این رسانه آمریکایی افزود: ایران در حال گسترش نفوذ خود در ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه است که تمایلات ضد امریکایی و چپ دارند. از طرف دیگر، روسیه و چین - هر دو ممکن است مایل باشند بخشی از نفوذ را با ایران به منظور حفاظت از ردپای ژئوپلیتیکی خود در آمریکای لاتین به اشتراک بگذارند.
احیای حضور و نفوذ ایران در ونزوئلا نگرانیهایی در میان مقامات و کارشناسان آمریکایی به وجود آورده است، به ویژه پس از رسیدن ۵ نفتکش ایرانی به ونزوئلا و ناتوانی آمریکا در متوقف کردن آن ها، این نگرانیها در نزد مقامات آمریکایی به ویژه آنهایی که تمایلات ضد ایرانی گسترده تری دارند، بیشتر شده است.
در همین رابطه، مجله آمریکایی فارن پالیسی در مطلبی نوشت: ایران در حال به چالش کشیدن هژمونی آمریکا در آمریکای لاتین است.
این رسانه تاکید کرد: منابع صنعتی گزارش دادهاند که ایرانیان قطعات و کاتالیزورهایی را برای راهاندازی مجدد پالایشگاههای فرسوده و همچنین مربیان و هواپیماهای بدون سرنشین برای کمک به ونزوئلا فراهم کردند.
در ادامه این گزارش آمده است: در ماه مه، پنج تانکر پر از بنزین بنادر ایران را به مقصد ونزوئلا ترک کردند. درحالیکه به نظر میرسد این اقدامات برای کمک به متحد ایران است. اما یادآور فعالیت ایران در قاره آمریکا - و نقش محوری تهران در این منطقه است. به نظر میرسد کاراکاس همچنان بتواند در احیای نفوذ ایران در منطقه آمریکا نقش بازی کند و برای آمریکا چالشی ایجاد کند.
این رسانه آمریکایی با متهم کردن ایران و حزب الله به انجام اقدامات تروریستی علیه منافع و مواضع ایالات متحده در آمریکای لاتین، مدعی شد که ایران به دنبال احیای عملیاتهای ضد آمریکایی خود در این منطقه شد
این رسانه آمریکایی افزود: ایران در حال گسترش نفوذ خود در ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه است که تمایلات ضد امریکایی و چپ دارند. از طرف دیگر، روسیه و چین - هر دو ممکن است مایل باشند بخشی از نفوذ را با ایران به منظور حفاظت از ردپای ژئوپلیتیکی خود در آمریکای لاتین به اشتراک بگذارند.
فراتر از آن، رهبران ایران ممکن است در ازای کمک به دولت ونزوئلا برای راه اندازی مجدد پالایشگاههای فرسوده این کشور، فرصتی را برای جبران خسارتهای قبلی با دریافت ۶.۳ میلیارد دلار به دست آورند.
به نظر میرسد، اتهامات این مجله آمریکایی مبنی بر احیای اقدامات خرابکارانه ایران علیه مواضع آمریکا در آمریکای لاتین در راستای همان سیاست سنتی ایران هراسی آمریکاییها است.
در شرایطی که ایران و ونزوئلا تحت شدیدترین تحریمهای آمریکا قرار دارند، مراودات تجاری و اقتصادی دو طرف امری طبیعی است برای دور زدن تحریمهای واشنگتن. لذا، امنیتی کردن حضور ایران در آمریکای لاتین، در راستای اخلال در فعالیتهای تجاری تهران- کاراکاس قابل تحلیل است.
در این میان، باید به دو نکته دیگر اشاره کرد:
نخست، در شرایطی که ایران و ونزوئلا تحت شدیدترین تحریمهای آمریکا قرار دارند، مراودات تجاری و اقتصادی دو طرف امری طبیعی است برای دور زدن تحریمهای واشنگتن. لذا، امنیتی کردن حضور ایران در آمریکای لاتین، در راستای اخلال در فعالیتهای تجاری تهران- کاراکاس قابل تحلیل است.
دوم، آمریکاییها دهه هاست در منطقه خاورمیانه و سایر مناطق جهان حضور نظامی دارند و مدعی تامین امنیت برای این مناطق هستند؛ این در حالی است که آغاز کننده بسیاری از جنگها در خاورمیانه و در مجاورت مرزهای ایران بوده اند. در مقابل ایران نه به دنبال حضور نظامی در آمریکای لاتین بلکه به دنبال خروج از دایره تنگ تحریمها و تجارت با کشورهای این منطقه است.