روزنامه کیهان**
۴ سال رشد اقتصادی لازم است تا به قبل از دوره روحانی برگردیم!
یک روزنامه اقتصادی حامی دولت سابق میگوید: این دولت به جای اصلاح ساختار اقتصادی، دنبال اصلاح روی کاغذ بود و هیچ اصلاح واقعی صورت نداد.
دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت: اگر اقتصاد کشور طی ۴ سال آینده رشد اقتصادی ۵ درصدی را تجربه کند، تولید کشور به رقم سال ۱۳۹۰ میرسد و این مساله درصورتی محقق میشود که دولت ساختارها و نهادهای اقتصادی کشور را اصلاح کند؛ بنابراین حداقل ۴ سال زمان لازم است که کاهش ۱۸/۲ درصدی تولید جبران شود و اقتصاد به ریل قبلی برگردد.
برای اینکه اهمیت رشد اقتصادی پایدار در کشور مشخص شود، دو سناریو را درنظر بگیرد: سناریوی اول اینکه وضعیت فعلی ادامه یابد و تغییری در ساختارهای اصلی اقتصاد رخ ندهد. دولت مانند سالهای گذشته قیمتهای دستوری تعیین کند و با تهیه بخشنامههای متعدد به دنبال حل مشکل مرغ، تخممرغ و... باشد. در این صورت، چون اقتصاد مقاوم نیست، با نخستین شوک وارد بحران میشود و رشد اقتصادی هم حاصل نخواهد شد. سناریوی دوم اینکه مطابق برنامه ششم توسعه رشد اقتصادی ۸ درصدی با تغییر جدی در سیاستگذاری پولی و مالی کشور و همچنین نظام تصمیمگیری کشور رخ دهد. تفاوت این دو سناریو بعد از یک دهه نشان میدهد تولید ناخالص داخلی کشور در سناریوی دوم ۲/۴ برابر سناریوی ادامه وضع موجود است؛ یعنی بعد از ۱۰ سال سفره مردم ۲/۴ برابر نسبت به وضعیت کنونی افزایش خواهد یافت.
حال ممکن است این سوال پیش آید که با توجه به شرایط اقتصادی کشور آیا امکان یک دهه رشد اقتصادی ۸ درصدی امکانپذیر است؟ حداقل تجربه کشورهای شرق آسیا وجود دارد که نه یک دهه، بلکه حداقل پنج دهه چنین رشد اقتصادی پایداری را با اصلاح ساختارهای اقتصاد تجربه کردهاند؛ بنابراین اگرچه مسیر آینده اقتصاد ایران پرچین و شکن است، اما با توجه به ظرفیتهای بالای اقتصاد ایران، هنوز امکان تغییر وضعیت موجود وجود دارد.
بخش کشاورزی تنها بخشی از اقتصاد ایران است که طی دهه اخیر بهطور پایدار رشد کرده و کمتر تحت تاثیر تحریم یا بیماری کرونا قرار گرفته است. ارزش افزوده این بخش به قیمت ثابت سال ۹۰ طی این دهه حدود ۴۷ درصد رشد کرده است و سهم بخش کشاورزی از ارزش افزوده کل اقتصاد از ۴/۷ درصد در سال ۹۰ به ۱۱/۶ درصد در سال ۹۹ رسیده است. این در حالی است که بهطور معمول همگام با توسعه اقتصادی کشورها و رشد بخشهای صنعتی و خدمات، روند تغییر سهم بخش کشاورزی از کل اقتصاد برای اکثر کشورها، کاهنده بوده است.
این روزنامه میافزاید: از جمله شاخصهای بهبود مسیر رشد اقتصاد ایران میتوان به اصلاح وضعیت فعلی نظام بانکی، بهبود ساختار بودجهریزی، بهبود عملکرد نظام مالیاتی، ساماندهی شرکتهای دولتی، تقویت طبقه متوسط و کاهش فقر، آزادسازی اقتصادی، نهادینه کردن قوانین مناسب، تقویت بخش خصوصی، بهبود شاخصهای زیستمحیطی، بهبود شاخصهای شفافیت و پاسخگویی و مهمتر از همه اجماع بر سر حل مشکلات اساسی کشور اشاره کرد.
دلایل متعددی موجب شد طی ۱۰ سال اخیر تولید در کشور کاهش یابد و روند تولید ناخالص داخلی کشور نزولی شود. عمده این دلایل در عدم تصمیمگیری به موقع در اصلاح ساختار اقتصاد پیدا میشود. اگرچه عوامل خارجی نیز در حصول این نتیجه اثرگذار بوده است، اما ریشه اصلی مشکلات به مدیریت کجدار و مریز جنگ اقتصادی برمیگردد. جایی که دولت بهجای اصلاح واقعی ساختار اقتصاد، تنها به اصلاح ساختار اقتصادی بهصورت کاغذی اکتفا کرد و صرفا گزارشی از اصلاح ساختار اقتصاد ارائه کرد؛ بدون اینکه هیچ اصلاح واقعی اتفاق بیفتد. بهعنوان مثال، روند رشد هزینههای جاری دولت و همچنین افزایش بدهی بانکها به بانکمرکزی نشان میدهد اصلاح نظام بانکی و اصلاح ساختار بودجه، صرفا در حد گزارش کاغذی بوده است.
معمولا دولتها در سال اول شروع فعالیت، انگیزه زیادی برای انجام اصلاحات ساختاری در اقتصاد دارند؛ بنابراین اکنون زمان مناسبی برای انجام این اصلاحات است. چه خوب است که دولت شاخصهایی برای انجام این اصلاحات اقتصادی تعیین و میزان انجام آن را در هر سال اعلام کند.
مهمترین نکتهای که میتواند ایجاد اصلاحات اقتصادی را امکانپذیر کند، تقدم تدریجیگرایی بر شوکدرمانی است. اصلاح ساختار اقتصادی باید تدریجی (نه شوکدرمانی) و آهسته و پیوسته انجام شود.
پیگیری برای تکرار تجربه کاهش قیمت سیمان درباره سایر کالاها
بازنگری و تلاش برای کاهش قیمت سایر کالاها مانند سیمان از طریق مبارزه با دلالان و تنظیم عرضه و تقاضا در دستور کار وزارت صمت است.
روزنامه ایران، این خبر را منتشر کرد و نوشت: وزیر صمت در جلسه کمیسیون صنایع مجلس برای دفاع از برنامه خود در زمینه وزارت، اطمینان داد که نسبت به بازنگری قیمتها اقدام خواهد کرد و فضایی را ایجاد میکند که قیمتها روند نزولی به خود بگیرند.
اولین کالایی که وزارت صمت برای کاهش آن هدفگذاری کرد و البته نتیجهبخش، سیمان بود. سیمانی که هر پاکت آن از رقم ۱۱۰ هزار تومان عبور کرده بود، طبق آخرین استعلامها از بازار بین ۲۳ تا ۲۵ هزار تومان در هر پاکت شده است. کالای دیگر که قرار است وزارت صمت برای منطقی شدن قیمت آن گام بردارد، مرغ است؛ به موازات این کالای اساسی بنا شده قیمت خودرو و لوازم خانگی هم کنترل شود. زمانی که صحبت از کاهش قیمت سیمان بود، فعالان اقتصادی حداکثر افت قیمت را بین ۲۰ الی ۳۰ هزار تومان در هر پاکت پیشبینی میکردند؛ اما قیمت آن ۸۵ هزار تومان تنزل کرد. بر این اساس از گوشه و کنار ساختمان سمیه (وزارت صمت) شنیده میشود که بازنگری قیمت کالاها با رویه جدید در حال دنبال شدن است که یکی از آنها شناسایی دلالان و دیگری حرکت به سمت کنترل بازار از طریق عرضه و تقاضا است و این بدان معنا است که دولت به بازار آزاد اعتقاد دارد و میخواهد در کالاهای مختلف این امر را اجرایی کند. برخی از کارشناسان وزارت صمت، میگویند اگر وزارتخانههای صمت، اقتصاد، جهاد کشاورزی و بانک مرکزی همراهی کنند، قیمتها روند کاهشی به خود میگیرد و دیگر مردم با رشد قیمتها مواجه نخواهند شد.
محمدصادق مفتح قائممقام وزیر صمت در امور بازرگانی اصرار دارد که دولت با هدف ساماندهی قیمتها به سمت بازار آزاد برود و اجازه ندهد مبحث قیمتگذاری دامنگیر این دولت شود. او قیمتگذاری دستوری را پاشنه آشیل دولتها میداند و اعتقاد دارد که عرضه و تقاضا تنها و هدایت تولید به سمت افزایش تولید بهترین راهکار برای کنترل قیمتهاست.
بدون احقاق حقوق ایران محدودیتهای مدنظر آژانس احیا نمیشود
آژانس یک بازیگر مستقل از آمریکا و اروپا نیست و در ۶ دور مذاکره قبلی، کمترین اقدامی برای صیانت از حقوق هستهای ایران نکرده است.
این ارزیابی را روزنامه جامجم با اشاره به سفر اخیر رافائل گروسی به تهران منتشر کرده و نوشت: سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران پایان یافت و قرار است ادامه مذاکرات تهران و آژانس در وین پیگیری شود. در این دیدار، مقرر شد به بازرسان آژانس اجازه داده شود نسبت به سرویس فنی تجهیزات نظارتی مشخص شده (در توافقات قبلی) و جایگزینی کارتهای حافظه آنها اقدام کنند. البته این تجهیزات و متعلقات آنها، در ایران و تحت مهر و موم مشترک تهران و آژانس نگهداری خواهد شد. با همه این اوصاف، کمتر کسی حسن نیت رافائل گروسی و دیگر مقامات آژانس را در قبال فعالیتهای هستهای صلحآمیز هستهای کشورمان تایید میکند. همگان به یاد دارند ابتدای سال ۲۰۲۰ و در دوران ریاستجمهوری ترامپ، گروسی همراه تروییکای اروپایی به اصلیترین بانیان صدور قطعنامهای ضدایرانی در شورایحکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی تبدیل شدند. از سوی دیگر، بر همگان مسجل است آژانس در مذاکرات وین۵ و وین۶ (دو دور اخیر مذاکرات وین)، نهایت تلاش خود را در خصوص تحمیل تعهدات فراپادمانی و فراپروتکلی به کشورمان به کار گرفت و البته در این خصوص ناموفق بود. اگرچه از همان ابتدا و بهخصوص در مذاکرات منتهی به برجام (طی سالهای ۹۲ تا ۹۴) تشکیل مثلث واشنگتن- آژانس - اتحادیه اروپا بیش از هر زمان دیگری عیان و آشکار شد. اکنون، مقطع زمانی، آژانس، آمریکا و اروپا در حال هدایت یک نقشه مشترک هستند. بر این اساس، نمیتوان آژانس را یک بازیگر مستقل در قبال بررسی پرونده هستهای ایران و مذاکرات وین دانست.
صورتبندی این بازی مشترک چندان دشوار به نظر نمیرسد. گروسی، با انتشار گزارش مغرضانه خود در قبال فعالیتهای هستهای ایران، آن هم در آستانه نشست شورایحکام در ماه سپتامبر، قصد دارد مولفههای فشار بر کشورمان را به گونهای افزایش دهد که حتی در صورت احیا نشدن توافق هستهای، تهران ناچار شود در روند دسترسیهای آژانس و پذیرش تعهدات فراپادمانی و فراپروتکلی، امتیازاتی را به این سازمان دهد. با این حال، مدیرکل آژانس و اعضای شورایحکام باید این مسئله را مدنظر قرار دهند که شاهد باجدهی هستهای تهران نخواهند بود.
بهتر است مسئولان حوزه سیاست خارجی کشورمان این مسئله را برای گروسی و مقامات آژانس تشریح کنند که ماحصل بازی آنها در زمین واشنگتن و تروئیکای اروپایی، ثمرهای را متوجه این سازمان ظاهرا بینالمللی نخواهد کرد. بهتر است در این خصوص گروسی بر وظایف حداقلی خود در دفاع از حقوق حقه جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضوی از آژانس متمرکز شود. نباید فراموش کرد که طی شش دور مذاکرات صورت گرفته اخیر در وین، رافائل گروسی نه تنها کمترین اقدامی در راستای صیانت از حقوق هستهای کشورمان نکرده است، بلکه به یکی از اجزای بازی ضدایرانی غرب تبدیل شده است. قطعا استمرار این بازی، آژانس را نیز در کنار آمریکا و تروئیکای اروپایی دچار خسران خواهد کرد.
حالا میشود به عبور از کرونا و احیای اقتصاد فکر کرد
یک جامعهشناس اصلاحطلب میگوید: دولت جدید حالا که برنامه واکسیناسیون کرونا را عملی کرده، برنامه پساکرونا برای احیای اقتصاد را در پیش بگیرد.
روزنامه همشهری از قول ایمانی جاجرمی نوشت: وقت آن رسیده که دولت برنامههای پساکرونای خود را شروع کند و بگوید که برای احیای اقتصاد و سلامت روان جامعه که ۲ سال تمام در توفان کرونا گرفتار بوده و رنجهای زیادی را متحمل شده و جانهای بسیاری را از دست داده و داغدیده، چه برنامههای اجرایی دارد؟ در واقع دولت حالا که برنامه واکسیناسیون تا حدودی حل شده و روی غلتک انداخته است، باید بخشی از انرژی خود را صرف ترمیم آسیبهای روانی، اقتصادی و زیستمحیطی واردشده بر کشور کند؛ چراکه همین الان هم برخی از این آسیبها تبدیل به معضلهای اساسی شده و ضربات جدی را بر جامعه و طبیعت وارد کرده است.
در اپیدمی کرونا بسیاری از افراد جامعه نتوانستهاند موجودی سرمایه اجتماعی خود را افزایش دهند چهبسا که در موارد زیادی دچار کسری در این حوزه هم شدهاند و به این واسطه چشمانداز فعالیتهای فردی و اجتماعی آنها مخدوش شده است؛ مسئلهای که در درازمدت به آنها آسیبهای جدی خواهد زد. مثلا کودکان یا دانشجویانی که از حق حضور در مدرسه محروم شدهاند، بخش زیادی از امتیازات خود را که از طریق حضور در اماکن آموزشی و پیوند با استادان، معلمان و همکلاسیهای خود بهدست میآوردند، از دست دادهاند که جبران آن در موارد زیادی غیرقابل ممکن است یا سالمندانی که روحیه خود را از طریق تماس با همسالان خود، اقوام و دوستان بازیابی میکردند در این مدت ضربههای شدیدی خوردهاند که باید برای آن چارهای اندیشید.
انتظار درست این جامعهشناس از دولت جدید در حالی است که در دوره مدیریت دولت قبلی، با توجه به وضعیت نابسامان و بغرنج واکسیناسیون، دورنمایی برای حرف زدن از دوره پساکرونا و احیای اقتصاد در آن دیده نمیشد. اما اکنون با همت دولت سیزدهم که توانسته در سه هفته به اندازه ۷ ماه واردات واکسن و واکسیناسیون انجام دهد، میتوان امیدوار بود اقتصاد تا حدود زیادی از وضعیت رکود حاصل از کرونا خارج شود.
**************
روزنامه وطن امروز**
قالیباف:
هیچ اطلاعات جدیدی به آژانس داده نشده است
نماینده مردم تبریز درباره سفر اخیر رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتم به تهران اظهار داشت: به گفته رئیس مجلس، در مذاکرات با گروسی فقط کارتهای حافظه دوربینها عوض و پلمب شده و هیچ اطلاعات جدیدی به آژانس داده نشده است. احمد علیرضابیگی در گفتگو با مهر گفت: قالیباف در جلسه غیرعلنی درباره مذاکرات مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی با رئیس این سازمان اعلام کرد «تنها اتفاق رخ داده این است که کارتهای حافظه دوربینها را عوض کردهایم». نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به گفته رئیس مجلس «این کارتها پیش از این توسط آژانس پلمب شده بود؛ کارتها تعویض شد و مجددا آژانس دستگاهها را پلمب کرد». وی افزود: قالیباف تاکید کرد «کارتها در ایران است، هیچ اطلاعاتی به آژانس داده نشده است». علیرضابیگی افزود: طبق قانون راهبردی لغو تحریمها، به دلیل اینکه تحریمهای هستهای علیه ایران لغو نشده، دولت نمیتواند هیچ اطلاعاتی به آژانس بدهد.
***
فرمانده نیروی دریایی ارتش:
توان ساخت یگانهای رزمی در بالاترین سطح تکنولوژی را داریم
فرمانده نیروی دریایی ارتش با تاکید بر اینکه نیروی دریایی ارتش توان ساخت و تولید یگانهای رزمی در بالاترین سطح تکنولوژی را داراست، گفت: توجه به مساله آموزش و بهینهسازی توان علمی باعث افزایش ظرفیت این نیرو در صحنه صنعتگری شده است. به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر دریادار شهرام ایرانی در حاشیه بازدید اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از مجموعه صنعتی کارخانجات نداجا گفت: اقتدار دریایی به وجود آمده امروز، حاصل سالیان سال برنامهریزی و تلاش تکتک اعضای مجموعه نیروی دریایی ارتش است. فرمانده نیروی دریایی ارتش نوسازیها در این مجموعه را مرهون ترمیم و بازنگری زیرساختهای آموزشی عنوان کرد و گفت: امروز مجموعه نیروی دریایی ارتش توان ساخت و تولید یگانهای رزمی در بالاترین سطح تکنولوژی را داراست. توجه به مساله آموزش و بهینهسازی توان علمی باعث افزایش ظرفیت این نیرو در صحنه صنعتگری شده است. وی در پایان تاکید کرد: بحمدالله این نوسازیها باعث خواهد شد ما گامهای بلندتری را در جهت اعتلای پرچم نظام جمهوری اسلامی ایران در سرتاسر جهان برداریم و با اقتدار هر چه بیشتر در هر نقطه آبی جهان بتوانیم ماموریت خود را با سرافرازی به پایان برسانیم.
***
امیرعبداللهیان:
ارتباط کنونی ما با افغانستان برای تسهیل کمک به مردم این کشور است
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: در نشست امروز (دیروز سهشنبه) کمیسیون، وزیر امور خارجه عنوان کرد ارتباط کنونی ما با افغانستان برای تسهیل کمک به مردم افغانستان است، مثلا فعالیت کنسولی ما برای کمک به متقاضیان مسافرت درمانی به ایران است. به گزارش فارس، محمود عباس زادهمشکینی در تشریح نشست دیروز کمیسیون امنیت ملی اظهار داشت: جلسه با حضور وزیر امور خارجه و اعضای کمیسیون برگزار شد. وی افزود: در این جلسه وزیر امور خارجه به تشریح دیپلماسی خارجی درباره افغانستان پرداخت و اعلام کرد رویکرد ایران در قبال افغانستان حمایت و کمک به مردم افغانستان و تلاش برای تشکیل دولت فراگیر است. سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: طبق توضیحات وزیر امور خارجه، ارتباط کنونی ما با افغانستان برای تسهیل کمک به مردم افغانستان است، مثلا فعالیت کنسولی ما برای کمک به متقاضیان مسافرت درمانی به ایران است. وی بر همین اساس اضافه کرد: وزیر امور خارجه به این نکته هم اشاره کرد که جریان حاکم فعلی بخشی از واقعیت افغانستان است و ستاد افغانستان مجددا در وزارت امور خارجه کار خود را شروع کرده است.
***
نفتالی بنت:
با السیسی درباره تهدیدهای ایران و حماس صحبت کردم
«نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی شامگاه دوشنبه طی سفر به شرمالشیخ، با «عبدالفتاح السیسی» رئیسجمهور مصر دیدار و رایزنی کرد. دفتر نخستوزیری رژیم صهیونیستی بامداد دیروز طی بیانیهای درباره این دیدار اعلام کرد بنت و السیسی درباره تحولات منطقهای، مسائل بینالمللی و تقویت روابط دوجانبه صحبت کردند. به نوشته جروزالمپست، بنت با قدردانی از السیسی به دلیل «نقش مهم مصر در حفظ ثبات منطقه» ادعا کرد: «معاهده صلح بین مصر و اسرائیل، سنگ بنای امنیت و ثبات در خاورمیانه است». منابع حاضر در این نشست میگویند این دو همچنین درباره «تهدیدهای اتمی ایران و ستیزهجویی منطقهای آن»، «وضعیت نوار غزه»، «تشدید نظارت بر گذرگاه رفح جهت تضعیف حماس»، «تروریسم در منطقه» و «حضور ترکیه در جنگ لیبی» صحبت کردند. نخستوزیر رژیم صهیونیستی نیز در صفحه توئیتر خود درباره این دیدار نوشت: «دیدار مهم و سازندهای داشتیم. با همدیگر میتوانیم روابط بینمان را تقویت کرده و به سمت آیندهای باثباتتر و ایمنتر برای منطقه حرکت کنیم».
***
بازدید رئیس سازمان انرژی اتمی از پروژههای نیروگاه اتمی بوشهر
رئیس سازمان انرژی اتمی در سفر به بوشهر روند اجرای پروژههای نیروگاه اتمی را مورد بررسی قرار داد. بررسی آخرین وضعیت نیروگاه اتمی و پروژههای در حال ساخت و دیدار با کارکنان از اهداف سفر محمد اسلامی به بوشهر است. اسلامی از پروژه در دست ساخت واحدهای دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر بازدید کرد و تسریع اجرای آنها را یک ضرورت دانست. همچنین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی امروز جهت بررسی جزئیات سفر اخیر مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی تشکیل جلسه میدهد.
**************
روزنامه خراسان**
نیمی از ناوگان هوایی مسافری زمین گیر است
فارس - رئیس کمیسیون عمران مجلس از برنامه خرید هواپیماهای جدید با استفاده از تسهیلات بانکی خبر داد. محمدرضا رضایی کوچی گفت: ۵۰ درصد هواپیماهای کشور زمین گیر شده اند در حالی که تقاضا برای سفرهای هوایی زیاد است. وی با بیان این که با کشورهای مختلفی برای واردات هواپیما مذاکره شده است، تصریح کرد: شرکتهایی هستند که میتوانند به راحتی هواپیما خریداری کنند و ما برای خرید و واردات هواپیما مشکلی نداریم.
انتقاد رئیس اتحادیه املاک از طرح کاهش تعرفه بنگاهها
ایسنا - مصطفیقلی خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک با انتقاد از طرح مجلس شورای اسلامی برای کاهش نرخ کمیسیون مشاوران املاک گفت: امارات، پاکستان و حتی افغانستان در سالهای اخیر برای بازار مسکن، توسعهگر و دلال، سازوکارهای بسیار دقیق وضع کرده، احترام شغل دلالی را بالا برده و در صنعت ساختمان پیشرفت کردهاند؛ در ایران نرخ مشاوران املاک یک دوازدهم دنیاست و آقایان با طرحهای چشم بسته میگویند این نرخ باز هم باید کاهش یابد.
نیاز آبی کشت پاییزه خوزستان ۳ برابر آب موجود سدها
فارس - میزان نیاز آبی کشت پاییزه در استان خوزستان سه برابر ذخایر آبی فعلی پشت سدهای این استان است و جلوگیری از فرا بحران تامین آب در ماههای پیش رو نیازمند تصمیمگیری سریع دولت در این حوزه است.
واردات۱۵۰ هزارتن یونجه از روسیه
مهر - مدیر عامل اتحادیه دامداران کشور از واردات ۱۵۰ هزار تن یونجه از روسیه تا پایان سال ۱۴۰۰ برای جبران کمبود با توجه به خشکسالی در کشور خبر داد.
**************
روزنامه ایران**
دیدار انسیه خزعلی با زنان اصلاح طلب
خبر اول اینکه، انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری عصر دوشنبه با تعدادی از زنان فعال اصلاحطلب دیدار و گفتگو کرد.
خزعلی در این دیدار با یادآوری نشست با زنان سرپرست خانوار، نخبگان، سازمانهای مردم نهاد و فعالان اجتماعی و سیاسی گفت که امیدواریم تجربیات همه فعالان این عرصه، بتواند راه را روشنتر و کمبودها و کاستیها را بیشتر نشان دهد تا در مسیر برداشتن کاستیها و افزایش نقاط قوت گام برداریم.
زهرا شجاعی، دبیرکل مجمع زنان اصلاحطلب هم در تشریح جزئیات این نشست به ایلنا گفت: اقدامات یا برخوردهایی را که توسط دولت سیزدهم صورت گرفته و درخواستهایی که از مردم شده را به فال نیک میگیریم و با حسن ظن به آنها نگاه میکنیم و امیدواریم این حرکتها تداوم داشته باشد و در بهکارگیری دیدگاهها و نظرات گروههای مختلف مردم بتواند در جهت اداره بهتر کشور و تقویت مشروعیت و مطلوبیت نظام و بهرهمندی از حمایت و پشتیبانی جامعه تأثیرگذار باشد.
وی افزود: نفس این دعوت و تأکید بر اینکه خانم خزعلی میگفت من میخواهم شنونده باشم و دیدگاهها و نظرات شما را بشنوم و کارهای مفید و ناتمامی را که در هشت سال گذشته صورت گرفته و نیازمند ادامه کار است بدانم، به نظر من بسیار ارزشمند بود و از طرف خانمهای اصلاحطلب نیز دیدگاههای مثبتی ارائه شد.
شجاعی خاطرنشان کرد: در مجموع این نشست خوب بود به شرطی که برگزاری چنین نشستهایی ادامه داشته باشد و از این گفتگوها در برنامهریزیها استفاده شود.
پای مافیای اسب هم به میان آمد
خبر دیگر اینکه، پای مافیای اسب هم به مباحث سیاسی و اقتصادی کشور باز شد. دیروز نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس از مسئولان خواست به موضوع مافیای اسب توجه کنند.
به گزارش ایسنا، امانقلیچ شادمهر در تذکر شفاهی در جلسه علنی مجلس گفت: مافیای اسب توان مردم حوزه انتخابیه من را گرفته است، این مافیا مال مردم را به تاراج میبرد و به بلای جان مردم تبدیل شده است.
وی گفت: گنبدکاووس میتوانست قطب سرمایهگذاری در حوزه پرورش اسب باشد، ولی اکنون به ویرانه تبدیل شده است. اکنون مربیان سوارکاری در حوزه انتخابیه گرفتار نان خود هستند.
نماینده مردم گنبد کاووس در پایان گفت: مسئولان باید هرچه سریعتر برای رفع این مشکل اقدام و به خاستگاه تاریخی اسب ترکمن توجه کنند.
تمام زندانیان واکسینه شدند
با خبر شدیم که، رئیس سازمان زندانها از اتمام واکسیناسیون همه زندانیان حاضر در زندان خبر داد.
محمدمهدی حاج محمدی در توئیتر نوشت: «الحمدلله تقریباً واکسیناسیون همه زندانیان حاضر در زندان تمام شد. هزینه بهداشت و درمان زندانیان در سال ۹۹ نسبت به ۹۸، با رشد ۶۰ درصدی به ۵۴۵ میلیارد تومان رسید. نظام اسلامی زندانیان را عائله خود میداند و این نمونه اقدامات گواه روشنی بر تعهد نظام به سلامت زندانیان است.»
نگرانی سفیر امریکا از نفوذ ایران در عراق
خبر رسیده که، «متیو تولر» سفیر امریکا در بغداد ضمن انتقاد از آنچه حضور و نفوذ ایران در عراق خواند، مدعی شد که هرگونه نفوذ ایرانی، علیه امریکا است. به گزارش ایسنا، سفیر امریکا در ادعایی دیگر، در بغداد حملات به پایگاههای امریکا در اربیل و مناطق کردنشین را تهدیدی علیه ملت عراق و ثبات این کشور دانست و گفت: همسایگان عراق خواهان فعالیت شبه نظامیان مسلح تحت نظارت دولت عراق هستند.
تولر با انتقاد از نفوذ ایران در عراق ادعا کرد: تهران تلاش میکند تا شکافها را پر کند و این مسأله برای عراق بسیار مضر است. هرگونه نفوذ ایرانی مغرضانه و علیه امریکا است. سفیر امریکا گفت: رئیس جمهوری امریکا به وضوح تأکید کرد که امنیت عراق به معنای امنیت خاورمیانه است.
ادعای سفیر امریکا در عراق درحالی است که نه تنها جمهوری اسلامی همواره نقش سازنده در منطقه داشته و خواهان حل بحرانهای منطقه بوده است، بلکه سفر اخیر نخست وزیر عراق و هیات عالی رتبه این کشور به تهران نشانگر روابط متوازن و مبتنی بر اصول دو طرف است.
آمادگی لبنانیها برای جشن استقبال از سوخت ایرانی
دست آخر اینکه، شبکه «المنار» لبنان اعلام کرد که مقامات حزب الله و دیگر لبنانیها با انجام اقدامات فنی و اداری خود را برای برگزاری مراسم استقبال از رسیدن سوخت ارسالی ایران آماده میکنند.
به گزارش ایسنا، مقامات حزب الله این عملیاتها را در منطقه البقاع و نیز در ورودی بعلبک جنوبی انجام داده اند. بخش رسانهای حزب الله لبنان نیز با تهیه هزاران پرچم، شعار و پلاکارد، آماده استقبال از کامیونهای حامل سوخت است.
پنجشنبه پیش رو قرار است با استفاده از ۷۰ تا ۸۰ کامیون، سوختی که نفتکش ایرانی در بندر بانیاس سوریه تخلیه کرده به منطقه بعلبک لبنان منتقل شود. در این مناطق جشنهای مردمی با حضور نمایندگان بعلبک و رؤسای شهرداریها و فعالان سیاسی و اقتصادی و مذهبی و اجتماعی برگزار خواهد شد.
پس از این جشنها محموله مازوت ایران توسط کامیونهای وابسته به شرکت الامانه بارگیری خواهد شد و به مؤسسات و نهادهایی که خواهان استفاده از سوخت ایرانی هستند، منتقل خواهد شد.
**************
روزنامه شرق**
پوتین در دیدار بشار اسد:
۹۰ درصد خاک سوریه در کنترل دمشق است
کاخ کرملین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، میزبان بشار اسد، همتای سوریاش در سفر محرمانه او به مسکو بوده است. دیدار پوتین و اسد در مسکو روز دوشنبه ۱۳ سپتامبر صورت گرفته، اما اخبار مربوط به آن یک روز بعد، یعنی روز گذشته منتشر شده است.
به گزارش «روسیاالیوم»، به نقل از بیانیه رسمی کاخ کرملین، پوتین در این دیدار از تلاشهای اسد برای مذاکره با مخالفان قدردانی کرد و «نتایج خوب انتخابات ریاستجمهوری سوریه» را به او تبریک گفت. این در حالی است که مخالفان دولت دمشق، این رأیگیری را که در آن اسد ۹۵.۱ درصد آرا را به دست آورده، یک نمایش مضحک توصیف کردند. آمریکا و کشورهای اروپایی نیز گفتهاند که این انتخابات آزادانه یا منصفانه نبوده است. اما پوتین در این دیدار گفته است، نتایج انتخابات نشان میدهد که با وجود همه سختیها و مشکلاتی که در سالهای اخیر رخ داد، مردم سوریه به اسد اعتماد دارند و برای بازگشت به وضعیت طبیعی بر او تکیه میکنند. به گزارش رسانههای روسی، پوتین علاوه بر خوشامدگویی به اسد برای سفر به مسکو، تولد او را هم تبریک گفته است. او همچنین گفت که با تلاشهای مشترک توانستیم تروریستها را از پای درآوریم و در حال حاضر ارتش سوریه بیش از ۹۰ درصد از خاک کشور را در کنترل خود دارد هرچند برخی هستههای تروریستی هنوز فعال هستند. پوتین مشکل اصلی سوریه را حضور غیرقانونی نیروهای خارجی در خاک کشور دانست که بدون مصوبه شورای امنیت یا اجازه دولت سوریه در این کشور حضور دارند، چیزی که به روشنی خلاف قوانین بینالمللی و مانع از تلاشهای دمشق برای تقویت یکپارچگی خاک سوریه و پیشبرد روند بازسازی کشور میشود. بشار اسد که آخرین دیدارش از مسکو در سال ۲۰۱۵ بود، از رهبر روسیه به دلیل کمکهای بشردوستانه به سوریه و تلاش برای جلوگیری از «گسترش تروریسم» تشکر کرد و گفت که همکاریهای سیاسی در سوچی یا آستانه نیز باعث شد که زندگی در خاک سوریه به وضعیت عادی برگردد و افزود که برخی کشورها تأثیر ویرانگری بر روند سیاسی سوریه دارند. اسد تحریمها علیه سوریه را اقداماتی ضد حقوق بشری و ضد مشروعیت خواند و گفت که اقدامات سوریه برای برقراری گفتوگوی سیاسی ادامه خواهد یافت. اسد توانست در جنگ داخلی، با کمک قابل توجه روسیه و همپیمانان این کشور موقعیت نظامی را به نفع خود تغییر دهد. دولت بشار اسد توانست کنترل بسیاری از مناطق را که پس از آغاز اعتراضات و گسترش جنگ داخلی در این کشور از دست دولت خارج شده بود، مجددا به دست آورد. سوریه در اثر یک دهه جنگ داخلی ویران شده است. این جنگ بعد از چند ماه مواجهه معترضانی که ابتدا در ماه مارس ۲۰۱۱ علیه دولت سوریه به خیابانها آمدند تا خواستار دموکراسی شوند، شروع شد. طبق گزارشهای منتشرشده، در این جنگ حداقل ۳۸۸ هزار نفر کشته شدهاند و نیمی از جمعیت سوریه از خانههای خود گریختهاند.
******************************************