صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۸  ، 
کد خبر : ۳۳۷۹۴۶

اخبار ویژه روزنامه‌های 21 خرداد

روزنامه کیهان **

مکانیسم ماشه یادگار کسانی است که مدعی حل مسئله بودند

یک کارشناس حامی برجام در واکنش به قطعنامه ضدایرانی آمریکا و تروئیکای اروپایی در آژانس گفت: گره‌ای را که با دست باز می‌شود، نباید با دندان باز کرد.

حسن بهشتی‌پور گفته است: ایران نباید تجربه‌های تلخ گذشته را تکرار کند. در حال حاضر گفته می‌شود که چین و روسیه مانع صدور قطعنامه علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل خواهند شد که مسئله‌ای درست است اما قطعنامه شورای حکام می‌تواند عامل محرکی برای کشورهای اروپایی عضو برجام به منظور فعال کردن مکانیسم ماشه علیه ایران باشد.

وی گفت: درباره این قطعنامه باید بپرسیم که آیا مانند قطعنامه سال ۹۹ باید از کنار آن بگذریم و آن را عادی تلقی کنیم و این‌گونه برداشت کنیم که تکرار این دست از قطعنامه‌ها مشکلی برای ایران ایجاد نخواهد کرد؟ همچنین آیا باید سیاست تندی را در پیش گرفته و از میزان همکاری‌ها با آژانس بکاهیم تا طرف مقابل را به تجدیدنظر وا دارد؟ حتی برخی پا را فراتر گذاشته و معتقدند که ایران باید از پیمان ان‌پی‌تی نیز خارج شود و به سمت ساخت سلاح هسته‌ای رود.

وی افزود: چنین نگاهی دقیقا همان نگاهی است که از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۹ به مدت ۴ سال تداوم داشت و راهبرد آن نیز به این صورت است که ایران می‌تواند با افزایش توان هسته‌ای، طرف مقابل را تجدیدنظر در رفتار خود وادار کند. از منظر این نگاه، صدور شش قطعنامه علیه ایران نیز مانعی ندارد و معتقدند که عزت و سربلندی ایران در گرو ادامه چنین مسیری است تا طرف مقابل از رفتار خود پشیمان شود.

اما در ادامه همان‌طور که می‌دانیم شش قطعنامه فصل هفتم کنار رفت. این سیاست محصول روندی بود که از سال ۱۳۹۲ آغاز شد که البته سال قبل آن مذاکراتی در مسقط عمان انجام شده بود اما به طور عمده از سال ۱۳۹۲ شروع شد تا سیاست تقابل را به سیاست تعامل برگرداند. مبنای این سیاست تعامل با آژانس به منظور گرفتن بهانه از سوی آمریکا و اسرائیل و دیگر کشورها بود. ضمن اینکه باید عنوان شود که سیاست تعامل به معنای سازش و تعطیلی صنعت هسته‌ای نبود.

بهشتی‌پور همچنین گفته است: رویکردی که می‌گوید قطعنامه آژانس بی‌اثر است و تنها عامل روانی محسوب می‌شود باید در نظر داشته باشند که چنین قطعنامه‌ای روندی برای سند‌سازی به منظور اثبات ادعاهای اسرائیل و آمریکا است. ادعای طرح شده علیه ایران در یک قطعنامه مستند خواهد شد و همین مسئله زمینه‌ساز صدور قطعنامه‌های بعدی می‌شود. بنابراین به لحاظ حقوقی بسیار حائز اهمیت است که ایران نسبت به این نوع از قطعنامه‌ها بی‌تفاوت نباشد و تلاش کند چنین قطعنامه‌هایی بار دیگر تکرار نشود. باید چارچوبی را برای روابط دوجانبه با آژانس به منظور حل اختلافات تعریف کنیم؛ چرا که هر قدر که اختلاف بین ایران و آژانس بیشتر شود بهره‌برداری از آن تنها برای اسرائیل و آمریکا خواهد بود.

اتخاذ مواضع عزتمندانه و انقلابی مهم است و همه از آن خوشحال می‌شوند اما باید عواقب ماجرا را نیز مدنظر داشته باشیم و از خود بپرسیم که آیا راهکاری برای حل دوجانبه اختلافات بین ایران و آژانس وجود ندارد تا آن را در پیش بگیریم تا مانع از ایجاد سوژه جدید علیه ایران و فشار بر کشورمان شوند؟

بهشتی‌پور مدعی شد: در شرایطی که دو سال گذشته آمریکا از تصویب قطعنامه علیه ایران عاجز بود و تمام توان خود را به کار گرفت آیا ما در حال حاضر نمی‌توانیم ماجرا را حل و فصل کنیم؟! گره‌ای را که می‌توان با دست باز کرد را نباید با دندان باز کرد.

اظهارات آقای بهشتی‌پور، در تناقض با واقعیت‌های تاریخی است. اولا مکانیسم ماشه مورد استناد ایشان، حاصل خطای فاحش تیم مذاکره‌کننده برجام است که پذیرفتند چنین مکانیسم زیانباری علیه ایران، در برجام گنجانده شود.

بنابراین، مسئول این فقره، دولت پذیرنده آن است و نه دولتی که می‌خواهد مقابل زیاده‌خواهی طرف بدعهد غربی بایستد.

ثانیا اگر مکانیسم ماشه واقعیت دارد - که همین طور هم هست- آقای بهشتی‌پور چگونه فضای ماقبل برجام را تخطئه می‌کند و قطعنامه‌های صادره قبل از برجام را به رخ منتقدان می‌کشد؟ اگر دولت‌های اوباما و ترامپ پس از برجام توانستند دولت روحانی را وادار به اجرای یکطرفه تمام تعهدات کنند و خود بر حجم و گستره تحریم‌ها بیفزایند، پس تخطئه قبل از برجام با پس از آنچه اعتباری دارد، جز اینکه هم امتیاز دادیم و هم تحریم‌ها برگشت، بی‌آنکه از برجام یا سازمان ملل کاری برآید؟ به‌راستی برای ما، مهم تعداد و شماره‌های قطعنامه‌ها مهم بود یا اصل تحریم‌ها که در دولت برجام، دو برابر شده است؟!

ثالثا فارغ از کلی‌گویی، امثال بهشتی‌پور توضیح دهند «گره‌ای را که با دست باز می‌شود، نباید با دندان باز کرد»، یعنی چه؟ یعنی بپذیریم که آمریکا تحریم‌های اصلی را برخلاف وعده‌های روحانی و ظریف، لغو نکند و تضمین هم برای تکرار عهد نشناسی گذشته ارائه نکند و صرفا عضو مجدد برجام شود و این بار بدون نیاز به کسب اعضای شورای امنیت، تحریم‌های سازمان را برگرداند؟! این که گرفتار کردن خود است!

 

آقای واعظی سخنان شما سند محکومیت دولت روحانی است

محمود واعظی رئیس‌دفتر روحانی می‌گوید: طرحی که امروز دولت آن را اجرا می‌کند، به عنوان طرح تحول اقتصادی نمی‌بینم دولت باید مسائل را ریشه‌ای حل کند اگر احساسی عمل کند نتیجه چیزی می‌شود که در این مدت دیده‌ایم.

واعظی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا و در پاسخ به این سؤال که «طرح اقتصادی جدید دولت سیزدهم و یارانه ۴۰۰ هزار تومانی به وضعیت معیشتی مردم کمک می‌کند یا خیر؟»، گفت: تا یک حدی کمک می‌کند اما گرانی‌ها امروز تا حدی افزیش پیدا کرده‌ که این ۳۰۰ یا ۴۰۰ هزار تومان جواب نمی‌دهد. آن‌قدر سفره مردم کوچک شده، که باید راه‌حل دیگری پیدا کنند.

وی که سابقه وزارت ارتباطات را هم در دولت روحانی داشته، افزود: مهم این است که اجازه ندهند گرانی بیش از این پیش برود و هر چه زودتر ترمز دستی آن را بکشند. الان همه اجناس گران شده است. چه آن چهار قلم، چه اجناس دیگر، چه خدمات، همه گران شده است. کاری که انجام می‌دهند را به عنوان طرح تحول اقتصادی نمی‌بینم. دوران ما ۲۵ قلم کالا سوبسید می‌گرفت، ما آن را رساندیم به ۷ کالا؛ یعنی همین کار خرد خرد انجام شد بدون اینکه شوک به جایی وارد شود.

واعظی گفت: امروز ارز به ۳۲ هزار تومان رسیده است. ما ارز را ۲۴ هزار تومان به این دولت تحویل دادیم. هر چقدر بگوییم که نمی‌خواهیم وضعیت کشور را به تحریم گره بزنیم، وقتی قیمت ارز بالا برود، خود به خود گره خواهد خورد.

وی گفت: باید ریشه‌ای مسئله را حل کرد. با تصمیمات احساسی و مقطعی مشکل حل نمی‌شود. اگر با مشکلات احساسی برخورد کنیم نتیجه چیزی می‌شود که در این ۸ یا ۷ ماه شد.

طرح این اظهارات از کسی که بیش از همه در جریان کارنامه و میراث اقتصادی و دیپلماتیک دولت روحانی است، بسیار بعید است مگر این که به پای تجاهل بذاریم.

دولت رئیسی در موضوع واگذاری و سپس حذف ارز ترجیحی، تصمیم گیر نبوده، بلکه از سوی دولت روحانی تحمیل شده است. ماجرا از این قرار است که دولت سابق هم 60 میلیارد دلار را واگذار کرد و هم خزانه را به لحاظ ارزی به جایی رساند که به اعتراف آقای واعظی، ارز اختصاصی به 18 قلم کالا را حذف کرد و البته یارانه‌ای هم به مردم نپرداخت. اگر حذف ارز 18 قلم کالا درست بود، پس دولتمردان روحانی با این رفتار بعدی خود اعتراف کرده‌اند که سوء تدبیر فاحش داشته‌اند. و اگر تصمیم اولی درست بوده، چرا در ادامه، ارز اختصاصی برای 18 قلم کالا حذف شده است؟!

واقعیت دوم، جارو شدن خزانه ارزی در دولت روحانی و تحویل خزانه خالی است. آقای واعظی به جای عذرخواهی درباره این بی‌تدبیری و این که حتی بودجه ارزی کل سال 1400 را هم در همان چهار ماه پایانی دولت روحانی (فروردین تا تیر) تمام کردند، درباره خروجی بی‌تدبیری‌شان، یعنی اجبار دولت رئیسی به حذف ارز ترجیحی و یا تاثیر یارانه پرداختی در مهار تورم، لفاظی می‌کند! سفره مردم در اثر هشت سال تصمیمات غلط دولت روحانی کوچک شد و تورم‌های 700 تا 1000 درصدی (و تورم 60 درصدی هنگام تحویل دولت به رئیسی)، عامل آن بود. موتور تورمی که هشت سال در آن هیزم ریخته و بر حجم آتشش افزوده‌اند، ظرف هشت ماه خاموش شدنی نیست، بلکه حداکثر می‌توان از حجم و شتاب آن کاست؛ که در این زمینه دولت کوشیده ضمن پرداخت بخشی از بدهی انباشته 1500 هزار میلیاردی، استقراض بانکی را هم متوقف کند و یا از سرعت افزایش نقدینگی نه برابر شده بکاهد.

آنچه مایه تاسف بیشتر است، این که همه این خسارت‌ها، در پوشش ادعای «حل ریشه‌ای مشکلات» (از طریق دیدن دم کدخدای آمریکایی) انجام شد اما به دو برابر شدن تعداد تحریم‌ها انجامید. عجیب این که امثال آقای واعظی گفته بودند پیش‌بینی نمی‌کردیم ترامپ سر کار بیاید یا آمریکا بخواهد از برجام خارج شده و تحریم‌ها را افزایش دهد! و باز هم شرم‌آور‌تر این که سنگ بنای تحریم‌های پسا برجامی، نه در دولت ترامپ بلکه دولت اوباما و بلافاصله پس از واگذاری امتیازات هسته‌ای از سوی دولت روحانی، آغاز شد.

آقای واعظی همچنین، برخورد احساسی را تخطئه می‌کند اما متعرض این موضوع نمی‌شود که مبنای رویکرد دولت روحانی در مذاکرات و برجام و پس از آن، کاملا هیجانی و احساسی و توهمی بود، چنان که روحانی، اوباما را بسیار مودب توصیف کرد اما دولت اوباما، معاون سیاسی دفتر روحانی را که برای نمایندگی ایران در سازمان ملل منصوب شده بود، تروریست خواند و نه تنها به او ویزا نداد، بلکه تحریم‌های ویزایی گسترده‌ای هم علیه سرمایه‌گذاران و تاجرانی که بخواهند به ایران سفر کنند، وضع کرد. همچنین در حالی مقامات وزارت خارجه در دولت سابق، امضای کری را تضمین می‌خواندند که واقعیت‌ها، خلاف این قبیل موضع‌گیری‌های احساسی بی‌پایه را آشکار می‌کرد.

درباره قیمت دلار هم یادآوری این نکته به آقای واعظی ضرورت دارد که دلار 3700 تومانی در دولت متبوع ایشان تا

9 برابر افزایش یافت و در پایان دولت، به رقم 26 هزار تومان رسید.

در همین حال، رجانیوز در نقد سخنان واعظی نوشت: دولت روحانی در طول بیش از سه سالی که ده‌ها میلیارد دلار ارز ترجیحی به ۲۵ گروه کالایی اختصاص داد، از کنترل قیمت تمامی اقلام ناتوان بود و گروه‌های مختلف کالایی بدون آزاد‌سازی قیمت و تنها متاثر از تورم، افزایش بین 5/3 تا ۵ برابری را تجربه کردند.

طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، نحوه توزیع این ارز به طوری صورت گرفت که تنها درصد کمی از آن به هدف اصلی یعنی سفره مردم اصابت کرده و بخش عمده آن در مسیر دلالی و قاچاق معکوس و امثال آن هزینه شده است.

این رفتار دولت روحانی البته برای خودش حالتی معکوس داشت. هزینه‌های جاری دولت دوازدهم در سال پایانی، افزایش ۱۱۰ درصدی را به ثبت رساند و تنها در یک قلم، کل بودجه ۸ میلیارد دلاری ارز ترجیحی در سال ۱۴۰۰ را پیش از استقرار دولت رئیسی پیش‌خور شد. دولت رئیسی در سال ۱۴۰۱ هزینه جاری دولت را تنها ۵ درصد افزایش داد و طرح کالابرگ الکترونیکی و یارانه جبرانی را جایگزین ارزپاشی دولت قبل کرد.

واقعیت آن است که دولت قبل مبلغ هنگفتی ارز ترجیحی را به صورت ناعادلانه و به نفع دلالان و مفسدان توزیع کرده و در حذف مرحله به مرحله آن نیز هیچ یارانه جبرانی به مردم پرداخت نکرده است. ناکارآمدی این سیاست در کنترل قیمت‌ها نیز در نمودارهای اقتصادی و سفره مردم به وضوح روشن است.

*********************************

روزنامه خراسان**

مولوی عبدالرحمان طیبی، رئیس اداره امر به معروف و نهی از منکر طالبان در قندهار، در یک نشست خبری فرمان‌های جدیدی را اعلام کرد. بر اساس دستورهای جدید این اداره، پس از این زنان حق ندارند تاکسی دربست بگیرند و در صندلی کنار راننده بنشینند.

برنی سندرز: با وجود جنجال هایی چون افشای پیش نویس لغو قانون حق سقط جنین و همچنین مخالفت جمهوری خواهان با اصلاحات قانون اسلحه در آمریکا، دموکرات ها نخواهند توانست در انتخابات میان دوره‌ای امسال پیروز شوند. حزب دموکرات درحال از دست دادن پایگاه حمایتی خود در میان طبقه متوسط و همچنین آمریکایی های جوان، اسپانیایی، آسیایی-آمریکایی و سیاه پوستان است.

انتخاب خبر داد: جانشین فرمانده کل انتظامی اعلام کرد: ۳۰۰ میلیارد تومان تجهیزات جدید به یگان‌های عملیاتی تحویل می‌شود و بخشی از این تجهیزات ضمن کمک به ارتقای تحرک عملیاتی، باعث «خود حفاظتی» نیرو‌های پلیس در صحنه‌های ماموریتی می‌شود. به گفته سردار رضایی، الحاق تجهیزات به یگان‌های عملیاتی فراجا با هدف تقویت توان و بنیه عملیاتی پلیس همواره در دستور کار بوده است.

 اعتمادآنلاین نوشت: حسین جلالی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت:رفع تحریم‌ها نیاز اصلی آمریکایی هاست نه ما؛ آن ها باید بدانند که با قطعنامه آبکی شورای حکام علیه جمهوری اسلامی هیچ کاری پیش نمی‌رود و ایران با قدرت بیشتر حق خود را بر اساس دانش و فناوری صلح آمیز هسته ای به دست می آورد.رژیم صهیونیستی مشکل اساسی جهان اسلام است و باید قدرت کشورهای اسلامی از جمله جمهوری اسلامی ایران افزایش یابد  تا بتوانیم لابی صهیونیست‌ها را هم مثل رژیم صهیونیستی محو کنیم.

 جماران نوشت : حجت الاسلام سید حسن خمینی گفت: بعضی موارد فرار مغزها به این دلیل است که فرد می‌گوید خودم و درنهایت خانواده ام از این کشور برویم و به من مربوط نیست که چه بر سر مردم کشور می‌آید!

 انتخاب مدعی شد: باشگاه خبرنگاران وابسته به صداوسیما با انتشار گزارشی از ارائه لایحه ای توسط دولت به مجلس برای اصلاح قانون استفاده از سلاح خبر داد. قانون کنونی تنها به مأموران نظامی و انتظامی برای ایجاد نظام و امنیت راهپیمایی‌های غیر قانونی مسلحانه و ناآرامی‌ها و شورش‌های مسلحانه، با دستور فرمانده عملیات، اجازه به‌ کارگیری سلاح را داده، اما در لایحه اصلاحی دولت، این مجوز به «مأموران امنیتی» هم داده شده است.

**********************************

روزنامه ایران**

بازداشت ۱۱ نفر از اعضای گروهک تروریستی منافقین در سوئد

 خبر اول  اینکه، اعضای گروهک تروریستی منافقین در جریان حمله به نمایشگاهی در شهر «استکهلم» پایتخت سوئد، با پلیس این کشور درگیر و ۱۱نفر از آنان بازداشت شدند.

به گزارش میزان، ماجرا از آنجا شروع شد که جمعی از ایرانیان مقیم سوئد با اخذ تمام مجوزهای قانونی، نمایشگاهی از تصاویر و اسناد جنایات فجیع گروهک تروریستی منافقین در ایران را در برابر دادگاه نمایشی «حمید نوری» برگزار کردند و عده‌ای از اعضای گروهک تروریستی منافقین هم با حضور روبه‌روی این نمایشگاه، تلاش کردند با حمله به آن، آثار جنایت‌های داعش‌گونه هم‌گروهکی‌های خود را از بین ببرند.

در جریان حمله به این نمایشگاه، خبرنگار و تصویربردار شبکه بین‌المللی «پرس‌تی‌وی» هم که برای پوشش نمایشگاه در صحنه حاضر بودند، مورد ضرب‌وشتم شدید قرار گرفتند و مجموع این اقدامات به نحوی بود که پلیس سوئد به‌واسطه ایجاد تشنج در «استکهلم» وارد گردیده و به منظور ایجاد نظم با منافقین درگیر شد. در جریان این درگیری‌ها، 11 نفر از اعضای منافقین که سلاح سرد و چاقو حمل می‌کردند، بازداشت شدند.

طرح سنای امریکا برای متوقف کردن پهپادهای ایران

 شنیدیم که، کمیته روابط خارجی سنای امریکا روز پنجشنبه طرحی با عنوان «متوقف کردن پهپادهای ایران» را تصویب کرد.

به گزارش ایسنا، بر پایه مفاد این طرح که پیش‌تر در مجلس نمایندگان با رأی مثبت قریب به اتفاق قانون‌گذاران تصویب شده بود، آمده است که با تبدیل شدن این طرح به قانون، «ایالات‌متحده از دستیابی ایران و گروه‌های وابسته به ایران به هواپیماهای بدون سرنشین، از جمله قطعات تجاری موجود که می‌تواند در حملات علیه شهروندان ایالات‌متحده و کشورهای شریک استفاده شود، جلوگیری می‌کند.»

در صورت تصویب در مجلس سنا، این طرح با امضای رئیس‌جمهور امریکا به‌صورت یک قانون لازم‌الاجرا درخواهد آمد.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

احتمال هلاکت فرمانده جوخه ترور موساد در حمله پهپادی در اربیل عراق

برخی منابع انگلیسی و عربی می‌گویند در حمله پهپادی به چند خودرو در بزرگراه اصلی شهر اربیل، فرمانده جوخه ترور موساد هلاک شده است.

به گزارش فارس، بعد از انتشار گزارش‌هایی مبنی بر حمله پهپادی به کنسولگری آمریکا در اربیل (مرکز کردستان عراق) در بامداد پنجشنبه گزارش‌های تکمیلی نشان داد در این عملیات چند خودرو هدف قرار گرفته است. طبق گزارش‌های تکمیلی رسانه‌های عراقی، ۳ خودرو هدف این پهپاد انفجاری بود که در بزرگراه اصلی شهر اربیل با موفقیت به آنها برخورد کرد. ساعاتی بعد برخی منابع انگلیسی و عربی گزارش دادند یک تیم از سازمان جاسوسی رژیم موقت صهیونیستی که در این خودروها حضور داشت، هدف اصلی این عملیات پهپادی بود. حساب توئیتری «اینتل اسکای» -که در زمینه تحلیل خطرات و ریسک‌های بین‌المللی، ردیابی پروازهای جهانی و اخبار ویژه بحران‌های مختلف فعالیت می‌کند - مدعی شد در این حمله یک مقام ارشد موساد کشته شده است. همچنین «خالد اسکیف» خبرنگار شبکه تلویزیونی «المیادین» در لبنان نیز در صفحه توئیتر خود نوشت: «منابع عراقی از کشته‌شدن ایلاک رون، مسؤول جوخه ترور رژیم صهیونیستی در حمله سخن می‌گویند». این در حالی است که آژانس ضد تروریسم منطقه کردستان عراق مدعی است در این حمله به خودروهایی در جاده «بیرمام»، فقط ۳ شهروند عراقی مجروح شدند. هنوز هیچ گروهی مسؤولیت این عملیات پهپادی را بر عهده نگرفته و جزئیات بیشتری از جمله واکنش مقام‌های رژیم صهیونیستی درباره این گزارش‌ها منتشر نشده است. پیش از این، دبیرکل کتائب سیدالشهداء عراق خبر داد صهیونیست‌ها در منطقه کردستان عراق بیش از 20 مرکز راهبردی و تاکتیکی دارند. ۲۲ اسفند سال قبل (۱۴۰۰) نیز ۲ مرکز آموزشی پیشرفته متعلق به سازمان موساد در اربیل با ده‌ها فروند راکت و موشک هدف حمله قرار گرفت.

***

وزیر امور خارجه:

زمینه‌های سرمایه‌گذاری در بندر چابهار را بیش از پیش فعال می‌کنیم

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: توافق کردیم زمینه‌های سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری از بندر چابهار را بیش از گذشته فعال کنیم. حسین امیرعبداللهیان در نشست «گام‌های امیدبخش فرصت‌های توسعه تجارت میان ایران و هند» که عصر روز گذشته با حضور اعضای اتاق بازرگانی حیدرآباد هند برگزار شد، گفت: امروز اقتصاد ۲ کشور یک فرصت را در مقابل ما قرار داده است. وزیر امور خارجه کشورمان گفت: دولت جدید ایران مصمم است برنامه توسعه پایدار اقتصادی را کامل و شتابان پیش ببرد. ما در گام پیش رو تحریم‌های آمریکا را بی‌تردید بی‌اثر خواهیم کرد، چون هیچ جایگاهی در حقوق بین‌الملل ندارد. رئیس دستگاه دیپلماسی کشور خاطرنشان کرد: یکی از زیرساخت‌ها منطقه بندر چابهار است که دولت و بخش خصوصی هند از مهم‌ترین سرمایه‌گذاران آن هستند. ما توافق کردیم زمینه‌های سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری از بندر چابهار را بیش از گذشته فعال کنیم. وی افزود: البته الان هند از ظرفیت بندر چابهار استفاده می‌کند اما ظرفیت این منطقه می‌تواند مسیرهای ترانزیتی شمال به جنوب و شرق به غرب را فراهم کند. ما توافق خوبی در این رابطه با هند روی میز داریم. وزیر امور خارجه همچنین اعلام کرد: با توجه به جدیت نخست‌وزیر هند در توسعه همکاری‌های تجاری با ایران، معاون اقتصادی بنده، آقای صفری هفته بعد به هند سفر می‌کنند و از بخش‌های صنعتی، فرهنگی، گردشگری و غیره همراه ایشان هستند و این سفر در ادامه سفر من به هند است. وی تاکید کرد: سفارت ایران و کنسولگری‌های ایران در هند آماده ارائه همه گونه تسهیلات به تجار و بازرگانان هند هستند. همچنین ما یک اولویت ویژه برای حیدرآباد به دلیل فرهنگی‌ و تاریخی قائل هستیم. فایل ویژه‌ای را برای تعامل میان برخی استان‌های ایران با حیدرآباد در نظر داریم، توسعه گردشگری از دیگر فایل‌هایی است که ما در ارتباط با هند دنبال می‌کنیم. با توجه به ظرفیت‌های آی‌تی بویژه در حیدرآباد این بخش از همکاری‌ها نیز مورد توجه ما است.

***

خطیب موقت جمعه تهران:

قطع دوربین‌های فراپادمانی آژانس نخستین گام ایران است

خطیب جمعه تهران با تاکید بر اینکه قطع دوربین‌های فراپادمانی آژانس انرژی اتمی نخستین گام ایران در واکنش به قطعنامه اخیر است، گفت: اگر شیطنت‌ها ادامه پیدا کند این گام‌ها ادامه خواهد داشت.

آیت‌الله سیداحمد خاتمی با اشاره به قطعنامه ضدایرانی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت:‌ سرانجام با گزارش غلط و نادرست مدیرکل آژانس قطعنامه ضدایرانی را آمریکا و رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای اروپایی علیه ما صادر کردند. خاتمی اظهار داشت: مدیرکل آژانس قبل از صدور قطعنامه به دیدار رئیس رژیم صهیونیستی رفت و این بدین معناست که آنها با هم همکاری و هماهنگی کامل دارند. وی افزود:‌ همه اطلاعات دستپخت رژیم صهیونیستی بوده و بی‌طرفانه نبوده، از این رو  مسؤولان محترم ما با این دوستان رژیم صهیونیستی یعنی مدیرکل آژانس، در دادن اطلاعات خیلی بخیل باشند. بسیاری از این بازرسان چشم اسرائیل و آمریکا هستند و مراکز هسته‌ای و دانشمندان هسته‌ای ما را مورد حمله خرابکاری و ترور قرار می‌دهند. خطیب جمعه تهران در ادامه به رهنمودهای مقام معظم رهبری در مراسم 14 خرداد سال جاری در حرم مطهر امام خمینی(ره)، اشاره و خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری رهنمودهای فراوانی داشتند که بنده به آنها می‌پردازم. ایشان فرمودند نگذارید از انقلاب هویت‌زدایی کنند؛‌ انقلاب اسلامی، انقلاب خدایی است و از مساجد و نماز جماعات و حسینیه‌ها آغاز شد. برخی می‌خواهند انقلاب را سکولاریزه کنند. امام(ره) فرمودند: تمام مقصد ما مکتب ما است و نگذارید دین را از انقلاب جدا کنند.

**********************************

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات