به گزارش خبرنگار ما، علی بهادری جهرمی در نخستین نشست خبری خود در سال جدید با اشاره به نزدیک بودن بیستم فروردین به عنوان روز ملی انرژی هستهای، گفت: در مراسم امسال با میزبانی سازمان انرژی اتمی و با حضور رئیسجمهوری از سند جامع راهبردی توسعه هستهای کشور رونمایی میشود .
وی به برنامه دولت برای تحقق شعار سال اشاره کرد و گفت:مقام معظم رهبری در آغاز سال نو مانند همیشه با تعیین شعار سال امید و روحیه دیگری به دولتمردان و مردم ایجاد کردند. نگاه رهبر معظم انقلاب به دولت امیدآفرین بود و بیانات ایشان مثل همیشه راهگشای حل مسائل کشور خواهد بود .
وی افزود: دولت بلافاصله بعد از سخنان مقام معظم رهبری اقداماتی را در دستور کار قرار داد که تهیه و تصویب آیین نامه حمایت از تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین در بخش کشاورزی و منابع طبیعی و تهیه بسته جامع توسعه و اشتغال به پیشنهاد مشترک وزارتخانههای صمت و کار، دو اقدام محوری در حمایت از تولید دانشبنیان بود.
سخنگوی دولت توضیح داد : در حوزه شرکتهای دانشبنیان با محوریت معاونت علمی و فناوری رئیسجمهوری کمیتهای با حضور ۸دستگاه اجرایی و به ریاست معاون اول تشکیل شد.
بهادری جهرمی ادامه داد: برای تشکیل کمیته چند هدف اصلی مدنظر است که یکی از آنها بومیسازی و بازاریابی برای شرکتهای دانشبنیان و افزایش اشتغالآفرینی آنها و دیگری، توسعه زیستبوم نوآوری است که این اهداف بهجد پیگیری میشود.
وی شرکتهای دانشبنیان را جزئی از بخش خصوصی خواند و خاطرنشان کرد: دولت رسالت خود را حمایت و هدایت در این حوزه میداند و اگر شرکتهای دانشبنیان را به سمت دولتی بودن ببریم خلاف اهداف در نظر گرفته شده است.
سخنگوی دولت همچنین درباره وعده دولت برای ساخت ۴میلیون مسکن در چهارسال گفت: ۸۰۰هزار واحد اعلام شده در حال ساخت است و برای یک میلیون و ۱۰۰هزار واحد مسکونی زمین تعیین و یک میلیون و ۴۰۰هزار واحد مسکونی هم جانمایی شدهاست.
وی با بیان این که ۱۲هزار واحد از پروژههای مسکن مهر با پیشرفت ۱۵درصد از سال ۹۴تاکنون رها شده باقی ماندهاند، ادامه داد: طرح نهضت ملی مسکن که با جدیت بیشتر آغاز شد، با استقبال گستردهای همراه بود و حتی برخی به خاطر نهضت ملی مسکن از طرحهای دیگر مسکن انصراف دادهاند.
حل مشکل کم آبی
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت در پاسخ سئوال خبرنگار ما در باره برنامه های دولت برای حل مشکل کم آبی، با تأکید بر لزوم مدیریت مسأله آب، گفت: بخشی از لایحهای که دولت تقدیم مجلس کرده است، ناشی از بحران آبی بود که باید با تدبیر برای آن چارهاندیشی کرد.
بهادری جهرمی افزود: دولت و به طور خاص وزارت نیرو در حوزههای مختلف، از اصلاح الگوی مصرف خانگی،کشاورزی و صنعتی گرفته تا سایر ابعاد مدیریت آبی برنامه جدی دارد.وی اجرای ۳۲تصفیهخانه آب و آبگیری چندین سد را از جمله برنامههای وزارت نیرو در مدیریت بحران آبی اعلام کرد.
سخنگوی دولت با اشاره به درخواست نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی از رئیسجمهوری برای رسیدگی به وضع زندگی مهاجران افغانستانی اظهار داشت: افغانستان بیش از ۴۰سال درگیر جنگ است و آوارگیها در اثر همین جنگهاست که ثمره مداخلات خارجی است.
بهادری جهرمی افزود: ایران به عنوان همسایه، میزبان بخشی از مهاجران بوده و رتبه اول را در حوزه مهاجر – شهرها دارد و این افراد مانند ایرانیان به اذعان مراجع بینالمللی در شهرها در کنار ایرانیان زندگی میکنند.وی ادامه داد: حمایتهای مراجع بینالمللی از این اتباع در حد صفر است؛ در عین حال دولت معطل اقدامات بینالمللی نمانده و اقدامات متعددی در این سالها انجام شده و انتظار میرود ثبات به افغانستان برگردد تا اتباع این کشور به وطن و کاشانه خودشان برگردند.
بهادری جهرمی خاطرنشان کرد: ایران همواره با نگاه حسن همجواری میزبانی مناسبی داشته و رئیسجمهور هم به وزارت کشور برای ایجاد «سازمان ملی مهاجرین» دستور داده است.
حفظ کرامت شهروندان به ویژه بانوان
دبیر هیأت دولت درباره حواشی ایجاد شده در بازی بین ایران و لبنان در ورزشگاه مشهد و دستور برخورد رئیسجمهوری با مقصران و خاطیان گفت: ایران سابقه میزبانی رقابتهای مقدماتی جام جهانی را داشته و حاشیهای از حیث تماشاچیان نبوده و نخواهد بود.
وی افزود: در باره حادثه مشهد مسئولان فدراسیون یا هیأت ورزش استان یا حوزه محلی هم در برنامه ریزی و هم در برگزاری مسابقه کوتاهیهایی داشتند که رئیسجمهوری در این زمینه به وزیر کشور دستور داد گزارش جامعی از مقصران و قصورها ارائه کند؛ چون دولت اغماضی در نادیده انگاشتن کرامت شهروندان به ویژه بانوان نخواهد داشت و قطعاً با خاطیان برخورد میکند.
سخنگوی دولت با اشاره به برنامه دولت برای بازگشایی مدارس و دانشگاهها و نبود برخی امکانات مانند خوابگاهها، گفت: ستاد کرونا برای تأمین سلامت مردم در پی شیوع کرونا تدابیری از جمله حوزه بهداشتی اتخاذ کرده و همان ستاد با اولویت سلامت مردم و با توجه به شرایط امروز کشور یعنی میزان تزریق کرونا که قابل قبول است، ممنوعیتی در برگزاری کلاسهای مدارس و دانشگاه در نظر نگرفته است.
بهادری جهرمی با تأکید بر این که اولویت اول دولت سیزدهم حفظ سلامت مردم است، در عین حال متذکر شد: یکی از موضوعات مهم این است که دانش آموزان و دانشجویان عزیز نباید دچار اُفت تحصیلی شوند چون این عزیزان آیندهسازان کشور هستند.
مسائل غیر از کرونا باید در دستگاههای ذیربط برطرف شود که وزرای آموزش و پروش و علوم پیگیر حل مشکلات آموزشی هستند. از منظر کرونا هم منعی از حیث برگزاری حضوری کلاسها وجود ندارد.
وی درباره آخرین اقدامات دولت برای تحقق وعده رفع فقر مطلق اظهار داشت: وعده رفع خط فقر مطلق وعده امروز و دیروز نبود و شعار انتخاباتی سال ۹۶دولت گذشته بود اما دولت سیزدهم از سال گذشته روی آن تأکید کرده و سبدهای یارانهای و تسهیلات و تخفیفات به همین منظور در نظر گرفته شد و همکاریهای خوبی بین نهادهای حمایتی انجام شده است.
بهادری جهرمی خاطر نشان کرد:دولت در زمینه خط فقر هم به موازات آن در حال پیگیری و اجراست.
سخنگوی دولت در واکنش به وضع تحریمهای جدید دولت آمریکا علیه افراد حقیقی و حقوقی مرتبط با سپاه پاسداران گفت: وضع تحریم حین مذاکرات بیانگر سوءنیت و نشاندهنده جدی نبودن طرف مقابل است.
ارز ترجیحی حذف نشده است
بهادری جهرمی درباره حذف ارز ترجیحی در بودجه ۱۴۰۱و راهکارهای دولت برای پیشگیری از بروز مشکل برای مردم اظهار داشت: ارز ترجیحی حذف نشده و در حال تخصیص است و تولیدکنندهها و مراکز دریافت ارز مشکلی نخواهند داشت.
وی ادامه داد: پس از اتمام منابع لایحه ۱۴۰۰،دولت از مجلس خواست یا منابع را افزایش دهد، یا تعیین تکلیف کند. در بودجه ۱۴۰۱هم در لایحه تعیین تکلیف نشد و مدیریت این مسأله به دولت واگذار شد.
سخنگوی دولت با بیان این که مدیریت نحوه توزیع ارز در اختیار دولت قرار گرفته است، اضافه کرد: دولت نسبت به مدیریت شیوه توزیع و نظام توزیع منابع یارانهای بحث دارد. دولت برنامه ریزی لازم را برای توزیع آن طراحی میکند و پس از طراحی مسیر، شیوه توزیع عادلانه منابع را به اطلاع عموم خواهد رساند و پس از آن به مرحله اجرا خواهد رسید.
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت در پاسخ به سؤالی که با توجه به نگرانیهای ایجاد شده از تصویب بودجه در آخر سال و ناهماهنگی در قرائت مجلس و دولت از لایحه بودجه، گفت: سند بودجه هشتم فروردین به دولت ابلاغ شد و نگارش آییننامه آن بلافاصله در دستور کار کمیسیونهای تخصصی دولت و وزارتخانههای متبوع قرار گرفت تا این اختلاف برداشت را شاهد نباشیم .وی ادامه داد: در باره ارز دارو منابع یارانهای نهتنها کم نشد، بلکه از ۲به ۳میلیارد دلار در بودجه ۱۴۰۱افزایش یافت و برای بیماران خاص هم منابع خاصی در نظر گرفته شده است.
بهادری جهرمی با بیان این که شیوه توزیع منابع یارانهای برای دولت مهم است تا بیشتر در اختیار گروه هدف قرار بگیرد و سوءاستفاده نشود، متذکر شد: روش آن است که منابع بهجای واردکننده در اختیار سازمانهای بیمهگر قرار گیرد و بر همین اساس شاهد تغییر شیوه توزیع یارانه خواهیم بود اما هر اقدامی در این زمینه قبل از انجام به اطلاع مردم خواهد رسید .
سخنگوی دولت در پاسخ به خبرنگاری که از او درباره احیای وزارت بازرگانی سئوال کرد، گفت: من چنین خبری نشنیدهام و چنین اقدامی هم در دستور کار دولت قرار ندارد.
بهادری جهرمی با اشاره به خبرهایی مبنی بر ساخت پتروشیمی در میانکاله اظهار داشت: در دولت مردمی شروع هرگونه توسعهیافتگی و فعالیتهای عمرانی، صنعتی و معدنی منوط و مشروط به اخذ مجوزهای قانونی لازم از جمله مجوزهای زیستمحیطی است و توسعه عمرانی فرع بر صیانت از محیط زیست است.
وی با قدردانی از حساسیت افکار عمومی در این زمینه، افزود: مصوبه احداث پتروشیمی میانکاله مربوط به هیأت وزیران در دولت قبل در تاریخ اسفند ماه سال۹۹ بوده است و اجرای این پروژه منوط به دریافت مجوز محیط زیستی خواهد بود.سخنگوی دولت همچنین در ابتدای این نشست با اشاره به پُرتحرکی دولت در آغاز سال نو، اظهار داشت: غیر از جلسه دولت در شب سال تحویل که لغو شد، بقیه جلسات دولت منظم برگزار شده است و شاهد سفرهای بازدیدی و اقدامات وزیران در ایام نوروز بودیم.وی ادامه داد: در این مدت سفری هم به استان خراسان رضوی انجام شد؛ یکی از افتتاحیهها، بهرهبرداری از کارخانه مجتمع شهید سلیمانی با استفاده از ۱۰۰درصد تجهیزات داخلی و توسط بخش خصوصی و با استفاده از ظرفیتهای شرکت دانشبنیان در منطقه محروم سرخس بود که در گوگرد ارزش افزوده ایجاد میکند و این پروره توسعه مییابد.
۶۰ میلیون نفر شب اقامت در سفرهای نوروزی
سخنگوی دولت با بیان این که با کاهش مبتلایان کرونا و تزریق واکسن، سفرهای داخلی خوبی انجام شد، در باره میزان سفرهای نوروزی اظهار داشت: بیش از ۵۰میلیون نفر شب اقامت در اقامتگاهها ثبت شد که افزایش ۶۰درصدی نسبت به سال گذشته داشت و بیشتر آنها هم در استانهای مازندران، خراسان رضوی و گیلان انجام شد.
بهادری جهرمی ادامه داد: در ایام نوروز ۵۲میلیون تردد خودرو با افزایش ۴۱درصدی و در حوزه تردد هوایی ۲میلیون و ۲۰۰ هزارسفر و ریلی یک میلیون و ۲۸۳هزار نفر داشتیم و بهرغم رشد سفرها، شاهد کاهش ۲۶درصدی فوتیهای حوادث جادهای بودیم. در ۵روز آغاز سال معادل کل بازدیدهای گردشگری ۱۴۰۰بازدید انجام شد.