صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۶:۲۸  ، 
کد خبر : ۳۳۱۰۷۴

اخبار ویژه چهارشنبه ۱۲ خردادماه

روزنامه کیهان **

همنوایی چندباره گروهک‌ها و مجمع روحانیون علیه شورای نگهبان

گروهک‌های نهضت آزادی و ملی مذهبی ادعا کردند در انتخابات شرکت نمی‌کنند و عملاً انتخابات را مثل گروهک‌های سلطنت‌طلب و سازمان منافقین تحریم می‌کنند.
در بیانیه گروهک نهضت آزادی که از سوی سایت گروهک ملی مذهبی منتشر شده، آمده است: برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در شرایطی نگران‌کننده پیش می‌رود که نه تنها چشم‌اندازی را برای مشارکت گسترده نمی‌توان متصور بود، بلکه با رد صلاحیت گسترده و بی‌سابقه عموم داوطلبان طیف‌های گوناگون اصلاح‌طلبان و حتی محافظه‌کاران، کمترین امکان گردش دموکراتیک قدرت و اندک روزنه‌ها به حداقل مشارکت مورد انتظار بسته شد.
این سیاست حذفی زمینه که حضور آگاهی‌بخش داوطلبانی، چون سید مصطفی تاجزاده را غیرممکن ساخته بود، در مرحله اعلام صلاحیت‌ها، ابعادی گسترده‌تر پیدا کرد، به‌طوری که حتی معاون اول دولت مستقر و شخصیت‌های محوری در عالی‌ترین ارکان نظام را نیز از صحنه بیرون راند.
نهضت آزادی ایران در راستای سنت سیاسی خویش با تحریم نهاد انتخابات و کنار نهادن سازوکار‌های دموکراتیک موافق نیست و کماکان با تمام قوا در جهت رشد شاخص‌های انتخابات آزاد، سالم و عادلانه و برای دستیابی به دموکراسی و آزادی تلاش خواهد کرد. اما با کمال تأسف، دردمندانه و با ابراز نگرانی شدید اعلام می‌دارد که در شرایط کنونی و وضعیتی که تمامیت‌خواهان و دموکراسی‌ستیزان برکشور و ملت ایران تحمیل کرده اند، محروم از معرفی نامزدی بوده و در این شرایط، امکان مشارکت در چنین انتخاباتی را نخواهد داشت. در همین حال مجمع روحانیون نیز در نشست اخیر خود، با هجمه عناصر ضدانقلاب علیه عمل شورای نگهبان به مسئولیت قانونی خود همراهی کرد. به گزارش جماران، این جلسه که با حضور خاتمی برگزار شد، اعلام گردید که تصمیم شورای محترم نگهبان ضربه هولناکی به اعتبار نظام جمهوری اسلامی در داخل و خارج کشور زده؛ و حیرت‌انگیزتر این است که چنین تصمیم دور از تدبیری در آستانه ارتحال حضرت امام خمینی (ره)، بنیان‌گذار نظام جمهوری اسلامی ایران گرفته شده است. مجمع روحانیون مبارز مخالفت شدید خود را با این تصمیم و هر اقدامی که بر اعتبار نظام جمهوری اسلامی لطمه وارد می‌کند اعلام می‌دارد. همچنین مجمع بر تصمیم نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان مبنی بر عدم معرفی نامزد از طرف این جبهه، صحه مى‌گذارد و آن را اقدامى سنجیده و در جهت پرهیز از افتادن در دامى که مهندسان انتخاباتى تدارک دیده‌اند مى‌داند. این فضاسازی‌ها در حالی است که طبق اخبار موثق، اصلاح‌طلبان عزم جدی برای فعالیت انتخاباتی و حمایت از نامزد دارند، اما چون ورود به این فاز، موجب می‌شد باب مباحث اجتماعی درباره کارنامه ائتلاف حاکم بر دولت باز شود و اصلاح‌طلبان را در جایگاه متهم (پاسخگویی) بنشاند، بنابراین تصمیم بر این شده که اولویت را بر مظلوم‌نمایی و ناتوانی از معرفی نامزد بگذارند و سپس در روز‌های پایانی بدون پاسخگویی، اقدام به حمایت از یکی از دو نامزد کنند و این شگرد را هم در زرورق ترساندن مردم از رقبای «خطرناک» بپیچند.
گفته می‌شود ستاد انتخاباتی برخی نامزد‌های احراز صلاحیت نشده اصلاح‌طلبان نیز بدون علنی کردن، هم اکنون در خدمت دو نامزد حاضر در رقابت‌ها قرار گرفته است.
با این حال درباره ادعای تحریم انتخابات از سوی گروهک‌هایی مثل نهضت آزادی باید همان مثل معروف را به‌کار برد که می‌گوید «خوشا باغی که شغال از او قهر کند».
هماهنگ شدن مواضع نهضت آزادی و مجمع روحانیون، در حالی است که حضرت امام بار‌ها تأکید کردند سازمان منافقین فرزندان معنوی نهضت آزادی هستند و اگر نهضتی‌ها در دولت و مسند باقی می‌ماندند، سیلی‌ای می‌زدند که ایران و اسلام تا قرن‌ها سر بلند نکند. اکنون موضع هماهنگ «مجمع روحانیون» و «نهضت آزادی»، فاز تازه‌ای از خیانت و انتقام نسبت به خط و مکتب امام خمینی (ره) است.

واشنگتن پست: فشار برای اخراج آمریکا از عراق جدی است

واشنگتن پست گزارش داد: تهدید متحدان ایران علیه حضور آمریکا در عراق، جدی‌تر شده است.
این روزنامه نوشت: خطر تهدید‌های ایران و متحدانش علیه حضور آمریکا در عراق افزایش یافته و حملات راکتی گذشته، تبدیل به تهاجم پهپادی شده است. جمهوری اسلامی، دامنه حملاتش توسط نیرو‌های نیابتی علیه پایگاه‌های نظامی آمریکا را بیشتر و بیشتر کرده است. حملات این میلیشیا‌ها پیشرفته‌تر شده و دیگر فقط به راکت و موشک بسنده نمی‌کند، بلکه از پهپاد‌های تهاجمی هم استفاده می‌کنند. این پهپاد‌ها عمدتا کوچک هستند و از دسترس نگاه رادار‌ها می‌گریزند. تا پیش از این، حملات عمدتا راکتی بود، اما تجهیزات نظامی شبه‌نظامیان در این روز‌ها پیشرفت کرده و تبدیل به هواپیمای بدون سرنشین شده است که هم کوچک است و هم بال ثابت دارد. این هواپیما‌ها در ارتفاع پایین پرواز می‌کنند به همین خاطر از رصد رادار‌های سیستم‌های دفاعی در امان می‌مانند. این موضوع، مقامات نظامی آمریکا را نگران کرده است. آن‌ها این تاکتیک نظامی را بزرگ‌ترین نگرانی هیئت نظامی آمریکا در عراق می‌دانند. در ماه اوریل یک آشیانه هواپیما در فرودگاهی در شمال «اربیل» هدف حمله پهپادی قرار گرفت. پرواز این پهپاد در فاصله ۱۰ مایلی سایت ردیابی شد، اما پهپاد بعدا به سمت مسیر پرواز هواپیما‌های غیرنظامی تغییر مسیر داد و مسیرش از صفحه رادار گم شد.
یکی از مقامات ائتلاف (اشغالگران) در این باره توضیح داد: «این حمله سخت، کاخ سفید و پنتاگون را نگران کرده؛ چون متوجه شده‌اند چه تاسیسات مخفی و محرمانه‌ای در ایران وجود دارد که توانسته نوع حملات علیه اهداف آمریکایی را پیشرفته‌تر کند».
آن حمله تلفاتی نداشت، اما به هر حال مقامات سیاسی و نظامی را در واشنگتن در فکر فرو برده است. یک ماه بعد در آوریل هم حمله مشابهی به پایگاه بزرگ «عین الاسد» صورت گرفت و بازهم مقامات نظامی و سیاسی واشنگتن را نگران کرد که با این پیشرفت نیرو‌های شبه‌نظامی چه بکنند. یک سرباز مستقر در عین الاسد در این باره شرح می‌دهد: «خسارت خیلی سنگین نبود، اما ائتلاف را نگران کرد. مقامات ائتلاف به فرماندهان ما گفتند که این حمله یک حرکت تصاعدی است». جمهوری اسلامی قبلا خودش مستقیما در ژانویه ۲۰۲۰ با موشک‌های بالستیک به عین الاسد حمله کرد. این حمله در پاسخ به ترور «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران که در همان روز‌ها کشته شده بود انجام شد.
آمریکا هم حملات شبه‌نظامیان را بی‌پاسخ نگذاشته است. اما آن‌ها عزمشان را جزم کرده‌اند تا هرطور شده همه نیرو‌های ائتلاف را تماما از عراق اخراج کنند؛ بنابراین مقامات آمریکایی نگران‌اند. بعد از کشته شدن سلیمانی و «ابو مهدی المهندس»، خشم گروه‌های شبه‌نظامی علیه حضور آمریکا در عراق بیشتر شد و دولت بغداد، فشار را برای عقب‌نشینی آمریکا بیشتر کرد. بعد از تمام شدن جنگ با داعش، شمار نیرو‌های آمریکایی حاضر در عراق نصف شده. البته حملات راکتی هم در کم شدن تعداد سربازان آمریکایی بی‌تاثیر نبوده است. در حال حاضر حدود ۳ هزار سرباز ائتلاف در عراق حضور دارد که ۲۵۰۰ نفرشان آمریکایی‌اند.
همه مقامات آمریکایی دست پاچه می‌شوند. ژنرال «فرانک مک کنزی» فرمانده ارشد نیرو‌های آمریکایی در خاورمیانه ماه گذشته در سخنانی گفت: «ما داریم تلاشمان را می‌کنیم تا بتوانیم بهترین پدافند را در برابر پهپاد‌ها داشته باشیم.»

