صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۴۰۰ - ۲۳:۴۳  ، 
کد خبر : ۳۳۴۰۵۵
سیدحسن نصرالله:

برخی به‌دنبال سیاسی‌کردن پرونده انفجار بیروت هستند/ ایران همه تلاش خود را برای برای کمک به حل بحران لبنان انجام داد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بصیرت سید حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان در اظهارات روز دوشنبه ضمن تبریک سالروز ولادت پیامبر اکرم(ص) موضوع انتخابات را به‌عنوان محور اول سخنرانی خود معرفی و تأکید کرد که اجرا کردن انتخابات در تاریخ مشخص خود از اهمیت قابل‌توجهی برخوردار است.
وی ابراز داشت: البته در فضای سیاسی لبنان همواره این ادعا مطرح می‌شود که حزب‌الله به‌دنبال تعویق زمان انتخابات است اما من از همه مسئولان درخواست می‌کنم که انتخابات در زمان مقرر خود برگزار شود. ما فعلاً کسی را به تلاش برای تعویق زمان انتخابات متهم نمی‌کنیم و تصور می‌کنیم در زمان حاضر همه تلاش می‌کنند انتخابات در زمان مقرر خود برگزار شود و ما نیز چنین خواسته‌ای را داریم.
دبیرکل حزب‌الله لبنان به قانون انتخابات کنونی لبنان که در سال 2018 تصویب شد اشاره و تأکید کرد: ما پذیرفتیم که در آن قانون مجموعه‌ای از موضوعات را در نظر بگیریم. الآن مسائل زیادی میان احزاب مختلف و پارلمان مطرح شده است و آنها درخواست دارند که قانون کنونی تغییر کند، حقیقت موجود این است که در سال 2018 نیز این درخواست‌ها مطرح بود، اما در زمان حاضر این موضوع شدیدتر شده است.
وی افزود: در مورد لبنانی‌های خارج از کشور باید گفت که هیچ عدالتی در مورد نحوه حضور مردم در انتخابات و تبلیغات کاندیداهای مختلف وجود ندارد، به‌عنوان مثال امروز همه می‌دانند که حزب‌الله در کشورهای اروپایی و آمریکایی و حتی کشورهای حاشیه خلیج فارس امکان ندارد که بتواند تبلیغاتی در این مناطق داشته باشد، این می‌تواند یک ناعدالتی قابل توجه در انتخابات باشد، لذا لبنانی‌هایی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند نمی‌توانند به‌صورت عادلانه در انتخابات حضور داشته باشند.
نصرالله ادامه داد: به این ترتیب ظلم و بی‌عدالتی علیه ما صورت می‌گیرد و ما فرصتی نخواهیم داشت که بتوانیم به‌صورت عادلانه و برابر تبلیغ کنیم و حتی آزادی برای انتخاب برای طرفداران ما وجود نخواهد داشت، با وجود این، از آنجا که این بی‌عدالتی تنها متوجه ماست و در طرف مقابل منافع لبنان در این است که انتخابات در کشورهای خارجی نیز برگزار شود، ما این موضوع را می‌پذیریم و مشکلی با آن نداریم. ما امیدواریم که تمامی لبنانی‌های خارج از کشور در انتخابات شرکت کنند و از این فرصت حقیقی خود برای رأی دادن استفاده کنند.
وی به سن قانونی شرکت در انتخابات که 18سالگی هست، اشاره و تأکید کرد که همواره در روزهای اخیر قبل از انتخابات این موضوع مطرح می‌شود. از سال 1990 میلادی و ابتدای حضور ما در روند انتخابات ما بر این باور بوده‌ایم که جوانان بالای 18 سال ما باید حق حضور در انتخابات را داشته باشند. گروه‌های حاضر در انتخابات نیز به‌صورت ظاهری این موضوع را می‌پذیرند. در سال 2009 نماینده‌های ما در مجلس این قانون را مطرح کردند و به رأی‌گیری گذاشتند و اجماع نمایندگان بر این قانون ایجاد شد.
دبیرکل حزب‌الله تصریح کرد: اما بعد از انتخابات پارلمانی در سال 2010 در جلسه‌ای که بیش از 100 نماینده در آن شرکت کردند، تنها 34 نماینده به این قانون رأی دادند که بیشتر این افراد عضو حزب‌الله لبنان و جنبش امل بودند که این یک اتفاق عجیب بود. بیشتر احزاب لبنانی در ظاهر موافقت خود را با این موضوع اعلام می‌کنند اما در عمل و به‌هنگام تصویب قانون با آن مخالفت می‌کنند. ما درخواست می‌کنیم که همان‌گونه که ما حق مردم در خارج از لبنان برای شرکت در انتخابات را پذیرفتیم، این حق جوانان بالای 18 سال است که در انتخابات شرکت کنند و کسانی که با این موضوع مخالفت می‌کنند تنها بر اساس منافع حزبی و سیاسی این موضوع را نمی‌پذیرند.
دومین محور سخنرانی دبیرکل حزب‌الله لبنان، موضوع انرژی و برق بود. وی به بحران سوخت و اتمام گازوئیل نیروگاه‌های لبنان اشاره کرده گفت: ارتش لبنان یک قدم بسیار خوب برداشت و ما از این اقدام تشکر می‌کنیم. ارائه برق باید یک اولویت مهم برای دولت باشد. باید یک جلسه فوق‌العاده در دولت تشکیل می‌شد که از صبح تا شب راهکارهای حل این مشکل ارائه شود، چه‌معنی دارد که کشوری به‌صورت کامل در خاموشی مطلق فرو برود؟! این به‌معنای مرگ کامل است.
وی ابراز داشت: اتفاقات لبنان باعث اعتراض مردم این کشور شده است و همه به‌دنبال یک راه‌حل حقیقی هستند اما این اتفاق باعث شده است گروه‌های زیادی مسئولیت‌ها را به دوش یکدیگر بیندازند و از مسئولیت خود در این رابطه فرار کنند، این موضوع باعث تنش میان مردم در رسانه‌های ارتباط جمعی شده است.
نصرالله تأکید کرد: معمولاً دولت لبنان چهارشنبه‌ها جلسه برگزار می‌کند ما از دولت می‌خواهیم که این هفته این موضوع را بررسی کنند و بودجه‌ای را برای حل این بحران اختصاص دهند. امروز لبنان نمی‌تواند با چین یا روسیه و تیم ایران وارد گفتگو برای حل این بحران شود؛ چرا که آمریکا با آن مخالفت می‌کند، پس راه‌حل این بحران چیست؟
وی خطاب به برخی گروه‌های لبنانی گفت: اگر آمریکا را دوست خود می‌دانید، از این دوست خود که تصور می‌کنید انسانیت دارد، استثنائی را در زمینه تحریم‌های اعمال‌شده ضد لبنان درخواست کنید.
نصرالله اضافه کرد: وقتی وزیر خارجه ایران پیشنهاد داد که لبنانی‌ها این استثنا را از آمریکا درخواست کنند، برخی مسئولان لبنانی گفتند که "شما این استثنا را از آمریکا برای ما بگیرید تا برای ما نیروگاه برق بسازید یا گازوئیل به ما بفروشید."، این سخن بسیار عجیبی است.
وی گفت: این حق مردم لبنان است که مشکل برق در اولویت دولت لبنان باشد و باید در چهارشنبه بعد مورد بررسی قرار بگیرد و راهکاری واقعی برای آن ایجاد شود.
دبیرکل حزب‌الله تصریح کرد: من این احساس را دارم که یک بازی سیاسی در حال طراحی است که مانند بنزین و گازوئیل و مواد غذایی باشد. دولت می‌داند که به جایی خواهد رسید که باید تمام یارانه‌های خود را از این فرآورده‌ها بردارد، اما، نتیجه این اقدام چه بود؟ مردم در صف‌های طولانی بنزین و گازوئیل ایستادند و با یکدیگر درگیر شدند، مردم به جایی رسیدند که حاضر شدند قیمت بنزین و سوخت بالا برود اما این فرآورده‌ها تأمین شود، حالا باید دید که در موضوع برق نیز چنین سیاستی مطرح است.
نصرالله در ادامه افزود: هروقت در مورد خصوصی‌سازی برخی نیروگاه‌های برقی در دولت صحبت می‌شود همیشه این ادعاها مطرح می‌شود، معلوم نیست که خصوصی‌سازی نیروگاه‌های برق بر اساس منافع چه‌کسی است اما به‌نظر می‌رسد یک بازی سیاسی دنبال می‌شود تا دولت را ناتوان نشان دهد تا نتیجه آن این باشد که مردم به خصوصی‌سازی نیروگاه‌های برق تن بدهند.
سید حسن نصرالله در ادامه تصریح کرد: ما تمام تلاشمان را با دوستان و متحدان خود در این رابطه انجام می‌دهیم. امروز جمهوری اسلامی چه‌کاری می‌تواند بیش از این برای لبنان انجام دهد؟ حتی سوریه نیز پذیرفت که گاز از مصر و اردن وارد این کشور شود. دوستان ما در حل این بحران به ما کمک می‌کنند اما، دوستان شما چه‌کار کردند؟ از طرف آنها هیچ اقدامی را شاهد نیستیم آنها نیز باید به ملت لبنان کمک کنند. اگر آنها بخواهند به‌بهانه وجود حزب‌الله این کمک‌ها را قطع کنند، می‌توانند به مناطقی که حزب‌الله در آنها حضور ندارد کمک کنند، چرا این کار را نمی‌کنند؟
سومین موضوع مورد توجه سید حسن نصرالله در این سخنرانی سوخت‌های واردشده از ایران بود.
وی تأکید کرد: ما در این زمینه در مرحله اول قرار داریم و چند نفتکش ایرانی رسیده است و ما در حال انتقال محموله‌های آن به لبنان هستیم. ما در مرحله اول اعلام کردیم که مجموعه‌ای از مؤسسه‌ها هستند که باید به‌صورت رایگان سوخت آنها تأمین شود. برخی از مؤسسات نیز باید با فروش گازوئیل، سوخت خریداری کنند. ما به‌دنبال رقابت در بازار نفت یا دریافت سود نیستیم. ما فعلاً با همین رویکرد پیش خواهیم رفت و گازوئیل مجانی به‌مدت یک ماه به برخی مؤسسات می‌دهیم و بقیه باید سوخت خود را خریداری کنند. ‎
نصرالله گفت: این مدت در زمان حاضر تمام شده است و ما یک ماه دیگر نیز این هدیه را برای برخی مؤسسات تمدید می‌کنیم. مؤسسات سالمندان، نگهداری ایتام، توربین‌های آب، آتش‌نشانی‌ها و صلیب سرخ و هلال احمر لبنان از سوخت مجانی حزب‌الله برخوردار خواهند بود و یک ماه دیگر نیز این سوخت را دریافت خواهند کرد.
وی ادامه داد: از ماه آینده موضوع تأمین گرمایش خانواده‌ها مطرح می‌شود. ما همچنان در حال بررسی این موضوع هستیم که معیار ما در مشخص کردن این آمار چگونه خواهد بود. برخی از مردم که خیلی به ما نزدیک هستند از ما خواهش می‌کنند که به آنها کمک کنیم اما ما اصرار داریم که طبق تقسیم‌بندی و معیارهایی که قرار داده‌ایم پیش برویم. امروز یکی از موضوعات بسیار مهمی که باید بررسی شود بحث گرمایش خانواده‌ها است. در خیلی از مناطق که سرما شدید خواهد بود باید معیار متفاوتی در نظر گرفته شود. تا قبل از ماه بعدی تلاش خواهیم کرد به‌صورت مفصل در این رابطه صحبت کنیم و حتماً بررسی‌ها در این زمینه کامل خواهد شد.
نصرالله اضافه کرد: با توجه به درخواست زیادی که مردم در مناطق مختلف لبنان از ما برای تأمین سوخت داشتند و همچنین آغاز فصل سرما که با افزایش درخواست مردم مواجه خواهد شد، ما اولویت خود را در دریافت فرآورده‌های نفتی از ایران با محوریت گازوئیل دنبال می‌کنیم و فعلاً بنزین دریافت نمی‌کنیم و گازوئیل از ایران وارد خواهیم کرد.
دبیرکل حزب‌الله ادامه داد: البته برخی صحبت‌ها مطرح شده است که چرا دولت لبنان به‌صورت مستقیم گازوئیل و بنزین از ایران خریداری نمی‌کند. ما از این موضوع استقبال می‌کنیم و تضمین می‌کنیم که ایران تسهیلات خاصی را برای دولت لبنان در نظر خواهد گرفت و اگر این اتفاق بیفتد ما به‌صورت کامل خود را کنار خواهیم کشید. ما از دولت می‌خواهیم که در این زمینه پیش‌قدم شود و استثنائاتی را برای خود نسبت به تحریم‌های ایران دریافت کند.
وی در ادامه اظهارات خود به تحقیقات دنبال‌شده در زمینه انفجار بندر بیروت اشاره و تأکید کرد: ما از انجام کامل تحقیقات در این رابطه حمایت کردیم و گفتیم که "حتی اگر خانواده‌های شهدا نیز تحقیقات را پیگیری نکنند ما این موضوع را دنبال خواهیم کرد."، این موضوع تنها به‌علت وجود شهدا و جانبازان نیست، بلکه این موضوع یک بحث انسان‌دوستانه است و ما به‌دنبال تحقق عدالت و واقعیت هستیم. حزب‌الله می‌خواهد واقعیت در این رابطه کاملاً روشن شود و باید عدالت در این زمینه برقرار شود.
نصرالله افزود: قاضی سابق که پرونده را در دست داشت کاملاً مشخص بود که به‌صورت سیاسی با این قضیه تعامل می‌کند و در نهایت هم کنار گذاشته شد اما قاضی‌ای که الآن پرونده را در دست دارد به‌جای اینکه از اشتباهات قاضی سابق درس بگیرد در همان مسیر حرکت کرده و حتی بدتر از وی عمل کرده است.
وی تصریح کرد: عملکرد قاضی کنونی تحقیقات یک عملکرد کاملاً سیاسی است و هیچ ارتباطی با واقعیت و حقیقت ندارد. من این موضوع را به‌صورت مشخص به تمامی خانواده‌های شهدا می‌گویم که بدانند با این قاضی نمی‌توانند هرگز به ابعاد حقیقت و عدالت در این انفجار دست پیدا کنند. این قاضی تنها رفتارهای سیاسی خود را دنبال می‌کند و می‌خواهد خون شهدا را با این رفتارها هدر دهد. من این موضوع را قبلاً هم مطرح کردم اما الآن به شرایطی رسیده‌ایم که دیگر قابل تحمل نیست.
سیدحسن نصرالله تأکید کرد: اگر می‌خواهید ما را متهم کنید که در کار قاضی دخالت می‌کنیم، پاسخ این است که کار قاضی رفتاری کاملاً سیاسی است و ارتباطی با قضاوت عادلانه ندارد. میشل عون، رئیس‌جمهوری کشور کاملاً واضح اعلام کرد که آمادگی این را دارد که قاضی پرونده صحبت‌های او را در این زمینه بشنود اما قاضی پرونده به این موضوع اهمیتی نداد. قاضی حتی اظهارات رئیس جمهور وقت لبنان در پرونده ذخیره نیترات آمونیوم در بندر بیروت را نیز گوش نکرده است. از آن زمان چندین نخست وزیر در لبنان سر کار آمده‌اند، شما تنها به حسان دیاب توجه کردید که ضعیف‌ترین مهره بود و حکم جلب او را صادر کردید، چرا سراغی از نخست‌وزیران سابق نگرفتید؟ شاید این ادعا مطرح شود که در زمان حسان دیاب این اتفاق افتاده است. من نمی‌خواهم از کسی حمایت کنم بلکه خواهشم این است که از همه در این رابطه پرس‌وجو شود.
دبیرکل حزب‌الله ادامه داد: از سال 2013 تاکنون شما باید از تمامی وزرا و نمایندگان مجلس و نخست‌وزیران پرس‌وجو می‌کردید اما، چرا تنها به‌سراغ وزرا و نمایندگان ما رفتید؟ چرا از وزرای دفاع و مسئولان نظامی در این رابطه هیچ سؤالی نپرسیدید؟ شما سراغ افراد مشخص در پست‌های مشخص می‌روید. شما به‌دنبال نخست‌وزیر مشخص می‌روید و مشخص است که رفتار شما کاملاً سیاسی است. ما همواره بر این نکته تأکید داریم که سیاست را وارد مسائل قضایی نکنید اما این اتفاق انجام نشده است.
وی از قاضی تحقیقات انفجار بیروت خواست به خانواده‌های شهدا در زمینه تحقیقات صورت‌گرفته گزارش دهد و واقعیت‌ها را برای آنها روشن کند اما این قاضی این کار را انجام نداده بلکه تنها به‌دنبال منافع و رفتارهای سیاسی خود است. خانواده‌های شهدا نیز باید از قاضی این پرونده موضوع را پیگیری کنند؛ چرا که قاضی نمی‌خواهد واقعیت‌ها را در این زمینه بگوید چون این موضوع به‌نفع خط سیاسی مورد حمایت او نیست. مقصران این پرونده باید مجازات شوند، این یک اتفاق کوچک و یک جرم جزئی نیست لذا باید در این زمینه دقت شود.
دبیرکل حزب‌الله تصریح کرد: مسئولیت قاضی در این زمینه از مسئولیت وزرا و نخست وزیر بالاتر است. تمام قضاتی که اجازه ورود این کشتی‌های حامل نیترات آمونیوم را به لبنان را داده‌اند باید مسئولیت خود را بپذیرند. ممکن است کوتاهی نخست وزیر یا فلان مسئول در این زمینه مطرح باشد اما قضاتی که اجازه این موضوع را دادند نیز باید مسئولیت خود را بپذیرند. قاضی تحقیقات اگر این قضات را محاکمه نکند، روشن است که رفتار و عملکرد سیاسی دارد.
سید حسن نصرالله تأکید کرد: اگر گروهی از مردم و مسئولان تصور کنند که این قاضی به آنها ظلم می‌کند به کدام مرجع قانونی می‌توانند بروند و شکایت خود را مطرح کنند؟ ممکن است شکایت‌هایی در این زمینه مطرح شده باشد اما این شکایت‌ها به‌صورت خیلی سریع و عجیب رد شده است، در این زمینه شکایت‌ها را باید از کدام مرجع دنبال کرد؟
دبیرکل حزب‌الله ادامه داد: ما به‌دنبال توقف تحقیقات نیستیم بلکه می‌خواهیم یک قاضی منصف و عادل این پرونده را در دست بگیرد. ما نسبت به این ابهامات پاسخی می‌خواهیم مبنی بر اینکه مرجع مسئول در شکایت از قاضی این پرونده کجاست؟ این یک پرونده ملی است. ما از شورای‌عالی دادگستری می‌خواهیم که در این زمینه وارد عمل شود و اگر نمی‌خواهد در این زمینه انجام وظیفه کند، دولت وارد عمل شود.
وی در پایان اظهارات خود به انفجار شهر قندوز در افغانستان اشاره و تأکید کرد که در این انفجار ده‌ها نفر شهید و زخمی شدند. دل انسان از دیدن این صحنه‌ها آزرده می‌شود. ما از دور با خانواده‌های مظلوم افغانستان همدردی خود را اعلام می‌کنیم اما مهمتر از آن این است که مسئولان این انفجار باید مجازات شوند. داعش رسماً مسئولیت این انفجار را به‌عهده گرفته است. داعش یک جنبش کاملاً وهابی است. ما باید این جنبش را جنبش وهابیت داعش بنامیم، چون تفکر آنها وهابیت است و رفتارهای آنها تنها بر اساس تکفیر کردن و اختلاف نظر نیست، بلکه خون مردم دیگر را حلال کرده است.
سید حسن نصرالله اظهار داشت: آمریکا مسئول اصلی این انفجار است. من قبلاً و پیش از خروج آمریکا از افغانستان هم به این نکته اشاره کرده‌ام که ما آمار و اطلاعاتی داریم که آمریکا داعش را از شرق فرات و عراق به افغانستان منتقل می‌کند. در آن زمان خیلی ها سوال می کردند که چرا باید آمریکا چنین کاری انجام دهد. در آن زمان هم داعش  هیچ اقدام ضد آمریکایی در افغانستان انجام نداد، اما امروز  مشخص شد که آنها چه انگیزه‌ای داشتند. اگر می گویید من  دشمن آمریکا هستم و چنین ادعایی را مطرح می‌کنم، پس وزیر خارجه ترکیه چه می گوید؟  او نیز اذعان کرد که آمریکا داعش را از شرق فرات به افغانستان منتقل کرده است. ‎
وی افزود، آمریکا  در عین حال پیش از این در دوحه با طالبان مذاکره می کرد، اما  یک دوره خروج خود از این کشور برنامه‌ریزی می‌کرد نقشه آنها بروز جنگ داخلی  در افغانستان است. آنها  عملیات های تروریستی زیادی را علیه غیر شیعیان نیز انجام داده‌اند.  اما هدف از انفجار اخیر ضد شیعیان این است که کشور را به سمت جنگ داخلی پیش ببرند.  آمریکا در زمینه این اقدامات مسئول است و دولت آمریکا و سازمان سیا و تمام کسانی که در حمایت از داعش دست دارند دربرابر تمام خون هایی که بر روی زمین ریخت مسئول هستند. 
نصرالله گفت: نکته  دیگری که به آن اشاره می کنم،  حادثه ای بود که مدتی پیش در فلسطین اتفاق افتاد و شهید نزار بنات در فلسطین دستگیر و شهید شد. شاید  تعجب آور باشد که چرا من الان این موضوع را مطرح می‌کنم.  من ترجیح دادم که کمی صبر کنم، چون  این موضوع کاملا داخلی است. اما امروز می خواهم چند دقیقه به این موضوع اشاره کنم که حق این شهید ادا شود. من از کسانی هستم که  کلیپ هایی از این شهید را  به یاد می آوردند و در جریان اظهارات و صحبت های او قرار گرفته بودم و خیلی به اندیشه‌ها و  تفکر او در برابر مقاومت و رژیم اشغالگر صهیونیستی علاقه‌مند بودم. از شجاعت او خیلی تعجب می کردم،  البته فکر نمیکردم که کسی از میان فلسطینی ها او را بکشد و تصور می‌کردم که اسرائیلی ها این کار را انجام دهند. 
دبیر کل حزب الله تصریح کرد،  من وظیفه خود دانستم که این صحبت ها را در مورد این شهید انجام دهم. من  همدردی خودم را با خانواده این شهید اعلام می کنم. ما در  سوگواری شما شریک هستیم و دولت فلسطین باید  عدالت را در زمینه شهادت این شهید فلسطینی محقق کند و همه کسانی که در این جریان دست داشتند محاکمه شوند و این خون نباید هدر برود. 

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات