صفحه نخست >>  عمومی >> هادیان
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۶  ، 
کد خبر : ۳۲۵۵۸۲

فضای مجازی نیازمند ساماندهی فوری

انجام پژوهش در مورد اثرات، پیامد‌ها و عوارض ناخواسته ماهواره و فضای مجازی بر جامعه، پس از ورود به کشور از اوایل دهه ۱۳۷۰ تاکنون و انعکاس آن به مسئولین و مردم.
پایگاه بصیرت / گروه فرهنگی/ احمدرضا هدایتی

بر اساس اظهارات مسئولین دستگاه‌های ذیربط، ۷۲ میلیون و ۹۴۰ هزار نفر از جمعیت ۸۳ میلیون نفری ایران، به اَشکال مختلف از جمله، برای انجام امور بانکی، تحقیق و مطالعه، جستجوی اخبار و به‌خصوص برای سرگرمی و تفریح از اینترنت استفاده می‌کنند، از این تعداد ۴۷ میلیون نفر کاربر شبکه‌های اجتماعی هستند.
نتایج گزارش پلیس فتا نیز حاکی از آن است که متأسفانه حدود ۹۰ درصد حضور کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی، معمولاً توأم با هنجارشکنی است و عمدتاً جنبه تفریحی و سرگرمی اخلاقی و بعضاً غیراخلاقی دارد.
در واقع بسیاری از کشور‌های استعماری جهان از سال‌ها پیش با ایجاد ده‌ها سازمان و موسسه برای تولید محتوا و انتشار آن در فضای مجازی می‌کوشند تا از این فرصت بیشترین بهره را برای انتقال فرهنگ منحط غربی و شرقی و القای افکار و برنامه‌های پلید خود به جهانیان عاید خود نمایند.
حتی منافقین نیز با ایجاد به اصطلاح یگان سایبری و بکارگیری بیش از ۱۲۰۰ نفر از اعضای خود در اردوگاه تیرانا در آلبانی، مدت‌هاست که تلاش می‌کنند تا از این طریق و با تولید اخبار جعلی و ترکیب آن با اخبار و مطالب راست و دروغ و تزریق آن به افکار عمومی جامعه، شرایط کشور را بحرانی و متشنج نموده و با دامن زدن به مشکلات کشور، به زعم خودشان مردم را ناامید و با خود همراه نمایند.
در چنین شرایطی به‌نظر می‌رسد مسئولین ذیربط در کشور همچنان در خوابی عمیق فرو رفته و نه‌تنها خودشان کاری نمی‌کنند، بلکه حتی حاضر به حمایت از اقدامات خودجوش نیرو‌های انقلابی در فضای مجازی نیستند و این در حالی است که به اعتقاد کارشناسان بخش فرهنگی و اجتماعی، خسارت این جنگ نابرابر در فضای مجازی می‌تواند به مراتب بیشتر از جنگ اقتصادی و حتی جنگ نظامی باشد.
ضمن این‌که شاید خسارات جنگ اقتصادی و نظامی در کوتاه‌مدت یا میان‌مدت قابل جبران باشد، اما برای رفع آثار و پیامد‌های جنگ فرهنگی دشمن، ممکن است به پذیرش هزینه‌های بسیار هنگفت و صرف سال‌ها وقت در حد تغییر چند نسل نیاز باشد.
از همین‌رو موارد ذیل در جهت کمک به رفع این نقیصه (کم‌کاری دستگاه‌های ذیربط) پیشنهاد می‌گردد.
۱- مطالبه‌گری عمومی در جهت پیگیری فعال‌سازی شورای عالی فضای مجازی
۲- برگزاری جلسه خبرگان موضوع با مسئولین ذیربط و توجیه حضوری آن‌ها در این زمینه
۳- مطالبه قانونمندسازی فضای مجازی و پیگیری نظارت بر حسن اجرای آن
۴- فراخوان مقاله و برگزاری همایش در مورد پیامد‌های بی‌توجهی به فضای مجازی
۵- فعال‌سازی صدا و سیما به خصوص شبکه افق برای تولید برنامه‌های روشنگرانه در این زمینه
۶- پیگیری تقویت و حمایت جدی و عملی و در صورت لزوم ادغام یا تخصصی کردن پیام‌رسان‌های داخلی در موضوعات مختلف مثل؛ آموزش، فرهنگ و هنر، تولید و تجارت، اخبار و... به منظور ایجاد هم‌افزایی بیشتر و استفاده بهینه از ظرفیت آنها.
۷- انجام پژوهش در مورد اثرات، پیامد‌ها و عوارض ناخواسته ماهواره و فضای مجازی بر جامعه، پس از ورود به کشور از اوایل دهه ۱۳۷۰ تاکنون و انعکاس آن به مسئولین و مردم.
۸- پیگیری حمایت از کانال‌ها و گروه‌های انقلابی در اشکال مختلف مثل؛ اعطای اینترت رایگان، تأمین مکان مناسب و حتی‌المقدور متمرکز، حمایت مالی، حمایت قانونی، حمایت تخصصی و فنی، معرفی آن‌ها به افکار عمومی، معرفی و مصاحبه با آن‌ها در رسانه ملی و...)
۹- پیگیری راه‌اندازی کانال‌ها و گروه‌های تخصصی در فضای مجازی با رویکرد انقلابی و ارزشی و با کمک افراد علاقه‌مند متخصص و متعهد (واجد شرایط) در موضوعاتی مانند؛ قرآن و نهج البلاغه، اخلاق اسلامی، مسائل عبادی، امر به معروف و نهی از منکر، حجاب و عفاف، سرود و مداحی، شعر و موسیقی، سبک زندگی، اقتصاد مقاومتی، کارآفرینی و اشتغالزایی، تولید و تجارت، محرومیت‌زدایی، دشمن شناسی، پاسخ به سوالات سیاسی، تاریخ انقلاب اسلامی، دستاورد‌های انقلاب اسلامی و جهان اسلام، اخبار جبهه مقاومت، مسائل مربوط به جوانان، ورزش و سلامت و حتی تفریح و سرگرمی و لطیفه، به منظور ایجاد هم‌افزایی و هدایت و حمایت اصولی از فعالان این عرصه.
۱۰- شناسایی کانال‌ها و گروه‌های انقلابی فعال در فضای مجازی و ایجاد بانک اطلاعاتی آن‌ها در جهت رسمیت بخشیدن و حمایت و تشویق آنها.
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات