امام خامنهای (مدظلهالعالی):
امروز جبهه بزرگی از دشمنان خبیث در مقابل نظام اسلامی قرار دارند که هدف همه آنها نابودی یا از درون تهی کردن جمهوری اسلامی است. هرگونه تلاش برای زمینگیر کردن دشمن در تضعیف نظام، درواقع همان تقرب به درگاه الهی است.(1396/1/21)
▼ حرف روز
صيانت از چهرههاي مرجع
يکي از مؤلفههای مؤثر در جهتگيري فرهنگ عمومي جامعه، وجود چهرههاي شاخص و شناختهشدهای است که از آنها به افراد يا گروههاي مرجع ياد میشود. در همين راستا، يکي از تحولات مؤثر پس از شکلگيري انقلاب اسلامي، تغيير در مرجعيتهاي اجتماعي و معرفي چهرههاي ارزشمندي بود که در گسترش فرهنگ اسلاميـ انقلابي در طول چهار دهه گذشته نقشآفرين بودند. اين اثرگذاري موجب شد تا دشمنان و بدخواهان انقلاب اسلامي از همان ابتدا تلاش کنند که اين چهرهها را مورد هجمه قرار دهند و با ابزارهاي مختلف رسانهاي ايشان را نزد مردم بياعتبار کنند. در اين ميان، در کنار دروغ و اتهام و شايعهپراکني و تمسخر و... کافي بود که کوچکترين خطايي از اين افراد سربزند تا بلافاصله بزرگنمايي شود و در سطح گستردهاي انتشار يابد.
فراموش نکنيم که جامعه هيچگاه بدون چهرههاي شناختهشده و اثرگذار نخواهد بود؛ بلکه آنچه در حال اتفاق است، اعتبارزدايي از برخي چهرهها و اعتباربخشي به عناصر جايگزيني است که با شاخصههاي اسلامي و انقلابي فرسنگها فاصله دارند و در صورت تبديل شدن به الگوي جوانان، جامعه را در مسير انحطاط قرار خواهند داد.
تحول اساسي در اين بستر، فراهم آمدن دسترسي سهل به ابزارهاي اطلاعرساني در فضاي مجازي است که به ابزاري در خدمت تخريبکنندگان چهرههاي موجه بدل شده است. آخرين نمونه در اين زمينه فضاسازیهاي صورت گرفته عليه حجتالاسلام والمسلمين قرائتي است. آقاي قرائتي از معدود چهرههاي شناختهشدهای است که حدود چهار دهه در برنامههاي مختلف قرآني و به ویژه برنامه «درسهايي از قرآن» در رسانه ملي حاضر شده و بر نسلهاي مختلف اين سرزمين اثرگذار بوده است که در اين راستا کمتر کسي به پاي ايشان ميرسد. حال خطاي ايشان در مواجهه با يکي از مستمعان که با عذرخواهي و طلب حلاليت آقاي قرائتي به پايان رسيد، سوژه رسانههاي ضدانقلاب شده و متأسفانه موجب اغوای برخي از افراد شده است. واقعيت آن است که هيچ کس مصون از خطا نيست؛ اما آنچه مهم است، سناريويي است که با هدف تخريب چهرههاي مرجع و اثرگذار در جامعه دنبال ميشود و بايد نسبت به آن هوشيار بود و فريب دشمن را نخورد. جامعه به حفظ چهرههاي مرجع و اثرگذار محتاج است.
▼ گزارش روز
اظهارات شگفتانگیز
«من از کسانی که با دولت مخالفتهایی دارند تقاضا میکنم در حال حاضر وحدت را در کشور به نمایش بگذارند و مدام نگویند که منابع مالی ما برای اداره کشور کم است. کسانی که بیرون از مرزها نشستهاند اگر ببینند که ما وضعیت اقتصادی خوبی نداریم و منابع مالی در اختیارمان کافی نیست در اقداماتشان جریتر میشوند... چرا عدهای در داخل کشور میخواهند گرا بدهند که منابع مالی کم داریم؟ ما منابع مالی داریم و با همان هم میتوانیم به توسعه کشور بپردازیم.» واقعاً شگفتانگیز است که محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت و رئیس سازمان برنامه و بودجه این اظهارات را بر زبان بیاورد. سخنگوی دولت اعتدالی که در اوج مذاکرات هستهای و در روزهایی که طرفهای خارجی برای گرفتن امتیاز بیشتر تلاش میکردند، از خزانه خالی کشور و خالی بودن صندوق ذخیره ارزی سخن به میان میآوردند! در این زمینه باید گفت، فارغ از آنکه مشخص نیست منظور آقای نوبخت از دادن چنین کدها و اطلاعاتی از وضعیت کشور اظهارات چه کسانی است و کدام رسانه یا چهره منتقد دولت چنین اقدامی را انجام داده که البته قطعاً از زبان هرکس باشد مطرود و نادرست است؛ اما سؤال اینجاست که اگر دولت میداند بیان اظهاراتی از این دست میتواند آسیبزننده باشد، پس چگونه در اوج مذاکرات از شخص رئیسجمهور سخنانی درباره خالی بودن خزانه شنیدیم؟!
نکته دیگری که در گفتههای آقای نوبخت وجود دارد، تأکید بر وحدت و تلاش برای استفاده از این مؤلفه به منظور جلوگیری از هرگونه انتقاد است که در این باره نیز باید به سخنگوی دولت متذکر شد که بله، وحدت امروز مهمترین نیاز کشور در برابر بدعهدی آمریکاست و انشاءالله با تدابیر رهبری معظم انقلاب و پیروی دولت و دستگاهها از فرامین معظمله از این گردنه سخت نیز عبور خواهیم کرد؛ اما وحدت به این معنا و تعبیر نیست که ما بخواهیم گناه و خطای جریانها و چهرههایی را که با وجود تجربههای تاریخی از هشدارهای دلسوزان و در رأس آنها رهبر حکیم انقلاب به سادگی عبور کردند، فراموش کنیم.
▼ خبر ویژه
چراغ سبز برای مذاکره مجدد!
محمد نهاوندیان، معاون اقتصادی رئیسجمهور در مصاحبه با شبکه خبری «سیانان» ابتدا در موضعی منطقی اعلام میکند که مذاکره مجدد برجام ممکن نیست؛ اما در ادامه و در بیانی عجیب میگوید: «اگر درباره مسائل بینالمللی و منطقهای نگرانی وجود دارد، این مسائل میتواند موضوع مذاکره میان ایران با کشورهای منطقه یا اروپا باشد.» این سخنان نهاوندیان در واقع نوعی چراغ سبز نشان دادن به طرف مقابل و همراهی با کشورهای اروپایی و آمریکا تلقی میشود؛ به این معنا که دولت دوازدهم حاضر است در زمینههای دیگر با آنها گفتوگو کند. البته همچنان مشخص نیست که مشاور اقتصادی روحانی، مبتنی بر کدام عقل و منطق مذاکره درباره مسائل منطقهای را اعلام میکند؛ چرا که تجربه سالهای گذشته به درستی نشان داده است که طرف مقابل اعم از آمریکا و اروپا به هیچ عنوان قابل اعتماد نیست. همچنین، امروز به درستی برای همگان مشخص شده است که توافق هستهای به جز خسارت محض ارمغان خاصی برای کشور به دنبال نداشته است؛ از این رو دلیلی وجود ندارد که مذاکرات دیگری در زمینههای منطقهای و موشکی آغاز شود. گفتنی است، صحبتهای اخیر محمدجواد ظریف در برنامه نگاه یک نیز نشان از تمایل مجدد دولت برای تکرار یک اشتباه بزرگ دیگر است.
▼ اخبار
1ـ اروپاییها در کنار آمریکا ایستادهاند
در حالی دولت و چهرهها و رسانههای نزدیک به آن بر همراهی اروپا با ایران برای مقابله با تهدیدهای آمریکا دل خوش کردهاند که سفیران طرفهای اروپایی برجام، طی نشستی در اندیشکده «شورای آتلانتیک» در آمریکا تأکید کردند در مقابله با جمهوری اسلامی ایران کنار ترامپ خواهند ایستاد. چنانکه در این نشست «ژرار آرو» سفیر فرانسه در آمریکا میگوید: «ما سؤالات [و انتقادات] زیادی درباره فعالیتهای ایران داریم؛ از جمله در سوریه درباره حمایت آنها از فعالیتهای تروریستی و در زمینه موشکها؛ ما اعلام کردهایم که آمادهایم تا با متحدانمان در اینجا [آمریکا] و متحدانمان در منطقه به منظور مقابله با چالشهای ایران همکاری کنیم.» آرو همچنین تهدید کرد، اگر ایران پس از توافق هستهای بخواهد تعهدات خود تحت پیمان منع اشاعه هستهای را نقض کند، ما ابزارهای نظامی قدرتمندی داریم که [برای استفاده علیه ایران] حاضر هستند. موضوعگیری که در اظهارات «پیتر ویتیگ» سفیر آلمان در آمریکا و «کیم دارِک» سفیر انگلیس در آمریکا در این نشست نیز تکرار شد.
2ـ عراق یکپارچه خواهد ماند
روزنامه لبنانی «الاخبار» در یادداشتی نوشت: اگر مسعود بارزانی خطای جداییطلبی را مرتکب نمیشد و ایران و ترکیه برای مقابله با آن همسو نمیشدند، این عملیات تمیز و بینقص کرکوک از سوی بغداد را شاهد نبودیم. منابع آگاه سیاسی و نظامی عراقی میگویند، فرصت کنونی میتواند موجب تحقق اهدافی شود که تاکنون بسیار دشوار بوده است. راهبرد عبادی در ادامه این بحران مبتنی بر درهم شکستن کردها و تعامل با بخش بخش آنها بود. هدف اول، محاصره بارزانی و طرح جداییطلبانه او و ممانعت از فکر کردن به این مسئله در آینده نزدیک بود، هدف دوم، بازپسگیری مناطق مورد منازعه از سوی نیروهای عراقی و هدف سوم دادن پیام داخلی و خارجی به طرفهایی مشخص مبنی بر این بود که عراق همچنان یک کشور واحد باقی خواهد ماند و اجازه تجزیه را نمیدهد.
3ـ تحریمهای جدید علیه ایران ضربهای به خود آمریکاست
ریچارد هاوس، رئیس شورای روابط خارجی آمریکا در مقالهای با عنوان «آمریکا به تنهایی نمیتواند راهبرد خود در قبال ایران را پیش ببرد» در نشریه «پراجکت سیندیکیت» با هشدار نسبت به انزوای واشنگتن در جامعه بینالمللی، نوشت: «مذاکره مجدد درباره برجام به منظور افزایش مدت زمان برخی محدودیتهای آن، انجام بازرسیهای شدیدتر و همچنین پوشش برنامه موشکی ایران ذیل این توافق، جذاب به نظر میرسد؛ اما در عمل قابل اجرا نیست؛ چرا که ایران و دیگر امضاکنندگان این توافق چنین درخواستهایی را نخواهند پذیرفت و در نهایت نیز اگر آمریکا تهدید کند که در صورت اجرا نشدن این موارد از توافق کنار خواهد کشید، یا تهدیدی توخالی خواهد شد یا اگر هم عملی شود، ضربهای به خود آمریکاست.»
4ـ بیبیسی و ترویج همجنسگرایی در ایران!
بیبیسی فارسی که سردمدار دفاع از خباثتهای کاخ سفید و روباه پیر در حمایت از تحریمهای گسترده علیه ایرانیان در سالهای گذشته و دشمن خواندن ایرانیان بود، این روزها نیز به سردمدار ترویج لاابالیگری و همجنسگرایی در بین ایرانیان تبدیل شده است. پایگاه رادیو بیبیسی چندی است که با صفحه ویژهای تحت عنوان 100 زن، برنامه گستردهای برای پهن کردن دام فساد در میان زنان و مردان ایرانی دارد و با طرح خرافههای داستانی در لوای واقعیت سعی دارد افکار مردم مسلمان ایران را به سمت فساد سوق دهد. به نظر میرسد، این صفحه با پیش کشیدن بیش از پیش این امور سعی دارد افکار ایرانیان را از خباثتها و دشمنیهای شیطان بزرگ منحرف کند.
▼ اخبار کوتاه
◄ صادق زیباکلام از چهرههای اصلاحطلب و حامیان حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری گفت: «آقای روحانی روی آقای هاشمی بغض و کینه دارد که اسم او را نمیبرد. چون خیلی خوشش نمیآید که هاشمی در مقابل او ظاهر شود و دیگران بگویند اگر این نبود، تو رأی نمیآوردی یا خاتمی اگر نبود شما معلوم نبود دو میلیون و 400 هزار رأی هم بیاوری، چه برسد به 24 میلیون. البته از سوی دیگر به دنبال آن است تا اعلام کند من به اینها کاری ندارم و خودم هستم و رأی 24 میلیون را خودم آوردم. اگر یادتان باشد احمدینژاد هم دقیقاً اینگونه بود.»
◄ دولت دوازدهم وعده داده بود که در سال جاری یک میلیون شغل ایجاد کند، وعدهای که برخی کارشناسان در عملی شدن آن تردید کردهاند. این در حالی است که روز گذشته اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور ادعای عجیب ایجاد 5/1 میلیون شغل در شش ماهه امسال را مطرح کرد! وی در مراسم روز ملی استاندارد اعلام کرد: در فصل بهار امسال 703 هزار شغل ایجاد شد و روز گذشته به من اطلاع دادند که در فصل تابستان نیز 795 هزار شغل ایجاد شده است.
◄ محمدجواد جمالی، عضو کمیته دفاعی مجلس از پیگیری افزایش حقوق نیروهای مسلح در برنامه ششم توسعه خبر داد و گفت: در دیگر کشورهای جهان هم به دلیل نوع و سختی کار نیروهای مسلح، حقوق آنها با افزایش همراه است. در کشور ما هم این قانون وجود دارد که حقوق نیروهای مسلح به میزان 20 درصد نسبت به نیروهای همتراز خود از نظر جایگاه شغلی در دیگر بخشهای کشور افزایش یابد.
◄ روزنامه شرق در مصاحبهای با «داوود هرمیداسباوند» اذعان کرده است: «این نکته را باید در نظر داشت که همراهی نسبی اتحادیه اروپا با ما در هر وضعیتی ادامه پیدا نمیکند. بنابراین اگر آمریکا بخواهد تحریمهای یکجانبه مضاعف خود را علیه ما فعال کند، بسیاری از شرکتهای اروپایی ترجیح میدهند که خودشان را به دردسر نیندازند. آنها مذاکره و تفاهم میکنند؛ اما در مرحله اجرا متوقف میشوند.»
◄ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر از حمله به تعدادی از پایگاههای ایرانی خبر داد. محمدجواد آذریجهرمی با انتشار پستی در این زمینه اعلام کرد: به تازگی تعدادی از وبگاههای ایرانی مورد حمله deface قرار گرفتند که خوشبختانه شناسایی و دامنه آن کنترل شد، اما لزوم هشیاری ما جدی است.