▼ حرف روز
دوگانهسازی معیشتـ امنیت!
بررسی حوادث اخیر در عراق، لبنان و به تبع آن ایران نشان میدهد، آمریکا با یک طراحی جدید سعی در دخالت در منطقه دارد؛ طرحی که میتوان گفت شبیه انقلابهای رنگی است. اگرچه همه توطئههای دشمن در جمهوری اسلامی ایران با وجود مؤلفههایی، همچون رهبری و مردم در نطفه خفه شده است؛ اما مدل فتنهانگیزی آمریکا به گونهای است که آنها دیگر به حضور مستقیم نظامی برای تغییر یک حکومت اقدام نمیکنندـ به دلایلی همچون ناتوانی و ضعف قدرت آمریکا و عدم کشش افکار عمومی آمریکاـ بلکه ایالات متحده به دنبال یارگیری در داخل کشورهای هدف است تا با هزینه کمتر بتواند حکومت مد نظر خود را تغییر دهد. در عراق و لبنان هم مدل رفتاری آمریکا این گونه است. داعش در عراق مهمترین بازوی آمریکا بود؛ از این رو همه تلاش آمریکا پس از به انحراف کشاندن اعتراضات مردمی در عراق، ایجاد دوباره گروه تروریستی داعش است. هدفی که باید به شدت نسبت به آن حساس بود. انتشار اخباری مربوط به حمله داعش در استان دیالی عراق زنگ خطری است که عراق و به تبع آن منطقه را تهدید میکند. ایجاد آشوب در کشورمان به دست اشرار و رفتاری که اغتشاشگران از خود نشان دادند، ناشی از چراغ سبز آمریکا به آنها بود تا کشورمان را دچار ناآرامیهای گسترده بکنند. البته با ورود حکیمانه رهبر معظم انقلاب و حضور مردم توطئه آمریکا نقش بر آب شد.
حمایت برخی از سران فتنه 88 از آشوبگران هم در راستای برنامههای آمریکاست که هدف آنها ایجاد نوعی آنارشیسم در داخل کشورمان است. به اعتراف غرب، نه تنها تحریم، بلکه تهدید نظامی آمریکا علیه ایران هیچ وقت نخواهد توانست رفتار ایران را نسبت به آمریکا تعدیل کند، از این رو داعشیهای داخلی مورد توجه آمریکا هستند. نکته بعدی و مهم این است که با توجه به وضعیت اقتصادی کشورـ که ناشی از بیمدیریتی مسئولان دولتی استـ غرب به دلیل ایجاد دوگانهسازی امنیتـ معیشت، سیاست هویج و چماق را نسبت به جمهوری اسلامی ایران در پیش خواهد گرفت. به این صورت غرب با وعدههای دروغین اقتصادی، خود را منجی اقتصاد ایران معرفی خواهد کرد تا دوباره بتواند ایران را مشغول خود کند و اجازه ندهد نگاه به داخل برای حل مشکلات شکل بگیرد و در چنین شرایطی فضای اغتشاش و آشوب را در کشور ادامه دهد.
▼ گزارش روز
سم مهلک!
«سیدعباس عراقچی» حرف آخر را همین چند روز پیش زد و گفت که پایبند بودن به برجام تنها نتیجهاش تحریم بیشتر است! اما با وجود این گفته معاون وزیر خارجه، همچنان جریانها و رسانههایی در داخل هستند که از ادامه برجام و حفظ تعهدات هستهای سخن به میان آورده و تصمیم نظام برای کاهش تعهدات یکجانبه در برجام را سرزنش میکنند! در روزهایی که طرفهای اروپایی باز سیاست هویج و چماق را در دستور کار قرار دادهاند، از یک سو از پیوستن چند کشور اروپایی به اینستکس خبر میدهند و از سوی دیگر سه کشور اروپایی در بیانیهای به صراحت ایران را به اعمال مکانیسم ماشه تهدید کرده و میگویند: «آمادهایم که همه مکانیسمها در برنامه جامع اقدام مشترک (توافق هستهای)، از جمله مکانیسم حل مسائل مربوط به اجرای تعهدات ایران در برجام (ماشه) را مدنظر قرار دهیم.» جریانهایی در داخل نیز دقیقاً آنچه را که اروپاییها میگویند، تکرار میکنند! در یک نمونه پایگاه اصلاحطلب «انتخاب» مصاحبهای با «قاسم محبعلی» ترتیب میدهد. این پایگاه به نقل از مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه ابتدا میگوید، «اوضاع اقتصادی و اجتماعی داخل کشور بهتر نخواهد شد، مگر اینکه مناسبات خود را با عربستان، کشورهای حاشیه خلیجفارس و نیز آمریکا و اروپا بهبود ببخشیم» و چند خط پایینتر اضافه میکند! «در مقطع کنونی فارغ از خروج آمریکا از برجام، اقدامات ایران تحت عنوان کاهش تعهدات برجامی، زمینه را برای طرح مسئله «مکانیسم ماشه» ایجاد کرده و این امکان وجود دارد که این کشور یا یک طرف دیگر، موضوع را به شورای امنیت بکشاند»؛ اما هرگز به این پرسش پاسخ نمیدهد که راه حل چیست؟ آیا باید به دلیل احتمال استفاده اروپاییها از مکانیسم ماشه به روند اجرای یکجانبه برجام و تحریمهای مضاعف تن دهیم؟ نمینویسد که راه برونرفت از این شرایط افزایش قدرت درونی است! نمینویسد در برابر نگاه سلطهطلبانه آمریکا و اروپاییها تنها راه تأمین منافع ملی، افزایش قدرت و داشتن دست برتر برای تحمیل خواست ملی بر طرف مقابل است! این دیدگاه که باید برای جلوگیری از اجرای مکانیسم ماشه از سوی اروپاییها باید تعهدات یکجانبه را ادامه دهیم، همان سم مهلکی است که توافق هستهای و صنعت هستهای کشور را به اینجا رسانده است.
▼ اخبار ویژه
سعودیها محتاطانهتر میشوند!
وبگاه «لوبلاگ» نوشت: «تلاشهای عربستان سعودی برای پایان دادن به جنگ یمن، در چارچوب تلاش برای گشودن باب مذاکره با ایران، تردیدهایی را درباره ادامه حمایت دول خلیجفارس از تحریمهای دونالد ترامپ علیه جمهوری اسلامی ایران برمیانگیزد. ولیعهد سعودی برادر کوچکتر خود، خالدبنسلمان را مأمور پایان دادن به جنگ یمن کرده است تا این مهم، بخشی از خط مشی گستردهتر سیاست خارجی عربستان سعودی باشد. بر اساس این، سعودی به سیاست خارجی دفاعی و محتاطانهتری بازمیگردد و انگیزه اصلی آن، جلوگیری از وقوع حملاتی نظیر آنچه درباره آرامکو اتفاق افتاد، است؛ به ویژه آنکه ایالات متحده نیز به وعده خود درباره دفاع از دولتهای خلیجفارس پایبند نبود.»
◄ «حسینعلی حاجیدلیگانی» گفت: مدتی قبل اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نشستی را در دیوان محاسبات با مقامات این دیوان برگزار کردند که پس از اتمام جلسه بستهای از نمایندگان هدیه داده شد که در آن 3 میلیون تومان بن خرید بود. چرا یک نهاد نظارتی باید به نمایندگان هدیه دهد؟ آیا این هدیهها فسادآمیز نیست؟ وقتی یک نهاد نظارتی به اعمال فسادانگیز دست میزند، آیا وقوع اختلاس عجیب است؟
▼ اخبار
1ـ چه کسی آدمهای به خواب رفته را بیدار کرده است!
«مهدی جهانتیغی» مدیرمسئول «جهاننیوز» طی مطلبی درباره بیانیه موسوی و کروبی در روزهای اخیر نوشت: «دولت روحانی محصول چنین افرادی بوده و حال خود باید پاسخگو باشند، نه طلبکار! اما سؤال این است که در این شش سال سخت دولت روحانی چرا سخنی از مردم نبوده است؟! چرا بعد از ماهها شکست برجام خبری از همدری با مردم نبوده است؟ چرا وقتی ترامپ برجام را پاره کرده، سخنی از مردم نگفتند؟... نکته اساسی این است که این آدمهای به خواب رفته و به خصوص فردی، مانند میرحسین موسوی را که چندین سال است در موضوعات و مشکلات اساسی کشور صدایی از او درنیامده، چه کسی بیدار کرده است؟! در نهایت این حجم از سازماندهی سیاسیون، بازیگران و سران فتنه همه طراحی عوامل داخلی است یا فرمان خاص جدیدی از خارج صادر شده است؟! گمانه بسیار است؛ ولی مشخص است که آمریکا و اسرائیل دوباره سراغ سرمایههای خود در ایران رفتهاند.»
2ـ بیش از 100 هزار میلیارد تومان خسارت به کشور زده شده است
«علیرضا دانشی» مدیر فنی سابق شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با برشمردن نقاط ضعف عملکرد وزیر نفت، معتقد است: «تصمیم دولت روحانی مبنی بر حذف سهمیهبندی بنزین و کارت سوخت از خرداد ماه 1394، موجب رشد کاملاً غیر طبیعی مصرف روزانه بنزین از حدود 71 میلیون لیتر در سال 1394 به حدود 92 میلیون لیتر در سال 1397، یعنی افزایش بیش از 20 میلیون لیتر در روز طی فقط سه سال شد؛ در حالی که میزان مصرف بنزین طی 10 سال از 1384 تا 1394 (قبل از حذف کارت سوخت) تنها 4 میلیون لیتر سالیانه افزایش پیدا کرده بود. حذف کارت سوخت، سهمیهبندی نکردن و افزایش نیافتن پلکانی و تدریجی قیمت حاملهای انرژی و در نهایت کنترل نکردن مصرف بنزین طی چند سال اخیر حداقل بیش از 100 هزار میلیارد تومان به کشور خسارت زده است.»
3ـ نمیتوان از کارنامه اصلاحطلبان دفاع کرد
«محمد قوچانی» سردبیر روزنامه «سازندگی» نوشت: «واقعیت این است که با وجود باور به اصلاحطلبی نمیتوان از کارنامه اصلاحطلبان چه در دولت، چه در مجلس، چه در شوراهای شهر و شهرداریها دفاع کرد. حتی با فرض پذیرش نقش جناح مقابل در همکاری نکردن با اصلاحطلبان و از آن فراتر برخی کارشکنیهای جناحی و حزبی، کارنامه اصلاحطلبان به خصوص در دوره اخیر در نهادهای انتخابی کامیاب نیست و در یأس، ناامیدی و سرخوردگی مردم و شهروندانی که به آنان رأی دادهاند، اثر مستقیم دارد. متأسفانه، فراتر از ناکارآمدی حتی مسائلی چون اتهام فساد و سوءاستفاده در همه سطوح کارگزاران سیاسی و حاکمیتی منتسب به جبهه اصلاحات به چشم میخورد که البته دربرگیرنده همه اصلاحطلبان نیست و میتوان به موارد مشابه در اصولگرایان هم اشاره کرد؛ اما ما اصلاحطلبان مسئول اعمال رقیبان خود نیستیم و حاسبوا قبل ان تحاسبوا.»
4ـ اگر با دشمن صحبت میکنی، حق نداری درباره مردم بیانیه بدهی!
«کارن همایونفر» آهنگساز فیلم سینمایی «به وقت شام» در اینستاگرام خود نسبت به امضای برخی هنرمندان در بیانیهای موسوم به صدای آبان 98 واکنش نشان داد و نوشت: «بیانیه آبان را امضا نکردم... از این بیانیهها هزارتا دیدهام مخصوصاً دم انتخابات.» وی در ادامه خطاب به چهرههایی که بیانیه صدای آبان را منتشر کردند، مینویسد: «الحمدلله مسائل مالیاتی حل شد و بدهبستان و زورآزمایی فرهنگ و قدرت به سرانجام رسید، خدا را شکر. ما که درآمدی نداشتیم، حاضر بودیم مالیات هم بدهیم. در سال مگر چقدر درآمد داریم؟ کل درآمد یک سال من اندازه یک شب دورهمیتان نمیشود.... دوست عزیزی که همزمان هم با «ایران اینترنشنال» و «من و تو» مصاحبه میکنی، بعدش هم با تلویزیون داخل، 12میلیارد با شهرداری قرارداد میبندی، حق نداری بیانیه در مورد مردم بدهی.»
▼ اخبار کوتاه
◄ بر اساس اطلاعات موجود، کل منابع عمومی در قانون بودجه سال جاری 448 هزار میلیارد تومان بود که با نظر سران قوا به 386 هزار میلیارد تومان کاهش یافت. از 386 هزار میلیارد تومان حدود 76 هزار میلیارد تومان آن از محلهای خاص با تأیید سران قوا، از جمله صندوق توسعه ملی، حساب ذخیره ارزی و مولدسازی داراییها تأمین میشود. بر اساس این در هفت ماهه امسال، در مجموع بیش از 171 هزار میلیارد تومان درآمد وصول شده که 55/5 درصد رقم مصوب سران قوا را محقق کرده است.
◄ نیروی حشدالشعبی عراق با صدور بیانیهای نسبت به بازگشت مجدد گروه تروریستیـ تکفیری داعش هشدار داد. در این بیانیه آمده است: از مهمترین مناطقی که داعش به آنها حمله کرده، استان دیالی است که روز یکشنبه صحنه درگیری میان حشدالشعبی و تروریستهای تکفیری داعش بود. این گروه تروریستی تلاش داشت به شهر نفوذ کرده و به لحاظ نظامی آن را براندازد که در جریان درگیریها شش نفر از نیروهای حشدالشعبی شهید و ۱۷ نفر دیگر زخمی شدند.
◄ سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: «خروج ایالات متحده از برجام و اعمال فشار حداکثری علیه ایران، به تنش مداوم و خطر فروپاشی کامل این توافق منجر شده است.» «هوا چانیینگ» ادامه داد: «چین و ایران شرکای راهبردی جامع هستند. دو طرف توافق موجود میان سران دو کشور را اجرایی کرده، به تحکیم اعتماد متقابل، تعمیق همکاری عملی، تقویت مشارکت راهبردی جامع در جهت منافع دو کشور و دو ملت ادامه میدهند.»
◄ «سردار جوانی» معاون سیاسی سپاه با اشاره به اینکه امروز دشمنان نقشههای جدیدی، از جمله جنگ ترکیبی، جنگ هوشمند، جنگ شناختی و جنگ روایتها را علیه ما راه انداختهاند تا به شرارت و ناامنی دامن بزنند، تصریح کرد: اگر بخواهیم کشور را به سرعت پیش ببریم و مشکلات کشور را حل کنیم، باید صاحبان تفکرهای ناب و انقلابی و انسانهای متعهد، پاکدست و با سابقه خدمتگزاری و سادهزیستی را انتخاب کنیم.
◄ در هشت ماهه امسال تولید انواع سواری 445 هزار و 774 دستگاه بود که در مقایسه با هشت ماهه سال گذشته(673 هزار و 621 دستگاه) کاهش 32/8 درصدی را تجربه کرده است. ناگفته نماند در آبان ماه سال جاری سهم «ایران خودرو» از تولید خودرو 37 هزار و 563 دستگاه بود که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، تولید در این شرکت 16 هزار دستگاه رشد داشته است.