چرا برکناری رئیس بانک مرکزی برای مردم باورپذیر نیست؟

اقدام رئیس‌جمهور در برکناری آقای همتی از بانک مرکزی همچنان با ابهامات زیادی مواجه است و سوالات متعددی در این خصوص مطرح است.
سایت الف در این‌باره نوشت: آیا اعضای هیئت دولت از قبیل معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر رفاه و رئیس کل بانک مرکزی (جهانگیری، شریعتمداری و همتی) موظف بودند قبل از ثبت‌نام برای کاندیداتوری، رئیس‌جمهور را از تصمیم خود آگاه نموده و اصطلاحاً از ایشان اجازه بگیرند؟ اگر ملزم به کسب اجازه بودند و به آقای روحانی اطلاع ندادند پس چرا ایشان فقط با یک نفر برخورد کرد و اگر ملزم به اجازه نبودند پس چرا همتی را برکنار کردند؟
اگر آقای روحانی تصمیم به عدم حضور تمامی هیئت دولت در انتخابات داشتند، چرا آن را در هیئت وزیران مطرح نکرده بودند؟ و اگر مطرح کردند، چرا حتی معاون اول ایشان هم از اجرای دستور استنکاف کردند؟
چرا پس از ثبت‌نام سه نفر از اعضای هیئت دولت در وزارت کشور، به آنان اطلاع داده نشد که انصراف خود را اعلام نمایند؟ حتی اگر هیچ منعی هم از سوی رئیس‌جمهور قبل از آغاز ثبت‌نام‌ها وجود نداشته است و فرضاً ایشان هم از ثبت‌نام آنان اطلاعی نداشتند، می‌توانستند بلافاصله پس از ثبت‌نام از آنان بخواهند که انصراف دهند. فاصله آخرین روز ثبت‌نام‌ها تا اعلام نظر شورای نگهبان حدود ده روز بود. آقای روحانی پس از اعلام نظر شورای نگهبان، اقدام به برکناری آقای همتی کردند. چرا در فاصله این ده روز این سه نفر را برکنار نکردند و پس از احراز صلاحیت، اقدام نمودند؟ اگر آقای جهانگیری هم احراز صلاحیت می‌شد، ایشان هم برکنار می‌شد؟
اگر مشکل آقای روحانی این بوده که فعالیت‌های انتخاباتی آقای همتی، به وظایف ایشان در بانک مرکزی آسیب وارد کند، فاصله اعلام نظر شورای نگهبان تا روز رأی‌گیری بیست روز است. آیا آقای همتی نمی‌توانست در این بیست روز قائم‌مقام خود را به جای خود بگذارد و به فعالیت بپردازد؟ و اساساً شخص آقای روحانی چهار سال پیش، چگونه وظایف خطیر ریاست جمهوری را رها کردند و به فعالیت انتخاباتی پرداختند؟ اگر مشکل آقای روحانی و رئیس کل بانک مرکزی به گذشته برمی‌گردد و اصطلاحاً اختلافات بین این دو عمیق است، چرا آقای روحانی ایشان را چند ماه پیش برکنار نکرد و درست در زمانی که احراز صلاحیت شد، نامبرده را خلع نمود؟ ضمن این که به پایان عمر این دولت فقط ۲ ماه باقی است. آیا تحمل آقای همتی برای دو ماه آینده سخت بود؟ پاسخ به این سوالات بسیار مشکل است و اذهان مردم و اهل سیاست را به سادگی اقناع نمی‌کند. بی‌جهت نیست که برخی صاحب‌نظران با دیدن تردید و شک به این برکناری می‌نگرند و آن را نوعی بازی بدون توپ در میدان سیاست می‌دانند.

آفتاب یزد: با جنگ زرگری نمی‌توانیم رای بیاوریم

یک روزنامه اصلاح‌طلب تاکید کرد: جنگ زرگری در دولت، برای نامزد ائتلاف اصلاحات و اعتدال رای نمی‌آورد.
مدیرمسئول روزنامه آفتاب یزد در سرمقاله این روزنامه با عنوان «جنگ زرگری برای همتی رای نمی‌آورد» نوشت: هرچند بانک مرکزی باید مستقل عمل کند، ولی در کشور ما همانطور که اختیار تعیین رئیس کل بانک مرکزی برعهده رئیس‌جمهور است این نهاد مالی هم مجری سیاست پولی و مالی تعیین شده از سوی دولت است. از مدت‌ها قبل بسیاری از دولتمردان متوجه این موضوع شده‌اند که جدایی از دولت و مسیر دیگری را طی کردن هم عاقبت بخیری دارد و هم محبوبیت می‌آورد، چرا که دولت بی‌برنامه و بدون تدبیر حسن روحانی تا توانست هم امید را از مردم گرفت و هم محبوبیت را از خود. بسیاری از سیاسیون و اقتصاددانان بر این موضوع اذعان دارند اگر اسحاق جهانگیری در زمانی که از محدودیت اختیاراتش می‌گفت از دولت جدا شده بود حالا می‌توانست یکی از کاندیدا‌های مطرح، بالقوه و محبوب مردم باشد؛ حال اینکه آیا اختیارات داشت یا محدود شده بود بحث دیگری است، ولی به هر حال به این جهت می‌توان بسنده کرد که اگر اختیارات نبوده اصلاً معاون اوّل شکل نمی‌گرفت! به نظر می‌رسد حال در یک جنگ زرگری دولت برای محبوب نمودن عبدالناصر همتی او را از رئیس کل بانک مرکزی برکنار می‌کند. اما پرسش اینجاست مگر همتی نبود که با اجرای سیاست‌های دولت دلار را نزدیک به ۳۰ هزار تومان رسانید، فاصله‌گیری علی لاریجانی از دولت که همسوترین رئیس مجلس با دولت بود غیر از این است که می‌خواست ناکارآمدی دولت به پای او نوشته نشود و محبوبیت کسب کند.
حال که در آستانه برگزاری انتخابات هستیم همتی نیز نمی‌تواند به سهم خود و ناکارآمدی دولت و دود کردن سرمایه‌های مردم در بورس، بانک و بازار شریک نباشد. این جنگ زرگری دولتی‌ها برای محبوب کردن همتی کارآیی ندارد. پس بهتر است همتی نیز پاسخگوی عملکرد گذشته خود باشد.

********************

روزنامه وطن امروز **

شهادت ۲ خلبان نیروی هوایی ارتش بر اثر نقص فنی یک جنگنده

معاون استاندار و فرماندار ویژه دزفول گفت: حادثه زمینی برای هواپیمای آموزشی اف‌۵ پایگاه چهارم شکاری دزفول باعث شهادت ۲ خلبان این جنگنده شد.
علی فرهمندپور روز سه‌شنبه با تاکید بر اینکه این حادثه روی زمین رخ داده است، افزود: امروز هیچ گونه پرواز هوایی نداشتیم که دچار سانحه شده باشد. وی با بیان اینکه پرواز‌ها در رادار‌ها قابل رصد هستند، اظهار داشت: اینکه عنوان شده هواپیما بعد از پرواز، سقوط کرده است به هیچ عنوان صحت ندارد. فرماندار ویژه دزفول با تبریک و تسلیت شهادت ۲ خلبان این حادثه بیان کرد: ابعاد این حادثه توسط تیم ارزیابی که از تهران به دزفول آمده است در حال بررسی است. وی افزود: جزئیات بیشتر درباره این حادثه و خلبانان شهید آن از طریق پایگاه چهارم شکاری دزفول اطلاع‌رسانی خواهد شد.

***

دستاورد‌های سازمان اکو تناسبی با ظرفیت‌های بالقوه ندارد

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مخالفت با یکجانبه گرایی و صیانت از چندجانبه‌گرایی از اولویت‌های مهم مجلس شورای اسلامی ایران است.
به گزارش تسنیم، محمدباقر قالیباف صبح دیروز در افتتاحیه دومین کنفرانس مجمع پارلمانی سازمان همکاری‌های اقتصادی (PAECO) که در کشور پاکستان برگزار می‌شود، به صورت ارتباط تصویری حضور پیدا کرد.
رئیس قوه مقننه در این ارتباط تصویری گفت: منطقه اکو با ۸ میلیون کیلومتر مربع مساحت و قریب نیم میلیارد نفر جمعیت، برخوردار از نعمات و موهبت‌های سرشار الهی است. این منطقه مهم دارای منابع و ثروت طبیعی و انسانی و موقعیت کم نظیر جغرافیایی است، به نحوی که اروپا را به چین و شرق دور متصل می‌کند و روسیه و آسیای مرکزی را به خلیج‌فارس، دریای عمان و اقیانوس هند پیوند می‌دهد.
وی تصریح کرد: در کنار این‌ها باید به پیوند‌های فرهنگی و تاریخی عمیق میان ملت‌های منطقه اکو اشاره کرد که ظرفیت و سرمایه بی نظیری برای توسعه اقتصادی و ارتقای سطح رفاه مردم منطقه و رشد و تعالی معنوی آن‌ها فراهم کرده است.
رئیس نهاد قانون‌گذاری کشور گفت: امروز مجمع پارلمانی اکو این فرصت را در اختیار ما، به عنوان نمایندگان مردم کشور‌های عضو قرار داده است تا با حمایت‌های مؤثر قانونی و نظارتی، به دولت های‌مان در تحقق اهداف بلند سازمان اکو کمک کنیم. انتخاب هوشمندانه موضوع این نشست، یعنی ارتقای مشارکت پارلمانی با هدف همگرایی منطقه ای، فرصت ارزنده‌ای است تا ان‌شاءالله گام‌های بلندی را در این راستا برداریم.
قالیباف تصریح کرد: مایه خرسندی است که طی سال‌های اخیر اقدامات شایسته‌ای برای توسعه همکاری‌های اقتصادی در چارچوب اکو شده است. البته با وجود اقدامات ارزشمند به عمل آمده، در جهت ایجاد زیرساخت لازم و نهادسازی متنوع در اکو، در دستاورد‌های حاصله، تناسبی با ظرفیت‌های بالقوه مشاهده نمی‌شود و امور به کندی جریان دارد. بی شک این اجلاس فرصت مهمی را برای رایزنی، تبادل نظر و رفع کاستی‌ها و حرکت پویا و رو به جلو فراهم خواهد کرد.

***

«محمد کوثری» گزینه شورای ائتلاف برای انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس در تهران

سخنگوی شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی از انتخاب محمد کوثری به عنوان گزینه این شورا برای انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس در تهران خبر داد.
امیرابراهیم رسولی، سخنگوی شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی اظهار داشت: محمد کوثری به عنوان گزینه شورا برای انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس در تهران انتخاب شد. رسولی افزود: سوابق درخشان آقای کوثری ازجمله نمایندگی ادوار مجلس درکنار تجارب مدیریتی باعث شد تا شورای ائتلاف ایشان را که از جانبازان ۸ سال دفاع‌مقدس نیز محسوب می‌شوند به عنوان گزینه نهایی معرفی کند. سخنگوی ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی افزود: امروز باید تلاش کنیم نماینده‌ای وارد مجلس انقلابی شود که در کنار دیگر نمایندگان سختکوش، با کاستن از حاشیه‌ها موجبات کارآمدی بیش از پیش جهت خدمت به مردم باشد. کوثری مورد وثوق نیرو‌های انقلاب با نظرات مختلف است و ان‌شاءالله شاهد وحدت در حمایت همه‌جانبه از ایشان خواهیم بود. لازم به ذکر است پس از درگذشت فاطمه رهبر، منتخب مردم تهران در انتخابات مجلس یازدهم، بر اساس قانون، با برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس در حوزه انتخابیه تهران به شکل همزمان با انتخابات ریاست‌جمهوری، تکلیف یک صندلی باقیمانده مجلس مشخص خواهد شد.

***

مراسم ۱۴ و ۱۵ خرداد به صورت ویژه و جداگانه در کشور برگزار می‌شود

قائم‌مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با اشاره به سالروز ارتحال امام خمینی و یوم‌الله ۱۵ خرداد گفت: برنامه‌ها و اقدامات لازم باید برای هر دو مراسم ۱۴ و ۱۵ خرداد انجام می‌شود. نصرت‌الله لطفی در ابتدای همایش رؤسا و سرپرستان دفاتر استانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با توجه به اهمیت بزرگداشت یوم‌الله ۱۵ خرداد گفت: با توجه به اهمیت یوم‌الله قیام ۱۵ خرداد و تاکیداتی که امام خمینی (ره) در زنده نگه داشتن این روز بیان داشتند، باید یوم‌الله ۱۵ خرداد از منظر بزرگداشت، با آن مبانی‌ای که در کلام امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری بیان شده است، حتما به گونه‌ای باشد که حق مطلب ادا شود و این روز تاریخی به فراموشی سپرده نشود. وی افزود: برنامه‌ها و اقدامات لازم باید برای هر دو مراسم ۱۴ و ۱۵ خرداد انجام پذیرد. در واقع باید بزرگداشت رحلت امام خمینی (ره) به صورت جداگانه و بزرگداشت یوم‌الله ۱۵ خرداد نیز با ویژگی‌های منحصر به فرد خود به طور جداگانه برگزار شود.

********************

روزنامه خراسان **

کارنامه صندوق پس انداز مسکن یکم

ایلنا- مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن با اشاره به اتمام فعالیت‌های صندوق پس انداز مسکن یکم گفت: در مدت پنج سال ۶۷۰ هزار نفر در صندوق پس‌انداز یکم مسکن حساب افتتاح کردند و ۲۴۳ هزار نفر تسهیلات خرید مسکن گرفتند و ۲۷۱ هزار نفر باقی ماندند و ۱۵۵ هزار نفر هم پس از افتتاح حساب، انصراف دادند. «مرادی» در پاسخ به این سوال که تکلیف ۲۷۱ هزار نفری که بدون دریافت تسهیلات در این صندوق باقی مانده و انصراف هم نداده‌اند چیست، اظهار کرد: این افراد هر زمانی که مراجعه کنند امکان دریافت تسهیلات را دارند و جزو انصرافی‌ها هم محسوب نمی‌شوند. وی تاکید کرد: هر چند که پرداخت سود به این افراد و بستن حساب آن‌ها به نفع بانک است، اما توصیه می‌کنیم افراد از این تسهیلات استفاده کنند چرا که رسالت بانک مسکن خانه‌دار کردن مردم است. به گفته وی، هم اکنون مانده صندوق پس‌انداز یکم ۴۵ هزار میلیارد ریال است. مرادی با اشاره به افزایش سقف سن بنا که یکی از شروط دریافت وام صندوق پس‌انداز مسکن یکم است ادامه داد: در ابتدا سقف سن بنا هفت سال در نظر گرفته شد، اما درنهایت آن را به ۲۵ سال (خارج از بافت فرسوده) رساندیم.

نفت بر قله ۳ ماه اخیر ایستاد

فارس- به دنبال انتظار برای رشد تقاضا برای سوخت با فرا رسیدن فصل تابستان در آمریکا، قیمت نفت در معاملات دیروز با یک دلار و ۸۲ سنت افزایش به بیش از ۷۱ دلار رسید که بالاترین رقم از ماه مارس به شمار می‌رود. هر بشکه نفت خام آمریکا نیز با ۲ دلار و ۳۱ سنت افزایش ۶۸.۶۳ دلار فروخته شد. از دیگر عوامل افزایش قیمت، ثبت سریع رشد فعالیت کارخانجات در چین در ماه می‌اعلام شده است.

خودکفایی تولید پنبه به ۶۸ درصد رسید

فارس- مجری طرح ملی تولید پنبه گفت: پیش‌بینی می‌شود تولید پنبه امسال ۲۱ درصد افزایش یابد که خودکفایی را در این محصول استراتژیک به ۶۸ درصد می‌رساند. به گفته «هزار جریب»، تا چهار سال دیگر کشور در تولید پنبه خودکفا خواهد شد.

سهم تجارت الکترونیک در اقتصاد ایران ۲.۵ برابر شده است

مهر- وزیر اقتصاد و دارایی گفت: در دو سال اخیر سهم تجارت الکترونیک در تولید ناخالص ملی حدود ۴/۲ برابر شده است. فرهاد دژپسند با اشاره به اهمیت استفاده از فناوری در اقتصاد افزود: در سال‌های اخیر تحقق درآمد‌های مالیاتی رشد خوبی داشته است که یک سوم آن مدیون کاربرد فناوری‌های جدید است و اگر به طور کامل اجرا می‌شد جلوی بسیاری از فرار‌های مالیاتی را می‌گرفتیم.
وی با بیان این که تا چهار سال آینده بلاک چین‌ها ۱۰ درصد تولید ناخالص دنیا را دارند، افزود: با افزایش مصرف برق، استخراج رمز ارز‌ها را محدود کردیم در حالی که در بلند مدت نمی‌توانیم با مقاومت در برابر فناوری‌ها به جایی برسیم. دژپسند با بیان این که تیم طراح تحریم‌ها در آمریکا یکی از علل موفقیت ایران در دور زدن تحریم‌ها را استفاده از رمز ارز‌ها دانسته اند، ادامه داد: استفاده از فناوری‌ها می‌تواند ۳۰ تا ۷۰ درصد هزینه‌ها را کاهش دهد و دور زدن تحریم‌ها را تسهیل کند.

احتمال عبور اوج مصرف برق از خط قرمز در ۲۴ ساعت آینده

ایرنا – دبیر ستاد راهبری اوج بار گفت: پیش‌بینی می‌شود با تداوم روند افزایشی دمای هوا در ۲۴ ساعت اخیر مصرف برق از خط قرمز عبور کند. «غلامعلی رخشانی مهر» با پیش‌بینی رشد ۲۰ درصدی مصرف برق نسبت به هفته گذشته افزود: از همه ظرفیت‌ها برای جلوگیری از بروز خاموشی استفاده خواهیم کرد. معاون هماهنگی توزیع توانیر خاطرنشان کرد: بازرسی از اداره‌های پرمصرف آغاز شده و این اقدام با شدت بیشتری ادامه خواهد یافت. در همین خصوص برق اداره‌هایی که مصرف خود را به ۵۰ درصد کاهش ندهند، قطع خواهد شد. رخشانی مهر همچنین با اشاره به نقش مشترکان صنعتی و کشاورزی در کنترل مصرف برق، از آنان خواست، امروز (چهارشنبه) همکاری‌های خود با صنعت برق را در ساعت‌های اوج بار (۱۲ تا ۱۸) بیشتر کنند. دبیر ستاد راهبری اوج بار همچنین از مشترکان خانگی نیز خواست تا مصرف خود را تا حد امکان کاهش دهند و از بروز خاموشی‌های احتمالی جلوگیری کنند.

********************

روزنامه ایران **

واکنش وزارت اطلاعات به ادعا‌های احمدی‌نژاد

   خبر اول اینکه، روابط عمومی وزارت اطلاعات اعلام کرد که اظهارات محمود احمدی‌نژاد در روز‌های اخیر غیرواقعی و در راستای تشویش اذهان عمومی است. به گزارش ایرنا، وزارت اطلاعات شامگاه دوشنبه با صدور اطلاعیه‌ای به اظهارات اخیر محمود احمدی‌نژاد واکنش نشان داد. در این اطلاعیه آمده است: با توجه به تعریضات صورت گرفته از سوی آقای احمدی‌نژاد نسبت به اقدام‌های وزارت اطلاعات به استحضار مردم شریف ایران می‌رساند: اظهارات مذکور غیرواقعی و در راستای تشویش اذهان عمومی می‌باشد و در شرایط کنونی براساس تأکیدات مقام معظم رهبری، تقویت امنیت و وحدت ملی و مشارکت حداکثری در انتخابات و عدم ایجاد زمینه سوء‌استفاده دشمنان، از ضروریات مسلم نظام می‌باشد لذا پاسخ مقتضی به ادعا‌های مغایر با واقعیات امنیتی در زمان مناسب اعلام خواهد شد.

انتخابات سوریه را الگو قرار دهیم

  خبر دیگر اینکه، امام جمعه اصفهان گفت: مشارکت در انتخابات اقدامی ضروری و اجتماعی است. باید برگزاری انتخابات در سوریه را الگو قرار دهیم، زیرا در این کشور مردم علی‌رغم تعدد مذاهب، حضور حداکثری در انتخابات را رقم زدند و بیش از ۹۵ درصد به بشار اسد رأی دادند. به گزارش جماران، آیت‌الله سید یوسف طباطبایی‌نژاد در ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان افزود: این اقدام مردم سوریه مشت محکمی بر دهان کسانی بود که سعی داشتند ظرف دو ماه بشار اسد را از سوریه بیرون کنند. وی ادامه داد: امروز باید علی‌رغم وجود مسائل اقتصادی و جناح بندی‌های سیاسی در انتخابات شرکت کنیم، زیرا زمانی که دشمنان ایران متوجه شوند مردم پشتیبان حکومت هستند، مأیوس خواهند شد.

در بسته صدا و سیما به روی نماینده نامزد انتخابات

  شنیدیم که، صدا و سیما مانع از حضور نماینده محسن مهرعلیزاده از نامزد‌های سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در این رسانه شد. به گزارش ایرنا، علی‌تاجرنیا که قرار بود به عنوان نماینده محسن مهرعلیزاده در برنامه گفت‌و‌گوی ویژه خبری شرکت کند با در‌های بسته صدا و سیما مواجه شد. مسئولان صدا و سیما دلیل این مسأله را عدم تأیید امنیتی تاجرنیا و دستور ستاد انتخابات صدا و سیما اعلام کردند.

آخوندی به رقابت‌های انتخاباتی برنمی‌گردد

  با خبر شدیم که، با توئیت دیروز سخنگوی شورای نگهبان مشخص شد که عباس آخوندی هیچ شانسی برای بازگشت به رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری ندارد.
آخوندی داوطلب رد صلاحیت شده انتخابات ریاست جمهوری روز دوشنبه گفته بود که در نامه‌ای به آیت‌الله جنتی بر عدم احراز صلاحیت خود اعتراض کرده و در پی این اعتراض روز شنبه ۸ خرداد به دیدار دبیر شورای نگهبان رفته است. به گفته وی در نهایت قرار شده در  جلسه روز چهارشنبه شورا ۱۲خرداد  موضوع اعتراض و توضیحات وی مطرح شود. با این حال  عباسعلی کدخدایی در واکنش به این اظهارات در توئیتر نوشت: «نقل شایعات پیرامون شورای نگهبان، نقل حکایت پدری است که از پسر پرسید در مشت من چیست؟ گفت؛ زرد است و گرد است و مجوف؟ گفت آری حال بگو چیست؟ گفت غربیل. کار بررسی صلاحیت‌ها با اعلام اسامی به وزارت کشور بسته شد. آرا اعضا هم مخفی و کتبی بوده است. لطفاً گمانه‌زنی نکنید.»

بازداشت تبعه چینی در کاشان

  دست آخر اینکه، تبعه چینی عامل انتشار تصاویر از روابط خصوصی با دختران ایرانی در کاشان دستگیر شد. روح‌الله دهقانی دادستان عمومی و انقلاب کاشان با اشاره به انتشار تصاویر خصوصی یک تبعه چینی با دختران و زنان ایرانی در فضای مجازی به خبرگزاری مهر گفت: انتشار این تصاویر واکنش‌های زیادی را از طرف هموطنان ایرانی در پی داشت. وی با بیان اینکه در این پرونده شاکیان خصوصی هم اقدام به شکایت کرده بودند، گفت: با توجه به حساسیت موضوع، این پرونده در دستور کار مقامات قضایی و انتظامی قرار گرفت.
دادستان عمومی و انقلاب اسلامی کاشان با اشاره به اینکه این فرد دوشنبه شب توسط نیرو‌های انتظامی و اطلاعاتی در عوارضی کاشان دستگیر شد، اضافه کرد: متهم ضمن تفهیم اتهام بازداشت و با اعمال ماده ۱۲۱ تحت‌الحفظ به تهران منتقل خواهد شد.

********************

روزنامه شرق**

بازگشایی سفارت‌های اروپایی در دمشق

منابع خبری از تحرکات کشور‌های اروپایی برای بازگشایی سفارتخانه‌هایشان در دمشق خبر داده‌اند. به گزارش پایگاه لبنانی «النشرة»، سفارتخانه‌های یونان و قبرس و مجارستان در دمشق در‌حال بازگشایی است و فلسطین نیز به‌تازگی سفیر تازه خود در دمشق را تعیین کرده است. اتحادیه وکلای سوریه اعلام کرد که قراردادی با کاردار سفارت قبرس در سوریه برای اجاره‌دادن یکی از ساختمان‌های این اتحادیه برای راه‌اندازی سفارت قبرس امضا کرده است. کشور‌های اروپایی به‌استثنای جمهوری چک در پی ناآرامی‌های سوریه پس از ۲۰۱۱ سفارتخانه‌های خود در دمشق را تعطیل کردند.

حریری به شایعات درباره بازداشتش پایان داد

دیدار سعد حریری با تعدادی از نخست‌وزیران سابق لبنان به شایعه‌هایی مبنی بر بازداشت او در یکی از کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس پایان داد. به گزارش ایسنا، به نقل از عربی ۲۱، سعد حریری، نخست‌وزیر مأمور به تشکیل دولت لبنان، در صفحه خود در توییتر نوشت: دیداری با نجیب میقاتی و فؤاد سنیوره و تمام سلام، نخست‌وزیران پیشین در عصر روز دوشنبه برگزار شد که طی آن، آخرین تحولات سیاسی و اوضاع کلی در کشور به‌ویژه روند تشکیل دولت جدید مورد بررسی قرار گرفت. پیش‌ازاین شایعاتی درباره بازداشت حریری در یک کشور عربی حوزه خلیج فارس منتشر شده بود. حریری در میان اختلافات با میشل عون، رئیس‌جمهوری لبنان، برای تشکیل دولت تلاش می‌کند.

افشای دیدار نماینده «ام‌آی ۶» با رهبر النصره

دولت بریتانیا از هرگونه اظهارنظر درباره گزارشی مبنی بر دیدار نماینده «ام آی۶» با رهبر گروه تروریستی النصره خودداری کرد. به گزارش ایسنا، روز دوشنبه خبرگزاری تاس به نقل از یک منبع دیپلماتیک در مسکو فاش کرد برخی اطلاعات حاکی از ارتباط مستقیم و غیرمستقیم برخی کشور‌های غربی با گروه‌های تروریستی حاضر در سوریه است. او گفت: به‌تازگی جلسه‌ای بین ابومحمد الجولانی، رهبر ائتلاف تروریستی تحریر الشام و گروه جبهه النصره با جاناتان پاول، نماینده «ام‌آی ۶» انگلیس و فرستاده سابق این کشور به لیبی صورت گرفته است. به گفته این منبع، طرف انگلیسی به شبه‌نظامیان النصره پیشنهاد کرده تا از فعالیت علیه کشور‌های غربی خودداری و همکاری کنند. سخنگوی وزارت خارجه بریتانیا در پاسخ به سؤال آژانس خبری تاس گفت: «ما هیچ توضیحی درباره این موضوع نمی‌دهیم».

*****************************************

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات