صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۶:۲۲  ، 
کد خبر : ۳۳۰۸۷۸

اخبار ویژه چهارشنبه ۵ خردادماه

روزنامه کیهان **

نیوزویک: متحدان ایران راه ضربه به اسرائیل را آموخته‌اند

یک مجله آمریکایی در تحلیل شکست اسرائیل در جنگ ۱۲ روزه اخیر با مقاومت فلسطین نوشت: متحدان ایران در فلسطین، راه نفوذ به سپر موشکی گنبد آهنین را یاد گرفته‌اند.
مجله نیوزویک می‌نویسد: در حالی که چهارمین درگیری بزرگ اسرائیل در غزه ادامه داشت، نشانه‌های ناآرامی در دیگر نقاط در نزدیکی اسرائیل نیز آغاز شد. سامانه پیشرفته دفاعی گنبد آهنین اخیرا، موشک‌های شلیک‌شده از جنوب لبنان را رهگیری کرد. روز جمعه هم موشک‌ها از سوریه به اسرائیل رسیدند. پیامد‌های این اتفاقات روشن بود: نیرو‌های مستقر در اطراف اسرائیل یادآوری کردند که ممکن است هر لحظه آن‌ها نیز تصمیم به حمله بگیرند. در قدس اشغالی و کرانه باختری نیز فلسطینی‌ها در همبستگی با مبارزان غزه حملاتی انجام دادند که یک تحول نگران‌کننده دیگر برای اسرائیل محاصره‌شده در میان دشمنان بود.
اگرچه لبنان در دو جنگ از سه جنگ اصلی ائتلاف‌های عربی علیه اسرائیل از ۱۹۴۸ شرکت کرده، اما عمدتاً حزب‌الله و نه ارتش لبنان مسئولیت جنگ را برعهده داشته است. سخنگوی حزب‌الله اخیراً به نیوزویک گفته که این گروه از نزدیک حوادث در غزه را دنبال می‌کند، در حال حاضر تصور بر این است که حماس و جهاد اسلامی، خود توانایی جنگیدن دارند: «ما از آن‌ها حمایت می‌کنیم، اما فکر نمی‌کنم که به ما نیاز داشته باشند. مبارزان مقاومت در فلسطین نیرو، موشک و توانایی کافی دارند.» حزب‌الله شلیک موشک از لبنان به سمت فلسطین را رد و گمانه‌زنی کرده موشک‌ها از اردوگاه پناهجویان فلسطینی رشیدیه در لبنان شلیک شده باشند.
منشأ موشک‌های شلیک شده از سوریه هنوز مشخص نیست، اما حماس از این اقدام همبستگی آشکار استقبال کرده است. سخنگوی این جنبش به نیوزویک گفت: «ما از هر گونه مقاومت در برابر اشغال اسرائیل در هر زمان و از هر کجا، استقبال می‌کنیم.» در سوریه، گروه‌های مختلف شبه نظامی از عراق، افغانستان و پاکستان با پشتیبانی ایران در برابر گروه‌های شورشی در سوریه فعالیت می‌کنند.
سخنگوی جنبش عراقی حزب‌الله النجبا که همسو با ایران است نیز گفت: «امروز، این نوار، این شهر کوچک (غزه) می‌تواند با گروه‌های موجود صهیونیستی روبرو شود و سرزمین اشغالی فلسطین را هدف بگیرد. اگر دیگر جبهه‌ها باز شوند، چه؟ اگر در میانه این درگیری‌ها جبهه سوریه و جولان باز شود، چه؟ اگر جبهه حزب‌الله و لبنان باز شود، چه؟ یا اگر جبهه مصر باز شود؟».

اگر برجام و توافق پاریس نبود صادرات برق داشتیم، نه خاموشی

فعالان فضای مجازی می‌گویند: اگر فعالیت‌های هسته‌ای در مقیاس صنعتی تعطیل نشده بود، الان صادرات برق داشتیم و نه خاموشی!
اعلام جداول قطعی برق در مناطق مختلف کشور موجب اعتراض کاربران شبکه‌های اجتماعی شد. کابران معتقدند این کمبود برق ناشی از عدم تن دادن به تولیدات جدید برقی و به‌خصوص برق هسته‌ای است. آن‌ها اذعان دارند اگر دولت در سال‌های گذشته برق هسته‌ای را جدی‌تر پی می‌گرفت امروز نه تنها قطعی برق نداشتیم که حتی صادرات بیشتری نیز داشتیم. کاربران تاکید داشتند امروز کشور بیش از هر زمان دیگر خلأ کمبود برق را حس می‌کند و در این میان صنعت برق هسته‌ای باید با قدرت پیگیری شود. در ادامه روزنامه جوان گزیده‌ای از این واکنش‌ها را منتشر کرد!
* از قطعی برق کلافه شدید؟ بیش از ۱۰/۵ درصد از برق جهان توسط انرژی هسته‌ای تولید می‌شود. در آمریکا ۲۰ درصد و در فرانسه ۸۰ درصد. در ایران ما ۲ درصد. چرا؟ چون چند سال پیش گروهی خواستند با قربانی کردن این علم تحریم‌ها را رفع کنند. رفع کردند؟ بی‌سوادی هم آمد پرسید مگه انرژی هسته‌ای به چه دردی می‌خوره؟
* اقتصاد هسته‌ای با برجام تعطیل شد. نیاز کشور به تولید برق هسته‌ای حرف سیاسی یه گروه خاص نیست بلکه نیاز اقتصادی کشور است. برق هسته‌ای هشت برابر ارزان‌تر از برق فسیلی است، اما برای قرار دادن برق هسته‌ای در سبد انرژی یک کشور، ساختن تنها یک یا دو نیروگاه هسته‌ای اقتصادی و منطقی نیست.
* نیاز مبرم کشور به برق هسته‌ای شاید امروز بیشتر از هر زمان دیگری حس می‌شود.
* اگر هسته‌ای رو تعطیل نمی‌کردن الان صادرات برق داشتیم الان خاموشی برق داریم.
* سال‌ها وقت کشور تلف شد برای برجامی که نه تنها تحریم‌ها رو لغو نکرد بلکه ما رو از انواع پیشرفت‌ها بازداشت و حالا با کمبود برق هم مواجهیم. اسمشم میذارن عقلانیت.
#اصلاح_مصرف #برق_‌هسته_ای
* هیچ می‌دونستید رهبری ۱۱ سال قبل پیش‌بینی کرده بودن اگر ایران در یک فرآیند ۲۰ ساله وارد تولید برق هسته‌ای نشه مجبور به خاموشی و گدایی برق میشه؟! و حالا دولتی که شش سال قبل در این روند اخلال ایجاد کرد، دچار خاموشی شده و در آستانه گدایی برق هم قرار داره. #روحانی #برجام
* عدم توسعه نیروگاهی و جلوگیری از تولید برق هسته‌ای مساوی با خاموشی سراسری. رفاه مردم را گروگان مذاکره با غربی‌ها نکنیم.
* دقت کرده‌اید؟ غربی‌ها از یک طرف با توافق پاریس به ما می‌گویند پالایشگاه و نیروگاه نسازید و از طرف دیگر، با توافق برجام، دنبال آن هستند که به مدت ۱۰-۱۵ سال نتوانیم از فناوری هسته‌ای در مقیاس صنعتی بهره‌مند شویم و نتوانیم انرژی هسته‌ای تولید کنیم. مراد آن‌ها از این «حصارکشی و خودتحریمی» چیست؟ می‌گویند منافع طبیعی و انسانی متنوع داشته باشید، اما به عصر حجر برگردید و با محرومیت از منابع انرژی، در تاریکی غار‌ها زندگی کنید! اگر هم چیزی احتیاج داشتید از ما التماس کنید، ما خواستیم به قیمت خون‌تان حساب می‌کنیم، اگر هم نخواستیم، نمی‌فروشیم! (مثلا همان کاری که درباره بنزین و سوخت ۲۰ درصد و دارو و غذا کردند).
* اگر برنامه هسته‌ای به خاطر برجام، متوقف نشده بود و در مقیاس صنعتی پیشرفت کرده بودیم، حالا صادرکننده برق بودیم نه اینکه جدول‌های خاموشی و قطعی برق را بالا و پایین کنیم.

ایران در غزه و قدس از اسرائیل انتقام گرفت /ضرب شست ایران به اسرائیل در غزه و قدس

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: جمهوری اسلامی سالهاست که درگیر یک جنگ در سایه زمینی دریایی و هوایی با اسرائیل است. بدیهی است که این دور اخیر حمله حماس به اسرائیل، موجی از شادمانی را در میان مقامات ایرانی ایجاد کرد. تمام رسانه‌های جمهوری اسلامی و مفسران سیاسی آن‌ها با غرور و افتخار بیان کردند که جمهوری اسلامی است که دارد سلاح و آموزش نظامی به جنگجویان فلسطینی می‌رساند تا اسرائیلی را داغان کند. جمهوری اسلامی، دهه‌های متوالی است که پشتیبان راسخ و محکم حماس است.
جمهوری اسلامی انواع کمک‌های مالی تسلیحاتی و تکنولوژی ساخت سلاح و مهمات را به حماس رسانده تا این گروه مسلح در ساخت زرادخانه راکت‌های پیشرفته‌ای که بتواند تا قلب اسرائیل را نشانه برود خودکفا بشود. البته در مورد نبرد اخیر اسرائیل - حماس، دستگاه‌های اطلاعاتی اسرائیل ارزیابی‌شان این است که حماس خودش مستقلا تصمیم به جنگ گرفته است.
اسرائیل چند فقره خرابکاری علیه تاسیسات هسته‌ای ایران انجام داده است. مقامات ایران گفتند این اقدامات را بی‌پاسخ نخواهند گذاشت و اسرائیل را تنبیه خواهند کرد. بخت با مقامات ایران یار شد. هزاران موشکی که رژیم به دست مقامات جنگ طلب غزه رسانده بودند، به سمت شهر‌های اسرائیل پرتاب شد. انتقامی که ایرانی‌ها از آن صحبت می‌کردند در غزه صورت عینی به خود گرفت.
قیس قریشی تحلیلگر سیاسی که به وزارت خارجه ایران مشاوره می‌دهد در توییتر نوشت: «جنگ غزه، اسرائیل را از خواب غفلت بیدار کرد و به او فهماند که جنگ با ایران، یعنی شخم زده شدن اسرائیل».
مئیر جاودانفر تحلیلگر سیاسی در تل‌آویو می‌گوید: «مقامات ایران معتقدند توانمندی‌های نظامی که حماس آن را در جنگ تازه غزه به نمایش گذاشت، هم از لحاظ کیفیت و هم از لحاظ بُرد موشک‌ها اسرائیل را به فکر فرو می‌برد و به او اجازه ندهد که باز هم به غزه حمله کند. ایران حملات موشکی به اسرائیل را استقرار مجدد نیروی بازدارندگی می‌نامد و آن را یک ضرب شصت به اسرائیل می‌داند تا به او بفهماند که در امان نخواهد بود.
«لیور حایات» سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل گفته که هیچ سند اطلاعاتی بدست نیامده است که ثابت کند ایران در بحران اخیر دست داشته است.
جمهوری اسلامی هیچوقت جزئیات راه‌ها و نحوه ارسال سلاح به پیکارگران فلسطینی را اعلام نمی‌کند. افراد مطلع می‌گویند این تهران است که برای حماس و جهاد اسلامی سلاح می‌فرستد. جهاد اسلامی یک گروه دیگر مسلح فلسطینی در نوار غزه است. ایران تکنولوژی و طراحی و آموزش ساخت زرادخانه راکت‌های پیشرفته‌ای که بردشان مناسب با هدف قرار دادن شهر‌های اسرائیلی باشد را در اختیار گروه‌های حاضر در نوار غزه قرار داده است
«فابین هینتز» کارشناس متخصص در مسائل نظامی ایران در این باره شرح می‌دهد: «راکت‌هایی که به سمت شهر‌های اسرائیل شلیک شد را پیشتر، ایران قطعات کلیدی‌اش را به غزه فرستاده و نحوه کاربردشان را هم به فلسطینی‌ها آموزش داده است. امروز فلسطینیان خودشان مواد اولیه لازم برای ساخت این تسلیحات را در داخل تولید می‌کنند و به مهارت لازم برای این مهم رسیده‌اند. این جنگجویان از متخصصان ایرانی یاد گرفته‌اند که چطور از لوله‌های آب برای ساخت این تجهیزات و تسلیحات استفاده کنند و چطور گلوله‌های عمل نکرده را برای ساخت و تکمیل توپخانه‌شان به خدمت بگیرند»
منتها مسئله این است که نوار غزه تحت محاصره زمینی - هوایی- دریایی است و کار ارسال سلاح و مهمات و راکت‌های ساخت ایران به این سرزمین بسیار کار سختی است. نقطه عطف این کار، قیام بهار عربی سال ۲۰۱۱ بود. بعد از ظهور آن قیام در جهان عرب، در یک فاصله زمانی کوتاه این فرصت بدست ایران افتاد تا از طریق تونل‌های زیرزمینی که غزه را به مصر وصل می‌کرد برای گروه‌های فلسطینی سلاح سنگین و اجزاء و قطعات لازم برای ساخت موشک بفرستد.
تندرو‌ها و محافظه‌کاران در ایران خشونت و درگیری در اسرائیل را هم که میان شهروندان یهود و عرب اسرائیل درگرفت، جشن گرفتند و آن را به حساب انتقام از اقدامات تروریستی اسرائیل می‌گذاشتند. مهدی نجاتی ۴۳ ساله و مدیر یک پروژه صنعتی در تهران در اطاقی در کلاب هاوس می‌گوید: با هر موشکی که به اسرائیل شلیک می‌شود، بخشی از انتقام اقدامات تروریستی اسرائیل مثل ترور فخری‌زاده را می‌گیریم. مئیر جاودانفر در این باره شرح می‌دهد: مقامات ایرانی خوشحالند که دارد جای پای ایران در بالای سر اسرائیل محکم‌تر می‌شود. اما اسرائیل مثل گذشته همچون یک سد محکم ایستاده و اجازه نفوذ رژیم به داخل غزه را نخواهد داد. همین پشتیبانی ایدئولوژیک و نظامی جمهوری اسلامی از جنگجویان غزه است که در کنار سایر عوامل ریشه‌ای تا به امروز اجازه نداده صلح پایدار در منطقه برقرار بشود. او می‌افزاید مقابله با جمهوری اسلامی، فقط یکی از چالش‌های اسرائیل در غزه است. چالش عظیم‌تر در بیت‌المقدس است که اسرائیل می‌تواند با اتخاذ سیاست‌های هوشمندانه‌تری آن را حل و فصلش کند.

دولت روحانی رکورددار کاهش تولید برق هم شد

۱۰۰ روز پایانی دولت در حالی با چالش قطع برق هزمان شده که اگر چرخ سانتریفیوژ‌ها از حرکت نمی‌افتاد و همچنان می‌چرخید، می‌شد بخش مهمی از این چالش را پیشگیری و علاج کرد.
روزنامه فرهیختگان در این زمینه در گزارشی نوشت: حدود ۹۸ درصد از منابع تولید برق ایران از مواردی غیر از انرژی‌های تجدیدپذیر و اتمی تامین می‌شود. عدم تنوع منابع تامین برق کشور موجب شده، شاهد قطعی برق حتی در زمستان شویم، موضوعی که حالا با تکمیل زنجیره بحران مدیریتی دولت روحانی، مشکلات عدیده‌ای را این روز‌ها بر کشور تحمیل کرده است.
نکته قابل تامل این است که در سطح جهان کشور‌های صاحب فناوری هسته‌ای و همچنین کشور‌هایی که بخشی از فناوری هسته‌ای را وارد کرده‌اند، برق هسته‌ای سهم بسیار قابل توجهی در سبد تامین برق کشور‌ها دارد. بر این اساس در حالی در ایران سهم برق هسته‌ای در سبد برق کشور حدود ۱/۲ درصد است که این میزان در فرانسه نزدیک به ۷۱ درصد، در اوکراین و اسلواکی هر کدام نزدیک به ۵۴ درصد، در مجارستان حدود ۴۹ درصد، در بلژیک نزدیک به ۴۸ درصد و در مجموع بین ۳۱ کشور، ایران رتبه ۳۰ را با کمترین سهم برق هسته‌ای از کل تولید برق دارد.
این روزنامه می‌افزاید: چند اظهارنظر از رئیس‌جمهور را می‌خوانیم، کارنامه این دولت را هم در حوزه برق مرور می‌کنیم.
آقای روحانی ۱۳ شهریورماه ۱۳۹۹، در مراسم بهره‌برداری از طرح‌های ملی وزارت نیرو گفت: در بخش آب و برق تلاش وسیعی به کار گرفته شده که ما از لحاظ استفاده از آب و برق بتوانیم ایران را با کشور‌های دیگر حتی کشور‌های پیشرفته مقایسه کنیم. مردم در شهر‌ها صد درصد و در روستا‌ها نزدیک ۹۹ درصد از برق استفاده می‌کنند.
۲۳ شهریور ۱۳۹۹ آقای روحانی در سخرانی مجازی به مناسبت آغاز سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ دانشگاه‌ها گفت: «علت اعتماد مردم این است که می‌بینند برق‌شان در شرایط تحریم و در تابستان قطع نمی‌شود و وزارت نیرویی دارند که در طول هشت سال، ۲۰ هزار مگاوات برق جدید برای کشور تولید می‌کند. برای اینکه می‌دانند آب‌شان در شرایط سخت کرونایی قطع نمی‌شود.
۱۳ آذر ۱۳۹۹، رئیس‌جمهور در مراسم افتتاح طرح‌های وزارت نیرو اظهار کرد: «یکی از افتخارات دولت یازدهم و دوازدهم این بود که قطع برق نداشتیم یا قطع برق بسیار کم بوده است. به استناد گزارش روزنامه اطلاعات مورخ ۱۹ اردیبهشت‌ماه سال ۵۷ ظرفیت اسمی تولید برق نیروگاه‌های کشور چیزی حدود ۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات برآورد شده است. بنابر آخرین اظهارات مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی، ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های کشور باید تا پایان سال ۹۹ به حدود ۸۵ هزار مگاوات می‌رسید. این یعنی طی حدود ۴۰ سال گذشته ظرفیت نیروگاه‌های تولید برق کشور حدودا ۳۴ برابر شده است. اما با دقت‌نظر در آمار‌های موجود و در نظر گرفتن سهم دولت‌های مختلف به خوبی مشخص می‌شود که دولت‌های یازدهم و دوازدهم به ریاست روحانی، کمترین میزان توسعه را در زمینه تولید برق و توسعه نیروگاه‌ها داشته‌اند. رکورد بیشترین ظرفیت اسمی نصب‌شده نیروگاه‌های کشور در طول یک سال در سال ۱۳۸۹ با اضافه شدن ۴۹۳۵ مگاوات به شبکه برق اختصاص دارد و کمترین ظرفیت هم مربوط به سال ۹۴ با اضافه شدن ۹۴۳ مگاوات است. در طول عمر دولت یازدهم و دوازدهم، ظرفیت اسمی اضافه شده نیروگاه‌های کشور به ترتیب ۷۴۸۷ مگاوات و ۸۵۷۲ مگاوات بوده است، در حالی که در طول دولت دهم ظرفیت اسمی اضافه‌شده نیروگاه‌های کشور ۱۵ هزار و ۹۹۷ مگاوات برآورد می‌شود که فقط این دولت به تنهایی به اندازه دو دولت یازدهم و دوازدهم به ظرفیت تولید برق کشور اضافه کرده است. طبق آمار ترازنامه انرژی وزارت نیرو دولت روحانی در بین سه دولت قبلی رکورددار کاهش نرخ رشد تولید برق است، به‌طوری که به‌رغم افزایش شدید مصرف برق، نرخ رشد نیروگاه‌ها از ۴۵ درصد به ۱۷ درصد رسیده است.

********************

روزنامه وطن امروز **

آزادسازی خرمشهر نقطه عطفی در دفاع‌مقدس به لحاظ نظامی و دفاعی بود

محمدباقر قالیباف در نشست علنی دیروز مجلس شورای اسلامی، در نطق پیش از دستور خود، با تبریک سالروز آزادسازی خرمشهر به همه ملت ایران، افزود: بدون شک آزادسازی خرمشهر نقطه عطفی از بعد معنوی، سیاسی، نظامی و دفاعی در دوران دفاع‌مقدس بود. حضرت امام (ره) نیز از همین جهت فرمودند که «خرمشهر را خدا آزاد کرد». این اوج اعتقاد به سنت و نصرت الهی برای رزمندگان مخلص بود که نحوه رفتار دنیا را در اوج قدرت رزمندگان در بعد سیاسی و نظامی تغییر داد. رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه، یاد شهدا، امام شهدا، رزمندگان، ایثارگران و جانبازان دوران دفاع‌مقدس را گرامی داشت. قالیباف همچنین با گرامیداشت چهارم خرداد، روز مقاومت و پایداری مردم دزفول، گفت: دزفول در دوران دفاع‌مقدس بیش از ۳ هزار بار با موشک، توپخانه و حملات هوایی مورد تجاوز دشمن واقع شد، لذا این روز را به مردم عزیز دزفول تبریک گفته و امیدواریم این مردمان موفق و مؤید باشند.

***

سرلشکر سلامی: مرز‌ها را در برابر نفوذ اشرار مصونیت بخشید‌ه‌ایم‌

فرمانده کل سپاه با گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر، درباره پیروزی رزمندگان اسلام در عملیات بیت‌المقدس و همچنین پیروزی‌های اخیر مردم مظلوم فلسطین در برابر رژیم اشغالگر صهیونیستی گفت: در کنار تلاش‌ها و مجاهدت‌های فوق‌العاده سنگینی که نیروی زمینی سپاه در برقراری امنیت در منطقه جنوب شرق کشور انجام می‌دهد و مرز‌ها را در برابر نفوذ اشرار مصونیت می‌بخشد، همچنین امنیتی را فراهم می‌کند که با آن امنیت، آبادانی، پیشرفت و رفاه مردم شکل گیرد.
به گزارش تسنیم، سرلشکر سلامی افزود: نیروی زمینی سپاه از کمک به اقشار نیازمند این منطقه غافل نیست و یکی از سیاست‌های مهم و اصولی سپاه پاسداران در مناطقی که مأموریت‌های امنیتی دارد این است که به موازات برقراری امنیت، خدمات‌رسانی و رفع دغدغه معیشت مردم را در کانون توجهات خود قرار دهد.
فرمانده کل سپاه در ادامه تصریح کرد: رفع محرومیت از مناطقی که کم‌برخوردارند و همچنین ارائه کمک‌های معیشتی به مردمی که چه بر اثر کرونا یا غیرکرونا آسیب دیده‌اند و همچنین ایجاد سهولت برای ازدواج جوانان، راهی را باز می‌کند که مردم بتوانند راحت‌تر زندگی کنند و این مسیر توقف‌ناپذیری است که به شکل یک فرهنگ عمومی و بویژه در سپاه به یک حرکت ثابت تبدیل شده است و اختصاص به یک منطقه ندارد. وی اضافه کرد: نیروی زمینی ما در شمال غرب و در شمال شرق کشور نیز این خدمات را ارائه می‌دهد و مردم ما شایسته ارائه بهترین خدمات در ابعاد امنیتی، اشتغال‌زایی، رفع بیکاری و سهولت برای آغاز زندگی هستند.

***

نتانیاهو: به تقابل با برنامه هسته‌ای ایران ادامه می‌دهیم

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بار دیگر بر تقابل این رژیم با هسته‌ای شدن ایران تاکید کرد.
به نوشته روزنامه جروزالم پست، نتانیاهو پیش از سفر «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالات‌متحده به فلسطین اشغالی، تهدید کرد به اقدامات خودسرانه علیه برنامه هسته‌ای ایران ادامه می‌دهند. نتانیاهو شامگاه دوشنبه طی مراسمی برای اعطای جایزه به مأموران سازمان جاسوسی اسرائیل (موساد)، گفت: «مأموریت اصلی برای هر کدام از شما این است که مانع تجهیز ایران به سلاح اتمی شوید. این بالاترین مأموریت است». به گزارش فارس، وی با تقدیر از حمایت‌های آمریکا از امنیت رژیم کودک‌کش صهیونیست، اظهار داشت: «لازم است با توافق یا بدون توافق، تصمیمات شجاعانه و مستقلی بگیریم و هر کاری بتوانیم برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی انجام می‌دهیم، زیرا این مساله وجودی ما است».

***

رابرت مالی: هنوز کار زیادی برای احیای برجام باقی است

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در پیامی توئیتری درباره دور جدید و پنجم گفتگو‌ها در وین برای احیای توافق هسته‌ای برجام اظهارنظر کرد. «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، ضمن سازنده خواندن دور قبلی گفتگو‌ها در وین برای احیای توافق هسته‌ای ایران تاکید کرد هنوز کار زیادی برای احیای کامل این توافق باقی مانده است. این مقام آمریکایی در پیامی توئیتری نوشت: «دور قبلی مذاکرات (در وین) سازنده بود و شاهد پیشرفت معنادار بودیم، اما هنوز کار زیادی باید انجام شود». نماینده ویژه دولت جو بایدن در امور ایران افزود: «برای دور پنجم (گفت‌و‌گوها) در راه وین هستیم و امیدواریم بتوانیم برای بازگشت متقابل به پایبندی (به توافق برجام) بیشتر جلو برویم».

***

ظریف با الهام علی‌اف دیدار کرد

وزیر امور خارجه که به منظور دیدار و گفتگو با مقامات جمهوری آذربایجان دوشنبه‌شب وارد باکو شد، سه‌شنبه با «الهام علی اف» رئیس‌جمهور آذربایجان دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار طرفین ضمن ابراز خرسندی از روند رو به گسترش و سطح مناسب روابط ۲ کشور در سال‌های اخیر، بر توسعه و تعمیق هر چه بیشتر مناسبات ۲ کشور تاکید کردند.
آخرین تحولات روابط دوجانبه، پروژه‌های مشترک اقتصادی، مشارکت ایران در مین‌روبی و بازسازی مناطق آزاد شده، آخرین تحولات اجرای بیانیه آتش‌بس بین ارمنستان و آذربایجان و تنش‌های مرزی اخیر بین ۲ کشور، کریدور‌های ارتباطی، ارتباطات ریلی بین ایران، آذربایجان و ارمنستان، اجرایی شدن ابتکار همکاری‌های منطقه‌ای شش‌جانبه و سایر مسائل مورد علاقه ۲ طرف از محور‌های گفتگو و رایزنی محمدجواد ظریف با رئیس‌جمهور آذربایجان در این دیدار بود. رئیس دستگاه دیپلماسی در ادامه این سفر راهی ایروان می‌شود تا با مقامات ارمنستان هم دیدار و گفتگو کند.

********************

روزنامه خراسان **

گرانی به دستمال کاغذی رسید

تسنیم- پس از افزایش قیمت سیمان، لوازم خانگی، انواع نوشیدنی، برنج، نان و شکر، هم اینک تغییرات قیمتی به محصولات سلولزی هم رسیده به طوری که یک شرکت تولیدی محصولات سلولزی قیمت دستمال کاغذی‌های خود را ۲۵ درصد افزایش داده است. بر این اساس، دستمال کاغذی ۸ تایی (تولید این شرکت) از ۱۱۲ هزار تومان به ۱۳۷ هزار تومان رسید. فعالان بازار معتقدند روال افزایش قیمت واحد‌های تولیدی به این صورت است که یک واحد افزایش قیمت را آغاز می‌کند و به مرور دیگر واحد‌های تولیدی نیز تغییرات قیمتی را اعمال می‌کنند.

تازه‌ترین خبر‌ها از بازار خودرو

فارس- بررسی قیمت‌ها در بازار خودرو نشان می‌دهد، دیروز نسبت به دو روز گذشته برخی خودرو‌ها به طور متوسط دو میلیون تومان افزایش قیمت داشته اند. این در حالی است که بازار همچنان کساد است و البته گزارش دو روز قبل ایرنا، حاکی از آن است که بازار نسبت به افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها واکنش خاصی نشان نداده است. با این اوصاف، دیروز قیمت هر دستگاه سایپا ۱۱۱ و سایپا ۱۳۱ با افزایش ۳ میلیون تومانی به ترتیب به ۱۳۱ و ۱۱۵ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ تیپ ۲ مدل ۱۴۰۰ با افزایش قیمت ۴ میلیون تومانی به ۲۰۳ میلیون تومان، تیبا ۲ با رینگ فولادی با افزایش یک میلیون تومانی به ۱۲۹ میلیون تومان و سایپا ۱۳۲ با رشد قیمت یک میلیون تومانی به ۱۱۸ میلیون تومان رسید. از سوی دیگر پژو ۴۰۵ با قیمت ۱۸۹ میلیون، پژو ۲۰۶ تیپ ۵ با قیمت ۲۵۵ میلیون تومان، سمند LX ۱۷۷ میلیون تومان، پژو پارس ۲۱۸ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ صندوق دار مدل وی ۸ معادل ۲۵۹ میلیون تومان، تیبا ۱۲۵ میلیون تومان و ساینا ۱۴۳ میلیون تومان در بازار عرضه شدند.

جهش ۹ درصدی بیت کوین با توئیت ایلان ماسک

مهر- قیمت ارز‌های مجازی پس از این که ایلان ماسک اعلام کرد با ماینر‌های این ارز‌ها درباره مصرف انرژی صحبت کرده است، جهش کرد و بیت‌کوین دوباره به ۴۰ هزار دلار نزدیک شد. ایلان ماسک در توئیتر خود نوشت: «گفتگو‌های فعالی با ماینر‌های بیت‌کوین درباره پایداری و بقای ارز‌های دیجیتال داشته است. آن‌ها متعهد شدند میزان فعلی استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و میزان برنامه‌ریزی شده استفاده از آن‌ها در آینده را منتشر کنند. این اتفاقی امید بخش است». به دنبال این توئیت قیمت بیت‌کوین که در دو روز گذشته تا ۳۲ هزار دلار پایین آمده بود ۹ درصد جهش کرد و تا ساعت ۱۴:۱۰ (دیروز) به وقت تهران به ۳۸،۰۲۲.۹۹ دلار رسید. قیمت بیت‌کوین در واکنش اولیه به این توئیت تا ۳۹،۸۲۴.۸۱ دلار هم بالا رفته بود.

ثبات قیمت گوشت قرمز در بازار

ایسنا- مشاهدات میدانی حاکی از آن است که قیمت گوشت قرمز نسبت به فروردین کاهش و نسبت به هفته‌های اخیر نوسانی نداشته است. بر این اساس (و در تهران) حدود قیمت هر کیلو شقه گوسفندی ۱۲۵ تا ۱۲۸ هزار تومان، ران گوسفندی ۱۴۸ تا ۱۵۳ هزار تومان، سردست گوسفندی۱۲۱ تا ۱۲۸ هزار تومان، ماهیچه گوسفندی ۱۶۰ تا ۱۶۹ هزار تومان، راسته گوسفندی ۱۲۷ هزار تومان، راسته گوساله۱۴۵ تا ۱۵۱ هزار تومان، ران گوساله۱۳۰ هزار تومان، سردست گوساله ۱۲۵هزار تومان و ماهیچه گوساله حدود ۱۲۹ هزار تومان است.

جولان لوازم خانگی قاچاق در بازار تهران

ایرنا- رئیس هیئت مدیره انجمن لوازم صوتی و تصویری ایران با بیان این که قیمت تلویزیون و دیگر لوازم صوتی و تصویری افزایش نداشته است، از فراوانی لوازم‌خانگی قاچاق شرکت‌های کره‌ای (ساخت کشور مصر) در بازار‌های پایتخت خبر داد.

تغییر رنکینگ ثروتمندان به نفع یک فرانسوی

فارس- مجله فوربس اعلام کرد که ثروت برنارد آرنو، مالک گروه کالا‌های لوکس LVMH، از ماه مارس تاکنون به رغم شیوع ویروس کرونا دو برابر شده و به ۱۸۶.۳ میلیارد دلار رسیده است. با این حجم دارایی آرنو هم اکنون ثروتمندترین فرد جهان است و توانسته است جف بزوس، بنیان گذار شرکت آمازون و ایلان ماسک بنیان گذار شرکت تسلا را که هر دو آمریکایی هستند پشت سر بگذارد. آرنو مالک برند‌های لویس ویتون، موئس، هنسی، فندی، کریستین ویور و گیونچی است.

**************

روزنامه ایران **

مجلس برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین ندارد

خبر اول اینکه، حسین حسین‌زاده رئیس کمیته نفت و انرژی مجلس تأکید کرد: هیچ برنامه، طرح و دستور کاری برای افزایش نرخ بنزین و سایر فرآورده‌های نفتی در مجلس و کمیسیون انرژی وجود ندارد.
به گزارش جماران رئیس کمیته نفت و انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: بدون شک هرگونه تصمیم و طرحی در زمینه بنزین که تأثیر مستقیم بر اقتصاد، معیشت و زندگی روزمره مردم و سفره آن‌ها دارد باید با نظارت دقیق و رویکردی کارشناسانه و با نگاه عالمانه و دقیق باشد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه موضوع گرانی بنزین راه‌حلی نیست که مجلس با آن موافقت کند، افزود: کمیسیون انرژی و کمیته مربوطه اجازه نخواهد داد در چنین شرایط سخت اقتصادی باری دیگر بر مشکلات مردم افزوده شود و حداقل اینکه تا ۶ ماه آینده هیچ برنامه‌ای مبنی بر افزایش قیمت بنزین در دستور کار مجلس و دولت قرار ندارد.

نامه رهبر انصارالله یمن به دختر امام

دست آخر اینکه، عبدالملک حوثی رهبر انصارالله یمن در پاسخ به نامه دکتر زهرا مصطفوی رئیس و دبیرکل جمعیت دفاع از ملت فلسطین تأکید کرد: یمن امروز با ایستادگی از آرمان فلسطین و محور مقاومت دفاع می‌کند و با این حماسه‌آفرینی از امت اسلامی طرفداری می‌کند. به گزارش جماران در متن این نامه آمده است: ضمن تشکر از اهتمام به آرمان فلسطین و مقاومت اعلام می‌کنم که مسأله فلسطین و قدس مسأله جمعی ماست و تجاوز و جنگ بر ضد یمن در درجه اول یک جنگ امریکایی است که در جهت برنامه صهیونیسم طراحی شده است. رهبر انصارالله یمن تأکید کرده است: امام خمینی (ره) مرد بزرگ و الهی بود که به اسلام و مسلمین خدمت کرد و آثار و برکات کار‌های ایشان همچنان رشد یابنده است.

********************

روزنامه شرق**

اسحاق جهانگیری:
به خدا پناه می‌برم

ایسنا: اسحاق جهانگیری در بیانیه‌ای اعلام کرد که به خدا پناه می‌برم و عدم احراز صلاحیت بسیاری از شایستگان را تهدیدی جدی برای مشارکت همگانی و رقابت عادلانه گرایش‌ها و جریان‌های سیاسی به‌ویژه اصلاح‌گرایان می‌دانم. متن بیانیه اسحاق جهانگیری به شرح زیر است: هم‌وطنان عزیز، با اعلام اسامی نامزد‌های نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری ازسوی شورای نگهبان، «عدم احراز صلاحیت» این‌جانب نیز مشخص شد. به طور طبیعی مسئولیت این تصمیم و مبانی و معیار‌های حقوقی و قانونی و نیز آثار سیاسی و اجتماعی مترتب بر آن متوجه شورا است؛ اما بار بزرگ مسئولیت در پیشگاه خداوند و تعهد در برابر شما هم‌وطنان عزیز را از دوش من برداشت. من به قصد گشایش در زندگی مردم، توسعه ایران و آغاز مرحله نوینی از اصلاحات وارد عرصه انتخابات شدم. به رغم میل و مصلحت شخصی، با توکل به خداوند بزرگ از قبول مسئولیت شانه خالی نکردم و آبرو و تجربه‌ام را که متعلق به مردم است، تقدیم ملت کردم. من به درخواست شخصیت‌های دلسوز اصلاح‌طلب، تشخیص «جبهه اصلاحات ایران» و اصرار بسیاری از جوانان و فعالان سیاسی و مدنی که دغدغه امروز و فردای ایران را دارند، با آگاهی از تنگنا‌ها و شرایط دشوار پیش‌رو برای دور‌کردن خطر مشارکت پایین و دفاع از صندوق رأی و حق مردم در پیشبرد دموکراسی و عدالت همه‌جانبه قدم در این راه نهادم. رأی و حقی که پایه جمهوریت نظام است و امام بزرگوار و رهبر معظم انقلاب همواره بر آن تأکید داشته‌اند. به خدا پناه می‌برم و عدم احراز صلاحیت بسیاری از شایستگان را تهدیدی جدی برای مشارکت همگانی و رقابت عادلانه گرایش‌ها و جریان‌های سیاسی به‌ویژه اصلاح‌گرایان می‌دانم و امیدوارم که جمهوریت نظام، مشارکت مؤثر مردم در تعیین سرنوشت خود، منافع ملی و آینده ایران فدای مصالح آنی سیاسی نشود. اکنون تکلیف از من ساقط است و پایان فعالیت‌های انتخاباتی خود را اعلام می‌کنم و از اقشار مختلف مردم و نخبگان و فعالان سیاسی و آشنا به مسائل کشور به‌ویژه از همفکران و جوانان و شخصیت‌های دلسوز و احزاب و تشکل‌های سیاسی و صنفی که در این روز‌ها برای کاستن از رنج مردم و کمک به ترسیم آینده‌ای بهتر و امید‌بخش برای ایران در همه جای کشور مشتاقانه و دلسوزانه به میدان آمدند و به این‌جانب اعتماد و ابراز لطف داشته‌اند، کمال تشکر و قدردانی را دارم و عموم شهروندان را به مشارکت در انتخابات دعوت می‌کنم.

علی ربیعی:مشارکت حداقلی به نفع هیچ‌کس نیست

شرق: علی ربیعی درباره توییت محمد مهاجری در موضوع نامه حسن روحانی به مقام معظم رهبری پیرامون رد صلاحیت‌های کاندیدا‌ها توسط شورای نگهبان اظهار کرد: معمولا آقای رئیس‌جمهور، در موارد مهم نامه‌نگاری می‌کنند؛ من می‌پرسم و دقیق اطلاع‌رسانی می‌کنم. علی ربیعی در نشست خبری این هفته خود با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: این روز‌ها بحث‌های انتخابات ریاست‌جمهوری مطرح است. دولت نه‌فقط به‌عنوان یک وظیفه بلکه به‌عنوان یک درک از وضعیت ایران و نیازمندی‌های فردای ایرانیان در جهان پر‌آشوب امروز، معتقد است مشارکت حداکثری در این دوره بیش از هر زمان دیگری، کارکرد‌های متعدد برای ایران و ایرانیان خواهد داشت. او ادامه داد: مشارکت حداقلی به نفع هیچ‌کس نیست و اولین زیان‌کننده در نتیجه مشارکت حداقلی، مردم هستند و هیچ گروه سیاسی برنده مشارکت حداقلی نخواهد بود. ربیعی در پاسخ به سؤالی درباره تمدید یک‌ماهه توافق بین ایران و آژانس و اینکه دلایل این فرصت یک‌ماهه چیست، گفت: بعد از بررسی‌ها و ارزیابی از روند مذاکرات، شورای عالی امنیت ملی پس از اخذ مشورت در سطوح عالی نظام نتیجه گرفت که مذاکرات مسیر رو به پیشرفتی را طی می‌کند و به منظور نشان‌دادن حسن نیت و جدیت طرف ایرانی، با تمدید یک‌ماهه توافق میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای موافقت کرد. او اظهار کرد: این اقدام سازنده ما پیام روشنی مبنی‌بر مصمم‌بودن جمهوری اسلامی ایران در به نتیجه رساندن هرچه سریع‌تر مذاکرات به دیگر طرف‌های ۱+۴ و همین‌طور آمریکا و آژانس است. از نظر ما تنها پاسخ مناسب و شایسته به این حسن نیت، تسریع مذاکرات و خاتمه‌دادن فوری به تحریم‌های یک‌جانبه و بازگشت همه طرف‌ها به برجام و عمل به تعهدات مطابق قطع‌نامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ملل متحد است. سخنگوی دولت یادآور شد که این فرصت محدود است و دولت ایران طبق رهنمود‌های مقام معظم رهبری بنا ندارد که فرسایشی‌شدن مذاکرات را تحمل کند.

قالیباف تنها گزینه ریاست مجلس

تسنیم: رئیس فعلی مجلس تنها گزینه فراکسیون برای ریاست قوه مقننه برای اجلاسیه سال دوم پارلمان شد. جلسه فراکسیون جبهه نیرو‌های انقلاب برای تهیه لیست این فراکسیون برای انتخابات هیئت‌رئیسه اجلاسیه سال دوم مجلس یازدهم در محل صحن علنی پارلمان آغاز شده است. در این جلسه محمد‌باقر قالیباف، رئیس فعلی مجلس، به‌عنوان تنها گزینه این فراکسیون برای پست ریاست مجلس انتخاب شد.

*****************************************

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات