تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۰ - ۰۷:۳۳  ، 
کد خبر : ۳۳۵۱۰۲

اخبار ویژه ۲۵ آذر

روزنامه کیهان**

اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۲ از رکود تورمی خارج می‌شود

مؤسسه اعتباری فیچ پیش‌بینی کرد اقتصاد ایران در سال میلادی پیش‌رو که از دی‌ماه آغاز می‌شود، از رکود تورمی خارج شود.
موسسه اعتباری فیچ در گزارشی به تحلیل صنعت بانکداری و خدمات مالی در ایران پرداخت و چشم انداز خود درباره این بخش از اقتصاد ایران را ارائه داد.
به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد، پیش‌بینی متغیر‌های کلان مانند تورم و رشد اقتصادی از دیگر بخش‌های این گزارش موسسه فیچ است.
گزارش فیچ تأکید می‌کند با ترمیم تولید و صادرات نفت، احتمال کاهش فشار بر ارزش ریال ایران وجود دارد. در ادامه این گزارش، بر کاهشی شدن سطح تورم ایران و بهبود قدرت خرید مصرف کنندگان تاکید دارد؛ از همین رو مصرف خصوصی و تشکیل سرمایه ثابت حقیقی افزایش قابل توجهی خواهد یافت. بر اساس پیش‌بینی فیچ، در سال ۲۰۲۲، رشد اقتصادی در ایران به ۴/۴ درصد خواهد رسید و نرخ تورم کاهش می‌یابد.
این مؤسسه با پیش‌بینی رشد ۴/۴ درصدی اقتصاد ایران در سال آینده می‌نویسد: با توجه به انقباض شدید تولید نفت در سال ۲۰۲۰، بخشی از این رشد به دلیل بازیابی بخشی از تولید نفت رقم می‌خورد. از سوی دیگر بخشی از کاهش تولید ناشی از محدودیت‌های کووید از جمله مقررات منع آمد و شد و بسته شدن مرز‌های تجاری رقم خورده بود. محدودیت‌های مداوم کرونا، همراه با تورم بالا، اثر منفی خود را بر هزینه مصرف کنندگان بر جای می‌گذارد. با توجه به انجام واکسیناسیون انتظار می‌رود این بخش از اقتصاد، بازیابی شود و بخشی از رشد در کوتاه مدت از این محل رقم بخورد. با این حال مادامی که توافق هسته‌ای جدیدی صورت نگیرد شاهد بازیابی قابل توجه تولید و صادرات نفت نخواهیم بود. این موسسه در تحلیل خود اعلام کرده است که پیش‌بینی‌اش از رشد اقتصادی ایران (بدون توافق) در سال ۲۰۲۲ را از ۳/۸ درصد به ۴/۴ درصد افزایش داده و در صورتی که توافق زودتر حاصل شود اقتصاد ایران به راحتی می‌تواند در سال ۲۰۲۲ بین ۶ تا ۷ درصد رشد را تجربه کند.

اختصاص ارز برای کالا‌های اساسی باید هوشمند شود، نه حذف

اظهارات رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی کالا‌های اساسی، فاقد جامعیت لازم است.
روزنامه فرهیختگان نوشت: اظهارات رئیس سازمان برنامه پیرامون سه مولفه راهبردی «نرخ ارز، تورم و نقدینگـی» فاقد جامعیت لازم بوده و این نگرانی را به‌وجود می‌آورد که ممکن اسـت در معرض آدرس غلط همان مدیران و کارشناسـان دولت روحانی قرار گرفته باشند به عبارت دیگر، آنچه موجب بهم‌ریختگی اقتصاد شـده، نه ارز ۴۲۰۰ تومانی بلکه رهاسـازی متغیر کلیدی مثل ارز بازار آزاد و عدم کنترل و نظارت بر جریان ورود و خروج ارز به کشـور بوده است.
برخلاف نظر بدنه کارشناسی فوق‌الذکر که روند افزایش نرخ ارز از سال ۱۳۹۷ تاکنون را یک روند طبیعی ناشی از واقعیت‌های اقتصاد ایـران جلوه می‌دهد، این‌گونه نبوده بلکه ناشـی از کاسـتی‌ها در مدیریت ارز و نظام ارزی بوده که مورد سوءاستفاده دشـمنان بیرونی درکنار طمع‌ورزی برخی منفعت‌طلبان داخلی بوده اسـت؛ لذا اقدام درسـت آن است کـه دولت با حفظ ارزش پول ملی، نه تنها به این روند رسـمیت نبخشـد بلکه همان‌گونه که رهبر معظـم انقلاب فرمودند؛ انحرافی که در مسیر ارزی اقتصاد ایران به‌وجود آمده را اصلاح کند، نه آنکه با گران کردن ارز کالا‌های اساسـی بر این مسیر انحرافی صحه بگذارد.
نویسنده درباره برخی استدلال‌ها درباره ناموفق بودن ارز ۴۲۰۰ تومانی در کنترل نسبی تورم خاطرنشان کرد: طبـق گزارش بانک مرکـزی؛ تـورم نقطه به نقطه اقلامی که مسـتقیما ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافـت می‌کنند، طی دوره اسـفند ۱۳۹۶ تا تیرماه سـال ۱۴۰۰ حدود ۱۹۰ درصد بوده در حالـی که تورم اقلام غیرمشـمول، افزایش قیمتی بالغ بر ۴۳۳ درصد را تجربه کرده اسـت. این مقایسه حاکی از آن است که تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالا‌ها در کنترل نسـبی نرخ تورم موثر بوده است.
ثانیا؛ افزایش قیمت ۲۰۰ درصدی کالا‌هایی همچون شکر، قند، برنج خارجی و... پس از حذف شـمولیت ارز ۴۲۰۰ تومانی در اردیبهشـت و بهمن ۱۳۹۸ حاکی از موفقیت این سیاسـت در کنترل قیمت در زمان تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی بوده است. نویسنده با رد این ادعا که حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی حداکثر به تورم ۷ درصدی ختم می‌شود، می‌افزاید: این تفکر دچار یک «غفلت راهبردی» دیگر می‌شـود و آن، غفلت از تورم ناشی از افزایش هزینه‌های تولید به دلیل گران کردن ارز کالا‌های اساسی و افزایش نرخ ارز آزاد است. همان چیزی کـه در ادبیات علمی بدان تورم مبتنی بر فشـار هزینه cost push گفته می‌شـود. طبق آمار سازمان توسعه و تجارت بیش از ۸۰ درصد واردات رسمی کشـور کالا‌های واسطه‌ای و سرمایه‌ای است و افزایش نرخ ارز، تولید را به شدت گران می‌کند.
بی‌توجهی به تورم هـای انتظاری و ساختاری ناشی از افزایـش نـرخ ارز و قـدرت قیمت گذاری عوامـل اقتصادی و نگاه تک‌بعـدی بـه تـورم ناشی از رشـد نقدینگی، سیاستگذار را به یک غفلت راهبـردی دیگـر نیـز دچـار کـرده، آنجـا کـه معتقـد است «کسری بودجـه دولت ام‌المصائب است.» ایـن عبارت ناشی از آن اسـت کـه در ذهـن سیاستگذار، ایرانی اصلی‌ترین عامـل رشـد نقدینگی، کسری بودجـه دولـت بـوده لذا سعی می‌کنـد از هـر طریقـی ایـن کسـری را جبـران کـنـد امـا دسـت بـه اسـتقراض مستقیم از بانک مرکزی نزنـد! ولـو بـا حـذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و ایجـاد شـوک در ارز کالا‌های اساسی ذی‌نفع شدن دولت در افزایش نرخ ارز به امید پوشش کسری بودجه هم سـرابی بیش نیسـت، چون دولت خود بزرگ‌ترین مصرف‌کننده در اقتصاد ایران اسـت و از تبعات تورمی ناشـی از افزایش نرخ متأثر خواهد شـد و معضل کسری بودجه از این طریق حل نخواهد شد.

اسرائیل از متحدان ایران هم می‌ترسد؛ چه رسد به خود ایران!

یک روزنامه منطقه‌ای با تأکید بر اینکه اسرائیل عاجز از درگیری نظامی با ایران است، مصرف این تهدید‌ها و بلوف‌های نظامی را در مذاکرات برجامی عنوان کرد.
روزنامه رأی‌الیوم نوشت: خبرگزاری رویترز هفته گذشته از قول یک مقام آمریکایی که نامش را فاش نکرده، از رایزنی با اسرائیل درخصوص انجام حمله علیه تاسیسات هسته‌ای ایران در صورت شکست مذاکرات وین خبر داد. روزی هم نیست که رسانه‌های اسرائیل، متنی را منتشر نکنند مبنی بر اینکه رژیم اسرائیل در حال برنامه‌ریزی در این زمینه است. اما از سوی دیگر می‌بینیم زمانی که مقاومت فلسطین در اعتراض به تعلل اسرائیل در تداوم آرامش، تهدید به تشدید تنش کرد، یائیر لاپید وزیر خارجه رژیم اسرائیل به قاهره شتافت تا از مقامات مصری بخواهد، جهت متقاعد کردن فلسطینی‌ها برای ادامه آرامش تا رسیدن به توافق، میانجی‌گری کنند. همچنین بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر سابق اسرائیل در دو سال گذشته بیش از ۱۰ بار از مسکو بازدید کرد و هدف اصلی این سفر‌ها دعوت از روسیه برای میانجی‌گری با ایران بود تا نیرو‌ها و مقر‌های نظامی خود در سوریه را چند کیلومتر از مرز‌های سرزمین‌های اشغالی فلسطین دور نماید. این دو نمونه نمایانگر میزان رعب و وحشت اسرائیل از ایران و مقاومت و هرگونه اقدام احتمالی اتخاذ شده از سوی آن‌ها است. علاوه بر همه این‌ها نیرو‌های اسرائیلی از زمانی که سید حسن نصرالله، پس از کشته شدن یکی از اعضای حزب‌الله در سوریه، تل‌آویو را تهدید کرد، صهیونیست‌ها در حالت آماده‌باش قرار گرفته‌اند.
اسرائیل برای بازداشتن دوستان ایران از انجام حمله علیه خود، همه‌گونه اقدامی انجام می‌دهد تا چه رسد به اینکه خود بخواهد به‌صورت محدود و یا گسترده علیه ایران حمله نظامی انجام دهد. اگر اسرائیل تا این اندازه عاجز و ناتوان است، پس چرا هراز چندگاهی، ایران را تهدید می‌کند؟
علل و عوامل و اهداف متعددی وجود دارد. اول، بالا بردن روحیه سربازان و شهرک‌نشینان اسرائیلی است. اسرائیل می‌خواهد وانمود کند که نه تنها می‌تواند از آن‌ها حمایت به عمل آورد، بلکه دشمن شماره یک آنان را مورد تهدید قرار می‌دهد.
دوم، تحت فشار قرار دادن ایران به منظور ارائه امتیازات در مذاکرات هسته‌ای، و سوم، تحت فشار قرار دادن آمریکا تا به خواسته‌های مالی، فنی، فناوری، تجاری و یا اقتصادی اسرائیل پاسخ مثبت دهد. همچنان که «ایهود اولمرت» نخست‌وزیر سابق اسرائیل خاطرنشان کرد که تهدید‌های اسرائیل علیه ایران بیش از هر چیزی با آمریکا در ارتباط است.
چهارم، حفظ دستاورد‌های دوران ریاست ترامپ و از جمله ازسرگیری روابط با برخی از کشور‌های عربی از طریق ایران‌هراسی.
‌ترامپ رفت و به همراه وی فشار‌هایی که بر برخی از کشور‌ها برای برقراری روابط با اسرائیل اعمال می‌کرد نیز رفت و همچنین وعده‌هایی که به سایر کشور‌ها همچون مغرب و سودان برای برقراری روابط با اسرائیل داده بود، نیز رفت.

مشکل کارگزاران و اتحاد ملت با دبیرکل‌های تاریخ گذشته حل نمی‌شود

یک فعال اصلاح‌طلب در واکنش به تعیین افراد تاریخ مصرف گذشته برای دبیرکلی دو حزب «کارگزاران» و «اتحاد ملت» گفت: مرعشی و منصوری به جای دبیرکلی باید بازنشسته شوند.
سایت نامه نیوز (وابسته به طیف مدعیان اعتدال)، از قول مهدی آیتی، عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم نوشت: مدت بسیار زیادی است که جبهه اصلاح‌طلب درگیر یک سردرگمی هستند؛ دلیلش هم این است که جبهه اصلاحات در چند سال اخیر دچار شکست‌های متعدد شد و لیدر اصلاحات هم حالت بازنشسته دارد. اکنون اصلاح‌طلبان لیدر قدرتمندی ندارند. حالا در این شرایط تغییرات جزئی مانند تغییر یک یا دو دبیرکل احزاب اصلاح‌طلب دردی از درد‌های بی‌شمار اصلاحات درمان نمی‌کند و هیچ راه‌حلی هم برای مشکلات کشور به حساب نمی‌آید.
واقعیت این است که حداقل برای یک دهه دوران مدیریت اجرایی اصلاح‌طلبان به پایان رسیده است و اتفاقا من این شرایط را به فال نیک می‌گیرم، زیرا اصلاح‌طلبان می‌توانند در ۱۰ سال پیش رو به باز‌سازی و نو‌سازی خود بپردازند.
اکنون مردم حرف اصلاح‌طلبان را قبول ندارند، زیرا جبهه اصلاحات دیگر نماینده مردم نیست. در این شرایط اصلاح‌طلبان باید با واردکردن نیرو‌های جدید و جوان نوعی نوگرایی را در میان خود راه بیندازند و باید شاهد نواصلاح‌طلبی باشیم.
زمان آن فرارسیده که یک حزب فراگیر تشکیل دهیم. وجود احزاب پراکنده و بی‌برنامه مانند کارگزاران، اتحاد ملت، مردم‌سالاری و... نمی‌تواند کاری از پیش ببرد. ما نیاز داریم که طرح‌هایی نو در قالب یک حزب فراگیر مطرح شود و هر فردی از هرجای این کره خاکی بخواهد عضو این حزب شود، بتواند.
موضوع دیگر آن است که واقعا نیازمند ورود نیرو‌های جوان هستیم. فعالان سیاسی قدیمی اصلاح‌طلب که هنوز نامشان مطرح است، فسیل شده‌اند، حرف‌هایشان ناکارآمد است و ایده‌ای ندارند. آن‌ها باید بازنشست شوند و عرصه را برای جوانان باز کنند؛ جوانان تحصیل‌کرده به خصوص در رشته‌های علوم انسانی که ایده‌ها و طرح‌های تازه دارند.
آقای مرعشی و خانم منصوری بازنشسته سیاسی هستند و هیچ حرفی برای گفتن ندارند و به‌جای آنکه تازه بیایند و دبیرکل شوند، باید از گردونه خارج و بازنشسته شوند. امروز مردم حرف‌های آقای خاتمی را هم قبول ندارند، چه رسید به اینها.

جدایی در درون جبهه اصلاحات قطعی است

مشاور رئیس دولت اصلاحات، آب پاکی را روی دست مدعیان اصلاح‌طلبی ریخت و گفت: زیر سقف جریان اصلاح‌طلبی گلی نخواهد رویید.
محمدرضا تاجیک درباره حمایت اصلاح‌طلبان از دولت روحانی و افول جایگاه این جریان، به سایت «جماران» گفت: جریان اصلاح‌طلبی باید طرحی نو دراندازد. زیر این سقف اصلاح‌طلبی ابری نخواهد بارید، زیر این سقف آفتابی نخواهد تابید، گلی نخواهد رویید، به قول اخوان ثالث ما فقط زیر این سقف یک نوع باغ بی‌برگی خواهیم داشت. جریان اصلاح‌طلبی‌نیازمند شکستن بت و بت‌خانه خود است. این جریان در مقطع خاص تاریخی قفل، مومیایی و منجمد و گفتمانش تبدیل به یک جریان فراتاریخی شده است.
وی با بیان اینکه «کسی منتظر مهلت خمیازه اصلاح‌طلبان نیست»، درباره امید به بخش قدرت‌طلب اصلاح‌طلبان اظهار داشت: چندان امیدی به این‌ها ندارم. آنانی که زلف زیبای اصلاح‌طلبی را به زلف زمخت قدرت گره زده‌اند، امروز جریان اصلاح‌طلبی را به حاشیه برده‌اند. جریان اصلاح‌طلبی قرار بود که یک جریان گفتمانی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی باشد، اما عده‌ای آن را محبوس در قفس آهنین قدرت کردند و رنگ قدرت را بر تمامی پیکر او پاشیدند. از نظر اینان، اصلاح‌طلبی تا در قدرت و با قدرت است، زنده است، در غیر این صورت مرده یا رو به احتضار است. یار غار شدن، زیر هر چتری قرار گرفتن و زیر لحاف هر جریانی خسبیدن توجیه شد و بدین ترتیب، اعتبار و حیثیت جریان اصلاح‌طلبی خدشه‌دار شد؛ و لذا من اساساً امیدی به این‌گونه افراد ندارم. من این تحول و حال و احوال را نمی‌بینیم.
تاجیک با پیش‌بینی «شقاق جدید» در جریان اصلاح‌طلبان گفت: بی‌تردید، ما در آینده با نوعی شقاق در جریان اصلاح‌طلبی مواجه خواهیم بود. بعضی از اصلاح‌طلبان از نیستان خود می‌برند، اما اصل خویش باز نمی‌جویند؛ چون در این اصل طراوت و شکوفایی را نمی‌بینند. ما در آینده همچنین شاهد جریان‌های اصلاح‌طلبی در صورت‌ها و سیرت‌های متفاوتی هستیم. در درون جریان رسمی نیز، تحولاتی خواهیم دید.
تاجیک با دعوت برخی احزاب و محافل داخلی جبهه اصلاحات به کنار رفتن گفت: من معتقدم احزاب حاضر نیستند بشنوند. اگر هم بشنوند نه استعداد امکان عمل دارند و نه می‌توانند مطالب را اجرایی و عملیاتی کنند شاید همان‌گونه که در بیانم پوشیده گفتم، پیشنهاد استراتژیک من در شرایط کنونی برای احیا جریان اصلاح‌طلبی این است که آنانی که این جفا را در حق آن کردند از میان برخیزند. مگر نمی‌خواهید جریان اصلاح‌طلبی را نجات دهید، نخست خودتان از میان برخیزید. من معتقدم تا وقتی ویترین اصلاح‌طلبی این‌ها هستند کسی نمی‌ایستد داخل ویترین را نگاه کند، کسی وارد این مغازه نمی‌شود که جنسی بخرد، باید ویترین را عوض کرد در این ویترین افرادی هستند که چنبره زدند و دیری است که از پیکره جریان اصلاح‌طلبی خون، قدرت و منفعت را می‌مکند. حزب بدون حزب‌های اصلاح‌طلب امروزی، اکثرا محفل دوستانی هستند که با یکدیگر عهد بسته‌اند دست از طلب قدرت ندارد تا کامشان برآید. می‌دانم بحث رادیکال است. عده‌ای دیریست جا خوش کرده‌اند و برای خودشان فضایی ساختند.

**************

روزنامه وطن امروز**

پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت والده حجت‌الاسلام فاضل‌لنکرانی

حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در پیامی درگذشت والده حجت‌الاسلام والمسلمین فاضل‌لنکرانی را تسلیت گفتند. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری متن پیام رهبر حکیم انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب حجت‌الاسلام والمسلمین آقای حاج‌شیخ محمدجواد فاضل‌لنکرانی دامت‌افاضاته
درگذشت والده مکرمه رحمت‌الله‌علی‌ها را به جنابعالی و دیگر بازماندگان آن مرحومه تسلیت عرض می‌کنم و رحمت و رضوان الهی را برای ایشان و نیز والد مکرم مرحوم آیت‌الله فاضل‌لنکرانی مسألت می‌نمایم.
سیدعلی خامنه‌ای
۲۴ آذر ۱۴۰۰

***

«مهدی عرفاتی» دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت شد

علی بهادری‌جهرمی، سخنگو و رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت، در حکمی مهدی عرفاتی را به عنوان دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت منصوب کرد. بر اساس این گزارش در حکم علی بهادری‌جهرمی آمده است: تحقق نهضت تبیین و روایتگری صادقانه از برنامه‌ها و اقدامات دولت مردمی، ایجاد تعامل مستمر با اصحاب رسانه و انسجام‌بخشی در فعالیت مراکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی‌های دستگاه‌های اجرایی و انجام امور پیوست این حکم از اهم انتظارات اینجانب در این دوره مدیریتی است. امید است با اتکال به خداوند متعال در انجام وظایف محوله و تحقق آرمان‌های نظام جمهوری اسلامی بر اساس قانون اساسی، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و مفاد عهدنامه مدیران دولت مردمی موفق و موید باشید.

***

تحریم پهپادی بی‌نتیجه است
معاون سیاسی دفتر عقیدتی- سیاسی فرماندهی کل قوا با بیان اینکه اقدامات کنگره آمریکا برای محدود کردن توان پهپادی ایران راه به جایی نمی‌برد، گفت: پهپاد‌های ایران تهدیدی برای دیگر کشور‌ها نیست. سردار رسول سنایی‌راد در گفتگو با مهر با اشاره به اقدام کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در تصویب لایحه ۲ حزبی ممنوعیت هرگونه تأمین، فروش یا انتقال پهپاد‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌های ظالمانه در صنعت دفاعی گفت: یکی از آن‌ها تولید موشک‌های نقطه‌زن است، لذا در پاسخ به سوال شما می‌شود گفت آنچه آمریکایی‌ها برای ایجاد مانع در روند پیشرفت صنعت پهپاد‌های تولید جمهوری اسلامی ایران در کنگره دنبال می‌کنند، نمی‌تواند راه به جایی ببرد. وی تصریح کرد: واقعیت این است که رسیدن جمهوری اسلامی ایران به این دانش و فناوری‌های بسیار پیشرفته در حوزه‌های مختلف از جمله موشکی و سایر عرصه‌های دفاعی در حالی بوده که ایران تحت فشار‌های حداکثری و تحریم‌های ظالمانه بوده و مطمئنا این روند پیشرفت و دستاورد‌ها با تصمیم دشمنان ما و همراهی آن‌ها صورت نگرفته است که امروز بخواهد با مخالفت و ممانعت آن‌ها دچار تغییر و اختلال شود.

***

رئیس قوه قضائیه در چهارمین سفر استانی به گلستان می‌رود

رئیس قوه قضائیه در چهارمین سفر استانی خود امروز به همراه جمعی از مسؤولان عالی قضایی به استان گلستان سفر می‌کند. در این سفر بررسی مسائل و مشکلات قضایی- حقوقی استان گلستان و نتیجه ارزیابی تیم‌های کارشناسی که از هفته‌های گذشته برای بررسی آخرین مسائل و تهیه گزارش‌های کارشناسی در این استان حضور یافته‌اند در دستور کار حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی‌اژه‌ای قرار خواهد گرفت. دیدار با مردم، قضات، کارکنان و مسؤولان قضایی و حضور در جلسه شورای اداری از دیگر برنامه‌های رئیس قوه قضائیه در سفر به استان گلستان خواهد بود. محسنی‌اژه‌ای پیش‌تر به استان‌های ایلام، قزوین و خوزستان سفر کرده است.

***

تکذیب حقوق ۸۰ میلیونی در مجلس

نایب‌رئیس مجلس گفت: کسی در مجلس حقوق ۸۰ میلیون تومانی دریافت نکرده و حقوق نمایندگان زیر ۲۰ میلیون تومان است. محمدحسن آصفری، نماینده مردم اراک در مجلس در جلسه علنی مجلس، در تذکر شفاهی، اظهار داشت: موضوع حقوق‌های نجومی باید در بودجه سال ۱۴۰۱ مورد توجه قرار گیرد و جلوی این ریخت‌و‌پاش‌ها که متاسفانه در برخی دستگاه‌ها وجود دارد، گرفته شود. آصفری در ادامه بیان کرد: امروز فیش‌هایی از خود مجلس منتشر شده، لذا باید پرسید آقای نیکزاد، فیش ۸۰ میلیون تومانی که گفته می‌شود برای یکی از کارکنان مجلس است، صحت دارد یا خیر؟ اگر صحت دارد باید با آن برخورد شود، در غیر این صورت مجلس موضع رسمی خود را اعلام کند. در ادامه علی نیکزاد، نایب‌رئیس مجلس در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: از همکاران استدعا دارم مطالبی که در شبکه‌های اجتماعی مطرح می‌شود را از تریبون رسمی مجلس بیان نکنند. اولا اینکه کسی در مجلس حقوق ۸۰ میلیون تومانی نمی‌گیرد و ثانیا امروز در برنامه سلام تهران حضور داشتم و در آنجا نیز درباره دریافتی نمایندگان مطالبی مطرح شد که خلاف است، چرا که حقوق نمایندگان زیر ۲۰ میلیون تومان است. وی ادامه داد: لذا تاکید می‌کنم جایگاه ساختاری نمایندگان در کشور به اندازه یک بخشداری نیست و ما حقوق ۸۰ میلیون تومانی نداریم و حقوقی که در هیأت‌رئیسه بحث شده و به نمایندگان پرداخت می‌شود، زیر ۲۰ میلیون تومان است و نباید مطالبی که در فضای مجازی گفته می‌شود، از تریبون مقدس مجلس مطرح شود.

**************

روزنامه خراسان**

۵۲ شرکت دولتی اطلاعات حقوق و مزایا را در «پاکنا» ثبت نکردند

فارس -۵۲ شرکت دولتی اطلاعات حقوق و مزایای خود را که مکلف هستند به صورت ماهیانه ثبت کنند، طبق اعلام دیوان محاسبات، درخصوص انجام آن اقدام نکردند.

«شرکت‌های هرمی دلاری» دردام وزارت اطلاعات

مهر - یک منبع آگاه با اشاره به ظهور شرکت‌های هرمی دلاری گفت: کلاهبرداران هرمی در قالب «کسب درآمد به دلار» و «سرمایه‌گذاری در بورس‌های بین‌المللی» مبالغ بالای ارزی را از کشور خارج کردند.

خسارت ۴ هزارمیلیاردی خاموشی‌ها به بنیاد مستضعفان

ایسنا - پرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان در دیدار با اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: قطعی برق صنایع در تابستان امسال، خسارتی معادل چهار هزار میلیارد تومان را به صنایع بنیاد مستضعفان وارد کرد که این خسارت به کشور است.

وجود ۱۳هزار واحد تولیدی راکد در کشور

ایسنا - صادقی نیارکی، معاون امور صنایع وزارت صمت به راه‌اندازی واحد‌های راکد به عنوان یکی از سیاست‌های کلان این وزارتخانه اشاره و با بیان این که مقرر شده امسال دو هزار واحد راکد مجدد راه‌اندازی شوند، خاطرنشان کرد: ١٣ هزار واحد راکد در کشور داریم.

عضو قضایی شورای رقابت: افزایش قیمت خودرو غیرقانونی است

تسنیم - غلامعلی صدقی، عضو قضایی شورای رقابت و معاون نظارت دیوان عالی کشور طی نامه‌ای از دادستان کل کشور خواستار پیگیری اقدامات غیر قانونی وزارت صمت و خودروسازان در خصوص افزایش قیمت شد و تأکید کرد: اقدام خودروسازان قطعاً دادگستری را با انبوهی از پرونده‌های قضایی روبه رو می‌کند.

برخورد با مدیران بانک‌های متخلف درنرخ سود دردستورکار

ایرنا- پیگیری‌ها نشان می‌دهد که در روز‌های گذشته بانک مرکزی به بانک‌هایی که نرخ سود بالا پرداخت می‌کنند تذکر جدی داده است و پرونده برخورد انضباطی با مدیران برخی از این بانک‌ها را که بیشتر بانک‌های خصوصی هستند به جریان انداخته است.

**************

روزنامه ایران**

قاضی معروف اخراج نشد، جابه‌جا شد

خبر اول اینکه، قاضی مسعودی مقام که آبان ماه سال ۹۸ به عنوان رئیس مجتمع رسیدگی به جرایم اقتصادی منصوب شده بود، پس از دو سال کار قضایی با این مسند خداحافظی کرد و به جای دیگری منتقل شد. او که در این مدت رسیدگی به پرونده تعدادی از آقازاده‌ها و متهمان سرشناسی از جمله حسین هدایتی، هادی رضوی، علی بخشایش و پرویز کاظمی را برعهده داشت، طی هفته‌های گذشته از این مسند کنار رفت که حرف و حدیث‌هایی در این خصوص شکل گرفت. اگر چه حجت‌الاسلام مصدق معاون اول قوه قضائیه علت رفتن مسعودی مقام را پایان یافتن مأموریت وی اعلام کرد، اما القاصی رئیس کل جدید دادگستری تهران هفته گذشته در مراسم تودیع و معارفه دادستان تهران اعلام کرد: اصرار زیادی شد که ایشان به فعالیت خود ادامه دهند؛ اما در نهایت مسئولیت مستقیم این مجتمع به بنده محول شد. القاصی مهر در پاسخ به سئوالی مبنی بر وضعیت قاضی مسعودی مقام گفت: صرفاً یک جابه‌جایی صورت گرفته است و وی همچنان در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادی مشغول به خدمت است.

فاطمیه را صحنه نمایش وحدت مسلمانان می‌کنیم

دست آخر اینکه، جمع گسترده‌ای از جامعه هیأتی و فعالان این عرصه در واکنش به اظهارات اخیر امام جمعه اهل سنت آزادشهر بیانیه‌ای صادر و اعلام کردند: محبت اهل بیت (ع) محوری برای اتحاد مسلمان‌هاست تا دل‌ها را نزدیک کند. به گزارش خبرگزاری فارس، در بخشی از این بیانیه که از سوی ۳۱۳ فعال حقیقی و حقوقی هیأت‌های مذهبی امضا شده، آمده است: حُبّ اهل‌بیت (ع) در اسلام به گروه خاصّی اختصاص ندارد و همه مسلمین از صدر اسلام تا امروز محبّ اهل‌بیت (ع) محسوب می‌شوند و محبت و احترام به ایشان را واجب می‌دانند. از نگاه قاطبه مسلمانان در مذاهب مختلف اعم از جعفری، حنفی، شافعی، مالکی، حنبلی، علوی، زیدی و... همچنان‌که وجود مبارک حضرت رسول‌الله (ص) محور وحدت بین مسلمین است و همچنان‌که قرآن کریم و کعبه شریف محور اتّحاد مسلمین است، محبّت اهل‌بیت (ع) هم می‌تواند محوری باشد برای اتّحاد مسلمان‌ها تا دل‌ها را به هم نزدیک کند. در ادامه این بیانیه تأکید شده: بی‌شک جریان تاریخی صهیونیسم، اساس مکر و عداوت پنهان و آشکار با جبهه اهل ایمان و امیرمؤمنان علی (ع) و ائمه مؤمنین (ص) بوده و هست و همه کسانی که در طول تاریخ قدمی در مسیر بغض اهل ایمان و ائمه مؤمنین (ع) برداشته‌اند به شکلی سر در آخور عناد ایشان داشته‌اند.

**************

روزنامه شرق**

وال‌استریت‌ژورنال:
دیدار با بن‌سلمان با میانجیگری قطر

روزنامه وال‌استریت‌ژورنال گزارش داد قطر به دنبال میانجیگری میان ریاض و آنکارا برای برگزاری نشستی میان محمد بن‌سلمان، ولیعهد سعودی و رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه است. این روزنامه آمریکایی افزود: موفقیت‌آمیز‌بودن تلاش‌های قطر در برگزاری نشستی میان بن‌سلمان و اردوغان که پیش‌تر تصور آن هم ممکن نبود، نشانگر گشایش احتمالی در اختلافی است که منطقه را برای چندین سال به چند بلوک تقسیم کرد. منابع آگاه به وال‌استریت‌ژورنال گفتند مسئولان قطری تلاش کردند تا اردوغان و بن‌سلمان را که هفته پیش هم‌زمان در دوحه به سر می‌بردند، دور یک میز گرد هم آورند؛ اما این اتفاق نیفتاد. این منابع افزودند مسئولان قطری اکنون در‌صدد هماهنگی برای تعیین زمان و مکان مناسب به‌منظور برگزاری این نشست در هفته‌های آتی هستند. روابط عربستان و ترکیه پس از قتل فجیع جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی، در داخل کنسولگری عربستان در استانبول تیره‌و‌تار شد. یکی از اختلافات عربستان و ترکیه را می‌توان ناشی از نگاه ایدئولوژیک این دو کشور دانست؛ اختلاف درباره پرونده‌های سیاسی منطقه‌ای، به‌ویژه درباره اخوان‌المسلمین، علت اصلی وجود اختلاف بین عربستان سعودی و ترکیه در گذشته بوده است. در همین زمینه ترکیه از قطر در بحران اخیر علیه عربستان حمایت کرد و شاید یکی از دلایل این امر صرف‌نظر از روابط اقتصادی فی‌مابین، روابط مثبت و خوب دوحه با جماعت اخوان‌المسلمین و جنبش حماس باشد که ترکیه نیز با این گروه‌ها به لحاظ ایدئولوژیک روابط خوبی دارد. عربستان سعودی تمایل زیادی دارد تا خود را به ترکیه که به‌شدت با بحران اقتصادی و سقوط پیاپی ارزش لیر این کشور مواجه است، نزدیک کند. بدون‌تردید در شرایط کنونی نیز فشار‌های زیادی علیه اردوغان مطرح خواهد شد، اگر او بخواهد روابط ترکیه با عربستان را عادی‌سازی کند. شکی نیست که اردوغان از مسئله قتل خاشقجی به‌عنوان یک اهرم مؤثر علیه سعودی‌ها استفاده خواهد کرد و سعی می‌کند تا جای ممکن، عربستانی‌ها را تحت فشار قرار دهد.

**********************************************************

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات