صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۷ مهر ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۳  ، 
کد خبر : ۳۴۰۱۰۴

رئیسی در تلویزیون: امنیت جان و مال مردم خط قرمز جمهوری اسلامی است/ چه اشکالی دارد که برای گفتگو، نقد و اعتراض، مراکزی را قرار بدهیم

رییس جمهور در گفت و گوی زنده تلویزیونی‌گفت: باید حد فاصل اعتراض و اغتشاش معین شود؛ مدافعان امنیت، شیرین‌ترین سرمایه شان یعنی جانشان را کف دست گرفته اند.
  •  

رئیسی در تلویزیون: امنیت جان و مال مردم خط قرمز جمهوری اسلامی است/ چه اشکالی دارد که برای گفتگو، نقد و اعتراض، مراکزی را قرار بدهیم

گفت‌وگوی زنده و مستقیم آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور از طریق صدا و سیما بعد از اخبار 21 سیما انجام شد.

این هفتمین گفت‌وگوی تلویزیونی رئیسی با مردم از آغاز دولت سیزدهم است.

رئیس جمهور در سخن با مردم گفت: در رویداد فرهنگی بی‌نظیر اربعین که بیش از 3.5 میلیون نفر از ایرانیان و بیش از 20 میلیون نفر زائر امام حسین(ع) حضور یافته و رویداد بزرگی را رقم زدند و هم‌چنین در مشهدالرضا(ع) بیش از 4.5 میلیون نفر زائر امام رضا(ع) شدند و این نمایانگر عشق مردم به اهل‌بیت(ع) بود و دولت وظیفه داشت از همه امکانات استفاده کند و بتواند خدمت‌رسانی نماید. ما خداوند متعال را برای این دو واقعه بزرگ شاکریم.

وی افزود: حاج قاسم سلیمانی فرمود ما ملت امام حسین (ع) هستیم ؛ از کنار عشق به اهل بیت(س) مردم تجلی گاه آن سفر زیارتی ایام اخیر بودند.

وی اضافه کرد: عضویت ایران در سازمان شانگهای رویداد مهمی است و ما به زیرساخت‌های اقتصادی آسیا وصل شدیم و اعضای این سازمان بخش قابل توجهی از جمعیت و اقتصاد جهان را در بر می‌گیرند؛ ارتباط ما با این کشورها می‌تواند به توسعه تجارت و توسعه اقتصادی ما کمک شایانی کند.

رئیس جمهور گفت: علاوه بر شرکت در اجلاس عمومی شانگهای و اعلام رسمی عضویت ایران در این سازمان، با روسای جمهوری و سران کشورها دیدار داشتم؛ در دیدار با رئیس‌جمهور چین اجرای برنامه 25 ساله بین دو کشور مطرح شد و قرار شد همکاری‌های انرژی باید توسعه یابد و اراده دو کشور برای کار تجاری و فعال شدن تجارت دو کشور مورد گفت‌وگو قرار گرفت؛ هم‌چنین مشارکت چینی‌ها در پروژه‌های مهم و اساسی مانند پروژه های ریلی در کشور ما مد نظر بود و تصمیم گرفتیم این موارد به‌طور جدی دنبال شود.

رئیسی تاکید کرد: از سفرم به مسکو تا جلسه اجلاس شانگهای روابط تجاری ما با روسیه 80 درصد افزایش یافته است؛ ما کریدور شمال به جنوب را دنبال می‌کنیم و در حوزه‌های نفتی و انرژی با روسیه کار مشترک انجام می‌دهیم و از جمله دیگر حوزه‌های فعالیت و همکاری، حوزه فضایی است؛ ما با هندی‌ها در چابهار کار را دنبال می‌کنیم وبه دنبال سرعت دادن به این موضوع هستیم تا در بهره برداری از این منطقه به سود آوری برسیم ،این موضوع را به سرعت دنبال می‌کنیم.

وی تصریح کرد: از اولین سفر من به تاجیکستان تا الان، روابط‌مان در حوزه‌های اقتصادی حدود 6 برابر افزایش داشته است و همکاری‌های مختلفی با کشورهای آسیای مرکزی داریم و این‌ها در مبنای سیاست همسایگی است؛ اعتماد متقابلی بین ما و کشورهای عضو شانگهای شکل گرفته و سیاست همسایگی جواب داده است؛ در دیدارهایم با سران کشورها، درباره مباحث اقتصادی گفت‌وگو داشتیم.

رئیسی درباره سفر نیویورک گفت: این سفر اولین سفر بعد از شهادت حاج قاسم سلیمانی به سازمان ملل بود و باید صدای ملت ایران می‌بودم و مواضع سیاسی جمهوری اسلامی ایران و ملت‌مان و صدای مظلومیت و اقتدار ایران را در نطق و برنامه‌های خود منتقل می‌کردم، در مجمع عمومی سعی کردم مواضع کشور را در مسائل هسته‌ای و سایر موضوعات بیان کرده و هم‌چنین به مظلومیت سایر ملت‌ها اشاره ای داشتم.

رئیسی ادامه داد: شرکت در اجلاس یونسکو و بیان مواضع تعلیمی و تربیتی ایران انجام گرفت و سعی کردیم محور مواضع ایران را که توجه به اسناد داخلی مانند سند تحول بنیادین است را مد نظر قرار دهیم و از تجربیات آنها استفاده کنیم؛ البته مشخص باشد که ما بر مبنای اصول و اسناد خود رفتار و حرکت می‌کنیم.

وی ادامه داد: در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل دیدارهای دوجانبه صورت گرفت و با 10 تن از سران و مقامات جهانی دیدار داشتم.

وی گفت: در نشست با مکرون رئیس‌جمهور فرانسه مباحث هسته‌ای مطرح شد و ما موضع ایران در این‌باره را اعلام کردیم و گفتیم توافق عادلانه و خوب کاملا قابل دست‌یابی است و ما آمادگی برای این را داریم. گفتیم آمریکایی‌ها از توافق خارج شدند و اروپا هم به تعهدات خود عمل نکرد و او قبول داشت و من گفتم باید پایبندی به تعهدات را محور قرار دهیم. رئیس‌جمهور فرانسه گفت من با آمریکا و اروپا صحبت می‌کنم و مواضع شما را به آن‌ها می‌گویم و نتیجه را به شما اطلاع خواهم داد.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه بر لزوم تضمین تأکید کردیم، عنوان کرد: من گفتم شما از طرفی مذاکره می‌کنید و از طرفی قطعنامه به شورای حکام پیشنهاد می‌کنید. هم‌چنین تأکید کردم که شما به‌عنوان اروپا چقدر دنبال‌روی از آمریکا می‌کنید؟

رئیسی با اشاره به دیدارش با گوترش دبیرکل سازمان ملل در جریان سفر به نیویورک، خاطر نشان کرد: او معتقد بود که ایران ظرفیت‌های بسیاری دارد که می‌تواند در مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای مورد استفاده قرار بگیرد؛ من گفتم که سازمان ملل در نیویورک قرار دارد اما تلاش کنید سازمان ملل، سازمان تحت تأثیر قدرت‌های بزرگ نباشد.

وی درباره مباحث مطرح‌شده در دیدارش با مکرون گفت: در جلسه ما بحثی درباره موضوعات داخلی ما طرح نشد و یک مسئله درباره حقوق بشر بیان شد و من گفتم ما در جایگاه مدعی هستیم و موارد نقض حقوق بشر در اروپا و آمریکا را مثال زدم و گفتم چرا نسبت به این موارد اعتراضی نمی‌شود؟ و استانداردهای دوگانه شما دارای اشکال است و موجب می‌شود جهان حرف شما را باور نکند.

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی درخصوص آخرین وضعیت پرونده هسته‌ای کشورمان اظهار داشت: ایران در آخرین متنی که ارائه کرده، بر تضمین تأکید داشته که باید تضمین لازم و اعتمادآور را داشته باشیم و موضوع پادمان باید حل و فصل شود؛ چراکه مسئله پادمان یک مسئله‌ی سیاسی است. 15 بار آژانس تایید کرده که صنعت هسته‌ای ایران انحرافی ندارد و من این ماجرا را به آقای مکرون گفتم. سران آژانس به تهران می‌آیند و می‌گویند که انحرافی در برنامه هسته‌ای ما نیست ولی بعد از سفر، چیز دیگری می‌گویند.

رئیسی گفت: رفع تحریم‌ها باید به‌صورت پایدار باشد تا ملت ایران از منافع اقتصادی توافق بهره ببرد؛ رغبت زیادی در کشورها برای مراودات تجاری با ایران وجود دارد و سران شانکهای و در دیدارهای نیویورک به من اعلام کردند که مشتاق کار کردن با ایران هستیم. امروز زمینه‌هایی برای ارتباطات اقتصادی و تجاری با کشورهای منطقه و دنیا وجود دارد و باید فعالان اقتصادی تلاش کند از این فرصت بهره ببرند.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره ابتکار نشان دادن تصویر شهید حاج قاسم سلیمانی حین سخنرانی در مجمع عموی سازمان ملل و پیام این اقدام تصریح کرد: من می‌خواستم بگویم آمریکایی‌ها به اعتراف خودشان، موسس داعش بودند و آن‌چه برخلاف موازین حقوق بشری بود به‌دست داعش و حامیان آنان رخ داد. شهید حاج قاسم سلیمانی قهرمان مبارزه با تروریسم بود و به‌دست آمریکایی‌ها و رئیس‌جمهور سابق آمریکا به شهادت رسید. من خواستم بگویم امروز که شما به غلط مدعی حقوق بشر هستید، کسی که برای حقوق انسان و امنیت منطقه تلاش کرد به‌دست شما به شهادت می‌رسد.

رئیس‌جمهور افزود: نکته دوم پیام که پیام مظلومیت و اقتدار جمهوری اسلامی ایران و حاج قاسم سلیمانی را برسانم؛ اینکه خواست جدی ما محاکمه آمران و مباشران آن جنایات بود چراکه یک تروریسم دولتی رخ داد و کسی که مهمان کشور ثالث بوده را به شهادت رساندند. اگر رسیدگی نشود، بی‌عدالتی و ظلم در دنیا رواج می‌یابد و من مصّرانه خواستم که تلاش شود برای اینکه قاتلان شهید قاسم سلیمانی به مجازات برسند و عدالت درباره آن‌ها اجرا شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره فراخوان ضدانقلاب در اطراف محل سخنرانی و اقامت رئیس‌جمهور در نیویورک بیان کرد: من در جریان این موارد بودم ولی این فراخوان‌ها هیچ‌گونه اثری در ما، مخاطبان و همراهان‌مان نداشت. وقتی سخنرانی بنده در سازمان ملل تمام شد، گفتند که چندین نفر بعد از ما، رئیس‌جمهور آمریکا سخنرانی دارد و من برای بازگشت به محل استقرار گفتم که پیاده می‌رویم و از سازمان ملل تا محل استقرارمان را پیاده رفتیم و کار راحتی بود. آن‌ها فکر می‌کردند با توجه به فراخوان‌ها، ما را تحت تأثیر قرار می‌دهند اما معلوم شد کار آن‌ها مثل همیشه بی‌اثر شد. منافقین همه ساله این اجتماعات را داشتند اما به نظرم امسال از همه سال‌ها بی‌رمق‌تر بود و دوستان ما گزارشاتی از آنان تهیه کردند و مشخص شد اجتماعات بی‌انگیزه‌ای داشتند. ما به تمام اهداف‌مان در این سفر دست یافتیم.

رئیس‌جمهور هم‌چنین درباره نشست با خبرنگاران خارجی و کارشناسان سیاسی آمریکایی، گفت: یک‌دسته از سوالات درباره مواضع هسته‌ای ما بود و آن‌ها پاسخی برای اینکه گفتم چرا آمریکا از برجام خارج شد و اروپا به تعهداتش عمل نکرد، نداشتند. بخش دیگر مسله پیشرفت‌های ما بود که ایران چگونه در این‌مدت به این پیشرفت‌ها رسیده و من گفتم بیشترین تحریم در حوزه صنایع نظامی و هسته‌ای بوده و امروز دنیا اعتراف کرده ما در این دو حوزه چه پیشرفت‌هایی داشته‌ایم. من گفتم ملت ایران امروز اعلام می‌کند که فشار حداکثری را شکست داده‌ایم و خود آمریکایی‌ها هم اعلام کردند که شکست خوردند است.

رئیسی خاطر نشان کرد: امروز کسی منکر پیشرفت‌های ما نیست و دلیل اینکه علیه ما توطئه می‌کنند نیز این است که ما علیرغم تحریم‌ها توانستیم در حوزه‌های اقتصادی دچار توقف نشده و حرکت مقتدرانه‌ای را دنبال کنیم. امروز غرب فهمیده که کشور ما متوقف نشده و ما هم اعلام کردیم که تحریم ما را متوقف نخواهد کرد. ما گفته‌ایم زندگی مردم را به توافق گره نمی‌زنیم و توافق را دنبال می‌کنیم اما زندگی مردم‌مان را به آن بند نمی‌کنیم.

* نحوه مطلع شدن رییسی از حادثه مهسا امینی

رئیس جمهور درباره حادثه مهسا امینی گفت: اولین خبری که من شنیدم در سمرقند ازبکستان بودم؛ همان‌جا با وزیر کشور تماس گرفته و دستورات لازمه را صادر کردم که باید موضوع با حساسیت دنبال شود تا مشکلی ایجاد نکند و کار پیگیری و دنبال شد.

وی افزود: بعد از آن بود که خبر فوت ایشان را دادند، من با خانواده ایشان تماس گرفتم و ابراز همدری کردم و گفتم که این خبر برای من و هر ایرانی دردناک است و موضوع را دنبال می‌کنم و بدانید که مسئله مورد پیگیری قرار می‌گیرد و پدر و عموی خانم امینی گفتند که این سخن، قوت قلب ما شد.

رئیس جمهور ادامه داد: ما وظیفه داریم مسئله را پیگیری کنیم  و اصل ما بر شفافیت و اجرای عدالت است و مقرر شده پزشکی قانونی مساله را بررسی کرده و نظر خود را اعلام کند و ما منتظر نظر قطعی این مجموعه هستیم. گزارش‌های مقدماتی توسط دستگاه‌ها داده شده ولی نظر نهایی هنوز ارائه نشده و البته نظر نهایی را باید دستگاه قضایی بدهد. اعلام شده تا چند روز آینده نظر قطعی پزشکی قانونی اعلام می‌شود.

وی تصریح کرد: نکته دوم این است که اظهارنظرهایی در این‌مدت در رسانه‌ها، روزنامه‌ها و فضای مجازی و حقیقی نسبت به روش اجرای قانون انجام گرفته است؛ پیشنهاداتی و انتقاداتی وجود دارد و به نظر می‌رسد نه این بحث و نه کلا نسبت به اجرای یک قانون و تصمیم، نباید از مطرح‌شدن نگاه‌های موافق و مخالف وحشت داشت و باید نظرات مختلف گرفته و بیان شود. دیدگاه‌ها می‌تواند به ارتقای کار کمک کند و مسئولین مربوطه باید نسبت به این دیدگاه‌ها توجه مثبت کنند.

رئیسی ادامه داد: این روشی که به‌عنوان اجرای قانون است، حدود 15 سال است که انجام می‌گیرد اما چه اشکالی دارد اگر نظرات اصلاحی وجود دارد از آن کمک گرفته  شود تا کار با نظرات جدید نبال شود.

*رئیسی: چه اشکالی دارد که برای گفتگو، نقد و اعتراض، مراکزی را قرار بدهیم / این، در قانون اساسی جایگاه دارد

وی با اشاره به اشارات مقام معظم رهبری به کرسی‌های آزاداندیشی، گفت: چه اشکالی دارد برای گفت‌وگو، نقد و حتی اعتراض نسبت به یک تصمیم مراکزی را قرار دهیم که نسبت به برخی تصمیمات و روش‌ها نقد و اعتراض شود؟ این مسئله می‌تواند به ارتقای کار کمک کند و این موضوع در قانون اساسی جایگاه دارد و شنیدن نقد و حتی اعتراض می‌تواند به ارتقای کار کمک کند.

*رئیسی: امنیت جان و مال مردم خط قرمز جمهوری اسلامی است/ تحریم و آشوب را دو روی یک سکه می دانیم

رئیسی تصریح کرد: نکته بعدی این است که باید حد فاصل بین اعتراض و اغتشاش مشخص شود؛ اعتراض و سخن مخالف اشکالی ندارد و باید شنیده شود اما اغتشاش، به‌هم‌ریختنِ امنیت کشور، ایجاد هرج و مرج و تعرض به جان و مال مردم است که در هیچ جای دنیا قابل قبول نیست. امروز پلیس، سپاه و بسیج مدافع امنیت کشور هستند که شیرین‌ترین سرمایه خود یعنی جان‌شان را کف دست گرفتند تا امنیت را حفظ کنند؛ اینان جزو خودِ مردم هستند.

وی افزود: خط قرمز جمهوری اسلامی ایران، امنیت جان و مال مردم است و نمی‌شود نسبت به جان و مال مردم اجازه تعدی داد تا افرادی با اغتشاش جامعه را به‌هم بزنند؛ هیچ‌کسی از آحاد مردم این را اجازه نمی‌دهد. امروز چه کسانی به این اغتشاشات دامن می‌زنند؟ کشوری که کودکانش را زنده به گور کرده، مدافع حقوق بشر شده و مردم را دعوت به اغتشاش می‌کند. کشوری که در 28 هفته 81 زن به دست پلیس آن کشور کشته شده و هیچ‌کسی علت این کشتار را بیان نمی‌کند؛ بعد از سال 2015، هر سال بیش از هزار نفر در آمریکا کشته می‌شوند ولی الان اینان مدعی حقوق بشر می‌شوند و مردم را به اغتشاش دعوت کرده  و یا افراد گول‌خورده را دعوت به برهم‌زدن امنیت مردم می‌کنند.

وی ادامه داد: رسانه‌های‌شان ایجاد ناامنی، اغتشاش و ساخت مواد منفجره را تعلیم می‌دهد و دنیا این کارها را نمی‌پذیرد. دشمنان 43 سال است که دشمنی می‌کند و از همان اول می‌گفتند که نظام اسلامی مثلا تا شش‌ماه دیگر از بین می‌رود اما تاکنون بیش از 80 شش‌ماه گذشته ولی الحمدلله جمهوری اسلامی باقیست و آن‌ها که به‌دنبال این ماجراها بودند الان کجا هستند؟ ما هم‌اکنون در جهان در جایگاه اقتدار و عزت هستیم.

رئیسی گفت: ما تحریم و آشوب را دو رویِ یک سکه می‌دانیم و هم‌چنین نفاق و آشوب را دو روی یک سکه می‌دانیم؛ مسئله فوت خانم امینی پیگیری می‌شود ولی عده‌ای این را بهانه کرده‌اند. مردم نسبت به این ماجرا، دشمنان و ضدانقلاب و معاندین را ناکام گذاشتند؛ آن‌ها می‌خواستند مانند فتنه‌هایی پیشین که هر دفعه با بهانه‌ای، در کشور بلوا ایجاد کنند و آنان دل‌سوز مردم ما نستند ولی مردم ما آن‌ها را شناخته‌اند.

وی تصریح کرد: مساله خانم امینی همه را متأثر کرد و همه معتقدیم که ماجرا باید دنبال و پیگیری شود و هرکسی با هر سلیقه و نگاهی به این که ماجرا باید عادلانه دنبال شده، تأکید دارند و همه می‌دانند که دشمنان می‌خواستند بر این موج سوار شوند و اهداف خود را دنبال کنند.

* پاسخ رئیسی به این سوال که آیا درمورد گشت ارشاد تجدید نظر می شود یا نه؟

رئیس جمهور در گفتگوی تلوزیونی با مردم افزود: باید بهترین روش ها در اجرای قانون در نظر گرفته شود، باید زمینه بروز نظر مخالف را فراهم کنیم، دولت از این موضع دفاع می کند.

 رئیسی در پایان گفت : آمار اشتغال در برخی استان ها بسیار خوشحال کننده است،  صدها واحد تولیدی دارد به چرخه می آید ، شرکت های دانش بنیان را داریم به دستگاه های دولت نزدیک می کنیم، فضای کشور بحمدالله فضای تولید و کار است، دشمن هم همین را می بیند که فتنه گری می کند.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات