صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۲  ، 
کد خبر : ۳۳۸۱۸۷

اخبار ویژه روزنامه‌های ۲ خرداد

روزنامه کیهان**

 
افشاگری همتی از تصمیمات بی‌ضابطه و تورم‌ساز در دولت روحانی
ارگان حزب کارگزاران ادعا کرد؛ اظهارات عبدالناصر همتی (رئیس بانک مرکزی در دولت روحانی) پاس گل به منتقدان دولت روحانی است.
روزنامه سازندگی که در انتخابات خرداد 1400 و در کنار خاتمی 
و 16 حزب اصلاح‌طلب از همتی حمایت می‌کرد، در تحلیلی با عنوان «همتی در تله گوگوش؛ تبعات سخنان عبدالناصر همتی چیست؟»، نوشت: اظهارنظرهای تکان دهنده عبدالناصر همتی درباره چـاپ بی‌رویه پول در دولت حـسـن روحانی به این زودی‌هـا از یاد مدافعان ابراهیم رئیسی و منتقدان روحانی نخواهد رفت. کاری به درست یا نادرست بودن این اظهارات نداریم اما اعترافهای آقای همتی در این مقطع‌، پاس گلی بی‌نقص به مهاجمان دولت سیزدهم است که همه مشکلات را به دولت قبل ربط می‌دهند.
رئیس‌کل پیشین بانک مرکزی در یکی از برنامه‌های کلاب‌هاوس با اشاره به مجموع چاپ پول در دولت روحانی گفت: « مجموع پولی که مـا به اصطلاح متـداول در چند دفعه چاپ کردیم ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بود که برایش پشتوانه تعریف کردیم مثلا گفتیم ما از دولت‌، پول نفتی که سال آینده می‌فروشد را سلف خری کردیم‌، به دولت این رقم پول دادیم کارش راه بیفتد‌، گفتیم ما پولهای بلوکه شده در کره جنوبی یا بدهی گازی عراق را قبول می‌کنیم هر وقت دادند می‌گیریم‌، انگار چک گرفتیم به دولت پول دادیم که مجموع این نـوع پولها به اضافه اختیاراتی که داشتیم جمعا ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بود. این مقدار نقدینگی اضافی است که ما وارد چرخه اقتصـاد کردیم که البته چون پشتوانه نداشت این پول تورم ایجاد کرد.» 
وی افزود: «من محاسباتی داشتم و انتظار داشتیم حداکثر تورم ما ۳۵ درصد شـود ولی وقتی گزارش‌هـا را می‌دیدم که وزارت صمـت یا مراکز اقتصادسنجی و پژوهشی تورم را بالای ۵۰ درصد یا ۶۰ درصد اعلام می‌کنند‌، دنبال علتها بودم. این اواخر متوجه شدم دولت حقوق‌ها را بعضا دو برابر کرده یعنی ۱۰۰ درصد افزایش داده است. یا چند هزار میلیارد تومان به رفع مشکل ریزگردها اختصاص داد. تکمیل جـاده بجنورد به شمال این‌قدر‌، احیای دریاچه ارومیه و...». 
همتی افزود: «زنگ زدم از آقـای نوبخت پرسیدم از کجـا؟ گفت: از محل فلان و فلان رفتم سازمان برنامه و بودجه‌، دوستانه توضیح خواستم‌، آقای نوبخت فراموش کرده بود تلفنی به من چه گفته بود. این بار گفت این ۶ ماهه این‌قدر درآمد نفتی داشــته‌ایم. رقمی نجومی گفتند. پرسیدم مگر الان چقدر نفت فروخته‌اید؟ عددی گفتند که رند بود‌، گفتم این‌قدر نفت که قیمتش این‌قدر نمی‌شود‌، خیلی رسوا بود.
بعد متوجه شـدم آقای روحانی به نوبخت اختیـار داده یا الزام کـرده هر وزارتی یا هر سازمان دولتی هر قدر اعتبار خواسـت بدهد و کاری نداشته باشد این رقمها در بانک مرکزی پشتوانه دارد یا ندارد. یک روز که آقای نوبخت رقمی بالا برای یک پروژه حواله کرده بود‌، من نامه را با توضیح یکی از معاونان دریافت کردم که نوشته بود این پول خیلی زیاد اسـت... نداریم. من هم آن سـند را در کارتابل ‌انداختم تا بعد با آقای نوبخت صحبت کنم. دو سـه روزی گذشت آقای روحانی تماس گرفت؛ بی‌مقدمه و احوال‌پرسی گفت چرا پول این پروژه را نداده‌ای؟ گفتم از کجا بدهم؟ گفت: «رقم دادند که کجا ندارد سـند بزن این عدد میلیارد داده شـد بـا بقیه‌اش کار نداشته باش...».
روزنامه سازندگی پس از نقل اظهارات همتی می‌نویسد: «اظهار نظرهای تکان دهنده عبدالناصر همتی درباره چـاپ بی‌رویه پول در دولت حسن روحانی علاوه‌بر اینکه اعتبار بانک مرکزی را زیر سؤال می‌برد به این زودیها از یاد مدافعان ابراهیم رئیسی و منتقدان روحانی نخواهد رفت. اما اعترافهای آقای همتی در این مقطع‌، پاس گلی بی‌نقص به مهاجمان دولت سیزدهم است.
بعید است مدافعان دولت سیزدهم این پاس گل همتی را وارد دروازه نکنند و تا مدتهـا‌، تورم موجود را به دولت حسن روحانی ربط ندهند.
با همه احترامی که برای آقای همتی قائل هستم‌، اظهارات ایشان قرائت یک سویه و به نوعی شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت است‌، بر اساس قرائت همتی‌، مقصر همه اشتباهات آن دوران‌، دیگران هستند. همه «دروغ گفتند اما او که سکان را در دست داشت و مسیر را اشتباه رفت به خاطر فشار دیگران بود. این سخنان شباهت زیادی به اظهــارات اخیر خانم فائقه آتشین دارد که در گفت وگویی طولانی‌، دیگران را مقصـر دهها خطایی دانست که خودش مرتکب شده بود.»
یادآور می‌شود روزنامه سازندگی در آستانه انتخابات سال گذشته صفحه اول چند شماره خود را به طور کامل به تصاویر همتی و تیترهایی مانند «همتی: راه‌ هاشمی ادامه دارد»، «همت ملت؛ مردم دقیقه 90 بازی را به هم می‌زنند»، «ائتلاف جمهور (ائتلاف احزاب اصلاح‌طلب در حمایت از همتی(»، «تیم همتی- ظریف؛ ظریف معاون رئیس جمهور می‌شود»، و «دو قطبی رئیسی- همتی» اختصاص داده بود.
 
واشنگتن‌تایمز: رگبار موشک‌ها می‌تواند اسرائیل را زمین بزند
حجم انبوه موشک‌های شلیک‌شده به اسرائیل می‌تواند پیشرفته‌ترین سیستم‌های پدافندی را از کار بیندازد.
این ارزیابی فنی را روزنامه واشنگتن‌تایمز منتشر کرده و با طرح این سؤال که توان اسرائیل در برابر تهدیدات ایران چقدر موثر است، نوشت: چند نمونه از پیشرفت‌های فناوری نظامی هستند که مسیر تاریخ را تغییر داده‌اند؛ از جمله مسلسل (۱۸۸۴)، هواپیماهای جنگی (۱۹۰۳) و بمب اتم (۱۹۴۵). اما فناوری‌های نظامی کنونی اگرچه اهمیت تاریخی ندارند، اغلب می‌توانند توازن قدرت را در سطح منطقه یا جهان تغییر دهند.
نزدیک به یک دهه، سیستم ضدموشکی اسرائیل معروف به «گنبد آهنین» از آن در برابر حملات موشکی و توپخانه‌ای محافظت می‌کرد. هر لانچر این سامانه از رادارها و چهار پرتابگر تشکیل شده است که قادر به شلیک ۲۰ موشک «تامیر» می‌باشند. 
تهدیدهای شبکه حزب‌الله لبنان (وابسته به سپاه پاسداران ایران) و فلسطینی‌ها ادامه دارد.از طرف دیگر، ایران با موشک‌های بالستیک میان‌برد و نزدیک شدن به نقطه‌ای که آن را قادر به تولید تسلیحات هسته‌ای می‌کند، همچنان بزرگ‌ترین تهدید علیه اسرائیل است.
درواقع مشکل آشکار هر سیستم ضدموشکی این است که می‌تواند با یک رگبار بسیار عظیم از کار بیفتد. بر اساس گزارش‌ها، حزب‌الله بین ۴۰ تا ۱۵۰ هزار موشک
دارد که می‌توانند اسرائیل را هدف قرار دهند.
حزب‌الله تا سال ۲۰۱۸ به طور مکرر اسرائیل را هدف حملات موشکی قرار می‌داد، اما از آن زمان تاکنون حمله موشکی بزرگی علیه اسرائیل انجام نداده است. 
مشکل نه چندان آشکار گنبد آهنین این است که هر موشک «تامیر» حدود ۵۰ هزار دلار قیمت دارد. هزینه یک رهگیری معمولی بین ۱۰۰ هزار 
تا ۱۵۰ هزار دلار است و بودجه این سامانه با وجود هزینه‌های اجتماعی و اقتصادی موجود، قابل تداوم نیست.
سامانه پرتو آهنین هم نخستین سلاح لیزری هدایت‌شونده قابل استقرار است که یک پیشرفت بزرگ در فناوری دفاعی به شمار می‌رود.
اما بزرگ‌ترین مشکل سلاح‌های مبتنی بر لیزر، نیاز به قدرت و زمان لازم برای تکمیل یک چرخه زمانی بین شلیک است. پرتو آهنین تا چه حد بر موازنه قدرت میان اسرائیل و شبکه‌های مقاومت و ایران تاثیر می‌گذارد. در پاسخ به این سؤال باید گفت سامانه پرتو آهنین بی‌تردید آن‌گونه که بنت ادعا می‌کند نیست و نمی‌تواند یک تغییردهنده 
بازی باشد.
 
وقتی افراطیون مدعی اصلاحات خود را مهم‌تر از مقدسات می‌دانند
خاتمی در ایام فتنه 88 می‌گفت: با ادعای تقلب مخالف است اما این موضوع را عمومی نمی‌کند چون ممکن است پایگاه اجتماعی اصلاح‌طلبان آسیب ببیند(!)
روزنامه همشهری با اشاره به اظهارات یکی از افراطیون مدعی اصلاحات که گفته طاغوت پهلوی را به جمهوری اسلامی ترجیح می‌دهد، نوشت: «سال‌ها پیش در ایام فتنه ۸۸‌، در دیداری که با جمعی از دوستان رسانه‌ای با آقای خاتمی داشتیم‌، متوجه شدم که وی با ادعای تقلب مخالف است. در همان جلسه دلسوزانه پرسیدم چرا این موضع را عمومی نمی‌کنید؟ پاسخ وی این بود که گستره اصلاحات از ایثارگر است تا گوگوش و سروش. اعلام علنی این موضع باعث می‌شود پایگاه اجتماعی اصلاحات 
لطمه ببیند.
یکی از مهم‌ترین توصیه‌های رهبر انقلاب به مسئولان و گروه‌های سیاسی در دهه‌های ۷۰ و ۸۰ این بود که نسبت‌تان را با خودی‌هـا (جبهه انقلاب) و غیرخودی‌ها (دشمن) شفاف کنید. 
سال‌ها بعد نیز رهبر انقلاب در اواسط دهه ۹۰ در سالگرد ارتحال حضرت امام با رد دوگانه‌های تصنعی سیاسی‌، مجدد بحث خودی و غیرخودی را تحت عنوان دوقطبی انقلاب و ضدانقلاب مطرح کردند و تأکید داشتند؛ دوقطبی اصیل‌، صف‌بندی انقلابیون در مقابل جریانی است که مقابل انقلاب شمشیر کشیده است. حرف اصلی این بود که به جای تقابل با هم‌، مقابل دشمن حقیقی انقلاب جبهه بگیرید و از باطل اعلام برائت کنید.
گذشت و گذشـت. جریان اصلاحات در هیچ دوره‌ای دست به این شفافیت نزد و همواره نفع سیاسی‌اش را پنهان کاری و عدم مرزبندی صریح با دشمن می‌دانست.
و امـا کار روی زمین مانده اصلاحات را رسانه‌های اجتماعی به پایان رساندند. امروز به مدد عصر شبکه همه چیز شفاف شده است. امروز ضدانقلاب در یک صف‌بندی روشن از همجنس‌بازان تا شیطان‌پرست‌ها تا سلطنت‌طلبان تا تروریست‌ها و تا مواجب‌بگیران رسانه‌ای شیطان‌صفت‌، خود را حتی از اصلاحات نیز جدا کرده است و مقابل انقلاب صف‌بندی دارند. در این میان جریان اصلاحات ناخواسته و به ناچار مجبور شده موضع خود را شفاف کند؛ چون اپوزیسیون سفره‌شان را جدا کردند و دیگر دونبشی سیاسی دکانی نخواهد ساخت.
همین موضوع باعث شد تکلیف خیلی‌ها روشن شود یا درون انقلاب یا مقابل آن‌، اینجاست که خیلی‌ها مثل تاج‌زاده ترجیح دادند در صف سلطنت‌طلب‌ها و منافقین قرار بگیرند». 
گفتنی است موضع نگرفتن امثال خاتمی حتی علیه حرمت‌شکنی در روز عاشورا و هتاکی به مقدسات اسلام و جمهوری اسلامی، با این توجیه که ممکن است حامیانشان ریزش کنند، از یک طرف نشان می‌داد که اولا برای این طیف، خودشان را مهم‌تر از مقدسات (حتی امام حسین علیه‌السلام) می‌پندارند و ثانیا حامیان خود را در میان عناصر ضد دین و ارزش‌ها جست‌وجو می‌کنند ولو اینکه به شکل فعلی تظاهر به اسلامگرایی و تبعیت خط امام(ره) هم بکنند.
 
خبر آنلاین: بازارهای دنیا حتی بدون برجام تشنه نفت ایران است
خبرگزاری وابسته به مدیران دولت سابق تصریح کرد: بازارهای جهانی حتی بدون توافق هسته‌ای (برجام) هم تشنه خرید نفت ایران هستند.
خبر آنلاین در تحلیلی نوشت: با توجه به وضعیت شاخص‌های اقتصادی، چشم‌انداز ایجاد یک پرش قیمت و جهش در بازار ارز دور از ذهن است و سابقه نشان داده، ورود هیجانی به این بازار و ایجاد تقاضای غیرضروری، چیزی جز بازدهی منفی یا ناچیز نصیب سرمایه‌گذاران هیجانی نخواهد کرد.
این خبرگزاری می‌افزاید: نوسانات کنونی قیمت ارز در بازار آزاد و نرخ‌های بالای چند روز گذشته را بیشتر می‌توان معلول متغیرهای سیاسی و هیجانات دانست تا روندهای اقتصادی. چرا که، تغییر محسوسی در فاکتورهای اقتصاد کلان ایجاد نشده تا تحولات اخیر بازار ارز را تفسیر کند.
بررسی تحولات بازار ارز، از موج سواری دلالان و سفته بازان بر اخبار مذاکرات و جلسه اخیر شورای حکام، برای ایجاد احساس نگرانی و آشفتگی روانی برای مردم حکایت دارد. فارغ از ارزش حداقلی قطعنامه احتمالی شورای حکام، بررسی متغیرهای بنیادی اقتصادی نظیر تراز تجارت خارجی، قیمت نفت، میزان صادرات نفت، آزاد‌سازی تدریجی منابع بلوکه شده و سیاست‌گذاری‌هایی همچون حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی، فرضیه تنش در منابع ارزی کشور را رد می‌کند.
درباره اهمیت نقش‌آفرینی نفت ایران و مشتقات آن در بازاری که قیمت‌هایش مرز ۱۲۰ دلاری را هم درنوردیده، تحلیل‌گران و رسانه‌های متعددی واکنش نشان داده‌اند و تنش در بازار جهانی انرژی را عاملی اجتناب‌ناپذیر در تضعیف حصر اقتصادی ایران برشمرده‌اند.
خبرآنلاین درباره «عطش بازارهای جهانی به نفت ایران حتی بدون توافق هسته‌ای» نوشت: در یکی از جدیدترین گزارش‌ها، وبگاه شبکه بلومبرگ مطرح کرد، دولت جو بایدن ممکن است به دلیل متحمل‌شدن فشارهای داخلی در زمینه افزایش قیمت بی‌سابقه سوخت که متاثر از حمله روسیه به اوکراین است، از صادرات نفت تحت تحریم ایران و راه یافتن آن به بازارهای جهانی چشم‌پوشی کند. گروه ویتول، بزرگ‌ترین شرکت مستقل در زمینه تجارت نفت و انرژی می‌گوید، آمریکا ممکن است اجازه بدهد مقادیر بیشتری از نفت تحریم‌شده ایران، به بازارهای جهانی راه پیدا کند، حتی بدون احیای توافق هسته‌ای!
در رابطه با افزایش صادرات غیرنفتی کشور نیز، به تازگی نایب‌رئیس‌توسعه صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به رشد ۴۰ ‌درصدی صادرات غیرنفتی در سال ‌۱۴۰۰ و همچنین ساماندهی بازار ارز در نیمه دوم سال‌گذشته، اظهار داشت: با رایزنی‌های بسیار، مسائل تعهدات ارزی نیز تسهیل شده و ارتباط بانک مرکزی با بازرگانان نیز تقویت شده است. تعهدات بازگشت ارزهای صادراتی که یکی از پاشنه آشیل‌های موازنه بازار ارز در سال‌های گذشته به شمار می‌رفت و یکی از محوری‌ترین نکات گنجانده شده در مصوبه ارزی مهر ۹۷ شورای هماهنگی سران قوا محسوب می‌شد. برخی از کارشناسان اقتصادی معتقدند، صعود قیمت دلار، ناشی از هیجانات بوده و بر اساس تجربه دوام نخواهد داشت. تجربه‌ای که در طول دوران تحریم اقتصادی و طی سال‌های اخیر، به ویژه در پاییز سال‌های ۹۷ و ۹۹ کسب شد. عده‌ای نیز افزایش قیمت دلار در هفته‌های اخیر را به فشارهای ذی‌نفعان دلار ۴۲۰۰ تومانی و نیز کمپین‌های ایجاد فشار روانی بابت افزایش قیمت‌ها در پی این اصلاح ارزی مربوط می‌دانند تا هزینه تصمیم برای حذف ارز رانتی برای دولت زیاد و انتظارات تورمی تقویت شود.
گفتنی است، نقش بانک مرکزی در مدیریت نرخ ارز و پروسه آن در محدوده ارزش ذاتی آن، بر کسی پوشیده نیست. نقشی که مانع از تلاطم شدید و جهش و یا سقوط نرخ ارز در پی هیجانات و اخبار مثبت و منفی 
شود. 
بر اساس سطور فوق، انتظار و چشم‌انداز ایجاد یک پرش قیمت و جهش در بازار ارز دور از ذهن است و به نظر می‌رسد، ورود به این بازار و ایجاد تقاضای غیرضروری در نهایت چیزی جز بازدهی منفی و ناچیز نصیب سرمایه‌گذاران هیجانی نخواهد کرد. توصیه کارشناسان بر سرمایه‌گذاری در حوزه‌هایی است که یا نیاز واقعی سرمایه‌گذار را تأمین کند و یا سود تضمین شده 
به همراه داشته باشد.
 

***************

روزنامه جوان**

رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح:

توسعه بازدارندگی دفاعی از اهداف نیرو‌های مسلح است

رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح، کسب مرجعیت علمی، اشراف هوشمندانه، شناسایی تهدیدات و توسعه بازدارندگی دفاعی را از مؤلفه‌های اهداف عالی نیرو‌های مسلح عنوان کرد.
به گزارش ایرنا، سردار سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح در ششمین جشنواره سلمان فارسی، با بیان اینکه وقوع انقلاب اسلامی نقطه عطفی در تاریخ ملت ایران به وجود آورد، افزود: از مهم‌ترین جلوه‌های انقلاب اسلامی کاهش وابستگی و از بین رفتن نگاه نیاز صنعت دفاعی به بیگانگان بود.

وی در همین زمینه افزود به برکت انقلاب اسلامی و خون شهیدان و تلاش پیشکسوتان عرصه تحقیقات، امروز نیرو‌های مسلح به سطحی از دانش و فناوری رسیده که بخش اعظم نیاز‌های خودش را به دست جوانان همین مرز و بوم و با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی تأمین می‌کند و در این حوزه وابستگی‌اش را به حداقل کاهش داده است.


کشور آرمانخواه بدون نیروی مسلح کارآمد به اهداف نمی‌رسد
سرلشکر باقری تأکید کرد: کشوری که دارای آرمان‌های متعالی برای شکست جبهه باطل و پیروزی حق و زمینه‌سازی برای ظهور حضرت بقیه الله الاعظم و برقراری حکومت عدل است، بدون برخورداری از یک نیروی مسلح کارآمد و قدرت دفاعی و امنیتی روزآمد و پویا و همچنین بهره مندی از مجموعه‌ها و سامانه‌های پژوهشی و پژوهشگران نخبه قطعاً نخواهد توانست چنین آرمان و ارزش والایی را محقق کند.

ئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح با بیان اینکه کشوری که در تفکرات، آموزش‌ها، روش‌ها، تسلیحات و تجهیزات گذشته، سنتی و کلاسیک خود بماند محکوم به شکست است، تصریح کرد: نبرد‌های روز‌های اخیر و سال‌های اخیر را که رصد می‌کنیم کاملاً واضح است که نیروی مسلحی که ضرورت و الزامات نبرد خود را متناسب با تهدیدات به روز نکرده باشد، در صحنه نبرد چیزی برای گفتن ندارد و دچار عقب ماندگی، شکست، تأخیر و توقف خواهد شد.

بررسی تحولات جهانی نیاز امروز و فردای ماست
سرلشکر باقری با اشاره به نبرد‌های قفقاز، جنگ اوکراین و روسیه و اتفاقات منطقه‌ای و بین‌المللی که در اقصی نقاط جهان در حال رخ دادن است گفت: بررسی و واکاوی این نبرد‌ها بخشی از نیاز امروز و فردای ما را تعیین می‌کند و پژوهشگران می‌بایست با سنجش دقیق نیازها، بررسی نوع و شیوه‌های تهدیدات وآینده پژوهی، اقدامات مؤثر و کارآمدی را در این حوزه به انجام رسانند.
رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح با بیان ضرورت تحقیق و پژوهش آگاهانه و هدفمند در نیرو‌های مسلح تأکید کرد: تحریم‌ها، هم سال و هم عمر با انقلاب اسلامی، انتظار دستیابی به هر سطحی از تجهیزات و تسلیحات از طریق خرید و واردات را از بین برده است و ما را به این نتیجه رساند که تنها راه رسیدن به محصول ضروری و حیاتی مورد نیاز، مسیر تحقیق و پژوهش آگاهانه، هوشمندانه و معطوف به نیاز صحنه‌های نبرد است و بحمدالله این مهم در جمهوری اسلامی سال به سال و روز به روز از سوی مسئولان تحقیقاتی نیرو‌های مسلح، مدیریت و به دست پژوهشگران و نخبگان دفاعی و نظامی به صحنه عمل تبدیل می‌شود و به نتیجه می‌رسد.
سرلشکر باقری با بیان پیاده‌سازی اهداف عالی در نیرو‌های مسلح همچون استحکام‌بخشی ساخت درونی کشور در بعد دفاع و امنیت، رسیدن به سطح جهان ترازی و پیشتازی و پیش برندگی انقلاب اسلامی در عرصه‌های دفاعی، خاطرنشان ساخت: توانمندی و خوداتکایی در طراحی، ساخت و تولید تجهیزات و تسلیحات در همه سطوح نوپدید، مهم‌ترین مؤلفه‌ای است که باعث می‌شود در وهله نخست غافلگیر نشویم و در ادامه نیز دشمن را غافلگیر کنیم.
رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح، کسب مرجعیت علمی، اشراف هوشمندانه، شناسایی تهدیدات و توسعه بازدارندگی دفاعی را از دیگر مؤلفه‌های اهداف عالی نیرو‌های مسلح عنوان کرد و گفت: یکی از الزامات اساسی حصول و تحقق این موضوعات، به عهده محققان، دانشمندان و نخبگان دفاعی و نظامی خواهد بود.
سرلشکر باقری با بیان اینکه نیرو‌های مسلح به کار و اقدامات پژوهشگران و محققان زنده و پویاست خاطرنشان ساخت: جشنواره سلمان فارسی فرصت مناسبی برای تمرکز و توجه به امر پژوهش و پژوهشگران در نیرو‌های مسلح است و ما در ستاد کل نیرو‌های مسلح از هیچ تلاشی برای حمایت و پشتیبانی از این عزیزان فروگذار نخواهیم کرد.

وی افزود: دستیابی به جایگاه‌های متعالی توسط عناصر مؤمن، متعهد، بابصیرت، دانشمند، سختکوش و ایثارگر امکانپذیر است و همانگونه که خداوند متعال در قرآن کریم می‌فرمایند ساختن زره را ما به حضرت داوود یاد دادیم؛ می‌بایست با امید به عنایت و الهام پروردگار در مسیر الهی حرکت کنیم و به استعانت از خداوند متعال ایمان داشته باشیم.

 

**************

روزنامه خراسان**

۸۸ درصد واحدهای صنفی مالیاتشان از صفر تا ۵ میلیون تومان است

تسنیم - بر اساس آخرین آمار سازمان امور مالیاتی ۸۸ درصد واحدهای صنفی مالیاتشان از صفر تا ۵ میلیون تومان در سال است.
بر اساس آخرین آمار سازمان امور مالیاتی،  از حدود یک میلیون و 685 هزار واحد صنفی مالیات 967 هزار واحد صنفی صفر ثبت ‌شده است یعنی بیش از 57 درصد اصناف. همچنین مالیات 519 هزار واحد صنفی کمتر از 5 میلیون تومان است.
یعنی درمجموع 88 درصد واحدهای صنفی برای عملکرد سال گذشته خود، مالیات صفر یا کمتر از 5 میلیون تومان پرداخت می‌کنند.
 
راه اندازی بازار توافقی عرضه و تقاضای ارز 
رئیس کل بانک مرکزی گفت: از هفته گذشته امکان معاملات توافقی ارز در صرافی‌ها فراهم شد و از روز سه شنبه نیز در بازار متشکل ارزی این امکان ایجاد شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی صالح آبادی درخصوص بازار ارز بیان کرد: بانک مرکزی از هفته گذشته در تعاملی که با کانون صرافی‌ها، صرافی‌های معتبر و صادرکنندگان داشته به این جمع‌بندی رسیده که بازار توافقی عرضه و تقاضای ارز راه‌اندازی شود. وی افزود: از هفته گذشته امکان معاملات توافقی ارز در صرافی‌ها فراهم شد و از روز سه شنبه نیز در بازار متشکل ارزی این امکان ایجاد شده است.
زمانی که این امکان در بازار متشکل ارزی باشد، چون عرضه و تقاضا در سامانه مشخص در اختیار صرافی‌ها و بانک‌ها هم قرار می‌گیرد، بالطبع عمق این بازار افزایش می‌یابد و پیش‌بینی این است که صادرکنندگان متعددی که علاقه‌مند به وارد کردن ارز به این سامانه هستند و با ما مذاکراتی هم داشته‌اند، ارز خود را در این سامانه عرضه کنند. خریداران نیز می‌توانند خریداری کنند و قیمت‌ها در این بازار  براساس مکانیسم عرضه و تقاضا خواهد بود.
وی در پایان افزود: پیش بینی من این است که با توجه به این امکانی که فراهم شده و طبق گفته خیل عظیمی از صادرکنندگانی که با ما مذاکره کرده‌اند (مبنی بر این که در صورت فراهم شدن این امکان حاضر هستند منابع قابل توجهی را عرضه کنند)، بازار ارز می تواند به آرامش و ثبات بیشتر برسد.
 

**************

روزنامه ایران**

آیت‌الله مکارم با بیان اینکه «می دانیم دولت تلاش می‌کند»،  تصریح کرد
حل مشکلات وظیفه هر سه قوه است

آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی در دیدار با دکتر سید مسعود میرکاظمی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به گلایه‌های شدید مردم از گرانی‌ها گفت: امروز داد مردم از گرانی‌ها بلند است و می‌گویند که قیمت‌ها روز به روز افزایش می‌یابد.
مرجع تقلید شیعیان در ادامه به ضرورت اقناع و تبیین گرانی‌های اخیر به مردم، اشاره کرده و افزود: این گرانی‌های افسارگسیخته با وجود افزایش درآمد‌های نفتی دولت معمایی برای مردم شده که لازم است دولتمردان جواب قانع‌کننده‌ای برای آن داشته باشند. وی در ادامه به قاچاق اجناس و کالا به صورت آزادانه و گسترده اشاره کرده و بیان داشت: باید نظارت‌ها و بازدید‌ها در مرز‌ها افزایش یابد که چرا مواد خوراکی و ارزاق مردم به راحتی از کشور خارج می‌شود؟
این مرجع تقلید دیگر دلایل گرانی‌ها را بی‌انصافی برخی از کسبه دانسته و افزود: باید تعزیرات حکومتی نسبت به این قضیه ورود پیدا کند. آیت‌الله مکارم شیرازی به گرانی مسکن و اجاره بها اشاره کرده و گفت: اجاره بهای خانه‌ها غوغا می‌کند که باید برای آن تدبیری اندیشید.
وی افزود: در صنعت خودروسازی نیز دست‌های پشت پرده‌ای وجود دارد که از طرفی جلوی واردات صحیح خودرو را گرفته و از طرف دیگر هر قیمتی خواستند برای خودرو‌ها تعیین کردند و هیچ‌کس نمی‌تواند با آنها مقابله کند، در حالی که قیمت مشابه خارجی، بسیار پایین‌تر از خودروی ایرانی است.
این مرجع تقلید همچنین تأکید کرد: حل این مشکلات وظیفه هر سه قوه است و نمی‌توان تنها از یک بخش انتظار داشت. آیت‌الله مکارم در پایان این دیدار، با اشاره به گلایه‌های مردم از اینکه چرا مراجع نسبت به گرانی‌ها ساکت هستند و صحبت نمی‌کنند، افزود: ما مکرر تذکر داده و می‌دهیم که مردم از دولت جدید انتظار دارند نسبت به بهبود اوضاع تلاش کند و گرانی و تورم را مهار نماید و می‌دانیم که دولت در این زمینه تلاش و کوشش می‌کند و امیدوار است و ما هم به امید جناب رئیس جمهور امیدواریم، اما اگر آثار و نتایج این برنامه‌ها در جامعه و زندگی مردم احساس نشود، می‌تواند سبب بی‌اعتمادی و ناامیدی از دولت گردد.
در ابتدای این دیدار دکتر میرکاظمی گزارش مبسوط و جامعی از اقدامات دولت در زمینه‌های اقتصادی ارائه و تأکید کرد، برخی از این برنامه‌ها تکلیف قانونی از سال‌های گذشته بوده که چاره‌ای از اجرای آن نبوده و آثار مثبت آن در آینده نزدیک برای مردم محسوس خواهد بود.

اژه‌ای در مراسم تجدید میثاق با آرمان‌های امام خمینی (ره):
خداوند به ما توفیق کوتاه کردن دست مفسدین را بدهد

همزمان با نخستین روز از هفته قوه قضائیه، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای به همراه دیگر مسئولان عالی دستگاه قضا با حضور در حرم امام خمینی(ره) با آرمان‌های امام راحل تجدید میثاق کردند.
اژه‌ای که اولین سال حضورش در دستگاه قضا به عنوان رئیس قوه قضائیه رو به پایان است، طی سخنانی از شهدایی گفت که این قوه، هم در طول دوران پس از پیروزی انقلاب و هم در ایام کرونا تقدیم کشور کرده است.
او در سخنان خود تأکید کرد: در نخستین روز از هفته قوه قضائیه و در آستانه سالگرد شهادت معمار دستگاه قضایی آیت‌الله بهشتی و یاران ایشان، در جوار مرقد مطهر امام راحل، با بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و شهدا و مردم تجدید میثاق می‌کنیم تا بتوانیم مسئولیت خطیری را که قانون اساسی، شرع انور و رهبری معظم انقلاب بر دوش ما نهاده‌اند به نحو احسن ایفا کنیم و از آرمان‌های والای انقلاب اسلامی و امامین انقلاب پاسداری کنیم.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، رئیس عدلیه با اشاره به مسئولیت‌های قانونی قوه قضائیه عنوان کرد: خداوند به ما این توفیق را بدهد که بتوانیم در سنگر قوه‌ قضائیه دست مفسدین و تطاول‌کنندگان به جان، مال، عرض و حقوق مردم و نظام اسلامی را کوتاه کنیم و در این جایگاه به استیفای حق مظلوم از ظالم و بسط و گسترش عدالت که از اهداف والای امام راحل بود بپردازیم. رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه امام خمینی(ره) با اعتماد به نفسِ خداباور و اتکا به مردم متدین توانست در عصر حاضر انقلاب بی‌نظیری را محقق کند، گفت: امام بزرگوار ما نسبت به مسائل دینی و نسبت به اصل نظام اسلامی و حتی نسبت به نظامات جامعه ما بسیار حساس بودند و چنانچه کسانی می‌خواستند در مقابل نظام اسلامی بایستند و به نظام اسلامی لطمه وارد کنند، حضرت امام هیچ گذشتی در قبال چنین افرادی نداشتند.
اژه‌ای تصریح کرد: حضرت امام خمینی(ره) نسبت به حقوق و کرامت و حریم خصوصی افراد جامعه بسیار حساس بودند و خطاب به همه مسئولین در خصوص متحد و همدل بودن و اجتناب از اختلافات که ناشی از هواهای نفسانی است، تأکید داشتند. رئیس عدلیه در پایان تأکید کرد: مکتب امام راحل زنده است و تا ابد زنده خواهد ماند.
همچنین رئیس دستگاه قضا به همراه اعضای شورای عالی قوه قضائیه پس از حضور در مرقد مطهر بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی بر مزار شهید مظلوم آیت‌الله دکتر بهشتی و ۷۲ تن از یاران باوفای امام امت(ره) درقطعه ۷۲ بهشت زهرا(س) حضور یافته و جهت شادی روح به خون خفتگان انقلاب اسلامی فاتحه‌ای قرائت کردند و از خداوند متعال برای آنان علو درجه و مقام را خواستار شدند.

مخبر: ترانزیت می‌‌تواند به اندازه نفت برای کشور درآمد داشته باشد

مخبر در جلسه کارگروه ترانزیت کشور با اشاره به موقعیت جغرافیایی استثنایی ایران، ترانزیت را یکی از مزیت‌های اصلی کشور دانست و از اهتمام جدی دولت سیزدهم برای توسعه ترانزیت خبر داد.
معاون اول رئیس جمهور به ضرورت‌های متعدد برای توسعه ترانزیت کشور و آثار و پیامدهای مثبت آن اشاره و خاطرنشان کرد: ‌اگر چه دولت‌های گذشته نیز به دنبال این کار بودند اما عملکرد و اقدامات صورت گرفته با ضرورت‌های توسعه ترانزیت تناسب نداشته و اهداف مورد نظر محقق نشده است.
مخبر اظهار امیدواری کرد: با رویکرد جدی دولت، شاهد تکمیل زیرساخت‌ها و اصلاح رویه‌ها برای توسعه ترانزیت در ابعاد مختلف ترانزیت بار، مسافر، انرژی و اطلاعات باشیم.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به مسائل اخیر بین‌المللی و بسته شدن مسیرهای برخی کشورهای همسایه به دلیل تحریم‌های بین‌المللی، گفت: فرصتی استثنایی پیش روی ایران قرار گرفته تا با توسعه ظرفیت‌های موجود بتواند خلأ پیش آمده در منطقه را جبران و به درآمدهای بیشتری دست پیدا کند.
مخبر همچنین با تأکید بر اینکه باید از بخش خصوصی برای توسعه ترانزیت حداکثر استفاده صورت گیرد، از دستگاه‌های اجرایی ذیربط خواست بسترهای لازم را برای فعالیت بخش خصوصی فراهم و شرایط را برای آنها تسهیل کنند.
 

**************

روزنامه شرق**

واکنش مجلس به یک گزارش

روابط‌عمومی مجلس در واکنش به گزارش روزنامه «شرق» درباره تصویب قانونی که شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی انقلاب فرهنگی را مستثنا از رسیدگی و نظارت می‌کند، توضیحاتی را ارسال کرده است.

گزارش «شرق» درباره عواقب سوء‌ نظارت‌گریزی این شوراها و عدم امکان شکایت و پیگیری مصوبات آنها در دیوان عدالت اداری بدون حتی تعیین مرجعی جایگزین برای دادخواهی از مصوبات احتمالی که ممکن است با مصالح عمومی و‌ منافع مردم در تضاد باشد، هشدار داده بود. «شرق» در راستای اجرای قانون مطبوعات متن توضیحات محمدعلی قندهاری‌نیا، مدیر ‌کل فرهنگی و روابط‌عمومی را منتشر می‌کند.

«احتراما به استحضار می‌رساند در صفحه اول آن روزنامه به شماره 4307 مورخ 1401.03.30مطلبی با عنوان «یک فرعی در دادخواهی» درج شده است. مقتضی است براساس ماده 23 قانون مطبوعات کشور و به منظور روشن‌شدن اذهان عمومی متن ذیل عینا در اولین شماره و در همان صفحه به چاپ برسد.

1- موضوع عدم شمول صلاحیت دیوان عدالت اداری بر شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی برخلاف آنچه توسط برخی رسانه‌ها به‌عنوان موضوعی جدید بازنمایی شده است، اصلا موضوعی جدید نبوده و نیست و همواره این رویه از زمان تشکیل این دو شورای عالی وجود داشته است و به دلیل اینکه شوراهای مذکور صلاحیت مصوبه‌گذاری دارند و مصوبات آنها در حکم قانون تلقی می‌شود، سالیان زیادی است که بین حقوق‌دانان محل اختلاف است.

شاید به همین دلیل است که دیوان عدالت اداری در بسیاری موارد ورود به موضوعات و مصوبات این دو نهاد را در صلاحیت خود ندانسته و جز در موارد استثنائی مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و فضای مجازی در دیوان عدالت اداری بررسی نشده است.

2- از منظر قانون اساسی نیز بر‌اساس تفاسیر بسیاری از حقوق‌دانان بر این عدم شمولیت تأکید شده است، البته در این خصوص صرف‌نظر از نظر دکترین سوابقی نیز در شورای نگهبان قانون اساسی وجود دارد.

چنان‌که ریاست وقت قوه قضائیه در 28 آبان 1383 از شورای نگهبان درخصوص صلاحیت دیوان عدالت اداری بر تصویب نامه‌ها و آیین‌نامه‌های قوه مقننه، قوه قضائیه و مصوبات شوای عالی انقلاب فرهنگی، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام مبتنی بر اصل 170 قانون اساسی درخواست تفسیر کرد.

براساس نظر شورای نگهبان که در 21 دی 1383 صادر شد، براساس اصل 170 و 173 قانون اساسی، شورای عالی انقلاب فرهنگی یا شورای عالی فضای مجازی که به فرمان رهبر انقلاب تأسیس شده‌اند، نمی‌توانند نهادی ذیل قوه مجریه باشند و به‌همین‌دلیل از شمول قوه مجریه خارج و بر این اساس نباید شکایت نسبت به مصوبات آنها در دیوان عدالت اداری انجام شود.

همچنین عدم شمول صلاحیت دیوان عدالت اداری بر شورای عالی انقلاب فرهنگی مسبوق به سابقه است و پیش از مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی، در سال 1385 و در خلال اصلاحات و نسخ قانون سال 1360 عملا هیئت عمومی دیوان عدالت اداری فاقد صلاحیت برای ابطال مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی دانسته شد.

همچنین در سال 1390 نیز که در اصلاحیه مجلس مقرر شده بود که هیئت عمومی دیوان عدالت اداری درخصوص موارد خارج از صلاحیت شورای عالی انقلاب فرهنگی دارای صلاحیت دانسته شود، به‌ دلیل ایراد شورای نگهبان نهایتا این مصوبه حذف شد که نشان می‌دهد مجلس شورای اسلامی در سال 1390 نیز صلاحیت دیوان عدالت اداری ناظر بر مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی را نفی کرده است».

 

**************************************************************

 

 

 

جوان

 

 

 

آرمان ملی 

 

وطن امروز

 

آفتاب یزد

 

 

 

 

 

 

 

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات