صفحه نخست >>  عمومی >> ویژه ها
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۵  ، 
کد خبر : ۳۵۳۴۶۰

آیا هلند به سوی خروج از قاره سبز پیش می‌رود؟ شوک جدید به اتحادیه اروپا

ویلدرس مانند بسیاری از سیاستمداران جریان راست افراطی ضد مهاجرت و ضد اسلام می‌باشد و قصد دارد در دوران حضور پررنگ‌تر خود در مسند قدرت، محدودیت‌هایی را در این خصوص علیه مسلمانان اعمال کند.
پایگاه بصیرت / گروه بین‌الملل/ حنیف غفاری

پیروزی رهبر جریان ملی‌گرای افراطی هلند در انتخابات سراسری این کشور اروپایی، شوک بسیار سختی را به مقامات این مجموعه وارد ساخته است. خیرت ویلدرس که او را باید بزرگترین کابوس مهاجران، پناهجویان و البته اتحادیه اروپا نامید توانست در انتخابات هلند به سادگی پیروز شود و حالا می‌توان انتظار داشت که طی ماه‌های آینده و پس از مذاکرات فراوان و پیچیده میان احزاب مختلف این کشور، زمینه برای معرفی او به عنوان نخست وزیر جدید هلند هموار شود. اگرچه احزاب سنتی در هلند تلاش دارند به هر نحو ممکن از حضور خیرت ویلدرس در راس معادلات قدرت در آمستردام جلوگیری کنند، اما به نظر می‌رسد در نهایت، وی بتواند به خواسته خود مبنی بر تشکیل دولتی ائتلافی دست پیدا کند.

ویلدرس مانند بسیاری از سیاستمداران جریان راست افراطی ضد مهاجرت و ضد اسلام می‌باشد و قصد دارد در دوران حضور پررنگ‌تر خود در مسند قدرت، محدودیت‌هایی را در این خصوص علیه مسلمانان اعمال کند. آ ویلدرس که در طول مبارزات انتخاباتی خود، از شدت حملات ضد اسلامی کاسته بود، ترجیح داد بر مسائلی مانند هزینه‌های زندگی و مهاجرت تمرکز کند. با توجه به آرایی که حزب او، «برای آزادی» کسب کرده هرچند ویلدرس بیش از سایر احزاب موفق بوده، اما برای تشکیل کابینه به ائتلاف با دیگر جریان‌های سیاسی این کشور نیازمند خواهد بود. برنامه انتخاباتی حزب برای آزادی می‌گوید با کاهش سیل پناهندگی و مهاجرت به هلند، اسلامی شدن کشور نیز کاهش می‌یابد. این مانیفیست همچنین می‌افزاید که هلند یک کشور اسلامی نیست و در نتیجه مدارس اسلامی، قرآن و مساجد هم در آن جایی ندارند. حزب آ ویلدرس خواستار کم شدن اثرات اسلام در هلند است و به باور آن‌ها این امر با مهاجرت کمتر غیرغربی‌ها و توقف اعطای پناهجویی با افرادی که از این کشور‌ها می‌آیند هموار می‌شود. به عبارت بهتر، روند اسلام ستیزی در هلند تحت تاثیر حضور ویلدرس در مسند نخست وزیری افزایش خواهد یافت. همچنین این حزب خواستار ممنوعیت استفاده از روسری در اماکن دولتی شده است.

با این حال ویلدرس اخیرا مواضع ضد اسلامی خود را قدری نرم‌تر کرده و می‌داند برای اینکه بتواند همراهی احزاب دیگر برای تشکیل دولت را داشته باشد، باید قدری معقول‌تر رفتار کند. او و در سخنرانی پیروزی خود در این خصوص گفت: «به خوبی درک می‌کنم که احزاب نمی‌خواهند در دولتی مشارکت داشته باشند که خواهان اقدامات خلاف قانون اساسی است. ما قرار نیست در مورد مساجد، قرآن و مدارس اسلامی صحبت کنیم.»

تعطیلی پناهندگی در هلند!
بدون شک با پیروزی جریان راست افراطی در انتخابات اخیر، شاهد اتخاذ سیاست‌هایی بسیار سخت گیرانه علیه پناهجویان و مهاجرین در هلند خواهیم بود. حزب «برای آزادی» یا همان PVV ایده‌هایی، چون «تعطیلی پناهندگی» و یک سیاست مهاجرتی به طور کلی محدودتر و همچنین انصراف از قوانین پناهندگی و مهاجرت اتحادیه اروپا را پیشنهاد می‌کند. این حزب می‌خواهد کنترل مرزی هلند را بازگرداند و مانع ورود پناهجویانی شوند که قصد دارند از کشور‌های همسایه وارد هلند شوند. به عبارت بهتر، دولت جدید هلند پیمان شنگن را نیز هدف قرار خواهد داد. حزب برای آزادی همچنین می‌گوید مهاجران غیرقانونی را بازداشت و اخراج خواهد کرد؛ ضمن اینکه سوری‌هایی که دارای مجوز‌های موقت پناهندگی هستند، باید به کشورشان باز گردند. ضمن اینکه پناهندگانی که مجوز اقامت دارند «اگر برای تعطیلات به کشور مبدا بروند» مجوز خود را از دست خواهند داد. این سیاست به ویژه از آن جهت در دستور کار این حزب قرار دارد که بسیاری از پناهجویان با دلایل غیرواقعی از کشور‌های اروپایی درخواست پناهندگی می‌کنند و پس از دریافت مدارک اقامتی این کشور، بار دیگر به کشور خود که مدعی بودند در آنجا امنیت نداشتند، سفر می‌کنند. این حزب همچنین متعهد شده که تعداد دانشجویان خارجی را کاهش دهد و در عین حال از اتباع اتحادیه اروپا بخواهد که برای کار در هلند درخواست مجوز کار نمایند.

در این میان نمی‌توان از اصلی‌ترین نگرانی اتحادیه اروپا در آمستردام به سادگی گذشت! این نگرانی مربوط به خروج هلند از اروپای واحد است. حزب برای آزادی خواستار یک هلند مستقل است که مسئول پول خود، مرز‌های خود و قوانین خود باشد. ضمن اینکه این حزب از «نکسیت» بر وزن برکسیت که به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا منجر شد سخن می‌گوید. این حزب هلندی مدعی است که اتحادیه اروپا پول مالیات دهندگان را جمع می‌کند و سیاست‌های خود را بر آن‌ها دیکته می‌کند. «برای آزادی» همچنین خواستار برگزاری یک رفراندوم برای خروج از اتحادیه اروپا است. تا پیش از برگزاری چنین همه‌پرسی هلند می‌خواهد به دریافت‌کننده بودجه اتحادیه اروپا تبدیل شود نه مشارکت‌کننده در آن مجموعه. این حزب همچنین مخالف هرگونه گسترش اتحادیه اروپا است و از ایده‌هایی، چون پیوستن اوکراین به این اتحادیه اصلا حمایت نمی‌کند. «برای آزادی» بر این باور است که باید پرچم‌های اتحادیه اروپا از فراز ساختمان‌های دولتی هلند پایین کشیده شود چرا که به گفته این حزب در هلند تنها باید پرچم این کشور برافراشته شود.

نگرانی اتحادیه اروپا
با این حال حتی اگر ویلدرس بخواهد از تقاضای خود برای رفراندوم خروج از اتحادیه اروپا در ازای حضور به عنوان نخست وزیر صرف نظر کند، پیروزی او همچنان باعث ایجاد نگرانی در نهاد‌های اتحادیه اروپا خواهد شد. ضمن اینکه اگر احزاب میانه‌رو دور یکدیگر جمع شوند تا ویلدرس را از حضور در قدرت دور نگه دارند، این نگرانی وجود دارد که بعدا رای‌دهندگان خشمگین هلندی در انتخابات آتی این احزاب را تنبیه کنند. از این رو شاهد ایجاد نوعی بن بست و گره کور سیاسی در آمستردام هستیم. فراتر از آن، نباید پیوند میان حزب برای آزادی و حزب لیکود (حزب متبوع نتانیاهو در اراضی اشغالی) را فراموش کرد. این حزب افراطی هلندی، بخشی از روند اسلام ستیزی خود را تحت نظر رژیم اشغالگر قدس و سازمان تروریستی -جاسوسی موساد مدیریت می‌کند. یکی دیگر از وعده‌های حزب برای آزادی به صهیونیستها، انتقال سفارت هلند در اراضی اشغالی از تل آویو به بیت المقدس می‌باشد. موضوعی که قطعا با مخالفت شدید مسلمانان جهان مواجه خواهد شد. قطعا یکی از مهم‌ترین پیام‌های انتخابات سراسری هلند، رویگردانی شهروندان اروپایی از اتحادیه اروپا و منطقه یورو است...

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات