صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۶:۲۱  ، 
کد خبر : ۳۳۱۰۱۳

اخبار ویژه دوشنبه ۱۰ خردادماه

روزنامه کیهان **

ما ظرف ۸ سال ویران کردیم شما ۱۰۰ روزه درست کنید (!)

روزنامه زنجیره‌ای شرق پس از ۸ سال خلاف‌گویی و تحمل خسارت‌های هنگفت ناشی از آدرس‌های غلط به مردم، از دولت نیامده طلبکار شد. این روزنامه از دولت و رئیس جمهور پرسیده که در مهار تورم در صد روز اول چه موفقیتی کسب خواهند کرد؟ (!)
شرق همان روزنامه‌ای است که تیتر «امضای کری تضمین است» را منتشر کرد و همچنین تیتر‌های «اینک بدون تحریم»، «پیروزی بدون جنگ»، «هر روز تأخیر در اجرای توافق ۱۰۰ میلیون دلار ضرر» و... را در تاریخ مطبوعات به یادگار گذاشت. مدیر این نشریه بعد از این که کار از کار گذشت، در گفتگو با حسین دهباشی اعتراف کرد که برای جا انداختن و باور شدن توافق مجبور شده‌اند به مردم دروغ بگویند! اما خروجی این روند، چند برابر شدن تحریم‌ها در کنار واگذاری امتیازات نقد هسته‌ای و برجای گذاشتن رکورد‌های ۶۰۰ تا ۸۰۰ درصدی تورم در زمینه ارز، و مسکن و سکه و طلا و خودرو و کالا‌های اساسی بود.
با وجود این کارنامه سیاه، روزنامه شرق در یادداشتی با عنوان «تورم‌زدایی در ۱۰۰ روز اول» می‌نویسد: «چندسالی است که گزارش صدروزه رئیس‌جمهوری جدید در جامعه جا افتاده و به‌گونه‌ای موجب تغییر ذائقه شهروندان شده است. هر دولتی که روی کار بیاید و هر فردی بر مسند ریاست‌جمهوری بنشیند، آنان انتظار دارند در صدمین روز قبول مسئولیتش گزارشی پر و پیمان از کار‌هایی که انجام داده و تصمیماتی که برای روز‌های آینده گرفته است، ارائه کند. رئیس دولت سیزدهم نیز که از اواسط مردادماه کار خود را رسما آغاز خواهد کرد، از این قاعده مستثنا نیست و طبعا اواخر آبان‌ماه باید گزارش صدروزه خود را به مردم کشورش عرضه کند. در چند سال اخیر دشواری‌های اقتصادی زندگی بخش عظیمی از شهروندان را تحت تأثیر قرار داده و گروه کثیری را به زیر خط فقر رانده است. منتقدان همواره بر این نکته تأکید کرده‌اند که عامل بروز مشکلات اقتصادی در کشور نه تشدید تحریم، بلکه ناکارآمدی دولت است که نمی‌تواند یا نمی‌خواهد مشکلات کشور را حل کند و همواره بهانه‌جویی می‌کند که تا مشکل تعامل با جهان خارج حل نشود، نمی‌توان دشواری‌های اقتصاد ملی و در رأس آن‌ها تورم بالای ۴۰ درصد را درمان کرد. حال سؤالی که مطرح می‌شود، این است که دولت سیزدهم با چه شرایطی روبه‌رو خواهد بود؟
برای مهار تورم از همان روز نخست چه خواهد کرد؟ و در صد روز نخست در میدان مبارزه با تورم چه موفقیتی کسب خواهد کرد؟ منطقا اگر دولت جدید همسو با دولت دوازدهم باشد، تلاش خود را برای رفع مشکلات بر سر راه تعامل مثبت با جهان به کار خواهد برد و به بیان دقیق‌تر همان مسیر سیاست خارجی دولت دوازدهم را دنبال خواهد کرد تا برجام را هرچند زمان چندانی از دوران آن باقی نمانده، زنده کند و با برداشتن گام‌هایی به پیش علامت اصلاح امور را به اقتصاد ملی بدهد. اما اگر دولت جدید وابسته به اردوگاه سیاسی رقیب باشد، چه خواهد کرد؟
حال اگر دولت سیزدهم دولتی اصولگرا باشد، آیا می‌تواند در توجیه عدم موفقیت خود در میدان مبارزه با تورم، از تحریم‌های ظالمانه سخن بگوید؟ آیا شهروندانی که مدام از صداوسیما شنیده‌اند دولتمردان عرضه حل مشکلات را در بازار مرغ ندارند و به همین دلیل قیمت مرغ سر به فلک گذاشته، خواهند پذیرفت که دولتی با وزرای جوان و پرتحرک نتواند در همان صد روز نخست قیمت مرغ را پایین بیاورد و رنگ و نوایی به سفره اقشار کم‌درآمد کشور بدهد؟ دولت سیزدهم اگر دولتی اصولگرا باشد، در همان صد روز نخست با دشواری بزرگی روبه‌رو خواهد شد؛ یا باید به صریح‌ترین بیان به مردم بگوید منتقدان دولت دوازدهم در جاده بی‌انصافی به‌اصطلاح تخته‌گاز پیش رفته و به ناحق دولت را مسبب خطا‌هایی معرفی می‌کردند که ربطی به دولت نداشت، یا باید با دراختیارداشتن عصایی موسایی در همان صد روز نخست با تغییر رویکرد از خارج به داخل عملکردی درخشان در میدان مهار تورم و حل مشکلات اقتصاد ملی به مردم تقدیم کند.
انتظارآفرینی روزنامه زنجیره‌ای برای دولتی که هنوز تکلیفش در انتخابات معلوم نشده، در حالی است که دولت مستقر به مدت ۸ سال، بسیاری از زیرساخت‌های اقتصادی و تولیدی را به قیمت غلبه واردات و وابستگی به درآمد‌های نفتی از بین برده است؛ بنابراین در حالی که این دولت، با رکود تورمی دولت سازندگی کورس گذاشته و احتمالاً سکان اداره امور اجرایی را با تورم بالای ۴۵ درصد در مرداد واگذار می‌کند، گزافه‌گویی است که بانیان وضع موجود از دولت بعد بخواهند ظرف ۱۰۰ روز تورم را کاهش دهد؛ به ویژه این که دولت در طول ۸ سال نقدینگی را از ۴۳۰ هزار میلیارد به بالای ۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان رسانده (بیش از ۷ برابر) و مهار این نقدینگی ویرانگر و تورم‌زا، امری تدریجی است و نه خم رنگرزی از جنس وعده‌های ۱۰۰ روزه و انکار آن!

استقبال سخنگوی اعتدال و توسعه از نامزدی همتی

سخنگوی حزب اعتدال و توسعه می‌گوید همتی تکنوکرات با شهامتی است و باید از نامزدی او در انتخابات استقبال کرد.
غلامعلی دهقان، در گفتگو با روزنامه «صبح‌نو» تاکید می‌کند پیش از عدم احراز صلاحیت لاریجانی، نظر قاطبه اعضای اعتدال و توسعه، روی لاریجانی بوده است. وی اظهار داشت: با‌توجه به اینکه با اعلام اسامی نهایی نامزد‌های ریاست‌جمهوری فضای سیاسی جدید شکل گرفت، تا الان حزب اعتدال و توسعه جلسه‌ای برای تصمیم‌گیری نداشته است. شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه هفته آینده جلسه دارد و در آن جلسه درباره شرایط جدید، موضع خود را رسما اعلام خواهد کرد.
دهقان در پاسخ این سؤال که «نظر حزب اعتدال و توسعه، پیش از اعلام نتایج احراز صلاحیت‌ها، روی کدام گزینه یا گزینه‌ها بود؟»، گفت: در جلسات کارگروه سیاسی حزب که قرار بود بعد از اعلام رسمی اسامی در شورای مرکزی هم مطرح شود، آقای لاریجانی موقعیت بسیار خوبی داشت. اجماع تقریبا روی ایشان بود. (پس اینکه گفته می‌شود نظر دولت هم روی آقای لاریجانی بوده، درست است؟) بله تقریبا؛ اما الان دیگر منتفی شده است.
«پس از رد صلاحیت آقای لاریجانی، اکنون حزب اعتدال و توسعه قرار است از کدام گزینه‌های موجود حمایت کند؟ آیا آقای همتی گزینه مورد نظر شما خواهد بود؟». دهقان در پاسخ این سؤال تصریح کرد: پاسخ به این سؤال از موضع شخصی بنده است نه نظر حزب اعتدال و توسعه. به نظر من، در شرایط سیاسی فعلی نباید صحنه انتخابات را ترک کرد. قرار نیست انتخابات تحریم یا کم رونق شود. چون اصل بر مشارکت است، به نظر می‌رسد از بین گزینه‌های موجود، آقای همتی واجد ویژگی‌هایی است که باید از حضور ایشان استقبال کرد؛ اولا ایشان اقتصاددان است و مهم‌ترین چالش امروز کشور مسائل اقتصادی است. دوما، آقای همتی با قبول ریاست کل بانک مرکزی در زمانی که قیمت ارز به‌طور نردبانی بالا می‌رفت، نشان داد که اهل ریسک است و شهامت دارد. از سوی دیگر، آقای همتی در مهار نرخ ارز توفیق نسبی داشت..
دهقان در این باره که «برای حمایت از یک نامزد، آیا حزب اعتدال و توسعه با حزب کارگزاران سازندگی در ارتباط خواهد بود؟»، می‌گوید: در انتخابات مجلس در اسفند سال‌۹۸ و در لیستی که کارگزارانی‌ها منتشر کردند، سه نفر از اعضای حزب اعتدال و توسعه حضور داشتند. «با‌توجه به اینکه آقای کرباسچی هم اخیرا صراحتا از آقای همتی حمایت کرد، در این دوره از انتخابات چقدر این احتمال را می‌دهید که دو حزب کارگزاران و اعتدال و توسعه بخواهند به‌طور هماهنگ کنشگری کنند؟». سخنگوی اعتدال و توسعه درباره این پرسش هم گفت: آقای صوفی اخیرا گفتند که آقای همتی در یک دوره‌ای، عضو حزب اعتدال و توسعه بود. اما باید بگویم که ایشان هیچ‌گاه عضو حزب ما نبوده است. آقای همتی در دوره‌ای عضو حزب کارگزاران بوده است. اما فارغ از این موضوع نباید فراموش کنیم که میان کارگزاران سازندگی و اعتدال و توسعه بعضا نوعی همدلی و همفکری وجود دارد، چون هر دو حزب، به مرحوم هاشمی نزدیک بودند و با اجازه ایشان وارد عرصه سیاسی کشور شدند و نگاه توسعه‌گرا دارند. آقای همتی هم فردی تکنوکرات، مسلمان و توسعه‌گراست؛ بنابراین از این منظر می‌شود گفت که میان دو حزب، اشتراکاتی هست.
یادآور می‌شود حزب اعتدال و توسعه یکی از احزاب اصلی حاضر در دولت است که با دبیرکلی نوبخت و حضور کسانی مانند واعظی فعالیت می‌کند. مرحوم ترکان نیز عضو این حزب بود. فاطمه هاشمی، آشنا، علی جنتی، کاظم جلالی، سلطانی فر، صالحی امیری از دیگر اعضای حزب به شمار می‌روند.
اخیراً علی صوفی وزیر رفاه و کار در دولت اصلاحات هم گفته بود ممکن است اصلاح‌طلبان روی آقای همتی اجماع کنند.

موسوی لاری: به خاطر حمایت از روحانی باید از مردم عذرخواهی کنیم

عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون و وزیر کشور دولت اصلاحات می‌گوید، اصلاح‌طلبان اگر در حمایت از روحانی‌اشتباه کردند، باید از مردم عذرخواهی کنند.
عبدالواحد موسوی لاری (معاون مستعفی شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان) در گفتگو با خبر آن‌لاین اظهار داشت: چیزی که آقای اصغرزاده می‌خواست بگوید و بنده هم به صورتی دیگر می‌خواهم آن را بیان کنم این است که این بار با توجه به تغییراتی که در نگاه و نگرش مردم به زندگی‌شان به وجود آمده، اصلاح‌طلبان باید زبان مفاهمه با مردم را پیدا کنند.
در واقع با این مردمی که دغدغه نان، زندگی و معیشت و بسیاری مشکلات دیگر دارند قاعدتا نمی‌توانیم از مباحثی، چون دموکراسی، مردمسالاری و ... سخن بگوییم این مولفه‌ها مفروضات ما است، اما زبان گفتگو با مردم اقتضا می‌کند که ما با مردم در این بخش از مسئله همراهی بیشتری داشته باشیم.
وی افزود: ما باید به مردم بگوییم می‌خواهیم چه اقداماتی انجام دهیم و اقتصادی که به این حال و روز افتاده را چگونه می‌خواهیم سامان دهیم؟ چگونه می‌توانیم کاری کنیم مردم احساس کنند زندگی‌شان دچار یک تحول مثبت شود.
موسوی لاری گفت: در حال حاضر مردم دغدغه‌هایی دارند که اصلاح‌طلبان باید بتوانند خودشان را با آن دغدغه‌ها همراه کنند، زبان مفاهمه با مردم را پیدا کنند و در عین حال به آن‌ها اطمینان بدهند اگر آمدند و از جریان اصلاح‌طلب حمایت کردند فلان اتفاقات برایشان رخ می‌دهد. ما در دوره اصلاحات، کارنامه‌ای داریم که بسیار شفاف و روشن آن را ارائه می‌دهیم. همچنین می‌توانیم به مردم بگوییم که ما با تمام وجود از دولت حسن روحانی حمایت کردیم و قطعا نسبت به پاره‌ای از کاستی‌ها، ما هم باید با مردم همراه شویم و اگر‌اشتباه کردیم از آن‌ها عذرخواهی کنیم.
به بیانی، اگر این دولت نتوانسته آن گونه که باید با مردم همراه شود و ما از مردم عقب ماندیم باید بتوانیم از مردم عذرخواهی کنیم و بگوییم دولت آقای روحانی مورد حمایت اصلاح‌طلبان بوده و همه اتفاقاتی که رخ داده، اصلاح‌طلبان در آن شریک هستند در این مسئله شبهه‌ای نیست، اما این دولت، دولت اصلاح‌طلبان نبوده است.
افتخار موسوی لاری به عملکرد دولت اصلاحات در حالی است که مردم از عملکرد سیاست‌زده و سوء مدیریت اقتصادی آن دولت منزجر بودند و به همین دلیل هم این طیف، شکست سهمگینی در انتخابات ۸۴ و ۸۸ از مردم خورد. همچنین اصلاح‌طلبانی مانند رضا خاتمی در سال ۹۶ گفته بودند ما تضمین وعده‌های روحانی هستیم، و بنابراین نمی‌توان گفت دولت روحانی دولت اصلاح‌طلبان نبوده ضمن اینکه افرادی مانند ربیعی، زنگنه، آخوندی، نوبخت و... در ستاد موسوی حضور داشتند و در دولت روحانی به کار گرفته شدند. به این‌ها البته می‌شود، اصلاح‌طلبانی مانند محمد شریعتمداری، حجتی وزیر سابق جهاد کشاورزی، مجید انصاری، جهانگیری، ظریف، محمدعلی نجفی، طیب‌نیا، سلطانی‌فر و البته صد‌ها معاون وزیر و مدیرکل و مدیر استانی را هم باید اضافه کرد.
موسوی لاری در ادامه گفتگو با خبر آن‌لاین اذعان کرده است: آقای روحانی اشتباه کرد از همان روز اول می‌توانست برنامه افزایش سالانه و تدریجی قیمت بنزین را ادامه دهد و سال به سال قیمت‌ها را اضافه کند نه اینکه به یکباره، قیمت‌ها سه برابر شود که فاجعه آبان ۹۸ رخ داد؛ بنابراین ما این انتقادات را داریم. تلقی بنده این است که انتقاد مردم از اصلاح‌طلبان در این ارتباط که اصلاح‌طلبان دولت روحانی را به آن‌ها معرفی کردند پابرجاست و اصلاح‌طلبان باید آن را بپذیرند و سهم خود را در این نابسامانی‌ها تقبل کنند.

۸ سال دولت به سر رسید سامانه جامع تجارت عملیاتی نشد!

پس از گذشت ۵ سال از تدوین آیین‌نامه اجرایی مواد ۵ و ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، سامانه جامع تجارت هنوز هم مورد بهره‌برداری کامل قرار نگرفته و برخی از دستگاه‌های دولتی مانند گمرک به صورت عامدانه با این سامانه همکاری نمی‌کنند. به گزارش خبرگزاری دانشجو، قاچاق کالا همواره به عنوان یکی از موانع جدی تحقق جهش تولید مطرح بوده است. به همین خاطر، قانون‌گذار با تصویب قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال ۹۲، در صدد پیشگیری از ارتکاب قاچاق و شناسایی نظام‌مند آن از طریق راه‌اندازی سامانه‌های الکترونیکی برآمد و بنا بر این شد تا با تجمیع این اطلاعات و اتصال این سامانه‌ها به سامانه جامع تجارت، امکان مبارزه سیستمی با قاچاق کالا و ارز میسر شود. بنا بر اظهارات رئیس‌ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز چنانچه سامانه جامع تجارت به‌صورت کامل فعال شود، انقلابی در تجارت کشور رخ خواهد داد. اما در حال حاضر، با وجود گذشت سال‌ها از ابلاغ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین راه‌اندازی بخش‌هایی از سامانه جامع تجارت، جای پرسش است که چرا این سامانه تاکنون به ظرفیت بهره‌برداری ۱۰۰ درصدی خود نرسیده است؟
بر اساس مواد ۵ و ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سال ۱۳۹۲، دولت موظف شد، سامانه‌های الکترونیکی مورد نیاز جهت نظارت بر فرآیند واردات، صادرات، حمل، نگهداری و مبادله کالا و ارز را ایجاد و راه‌اندازی کند. در همین راستا، سامانه جامع تجارت ایران پس از تصویب آیین‌نامه اجرایی مواد ۵ و ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال ۱۳۹۵ آغاز به کار کرد.
۱۳ زیرسامانه در سامانه جامع تجارت تعریف شده است. با این وجود، بعد از گذشت ۵ سال از عمر سامانه جامع تجارت، سایر زیرسامانه‌ها همچنان به دلیل عدم انجام تکالیف قانونی توسط سازمان‌های دولتی و خصوصی فعال نشده است و به نظر می‌رسد برخی از دستگاه‌های دولتی به صورت عامدانه حاضر به تبادل اطلاعات خود با سامانه جامع تجارت نیستند.
این در حالی است که روحانی، در اواخر مهرماه سال گذشته، از تاریخ ۹/۹/۹۹ برای رونمایی از سامانه جامع تجارت سخن گفته بود، اما دقیقاً در تاریخ ۹ آذر‌ماه زمانی که سامانه جامع تجارت هنوز به صورت کامل قابل بهره‌برداری نبود، گفت: «برخی از انبار‌ها متعلق به بخش خصوصی و نهاد‌های عمومی غیردولتی هستند. بنا بر تصمیم اتخاذ شده از سوی اعضای این جلسه قرار بر این شد که کلیه اقدامات لازم برای اتصال انبار‌ها تا بهمن‌ماه و در دهه مبارک فجر انجام شود؛ بنابراین امیدواریم در ۱۱ بهمن‌ماه ۹۹ شاهد تکمیل این سامانه با الحاق همه انبار‌ها به این سامانه باشیم.»، اما با گذشت زمان، این وعده هم محقق نشد. به گفته مقامات مسئول در وزارت صمت و شورای فناوری اطلاعات، پیشرفت پروژه از نظر فنی کامل است، اما از نظر عملیاتی هیچ داده مناسبی از طریق گمرک و بعضی دیگر از ارگان‌ها مانند مناطق آزاد به سامانه جامع تجارت ارسال نمی‌شود.

********************

روزنامه وطن امروز **

مشارکت حداکثری تضمین‌کننده امنیت ملی کشور و آینده مردم است

وزیر دفاع در همایش مدیران ارشد وزارت دفاع با اشاره به پیروزی نیرو‌های مقاومت فلسطین در مقابل رژیم تا بن‌دندان مسلح صهیونیستی، افزود: حماسه سوم خرداد سال ۱۳۶۱ در شرایطی به وقوع پیوست که رزمندگان اسلام با دست خالی و با کمترین امکانات دفاعی و نظامی بر دشمن فائق آمدند و امروز نیز مردم فلسطین مانند مجاهدان دوران دفاع‌مقدس در سخت‌ترین شرایط با دشمن مبارزه کردند و توانستند با اعتماد به نصرت الهی بر باطل پیروز شوند.
وی با بیان اینکه قدرت جمهوری اسلامی ریشه کاملا مردمی دارد، تصریح کرد: هدف اول دشمنان ملت ایران دلسرد کردن مردم، بی‌رونق ساختن انتخابات و تلاش برای حضور حداقلی مردم در انتخابات پیش رو است، اما هدف نهایی آن‌ها اضمحلال و نابود کردن منافع ملی جمهوری اسلامی و عقب راندن کشور از جایگاه اقتدار خود است. امیر سرتیپ حاتمی تأکید کرد: مهم‌ترین موضوعی که منافع و امنیت ملی کشور و آینده مردم را تضمین می‌کند حضور و مشارکت حداکثری در انتخابات است و ان‌شاءالله به کوری چشم دشمنان، این حماسه در ۲۸ خردادماه دسیسه استکبار جهانی را به خودشان بازخواهد گرداند.
وزیر دفاع با بیان اینکه پیشرفت‌ها و اقتدار دفاعی جمهوری اسلامی با هدایت‌های داهیانه رهبر معظم انقلاب محقق شده است، گفت: وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح در ۳ حوزه کلان دفاعی، مبارزه با تحریم‌ها و سازندگی، راهبرد‌های خود را با محوریت تدابیر فرمانده معظم کل قوا برنامه‌ریزی کرده و از این حیث و به لطف پروردگار متعال، کمترین چالش و فراز و نشیب را داشته است و همواره بعد از پیروزی انقلاب نیز سیر صعودی خود را ادامه داده است.

***

نیروی انتظامی آماده برگزاری انتخاباتی امن است

نماینده مردم تهران در مجلس دیروز با اشاره به جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با حضور سردار اشتری و معاونانش برای بررسی موضوع امنیت انتخابات ۱۴۰۰ برگزار شد. به گزارش مهر، ابوالفضل عمویی در ادامه گفت: در این جلسه سردار اشتری با ارائه گزارشی از اقدامات و تدابیر در نظر گرفته شده نیروی انتظامی در تشکیل قرارگاه انتظامی امام علی (ع) در مراحل پیش، حین و پس از برگزاری انتخابات، بر آمادگی کامل ناجا برای برگزاری آرام و امن انتخابات تاکید کرد.
وی ادامه داد: بر اساس گزارش جامع ارائه‌شده، نیروی انتظامی، اشراف خوبی روی جریان‌های معارض از جمله جریان نفاق و آنارشیست‌ها دارد. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: نمایندگان عضو کمیسیون هم در این جلسه ضمن تقدیر از اشراف و تدابیر نیروی انتظامی در برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ به احسن وجه، دغدغه‌های مدنظر خود را مطرح کردند که مورد توجه مقامات نیروی انتظامی قرار گرفت.

***

آمادگی برای اخذ رأی از ایرانیان خارج از کشور

رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: همه شرایط لازم برای برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در خارج از کشور فراهم شده است. جمال عرف بعد از جلسه مشترک با ستاد انتخابات خارج از کشور در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا‌وسیما، با اشاره به اینکه وزارت امور خارجه متولی برگزاری انتخابات در خارج از کشور است، افزود: به همین دلیل در جلسه امروز آخرین هماهنگی‌ها بین ستاد انتخابات کشور، ستاد انتخابات خارج از کشور و هیات مرکزی نظارت بر انتخابات انجام شد. وی با اشاره به اینکه کمتر از ۲۰ روز به سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری باقی مانده است، گفت: علاوه بر اقلام انتخاباتی، امکانات بهداشتی برای رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی هم به شعب اخذ رای در خارج از کشور ارسال شده است. عرف افزود: تعداد شعب اخذ رای در خارج از کشور در این دوره از انتخابات افزایش یافته است.

***

مجلس برای حل مشکلات مردم میدان را ترک نمی‌کند

در پایان جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی، بیانیه بیش از ۲۶۰ نفر از نمایندگان مجلس در قدردانی از فرمایشات رهبر انقلاب در آغاز اجلاسیه دوم مجلس یازدهم قرائت شد. به گزارش مهر، در بخشی از متن این بیانیه آمده است: ضمن تقدیر و تشکر از این بیانات سراسر هدایت و تذکرات دلسوزانه و پدرانه، با ایشان و ملت شریف ایران عهد می‌بندیم در اجرای فرامین و تذکرات رهبر معظم انقلاب اسلامی، چه آن دسته از نکاتی که به حوزه رفتار‌های فردی نمایندگان مربوط می‌شود و چه آن دسته از نقاط آسیب‌شناسانه ایشان که به عملکرد مجلس مربوط است، همه توان و تلاش خود را به کار گیریم و ان‌شاء‌الله بار سنگین مسؤولیت در مجلس را با قوانین موثر و کارآمد و نیز نظارت‌های دقیق و اثرگذار به انجام رسانیم.
همچنین عهد می‌بندیم در اجرای توصیه مهم ایشان مبنی بر اینکه حضور در میدان و حضور در کنار مردم را ترک نکنیم، همیشه در کنار مردم به عنوان، ولی نعمتان انقلاب اسلامی بمانیم و برای حل مشکلات مردم از هیچ تلاشی فروگذار نکنیم؛ ان‌شاء‌الله.

********************

روزنامه خراسان **

یارانه معیشتی خرداد ۱۴۰۰ فردا واریز می‌شود

ایرنا- بر اساس اطلاعیه سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، نوزدهمین مرحله یارانه معیشتی ساعت ۲۴ روز دوشنبه (۱۰ خرداد) به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود. همانند دوره‌های قبل، خانواده‌های یک نفره ۵۵ هزار تومان، خانواده‌های دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، خانواده‌های سه نفره ۱۳۸ هزار تومان، خانواده‌های چهار نفره ۱۷۲ هزار تومان و خانواده‌های پنج نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان یارانه معیشتی دریافت خواهند کرد. همچنین، ششمین قسط از پرداخت دومین مرحله وام یک میلیون تومانی کرونایی از حساب سرپرستان خانوار‌هایی که این وام را دریافت کرده‌اند در این ماه کسر خواهد شد.

ایجاد کانال‌های فروش مستقیم پیاز

تسنیم- ستاد تنظیم بازار با توجه به تولید زیاد پیاز و افت قیمت این محصول، میادین میوه و تره بار شهرداری را مکلف کرد که فضای رایگان برای عرضه مستقیم و تنظیم بازار در اختیار تولید کنندگان قرار دهد.

هشدار شدید توانیر به فعالان غیرمجاز رمز ارز

تسنیم- مدیرعامل توانیر گفت: فعالان غیرمجاز تولید رمز ارز، در صورت شناسایی، به شدت متضرر خواهند شد چرا که هم تجهیزات آن‌ها جمع آوری خواهد شد و جرایم سنگینی به آن‌ها تعلق خواهد گرفت و هم ممکن است برخورد‌های قضایی شدیدتری در انتظار آن‌ها باشد.

********************

روزنامه ایران **

کشور در آستانه تغییر و خانه‌تکانی

خبر اول اینکه، جانشین نماینده، ولی فقیه در سپاه گفـت: امروز کشور وارد صحنه یک تغییـر و خانه‌تکانی می‌شود و انتخابات ۲۸ خرداد یک انتخابات سرنوشت‌ساز در کشور است.
به گزارش انتخاب به نقل از صبح صادق، حجت‌الاسلام والمسلمین حسین طیبی‌فر در گردهمایی تجلیل از سـربازان ستاد نمایندگی، ولی فقیه در سپاه، با اشاره به شرایط ابتدای انقلاب گفت: عمق فاجعه در سال ابتدایی جنگ بود که بنی صدر به‌عنوان یک عنصر نفوذی و خائن به ریاست جمهوری رسیده بود و با یکسری بازی با الفاظ مانع تجهیز نیرو‌های مردمی، سپاه و سایرین می‌شد و توجیه می‌کرد که آن‌ها جنگ بلد نیستند و تجهیزات را از بین می‌برند. از طرفی هم در صحنه جنگ با خیانت می‌گفت زمین می‌دهیم زمان می‌خریم و جالب اینکه بعد از عزل بنی صدر پیروزی‌های ما شروع شد.
وی افزود: همانطور که یک تغییر در دفاع مقدس و عزل یک عنصر نامطلوب و قرارگیری فرماندهان جوان ارتش و سپاه در رأس مدیریت جنگ عامل مهم پیروزی‌های بعد از بنی‌صدر بود، این انتخابات هم می‌تواند عامل تداوم پیروزی‌های انقلاب و کشور باشد.

نمایندگان وکیل الدوله نشوند

خبر دیگر اینکه، یک نماینده مجلس به همکاران خود در بهارستان هشدار داد که از هم اکنون وارد مسیر وکیل الدوله شدن نشوند. به گزارش ایسنا، سیدکاظم دلخوش در نطق میان دستور جلسه دیروز خطاب به نمایندگان مجلس گفت: اصل ۵۷ قانون اساسی سه قوه را از یکدیگر تفکیک کرده است و بر اختیارات متفاوت سه قوه تأکید می‌کند، نماینده مجلس در شرایط فعلی نباید وکیل الدوله باشد و خود را به نامزد‌های انتخاباتی آلوده سازد، مردم به نمایندگان رأی دادند پس شأن نمایندگی باید در این عرصه حفظ شود.
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس خطاب به نامزد‌ها هم افزود: آقایان باید برای خدمتگزاران انگیزه ایجاد کنند، دستگاه‌های نظارتی ما متعدد است و شاهد موازی کاری هستیم، دولت آینده باید دستگاه‌های نظارتی را سامان ببخشد، امروز از مدیران کشور جرأت عرض اندام گرفته شده است، اگر مدیریت فشل است به این دلیل است که آن جرأت در میان مدیران وجود ندارد، پیشتر مشکل قانونی شخصی را نزد معاون وزیری مطرح کردم که وی در پاسخ مطرح کرد امضا نکردن من در این بحث حتی اگر به زندان هم بروم برای من بهتر است تا اینکه امضا کنم و به زندان بروم.

ملاقات الکترونیکی زندانیان با خانواده‌هاشان

شنیدیم که، روابط عمومی و رسانه دادگستری تهران با اعلام این خبر که معاونت برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات دادگستری تهران، اجرای طرح ملاقات الکترونیکی زندانیان با خانواده آنان را با موفقیت به اجرا رسانده است توضیح داد: این برنامه به‌منظور رفاه حال خانواده زندانیان از طریق دادگستری تهران در مرحله نخست به‌صورت آزمایشی جهت بررسی، امکان‌سنجی و رفع نواقص احتمالی از طریق سه دفتر خدمات الکترونیکی قضایی مستقر در مرکز، غرب و جنوب تهران با زندان تهران بزرگ با موفقیت انجام گرفت.
در فاز دوم این طرح امکان برقراری ارتباط در تمامی زندان‌های سراسر کشور برای خانواده زندانیان در آینده نزدیک فراهم خواهد شد.

رضایت تاجیکستان به عضویت ایران در شانگ‌های

دست آخر اینکه، سفیر تاجیکستان در تهران با بیان اینکه الحاق ایران به سازمان همکاری‌های شانگ‌های به‌عنوان عضو اصلی جزو برنامه‌های این سازمان است، گفت: تصمیمات سازمان باید با رضایت همه کشور‌های عضو باشد.
به گزارش ایرنا، نظام‌الدین زاهدی دیروز در نشست خبری درباره سازمان همکاری شانگ‌های اظهار کرد: من نخستین فردی بودم که پیشنهاد عضویت ایران در سازمان شانگ‌های را مطرح کردم. منتها قبول قرار‌ها و تصمیمات آن باید با رضایت همه کشور‌ها باشد. سفیر تاجیکستان در تهران اضافه کرد: الحاق ایران به‌عنوان عضو اصلی جزو برنامه‌های سازمان شانگ‌های است و اگر کشور‌های دیگر آماده پذیرفتن ایران باشند، تاجیکستان هم رضایت دارد.

********************

روزنامه شرق**

‌‌مخالفت گدعون ساعر با پیشنهاد نتانیاهو

منابع خبری عبری از آخرین تلاش‌های بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل برای جلوگیری از تشکیل کابینه توسط اردوگاه چپ و پیشنهاد او به گدعون ساعر، رئیس حزب امید نو برای تشکیل کابینه چرخشی پرده برداشتند، اما ساعر پیشنهاد نتانیاهو را رد کرده است. همچنین پیش‌بینی شده که کابینه جدید این رژیم به ریاست رهبر حزب «یمینا» و رهبر حزب «آینده‌ای هست» و با مشارکت احزاب مخالف نتانیاهو اعلام شود.

ورود ولیعهد کویت به عربستان

خبرگزاری رسمی کویت (کونا) اعلام کرد که مشعل الاحمد الجابر الصباح، ولیعهد کویت در نخستین سفر رسمی خود پس از تعیین به‌عنوان ولیعهد کویت، به عربستان رفت. منابع دیپلماتیک اشاره کردند که سفر او به عربستان در راستای سفرهایش به کشور‌های عضو شورای همکاری و نخستین سفر خارجی‌اش پس از ولایتعهدی کویت است.

*****************************************

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات