صفحه نخست >>  عمومی >> یادداشت کوتاه
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۹  ، 
کد خبر : ۳۳۷۲۰۹

افزایش صادرات ایران به روسیه از زمان جنگ اوکراین

در واقع ایالات متحده تنها به دلیل سو استفاده از دلار  و نفوذ خود در نهادهای اقتصادی جهان، رفتار قلدر مأبانه خود در اقتصاد ادامه می دهد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بصیرت جنگ اوکراین باعث اعمال تحریم های شدید اقتصادی علیه روسیه توسط غرب گردیده است.  این شرایط در صورتی است که بسیاری از کشورها به رفتار تحریمی آمریکا منتقد می باشند و از این رو ممکن است از اجرای دستوری آمریکا در حوزه تحریم خودداری کنند.  به بیان بهتر ایالات متحده کارایی اجماع سازی خود را در جهان از دست داده است و همواره در سیاست های خود با شکست مواجه شده است. به نقل از راشابریفینگ، اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه اعلام کرد که صادرات ایران به روسیه از زمان آغاز درگیری اوکراین افزایش یافته است.
این اتاق بازرگانی دلایل متعددی برای افزایش تجارت دوجانبه ذکر کرد، به ویژه رویکرد مثبت موجود بین شرکت‌های خصوصی روسی و ایرانی و دولت‌های آنها.
بر اساس این گزارش، ایران و روسیه سال گذشته توافقنامه تجارت آزاد را از طریق اتحادیه اقتصادی اوراسیا امضا کردند.
ایران سال‌هاست که روغن پخت و پز و گندم را از روسیه وارد می کند. اگرچه ایالات متحده صادرات غلات روسیه را ممنوع کرده است اما این امر مانعی برای این کشور محسوب نمی‌شود چرا که روسیه قبلاً تحریم شده است و اساساً می تواند آنچه را که می خواهد انجام دهد و موضع واشنگتن را درباره ایران نادیده بگیرد.
دولت روسیه در هفته جاری میلادی به صادرکنندگان خود اطلاع داده است که می توانند کالاهای ضروری را بر اساس سهمیه بندی که در آغاز درگیری اوکراین وضع شده بود، به ایران صادر کنند و این مجوز در ماه می لغو خواهد شد.
بازرگانان ایرانی نیز می توانند از بانک گردشگری برای انتقال پول به روسیه استفاده کنند چرا که ایران نیز مانند روسیه از استفاده از سیستم پرداخت بین المللی سوئیفت محروم شده و به سیستم بین بانکی اس‌پی‌اف‌اس SPFS روسیه متصل است.
تجارت با روسیه به روبل انجام می شود، در حالی که تجار ایرانی می توانند از طریق بانک "میر بیزنس" یا سایر بانک‌های روسی در دبی پول انتقال دهند یا بخشی از درآمد صادراتی خود را برای واردات کالاهای ضروری از روسیه استفاده کنند.
دولت ایران همچنین به دنبال معافیت صادرکنندگان ایرانی محصولات کشاورزی، مصالح ساختمانی و پوشاک از بازگشت درآمد صادراتی به سامانه نیما برای افزایش حجم صادرات به روسیه است.
برندهای مطرح پوشاک ایرانی از این فرصت برای جایگزینی برندهای اروپایی و آمریکایی خارج شده از بازار روسیه استفاده می‌کنند.
نکته پایانی: تحریم روسیه یا هر کشوری تو سط ایالات متحده هیچ گونه اجباری برای جمهوری اسلامی ایران ندارد. البته این الزام از نظر بین المللی برای هیچ کشوری وجود ندارد و تنها تحریم های سازمان ملل که با دلایل موجه صورت بگیرد الزام حقوقی می تواند داشته باشد. 
در واقع ایالات متحده تنها به دلیل سو استفاده از دلار  و نفوذ خود در نهادهای اقتصادی جهان، رفتار قلدر مأبانه خود در اقتصاد ادامه می دهد. در حالی که این رفتار آمریکا در جهان قانون مدار هیچ گونه جهایگاهی ندارد و اساسا رویکرد آمریکا، جز آنارشیسم بودن جهان، چیز دیگری را ثابت نمی کند که در بلند مدت به ضرر آمریکا خواهد بود. از این رو رفتارهای آمریکا به معنای دیگر یه نفع ایران نیز خواهد بود. 

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات