صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۵  ، 
کد خبر : ۳۱۷۷۴۵

شگفتی تلفن همراه ایرانی در راه است؟

دوربین سه گانه پشت که یکی از آن‌ها ۴۸ مگاپیکسلی است، دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی، باتری ۳۹۵۰ میلی آمپری، حسگر اثر انگشت، شارژر بی سیم، پردازنده ۸ هسته‌ای و قدرت تشخیص چهره و حافظه ۱۲۸ گیگابایتی، به هر شکل برای هر خوره فناوری وسوسه انگیز است.
ماجرا از آن جایی شروع شد که وزیر ارتباطات در اوایل مهر خبر از ورود گوشی ایرانی جدیدی به بازار تا چند ماه آینده داد که قیمت آن دو میلیون ۸۰۰ هزار تومان اعلام شد. بعد از آن از گوشی ایرانی مدل آریای خود رونمایی و از آن تعریف کرد. در آخرین بار هم چند روز پیش وزیر جوان در اینستاگرامش نوشت: «انصافا گوشــی ایرانی جدید با قیمت پایین خودش کیفیت عالی در ســخت افزار و نرم افزار و دوربین دارد. شکل ظاهری هم که عالی. واقعا از خیلی رقبای خارجی خودش بهتر اســت. امروز هم با خبرنگاران با گوشی شــاهین ۲ خودم سلفی گرفتم...»، اما برای این که بدانید چقدر ایرانی است و مشخصات و قیمت آن چقدر است و با چه گوشی‌هایی از برند‌های دیگر رقابت می‌کند، پیشنهاد می‌کنیم این مطلب را از دست ندهید شاید شما هم ترغیب شدید تا یک گوشی با کیفیت ایرانی در دست بگیرید.

تاریخچه گوشی ایرانی
اولین بار در سال ۱۳۸۶ شرکت جی ال ایکس و جنرال لوکس به صورت رسمی در شهر خرمشهر و منطقه آزاد اروند با تولید گوشی‌های ساده و کلاسیک کار خودشان را آغاز کردند. از سال ۱۳۹۰ هم اولین گوشی مجهز به اندروید را روانه بازار و در سال ۹۱ اولین تبلت خود را تولید کردند. این شرکت‌ها با تولید پرچمدار‌هایی نظیر GLX Maad (G۶، GLX Aria، General Luxe Shahin توانسته اند تا حدی با برند‌های مرسوم در بازار به رقابت بپردازند و پرچمدار جدید به نام شاهین ۲ نیز به زودی وارد بازار می‌شود.

آیا این گوشی تماماً ایرانی است؟
همان‌طور که می‌دانید گوشی‌های هوشمند از اجزای مختلفی مانند مادربرد، تراشه، حافظه، تراشه ذخیره سازی اطلاعات، صفحه نمایش، پنل تاچ و هزاران قطعه ریز و درشت مختلف تشکیل شده‌اند. به تازگی خبرگزاری فارس برای روشن شدن این موضوع با رئیس اتحادیه صوت، تصویر، تلفن همراه و لوازم جانبی مصاحبه کرده است. ابراهیم درستی گفته است: «باید درباره این موضوع با مردم روراست باشیم که این گوشی، دارای فناوری ایرانی نیست. این موضوع بدین معنی است که قطعات گوشی‌های GLX در چین ساخته و در ایران مونتاژ می‌شود؛ لذا نمی‌توان نام ساخت ایران را روی گوشی گذاشت که قطعاتش از یک کشور دیگر وارد می‌شود.»
البته باید یادآوری کنیم که برترین تولیدکنندگان گوشی مانند اپل و سامسونگ هم برای تولید گوشی‌های خود به قطعاتی از دیگر کشور‌ها نیازمند هستند.

چطور از این گوشی حمایت می‌شود؟
وزیر ارتباطات بار‌ها در گفتگو با خبرگزاری‌ها و حتی در اینستاگرامش اعلام کرده که در تلاش است با همکاری بانک مرکزی، خط اعتباری بانکی ایجاد کند که وام با کارمزد کم به مردم داده شود تا همه مردم بتوانند این گوشی را که مشابه گوشی‌هایی با قیمت حدود شش میلیون تومان است، تهیه کنند و از تولید و کار جوانان ایرانی هم حمایت شود. اما آیا این خط اعتباری به پرداخت وام برای خرید این گوشی منجر می‌شود؟ به نظر می‌رسد با توجه به آن چه در دنیا رایج است جواب این سوال خیر است. به احتمال زیاد این اعتبار به اپراتور‌ها داده می‌شود تا آن‌ها با فروش اقساطی با امتیازاتی از جمله بســته‌های اینترنت رایگان و ... اقدام به فروش این گوشی‌ها کنند.

شگفتی‌های شاهین ایرانی
شمایل به روز و ظاهر آنتیک گوشی شاهین ۲ چند هفته‌ای است که سروصدا به راه انداخته، اما آن چه شاهین ۲ را پیش از آن که در بازار موجود باشد، بر سر زبان‌ها انداخته است، بنا بر اعلام سازندگان آن مشخصات این گوشی پرچمدار جی ال ایکس است. دوربین سه گانه پشت که یکی از آن‌ها ۴۸ مگاپیکسلی است، دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی، باتری ۳۹۵۰ میلی آمپری، حسگر اثر انگشت، شارژر بی سیم، پردازنده ۸ هسته‌ای و قدرت تشخیص چهره و حافظه ۱۲۸ گیگابایتی، به هر شکل برای هر خوره فناوری وسوسه انگیز است.
 
منبع: روزنامه خراسان
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات