صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۳۹۹ - ۰۶:۵۵  ، 
کد خبر : ۳۲۷۲۳۶

اخبار ویژه 9 دی ماه

روزنامه کیهان **

یادداشت روزنامه‌ زنجیره‌ای سند بی‌صداقتی اصلاح‌طلبان

یک روزنامه اصلاح‌طلب مدعی شد استراتژی حمایت از یک نامزد غیراصلاح‌طلب در انتخابات ریاست‌جمهوری، شکست خورده است؛ هرچند که این طیف نامزد اصلاح‌طلب برای رای دادن نداشتند(!)

آفتاب یزد در یادداشتی نوشت: «آقای روحانی هنگامی که در سال 92 پا به عرصه رقابت‌های انتخاباتی گذاشت، در قالب کاندیدای اصلاح‌طلب وارد میدان مبارزه نشد. نه ایشان خود را اصلاح‌طلب می‌دانست و نه اصلاح‌طلبان درک و فهمی از آقای روحانی به‌عنوان یک نیروی سیاسی اصلاح‌طلب داشتند. در واقع آقای روحانی کاندیدای «مورد حمایت» اصلاح‌طلبان بود. این عبارت «مورد حمایت» از کجا ناشی می‌شود؟ از شرایطی که ساختار سیاسی برای نیروهای اصلاح‌طلب در رقابت‌های سیاسی ایجاد می‌کند؛ با رد صلاحیت برخی چهره‌های برجسته آنها مانع از شکل گرفتن یک رقابت منصفانه‌تر در انتخابات می‌شود. طبیعتا زمانی که نیروهای سیاسی اصلاح‌طلب کاندیدایی درخور و در قامت شعارها و برنامه‌های ایده‌آل خود نداشتند، برای ممانعت از یک انسداد سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در سال 92 از آقای روحانی حمایت کردند.

باید اشاره کنیم که آقای روحانی در سال 96 در رقابت‌های انتخاباتی شعارها و مواضعی اتخاذ کرد که از حد معمول خود او فراتر بود و موجب دلگرمی اصلاح‌طلبان شده بود نسبت به اینکه از او حمایت بیشتری کنند. این اتفاق هم روی داد.

به هر حال پس از اتمام کارزار انتخابات 96 چه در کابینه‌ای که ایشان به مجلس معرفی کرد و چه درخصوص پیگیری مطالبات مردم، برخلاف مواضع اخذ شده عمل نمود.

طبیعتا در این عدم تحقق وعده‌ها جریان اصلاحات و احزاب اصلاح‌طلب نیز دخیل هستند و نباید شانه خالی کرد از بار مسئولیت، چرا که از منظر اخلاق سیاسی به هیچ عنوان پسندیده نیست زمانی که مردم را دعوت به شرکت در انتخابات می‌کنیم و از آن‌ها می‌خواهیم که پای صندوق‌های رای بیایند هنگامی که بخش قابل ملاحظه‌ای از شعارها و مطالبات محقق نمی‌شود شانه خالی کنیم و مسئولیت را به گردن ساختارها یا جریان رقیب بیندازیم. نمی‌توان تا پیش از انتخابات با وعده و شعار مردم را دعوت به شرکت در انتخابات کنیم و پس از اتمام کار بگوییم؛ نمی‌گذارند. بیان فعل «نمی‌گذارند» هم اخلاقی نیست و هم از لحاظ سیاسی مورد پذیرش نیست که با فعل «نمی‌گذارند» و یک رویکرد سلبی بخواهیم دیگر بار وارد عرصه انتخابات شویم. بنابراین به نظر می‌رسد که این بار دیگر استراتژی انتخاب میان بد و بدتر و یا تبلیغ مداوم و سیستماتیک این استراتژی عملا جواب نمی‌دهد اگر نگوییم شکست خورده است.

به هر روی حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست‌جمهوری صورت‌های مختلفی دارد. به‌طور مثال در انتخابات مجلس یازدهم با توجه به اینکه اکثر قریب به اتفاق کاندیداهای اصلی احزاب پیشرو اصلاح‌طلبان رد صلاحیت‌شده بودند و پیامی که از سوی پایگاه رای و مخاطبان خود دریافت کرده بودند این بود که در چنین شرایطی حاضر به شرکت در انتخابات نخواهند بود، اصلاح‌طلبان لیست انتخاباتی ندادند و عملا فعالیت انتخاباتی نداشتند. به نظر می‌رسد اگر انتخابات آتی ریاست‌جمهوری هم انتخاباتی از نوع انتخابات مجلس یازدهم باشد، با توجه به اینکه هیچ عنصر تحریک کننده‌ای برای پایگاه رای اصلاح‌طلبان وجود ندارد که آن‌ها را قانع به آمدن پای صندوق‌های رای نماید، یکی از گزینه‌های روی میز همان رویکردی است که در انتخابات مجلس یازدهم پیش گرفته شد.

هم‌اکنون هم باید طی 6 ماه آتی نقد و نظرها را در زمینه‌های مختلف بیان کرد. ما از آغاز دولت آقای روحانی بارها تاکید کرده‌ایم که نوع تعامل با دولت آقای روحانی اتحاد و انتقاد است. هرچند من بر این باورم که در بُعد انتقادی ما باید شفاف‌تر و محکم‌تر عمل می‌کردیم و اگر در ماه‌های آتی همچنان مجموعه اصلاح‌طلبان سیاست مماشات را با دولت آقای روحانی در پیش بگیرند و انتقادات جدی و اساسی خود را مطرح نکنند یا بیان آن را محدود به جلسه‌های دربسته نمایند، به باور من کار برای انتخابات 1400 سخت می‌شود. علاوه بر این، مردم و پایگاه انتخاباتی اصلاح‌طلبان نیز از آنها این توقع را دارند».

مغالطه این روزنامه زنجیره‌ای و ارادتمند عارف، در حالی است که اصلاح‌طلبان در انتخابات سال 92 محمدرضا عارف(رئيس بعدی شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان) و در انتخابات 96، اسحاق جهانگیری را در گود رقابت‌ها داشتند. آنها در عین حال با یقین به اینکه هیچ‌یک از نامزدهایشان قادر به رای آوردن نیست، از روحانی حمایت کرده و حتی در سال 96 با وجود مشاهده عملکرد پوپولیستی و حباب‌گونه روحانی مدعی شد «ما تضمین وعده‌های روحانی هستیم». از این جهت، ادعای اینکه در چند ماه باقی‌مانده از 8 سال ریاست روحانی تازه می‌خواهند دولت او را رد کنند، نوعی شوخی تلخ با افکار عمومی محسوب می‌شود. در حقیقت آنها نه در تضمین کردن وعده‌های روحانی، نه ادعای نامزد نداشتن و نه ادعای نقد کردن دولت، هیچ‌کدام صداقت نداشته‌اند.

 

لایحه بودجه با نگاه سیاسی تنظیم شد در حالی که راه‌حل اقتصادی دارد

یک روزنامه حامی دولت اعتراف کرد لایحه بودجه تقدیمی به مجلس، نه لایحه‌ای اقتصادی و مبنی بر واقعیات، بلکه با نگاه سیاسی تنظیم شده است.

همشهری می‌نویسد لایحه بودجه سال 1400 از نگاه اقتصاد سیاسی، معانی فرامتنی را در خود جای داده است که ریشه آن را باید در تفاوت نگاه‌ها و اهداف در میدان سیاست خارجی و سیاست داخلی جست‌وجو کرد. با این حساب می‌توان بودجه سال آینده را سیاسی‌ترین بودجه‌ای دانست که در سال‌ها و حتی دهه‌های اخیر نوشته شده است.

پیش از آنکه اقتصاددانان و اقتصادگردانان بخواهند در مورد جزئیات اعداد و تغییرات آنها برای تنظیم برنامه اقتصادی سال آینده بحث کنند، باید تکلیف روح بودجه از سوی سیاسیون مشخص شود. پیش‌بینی فروش روزانه 2/3 میلیون بشکه نفت، نرخ 11 هزار و 500 تومانی برای دلار همراه با افزایش 25 درصدی حقوق کارکنان و 70 هزار میلیارد تومان یارانه حمایتی نشان می‌دهد که دولت مسیر خود را در اقتصاد با سیاست خارجی پیوند زده است.

همشهری در ادامه مدعی شد مسیر دیگری هم از دیدگاه اقتصادی وجود ندارد.

اما در مقابل روزنامه دولتی ایران یادداشتی را با عنوان «نگاه سیاسی را از بودجه برداریم» منتشر کرد و از قول امراله امینی کارشناس اقتصادی و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه‌طباطبایی نوشت: برای جبران کسری بودجه راه حل اصلی این است که هزینه‌های دولت کم شود. این بحث سال‌ها مطرح است که برای جبران کسری بودجه، دولت باید کوچک شود؛ در واقع مشکل کسری بودجه در دولت‌های مختلف مربوط به مشکلات ساختاری در اقتصاد ما است؛ تا مشکلات ساختاری حل نشود، بودجه با کسری مواجه است؛ خیلی از هزینه‌هایی که باعث کسری بودجه است هزینه شرکت‌های دولتی است که دولت‌های مختلف ملزم به پرداخت این هزینه‌ها هستند. شرکت‌های دولتی زیان انباشته شده دارند و این زیان هم از بودجه تأمین می‌شود؛ باید راهکاری برای حل این مشکل اساسی اجرا شود. دولت باید چابک شود. دولت بزرگ هزینه زیادی هم دارد که بیشتر منابع بودجه را می‌برد. اگر دست دولت در محدود کردن شرکت‌های دولتی بسته است، در سالی که شیوع کرونا هم علاوه بر تحریم، شرایط اقتصادی را سخت کرده، دولت چاره‌ای جز کاهش هزینه‌های خود ندارد؛ راه حل بعدی برای جبران کسری بودجه فروش اوراق است. کاهش کسری بودجه غیر تورمی نتیجه فروش اوراق است، اما چون سال آخر دولت است، تعهد به دولت بعدی منتقل می‌شود، به همین دلیل مخالفت‌های خاصی با فروش اوراق هست، اما در هر صورت فروش اوراق بسیار مطلوب‌تر از راهکارهایی مانند استقراض از بانک مرکزی است.

شرکت‌های دولتی بیشترین کسری بودجه را به دولت تحمیل می‌کنند که مشکلی ساختاری دارد.

نتیجه اینکه مشکلات ساختاری در اقتصاد دلیل اصلی کسری بودجه در دولت‌های مختلف است؛ بزرگ شدن دولت نتیجه این مشکلات ساختاری است.

همه این مشکلات راه حل دارد و اگر نگاه سیاسی از بودجه برداشته شود، می‌توان کسری بودجه را به روش‌های معقول و منطقی حل کرد.

 

نقض اصول قانون اساسی در تدوین لایحه بودجه

 بزرگ‌ترین ایرادی که به بودجه 1400 وارد است، این است که اعداد و ارقام لایحه بودجه که مربوط به پیش‌بینی درآمدها و برآورد هزینه‌هاست، با اسناد حکمرانی اقتصادی در قانون اساسی مطابقت ندارد.

این تحلیل را روزنامه وطن امروز منتشر کرد و نوشت: اصول 44، 45 و 53 قانون اساسی بشدت در این اعداد و ارقام نقض شده است. اصل 53 قانون اساسی می‌گوید همه دریافت‌های دولت باید در خزانه‌داری کل متمرکز شده و همه پرداختی‌ها به موجب قانون در بودجه منعکس و از خزانه پرداخت شود.

دولت درآمدهای عظیمی دارد که به عنوان دریافت‌های دولت در پیش‌بینی درآمدها مورد ‌اشاره قرار نگرفته است و پرداخت‌هایی دارد به‌ویژه در حوزه نفت و گاز که از خزانه صورت نمی‌گیرد و از منابع در اختیار آنها با حقوق‌های نجومی پرداخت می‌شود و این نقض اصل 53 قانون اساسی است.

اصل 45 قانون اساسی می‌گوید دولت باید یک سرفصل درآمدی تحت عنوان انفال داشته باشد. دولت در 8 بودجه‌ای که به مجلس داده، اصلا سرفصل درآمدی تحت عنوان انفال نداشته است، لذا نقض اصل 45 قانون اساسی در بودجه 1400 و بودجه سال‌های قبل به‌شدت دیده می‌شود.

اصل 44 قانون اساسی می‌گوید شرکت‌های دولتی باید در صورت سودده بودن، سودشان به درآمدهای عمومی خزانه واریز شود و چون سودده هستند باید مالیات پرداخت کنند؛ در سطرهای اول لایحه بودجه 1400 تحت عنوان بند یک تبصره الف قانون بودجه 1400، اصل 44 نقض شده است.

وقتی دولت درآمدهای مشخصی را به خزانه واریز نمی‌کند طبیعی است کسری بودجه به وجود می‌آید؛ وقتی صرفه‌جویی نکرده و پرداخت‌هایش بر اساس خزانه و قوانین جمهوری اسلامی ایران صورت نمی‌گیرد، یعنی همچنان مشغول پرداخت حقوق‌های نجومی است، بنابراین شاهد هستیم اسناد حکمرانی که منطبق با قانون اساسی است، در بودجه 1400 بشدت نقض می‌شود.

رئیس‌جمهور طبق اصل 113 قانون اساسی مسئول اجرای قانون اساسی و طبق اصل 126 قانون اساسی مسئول مستقیم بودجه است. در این 2 اصل به طور مشخص واژه مسئول استفاده شده و رئیس‌جمهور مسئول شناخته شده است اما رئیس‌جمهور قانون اساسی را در تدوین بودجه به شرحی که گفته شد رعایت نکرده، یعنی کسی که مسئول اجرای قانون اساسی است، چیزی که مسئولیت مستقیم و تام در آن دارد را نقض کرده است و متاسفانه این نقدی است که هر سال به وی وارد است اما نه در معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری و نه در سازمان برنامه و بودجه به این ‌اشکال و ایراد بودجه‌نویسی پاسخ نمی‌دهند چون پاسخی ندارند.

 

روایت آفتاب یزد از علت حاشیه‌پردازی دولت

یک روزنامه اصلاح‌طلب تصریح کرد: دولت و اصلاح‌طلبان خودزنی کرده‌اند و هیچ حاشیه‌سازی‌یی نمی‌تواند اذهان مردم را منحرف کند.

آفتاب یزد در سرمقاله‌ای با عنوان «حواس مردم از گرانی پرت نمی‌شود»، به حاشیه‌سازی درباره نامگذاری خیابانی برای شجریان پرداخت و نوشت: ما با مسئولینی این روزها مواجه هستیم که از بروز چنین حواشی به شدت استقبال می‌کنند و چه بهتر از اینکه مردم سرگرم نامگذاری برای یک خیابان کم‌اهمیت به نام استاد شوند.

اعضای شورای شهر تهران طی 4 سال به جز اسم و فامیل‌بازی چه خدمتی به مردم پایتخت کردند؟ هر بار از این آقایان پرسشی در این خصوص مطرح شد گفتند بودجه نیست و حقوق کارمندان را هم به زحمت پرداخت می‌کنیم. پس توقع اضافی نکنید!

مسئولین دولتی برای کنترل گرانی جز نامه نوشتن و ابلاغ چه برای مردم بینوا انجام دادند؟! اگر تحریم هستیم که مردم این مهم را می‌دانند شما که فرمان دولت دست جناب‌تان است چرا ما را در آغوش تحریم‌ها بردید؟ گوش همه از تکرار واژه «نمی‌گذارند» پر است!

البته برخی نوشته‌اند نهاد دولت تضعیف شده است. در این مورد هم باید گفت نهاد دولت تضعیف شد زیرا دولت مورد حمایت اصلاح‌طلبان هم ضعیف بود و هم سازشکار! این دولت زمانی که حمایت مردم را پشت خود داشت نتوانست قدمی به نفع جامعه بردارد و به دنبال هدف‌های دیگری بود و حالا هم که دیگر پایگاهی وجود ندارد که بخواهیم توقعی داشته باشیم. قبلا هم ذکر کردم جفایی هم اگر به دولت و اصلاح‌طلبان شده است از جانب خودشان بوده نه دیگران. این جماعت خودزنی کردند و با کمک هیچ باند رسانه‌ای نیز نمی‌توانند ذهن مردم را از ضعف‌ها منحرف کنند.

 

اصرار نماینده سابق بر تکرار دروغ لو رفته!

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس دهم در سخنانی گزافه مدعی شد: از نپیوستن ایران به سازمان‌هایی مانند FATF دشمنان سوء‌استفاده کردند و منافذ را بر روی کشور ما بستند که نمونه‌اش را در بحث بیماری کرونا و واردات واکسن مشاهده کردیم.

حشمت الله فلاحت‌پیشه در گفت‌وگو با ایلنا، درباره بررسی مجدد FATF در مجمع تشخیص مصلحت گفت: واقعیت این است که در پیوستن ایران به FATF نوعی تردید در کشور وجود داشت و عملاً شرایطی به وجود آمد که این موضوع در دستور کار مجمع قرار نگیرد.

موضع تندی در کشور شکل گرفت و باعث شد بسیاری از افرادی که به دلایل منطقی طرفدار این بودند که ایران به کنوانسیو‌ن‌های مرتبط با FATF یعنی پالرمو و CFT بپیوندد، عقب‌نشینی کنند.

وی تاکید کرد: اگر مجمع تشخیص مصلحت نظام  تمدید بررسی FATF را در دستور کارش قرار می‌داد، دشمنان ما در این سازمان موفق نمی‌شدند پرونده ایران را در لیست سیاه قرار دهند.

وی اظهار داشت: FATF  مانند همه نهادهای بین‌المللی تبعی از تبعات قدرت است و کشورها به میزان قدرتی که دارند از این سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی در راستای منافع خودشان استفاده می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که دشمنان ما از نپیوستن ایران به کنوانسیون‌های مرتبط استفاده کردند که همین امر موجب شد حتی امکان استفاده ایران از حداقل منافذ موجود برای تهیه دارو بسته شود که نتیجه آن را در موضوع کرونا و در بحث داروهای مرتبط و واکسن که در حال حاضر به یک معضل تبدیل شده، مشاهده می‌کنیم.

سخنان این نماینده سابق در حالی است که رئیس بانک مرکزی و وزیر بهداشت اخیراً تصریح کردند خرید واکسن کرونا به خاطر کارشکنی آمریکا با مشکل مواجه شده بود و موضوع، ربطی به FATF نداشت. به عبارت دیگر آقای فلاحت‌پیشه یا اصلاً در باغ اخبار نیست و یا این که اصرار دارد در روز روشن و با وجود روشن شدن مسئله، دروغ تحویل مخاطبان دهد. امثال او اگر صداقت داشته باشند باید توضیح دهند که چرا با وجود برجام، دولت یاغی آمریکا توانست تحریم‌های دارویی علیه ایران اعمال کند؟ و حال آن که حتی در تحریم‌های شورای امنیت و، ضوابط FATF هم، غذا و دارو از تحریم‌ها مستثناست. در واقع به نظر می‌رسد بزک کنندگان دیروز برجام، تعهد دارند به واسطه باد کردن FATF و خلاف‌گویی درباره آن، خسارت‌های منحصربه فرد برجام را از یادها ببرند.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

حجت‌الاسلام محمدی‌گلپایگانی به نمایندگی از رهبر انقلاب از آیت‌الله مصباح‌یزدی عیادت کرد

دعای رهبر انقلاب برای آیت‌الله مصباح

پس از بستری شدن آیت‌الله محمدتقی مصباح‌یزدی، رئیس مؤسسه علمی- پژوهشی امام خمینی(ره) در تهران، صبح دیروز حجت‌الاسلام محمد محمدی‌گلپایگانی به نمایندگی از رهبر حکیم انقلاب، از ایشان عیادت کرد. محمدی‌گلپایگانی در حاشیه عیادت از آیت‌الله مصباح یزدی در جمع خبرنگاران گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند سلام مرا به آیت‌الله مصباح یزدی برسانید و بگویید من هر شب برای شما دعا می‌کنم. وی با بیان اینکه آیت‌الله مصباح یزدی، شخصیت بزرگ، شناخته‌شده و از محصولات بزرگ حوزه علمیه قم است، ‌اظهار داشت: اخلاص، تواضع و ولایتمداری آیت‌الله مصباح‌یزدی زبانزد است. رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب ادامه داد: با اینکه آیت‌الله مصباح‌یزدی مراتب بالای علمی دارند، نسبت به مقام ولایت بی‌اندازه متواضع، فروتن و مطیع بوده و هستند.  محمدی‌گلپایگانی یکی از صفات بارز آیت‌الله مصباح‌یزدی را صراحت لهجه دانست و گفت:‌ ایشان آنچه را تشخیص می‌دهند حق و درست است، با آن مراتب علمی بالای خود، بدون مجامله و ملاحظه بیان می‌کنند و از هیچ‌کس هم واهمه ندارند. گفتنی است آیت‌الله مصباح‌یزدی مدتی است از بیماری گوارشی رنج می‌برد.

***

قالیباف: باید به خنثی‌سازی تحریم اولویت دهیم

رئیس مجلس شورای اسلامی دیروز در جلسه سران قوا که به میزبانی مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: مسائل تحریمی یکی از مباحث این نشست بود و باید به خنثی‌سازی تحریم اولویت دهیم و به همین دلیل گفت‌وگو‌های سران قوا برای رفع تحریم‌ها تأثیرگذار است. محمدباقر قالیباف با اشاره به تقدیم لایحه بودجه به مجلس گفت: لایحه بودجه ۱۴۰۰ تقدیم مجلس شده و هم‌اکنون در کمیسیون تلفیق در حال بررسی است؛ بودجه یک سند مالی سالانه است و واقعیتی که وجود دارد، این است که این سند، سند حکمرانی است که هم سیاست‌های مالی و وضعیت هزینه و درآمدی دولت و هم سیاست‌های پولی یعنی زندگی مردم را رقم می‌زند. قالیباف درباره اولویت‌های بودجه ۱۴۰۰ گفت: مباحث مربوط به معیشت، سلامت و رسیدگی به قشر مستضعف و محرومیت‌زدایی و همچنین بحث تولید اولویت‌های اساسی سال آتی است. آیت‌الله رئیسی نیز در حاشیه نشست سران قوا اظهار کرد: امروز وحدت و انسجام بین قوا و تمام نهاد‌های حاکمیتی یک ضرورت و راهبرد اساسی است. به گزارش میزان، رئیس قوه‌ قضائیه با تاکید بر اینکه برای رفع مشکلات معیشتی مردم و موضوع کرونا باید با همکاری همه دستگاه‌ها اقدام کرد، افزود: یقین داریم ما می‌توانیم و این ما می‌توانیم را از شهید قاسم سلیمانی و شهدا آموختیم. آیت‌الله رئیسی خاطرنشان کرد: شهدا و مجاهدان این میدان و ابتکارات و خلاقیت‌ها در حوزه‌های مختلف نشان داده است امکان فائق آمدن بر همه این مشکلات و خنثی‌سازی تحریم‌ها وجود دارد و این راهبرد را باید دنبال کرد.

***

صدور قریب‌الوقوع قرار قضایی برای عاملان ترور شهید سلیمانی

عضو ناظر بر مرکز اطلاع‌رسانی شورای عالی قضایی عراق خبر داد طی روزهای آینده درباره متهمان و عاملان حادثه ترور شهیدان سلیمانی و المهندس، قرارهای قضایی مناسبی صادر خواهد شد. «حیدر علی نوری» عضو ناظر بر مرکز اطلاع‌رسانی شورای عالی قضایی عراق با انتشار بیانیه‌ای، به تشریح آخرین وضعیت پرونده شهادت سپهبد قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ابومهدی المهندس، نایب‌رئیس سازمان حشدالشعبی پرداخت. خبرگزاری «الرای العام» ضمن نقل این بیانیه گزارش داد: «دستگاه قضایی عراق در تحقیق درباره این حادثه، وارد مراحل پیشرفته‌ای شده است و قصد دارد آن را به صورت قطعی به پایان برساند». نوری تصریح کرد: دادگاه ویژه تحقیق، جوانب امر را تکمیل و همه ادله را با ثبت اظهارات شهود، گردآوری و شهادت شاهدان حادثه مانند کارکنان فرودگاه بغداد و نیروهای امنیتی حاضر در آن را ثبت کرده است. وی در ادامه خاطرنشان کرد همچنین اظهارات مسؤولان فرودگاه بغداد و برخی کارکنان شرکت «G4S» انگلیس که در محل حادثه حضور داشتند، به همراه اظهارات نماینده قانونی وزارت خارجه عراق و نماینده قانونی سفارت تهران در بغداد، ثبت شد. این مسؤول عراقی گفت: نتایج بررسی‌های کمیته تحقیقات که به موجب دستور نخست‌وزیر عراق تحت نظارت قاضی ویژه تحقیقات به دست آمده و بازبینی فیلم‌ها و بیانیه‌های رسمی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور مستقر آمریکا، در حال تکمیل است. وی در پایان خبر داد به محض تکمیل تحقیقات، طی روزهای آینده درباره متهمان و عاملان این ترور، قرارهای قضایی مناسبی صادر خواهد شد.

 

* شناسایی و تعقیب ۴۸ متهم در ارتباط با پرونده سردار سلیمانی

علی باقری، دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: در ارتباط با پرونده ترور شهید حاج‌قاسم سلیمانی ۴۸ متهم شناسایی شدند و اقدامات لازم برای تحت تعقیب قرار دادن آنها انجام شده است. وی افزود: از کشورهایی که به نوعی دخیل و درگیر در این جنایت ترور بودند، درخواست شده اطلاعات و مستندات را در اختیار دستگاه قضایی ایران قرار دهند. دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران گفت: آخرین کشور آلمان بود؛ اخبار و اطلاعاتی به دست ما رسید که پایگاه آمریکایی‌ها (رامشتاین) در آلمان در تبادل اطلاعات میان پهپادهای آمریکایی که در جنایت ترور شهید سلیمانی درگیر بودند دخیل بوده است.

*********************************

روزنامه خراسان**

سومین اخطار به دولت درباره افزایش اختیارات کابینه

پس از 2 تذکر هفته های گذشته نهادهای نظارتی به مسئولان ارشد نهاد ریاست جمهوری درباره تصویب پیشنهاداتی در هیئت وزیران که موجبات افزایش اختیارات فراقانونی کابینه را فراهم می کرد، یک نهاد مسئول در نامه روزهای اخیر خود خطاب به مدیران مهم دولتی به آن ها متذکر شده تصمیم آبان ماه کابینه مبنی بر الزام واریز برخی عوارض قانونی به حساب یک وزارتخانه بر خلاف مجوز قانونی که محل واریز را دستگاه های اجرایی دیگری تعیین کرده، از مصادیق تعیین تکلیف دولت برای برخی دستگاه ها بر خلاف تصریح قانونی است و باید لغو شود.

 

هشدار درباره مجوز قانونی فروش اموال با نرخ دلار

یک نهاد مسئول در نامه روزهای اخیر خود خطاب به تعدادی از دستگاه های نظارتی و تشکل های صنفی، به آن ها متذکر شده با عنایت به مواد 1 و 2 قانون پولی و بانکی کشور که واحد پول کشورمان را به صراحت مشخص کرده، بنابراین مخاطبان باید توجه داشته باشند انجام معامله و تعهد پرداخت هرگونه وجه در قراردادهای داخلی، فقط با پول رایج کشور انجام شود و از انجام معاملات میان اشخاص حقیقی و حقوقی با معیار قرار دادن دلار، یورو و امثالهم، اجتناب شود.

*********************************

روزنامه ایران **

طعنه خبرآنلاین به کیهان

  خبر اول اینکه، خبرگزاری خبرآنلاین با اشاره به بیانیه دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی در مخالفت با برجام، ادعای روزنامه کیهان را یادآوری کرده که گفته بود اسرائیل مخالف برجام نیست.روز یکشنبه دفتر نخست‌وزیری اسرائیل با انتشار بیانیه‌ای هشدار داد که این کشور با هرگونه بازگشت به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ بین قدرت‌های جهانی و ایران شدیداً مخالفت می‌کند.در این حال روزنامه کیهان مخالفت اسرائیل با برجام را دروغ یک جناح سیاسی دانسته و نوشت: برخلاف دروغ‌بافی مدعیان اصلاح‌طلبی، رژیم صهیونیستی نه تنها با برجام مخالف نیست بلکه آن را یک موهبت برای خود می‌داند.گفتنی است کیهان پیش از این نیز معتقد بود برجام کاملاً به نفع امریکاست و ترامپ هرگز از آن خارج نخواهد شد!

 

نظر یک نماینده اصولگرا درباره طرح انتخاباتی مجلس

  خبر دیگر اینکه، محمود احمدی بیغش، نماینده اصولگرای مجلس در مورد طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری گفت: این طرح بیهوده است و وزن ریاست جمهوری در ایران را بسیار کاهش داده است. مردم می‌گویند در این طرح فقط جای یک فرد خالی است که آن کلمه و نام افراد نوشته شود.به گزارش عصر ایران، این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با تأکید بر ضرورت اصلاح قانون انتخابات با توجه به مشکلاتی که وجود دارد، افزود: اما اینکه در این اصلاح به سمت و سویی برویم که اذهان عمومی این برداشت را کنند که این طرح فقط برای یک یا دو نفر نوشته شده است درست نیست.او با انتقاد از تعجیل در تهیه و بررسی این طرح گفت: باید این اصلاح با حوصله و حداقل سه الی چهارسال قبل تدوین، بررسی و چکش کاری می‌شد. نظرات احزاب، گروه‌ها و نخبه‌ها و صنف‌های مختلف در مورد این طرح اخذ می‌شد و کار پخته‌ای انجام می‌شد.

 

محسن رضایی نماینده تهران می‌شود؟

  شنیدیم که، یک خبر غیر رسمی از احتمال حضور محسن رضایی در انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس از حوزه انتخابیه تهران حکایت دارد. به گزارش خبرآنلاین، بر اساس خبری که در کانال‌های تلگرامی به نقل از راوی منتشر شده است، برخی منابع در مجلس گفته‌اند تعدادی از نمایندگان مجلس با محسن رضایی دیدارهایی داشته و از او خواسته‌اند در انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس از حوزه انتخابیه تهران ثبت‌نام و به جای مرحومه فاطمه رهبر راهی مجلس شود.

 

بایدن می‌خواهد با دولت اصولگرا مذاکره کند

  دست آخر اینکه،  یک نماینده اصولگرای مجلس مدعی شد که جو بایدن و چینی‌ها می‌خواهند با دولت بعدی که به گفته وی اصولگرا خواهد بود، مذاکره کنند. به گزارش انتخاب، فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: درباره دولت بایدن که گفته می‌شود شاید علاقه‌مند به مذاکره با ایران باشد، این مسأله (تمایل مذاکره با اصولگرایان) مطرح است و علائمی درباره این مسأله وجود دارد. به گفته وی اصولگرایان بیشتر از اصلاح‌طلبان در مذاکرات و سیاست خارجی، منافع ملی و حقوق مردم را در نظر گرفته و مراقب هستند که معیارهای انقلاب و ارزش‌های نظام پایمال نشود. حسینی همچنین مدعی شد که چینی‌ها خیلی علاقه ندارند که قرارداد همکاری 25 ساله را با دولت فعلی اجرایی کنند. آنان منتظر دولت بعدی هستند که تصور می‌شود دولت بعدی یک دولت اصولگرا خواهد بود.

*********************************

روزنامه شرق **

محکومیت «الهذلول» به بیش از 5 سال حبس

روزنامه سعودی سبق اعلام کرد که دادگاه کیفری ویژه ریاض در حکمی لجین الهذلول، فعال حقوقی عربستانی را به پنج سال و هشت ماه حبس محکوم کرد. طبق این گزارش از‌جمله اتهامات علیه الهذلول می‌توان به تحریک برای تغییر نظام سیاسی عربستان، تلاش برای کمک به طرح‌های خارجی در داخل کشور با هدف آسیب‌رساندن به نظم عمومی و همکاری با تعدادی افراد و نهادهایی که طبق قانون مبارزه با جرائم تروریسم و تأمین مالی آن مرتکب اقدامات جنایی شده‌اند، اشاره کرد.

 

حکم ۴ سال حبس برای خبرنگار چینی

دادگاه چین یک شهروند - خبرنگار چینی را که پس از پوشش اخبار قرنطینه در ووهان دستگیر شد، به چهار سال حبس محکوم کرد. به گزار ش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، رن چانیو، وکیل ژانگ شان، ۳۷ساله که اخبار مربوط به قرنطینه ناشی از شیوع ویروس کرونا را پوشش داده بود، پس از محاکمه چندساعته در دادگاه به اتهام ایجاد اغتشاش به چهار سال حبس محکوم شد.

 

حضور سیسی در نشست سران شورای خلیج فارس

یک منبع آگاه اعلام کرد عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهوری مصر، به دعوت سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه سعودی، در دور چهاردهم نشست سران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس که قرار است پنجم ژانویه در ریاض برگزار شود، شرکت می‌کند.

 

درخواست گریفیث‌ برای اتمام بحران یمن

اداره امور سیاسی و برقراری صلح وابسته به سازمان ملل با انتشار بیانیه‌ای در توییتر اعلام کرد «مارتین گریفیث»، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن، از طرف‌های درگیر در این کشور خواسته است که در سال ۲۰۲۱ به جنگ موجود پایان دهند. گریفیث گفت که ۲۰۲۰ آخرین سال ظلم بر مردم یمن و ادامه خون‌ریزی و سقوط آزاد اقتصاد و شیوع ویروس کرونا بوده است.

 

اعتراض لاوروف به دخالت غرب

وزیر خارجه روسیه از دخالت غرب در امور داخلی سایر کشورها انتقاد کرد. به گزارش ایلنا، سرگئی لاوروف درباره دخالت غرب در امور داخلی کشورها در توییتی نوشت: نتایج دخالتی که غرب با عناوینی مانند دموکراسی، آزادی و احترام به حقوق بشر تبلیغ می‌کرد، فقط نقض آشکار و زیرپاگذاشتن حقوق بشر است.

 

 تمایل سعودی‌ها برای سرمایه‌گذاری در اسرائیل

پایگاه خبری عربی 21 به نقل از شبکه رادیویی کان فاش کرد که شرکت‌های سعودی در بخش‌های مختلف علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در اسرائیل از طریق بحرین هستند. این منابع گفتند که این شرکت‌ها جلساتی را در منامه، پایتخت بحرین، برگزار کردند تا این موضوع را بررسی کنند.

 

ممنوع ‌الخروج‌شدن 4 میلیون شهروند روس

سرویس فدرال ضابطان قضائی روسیه اعلام کرد که بیش از چهار میلیون نفر از شهروندان این کشور در آستانه سال نو در فهرست بدهکاران ممنوع‌الخروج قرار گرفته‌اند. به گزارش ایرنا، بخش مطبوعاتی سرویس فدرال ضابطان قضائی روسیه علل اصلی ممنوع‌الخروج‌شدن این افراد را بیشتر به‌ خاطر بدهی‌های مربوط به وام‌ها، نفقه و هزینه خدمات شهری اعلام کرد.

*********************************

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات