پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
▼ حرف روز
مردم و انتخاب درست!
به تازگی با پیشنهاد یکی از اعضای اصلاحطلب شورای شهر تهران، یکی از معابر پایتخت به نام «ناصر حجازی» بازیکن فقید فوتبال نامگذاری و از تندیس وی رونمایی شد. توجه به بزرگان هنر، فرهنگ و ورزش کشور اقدام خوبی است و طرفداران آنها را خوشحال میکند؛ اما مردم میپرسند الآن مهمترین کار شورای شهر و شهرداری چیست؟
همان طور که درباره سفر رئیس محترم دولت به کشور ژاپن میپرسند، ارمغان این سفر که نتیجهای جز شنیدن شروط تکراری ایالات متحده آمریکا از زبان آبهشینزو نداشت، چه بود؟
بیتردید، این روزها که آلودگی هوا زندگی بیشتر ساکنان برخی کلانشهرها از جمله تهران را مختل کرده و مشکلات بهداشتی، هزینههای درمانی، تعطیلیهای سریالی مدارس و دانشگاهها و... را در پی داشته، باید رسیدگی به این معضل شهری در اولویت برنامههای مسئولان باشد. مردم از دولت، مجلس شورای شهر و... میخواهند صدای آنها را شنیده و مشکلاتشان در حوزههای مختلف از جمله مسئله اقتصاد و معیشت دیده شود؛ اما چرا در عمل اقدام و تحرکی از سوی منتخبان مردم و مسئولان دولتی دیده نمیشود؟
این معضلات در نوع نگاه جریان و عقبه فکری و سیاسی پشتیبان این مسئولان و مدیران ریشه دارد که جریانی غربگراست و اساساً، به تفکر و تعمق نیروهای نخبه داخلی برای حل مشکلات کشور اعتقادی ندارد و دست و ذهن خود را در مقابل «غیر» گشوده است و اگر زحمت سفر به خاور دور را نیز متحمل میشود، برای این است که هنوز از «تعامل» با کدخدای بیخدای جهان ناامید نشده است؛ حتی اگر تهدید شوند که اگر دو کانال موازی ژاپنی با نقش پلیس خوب و اروپایی با نقش چماق برای ارتباطگیری نیابتی از سوی آمریکا با جمهوری اسلامی به نقطه مورد نظر نرسد، مکانیسم ماشه فعال خواهد شد.
این اشتباه راهبردی در تفکر و در حوزه عمل سیاسی و اقتصادی به «ناکارآمدی» منجر شده که در تلفیق با «پاسخگو نبودن» پیروزمندان انتخاباتهای گذشته، «نارضایتی» مردم و به تبع آن طمع دشمن بیرونی را به دنبال داشته است و تنها مردم با «انتخاب درست» و رویکرد انقلابی به شاخصهها و روندهای رو به مثبتی که در اعترافهای دشمنان انقلاب اسلامی و در زیرساختهای کشور مشاهده میشود، میتوانند این وضعیت را تغییر بدهند.
▼ گزارش روز
اعتراف کنید اروپا نمیتواند
خروج آمریکا از برجام و امید بستن به سه کشور اروپایی موجب شد تا همچنان اقتصاد کشورمان با گره خوردن به زلف غرب شرطی بماند. ناتوانی کشورهای اروپایی در تأمین منافع ایران طبق برجام امری مسلم و مشهود بود که متأسفانه وزارت امور خارجه کشورمان آن را نمیپذیرد. در این زمینه نشریه فرانسوی «لوموند» در شماره اخیر خود چنین نوشته است: «دولت فرانسه به این نتیجه رسیده که تلاشها برای وساطت میان واشنگتن و تهران با شکست روبهرو شده است. پاریس از کارتهای لازم برای اثرگذاری بر دو طرف برخوردار نبود. یک فضای دو تا سه ماهه از تابستان تا نیمه نوامبر (اواخر آبان) وجود داشت که این فضا اکنون بسته شده است. رئیسجمهور فرانسه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد به «حسن روحانی» گفته است «برای رقص تانگو، دو نفر لازم است.» و پاسخ شنیده است که «مذهبیها تانگو نمیرقصند.» نوشتههای این نشریه نشان میدهد، برجام از بیخ به انحراف کشیده شده است؛ از اینرو اروپاییها که خود یکی از طرفهای اصلی مذاکرهکننده در برجام بود و تعهداتی نیز در این زمینه به جمهوری اسلامی دادهاند، چطور ممکن است به جای انجام تعهدات خود، به عنوان پلیس خوب نقش میانجیگری را بازی میکنند! اگر دولت روحانی به چنین رفتاری از اروپا قانع شده است، پیشنهاد میشود میانجی دیگری نیز ما بین ایران و کشورهای اروپایی انتخاب شود تا آنها نیز از اروپا بخواهند به مفاد برجام عمل کنند. در چنین وضعیت اجرای برجام ضربه سنگینی به منافع کشورمان است. واقعیت این است که اروپا در درجه اول همراه با سیاستهای آمریکاست و در درجه دوم حتی اگر بخواهد هم توانی برای مقابله با کاخ سفید ندارد. رهبر معظم انقلاب در این زمینه تأکید میکنند: «این سه کشور نشان دادهاند که در حسّاسترین موارد با آمریکا همراهی میکنند و دنبال آمریکا حرکت میکنند. حرکت زشت وزیر خارجه فرانسه در جریان مذاکرات را همه یادشان هست؛ در بازی «پلیس بد و پلیس خوب» میگفتند او نقش «پلیس بد» را ایفا میکند؛ البتّه قطعاً با هماهنگی آمریکاییها بود.»
▼ اخبار ویژه
اصلاحطلبان درصدد تحریم خاموش انتخابات!
«حسین کمالی» فعال اصلاحطلب و دبیر کل حزب کار، طی یادداشتی در روزنامه «آرمان ملی» در زمینه انتخابات پیشرو نوشته است: عملکرد اخیر هیئتهای اجرایی یازدهمین دوره انتخابات مجلس در رد صلاحیت برخی چهرههای اصلاحطلب نشان داد آنطور که گفته میشود این هیئتها صرفاً از سوی وزارت کشور انتخاب نشدند؛ بلکه براساس نوعی تفاهم با شورای نگهبان تعیین شدند. وی گفته است: اگر نامزدهای اصلاحطلبان به اندازه یک لیست نرسد، اصلاحطلبان فقط در انتخابات شرکت میکنند، ولی لیستی نخواهند داد و از لیستی نیز حمایت نخواهند کرد. گفتنی است، حضور انتخاباتی یک جریان سیاسی بدون معرفی کاندیدا به معنای اعتراض به حاکمیت و قبول نداشتن ساختار اجرایی کشور است. رفتاری منافقانه با مسمّای «تحریم خاموش انتخابات» که از چندی قبل مورد اشاره و تأکید عمده رجال اصلاحطلب و لیدرهای آنها قرار گرفته است.
◄ به تازگی انتشارات نشر معاصر کتابی با نام «زیست جنبش» به قلم «محمدرضا تاجیک» منتشر کرده که در آن به چگونگی سیاستگذاری و شکلگیری تاکتیکی یک جنبش اشاره شده و یکایک رفتارها را تشریح کرده است. گفتنی است، در جریان این اغتشاشات برخی اغتشاشگران اقدام به از بین بردن دوربینها و حمله به مراکز مهم کردهاند که گفته میشود منطبق با آموزشهای این کتاب است!
▼ اخبار
1ـ وارونهنمایی واقعیت برای شانه خانه کردن از مسئولیت!
«غلامرضا حیدری» نماینده فراکسیون امید مجلس در مطلبی نوشت: «... یکی از دلایل و عوامل عمده، تلاش مرموزی است که بهطور سازمانیافته یا پراکنده نسبت به تضعیف جایگاه و شأن پارلمان و فراتر از آن، نهادهای انتخابی حاکمیت و بهطور کلی، «جمهوریتِ نظام» صورت گرفته و میگیرد. چنانکه بهرغم تلاشهایی که برای به ثمر رساندن برجام انجام شد و با وجود آنکه این تلاشها به نتیجه رسید و توافق هستهای حتی به تأیید رهبری و زیرنظر ایشان به امضا رسید، اما در ادامه سعی شد با اقداماتی، مانع استفاده از دستاوردهای برجام شوند تا کشور از نتایج و گشایشهای این توافق بهرهبرداری کند تا مبادا مردم این دستاورد را ناشی از عملکرد دولت منتخب ملت بدانند.» در حالی که عملکرد مجلس و دولت اصلاحطلب نارضایتی مردم را در پی داشته و نگاه به بیرون مرزها اوضاع اقتصادی را با مشکلات عدیدهای روبهرو کرده است، اصلاحطلبان تلاش دارند با وارونهنمایی، انگشت اتهام را به سمت جریان انقلابی بگیرند!
2ـ آمریکا بهزودی «نفس کشیدن» را هم ممنوع میکند
به گزارش خبرگزاری «تاس»، «ماریا زاخارووا» در تفسیر مجازاتهایش که آمریکا برای طرح ایجاد خطوط لوله گاز «جریان شمالی2» و «جریان ترکیه» در بودجه نظامیاش تعیین کرده، در صفحه فیسبوک خود نوشت: «ایالات متحده که بدهی دولتی آن 22 تریلیون دلار است، کشورهای معتبر جهان را از توسعه بخش واقعی اقتصاد خود منع کرده است. ایدئولوژی آمریکایی در مورد زندگی بر اساس وام، در برابر رقابت جهانی ایستادگی ندارد که وزارت خزانهداری ایالات متحده بهطور مرتب، «حکم بازداشت اقتصادی» جدیدی را صادر میکند. بعید نیست بهزودی آنها خواستار آن شوند که دیگر «نفس نکشید» و جالب است که برخی این درخواست را اجرا میکنند. مجلس سنای کنگره آمریکا روز سهشنبه لایحه بودجه دفاعی برای سال مالی 2020 را تصویب کرد که دولت ایالات متحده را موظف کرده تحریمهایی را برای دو طرح ساخت خط لوله گاز روسیه «جریان شمالی2» و «جریان ترکیه» اعمال کند.
3ـ معامله با «دینار طلا» برای شکستن تحریمها
«ماهاتیر محمد» نخستوزیر مالزی گفت که ایران، مالزی، ترکیه و قطر به عنوان مانعی در برابر هرگونه تحریم اقتصادی بیشتر، در حال بررسی انجام مبادلات تجاری با یکدیگر از طریق طلا و سیستم معادله تهاتری هستند. در پایان نشست اسلامی در مالزی، ماهاتیر از ایران و قطر برای ایستادگی در برابر تحریمهای اقتصادی تمجید کرد و گفت: «مهم است که جهان اسلام در مواجهه با تهدیدهای آینده متکی به خود باشند. در دنیایی که کشورها، تصمیمات یکجانبه برای اعمال اقدامات تنبیهی (علیه کشورها) میگیرند، مالزی و کشورهای دیگر باید همیشه این موضوع را در ذهن داشته باشند که ممکن است روزی تحت تحریم قرار بگیرند.» ماهاتیر محمد با اشاره به سکه اسلامی، گفت: «من پیشنهاد میکنم دوباره ایده تجارت با دینار طلا و معامله تهاتری در میان خودمان را بررسی کنیم. ما با جدیت به دنبال این شیوه هستیم و امید داریم راهی برای مؤثر واقع شدن این سازوکار بیابیم.»
4ـ نیروهای شاخص اصلاحطلب ارزشمندتر از نیروهای درجه ۲ و ۳ هستند!
«محمد عطریانفر» فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه اصلاحطلبان باید بتوانند شورای نگهبان را قانع کنند که حضور نیروهای شاخص اصلاحطلب ولو اینکه مورد پسند آنها نباشند برای مجلس ارزشمندتر از نیروهای درجه ۲ و ۳ است، گفت: توصیه ما به دوستانمان و فضای عمومی این است که بتوانیم زمینه گفتوگو و مفاهمه را با شورای نگهبان تقویت کنیم و از چالش و پرخاشگری پرهیز کنیم و بتوانیم در فرایند تأیید صلاحیتها از طریق اقناع شورای نگهبان تأثیر بگذاریم. برگزاری و حضور سیاسی در انتخابات از حقوق حقه همه نیروهای فعال سیاسی است، شرط گذاشتن جز اینکه خودمان را از حقوق سیاسی فعال بودن در صحنه انتخابت محروم بکنیم، حاصل دیگری ندارد.
▼ اخبار کوتاه
◄ تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه رسماً برای شش ماه دیگر تمدید شد. این تحریمها بخشهای گوناگونی از اقتصاد روسیه شامل حوزههای مالی، انرژی و دفاعی را در بر میگیرد و تا روز 31 جولای سال آینده میلادی پابرجا خواهد ماند. شورای اتحادیه اروپا اعلام کرده است، این تصمیم مبنی بر تمدید تحریمهای روسیه را به دلیل اجرا نشدن کامل توافقنامه «مینسگ» با هدف حل مناقشات در شرق اوکراین اتخاذ کرده است. در حالی اتحادیه اروپا تحریمهای خود علیه روسیه را به بهانه اوکراین تمدید کرده است که «مسکو» و «کیف» در حال مذاکره برای مناقشات خود هستند.
◄ پایگاه خبری انگلیسی «اسپکتیتور» نوشت: «روایت جدیدی در خاورمیانه در حال ظهور است. نقشههای جدید در حال ترسیم شدن بوده و نفرتهای قدیمی در حال از بین رفتن است.» اسپکتیتور در ادامه به روابط امارات عربی متحده و بحرین با رژیم صهیونیستی اشاره کرده و نوشته است: کشورهای عربی سه دلیل برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی دارند که دلیل اول، خطر اسلامگراهای افراطی و دلیل دوم ضرورت اتحاد در برابر ایران و دلیل سوم این است که دولتهای عربی اسرائیل را به عنوان شریک امنیتی و تجاری میبینند.
◄ لایحه بودجه نظامی آمریکا برای اولین بار کاخ سفید را ملزم کرده است، ظرف ۳۰ روز درباره کانالهای موجود برای تماس با ایران و ممانعت از برخورد و درگیریهای ناخواسته، گزارشی به کنگره ارائه دهد. کانال ممانعت از برخورد اصطلاحاً به مسیرهای گفتوگویی گفته میشود که با هدف ممانعت از بروز درگیریهای ناخواسته، معمولاً میان طرفهای درگیر یا متخاصم ایجاد میشود.
◄ شرکت PG&E آمریکا که یکی از مقصران اصلی آتشسوزی در جنگلها و شهرهای کالیفرنیا محسوب میشود، پیشنهاد کرده حاضر است 13/5 میلیارد دلار غرامت به صورت نقدی به قربانیان بپردازد. همچنین قرار شده است در صورتی که شرکت PG&E بار دیگر سبب آتشسوزی و تخریب بیش از 5 هزار واحد و ساختمان شود، دولت مالکیت PG&E را در اختیار بگیرد.
شماره 927 صبح صادق
همراه با پرونده «عبرت» ویژه حماسه 9 دی منتشر شد
در این شماره میخوانید:
فتنههای دشمن برای انقلابزدایی است/ اشرافیت علیه جمهوریت و معیشت/ مشی سیاسی همیشگی اصلاحاتچیها در قدرت و آستانه انتخابات؛ اپوزیسیوننمایی و مسئولیت گریزی/ نقد مغالطه زیباکلام درباره سخنان نماینده ولی فقیه در سپاه؛ جایگاه سیاستگذاری و پاسخگویی/ میان اشکها و لبخندها؛ تاملی بر فیلم سینمایی 23 نفر و...