صفحه نخست >>  عمومی >> ویژه ها
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۵  ، 
کد خبر : ۳۲۲۳۹۷

بازی آمریکا با برگه داعش در عراق

در میان سیاستمداران عراقی در باره حشدالشعبی اختلاف نظر‌هایی وجود دارد و آمریکا قصد دارد از این شکاف در جهت تضعیف حشدالشعبی و نیز تثبیت نیرو‌های خود در عراق به بهانه مبارزه با داعش بهره برداری کند.
پایگاه بصیرت / فرزان شهیدی

در ماه‌های گذشته فعالیت هسته‌های پنهان گروه تروریستی ـ تکفیری داعش در عراق به دلیل خلا سیاسی و همچنین بحران ویروس کرونا در این کشور، شدت یافته است.
در جریان آخرین درگیری‌ها در منطقه بلد و مکیشفه در جنوب تکریت در شمال بغداد، ۱۰ نفر از نیرو‌های حشدالشعبی از هنگ دجله و تیپ ۴۱ به شهادت رسیدند.
چند نفر از تروریست‌ها هم در اثر درگیری‌ها کشته و یا زخمی شدند.
تروریست‌های داعش؛ در سحرگاه شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه که نیرو‌های حشد الشعبی و نگهبانان در حال آماده کردن سحری ماه رمضان بودند، این عملیات تروریستی را انجام دادند.
بر اساس آخرین گزارش‌های منابع نظامی ـ امنیتی عراق، اوضاع در این مناطق تحت کنترل است.
همچنین قرار است به زودی عملیات گسترده‌ای در مناطق شمالی و غربی عراق برای پاکسازی بازماندگان داعش انجام شود.
حملات پراکنده داعش در نقاط مختلف عراق به ویژه مناطق سنی نشین، امری عادی است، اما عملیات اخیر داعش در استان صلاح الدین، از لحاظ حجم و تلفاتی که وارد کرد، کم سابقه بود.
در واکاوی تحرکات جدید داعش در عراق در برهه فعلی چند نکته مهم قابل ذکر است:
- اخیرا تعدادی از عناصر داعش از زندان «الحوت» در جنوب عراق گریخته و با کمک پنهانی آمریکا به مناطق شمالی رفته و با سازماندهی مجدد، یک شوک تازه امنیتی در این مناطق ایجاد کرده اند.
- تعدادی از عناصر داعش با کمک آمریکا از مرز‌های سوریه وارد عراق شده و با پیوستن به عناصر داخلی، سازمان جدیدی در برخی مناطق به ویژه اطراف تکریت ایجاد کرده اند.
- فشار‌های تازه بر حشدالشعبی خصوصا پس از انشعاب ۴ تیپ عتبات (امام علی، علی اکبر، انصارالمرجعیه و عباس) از حشدالشعبی، نشانگر سناریوی جدیدی است که با هدایت آمریکا و کمک برخی عوامل داخلی در جریان است. حمله میدانی داعش به مقر‌های حشد در شمال بغداد به نوعی تکمیل کننده سناریو فشار بر حشدالشعبی محسوب می‌شود.
اما هدف امریکا از اعمال فشار بر حشدالشعبی در شرایط کنونی چیست؟
آمریکا از مدت‌ها پیش در صدد تضعیف و نهایتا انحلال حشدالشعبی بوده است. انگیزه آمریکا از این کار به ادعای وابستگی حشدالشعبی به جمهوری اسلامی ایران بازمی گردد.
از طرفی، آمریکایی‌ها حشدالشعبی را مهمترین تهدید علیه حضور نظامی خود را در عراق می‌دانند، به ویژه گروه‌هایی از حشد که روحیه ضد آمریکایی بالایی داشته و در مقاطعی، سابقه درگیری با آن‌ها را داشته اند.
به طور طبیعی فشار‌های آمریکا در آستانه تشکیل دولت مصطفی الکاظمی افزایش یافته تا به این وسیله از نخست وزیر جدید امتیازگیری کنند، به ویژه آن که یکی از برنامه‌های دولت الکاظمی پیگیری مصوبه پارلمان عراق مبنی بر خروج آمریکایی هاز این کشور است.
در این راستا، الکاظمی تحرکات داعش را تلاش مذبوحانه برای استفاده از مناقشات سیاسی داخلی خوانده و تاکید کرد تعقیب تروریست‌ها را تا پایان کار آن‌ها در دستور کار خود دارد.
از سوی دیگر، آمریکا در مناطق سنی نشین که پناهگاه اصلی بقایای داعش محسوب می‌شود، مشغول یارگیری و جلب توافق اهل سنت جهت جایگزینی نیرو‌های امریکایی به جای نیرو‌های حشد الشعبی است.
این در حالی است که در میان سیاستمداران عراقی در باره حشدالشعبی اختلاف نظر‌هایی وجود دارد و آمریکا قصد دارد از این شکاف در جهت تضعیف حشدالشعبی و نیز تثبیت نیرو‌های خود در عراق به بهانه مبارزه با داعش بهره برداری کند.
به نظر می‌آید تلاش‌های مذبوحانه آمریکا و بازی با برگه داعش در عراق، هیچ ثمره‌ای برای واشنگتن ندارد و سناریوی ناکام فشار بر حشدالشعبی به عنوان یک سازمان مردمی و قانونی، ره به جایی نخواهد برد.
تشکیل دولت جدید عراق و بازگشت ثبات سیاسی و امنیتی به این کشور، خصوصا در سایه مطالبه عراقی‌ها نسبت به خروج نیرو‌های آمریکایی از خاک کشورشان، عرصه را بیش از پیش بر آمریکایی‌ها تنگ خواهد کرد. /
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
علی اصغر حبیبیان
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۵
0
0
باسلام.تمرکز و ضربه زدن به امریکاییها موجب تسریع اخراج امریکایی ها و بی پشتوانه شدن داعشیهای خبیث و برداشته شدن فتنه ها می گردد.امید است عراقیها و جبهۀ مقاومت سریعتر به این نتایج دست یابند.إن شاءالله..
نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات