روزنامه کیهان **
دودوزهبازی انتخاباتی افراطیون مدعی اصلاحات
روزنامه حزب کارگزاران به عنوان یکی از سه پدرخوانده ائتلاف اصلاحات و اعتدال، عبدالناصر همتی را به عنوان «صدای سوم» معرفی کرد.
روزنامه سازندگی تیتر اصلی خود را به «صدای سوم» اختصاص داد و مدعی شد همتی صدای سوم است. این روزنامه اصلاحطلب قبلاً هم از قول همتی تیتر زده بود «مستقل هستم».
در همین حال روزنامه آرمان هم به عنوان یک روزنامه دیگر، همتی و مهرعلیزاده را در تیتر یک خود به عنوان «نامزدهای مستقل» معرفی کرده است. این در حالی است که همتی رئیس کل بانک مرکزی و بیمه در دولتهای روحانی، خاتمی و هاشمی بوده، و مهرعلیزاده نیز سوابق استانداری و معاونت رئیسجمهور را در دولتهای روحانی و خاتمی برعهده داشته است. آرمان در عین حال از قول علی صوفی (وزیر رفاه و کار دولت خاتمی) نوشته که همتی و مهرعلیزاده منتظر چراغ سبز جبهه اصلاحات هستند. او حمایت از این دو را مشروط خوانده و این همان تعبیری است که علی محمد نمازی عضو شورای مرکزی کارگزاران هم در گفتگو با خبر آنلاین مطرح کرده است. نمازی میگوید؛ جبهه اصلاحات صریحاً اعلام کردهاند که در انتخابات نامزد ندارند، ولی اگر همتی در مناظرهها خوب ظاهر شود شاید نظر جبهه اصلاحات تغییر کند. مفهوم دیگر این سخنان آن است که همتی و مهرعلیزاده باید در اظهارات و مناظرهها نظر سران جبهه اصلاحات را جلب کنند و، چون این جلب توجه طبیعتاً ناظر به کارآمدی و کفایت نیست، نمیتواند مفهومی جز هل دادن دو نامزد به ارتکاب رفتارهای رادیکال مورد پسند افراطیون مدعی اصلاحات داشته باشد. یادآور میشود افراطیون مدعی اصلاحات در انتخابات سال ۸۸ نیز تقسیم کار کرده و در دو ستاد موسوی و کروبی حضور یافته بودند و از هر یک از آنها میخواستند هر چه رادیکالتر موضع بگیرند تا بتوانند نامزد نهایی مورد حمایت جبهه اصلاحات باشند.
رازگشایی نظرسنجیهای دولتی از بداخلاقی دو نامزد
مرور نتایج آخرین نظرسنجیهای مراکز دولتی، راز تندخویی و بداخلاقی دونامزد دولتی را در مناظره اقتصادی بازگو میکند.
در حالی که قرار بود مناظره اول نامزدها، موضوعات اقتصادی باشد، آقایان همتی و مهرعلیزاده ضمن اهانت و اتهامپراکنی علیه دیگر نامزدها، سعی کردند موضوع مناظره را که دغدغه اول مردم هم هست، به حاشیه بکشانند.
به لحاظ تحلیلی میتوان گفت این کار غیراخلاقی دو دلیل داشت؛ یکی دیکتههای پدرخواندگان طیف مدعی اصلاحات و اعتدال که در روخوانیهای برخی متنها (بیربط به سؤالات اقتصادی) مشهود بود و دیگری اطلاع از بیاعتباری و ریزش مقبولیت طیف متبوع خود در میان مردم.
در این زمینه، مرور نتایج نظرسنجیهای دولتی، میتواند تا حدودی توضیح دهد که چرا این نامزدها مرتکب بداخلاقی و در واقع انتحار پیش چشم مردم شدند.
براساس نتایج نظرسنجی یک مرکز معتبر دانشگاهی که مربوط به چند روز قبل از مناظره است درصد رأی نامزدها به این شرح بوده است:
رئیسی ۶۷ درصد، همتی ۵ درصد، مهرعلیزاده ۱ درصد/ رضایی ۷ درصد / جلیلی ۴ درصد / زاکانی: زیر ۱ درصد / قاضی زاده ۱/ نامعلوم: ۱۵ (رو به افزایش).
از سوی دیگر مرکز افکارسنجی ایسپا (نزدیک به دولت) چند روز قبل از مناظره، از شهروندان پرسیده «اگر الان انتخابات برگزار شود به چه کسی رأی میدهید؟»
از میان افرادی که در انتخابات شرکت میکنند و نامزد مورد نظرشان را انتخاب کردهاند، ۸۲/۴ درصد ابراهیم رئیسی، ۲/۲ درصد عبدالناصر همتی، و ۰/۲ درصد محسن مهرعلیزاده را برگزیده بودند.
همچنین از بین افرادی که قطعاً یا احتمالاً در انتخابات شرکت میکنند، ولی هنوز نامزد مورد نظرشان را انتخاب نکردهاند، اگر امروز انتخابات برگزار شود، ۵۳/۳ درصد ابراهیم رئیسی، ۲/۹ درصد عبدالناصر همتی و ۱/۳ درصد محسن مهرعلیزاده را برگزیده بودند.
همچنین رئیس مرکز افکارسنجی ایسپا در گفتگو با جام جم تصریح کرد: ۸۰ درصد رأیدهندگان کاری به جناحها ندارند.
رفیعی بهابادی با بیان اینکه وضعیت نامناسب اقتصادی و احساس ناامیدی، برمیل به مشارکت اثر منفی گذاشته، میافزاید: همه ما با این صحبت رهبر معظم انقلاب که مردم از نامزدها و رئیسجمهوری آینده کار میخواهند موافق هستیم و طبق نظرسنجیها اقتصاد و عدالت در همه حوزهها و در رأس آن در حوزه اقتصادی برای مردم بسیار پررنگ و مهم است.
وی درباره گرایش سیاسی مردم هم گفت: در حال حاضر یکی از نتایجی که ما در نظرسنجیها به آن رسیدهایم این است که میزان تمایل مردم به گرایشهای سیاسی اصلاحطلب و اصولگرا به شدت کاهش پیدا کرده است؛ به طور مثال مجموع گرایش اصولگرا و اصلاحطلب در آخرین نظرسنجی تلفنی به زیر ۲۰ درصد رسیده که البته ممکن است در نظرسنجی حضوری مقداری از این بالاتر باشد در حالی که سال ۹۶ و نزدیک انتخابات، این عدد حدود ۴۳ درصد بوده است. رئیس ایسپا این را هم گفته بود که؛ اختلاف رأی آقای رئیسی با بقیه بسیار زیاد است.
وی افزوده بود: گرایش کماکان به سمت آقای رئیسی است و تقریباً نصف کسانی که هنوز در مورد گزینه انتخابی به قطعیت نرسیدهاند، آقای رئیسی را مطرح میکنند؛ یعنی شواهد نشان میدهد حتی کسانی که نسبت به نامزدها دچار تردید هستند، رأیشان فعلاً بیشتر به سمت آقای رئیسی است.
دوتابعیتیهای تیم آمریکا در کمین تیم ایران
روزنامه دولتی ایران، با رویکرد مثبت، حضور یک ایرانی دوتابعیتی در تیم مذاکراتی آمریکا را پوشش داد.
این روزنامه در خبری با عنوان «دیپلمات ایرانیتبار به تیم آمریکا در وین پیوست/ عراقچی: همه معتقدند اختلافات حل شدنی است»، نوشت: «خبر مرتبط با هیئت آمریکایی که از ابتدای گفتگوها در وین حضور دارد، این بود که آرین طباطبایی، دیپلمات ایرانیتبار به این تیم اضافه شد.
آرین طباطبایی، از تحلیلگران مسائل ایران در آمریکا بهمن سال قبل به عنوان مشاور ارشد معاون وزارت خارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحاتی و امور امنیت بینالملل منصوب شد. طباطبایی مشاور ارشد وزارت خارجه آمریکا در تیم مذاکراتی ایالات متحده در نشست مشترک با هیئت دیپلماتیک روسیه در مذاکرات وین شرکت کرد. طباطبایی دارنده مدرک دکتری تخصصی در رشته مطالعات جنگ از دانشگاه «کینگز کالج لندن» است و به زبانهای فرانسوی و انگلیسی صحبت میکند. او فرزند سید جواد طباطبایی، روشنفکر و استاد دانشگاه ایرانی است که پروژه ایرانشهری را دنبال میکند.».
یادآور میشود سید جواد طباطبایی از مدعیان زوال اندیشه پس از اسلام است، اما با این وجود آقای روحانی چند سال قبل، جایزه جشنواره فارابی را به وی اعطا کرد!
همذاتپنداری و خبر مثبت روزنامه دولت درباره عضو ایرانیتبار تیم آمریکا در حالی است که افرادی از این دست به تابعیت آمریکا درآمده و معتقدند که زیر پرچم آمریکا در مقابل دشمنانش خدمت کنند و حتی در صورت جنگ بجنگند. در واقع تیم آمریکایی به اعتبار اعتمادش به فرد یاد شده، او را در مذاکرات کنار خود به خدمت گرفته است؛ همانگونه که فرد دوتابعیتی دیگر به نام سحر نوروززاده در تیم مشاوران امنیت ملی باراک اوباما حضور داشت و بعدها فاش شد که نوروززاده، دیدارهایی را با عبدالرسول دری اصفهانی، عضو و مشاور تیم مذاکراتی ایران (برجام) ترتیب داده است. نفوذ تیم امنیتی آمریکا در تیم مذاکره کننده ایرانی و مشاوران آن موجب شد برجام در حوزه واگذاری امتیازات از سوی ایران کاملاً دقیق و روشن تنظیم شود، اما حقوق ایران سرهمبندی شود و آمریکا بتواند ضمن نقض تعهداتش، طلبکار ایران هم بشود. به عبارت دیگر، امثال دری اصفهانی و کاوه مدنی و سایر عناصر دوتابعیتی نفوذی در دیوانسالاری دولتی، همان خدمت را در حق آمریکاییها مرتکب میشوند که عناصر دوتابعیتی حاضر در تیم و طرف آمریکایی.
بانک مرکزی، طلبکار دولت رئیس بانک، مدیون روحانی!
سخنان چندی قبل رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر مدیون بودنش به روحانی با واکنشهای اجتماعی بسیار مواجه شد.
رئیس کل بانک مرکزی چند روز قبل ضمن انتشار توئیتی مدعی شده بود: من مثل همه مردم به خاطر دفاع روحانی از برجام، مدیون ایشانم.
جهاننیوز ضمن انتشار متن این توییت از مردم خواست نظر خود را در این باره بیان کنند:
* خیلیها مدیون جناب روحانی هستند بهویژه آن صدها مدیر اصلاحطلبی که درب بیتالمال را باز دیدند و حقوقهای میلیونی به خودشان دادند...!
* بابا این برجام رو رها کنید بوی جنازه برجام همه دنیا رو برداشت شماها هنوز ایستادید بالای سرش و دم از برجام میزنید.
* از طرف خودت حرف بزن، یعنی چی من هم مثل همه مردم ایران!
* اینها خودشان را همه مردم میبینند. من یکی مدیون حسن روحانی نیستم، چون برجام به جز گرانی و فقر و بیکاری برای کشور ما چیزی به ارمغان نیاورد.
* از صدقهسری برجام امسال اجارههای مسکن سر به فلک کشیده است. روحانی مچکریم!
* شما ظاهرا شکمت سیر است، منزل بزرگ و خودروی شخصی داری، درآمد مکفی هم داری و... که اینطوری صحبت میکنی؟! از قدیم گفتند سواره از پیاده خبر ندارد.
* برجام اقتصاد کشور را قفل کرد.
* آدمی که حتی نتونست قیمت ارز رو کنترل کنه، آدمی که توان کنترل چند تا بانک را هم نداشت و... از چی تشکر میکند؟
* شما حتما مدیون مردم هستید، ولی مردم هرگز.
* شما فکر کنم توجهی به نظرسنجیها ندارید. همین که حواستون نیست آقای روحانی یکی از غیرمحبوبترین افراد سیاسی حال حاضر کشور است نشان میدهد که از مسائل سیاسی چندان سررشتهای ندارید.
* خب الحمدلله اقتصاددان هم هستید و برجامدوست هم هستید. پس صف مرغها در دوره شما طولانیتر میشود.
* بالاخره صدای خاموش مردم هستی یا مدیون بانی وضع موجود؟!
* رئیس قبلی بانک مرکزی (آقای صیف) زمانی که هنوز ظاهر برجام توسط آمریکا حفظ شده بود، درخصوص برجام اعلام داشت «تقریبا هیچچیز عاید ما نشد».
یادآور میشود ادعای مدیون بودن رئیس بانک مرکزی نسبت به آقای روحانی در حالی است که به اذعان خود وی، دولت بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به بانک مرکزی بدهکار است! این بدهیها بخشی از علل تشدید تورم محسوب میشود.
********************
روزنامه وطن امروز **
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت اخوی آیتالله مکارمشیرازی
رهبر حکیم انقلاب اسلامی در پیامی درگذشت اخوی مکرم حضرت آیتالله مکارمشیرازی را تسلیت گفتند. متن پیام تسلیت رهبر انقلاب به این شرح است:
بسماللهالرحمنالرحیم
حضرت آیتالله آقای مکارمشیرازی دامت برکاته
درگذشت اخوی مکرم را به آن جناب تسلیت عرض میکنم و رحمت و مغفرت الهی را برای ایشان و عافیت و سلامت را برای جنابعالی از خداوند متعال مسألت مینمایم.
سیدعلی خامنهای - ۱۳ خرداد ۱۴۰۰
***
اطلاعیه ستاد انتخابات درباره نامزدهای مجلس خبرگان رهبری
ستاد انتخابات کشور اسامی نامزدهای میاندوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری را اعلام کرد. به گزارش تسنیم، ستاد انتخابات کشور در اطلاعیه شماره ۱۶ خود، اسامی نامزدهای دومین میاندوره انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری به تفکیک استان را که صلاحیت آنان مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفته است، اعلام کرد.
طبق این اطلاعیه اسامی نهایی نامزدهای میاندوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری به شرح ذیل است:
استان تهران
۱- علیرضا اعرافی
۲- حمید حوالیشهریاری
۳- احمد دانشزادهمؤمن
۴- علی رازینی
۵- علی رحمانیفرد
۶- حسین ردایی
۷- کاظم سپاسیآشتیانی
۸- حسینعلی سعدی
۹- علی قریبدوست
۱۰- رضا محققیانگورتانی
۱۱- حیدر مصلحی
۱۲- منصور مظاهریکرونی
۱۳- سیداحمد موسویوادقانی
۱۴- مهدی نیکوی
۱۵- سیدمحمد واعظموسوی
۱۶- غلامعباس هاشمی
استان خراسان رضوی
۱- عباس شاهرفعتی
۲- سیدمحمدرضا مدرسیمصلی
۳- غلامرضا مغیسه
استان قم
۱- محمود رجبی
۲- سیدمحمد سعیدیگلپایگانی
استان مازندران
۱- سیدصادق پیشنمازی
۲- محمدحسن گلیشیردار
***
سفیر سابق انگلیس در آمریکا:
با وجود شبهترامپها، فایده توافق با بایدن چیست؟
سفیر سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ لندن در واشنگتن با اشاره به سفر جو بایدن به انگلیس برای نشست گروه ۷، از بیاعتمادی و تردید متحدان آمریکا به این کشور با توجه به تجربه برجام خبر داد. به گزارش فارس، سفیر پیشین انگلیس در آمریکا معتقد است با توجه به اقدام دونالد ترامپ در خروج از توافق هستهای ایران، «متحدان و دشمنان» واشنگتن درباره توافق با این کشور تردید دارند. «پیتر وستماکوت» در مصاحبه با گاردین گفت: «چیزی که بایدن و بسیاری از دیگر اعضای تیم او از آن کشورها (در نشست گروه ۷) -که این تیم تلاش خواهد کرد آنها را به انجام کاری متقاعد کند- خواهند شنید این است: چطور ما بتوانیم حرف آمریکا را بپذیریم؟»
سفیر پیشین انگلیس در آمریکا با اشاره به حصول توافق برجام در دولت باراک اوباما و خروج از این توافق در دولت ترامپ تصریح کرد: «ببینید چه اتفاقی برای توافق هستهای ایران افتاد: (این توافق) توسط رئیسجمهور بعدی (آمریکا) پاره شد». سفیر سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ لندن در واشنگتن افزود: «اگر یک ترامپ دیگر یا فرد شبیه ترامپ در کاخ سفید حضور یابد، چه اتفاقی میافتد؟ چه فایدهای دارد که با شماها (اعضای دولت بایدن) در حال حاضر به توافق برسیم وقتی ارزش کاغذی را که توافق روی آن پرینت میشود، ندارد؟ به نظر من، آنها متوجه آسیب وارد شده به وجهه آمریکا به عنوان یک متحد قابل اتکا هستند».
***
شورای حکام به بررسی گزارشهای اخیر درباره ایران میپردازد
نماینده روسیه در مذاکرات هستهای در وین از نشست آتی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای بررسی گزارشهای اخیر درباره ایران خبر داد. به گزارش فارس، نماینده روسیه در مذاکرات هستهای در وین یکشنبه بعدازظهر به وقت تهران گفت شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نشست آتی خود به بررسی گزارشهای تازه درباره ایران میپردازد. «میخائیل اولیانوف» در توئیتی نوشت: «شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی دوشنبه به بررسی ۲ گزارش میپردازد که چندان برای ایران مطلوب نیست، اما پیشبینی میشود اتفاق خاصی رخ ندهد. همه متوجه شدند دخالت در مذاکرات هستهای در وین جایز نیست». آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارش جدید فصلی خود درباره اجرای توافق هستهای ایران مدعی شده بود این گفتگوها نتیجهبخش نبوده و ایران از ارائه توضیحات لازم درباره ذرات اورانیوم کشفشده در چند سایت این کشور خودداری کرده است. در دور قبلی نشست ۳۵ عضو شورای حکام، نمایندگان ۳ کشور اروپایی با همراهی آمریکا پیشنویس قطعنامهای را که در آن از ایران انتقاداتی به عمل آمده بود، آماده کرده بودند، اما منابع خبری مدعی شدهاند انگلیس، فرانسه، آلمان و آمریکا به دنبال صدور قطعنامه علیه ایران در نشست امروز شورای حکام آژانس اتمی نیستند. منابع خبری نوشتند صدور چنین قطعنامهای به تشدید تنشها میان ایران و کشورهای غربی منجر میشود و میتواند گفتگوهای جاری در وین برای احیای توافق هستهای برجام را با مخاطراتی مواجه کند.
********************
روزنامه خراسان **
آغاز ثبت نام جدید و افزایش وام مسکن ملی
ایسنا - معاون وزیر راه و شهرسازی از آغاز ثبت نام مجدد متقاضیان طرح اقدام ملی مسکن از امروز (۱۷ خرداد) خبر داد. فعلا جزئیات بیشتری درخصوص تعداد واحدهای ثبت نامی اعلام نشده است. همچنین به گفته «محمودزاده»، با مصوبه دولت، تسهیلات مسکن ملی از ۱۰۰ به ۱۵۰ میلیون تومان افزایش یافت. به این ترتیب و با اقدام دولت میزان قسط ماهیانه وام مذکور در بازپرداخت ۱۲ ساله به دو میلیون و ۵۴۸ هزار تومان افزایش مییابد. طبق اظهارات اواخر اردیبهشت ماه یاسر لک ـ معاون اداره کل راه و شهرسازی استان تهران ـ هم اکنون قیمت هر متر مسکن ملی به سه میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسیده است.
اعتبار ۳ سال از دسته چکهای جدید حذف شد
بانک مرکزی- سخنگوی اجرای قانون جدید چک به تشریح اصلاحیه قانون جدید چک پرداخت و گفت: تاریخ سه سال اعتبار چک در اصلاحیه جدید حذف شده است و اکنون فرجه زمانی سه ساله روی دسته چک وجود ندارد.
سقوط ۵.۳ درصدی بیت کوین
تسنیم- بسته شدن برخی حسابهای ارز مجازی رسانه اجتماعی ویبوی چین باعث شد ارزش بیت کوین ۳/۵ درصد طی ۲۴ ساعت کاهش یابد و به حدود ۳۵۲۲۰ دلار برسد. با این حال ارزش این ارز مجازی دیروز مقداری تعدیل شد و تا بعد از ظهر به حدود ۳۵ هزار و ۹۰۰ دلار رسید.
بازار داغ آدامسهای قاچاق
تسنیم- مدیر کل مبارزه با قاچاق طلا، ارز و پولشویی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به گردش هزار میلیارد تومانی مصرف آدامس در کشور گفت: سهم تولید داخلی از این رقم ۳۰ درصد و سهم واردات قاچاق آدامس ۷۰ درصد است.
********************
روزنامه ایران **
ذوالنوری؛ از آتش زدن برجام تا موافقت با توافق هستهای!
خبر اول اینکه، مجتبی ذوالنوری نماینده قم و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت که هیچ اصولگرایی مخالف برجام نیست. به گزارش ایرنا، مجتبی ذوالنوری در مراسم عزاداری شهادت امام جعفر صادق (ع) در مسجد امام خمینی (ره) پردیسان قم گفت: والله من هیچ فرد و مسئول اصولگرایی را نمیشناسم که مخالف اجرای برجام و رفع تحریمها باشد، اما باید شرطها و تضمینهایی را قرار دهیم. وی با بیان اینکه اگر امریکا بدون قید و شرط به برجام برگردد، مکانیسم ماشه را فعال میکند، گفت: در این زمینه تضمینهای قابل دریافتی وجود دارد و اگر در سالهای گذشته فرصت سوزی نشده بود، میتوانستیم غربیها را زودتر به پای میز مذاکره بکشانیم. ادعای ذوالنوری مبنی بر اینکه هیچ اصولگرایی مخالف برجام نیست، در حالی است که بخش زیادی از مجموعه سیاسی اصولگرایان و از جمله خود وی در طول سالهای گذشته در صف مخالفان سر سخت توافق هستهای بودهاند. ۱۹ اردیبهشت ماه سال ۹۷ تعدادی از نمایندگان اصولگرا که ذوالنوری در رأس آنها بود، متن توافق هستهای را در صحن علنی مجلس دهم بههمراه پرچم امریکا به آتش کشیدند.
شورای حکام قطعنامهای علیه ایران ندارد
خبر دیگر اینکه، انگلیس، فرانسه، آلمان و ایالات متحده امریکا بهدنبال صدور قطعنامه علیه ایران در نشست هفته آینده شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی نیستند. بهگزارش ایسنا خبرگزاری رویترز با اعلام این خبر نوشته صدور چنین قطعنامهای به تشدید تنشها میان ایران و کشورهای غربی منجر میشد و میتوانست گفتگوهای جاری در وین برای احیای توافق هستهای برجام را با مخاطراتی مواجه کند. آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارش جدید فصلی خود که ۱۰ خرداد در اختیار اعضای شورای حکام قرار گرفت. درباره اجرای توافق هستهای ایران مدعی شده که این گفتگوها نتیجهبخش نبوده و ایران از ارائه توضیحات لازم درباره ذرات اورانیوم کشفشده در چند سایت این کشور خودداری کرده است. منابع آگاه غربی اعلام کردهاند که گزارش جدید آژانس را صرفاً بهدلیل ادامه داشتن گفتگوهای برجام نمیتوان نادیده گرفت، اما صدور قطعنامه در حال حاضر محتمل نیست.
شرکت نکردن در انتخابات گناه نابخشودنی است
شنیدیم که، یک عضو مجلس خبرگان رهبری انتخابات را لیلةالقدر تقدیرات سیاسی و اجتماعی کشور خواند و گفت: خطی که دائماً القا میکند که انتخابات تأثیرگذار نیست و بیفایده است، چه در خارج چه در داخل، خط دشمن است. به گزارش جماران، حجتالاسلام والمسلمین جواد مجتهدشبستری، نماینده آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری افزود: باید باور داشته باشیم که شرکت در انتخابات صرف یک حق نیست بلکه تکلیفی است که سرباز زدن از آن گناهی نابخشودنی است و تکلیفی است که امنیت کشور و تمامیت ارضی کشور را حفظ میکند، دشمن را از طمع به این کشور مأیوس و او را خشمگین میکند؛ دوستان را امیدوار و خوشحال میکند و قلب مبارک حضرت، ولی عصر (عج) خشنود میشود، ارواح طیبه شهدا و روح بلند امام راحل (ره) قطعاً خشنود خواهد شد.
تعیین حبس برای فیلمبرداری از اعدام یا قطع عضو
با خبر شدیم که، نمایندگان مجلس طرح جدیدی را در دست بررسی دارند که بر اساس یکی از بندهای آن برای فیلمبرداری از اعدام یا قطع عضو و انتشار آن در فضای مجازی حبس تعیین شده است. به گزارش تسنیم در ماده ۷ طرح «تشدید مجازات همکاری کنندگان با اقدامات کشورهای متخاصم علیه امنیت و منافع ملی» آمده است: «هرگونه فیلمبرداری یا تصویربرداری از صحنه جرایم منجر به سلب حیات، حبس ابد یا جرایم موجب مجازات قطع عضو یا جنایات عمدی علیه تمامیت جسمانی یا سوانح و حوادث منجر به فوت یا صدمات بدنی یا اقدامات تروریستی، جز در موارد مقرر قانونی از جمله ماده ۱۳۱ قانون آیین دادرسی کیفری، جرم محسوب و مرتکب به مجازات حبس تعزیری درجه پنج محکوم میشود. همچنین انتشار یا بازنشر فیلم یا تصاویر ضبط شده فوق الذکر که به نحو غیرمجاز تهیه شده یا بهصورت قانونی توسط دوربینهای مداربسته گرفته شده و یا به هر نحو بهصورت قانونی تهیه شده باشد مشمول مجازات مذکور خواهد بود. در صورت ارسال فیلم یا تصاویر فوق به شبکههای معاند یا بیگانه مرتکب به حداکثر مجازات مذکور محکوم میشود». کمیسیون حقوقی مجلس این هفته این طرح را بررسی میکند.
قطر: برجام به نفع کشورهای منطقه است
دست آخر اینکه، وزیر خارجه قطر با اعلام اینکه برجام به نفع کشورهای منطقه است گفت که این کشور آماده تسهیل گفتگو میان تهران و واشنگتن است. به گزارش ایسنا، محمدبن عبدالرحمان آل ثانی، وزیر خارجه قطر روز جمعه در گفتگو با سی ان بیسی گفت: امریکا متحد راهبردی قطر است و ما میخواهیم این اتحاد راهبردی را حفظ کنیم. از سوی دیگر ایران نیز همسایه ما است و میخواهیم شاهد ثبات در آنجا باشیم. وی با اشاره به آمادگی قطر برای تسهیل گفتگو میان ایران و امریکا گفت: هماکنون ما درحال مخابره پیام به هر دو طرف هستیم تا در تعامل با یکدیگر مثبت و سازندهتر باشند و در اسرع وقت به توافق برسند. وزیر خارجه قطر در ادامه افزود که توافق هستهای در خاورمیانه در جهت منافع قطر و دیگر اعضای شورای همکاری خلیج (فارس) است. وی همچنین اظهار کرد که از دیدگاه قطر باید چارچوب امنیت منطقهای میان ایران و شورای همکاری خلیج (فارس) وجود داشته باشد. آل ثانی تصریح کرد: ما باور داریم که این مهم است که ما هدایت این گفتگوها را به دست بگیریم و آن را به کشورهای دیگری نسپاریم. ما استقبال میکنیم که پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل بخشی از آن باشند و از این گفتگو حمایت کنند، اما هسته این گفتگو باید توسط ایران و اعضای شورای همکاری خلیج (فارس) به دست گرفته شود.
********************
روزنامه شرق**
انتقاد پوتین از معیارهای دوگانه آمریکا
رئیسجمهور روسیه، آمریکا را به داشتن معیارهای دوگانه در برخورد با مهاجمان به کنگره متهم کرد. به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری بیبیسی، ولادیمیر پوتین در مجمع اقتصادی بینالمللی سنپترزبورگ گفت: کار آمریکا اشتباه است که از سرکوب اعتراضات ضددولتی برونمرزی انتقاد میکند، درحالیکه آمریکاییها با خواستههای سیاسی را تحت پیگرد قانونی قرار میدهد.
*****************************************