلام کرده است: تغییر نظام در ایران حیاتی است. او در این باره مدعی میشود: پیام من این است که تغییر در سراسر جهان رخ میدهد و حالا زمان آن رسیده است که مردم ایران جامعهای آزاد و باز و یک دموکراسی عملی داشته باشند و یکی از قدیمیترین تمدنهای جهان وارد قرن 21 شود!
دشمنی ایالات متحده آمریکا با مردم ایران برای ملت ما موضوع تازهای نیست، ملتی که هرگاه لازم بوده به صحنه آمده است و دشمن را به عقب رانده و امید سران کاخ سفید را به یأس بدل کرده است؛ اما آنچه در این میان مهم است و جای سؤال دارد، این است که آیا جریان سیاسی خاص و برخی از مسئولان که به لبخند آمریکا دلخوش کرده بودند، با این عبارات صریح مقامات آمریکایی و بالاتر از آن تجربه برجام که به بهایی گزاف به دست آمده، همچنان نگاه به خارج مرزها و رابطه با آمریکا را دنبال خواهند کرد؟!
▼ اخبار ویژه
تکذیب درگیری در مرزهای غربی کشورفرمانده نیروی زمینی سپاه با تشریح عملیات ضد تروریستی منطقه قصرقند، تأکید کرد: بر وضعیت منطقه اشراف اطلاعاتی و عملیاتی کامل داریم و اجازه عرضاندام به تروریستها را نمیدهیم. سردار محمد پاکپور گفت: یک تیم تروریستی تحت حمایت سازمان جاسوسی آلسعود پنجشنبه گذشته قصد رخنه به عمق جغرافیای کشور برای ایجاد ناامنی و اقدامات تروریستی را داشت که با دریافت اطلاعات و انجام عملیات شناسایی و اقدام به موقع رزمندگان قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در ارتفاعات منطقه قصرقند سیستانوبلوچستان زمینگیر شدند. وی همچنین با تکذیب اخبار منتشر شده مبنی بر درگیری نیروهای امنیتی با تروریستها در مرزهای غربی کشور، از جمله در گیلانغرب و سرپلذهاب گفت: تا این لحظه هرگونه درگیری در این منطقه تکذیب میشود.
عائله بزرگ دولتآمار کارمندان دولت در ابتدای سال ۱۳۹۵ حدود دو میلیون و ۳۴۱ هزار و ۷۲۶ نفر و هزینه هر کارمند دولتی حدود 5/2 میلیون تومان در ماه بود. در قانون برنامه چهارم تأکید شده بود باید ۱۰ درصد از حجم نیروهای دولت کاسته شده و پنج درصد استخدام انجام شود. گفتنی است، بر اساس قانون بازنشستگی پیش از موعد، ۲۶۰ هزار نفر بازنشسته شدهاند؛ اما عملاً از هزینه دولت کم نشد؛ چرا که صندوقهای بازنشستگی توان پرداخت نداشتند و دوباره این دولت بود که حقوق آنها را پرداخت میکرد.
▼ اخبار
1ـ برای اثبات کارآمدی خود دیگران را ناکارآمد جلوه ندهیدمحمدباقر قالیباف، شهردار تهران در مراسم افتتاح ایستگاه شهید محلاتی، صدوپانزدهمین ایستگاه مترو شهر تهران گفت: اینکه بخواهیم یک کاری را ضایع کنیم، ضایع کردن یک فرد نیست؛ بلکه ضایع کردن فرهنگ و دستاورد یک ملت و شهر است. وی با بیان اینکه برخی میگویند شهرداری تهران در حوزه حملونقل کاری انجام نداده است، گفت: باید اعلام کنم در حالی که 70 کیلومتر مترو تنها در 22 سال ساخته شده بود، در عرض 12 سال 300 کیلومتر مترو ساختیم و این در حالی است که از کوچکترین حمایتها نیز برخوردار نبودیم؛ 12 سال پیش داشتن اتوبوس کولردار و بیآرتی یک شوخی بود. در حالی که بر اساس قانون، دولت باید سهم 82 درصدی خود از محل خرید اتوبوس را بپردازد؛ اما شاهد هستیم که در طول هشت سال اخیر حتی یک عدد اتوبوس هم به شهرداری داده نشده است. قالیباف در پایان تأکید کرد: برای اثبات کارآمدی خود دیگران را ناکارآمد جلوه ندهید و کسی که از موفق نبودن یک مجموعه متعلق به شهر خوشحال میشود، انسان نیست.
2ـ نباید نظام حکومتی اسلام را دگرگون نشان دهیمآیتالله ناصر مکارمشیرازی در مراسم احیای شب قدر در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) با اشاره به سخنان مطرحشده درباره ولایت امام علی(ع)، اظهار داشت: یکی از دولتمردان گفته است مبنای ولایت از دیدگاه امام علی(ع) نظر مردم بود و دموکراسی میراث این امام معصوم است، این حرف عجیبی است! وی ادامه داد: ولی را باید خداوند تعیین کند و آیات درباره ولایت در قرآن بسیار است و یکی از مسلمات مذهب شیعه است. رسول اکرم(ص) فرمودند: «تعیین جانشین من با خدا است و خداوند به هر کسی که خواست، ولایت میدهد.» آیتالله مکارمشیرازی همچنین اظهار داشت: این به اصطلاح دموکراسی برای غرب است و حتی این نوع حکومت، حکومت مردم بر مردم نیست، گاهی یک نامزد با 25 درصد رأی از مردم به ریاست میرسد و بر همه مردم حکومت میکند. وی در پایان خاطرنشان کرد: امام با رأی مردم انتخاب نمیشود و نباید نظام حکومتی اسلام را دگرگون نشان بدهیم.
3ـ عملیات استشهادی قدس نشانه تداوم انتفاضه مردم فلسطینحازم قاسم، سخنگوی جنبش حماس با بیان اینکه عملیات استشهادی روز گذشته و به شهادت رسیدن سه نوجوان در قدس ثابت میکند که فلسطین سرزمین جهاد و مقاومت است، تأکید کرد: عملیات شهادتطلبانه قدس دلیلی بر تداوم انتفاضه قدس و خیزش ملت فلسطین علیه دشمن صهیونیستی است. جنبش جهاد اسلامی هم تصریح کرد خون شهدای فلسطینی مقابل دروازههای مسجدالاقصی پیام واضحی است مبنی بر اینکه انتفاضه ادامه دارد و ملت فلسطین هرگز تسلیم نمیشود. گفتنی است، با شهادت این سه جوان، شمار شهدای انتفاضه قدس تا این لحظه به 325 نفر افزایش یافت.
4ـ هلاکت 180 تروریست و دو فرمانده ارشد داعش در دیرالزوروبگاه شبکه خبری «اسپوتنیک» روسیه به نقل از وزارت دفاع روسیه از حملات هوایی موفقیتآمیز به مقر تروریستهای داعش در خاک سوریه خبر داده است. براساس اعلام این وزارتخانه در این حملههای هوایی دو فرمانده ارشد گروهک تروریستی داعش و 180 تروریست وابسته به آنها به هلاکت رسیدهاند. بنابر اطلاع وزارت دفاع روسیه، این حملات در تاریخ ششم و هشتم ماه ژوئن صورت گرفته است. در این گزارش همچنین به نابودی 16 وسیله نقلیه و خودروی زرهی نیروهای داعش و یک انبار مهمات در جریان این حملات هوایی اشاره شده است.
▼ اخبار کوتاه◄ پایگاه خبری پارس با اعلام این خبر که ناطقنوری قصد دارد حزبی تأسیس کند، نوشت: برخی به وی پیشنهاد کردهاند برای اینکه خود را نماد اعتدال نشان دهد و به علما علامت دهد که همچنان اصولگراست، عنوان حزب خود را «اصولگرایان معتدل» برگزیند. این پایگاه همچنین مدعی میشود بر اساس رایزنی ناطق نوری، در صورتی که وی بر تأسیس حزب به جمعبندی برسد، علی لاریجانی، مرتضی مقتدایی، مصطفی پورمحمدی، عباس آخوندی، سیدمحمدعلی شهیدیمحلاتی و... در رأس آن قرار میگیرند.
◄ یک منبع محلی استان نینوا در گفتوگو با پایگاه خبری «سومریهنیوز» اعلام کرد: گروه تروریستی داعش پس از سه سال به دلایل نامشخصی نماز جمعه را در مساجد بخش تلعفر (60 کیلومتری غرب نینوا) لغو کرد. این منبع که خواست نامش فاش نشود، گفت: داعش با پخش برگه کوچکی میان نیروهای خود به آنان نوید داده که در صورت کشته شدن در درگیریهای نظامی، وارد بهشت شده و از حوریهای بهشتی بهرهمند میشوند.
◄ معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: یکی از مصداقهای فرمایش مهم رهبر معظم انقلاب، درباره آتش به اختیار بودن، حوزه محیط زیست است که مردم میتوانند با حضور و مشارکت خود در حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از تخریبها و آلودگیها در چارچوب قوانین و مقررات نقش داشته باشند.
◄ بیژن پناهیزاده، معاون خانه صنعت، معدن و تجارت ایران از واردات برند آبمیوهای به ایران خبر داد که متعلق به یکی از وابستگان آلسعود است. وی اعلام کرد: این محصول وارداتی، تولید شرکتی است که تحت نام موهوم «الخلیج» فعالیت میکند. گفتنی است، این اقدام در حالی صورت میگیرد که آبمیوههای بسیار باکیفیتی در داخل کشور تولید میشوند.
◄ افشین حبیبزاده با اشاره به شاخصههای انتخاب شهردار آینده تهران گفت: مقرر شد هر عضو شورا سه نفر را برای شهرداری تهران معرفی و پیشنهاد کند. از میان نامزدها هر کسی که حداقل پنج رأی کسب کند، وارد فهرست اولیه نامزدهای شهردار تهران خواهد شد.
◄ حبیبالله نیکزادیپناه، نماینده مردم بم و عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با بیان اینکه خرمای ایرانی به نام برخی از کشورهای همسایه در بازار جهانی به فروش میرسد، گفت: عدم بستهبندی استاندارد، خرمای ایرانی را با برند پاکستانی روانه بازار میکند.