روزنامه کیهان **
کدام نامزد بیشترین رأی مثبت و کمترین رأی منفی را دارد؟
یک مرکز افکارسنجی میگوید: سید ابراهیم رئیسی، کمترین رای منفی را در میان نامزدها دارد.
ایسپا در نظرسنجی خود به تاریخ ۵ و ۶ خرداد از مردم پرسیده به کدامیک از نامزدها به هیچ وجه رای نمیدهید؟ پاسخدهندگان اجازه داشتهاند بیشتر از یک نفر را معرفی کنند و در میان پاسخدهندگان هنوز مردد هستند، ۹/۲ درصد گفتهاند رئیسی، ۱۹/۲ درصد سعید جلیلی، ۲۰/۳ درصد قاضیزاده هاشمی، ۲۱/۷ درصد علیرضا زاکانی، ۲۲/۹ درصد مهرعلیزاده، ۲۳/۵ درصد محسن رضایی و ۲۸ درصد عبدالناصر همتی.
در میان پاسخدهندگان هم که قطعا و به احتمال زیاد در انتخابات شرکت میکنند، رایهای منفی (به هیچ وجه به این یا آن نامزد رای نمیدهند)، اینگونه است: رئیسی ۴/۵ درصد، جلیلی ۱۹/۱ درصد، قاضیزاده ۲۰/۵ درصد، محسن رضایی ۲۱/۱ درصد، علیرضا زاکانی ۲۱/۸ درصد، مهرعلیزاده ۲۴/۲ درصد، همتی ۲۹/۸ درصد.
ایسپا از کسانی که قطعا و به احتمال زیاد در انتخابات شرکت میکنند، درباره رای آنها به نامزدهای مختلف میپرسد که پاسخها به شرح زیر است:
رئیسی ۴۳/۹ درصد، رضایی ۳/۷ درصد، جلیلی ۱/۸ درصد، قاضیزاده و همتی ۱ درصد، مهرعلیزاده ۴ دهم درصد و زاکانی ۲ دهم درصد.
کسانی که هنوز مردد هستند، اگر شرکت کنند به این ترتیب رای میدهند:
۳۸/۵ درصد رئیسی، ۳/۴ درصد رضایی، ۱/۸ درصد جلیلی، ۱/۶ درصد همتی، ۱ درصد قاضیزاده، ۸ دهم درصد مهرعلیزاده و یک دهم درصد زاکانی.
محمد هاشمی: مرحوم هاشمی اگر بود، از همتی حمایت میکرد
عضو هیئت موسس حزب کارگزاران میگوید: اگر مرحوم هاشمی در قید حیات بود، از آقای همتی در انتخابات حمایت میکرد.
محمد هاشمی در گفتگو با ایلنا، درباره اینکه اگر سال ۹۲ هنگامی که مرحوم آیتالله هاشمی رد صلاحیت شدند، بزرگان کشور در آن زمان نسبت به برخی رد صلاحیتها هشدارهایی را میدادند امروز شاهد رد صلاحیت چهرههایی همچون علی لاریجانی و اسحاق جهانگیری نبودیم، گفت: اظهارنظرها و عقاید مختلف و متفاوت است، اینگونه نیست که اگر آن زمان طور دیگری رفتار میشد امروز به گونه دیگری اقدام میکردند. نکته مهمی که وجود دارد این است که در منش و سیره آقای هاشمی قهر کردن از صندوق رأی نبود ایشان اگر اتفاقی برایش میافتاد آن را به فرصت تبدیل میکرد.
این فعال سیاسی بدون اشاره به کارنامه ضعیف روحانی و مقبولیت زیر ۷ درصد وی در میان مردم گفت: سال ۹۲ هنگامی صلاحیت آقای هاشمی را احراز و تائید نکردند، ایشان آقای روحانی را مطرح کرد و رأی ۳ درصدی وی را به بالای ۵۱ درصد رساند و یک حماسه صورت گرفت، در واقع آقای هاشمی برخلاف کسانی که ایشان را احراز صلاحیت نکردند و خواستند که در مدیریت اجرایی کشور به هر دلیلی نقش نداشته باشد، از شرایط ایجاد شده به گونه دیگری استفاده کرد.
وی خاطرنشان کرد: هر نهاد، سازمان و گروهی وظایف و اختیاراتی دارد که بر مبنای آنها عمل میکند و تصمیم میگیرد، اما دیگران هم به همین دلایل وظایفی دارند و حرف خودشان را میزنند و اعتقادم بر این است در این فضا حرف آخر را مردم میزنند.
وی اظهار داشت: اختیار دست مردم است، آنان هستند که حرف آخر را میزنند معتقدم اگر مردم طبق تجاربی که در این ۴۰ سال داشتهایم به گفته مرحوم هاشمی پای صندوقهای رأی بیایند و قهر نکنند، اتفاقات به گونه دیگری رقم خواهد خورد.
هاشمی درباره اینکه امروز اسحاق جهانگیری که معاون اول رئیسجمهور است و یا علی لاریجانی که ریاست مجلس را برعهده داشته است رد صلاحیت شدهاند، عنوان کرد: آقای جهانگیری و آقای لاریجانی هیچ کدامشان به پای آقای هاشمی که رد صلاحیت شد، نمیرسیدند. ایشان از اول انقلاب و نهضت و آغاز مبارزات از سال ۱۳۳۰ حضور داشتند و نظیر شخصیتش را در کشور نداشته و نداریم، اما مشاهده میکنیم هنگامی یک چنین شخصیتی احراز صلاحیت نمیشود و عدم احراز برایش میزنند او تهدید را به فرصت تبدیل میکند.
وی ادامه داد: احترام آقایان لاریجانی و جهانگیری را دارم، اما اینکه میپرسید چه اتفاقی میافتد؟ میگویم اگر طبق مشی و منش آقای هاشمی رفتار کنند، یعنی بیایند بین یکی از کاندیداهای موجود بایستند، بهتر خواهد بود؛ به طور مثال اگر نظر من را بخواهید آقای همتی یکی از افرادی است که از ابتدا همراه آقای هاشمی بوده است و ایشان به آقای همتی بسیار اعتماد داشت؛ مخصوصا در حوزه اقتصادی که امروز محل اصلی مشکلات کشور است، اگر داوطلبان رد شده از چنین چهرهای حمایت کنند، شاهد رویکرد دیگری در انتخابات خواهیم بود.
هاشمی بیان کرد: آقای همتی بسیار خدمت کرده است، تحصیلاتش مرتبط با اقتصاد و صاحب نظریه است؛ امروز هم بیشترین مشکلات کشور اقتصادی است. همه از معیشت و گرانی گلایه دارند. حال که آقای جهانگیری و لاریجانی احراز صلاحیت نشدند، اما شخصیتی مثل آقای همتی صلاحیت گرفته است و به نظرم این یک فرصت است و این دو فرد میتوانند به پشت وی بیایند و این تهدیدی که وجود دارد را به فرصت تبدیل کنند.
وی خاطرنشان کرد: امروز برای مردم اقتصاد اولویت اول را دارد؛ مردم میخواهند خودشان و فرزندشان معیشت و اشتغال داشته باشند. امروز قدرت پول ملی و مسائل اقتصادی بسیار مهم است حال یک اقتصاددان با تجربه به هر دلیلی تائید شده است؛ پس میتوان از این فرد حمایت کنند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه عبدالناصر همتی رئیس بانک مرکزی دولت حسن روحانی بوده و عدهای بخشی از مشکلات اقتصادی کشور را متوجه وی میدانند با این وجود وی شانس پیروزی دارد؟ گفت: آقای دکتر همتی را آقای هاشمی سال ۹۲ به آقای روحانی پیشنهاد دادند که ایشان را برای بانک مرکزی بگذارید، اما ایشان قبول نکردند و عدهای هم نگذاشتند این اتفاق بیفتد، زمانی آقای همتی را در رأس بانک مرکزی قرار گرفت که دلار ۲۰ هزار تومان بود، وی دلار را تا مرز یازده هزار تومان هم آورد، منتها در بقیه موارد شرایط به گونهای پیش رفت که او نمیتوانست کار دیگری انجام دهد. معتقدم چنین فردی در رأس باشد تفاوت دارد با اینکه ۳۰ الی ۴۰ مدیر آنجا دور هم نشستند و باید تصمیم جمعی بگیرند.
هاشمی گفت: عملکرد دولت روحانی به عملکرد رئیس بانک مرکزی ارتباطی ندارد، دولت باید پاسخگوی عملکرد خودش باشد.
آفتاب یزد: آمریکا کوتاه نمیآید عجله روحانی برای چیست؟
فضاسازی غیرواقعی و چندباره آقای روحانی ظرف چند ماه اخیر درباره نهایی شدن توافق با آمریکا، موجب اعتراض روزنامه اصلاحطلب شد.
روزنامه آفتاب یزد، در گزارشی با عنوان «عجله دولت برای چیست؟» نوشت: اگرچه «حسن روحانی» از رو به اتمام بودن مذاکرات و نتیجه بخش بودن آن میگوید، اما «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در واکنش به سخنان «حسن روحانی» میگوید: مطمئن نیست که مذاکرات طرفهای برجام در وین در آستانه نتیجه دادن باشد.» وی که با شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل گفتگو میکرد، با تکرار برخی ادعاهای بیاساس گفت که واشنگتن از اینکه مذاکرات وین در حال پایان یافتن باشد، اطمینان ندارد چرا که ما به آمادگی تهران برای بازگشت کامل به برجام مشکوک هستیم. بلینکن در پاسخ به پرسشی درباره سخنان روحانی مبنی بر اینکه نمایندگان غربی برای لغو تحریمهای اصلی علیه ایران توافق کردهاند و اکنون بحث درخصوص برخی نکات جزئی در حال انجام است، گفت: «حدس میزنم که در جریان باشید که این مذاکرات غیر مستقیم است. ما به طور مستقیم با ایران مذاکره نمیکنیم؛ این کار از طریق اتحادیه اروپا و سایر شرکا انجام میشود. معتقدم که ما پیشتر روشن کردهایم که هر یک از طرفین باید کاری انجام دهد تا به اجرای برجام بازگردد، اما پرسش بیپاسخ این است که آیا ایران در واقع آماده است که به برجام بازگردد؟ هنوز چیزی معلوم نیست».
در همین حال، شاهرخ ناظمی رئیسدفتر مطبوعاتی نمایندگی دائمی ایران در نیویورک، درباره احیای توافق هستهای [برجام]و مذاکرات اخیر پیرامون آن در وین گفت: «ما میخواهیم به توافق خوبی درباره اقداماتی برسیم که آمریکا باید برای بازگشت به برجام انجام دهد. برای انجام دادن این، عجلهای نداریم که روی موارد ناقص توافق کنیم.
در کنار این مباحث سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در توئیتی انتقادی به برخی مواضع اعلام شده واکنش نشان داده مینویسد: «وزرای خارجه آمریکا و انگلیس در تلاش برای جلب رضایت دشمن قسمخورده برجام، اهداف مذاکرات وین را تحریف میکنند. این مایه دلسردی است.
آفتاب یزد در ادامه از قول یک تحلیلگر نوشت: اختلافات موجود، اختلافات پارادایمی است یعنی همان که موجب شد آقایان دل به توهم حل مسئله و رفع مشکل تحریم و رابطه با غرب و آمریکا ببندند و بر همین اساس گفتند هر گونه توافق بهتر ازعدم توافق است. الان هم آقای روحانی در همان موضع است. یعنی ایشان به هر قیمتی آماده توافق است. به همین دلیل هر چقدر هم تنازلی صورت گیرد ایشان عنوان میدارد توافق خوب است و عدم توافق به ضررشان است؛ لذا روحانی همان موضع اولیه برجام را امروز خیلی جدیتر دارد. خصوصا اینکه باید این توافق را در رقابتهای انتخاباتی خرج کند؛ و الا اگر موضع ملی باشد الان به هیچ عنوان بستری برای انجام توافق با طرف آمریکایی وجود ندارد.
یادآور میشود بلینکن اخیراً تصریح کرد توافق برجام قابل برگشت نیست و باید بعدهای نظارتی مربوط به مباحث هستهای و غیرهستهای تقویت و طولانیتر شود.
خود شما بودید که گفتید رئیسجمهور اختیارات ندارد
عضو مرکزیت حزب اعتماد ملی میگوید رأی ندادن، بازی در زمین تندروهاست و همه توان خود را برای آمدن مردم پای صندوق رأی به کار میگیریم.
محمدصادق جوادی حصار به ایلنا گفت: اصلاحطلبان در انتخابات دو راه دارند؛ یا اینکه باز هم اکتفا کنند به اینکه با همین دو کاندیدایی اصلاحطلب، یا نسبتا به آنها نزدیک هستند و با حمایت از این دو نفر کاملا به مصاف جریان اقلیت بروند و اجازه ندهند که آنها نقشهشان را عملی کنند و یا اینکه بازی بازدارنده انجام دهند؛ بازی بازدارنده هم به این معناست که کاری کنند که اتحاد و یکپارچگی میان آن اردوگاه محقق نشود.
وی افزود: به این معنا که تلاش آنها بر این متمرکز است که همه به نفع آقای رئیسی کنار بروند، اما من تصور میکنم که بخشهای اعتدالی این جریان که میتوانستند کنار اصلاحطلبان بایستند و با این جریان کار کنند، اکنون میتوانند برای اینکه نقش بازدارندگی ایفا کنند به سمت یک کاندیدای میانه بروند و اجازه ندهند که اهداف آنها به راحتی محقق شود. یعنی اگر اصلاحطلبان تصمیم گرفتند در انتخابات شرکت نکنند، حداقل آن بخش اعتدالی حامی آقای روحانی بروند پشت سر یک آدمی مانند آقای مهرعلیزاده یا آقای همتی و اجازه ندهند که جریان مقابل بتواند با یک رأی خوب ریاستجمهوری را به دست آورد.
جوادیحصار در پاسخ به این سؤال که «با توجه به حجم ناامیدی ایجاد شده در جامعه و فعالان سیاسی، اصلاحطلبان قادر خواهند بود تجربههایی مانند ۹۲ یا ۷۶ را تکرار کنند؟»، اظهار داشت: ببینید واقعیت این است که مردم باور نمیکنند که ریاستجمهوری مهم است، این واقعیت تلخی است که طی این سالها به خورد اذهان مردم دادند که ریاستجمهوری جایگاهی ندارد.
وی افزود: اعتقاد آنها این بوده که اگر مردم در صحنه باشند، از آنجا که عموماً گرایشات اصلاحطلبانه دارند ما هیچوقت نمیتوانیم به صورت معمول و متعارف به ریاستجمهوری دست پیدا کنیم، به همین منظور خیلی تلاش کردند تا به مردم تلقین کنند که ریاستجمهوری جایگاهی ندارد. باوراندن این مسئله به مردم که القای چنین ذهنیتی به مردم، بازی است که ما نسبت به حساسیت جایگاه ریاست جمهوری بیتفاوت شویم، کارسختی است، اما اگر بتوانیم این را به جامعه منتقل کنیم که رأی ندادن بازی در زمین آنها یعنی کسانی که میخواهند با حداقل پشتوانه و امکانات، حداکثر امکانات کشور را در اختیار بگیرند، در آن صورت شاید مردم باور کنند و شاید بازگردند به صحنه و اگر برگردند و بتوانند پشت چهرهای مانند آقای مهرعلیزاده بایستند، همان کاری را از او طلب کنند که از آقای ظریف و تاجزاده طلب میکردند، در آن صورت میتوان امیدوار بود به حصول نتیجه.
وی ادامه داد: باید تاکید کنم که آقای مهرعلیزاده نیرویی نیست که کارنامهای نداشته باشد در حوزه اصلاحطلبان و به عقیده من میشود به این قضیه توجه داشت، اما مهمترین مسئله این است که چگونه این زهر بیتفاوتی را خنثی کنیم و چه پادزهری پیدا کنیم که این را خنثی کند.
عضو شورای مرکزی اعتماد ملی در واکنش به این مسئله که دبیرکل حزب کارگزاران عبدالناصر همتی را مناسب ائتلاف میداند، گفت: من روی مصداق تعصبی ندارم، اگر اصلاحطلبان بتوانند با آقای همتی هم به این نتیجه برسند خوب است؛ خوشبختانه در این موضوع با آقای کرباسچی اشتراک نظر داریم، اما آقای کرباسچی از جنبه تکنوکراتی به موضوع نگاه میکند و من عملگرایی سیاسی. به همین خاطر در حوزه عملگرایی سیاسی امکان اجتماع جریانهای اصلاحطلبی پیرامون آقای مهرعلیزاده بیشتر است. نه آنکه این احتمال در آن طرف نیست بلکه این چشمانداز روشنتر است.
ادعای جوادی حصار مبنی بر اینکه مخالفان اصلاحطلبان، ریاستجمهوری را بیاهمیت و بیاعتبار وانمود میکنند، در حالی است که افراطیون مدعی اصلاحات همواره هنگام روبرو شدن با اعتراضات و مطالبات مردم، مدعی شدهاند رئیسجمهور تدارکاتچی است و ۱۵ درصد رأی بیش ندارد. حال آقای جوادی حصار با زبان بیزبانی- و فرافکنی- اعتراف میکند که این ترفند ناجوانمردانه، دامن خود اصلاحطلبان را گرفته است.
********************
روزنامه وطن امروز **
در پی درگذشت والد نماینده، ولی فقیه در سیستانوبلوچستان صادر شد
پیام تسلیت رهبر انقلاب به حجتالاسلام محامی
حضرت آیتالله خامنهای در پیامی درگذشت والد حجتالاسلام محامی، نماینده، ولی فقیه در استان سیستانوبلوچستان و امام جمعه زاهدان را تسلیت گفتند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسماللهالرحمنالرحیم
جناب حجتالاسلام آقای حاج شیخ مصطفی محامی دامت توفیقاته
درگذشت والد مکرم را که عالمی پرهیزگار و پارسا بودند، به جنابعالی و دیگر بازماندگان ایشان تسلیت عرض میکنم و علو درجات آن عالم بزرگوار و بقای عمر و توفیق جنابعالی را از خداوند مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای - ۸ خرداد ۱۴۰۰
***
انتخابات سوریه پیام معناداری به دشمنان این کشور بود
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پیامی با تبریک برگزاری انتخابات ریاستجمهوری سوریه، این رویداد را پیام مقتدر و معناداری به دشمنان سوریه برشمرد. در بخشی از پیام سرلشکر محمد باقری آمده است: «بیشک این رخداد مبارک و تاریخی که نماد اراده ملت سوریه در حفظ استقلال کشور برابر توطئهها و طمعورزیهای دشمنان امت اسلامی و حمایت و پایبندی آنان به آرمانهای مقاومت و تداوم مبارزه با تروریسم تکفیری و رژیم جعلی و گرگصفت صهیونیستی است، از یک سو پیام مقتدر و معناداری به دشمنان سوریه محسوب و از سوی دیگر نویدبخش طلوع آیندهای درخشان و پرفروغ برای آن سرزمین خواهد بود».
***
نامزدهای انتخابات مجاز نیستند به موضوع «سرباز حرفهای» بپردازند
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح گفت: نامزدهای ریاست جمهوری به هیچ عنوان مجاز نیستند برای جذب رای به موضوعاتی مانند سرباز حرفهای بپردازند. سردار ابوالفضل شکارچی درباره اینکه آیا کاندیداهای ریاستجمهوری مجاز هستند برای جذب رای به موضوعاتی مانند سرباز حرفهای بپردازند، اظهار داشت: پرداختن به موضوع سرباز حرفهای مستلزم کار کارشناسی در ستاد کل نیروهای مسلح است. به عبارت دیگر، هر آنچه در اقتدار دفاعی کشور اثر داشته باشد و بتواند از ظرفیت عظیم جوانان کشور استفاده کند و منافع جوانان را هم مدنظر داشته باشد، ستاد کل نیروهای مسلح به آن میپردازد. سخنگوی ارشد نیروهای مسلح افزود: البته نتیجه این کارهای کارشناسی بهگونهای خواهد بود که علاوه بر توجه به جوانان، آسیبی هم به امنیت و منافع ملی و قدرت بازدارندگی کشور وارد نمیشود؛ با این توضیح که تمام ملاحظاتی که درباره جوانان عزیز کشور وجود دارد نیز مدنظر قرار میگیرد. سردار شکارچی در ادامه تأکید کرد: کاندیداهای ریاستجمهوری به هیچ عنوان مجاز نیستند که برای جذب رای به موضوعاتی مانند سرباز حرفهای بپردازند؛ آنها میدانند که نباید بعضی کلیدواژههایی را که صرفا کاربرد انتخاباتی دارد استفاده کنند.
***
رئیس مجلس سوریه انتخاب مجدد قالیباف به ریاست مجلس را تبریک گفت
رئیس مجلس مردمی جمهوری عربی سوریه در پیامی به محمدباقر قالیباف، انتخاب مجدد وی به ریاست مجلس شورای اسلامی را تبریک گفت. در بخشی از پیام حموده صباغ آمده است: «ما در مجلس الشعب بشدت خواستار تقویت روابط پارلمانی با مجلس شورای اسلامی و افزایش تماسها و رایزنیها هستیم، چرا که شکوفایی و تحقق منافع ۲ ملت و ۲ مجلس را به همراه خواهد داشت».
***
۱۶ خرداد اسامی نهایی کاندیداهای انتخابات شوراها اعلام میشود
رئیس هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستای استان تهران گفت اسامی کاندیداهای نهایی انتخابات شوراها ۱۶ خرداد به وزارت کشور اعلام میشود. احمد نادری در گفتگو با ایسنا، با بیان اینکه در حال حاضر بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها در مرحله رسیدگی به شکایت داوطلبان احراز صلاحیت نشده در تمام استانهاست، اظهار کرد: هیات مرکزی مشغول بررسی اعتراضات بوده که پیشبینی میشود به بخشی از شکایات پاسخ مثبت داده شود و افراد به گردونه رقابت برگردند. وی با بیان اینکه کار هیات عالی نظارت بر استان تهران تمام شده است، گفت: البته هیات مرکزی نظارت اجازه اعمال ماده ۶۳ را به هیات استان تهران داد که ما این کار را در برخی از پروندهها انجام دادیم. بدین معنا که بر اساس استعلام نهادهای مسؤول میتوانیم نظرمان را درباره افراد تاییدشده یا ردشده تغییر دهیم. این اتفاق در موارد اندکی در استان تهران رخ داد. نادری در پایان گفت: هیات مرکزی نظارت امروز (دیروز شنبه) نتیجه نهایی درباره رسیدگی به شکایات داوطلبان انتخابات شوراها را مشخص میکند. یک هفته زمان برای جمعبندی دارد و در نهایت ۱۶ خرداد اسامی نهایی کاندیداهای انتخابات شوراها به وزارت کشور اعلام میشود.
********************
روزنامه خراسان **
خودروی چینی ۴۵۰ میلیونی ۹۹۰ میلیون تومان فروخته میشود
فارس - یک کارشناس اقتصادی گفت: برخی خودروسازان خصوصی، خودروهای چینی را که قیمت جهانی آنها ۱۷ تا ۲۰ هزار دلار است و باید با قیمت ۳۷۵ تا ۴۵۰ میلیون عرضه شوند ۷۵۰ تا ۹۹۰ میلیون تومان میفروشند. «هادی سلیمی زاده» گفت: اکنون برخی خودروسازهای خصوصی قطعات خودروهای چینی را وارد و پس از اسمبل وارد بازار میکنند. خودروهایی که قیمت جهانی آنها ۱۷ تا ۲۰ هزار دلار است و با محاسبه قیمت جهانی باید با قیمت ۳۷۵ تا ۴۵۰ میلیون در بازار ایران فروخته شوند، اما از ۷۵۰ تا ۹۹۰ میلیون تومان قیمت دارند.
باز هم اثر چینی روی بیت کوین!
ایسنا - احتمال تشدید مجازات استخراج کنندگان ارزهای دیجیتالی در چین مجدد باعث ریزش بازار ارزهای دیجیتالی شد. به گزارش سیانبیسی، انتشار خبری مبنی بر احتمال تشدید مجدد محدودیتها روی استخراج کنندگان ارزهای دیجیتالی در چین مجدد باعث افزایش فشار فروش در بازارها شده است. طبق گفته برخی منابع خبری چینی، دولت میخواهد پس از ممنوع اعلام کردن استخراج ارزهای دیجیتالی، متخلفان را با مجازاتهای سنگینی جریمه کند. هم اکنون قیمت بیت کوین حدود ۳۵ هزار دلار است.
ماجرای پیشنهادی به روسها که قیمت گوشت در ایران را کاهش میدهد
تسنیم - وزیر جهاد کشاورزی گفت: اگر پیشنهادی که به وزیر کشاورزی روسیه برای تامین جو ایران داده شده عملیاتی شود، قیمت گوشت در ایران بسیار پایین میآید. «کاظم خاوازی» با اشاره به کاهش بارندگی در ایران و کاهش استحصال جو و نیاز دامداریها به جو گفت: اگر پیشنهادی که به وزیر کشاورزی روسیه داده ام، عملیاتی شود، قیمت گوشت در ایران بسیار پایین میآید، چون جو فراوان میشود.
********************
روزنامه ایران **
نامه روحانی به شورای نگهبان
خبر اول اینکه، رئیس جمهوری روز چهارشنبه نامهای برای شورای نگهبان درباره رد صلاحیتها ارسال کرده است. به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیس جمهور، در راستای اصل ۱۱۳ قانون اساسی در رابطه چگونگی اعمال نظر و بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری نامهای را به شورای نگهبان ارسال کرده است. شورای نگهبان هنوز به این نامه پاسخی نداده است. در اصل ۱۱۳ قانون اساسی آمده است: «پس از مقام رهبری، رئیس جمهور عالیترین مقام رسمی کشور است و مسئولیت اجرای قانون اساسی و ریاست قوه مجریه را جز در اموری که مستقیماً به رهبری مربوط میشود، برعهده دارد.» با این حال بر اساس تفسیر شورای نگهبان این اصل فقط شامل دایره مسئولیت رئیس جمهوری در قوه مجریه میشود.
تحریمهای قابل رفع، به هیأت ایرانی منتقل شده
خبر دیگر اینکه، «لورا روزن» خبرنگار ارشد امریکایی گزارشی به نقل از «یک مقام ارشد وزارت خارجه امریکا» منتشر کرد که در آن از حصول میزانی از پیشرفت در رایزنیها برای احیای برجام خبر داد. به گزارش فارس، طبق این گزارش، یک مقام ارشد وزارت خارجه امریکا که به نام او اشارهای نشده، گفت: «ما میزانی از پیشرفت (در زمینه احیای کامل برجام از سوی ایران و امریکا) داشتیم، اما شفافسازی به معنای (رسیدن به) اتفاق نظر نیست. هنوز اختلاف نظرهایی وجود دارد... برخی از این اختلاف نظرها، مسائل مهمی هستند.» به گفته مقام ارشد وزارت خارجه واشنگتن، بعد از دومین دور رایزنیها در وین، امریکا و ایران اکنون بهتر میدانند که برای پایبندی کامل به برجام چه کاری باید انجام دهند. این مقام امریکایی با بیان اینکه رایزنیها در وین مفید و منظم بوده است، افزود: «البته هنوز بسیاری از اختلافات وجود دارد که باید بر آنها فائق آمد. ما هنوز به جمع بندی (و پایان راه) نزدیک نیستیم.»
به گفته او، هیأت امریکایی حاضر در رایزنیهای وین از طریق واسطهها (هیأتهای اروپایی و غیر اروپایی عضو برجام) درباره «تعدادی از انواع موارد تحریمهایی که ما (واشنگتن) باید به منظور برگشت به پایبندی رفع کنیم و تحریمهایی که نیازی به رفع آنها نیست» به هیأت ایرانی اطلاع دادهایم. از نظر این مقام واشنگتن، پیچیدهترین بخش، مربوط به سومین طبقهبندی تحریمهای اعمالی دولت دونالد ترامپ علیه ایران است چرا که هنوز نیاز است مشخص شود آیا این تحریمها به طور قانونی اعمال شدند یا بلکه عامدانه اعمال شدند تا در برابر تلاش دولت بعدی (دولت بایدن) برای بازگشت به برجام موانع ایجاد کند.
توئیت رئیس زندانها درباره یک زندانی
شنیدیم که، رئیس سازمان زندانها از شرایط خوب سپیده قلیان و امکانات در اختیارش در زندان خبر داد. به گزارش ایلنا، محمدمهدی حاجمحمدی در توئیتر نوشت: «دیروز در بوشهر، بهخاطر دروغهای اخیر رسانههای سعودی درباره زندانیان سیاسی زن، شخصاً پیگیر وضعیت خانم سپیده قلیان شدم. از شرایط و امکانات در اختیارش راضی بود. با علاقه و روحیه خوب، شیرینیهایی را که خودش در زندان پخته بود تعارف میکرد. البته از بابت سختی رفتوآمد خانوادهاش نگران بود.» سپیده قلیان فعال کارگری است که اسفند ماه سال گذشته برای تحمل ادامه دوران حبس خود از زندان اوین تهران به زندان بوشهر منتقل شد.
محکومیت یک مدیر سابق راه و شهرسازی
با خبر شدیم که، مدیرکل سابق راه و شهرسازی استان هرمزگان با رأی تخلفات اداری نهاد ریاستجمهوری به اتهام اختلاس و سوءاستفاده از مقام و موقعیت شغلی به دو سال محرومیت از انتصاب به پستهای حساس و مدیریتی محکوم شد. به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، به دنبال گزارش واصله مردمی، برخی اسناد مالی اداره کل راه و شهرسازی استان هرمزگان مورد بررسی قرار گرفت و با نتایج حاصله و بررسیهای هیأت بازرسی تخلف فرشید دستوان مدیرکل وقت اداره کل مزبور محرز شد. فرشید دستوان مدیرکل وقت راه و شهرسازی استان هرمزگان باید مبلغ شش میلیارد و ۵۸۹ میلیون ریال که به منظور خرید علائم ایمنی و راهنمایی و رانندگی به وی سپرده شده بود، در وجه شرکتهای آموت آرتا قشم و کوبش فلز هرمزگان پرداخت میکرد، اما بنا به طریقی به نفع خود و دیگران برداشت و تصاحب کرده بود.
نفتکش ایرانی بعد از ۱۲۵ روز توقیف آزاد شد
خبر رسیده که، کشتی نفتکش «هورس» متعلق به ناوگان شرکت ملی نفتکش ایران که از ۲۴ ژانویه (یکشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۹) تاکنون در آبهای اندونزی توقیف شده بود جمعه آزاد شد. به گزارش «انتخاب»، این کشتی با حمایت همهجانبه مقامات ارشد کشور، پشتیبانی و کمک کنسولی وزارت امورخارجه و همکاری دستیار ویژه وزیر امور خارجه، پس از گذراندن موفق مراحل دادرسی، بعد از ۱۲۵ روز، رفع توقیف شد. طبق اعلام شرکت ملی نفتکش ایران، پرسنل مجرب و متعهد نفتکش هورس در این مدت به رغم تحمل سختیها و دوری از خانواده، با فداکاری در دفاع از منافع ملی و حفظ جریان صادرات نفت و فرآوردههای نفتی کشور ایستادگی کرده و در پیگیری مأموریت خود عزم راسخی داشتند. این کشتی هماکنون ادامه مأموریت خود را از سر گرفته است و پس از اتمام آن به آبهای کشور باز خواهد گشت.
حزب اعتماد ملی نامزدی در انتخابات ندارد
دست آخر اینکه، دبیرکل حزب اعتماد ملی گفت: «حزب اعتماد ملی» نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ندارد. به گزارش ایلنا، الیاس حضرتی در واکنش به مطرح شدن ادعایی در فضای مجازی مبنی بر حمایت حزب اعتماد ملی از محسن مهرعلیزاده نوشت: «حزب اعتماد ملی پشت سر هیچ کس نرفته و نامزدی ندارد.»
********************
روزنامه شرق**
بمبافکنهای توپولف در سوریه مستقر شدند
افزایش نفوذ روسیه در خاورمیانه
براساس گزارشها برای نخستین بار بمبافکنهای روسیه که قادر به حمل بمب اتمی هستند، میتوانند در پایگاه نظامی حمیمیم سوریه مستقر شوند. در طول جنگ داخلی سوریه هواپیماهای سنگین نظامی این کشور به دلیل محدودیت فرودگاهی، برای حمله به مواضع گروههای شبهنظامی در خاک سوریه گاهی مجبور به استفاده از پایگاههای نظامی دیگر میشدند؛ اما سهشنبه گذشته بمبافکنهای سنگین و دوربرد توپولف تو۲۲ امتری برای اولین بار در حمیمیم فرود آمدند و پنجشنبه گذشته دومین عملیات هوایی خود را انجام دادند. پیشازاین توپولفهای تو۲۲امتری که نمیتوانستند در باندهای پروازی حمیمیم فرود آیند، مقدار محدودی مهمات حمل میکردند؛ چون مجبور بودند مقداری از ظرفیت حملونقل خود را به انبارکردن سوخت برای بازگشت اختصاص دهند. بهاینترتیب توپولفهای نظامی روسیه نهتنها بر آبهای مدیترانه تسلط دارند؛ بلکه میتوانند پایگاههای ناتو در جنوب اروپا و شمال آفریقا را هم تحت نظر داشته باشند. روزنامه نیزاویسیمایا گازتا گزارش داده که روسیه میتواند بهاینترتیب بمبافکنهای دیگر خود را که قابلیت حمل سلاح اتمی دارند، در سوریه مستقر کند. کارشناسان نظامی آمریکا در فوریه سال جاری میلادی با انتشار تصاویر ماهوارهای از پایگاه حمیمیم خبر داده بودند ساختوسازهایی در آن پایگاه هوایی در جریان است که احتمالا بتواند باندهای مناسبی برای فرود ناوگان نظامی هوایی روسیه فراهم کند. پایگاه حمیمیم در جنوب شرقی سوریه از سالها پیش در اختیار روسیه بوده است. در همان زمان هم بعضی کشورهای ناتو از گسترش حضور روسیه در خاورمیانه ابراز نگرانی کرده بودند. وزارت دفاع روسیه سه روز پیش خبر داد که سه فروند بمبافکن دوربرد خود را با توانایی حمل سلاح اتمی، در پایگاه خود در سوریه مستقر کرده است. به گزارش ایرنا، از زمان جنگ سرد با آمریکا، این اولین بار است که روسیه جنگندههای اتمی خود را در خاورمیانه مستقر کرده است و کارشناسان نظامی آمریکا ارتقای فرودگاه حمیمیم و استقرار جنگندههای روسیه در آن را یک «پیروزی نظامی ژئوپلیتیک مهم» برای مسکو توصیف کرده بودند. اکنون مواضع نظامی خاصی برای روسیه در منطقه وجود ندارد؛ اما به گفته وزارت دفاع این کشور، پایگاه حمیمیم فرصتی برای نیروهای هوایی ارتش این کشور است تا در منطقه خاورمیانه تمرین نظامی کنند. دراینحال کارشناسان آمریکایی با هشدار درباره اینکه جنگندههای روسیه توانایی حمل موشک کروز دارند، درباره گسترش حوزه نفوذ نظامی روسیه به سوی اروپا هشدار داده بودند.
ممانعت جمهوریخواهان از تشکیل کمیسیون تحقیق حمله به کنگره
تشکیل کمیسیون مستقل تحقیق درباره حمله روز ششم ژانویه هواداران دونالد ترامپ به کاپیتول اواسط ماه میدر مجلس نمایندگان تصویب شده بود؛ اما روز جمعه موضوع تشکیل این کمیسیون در مجلس سنا به رأی گذاشته شد و پشتیبانینکردن سناتورهای جمهوریخواه مانع از تشکیل این کمیته شد. به گزارش دویچهوله، برای تصویب تشکیل چنین کمیتهای، سناتورهای دموکرات نیاز به ۶۰ رأی مثبت داشتند. به سخن دیگر، ۱۰ سناتور جمهوریخواه نیز باید در این رأیگیری از تشکیل چنین کمیسیونی دفاع میکردند. اخبار منتشرشده از سوی خبرگزاریها حکایت از آن دارد که تنها شش سناتور جمهوریخواه با دموکراتها درباره تشکیل این کمیسیون همراهی کردهاند. بهاینترتیب سناتورهای جمهوریخواه مانع از تشکیل این کمیسیون شدند. همراهینکردن سناتورهای جمهوریخواه با طرح تشکیل این کمیسیون حکایت از آن دارد که دونالد ترامپ هنوز بر بخش زیادی از جمهوریخواهان نفوذ دارد.
*****************************************